Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η κοινοτοπία του κακού


English text follows
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Στην ιστοσελίδα 1againstracism.gr, την πλατφόρμα της εκστρατείας κατά της ρατσιστικής βίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Laura Boldrini, υπεύθυνη του Τομέα Ενημέρωσης στο Περιφερειακό Γραφείο της Υ.Α. για τη Νότια Ευρώπη, γράφει για τη ρατσιστική βία στην Ελλάδα μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στο πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στην Αθήνα.
«Γιακούμπ, κάνε κουράγιο, οι πληγές θεραπεύονται, μην απελπίζεσαι. Έχει συμβεί σε όλους μας. Σε μένα τέσσερις φορές. Με ακινητοποίησαν και με χτύπησαν ενώ περπατούσα στον δρόμο, όπως ακριβώς κι εσένα, χωρίς να παρέμβει κανένας. Εδώ, στην Ελλάδα, είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα…». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Χασάν, πρόσφυγα από το Σουδάν, ο οποίος στον ξενώνα των «Γιατρών του Κόσμου» προσπαθεί να παρηγορήσει έναν νεαρό Ιβοριανό που χτυπήθηκε στο πρόσωπο έπειτα από επίθεση που δέχθηκε μέρα μεσημέρι από αγνώστους κοντά στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα.
Η Ελλάδα, συγκλονισμένη από μια οικονομική κρίση που επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα, πρέπει να αντιμετωπίσει και μια επιπλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αυτή της μη ανεκτικότητας και της βίας απέναντι στους μετανάστες. «Μόνο στην Αθήνα, κάθε εβδομάδα, μας επισκέπτονται τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα άγριων επιθέσεων. Αβοήθητοι μετανάστες που δέχονται επιθέσεις εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους ή για θρησκευτικούς λόγους. Κάποιες φορές πέφτουν ακόμα και θύματα βασανιστηρίων», αναφέρει η Χριστίνα Ψαρρά, Υπεύθυνη Τμήματος Αποστολών της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», που λειτουργεί στη χώρα από το 1990.
Πράγματι, τον τελευταίο καιρό, έχουν έρθει στο φως ανησυχητικά περιστατικά: μετανάστες που τους έχουν κόψει τον λοβό του αυτιού, άλλοι που κρατούνται αλυσοδεμένοι από τον λαιμό, άλλοι στους οποίους χαράχτηκε στην πλάτη το σύμβολο της Χρυσής Αυγής. Ένας νεαρός ιρακινός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στον δρόμο τρεις μήνες νωρίτερα.
Οι φίλοι του Γιακούμπ έχουν αποδεχθεί το γεγονός και έχουν τρομοκρατηθεί, όπως χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες στην Αθήνα. Πολλοί, μάλιστα, έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν «φυσιολογική» τη βιαιότητα απέναντί τους. Αισθάνονται ότι αποτελούν στόχο χωρίς καμία προστασία από την αστυνομία και χωρίς καμία διέξοδο: δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά ούτε και να πάνε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. «Αναγκάστηκα να φύγω από το Σουδάν επειδή αντιμετώπιζα προβλήματα με την κυβέρνηση της χώρας μου. Εδώ πάλι, δεν ξέρεις ποτέ από ποιον θα προκύψει κάποιο πρόβλημα, πρέπει να προφυλάσσομαι από όλους, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τα βάλει μαζί μου, μόνο και μόνο επειδή το δέρμα μου είναι μαύρο», αναφέρει με πικρία ο Χασάν.
Διαβάστε τη συνέχεια στην ιστοσελίδα 1againstracism.gr!

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με τιμή,

Τομέας Ενημέρωσης
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Γραφείο στην Ελλάδα
Τηλ. 210 6756801, Fax. 210 6756800
www.unhcr.gr
www.1againstracism.gr

Πωλούνται έξι ακίνητα του Δημοσίου στο εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε χθες από το Ταμείο για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ως περιθώριο υποβολής προσφορών τίθεται η 19η Μαρτίου, ενώ καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή τής σύμβασης και την καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος ορίστηκε η 11η Μαΐου.

Τα ακίνητα του Δημοσίου που διατίθενται προς πώληση είναι τα εξής: Λονδίνο: 2 Holland Park, W11 3T. // Λευκωσία: Οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη. // Βρυξέλλες: Oδός Montoyer 25, Περιοχή Leopol. // Βελιγράδι: Οδός Kralja Milutina. // Λουμπλιάνα: Οδός Veselova 1. // Tασκένδη: Οδός Do'rmon Yo'li (πρώην Zulaiho) 3-4.

makthes.gr

Διώξεις για απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος μελών της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου»

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος 14 ατόμων, μελών της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» αλλά και συγγενικών τους προσώπων, για απάτες κακουργηματικής φύσεως.
Η δραστηριότητα της εν λόγο ΜΚΟ φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρα για κάποια από τα μέλη της που διοργάνωνε συμπόσια πάνω σε κρουαζιερόπλοια σε όλο τον κόσμο με στόχο την «ευαισθητοποίηση» της κοινής γνώμης.http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2012/12/simposio.jpg
Στο τεύχος του HOTDOC που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, μπορείτε να διαβάσετε για τις απάτες σε τηλεμαραθωνίους και εράνους και πως διάφορες ΜΚΟ εισέπρατταν υπέρογκα ποσά για να βοηθήσουν την τσέπη τους παρά τα θύματα καταστροφών σε όλο τον κόσμο.
Όπως προέκυψε από την έρευνα που διεξήγαγε η οικονομική αστυνομία σε διάστημα δέκα χρόνων (2000-2010) η μη κυβερνητική οργάνωση «Κύκλος της Πάτμου» χρηματοδοτήθηκε με ποσό 9,5 εκατ. ευρώ για τη διοργάνωση εν πλω συμποσίων ενώ στο βιβλίο εσόδων-εξόδων καταχωρήθηκαν 6,5 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας από τον τραπεζικό λογαριασμό της ΜΚΟ είχαν μεταφερθεί ποσά σε λογαριασμούς μελών της για εξόφληση προσωπικών δανείων, λειτουργία off-shore εταιρείας για ανακαίνιση ακινήτων κ.ά..
Επιπλέον, εντοπίστηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στο Λονδίνο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν εισροές συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από διάφορα εγχώρια και αλλοδαπά νομικά πρόσωπα (κοινωφελή ιδρύματα, οργανισμοί, επιχειρήσεις κ.α.) με τη μορφή χορηγιών και δωρεών.
Ενδεικτικά, όσον αφορά στις επιχορηγήσεις που έλαβε για την διοργάνωση συμποσίων, από την ΕΛΑΣ επισημαίνονται τα ακόλουθα:
- Για συμπόσιο στην Κασπία, η ΜΚΟ επιχορηγήθηκε με μεγάλο χρηματικό ποσό. Ωστόσο, το συγκεκριμένο συμπόσιο αναβλήθηκε με το πρόσχημα λόγων ασφαλείας που σχετίζονταν με την πολιτική κατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν, χωρίς το αδιάθετο ποσό να επιστραφεί στο Υπουργείο.
- Για συμπόσιο στον Αμαζόνιο, από την έρευνα προέκυψε ότι τα πραγματικά συνολικά έσοδα της ΜΚΟ για την τέλεση του συμποσίου υπερέβαιναν κατά πολύ τα καταχωρημένα στα λογιστικά βιβλία. Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό για το εν λόγω συμπόσιο τα έσοδα και τα έξοδα ήταν ισοσκελισμένα, γεγονός όμως που όπως προέκυψε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
- Για συμπόσιο στο Νείλο, η ΜΚΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση από το ελληνικό δημόσιο. Επειδή το συμπόσιο αναβλήθηκε, με το πρόσχημα αναταραχών στην περιοχή, έπρεπε να δοθεί ως αποπληρωμή ρήτρας για την ακύρωση του ναύλου, χρηματικό ποσό. Ταυτόχρονα, το σωματείο απέσπασε κι άλλο χρηματικό ποσό, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, από ελληνική τράπεζα. Ενδεικτικό της πρόθεσης των μελών της ΜΚΟ να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, είναι το γεγονός ότι ενώ η αποπληρωμή της ρήτρας πραγματοποιήθηκε από τη δωρεά της ελληνικής τράπεζας, τα συγκεκριμένα παραστατικά υποβλήθηκαν ως δικαιολογητικά στο Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, όπως προέκυψε από το προανακριτικό υλικό, το ναυλοσύμφωνο μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρείας και της ΜΚΟ, καθώς και σχετικό τιμολόγιο, είχαν συνταχθεί μετά την απόφαση για την αναβολή του συμποσίου.
Το υλικό που μελετήθηκε ξεπερνά τις 60.000 σελίδες, η ποινική δικογραφία τις 7.000 σελίδες και το διαβιβαστικό προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τις 250 σελίδες.
Σε βάρος 14 ατόμων ασκήθηκε ποινική δίωξη και εκδόθηκε βούλευμα για δέσμευση περιουσιακών τους στοιχείων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά κακουργηματικής φύσεως αδικήματα και συγκεκριμένα τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου κατά συναυτουργία, κατ” εξακολούθηση και κατ” επάγγελμα, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Το Κουτί της Πανδώρας επικοινώνησε με ανθρώπους που διετέλεσαν μέλη του Κύκλου της Πάτμου. Ο κ. Μαυρουδής, δικηγόρος, ήταν από τα πρώτα μέλη και συμμετείχε στη σύσταση του καταστατικού: «Ξεκινήσαμε τον Κύκλο της Πάτμου ως σωματείο που θα καλύπτει τις πνευματικές ανησυχίες του κόσμου, πάντα με άξονα το νησί και το καλό του τόπου. Συμμετείχαν 15 περίπου Πάτμιοι αρχικά αλλά βλέπαμε να γίνονται πράγματα ερήμην του δήμου, των φορέων και των κατοίκων του νησιού. Άλλα αποφασίζαμε στο διοικητικό συμβούλιο και άλλα γίνονταν, όπως στον καθορισμό ζωνών οικιστικού ελέγχου. Χωρίς να έχουν απόφαση από το Δ.Σ. του Κύκλου, κάποιοι επώνυμοι με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση, κατάφεραν να εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα, όπως να δημιουργηθούν ζώνες ασφυκτικές για τον κόσμο που ήθελε να χτίσει στο νησί. Κάποιος έπρεπε να κατέχει 10 στρέμματα για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο το οικόπεδό του, ευνοώντας συγκεκριμένους ανθρώπους.Βλέποντας πρακτικές σαν κι αυτές, εμείς αποχωρήσαμε πολύ νωρίς, από το 1992».
Ο κ. Σταματόπουλος, δήλωσε ότι ήταν απλό μέλος του Κύκλου της Πάτμου: «Ως απλό μέλος, είχα την ενημέρωση που είχαν όλα τα μέλη. Η επαφή μου ήταν μία φορά το χρόνο στη Γενική Συνέλευση όταν πήγαινα, ήμουν στην τελευταία όπου και διαλύθηκε πριν 2 χρόνια. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί αφορούν το διοικητικό συμβούλιο και όχι για τα απλά μέλη. Εγώ δεν έχω καμία άλλη ενημέρωση. Υπήρχε μια παράλληλη οργάνωση στην Αγγλία η οποία ήταν δραστήρια, το RSE και η άλλη στην Ελλάδα που είχε ατονήσει πριν πολύ καιρό. Το RSE και ο Κύκλος της Πάτμου δεν είχαν όμως καμία οργανική σχέση. Κι εκεί είναι το πρόβλημα, το δεξί χέρι δεν ήξερε τι έπραττε το αριστερό».

Ένα εκατομμύριο έγγραφα από το WikiLeaks το 2013

Συνέχεια στη δράση του Wikileaks, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του λόγω των νομικών περιπετειών του ίδιου, υποσχέθηκε ο Τζούλιαν Ασάνζ σε ενημέρωση που παραχώρησε από την πρεσβεία του Ισημερινού όπου βρίσκεται εδώ και έξι μήνες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2013 το Wikileaks θα δημοσιεύσει ένα εκατομμύριο έγγραφα «που αφορούν όλες τις χώρες του κόσμου». Κάλεσε ακόμη στην άρση του διπλωματικού και νομικού αδιεξόδου σχετικά με την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.
Μιλώντας από το μπαλκόνι της πρεσβείας στο κεντρικό Λονδίνο, όπου ζει υπό το άσυλο του χώρου της πρεσβείας, ο 41χρονος Αυστραλός ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Ισημερινού, για την ασφαλή παραμονή του μέσα στο κτίριο.

«Ενώ η ελευθερία μου είναι περιορισμένη, είμαι ακόμα σε θέση να εργάζομαι και να επικοινωνώ, σε αντίθεση με τους 232 δημοσιογράφους που βρίσκονται στη φυλακή απόψε» δήλωσε ο Ασάνζ στους υποστηρικτές σε μια 15λεπτη ομιλία.

«Πριν από έξι μήνες μπήκα σε αυτό το κτίριο. Έχει γίνει το σπίτι μου, το γραφείο μου και το καταφύγιο μου. Χάρη στη στάση αρχών της κυβέρνησης του Ισημερινού και την υποστήριξη του λαού του, είμαι ασφαλής σε αυτήν την πρεσβεία, αλλά και ασφαλής να μιλήσω από αυτήν την πρεσβεία» συνέχισε.

Πρόσθεσε ότι «η πόρτα είναι ανοιχτή, και η πόρτα ήταν πάντα ανοιχτή, για όποιον επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις καθιερωμένες διαδικασίες για να μιλήσει σε μένα ή να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση μου».

Ο Ασάνζ κατηγόρησε επιπλέον την Ουάσινγκτον για «παρέμβαση στην οικονομία» του Ισημερινού και «παρέμβαση» στις προεδρικές εκλογές, το Φεβρουάριο του 2013.

«Η αληθινή δημοκρατία δεν είναι στο Λευκό Οίκο, η πραγματική δημοκρατία είναι η αντίσταση των ανθρώπων που είναι οπλισμένοι με την αλήθεια ενάντια στα ψέματα, από την πλατεία Ταχρίρ έως στο Λονδίνο» τόνισε και τέλειωσε την ομιλία του υψώνοντας τη γροθιά του στον αέρα.

Ο Ασάνζ συνελήφθη στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 2010, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί από τη Σουηδία, όπου καταζητείται για να ανακριθεί σχετικά με τους ισχυρισμούς δυο γυναικών, ότι δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από αυτόν.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει ότι το αίτημα είναι πολιτικά υποκινούμενο και ότι θα μπορούσε τελικά να εκδοθεί στις ΗΠΑ για την δημοσίευση εκατοντάδων χιλιάδων διαβαθμισμένων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων από την ιστοσελίδα του.

Πλαφόν στα καυσόξυλα που κόβονται ανά πολίτη βάζει το ΥΠΕΚΑ

Εγκύκλιο προς τις δασικές αρχές με την οποία ζητά να μπει πλαφόν στις ποσότητες καυσόξυλων που θα επιτρέπεται να κόβουν οι πολίτες από τα δάση έστειλε το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου αφενός να προστατευθούν τα δάση και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης όσο το δυνατόν περισσότερων δικαιούχων.

Το ΥΠΕΚΑ ζητεί, επίσης, να τεθούν κανόνες ως προς το είδος της ξυλείας και τα σημεία που θα επιτρέπεται η υλοτομία, ώστε να μπορεί να γίνεται έλεγχος, καθώς και να περιοριστούν οι δικαιούχοι στους μόνιμους κατοίκους ορεινών οικισμών.

Επικαλείται δε, συνεχή γραπτά και προφορικά αιτήματα πολιτών από όλη τη χώρα, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, που έχει σαν αποτέλεσμα αυξημένες ανάγκες σε καυσόξυλα

Τα επιστημονικά επιτεύγματα του 2012

Για άλλη μια φορά οι συντάκτες της επιθεώρησης «Science» επέλεξαν τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα της χρονιάς που σε λίγο θα μας αφήσει, όπως αυτά παρουσιάστηκαν μέσα από δημοσιεύσεις στις σελίδες της έγκριτης επιθεώρησης. Ο «πρωταγωνιστής» της καθιερωμένης λίστας των 10 θέσεων ήταν μάλλον αναμενόμενος: πρόκειται για το μποζόνιο Χιγκς η ύπαρξη του οποίου προβλέφθηκε θεωρητικώς πριν από περισσότερο από 40 χρόνια από τον Πίτερ Χιγκς αλλά τον περασμένο Ιούλιο επιστήμονες ανέφεραν ότι αυτή η θεωρία μάλλον έγινε… πράξη. Το θεμελιώδες αυτό σωματίδιο το οποίο πιθανότατα «συνέλαβαν» οι ερευνητές εκτιμάται ότι «κρατά» το κλειδί στην ερώτηση σχετικά με το γιατί τα στοιχειώδη σωματίδια έχουν μάζες. Και μπορεί το μποζόνιο να κέρδισε τη «μάχη» της πρωτιάς, ωστόσο εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα υπόλοιπα εννέα επιτεύγματα του 2012 που συμπληρώνουν τη δεκάδα και τα οποία καλύπτουν όλα τα γούστα: περιλαμβάνουν από την προσεδάφιση του Curiosity στον Αρη και τις «γεύσεις» των νετρίνων, ως τους ρομποτικούς βραχίονες που βοηθούν τυφλούς, τα ωάρια από βλαστικά κύτταρα αλλά και το γονιδίωμα ενός μυστηριώδους είδους ανθρώπου που έζησε στον πλανήτη πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Ιδού λοιπόν η διάσημη πλέον κατάταξη των επιστημονικών επιτευγμάτων της χρονιάς μέσα από τα μάτια των συντακτών του «Science» (η οποία ελπίζουμε να μην είναι η τελευταία αφού δημοσιεύεται την ημέρα του υποτιθέμενου - χωρίς βέβαια επιστημονική βάση - τέλους του κόσμου…) 

1. Επίτευγμα της χρονιάς: Το μποζόνιο Χιγκς

Χρειάστηκε να περιμένουμε περίπου μισό αιώνα μέχρι να κατασκευαστεί το γιγάντιο μηχάνημα που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σχετικά με την ύπαρξη του μποζονίου Χιγκς. Ωστόσο τον περασμένο Ιούλιο φαίνεται ότι έφτασε η στιγμή: επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν πως είναι σχεδόν βέβαιοι ότι εντόπισαν «κάτι που μοιάζει με το Χιγκς», το σωματίδιο που θα επιβεβαιώσει ότι γνωρίζουμε πώς η ύλη αποκτά τη μάζα της.

Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι του CMS και του ATLAS, των δύο πειραμάτων που διεξάγονται για τον εντοπισμό του μποζονίου Χιγκς, ανακοίνωσαν ότι το επίπεδο βεβαιότητας που πέτυχαν

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Φυλακές Χίου: Κοιμούνται στο πάτωμα εναλλάξ! - Ελλάδα

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Φυλακές Χίου: Κοιμούνται στο πάτωμα εναλλάξ! - Ελλάδα

Η Βουλή «ψάχνει» τον Παπακωνσταντίνου και για τις δουλειές της ανακύκλωσης





 
Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία κατά του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η οποία σχηματίστηκε μετά από μήνυση της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» που  κατηγορεί τον πρώην υπουργό για «εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων στον τομέα ανακύκλωσης».

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» τον Φεβρουάριο 2012 και σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα ο κ. Παπακωνσταντίνου «επιστρατεύτηκε» για να «χειραγωγήσει» τον τομέα ανακύκλωσης, υπερ συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Αρκετές εταιρίες τον κατηγόρησαν ότι «προωθεί» προϊόντα συγκεκριμένης εταιρίας και είναι ενδεικτικό ότι σε δελτίο τύπου – απάντηση στα δημοσιεύματα - έσπευσε να προαναγγείλει το αποτέλεσμα των σχετικών ελέγχων που μιλούσαν για «διαφανείς διαδικασίες» πριν ακόμα αυτοί ολοκληρωθούν.

Πέραν αυτών, να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι κ.κ. Γιάννης Ματζουράνης και Φαήλος Κρανιδιώτης συνέταξαν αναφορά προς τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη στην οποία ανέφεραν: «η μονότονη επανάληψη των ιδίων συκοφαντικών ισχυρισμών από το μηνυόμενο αποκαλύπτει ότι εκτελείται «συμβόλαιο» με προδιαγεγραμμένους στόχους, που κατατείνουν στη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού με την -κατ’ ουσίαν και επί του παρόντος- απαγόρευση μείωσης των τιμών των εισφορών των υπόχρεων διαχειριστών με πρόσχημα … ευρήματα μηδέποτε διενεργηθέντος ελέγχου επί ζημία του δημοσίου συμφέροντος και επ’ ωφελεία ιδιωτικών συμφερόντων» .


Δείτε τι χρωστάτε στην εφορία μέσω του TAXIS


Από την Δευτέρα 17/12/2012 η Γ.Γ.Π.Σ.έχει ενεργοποιήσει με τον τίτλο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» νέες συναλλαγές για τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της. Έτσι οι χρήστες του  μπορούν να εμφανίσουν στην οθόνη του υπολογιστή τους:

1. Τις βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. ατομικές οφειλές τους εκτός ρύθμισης. Στην ενότητα αυτή παρέχονται πληροφορίες για την γενική εικόνα των ατομικών οφειλών των φορολογούμενων καθώς και α στοιχεία που αφορούν τις δόσεις εξυπηρέτησής της

2. Το Προσωπικό Φορολογικό Ημερολόγιο με τη λήξη των προθεσμιών για το εισόδημα, το ΦΠΑ, τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τους παρακρατούμενους φόρους και τα τέλη και τους ειδικούς φόρους

3. Τα στοιχεία μητρώου Φυσικών και Νομικών Προσώπων καθώς και τα στοιχεία του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με τις νέες υπηρεσίες που ενεργοποιήθηκαν και θα ενεργοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέσω των Τραπεζών και των ΕΛ.ΤΑ., επιτρέποντας την κατάργηση των ταμείων στις ΔΟΥ.

Written By Pallini Press 

Ο θάνατος της Σοσιαλδημοκρατίας | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Ο θάνατος της Σοσιαλδημοκρατίας | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Φρίκη! Πατέρας ανάγκαζε το γιο του να ασελγεί πάνω του και τον βιντεοσκοπούσε με το κινητό

- Εφιαλτική εφηβεία ζούσε ο 16χρονος μέσα στο σπίτι του
- Επι τέσσερα χρόνια ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του πατέρα του
- Το τι συνέβαινε στο παιδί ανακάλυψε τυχαία η μητέρα του
- Ο 41χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέαΗ είδηση προκαλεί ανατριχίλα. 41χρονος απο το Μαρούσι, ανάγκαζε επι τέσσερα χρόνια το 16χρονο γιο του να ασελγεί πάνω του και τον βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο.
Φρίκη! Πατέρας ανάγκαζε το γιο του να ασελγεί πάνω του και τον βιντεοσκοπούσε με το κινητόΤην καταγγελία έκανε η σύζυγος του 41χρονου, η οποία βρήκε στο κινητό του βίντεο στο οποίο φαινόταν ξεκάθαρα ο γιος της να ασελγεί στον πατέρα του. Την καταγγελία επιβεβαίωσε στην Αστυνομία και ο 16χρονος με λεπτομέρειες που προκαλούν ανατριχίλα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, η σύζυγος του 41χρονου και μάνα του 16χρονου, όλα αυτά τα χρόνια που διαρκούσε το δράμα του παιδιού της, δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Υποψίες για το τι συμβαίνει άρχισαν να της κινούνται πρόσφατα, όταν ένα βράδυ είδε τον άντρα της με κατεβασμένο το εσώρουχο να κοιμάται μαζί με το γιο τους.
Λίγες ημέρες αργότερα, βρήκε στο μπάνιο το κινητό του άντρα της ανοιχτό να βιντεοσκοπεί. Στην ερώτησή της γιατί το έκανε αυτό, ο 41χρονος απάντησε πως απλά... κατέγραφε το παιδί. Η αινιγματική απάντηση του συζύγου γέμισε απορίες τη μητέρα του 16χρονου, η οποία όταν βρήκε την ευκαιρία, έψαξε το κινητό του συζύγου της και προς έκπληξή της αντίκρισε τον 41χρονο να αναγκάζει τον γιο του να ασελγεί πάνω του. Αμέσως πήγε στην αστυνομία και έκανε την καταγγελία. Ο εισαγγελέας έβγαλε ένταλμα σύλληψης και ο 41χρονος συνελήφθη απο την Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Γερμανικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα είναι η ντροπή της Ευρώπης

- Βαριές κουβέντες για το πώς αντιμετωπίζονται οι μετανάστες


- O εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης ζητά να παρέμβει ο ΟΗΕ
- Ο Λένινγκ αναφέρει πως το κράτος δεν μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις των ακροδεξιών
- Αφήνει μάλιστα αιχμές λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να λύσει το θέμα
- Μόλις μία ημέρα πριν, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε πως Έλληνες συνοριοφύλακες άφηναν πρόσφυγες από τη Συρία να πεθάνουν

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο μίλησε ο Μάρκους Λένινγκ για την αντιμετώπιση των μεταναστών από την Ελλάδα, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του ΟΗΕ.

Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μιλώντας στην εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung”, χαρακτήρισε την Ελλάδα “Ντροπή της Ευρώπης”, και αναφέρθηκε τόσο στην έλλειψη περίθαλψης, όσο και στην ανεπαρκή προστασία από τις επιθέσεις ακροδεξιών.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ντροπή για όλους τους Ευρωπαίους” είπε αρχικά. Και συνέχισε: “Από την μία πλευρά παρατηρούνται ελλείψεις στην περίθαλψη, από την άλλη δεν επαρκεί η προστασία που παρέχεται από τις επιθέσεις ακροδεξιών. Αυτός ο συνδυασμός είναι εξαιρετικά ανησυχητικός”.

Επίσης, άφησε αιχμές λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική βούληση να λύσει το θέμα. «Αν στην Ελλάδα υπήρχε η βούληση να δοθεί βοήθεια στους μετανάστες, αυτό θα έπρεπε να γίνει. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα» τόνισε.

Ο Λένινγκ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα φέρει εντός της ΕΕ το κύριο βάρος στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Γι’ αυτόν τον λόγο όμως δέχεται οικονομική και εν τοις πράγμασι βοήθεια από την Γερμανία και την ΕΕ. «Ωστόσο, η κατάσταση επί χρόνια παραμένει ανυπόφορη» διαπίστωσε. «Αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πρέπει να σκεφτεί κανείς, μήπως διεθνείς οργανισμοί όπως οι υπηρεσίες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πρέπει να ενεργοποιηθούν».

Στο μεταξύ, η Διεθνής Αμνηστία, σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε χθες, επέρριψε στην Αθήνα απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών. Στην έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι Έλληνες συνοριοφύλακες σε πολλές περιπτώσεις άφησαν ανθρώπους να πεθάνουν, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταπέλτης για την Ελλάδα η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τους πρόσφυγες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ   ΝΕΟΥ Δ.Σ. - ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Γ...

Ας μιλήσουμε για τη στρατιωτική θητεία. Με ειλικρίνεια, όμως!

Του Πρόδρομου Σεϊτανίδη
Έχουν περάσει ημερολογιακά δεκαετίες και ιδεολογικά αιώνες από την εποχή που το ΚΚΕ προσπαθούσε να βάλει τρικλοποδιά στο κίνημα για τα δικαιώματα των φαντάρων με το επιχείρημα «πρέπει να πηγαίνουμε στο στρατό για να μάθουμε τον χειρισμό των όπλων, με τα οποία θα κάνουμε την επανάσταση». Ο στρατός έγινε πιο σύνθετος, τα όπλα πιο περίπλοκα και το ΚΚΕ αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως οι δεινόσαυροι είναι νεκροί αν και «όχι με ευθύνη της Κεντρικής Επιτροπής». Αλλά η θητεία συνεχίζει να υπάρχει. Χρειάζεται, όμως; Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να πιάσω τα γνωστά επιχειρήματα της Αριστεράς για ιδεολογικό ρόλο του στρατού κλπ κλπ. Αυτά υπάρχουν και αλλού στο διαδίκτυο, διατυπωμένα καλύτερα. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω το ερώτημά μου με τη χρήση της κοινής λογικής.
Είναι κοινό μυστικό ότι πάρα πολλά στρατόπεδα συνεχίζουν να λειτουργούν μόνο και μόνο για να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες με τα έξοδα των φαντάρων και τα ενοίκια των στελεχών. Τις προάλλες, χαράς ευαγγέλια έκαναν οι καταστηματάρχες της Θήβας που βγήκαν στην πόλη τους εξοδούχοι οι φαντάροι από το τοπικό Κέντρο Εκπαίδευσης του Πυροβολικού. Δεν παρέλειψαν, μάλιστα, να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους με επίσκεψη των εκπροσώπων τους στον εμφανώς αμήχανο διοικητή του στρατοπέδου, μια αμηχανία που καταγράφηκε και φωτογραφικά στο σχετικό δημοσίευμα του τοπικού Τύπου.

Έτος Κ. Π. Καβάφη το 2013


Με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου Αλεξανδρινού ποιητή, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακήρυξε το 2013, «Έτος Κ.Π. Καβάφη».
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης (1863 - 1933) είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η ποίησή του χαρακτηρίζεται από έντονη συμβολιστική τάση και συνδυάζεται με λιτό λόγο αλλά διαχρονικά επίκαιρο. Η ειρωνική διάθεση, αυτό που αποκλήθηκε καβαφική ειρωνεία, συνδυάζεται με την τραγικότητα της πραγματικότητας και αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για πολλούς μεταγενέστερους ποιητές.
Το έργο του έγινε αντικείμενο μακρόχρονης μελέτης σε όλο τον κόσμο και ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, γιαπωνέζικα και σε πολλές άλλες γλώσσες.
Τον κεντρικό σχεδιασμό του προγράμματος δράσεων θα έχουν η Γεν.Δ/νση Σύγχρονου Πολιτισμού, η Διεύθυνση Γραμμάτων και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ ) και θα συνεργασθούν με το Ιδρυμα Ωνάση (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) το οποίο έχει στη δικαιοδοσία του το πλήρες αρχείο του ποιητή, τις ξένες πρεσβείες χωρών στην Ελλάδα, τις Εδρες Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού των Πανεπιστημίων εξωτερικού στα οποία διδάσκεται ο Καβάφης, την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού και το Ελληνικό Ιδρυμα στην Αλεξάνδρεια, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, λογοτεχνικά σωματεία και άλλους φορείς.
Nαυτεμπορική

'Αγρια επίθεση της Σοφία Σακοράφα προς Α. Ζερβό!


ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δεν φέρατε καμία αντίρρηση στην επιβολή μέσα στα τελευταία δύο χρόνια τριών διαφορετικών ειδικών φόρων κατανάλωσης,
 Δεν φέρατε καμία αντίρρηση στην καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ το οποίο επιβάρυνε τους πελάτες σας, αλλά και τα χρέη της επιχείρησης της οποίας έχετε την ευθύνη,
 Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθήσατε καν να προστατεύσετε τους πελάτες της
επιχείρησης στην οποία είστε Διευθύνων Σύμβουλος,

 Δεν τονίσατε την σημαντική παράμετρο ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία δεν παράγει ένα οποιοδήποτε προϊόν, αλλά ένα αναγκαίο κοινωνικό αγαθό,
 Δεν καταθέσατε καμία πρόταση ώστε να ανακουφίσετε ουσιαστικά τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας,
 Δεν κάνατε καμία προσπάθεια να εφαρμόσετε αυτά που προβλέπει ο Nόμος 4001/2011, (Άρθρο 52 ) περί της προστασίας των ευάλωτων πολιτών,
 Δεν έχετε καν αναφέρει πόσα νοικοκυριά ζουν χωρίς ρεύμα εξαιτίας της οικονομικής τους ανέχειας,
παρουσιαστήκατε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με μία και μοναδική πρόταση: Αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών και μάλιστα με την μεγαλύτερη επιβάρυνση στις χαμηλότερες καταναλώσεις.
Και ακόμα:
” θέλω να τονίσω πως όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές η ευθύνη καθενός μας, από όποια θέση και αν κατέχει, δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική και ηθική ευθύνη”.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«Αποτυχημένος μάνατζερ ο Γιώργος Τέντης»!

"Αποτυχημένο" μάνατζερ αποκάλεσε ο κ. Γιάννης Τιλκιτζής τον άμεσο συνεργάτη του Δημάρχου Παλλήνης κ. Ζούτσου, τον κ. Γιώργο Τέντη.
«Αποτυχημένο» μάνατζερ αποκάλεσε ο κ. Γιάννης Τιλκιτζής τον άμεσο συνεργάτη του Δημάρχου Παλλήνης κ. Ζούτσου, κ. Γιώργο Τέντη.
Σκληρή κρητική στην διοίκηση του κυρίου Ζούτσου άσκησε ο τοπικός σύμβουλος της ΔΕ Παλλήνης και πρόεδρος του ΦΕΣ «Η Κάντζα», κύριος Γιάννης Τιλκιτζής, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
Όταν πήρε λοιπόν τον λόγο, αναφέρθηκε σε μια σειρά από λάθος ενέργειες της δημοτικής αρχής σε διάφορα θέματα και κυρίως εκείνων που σχετίζονται με την οικονομική της πολιτική-στρατηγική, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αποκαλέσει… «αποτυχημένο μάνατζερ» τον άμεσο συνεργάτη του Δημάρχου, τον γενικό γραμματέα του, κύριο Γιώργο Τέντη!
Ο κ. Τέντης.
Ο κ. Τέντης.
Μάλιστα, ο χαρακτηρισμός αυτός του κυρίου Τιλκιτζή («αποτυχημένος μάνατζερ»), προκάλεσε αναστάτωση στην αίθουσα, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κύριο Άγγελο Λιακόπουλο να παρεμβαίνει και να ζητάει να μην επαναληφθούν χαρακτηρισμοί!
Βέβαια ο χαρακτηρισμός του κυρίου Τιλκιτζή δεν εμπεριείχε σε καμία περίπτωση κάποια ύβρη και αδίκως… παρατηρήθηκε!
zwpallini.gr

Θρήνος στη Παλλήνη – Αδέρφια σκοτώθηκαν σε τροχαίο!!! - Παλλήνη Press

Θρήνος στη Παλλήνη – Αδέρφια σκοτώθηκαν σε τροχαίο!!! - Παλλήνη Press

Ο «Ναμάντου» διηγείται το παραμύθι του μικρού μετανάστη στην Ελλάδα

«Με λένε Ναμάντου. Μη με ρωτήσετε κι εσείς από πού βγαίνει, δεν ξέρω και δεν καταλαβαίνω αν μπήκε από κάπου για να βγει. Ηρθαμε στην Ελλάδα για λίγο και ακόμα δεν έχει περάσει αυτό το “λίγο”. Θα μου πει η μαμά όταν περάσει». Ετσι ξεκινάει ο μικρός Ναμάντου τη διήγησή του στο παραμύθι της Δήμητρας Νικηφορίδου «Ο μικρός Ναμάντου διηγείται» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οσελότος». Ενα παραμύθι που βλέπει με τα μάτια ενός παιδιού τη ζωή των μεγάλων. Ενα βιβλίο που αγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία την καθημερινότητα των ανθρώπων που αναζητούν στη χώρα μας μια καλύτερη μοίρα.

Ο Ναμάντου της πρωτοεμφανιζόμενης στη συγγραφική δραστηριότητα Δήμητρας Νικηφορίδου, μεταφέρει με πολύ συναίσθημα αλλά και με την καθαρότητα της παιδικής σκέψης, αυτά που ζει στην Ελλάδα  - και που ζουν κι άλλα παιδάκια που έχουν έρθει από μακριά.
Το παραμύθι του Ναμάντου απηχεί κοινωνικές ευαισθησίες που καλούνται να αναπτύξουν τα παιδιά, ειδικά αυτή την ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδο στην Ελλάδα και αντανακλά τις ανησυχίες για τις ανθρώπινες αξίες που μοιάζουν σιγά σιγά χάνουν τη μάχη απέναντι στον ρατσισμό.
Τα παιδιά άλλωστε ξέρουν καλύτερα να λένε τις ιστορίες. Ακόμη και αυτές των μεγάλων...
* To παραμύθι «Ο μικρός Ναμάντου διηγείται» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος στην τιμή των 8 ευρώ.

Κάτω τα χέρια από τη Βίλα Αμαλίας και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους!


Σήμερα το πρωί τα ΜΑΤ της φασίζουσας μνημονιακής κυβέρνησης εισέβαλαν στην κατάληψη της Βίλας Αμαλίας, που λειτουργεί σαν ελεύθερος, αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, με προσαγωγές ακόμη κι αυτών που πήγαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν. Η Βίλα Αμαλίας εδώ και 22 χρόνια αναπτύσσει κοινωνική, πολιτική, αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση σε μία ευαίσθητη περιοχή και γι'αυτό ενοχλεί το κατασταλτικό κράτος. Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας ενάντια σε κατειλημμένους χώρους και στέκια συμπληρώνουν τις επιδρομές των φασιστικών συμμοριών και ευνοούν τα σχέδιά τους, ιδιαίτερα στην περιοχή που εκκολάφθηκε το ναζιστικό φίδι. Η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" φαίνεται ότι ασπάζονται ευλαβικά τα σχέδια του Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του, που στοχεύουν στο "ξεκαθάρισμα" της περιοχής από συλλογικότητες που μάχονται το ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπερασπίζονται την ελευθερία και την αυτοοργάνωση.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μέρος ευρύτερου σχεδίου. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη προχωράει όλο και πιο πολύ στο δρόμο του ολοκληρωτικού αυταρχισμού. Στη Θεσσαλονίκη τα ΜΑΤ εισέβαλαν στη φοιτητική εστία της Θεσσαλονίκης για να χτυπήσουν τους πιο φτωχούς φοιτητές, που παλεύουν για να μη χάσουν τη διαμονή τους στην εστία (μετά από καταγγελία του Πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. - άξιος ο μισθός του). Και φυσικά δεν ξεχνάμε τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, η οποία παραμένει σφραγισμένη από το καλοκαίρι, ενώ πριν αποτελούσε πραγματικό πνεύμονα πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για την περιοχή. Έτσι θέλουν τα δημόσια κτίρια: ρημαγμένα και έρημα, όπως οι ζωές μας. Μας θέλουν μόνους, απελπισμένους και αβοήθητους, μακριά από συλλογικές διαδικασίες. Μας θέλουν άθροισμα πολιτών και όχι κοινωνία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις αστυνομικές επιχειρήσεις και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της κατάληψης που χτυπήθηκε. Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να αποχωρήσει η αστυνομία. Το δυνάμωμα του αγώνα, η οργάνωση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω αυταρχικοποίηση και καταστολή αλλά και να στείλει από εκεί που ήρθαν αυτούς που τις χρησιμοποιούν ως τελευταία σανίδα σωτηρίας τους: τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου.
 

Απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος για τη δημιουργία φοροδικαστηρίων

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Για την ίδρυση φορολογικών δικαστηρίων, που σχεδιάζει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σε ανακοίνωσή της.

Απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος για τη δημιουργία φοροδικαστηρίων
Η Ένωση εκφράζει τη «μεγάλη έκπληξή της» για «τα σχέδια» του υπουργού Οικονομικών να ιδρύσει φορολογικά δικαστήρια, προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα Διοικητικά Δικαστήρια είναι μια εξέλιξη των παλαιών Φορολογικών Δικαστηρίων και επισημαίνεται: «Για οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο απονομής της φορολογικής Δικαιοσύνης απαιτείται προηγούμενη τροποποίηση του Συντάγματος, τη σκοπιμότητα της οποίας δεν κατανοούμε».
Η Ένωση υπογραμμίζει ότι έχουν αναπτυχθεί στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες οι λόγοι που οδήγησαν στη δημιουργία μεγάλου αριθμού εκκρεμών υποθέσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια τη δεκαετία 2000- 2010. Και προσθέτει, ότι τη δεκαετία αυτή «"χτίστηκε" το πρόβλημα που σήμερα με έκπληξη διαπιστώνει ο κ. υπουργός».
Σύμφωνα με τους διοικητικούς δικαστές, «μεταξύ των πολλών γενεσιουργών αιτίων του φαινομένου αυτού (σ.σ.: της καθυστέρησης) περιλαμβάνονται, η, με γεωμετρική πρόοδο, αυξανόμενη και σχεδόν πάντα αποσπασματική φορολογική νομοθεσία, καθώς και η απροθυμία της φορολογικής διοίκησης, ως προς την αποτροπή της δημιουργίας φορολογικών διαφορών, ακόμα και για μικρού αντικειμένου υποθέσεις, οι οποίες σωρεύονται ανενδοίαστα στον υφιστάμενο φόρτο των δικαστηρίων και για τις οποίες εξαντλούνται -άσκοπα- από πλευράς διοίκησης όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, ενώ υπάρχει για τα σχετικά θέματα παγιωμένη νομολογία».
«Σε σχέση και με τη συνέχεια της κυβερνητικής δράσης, αξίζει να σημειωθεί ότι με νομοθετικές ρυθμίσεις της τελευταίας διετίας δημιουργήθηκαν σε όλα τα μεγάλα δικαστήρια ειδικά τμήματα με αμιγώς φορολογικό αντικείμενο, για την περαιτέρω αύξηση της παραγόμενης νομολογίας, ενώ τέθηκαν και ποσοτικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν με υπεράνθρωπες προσπάθειες των διοικητικών δικαστών, όπως πολλάκις έχει βεβαιωθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης», καταλήγει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ, ΤΩΡΑ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ... ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ !!!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»         Αρ.Πρωτ. 36
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης                  Νέα Ιωνία 19/12/2012
Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία                                                  Προς : τα μέλη του Συλλόγου μας.
2102812938 – 6972008336                                             Τη Δ.Ο.Ε.
Τη Δ/νση Α/θμιας Β΄ Αθήνας
mail : segseferis@gmail.com                                             Τον τοπικό τύπο. Την πρεσβεία
της Σερβίας. Το Δήμο Μεταμόρφωσης.              
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ, ΤΩΡΑ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΟΙ ... ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ !!!
Στη Μεταμόρφωση δημιουργήθηκε πριν δυο χρόνια ένα «Ειδικό Σχολείο Β΄Αθήνας», που επειδή δεν έχει δικό του κτίριο, κι επειδή κανένας δε νοικιάζει ένα κτίριο για να γίνεται η ειδική αγωγή στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, οι «έξυπνοι ρεαλιστές» της Διοίκησης ή του Δήμου ή του Υπουργείου (ας μας διευκρινήσουν ποιος το έκανε ) αποφάσισαν να στεγάσουν το Δημόσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μέσα στο κτίριο του «Χατζηπατέρειου Ιδρύματος».  Ενός ιδιωτικού κέντρου ειδικής αγωγής που μόνο όφελος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μπορεί να έχει από τη συστέγασή του με το ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο, αφού το χρησιμοποιεί σαν «κράχτη». Όφελος οικονομικό, που μάλλον ήταν και ο λόγος της ίδρυσης αυτού του ειδικού σχολείου. Όφελος που θα μεγαλώνει όσο η πολιτεία εγκαταλείπει την ειδική αγωγή στη μοίρα της ή την οδηγεί στην εξαφάνιση, όπως τώρα με το νέο διάταγμα της ειδικής αγωγής που ετοιμάζουν. Όφελος που θα διογκώνεται όσο η πολιτική του υπουργείου παιδείας που υποβαθμίζει, αφήνει χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς υλικό και χωρίς χρήματα τα ειδικά σχολεία, κι όσο οι γονείς θα εξαναγκάζονται πολλές από τις ανάγκες των παιδιών τους να τις καλύπτουν στους ιδιώτες.   
Το θέμα λοιπόν είναι :
  1. Ποιος ευθύνεται που ένα δημόσιο σχολείο λειτουργεί μέσα σε ιδιωτικό ίδρυμα που έχει το ίδιο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκμετάλλευση των γονιών και των ανάπηρων παιδιών  με στόχο το κέρδος ;
  2. Τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος Μεταμόρφωσης, η περιφέρεια, η Διεύθυνση Β΄ Αθήνας ή οποιοσδήποτε άλλος εμπλεκόμενος για να βρεθεί κτίριο που θα στεγάσει το Δημόσιο αυτό σχολείο ;
Όμως όταν γίνει η «κακή αρχή», ο κατήφορος δεν έχει πάτο.
Σ΄ αυτό λοιπόν το σχολείο, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Μεταμόρφωσης, με «γνωριμία» και

Λαϊκή συνέλευση Παλλήνης: Αυτοοργανωμένο λαϊκο γλέντι στη ΠΑΛΛΗΝΗ

Αυτοοργανωμένο λαϊκο γλέντι.

με ρεμπέτικη μουσική
Σάββατο 22/12 στο 1ο δημοτικό Παλλήνης.Μαζευόμαστε από τη 1 το μεσημέρι.
  • Χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι. Προσφέρουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε και παίρνουμε ό,τι έχουμε ανάγκη.
  • Συλλογική κουζίνα. Φέρνουμε μαζί μας(όποιος μπορεί) φαγητό και την καλή μας διάθεση.
Ενάντια στην μιζέρια και την αποξένωση της σύγχρονης ζωής, ελάτε να γνωριστούμε από κοντά, να διασκεδάσουμε χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας.
Να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά.

Λαϊκή συνέλευση Παλλήνης
glenti2

By Pallini Press

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ: Άνεργοι και Δημοτικά τέλη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ: Άνεργοι και Δημοτικά τέλη: Με έγγραφο που φέρει 41 υπογραφές η Επιτροπή Ανέργων Παλλήνης, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την λήψη απόφασης σχετικά με την απαλλα...

Το Ξύλο βγήκε απ’ την…Μπενάκη


EX1812JJJ
Το Ξύλο βγήκε απ’ την …Μπενάκη.
(γράμμα σε μπουκάλι)
Το ξύλο σε καιρούς κρίσης φαίνεται πως γίνεται της μόδας. Εγώ βέβαια δεν είμαι απ’ τους τυχερούς με τζάκι, ούτε προνόησα να πάρω ξυλόσομπα. Πράγμα που προφανώς αγνοούσαν οι ξυλοκόποι που μου προσέφεραν απλόχερα ξύλο στη στράτα μου. Πάντως, δεν μπορώ να πω, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ζεστάθηκα!
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου μετά την παρουσίαση του βιβλίου μου και μια πολύ όμορφη βραδιά, αποφασίσαμε με φίλους να συνεχίσουμε για ένα ποτό. Όταν έμεινα μόνος στη μηχανή μου (οι υπόλοιποι έφυγαν με ταξί), στο φανάρι της οδού Μπενάκη και Μεταξά στο ύψος της πλατείας Εξαρχείων, δέχθηκα επίθεση από 5 με 6 μασκοφόρους.
Με περικύκλωσαν και πριν προλάβω να ξεκινήσω, με έριξαν από τη μηχανή κι άρχισαν να με χτυπούν βρίζοντας με.
Έχοντας κατά νου πως το κράνος μου είναι άσπρο και ίδιας μάρκας με αυτό που φοράνε οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας, (το είχα βρει προσφορά 100 ευρώ λιγότερα, τώρα καταλαβαίνω το γιατί) υπέθεσα πως αυτό ήταν το …πρόβλημα και προσπάθησα να βγάλω το κράνος φωνάζοντας «δεν είμαι μπάτσος- δεν είμαι μπάτσος!». (Ανεπανάληπτες στιγμές! Θα μπορούσα να είμαι και ήρωας σε κόμικς).
Τη στιγμή εκείνη- Σάββατο βράδυ με μπαράκια κι εστιατόρια στην περιοχή-, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που κυκλοφορούσαν γύρω μας. Περαστικοί που άρχισαν να φωνάζουν όλοι μαζί εν χωρώ: «αφήστε τον» και «δεν είναι μπάτσος».
Έχοντας βγάλει πλέον το κράνος, κάποιοι με αναγνώρισαν και άρχισαν να φωνάζουν «αφήστε τον, δουλεύει στο Ποντίκι, είναι ο Soloup, ο σκιτσογράφος του Ποντικιού» και άλλα τέτοια όμορφα που με έκαναν να νιώσω- παρά την ιδιαιτερότητα της περίστασης- διάσημος!
Το ίδιο λοιπόν άρχισα να κάνω κι εγώ. Επαναλάμβανα με χαρά την ιδιότητά μου και το που δουλεύω, ενώ παρέλειψα καθώς υποχωρούσα σφαλιαριζόμενος προς το απέναντι πεζοδρόμιο – από τρακ θέλεις; από μετριοφροσύνη; από ταπεινότητα;- να διαφημίσω και το καινούργιο μου βιβλίο.
Το παράξενο είναι πως, ενώ πλέον οι μασκοφόροι με έβλεπαν πολύ καθαρά και ήξεραν ποιος και τι είμαι, συνέχισαν την επίθεση σ’ εμένα, κλοτσώντας παράλληλα και τη μηχανή για να της προκαλέσουν ζημιές. Τέλος, ο ένας στάθηκε ακριβώς απέναντί μου, και ενώ με κοίταζε κατάματα κρυμμένος πίσω απ’ την κουκούλα του (προς στιγμήν νόμιζα πως ήταν κάποιος κρυφός θαυμαστής μου) με μια κίνηση σταθερή (θα το λέγαμε δεξί ντιρέκτ) μου έριξε μια γροθιά στα γυαλιά, ανάμεσα στα μάτια και τη μύτη.
Χάνοντας την ισορροπία μου έπεσα κάτω κι ενώ ο κόσμος συνέχιζε να φωνάζει υπέρ του διάσημου καλλιτέχνου, αυτός άρχισε να με κλοτσάει επίμονα στα πόδια και στον μηρό.
Ύστερα από λίγο και έχοντας ολοκληρώσει την ξυλουργική, αποχώρησαν φωνάζοντας στο κοινό μας: «κάτω τα κεφάλια» και «μη μας ακολουθήσει κανένας γιατί θα πεθάνει». Αλλά αυτό που με πλήγωσε πραγματικά και με πόνεσε περισσότερο καθώς υποχωρούσαν, ήταν που δεν αναφώνησαν όλοι μαζί οι ξυλοκόποι μου «ζήτω ο Soloup!».

Προς τον άνθρωπο που μου έριξε το…ντιρέκτ.
       
Αγαπητέ νεαρέ μου φίλε, αφού ήξερες πια ότι δεν ήμουν αυτό που αρχικά υπέθεσες απ’ το κράνος μου, τόσος «χαφιεδίστικη» σου φάνηκε η δουλειά μου που επέμεινες να με ξυλοφορτώσεις; Να μου σμπαραλιάσεις μύτη και γυαλιά (που με αυτά κυκλοφορώ και δουλεύω και που θα μου κοστίσει 300-400 ευρώ για να τα αντικαταστήσω), να μου σακατέψετε το πόδι και να μου κάνετε με τους φίλους σου ζημιές στη μηχανή (μια παλιά transalp που την αγόρασα μεταχειρισμένη και την συντηρώ με ιμιτασιόν ανταλλακτικά); Γιατί χρειαζόμουν τέτοια «τιμωρία»;
Όπως είδες, δεν ήμουν και τόσο μεγάλο κατόρθωμα. Ένας σκιτσογράφος χωρίς κομματική ομπρέλα ή άλλες πλάτες που πίνω τον καφέ μου ελεύθερα στα Εξάρχεια και ονειρεύομαι πολύ πριν γεννηθείς εσύ. Σωματικά ένας λαπαδάκος που έκατσε και τις έφαγε φιλότιμα, και που δεν χρειαζόσασταν 5-6 για να τον κάνετε καλά.
Όμως μιας και το ‘φερε η τύχη να διασταυρωθούμε (Μπενάκη και Μεταξά γωνία), θα ήθελα να σου χαρίσω δυο κόμικς απ’ τα παλιά τα χρόνια για να’ χεις κάτι να με θυμάσαι. (Καθόλου τυχαία) τον «Μήτσο Κυκλάμινο» και τον «Ανθρωπόλυκο». Και ίσως, που ξέρεις αφού όλοι οι άνθρωποι μεγαλώνουμε, κάποια μέρα μπορεί να δείχνεις τα αλμπουμάκια μου στα παιδιά σου και να τους λες: «εγώ αυτόν τον τύπο στα νιάτα μου τον σακάτεψα».
Θα τα αφήσω στη διασταύρωση Τζαβέλα και Μεσολογγίου σε έναν φάκελο που θα γράφει επάνω «συστημένο- Soloup, υπόψιν αυτού που μου έριξε το ντιρέκτ στη Μπενάκη και Μεταξά» και, ελπίζω χέρι με χέρι απ’ όποιον το βρει, να φτάσει κάποια στιγμή και στα δικά σου χέρια. Μην φοβάσαι. Δεν θα’χω μέσα κριμένους μικροπομπούς και τίποτα μυστήρια GPS. Έτσι, για να μείνει και κάτι ευχάριστο από την όλη υπόθεση.
 
(Παράκλησις. Αν κάποιος από εσάς που διαβάζει αυτό το γράμμα ζηλέψει και θελήσει αλμπουμάκι, θα προτιμούσα να το ζητήσει πιο ευγενικά απ’ τον ξυλοκόπο μου).
           
Αγαπητέ κύριε Σαμαρά, αγαπητέ κύριε Βενιζέλο (αφορά κι εσάς αγαπητέ κύριε Κουβέλη), αν φτάσει στα μάτια σας αυτό το γράμμα, σας παρακαλώ μην τρέξετε να «καταδικάσετε την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται». Γιατί απ’ όπου κι αν προέρχεται (από την «Χρυσή Αυγή», από τους «κουκουλοφόρους» ή από τις διμοιρίες σας – γιατί δεν έχω δει να προέρχεται από κάπου αλλού), νομίζω ότι σας βολεύει μια χαρά για να μας τρομοκρατείτε και την αφήνετε αυτήν την βία να σας υπηρετεί. Μια βία που στρέφεται πάντα στους ίδιους ανθρώπους και τακιμιάζει με μιαν άλλη, επίσημη Βία. Την Βία που νοιώθουν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες όταν τους πετάτε έξω από τα ιδρύματα, οι νεφροπαθείς όταν τους στερείτε την αξιοπρέπεια, οι συνταξιούχοι όταν μένουν χωρίς φάρμακα, οι άνθρωποι που ξεπαγώνουν χωρίς θέρμανση, οι απολυμένοι, οι άνεργοι, οι μαγαζάτορες που έβαλαν λουκέτο, οι νέοι που δεν βρίσκουν με τίποτα δουλειά, αυτοί που αυτοκτόνησαν, αυτοί που προσπαθούν ν’ αυτοκτονήσουν, οι άνθρωποι που κατάφεραν να κάνουν παιδιά, οι άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να κάνουν παιδιά, τα παιδιά που δεν έχουν τα βασικά στο σχολείο τους, τα Πανεπιστήμια που κλείνετε για ν’ ανοίξετε φυλακές και να βάλετε μέσα όσους δεν πλήρωσαν την ΔΕΗ, τα ταμεία ασφάλισης που κλέψατε, τα δάση που κόβετε για χρυσό εις βάρος των ντόπιων κατοίκων και της φύσης για να γίνουν κάποιοι πλουσιότεροι.
Και κάτι ακόμα, μέρες που είναι. Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα όλοι εμείς που νιώθουμε στο πετσί μας την Βία σας, να μην μας ευχηθείτε την άλλη εβδομάδα «Άγιες Μέρες». Ξέρετε πολύ καλά πως οι μέρες που μας επιφυλάσσετε είναι άγριες.

ΥΓ. Ευχαριστώ ειλικρινά όλους τους περαστικούς που βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στο φανάρι της Μπενάκη και μου συμπαραστάθηκαν. Το ευχαριστώ είναι σε αυτές τις στιγμές ελάχιστο.
(anthropolikos.wordpress.com)
Soloup

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Καταγγελία των συγγενών των νεκρών κατά των «αυτόκλητων υπερασπιστών»

Οργισμενη ανακοινωση – διαμαρτυρια απο τους συγγενεις των νεκρών των φονικών πυρκαγιων της Ηλείας κατα των «αυτοκλητων υπερασπιστών» των Καφυρα και Χρονοπουλου που καταδικάστηκαν σε 49 χρόνια και 59 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα και κατα εκεινων που επικρινουν την απόφαση της Δικαιοσύνης, δημοσιεύει το www.apokalypseis.com.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Οι παρακάτω υπογράφοντες, συγγενείς των τραγικών θυμάτων από τις πυρκαγιές του Αύγουστου 2007 στην Αρτέμιδα και στα γύρω χωριά του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας, δηλώνουμε τα παρακάτω:
«Ύστερα από καθυστέρηση πέντε και πλέον ετών και μετά από 8μηνη υποδειγματική ακροαματική διαδικασία, το Τριμελές Πλημ/κείο Πύργου εξέδωσε την απόφαση του, βάσει της οποίας καταδικάστηκαν σε πολυετείς φυλακίσεις ο τότε Νομάρχης Ηλείας, ο τότε Δήμαρχος Ζαχάρως, τοπικά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και η ηλικιωμένη από το χωριό Παλαιοχώρι, που έβαλε τη φωτιά στο σπίτι της, αλλά από αμέλειά της επεκτάθηκε στο εκεί δάσος, με τα περαιτέρω γνωστά τραγικά αποτελέσματα των 36 ανθρώπινων θυμάτων.
Τις τελευταίες, όμως, ημέρες, με ιδιαίτερη πικρία και αγανάκτηση, παρακολουθούμε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. (ηλεκτρονικά και έντυπα) μία συντονισμένη προσπάθεια τοπικών παραγόντων «αγιοποίησης» των αιρετών κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του Νομάρχη Ηλείας και ήδη Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ.Χαράλαμπου Καφύρα και του τότε Δημάρχου Ζαχάρως κ. Πανταζή Χρονόπουλου οι οποίοι (πέραν των άλλων καταδικασθέντων) κηρύχτηκαν από το Δικαστήριο και αυτοί ένοχοι για την πρωτοφανή αδιαφορία και αμελή συμπεριφορά τους, από την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 36 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η μητέρα Παρασκευοπούλου με τα 4 ανήλικα παιδιά της και την ηλικιωμένη γιαγιά τους, τα δυο ανήλικα ξαδέρφια Αλεξανδρόπουλου με την ηλικιωμένη γιαγιά τους, οι 3 εποχικοί πυροσβέστες και πολλά άλλα πολυαγαπημένα μας πρόσωπα, γονείς, αδέρφια, σύζυγοι κ.τ.λ.
Επίσης, κατακρίνουν, τελείως αδικαιολόγητα, το Δικαστήριο για την απόφαση, που εξέδωσε και καταδίκασε μεταξύ των άλλων και τον τότε Νομάρχη και ήδη Αντιπεριφερειάρχη κ.Χαράλαμπο Καφύρα, την οποία χαρακτηρίζουν άδικη και εσφαλμένη, προδικάζουν δε, αυθαίρετα, ότι το Εφετείο Πατρών, στο οποίο προσέφυγε θα τον αθωώσει. Το χειρότερο δε είναι, ότι, τόσο ο ίδιος, όσο και οι αυτόκλητοι «δημόσιοι υποστηρικτές του», τον χαρακτηρίζουν ως «εξιλαστήριο θύμα» της Δικαιοσύνης. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να δηλώσουμε δημόσια, ότι το συγκεκριμένο Δικαστήριο λειτούργησε άψογα και σεβάστηκε απολύτως, και μάλιστα κατά υποβλητικό τρόπο, όλα τα δικαιώματα του συγκεκριμένου κατηγορουμένου (όπως και των άλλων) και της πολυτελούς υπεράσπισής του.
Θέλουμε, όμως, δημόσια να παρακαλέσουμε, τους αυτόκλητους υπερασπιστές τους, να μη μας προκαλούν άλλο με τις δημόσιες δηλώσεις τους και να σεβαστούν, επιτέλους, τον πόνο μας και τη μνήμη των αδικοχαμένων προσφιλών μας προσώπων. Θύματα δεν είναι ο τότε Νομάρχης και ήδη Αντιπεριφερειάρχης κ.Χαράλαμπος Καφύρας ούτε ο τότε Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος και μάλιστα εκ μέρους της Δικαιοσύνης αφού κρίθηκαν ένοχοι και τους επεβλήθησαν πολυετείς φυλακίσεις.
Τραγικά θύματα, δυστυχώς, υπήρξαν οι 36 νεκροί, λόγω της πρωτοφανούς αμέλειας και αδιαφορίας κατά τις ώρες εκείνες, των αρμοδίων και ασφαλώς και των ανωτέρω, όπως δέχτηκε το Δικαστήριο με την απόφασή του. Έπειτα, οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερο σεβασμό και όχι με απαξιωτικές δημόσιες δηλώσεις και μάλιστα από πρόσωπα, που έχουν δώσει όρκο να υπηρετούν το Σύνταγμα και να σέβονται τους Νόμους της χώρας μας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι τόσο ο τότε Νομάρχης, όσο και οι άλλοι αρμόδιοι ήταν προκλητικά απόντες κατά τις δύσκολες εκείνες ώρες, και δεν εφήρμοσαν τους νόμους, όπως είχαν υποχρέωση, κάτι που δέχτηκε και το Δικαστήριο.
Γνωρίζουμε, ακόμη, ότι από τότε και μέχρι σήμερα, έδειξαν όλοι τους πρωτοφανή και προκλητική αδιαφορία, αλλά, τουλάχιστον τώρα, και μετά τη δικαστική ετυμηγορία, ας δείξουν στοιχειώδη σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στη δικαστική απόφαση και ας μη μας προκαλούν άλλο».
Πύργος 19 Δεκεμβρίου 2012
Οι δηλούντες
Παρασκευόπουλος Γεώργιος
Δρακοπούλου Θεοδώρα
Δρακοπούλου Χριστίνα
Αλεξανδρόπουλος Κωνσταντίνος
Αλεξανδρόπουλος Ευστάθιος
Αλεξανδρόπουλος Παναγιώτης
Κάρτας Παναγιώτης
Παπαδοθωμάκου Βασιλική
Κάρτας Δημήτριος
Παπά Σοφία
Παπά Ιωάννα
Πηγή www.apokalypseis.com

Άρση ασυλίας τριών βουλευτών της ΝΔ ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας της βουλής

Την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας. Mε πέντε ψήφους υπέρ και 4 κατά εισηγείται την άρση ασυλία για τον Αθανάσιο Νάκο, πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες και αφορά εξύβριση πολίτη, ενώ ομόφωνη ήταν η απόφαση για την άρση ασυλίας του Θανάση Νταβλούρου για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία και του Κώστα Κοντογιώργου για παράβαση καθήκοντος. Και οι τρεις υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη Βουλή μετά από μηνύσεις που είχαν καταθέσει οι πολίτες.

ΠΕΦΤΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ- ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΠΕΦΤΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ- ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Λουκέτο από 7 Ιανουαρίου στα σχολεία Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πτολεμαϊδας, Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού, Βόϊου λόγω έλλειψης πετρελαίου



- Δήμαρχος Καστοριάς στο Newsit: "Η απόφαση ελήφθη σήμερα!"
- "Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να πεθάνουν από το κρύο χωρίς θέρμανση"
- "Τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας θα μείνουν κλειστά μέχρι να μας στείλουν χρήματα να βάλουμε πετρέλαιο"

Αποφασισμένοι να κλείσουν επ'αόριστον όλα τα σχολεία της Δυτικης Μακεδονίας είναι οι δήμαρχοι της περιοχής. Τα χρήματα όπως και το πετρέλαιο έχουν στερέψει και όπως λένε δεν πρόκειται ν' αφήσουν τα παιδιά να ξεπαγιάσουν από το κρύο σε θερμοκρασίες πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, "με δεδομένο οτι

Ο ακήρυχτος πόλεμος ενάντια στους λαούς

Η Ελλάδα βρέθηκε το 2009 στο επίκεντρο ενός ακήρυχτου, οικονομικού πολέμου, που έχει ίδιους στόχους με ένα συμβατικό: την δημιουργία ενός οικονομικού μοντέλου που θα πρέπει να εξαπλωθεί στις χώρες της Ευρώπης. Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα αποκαλύπτει τον «ακήρυχτο πόλεμο ενάντια στους λαούς", σήμερα στις 23:30, στη ΝΕΤ!

Υπέρ της αναθεώρησης του ειρηνιστικού Συντάγματος οι Ιάπωνες βουλευτές

Αποκηρύσσει τον πόλεμο


 

Τα τρία τέταρτα των βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές του Σαββατοκύριακου στην Ιαπωνία λένε ότι τάσσονται υπέρ της τροποποίησης του Άρθρου 9 του ιαπωνικού Συντάγματος που αποκηρύσσει τον πόλεμο,  μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Για να υπάρξει τροποποίηση του Συντάγματος απαιτείται να υπάρχει πλειοψηφία δύο τρίτων στην κάτω βουλή, που έχει 480 μέλη. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να υποστηριχθεί από ένα αντίστοιχο ποσοστό μελών της άνω βουλής.

Από τα 480 μέλη που κέρδισαν στις εκλογές της Κυριακής για την κάτω βουλή οι 454 είχαν απαντήσει στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε το Κιόντο κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Εξ όσων απάντησαν, το 46% τάχθηκε υπέρ της πλήρους τροποποίησης του Συντάγματος ενώ το 30% τάχθηκε υπέρ της τροποποίησης ενός μέρους του, περιλαμβανομένου του Άρθρου 9, σύμφωνα με την έρευνα του Κιόντο.

«Ο αριθμός αντανακλά σαφώς το αποτέλεσμα της εδαφικής διένεξης με την Κίνα» για μια ομάδα νησιών και νησίδων στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, σχολίασε ο Μινόρου Μορίτα, ένας πολιτικός αναλυτής που εδρεύει στο Τόκιο. «Η διένεξη αναζωπύρωσε τον υπερεθνικισμό».

Η αγορά ορισμένων από τα νησιά Σενκάκου από τον ιδιώτη που είχε τίτλους ιδιοκτησίας τους από μέρους της Ιαπωνίας πυροδότησε αντιιαπωνικές διαδηλώσεις σε δεκάδες κινεζικές πόλεις. Τα νησιά αυτά διεκδικούνται επίσης από την Κίνα και την Ταϊβάν, όπου αποκαλούνται Ντιαογιού και Τιοαγουτάι, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Κιόντο, υπέρ μερικότερων τροποποιήσεων άλλων διατάξεων του Συντάγματος πέραν του Άρθρου 9 τάχθηκε το 16% των βουλευτών ενώ το 5% αντιτάχθηκε σε οποιαδήποτε αναθεώρησή του.

Το Σύνταγμα της Ιαπωνίας, το οποίο είχε καταρτιστεί το 1947, έγραψαν οι ΗΠΑ, μετά την ήττα της στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το άρθρο 9 ορίζει πως ο ιαπωνικός λαός «αποκηρύσσει διαπαντός τον πόλεμο ως κυριαρχικό δικαίωμα ενός έθνους και την απειλή της χρήσης βίας ως μέσο για την επίλυση διεθνών διενέξεων».

Η έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων αποκάλυψε επίσης πως το 81% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της άρσης της αυτοεπιβληθείσας απαγόρευσης του δικαιώματος της Ιαπωνίας στην συλλογική αυτοάμυνα.

Βάσει του Συντάγματος ένα ιαπωνικό πολεμικό πλοίο π.χ. δεν μπορεί να σπεύσει σε βοήθεια ενός συμμάχου εάν αυτός δέχεται επίθεση από δυνάμεις μιας τρίτης χώρας.

Πάντως τον Δεκέμβριο του 2003, παρά την αντίθεση της πλειονότητας των Ιαπώνων, το Τόκιο είχε στείλει άνδρες των ένοπλων δυνάμεών του στο Ιράκ. Επρόκειτο για την πρώτη φορά που αναπτύχθηκε ο ιαπωνικός στρατός σε εμπόλεμη ζώνη μετά το τέλος του Β' ΠΠ.

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ένας εθνικιστής που τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος, είχε δηλώσει πριν από τις εκλογές πως θα επιδιώξει να διευρύνει τις δυνατότητες του στρατού και των ρόλων που μπορεί να παίξει και θα επανεξετάσει το θέμα της συλλογικής αυτοάμυνας.

Το Σύνταγμα της Ιαπωνίας δεν έχει τροποποιηθεί ποτέ ως σήμερα.

Ντεπαρτιέ προς Ολάντ και Ερό: Ποιοι είστε εσείς που θα με κρίνετε;

Είναι πια κάτοικος Βελγίου

 
Τη δική του απάντηση στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό έδωσε ο «Βέλγος» πλέον Ζεράρ Ντεπαρτιέ. Ο διάσημος ηθοποιός παρέδωσε το γαλλικό διαβατήριο του επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεπορτάζ που έλεγε ότι μετακομίζει στη Βέλγιο για να γλιτώσει τη βαριά φορολογία.

Ο Ντεπαρτιέ με επιστολή που έστειλε στη γαλλική εφημερίδα le Journal du Dimanche υποστηρίζει ότι: «Η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο τιμωρούνται στην πατρίδα του». Μάλιστα ο ηθοποιός απάντησε και στην κριτική του Ερό που είπε πως η συμπεριφορά του είναι «θλιβερή» και «μη

Ένα αναπάντητο ερώτημα!

Το 1969 ταξίδεψα στη Νέα Υόρκη να σπουδάσω Ξενοδοχειακό Μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο Cornell, που βρίσκεται σε ένα υπέροχο κάμπο στο χωριό “Ιθάκη” της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.  Δεν φοίτησα τελικά στο Cornell, γιατί την ίδια χρονιά έγινα Ασφαλιστής, κέρδισα πολλά χρήματα και ανέβαλα τις σπουδές μου για τον επόμενο χρόνο. Βέβαια, ούτε αυτό έγινε, αλλά το 1972 φοίτησα στο City University της Νέας Υόρκης, και παρέμεινα σε αυτό το επάγγελμα για 12 συνεχή χρόνια. Το 1981, επέστρεψα στην Αθήνα και έκτοτε ζω και εργάζομαι συνεχώς. Με μια διαφορά. Το 2006 έφτασα στην ηλικία των 65 χρόνων και τυχαία έμαθα ότι δικαιούμαι σύνταξη από το ΙΚΑ της Αμερικής.!  Στην αρχή δεν το πίστεψα. Πώς είναι δυνατόν να πάρει κάποιος Σύνταξη στα 65, όταν έχει εργαστεί μόνον για 12 χρόνια,από τα 28 του έως τα 40 του, να μην εργαστεί ποτέ ξανά στις ΗΠΑ, και στα 65 να δικαιούται σύνταξη!   Πράγματι και προς μεγάλη μου έκπληξη, στα 65 άρχισα να παίρνω 939 δολάρια ΗΠΑ το μήνα. Όταν νωρίτερα, έγραψα στο ΙΚΑ της Αμερικής, γνωστό ως Social Security Benefits για να διαπιστώσω αν πράγματι δικαιούμαι Σύνταξη στα 65, σε ένα μήνα έλαβα μία κατάσταση στην οποία υπήρχαν τέσσερις  στήλες: Η πρώτη ανεφερε τη χρονολογία, ήταν το 1969. Η διπλανή δεύτερη στήλη ανέφερε τις Εισφορές του εργοδότη μου, η τρίτη των δικών μου και η τέταρτη το σύνολο. Κάτω στη δεύτερη αράδα, ήταν η επόμενη χρονιά, το 1970 με τα ίδια στοιχεία στις επόμενες τρεις στήλες κ.ο.κ. Στο τέλος, της κατάστασης, κάτω από το 1980, τη χρονιά που σταμάτησα να εργάζομαι στην Αμερική, αναφέροταν το σύνολο των εισφορών, του εργοδότη μου και των δικών μου. Ήταν το Συνταξιοδοτικό μου Κεφάλαιο! Αυτό, το Κεφάλαιο,

Star Αlert: Τηλεοπτική, κοσμική και κυρίως υποκριτική φιλανθρωπία!

 
ΕΠΟΧΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΜΠΛΟΥΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ

 tsolka-sig.png


Star-alert-tileoptiki-kosmiki-kai-kyrios-ypokritiki-filanthropia--
Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
 
Ω! Ναι! Είναι η περίοδος της φιλανθρωπίας. 11 μήνες τον χρόνο οι καρδιές είναι σκληρές και τον 12ο οι πλούσιοι και αυτού του τόπου τάχα μου συγκινούνται απ΄ το δράμα παιδιών ή γερόντων ή αστέγων ή απλώς φτωχών! Πάμπλουτες κυρίες ποζάρουν με τις πανάκριβες τουαλέτες τους και τα μάτια τάχα όλο σύμπονοια (βέβαια απ τις πολλές αισθητικές επεμβάσεις και τα μποτόξ η κάθε προσπάθειας έκφρασης μοιάζει με γκριμάτσα κοιλόπονου), για άρρωστα παιδιά ή ρφανά. Τα ίδια τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως αξεσουάρ στις πόζες όπως τα ακριβά τους δαχτυλίδια, καρφίτσες, σκουλαρίκια. Τα κοσμήματα φυσικά αμύθητης αξίας. Οι ζωούλες δίπλα τους, όχι ιδιαίτερα! Είναι κυρίως αντικείμενα αυτοδιαφημισμένης μεγαλοσύνης και αυτοερωτικής καλοσύνης.

Το κρατικό κανάλι υποδέχεται τους εγχώριους σταρς για να μαζέψει λεφτά. Οι σταρς κάνουν πως σηκώνουν τηλέφωνα για προσφορές. Φυσικά και δεν παραλείπουν να πουν που δουλεύουν φέτος, με ποιους συνεργάζονται και μη ξεχάσουμε και δε πληρώσουμε να τους δούμε! Για δικές τους προσφορές ούτε λόγος να γίνει! Τα λεφτά που έχουν αποκτήσει απ΄ το ταλέντο τους και απ' αυτόν ακριβώς τον κόσμο είναι υπόθεσή τους! Η παρουσία τους αρκεί να χορτάσει παιδάκια, να πάρει εμβόλια ή φάρμακα. Σιγά μην ανοίξουν και αυτοί τα πορτοφόλια, οι ψυχούλες μου! Ο μεροκαματιάρης απ΄ το σπίτι, θα συγκινηθεί πάλι και θα προσφέρει το υστέρημα του. Και για αυτόν είναι πράγματι θυσία!

Η επίσκεψη άλλων φιλάνθρωπων σταρ, κάπου για να παραδώσουν επιταγή συνοδεύεται απαραίτητα ήταν από ένα φωτογράφο και από ένα ύφος θλιμμένο. Φυσικά καλοβαμμένη, καλοχτενισμένη η πόζα αλλά να, έτσι λίγο αφημένη! Για τους ανθρώπους που δεν γεννήθηκαν τόσο τυχεροί και ευνοημένοι! Η φιλανθρωπία γίνεται αυτοδιαφήμιση από μικρόκαρδους, τσιγκούνηδες, νάρκισσους, μικρούς ανθρώπους. Ίδιους με την εποχή τους. 

Η κραυγαλέα και λουσάτη φιλανθρωπία είναι ένα ακόμα εφαλτήριο για διασημότητα και λίγο ακόμα δημοφιλία. Ο Αι Βασίλης φέτος από τι θα υποκατασταθεί; Απ΄ τη Νάνα Μούσχουρη, μήπως; Απ΄ την σταρ που θα έπρεπε να χει χορτάσει διασημότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κι όμως πόζαρε στις κάμερες για να παραδώσει μια επιταγή 10.000 στον δήμαρχο Αθηνών κ. Καμίνη; «Για τους φτωχούς». Το κακό ξεσπά πάντα κρυφά. Το αυτοερωτικό «καλό» πάντα υπό το φως φρέον της κάμερας και τα φλας των φωτογράφων. Οι υπέρλαμπρες κοσμικές κυρίες και οι σταρ, αμέσως μετά την απομάκρυνση των τηλεοπτικών και φωτογραφικών συνεργείων, πρέπει να βιάζονται να πλύνουν τα χέρια και να απολυμανθούν. Οι φτώχεια κουβαλά αρρώστιες!

Μπορεί και να τους μόλυναν. Μεταξύ τους σε ένα χορό, που θα παραβγαίνουν ποια σύζυγος είναι ντυμένη καλύτερα και ακριβότερα, η φιλανθρωπία θα μπει σε μια βάση ίσως πιο ανεκτική για αυτούς. Με την απουσία του φτωχού και βδελυρού αντικειμένου της. Αφού πλήρωσαν την πανάκριβη πρόσκληση και φάνηκε το χαβιάρι τους, έχουν κάνει το καθήκον τους και φέτος. Τα έσοδα θα πάνε σε κάποιο σκοπό… Τι σημασία έχει που ακριβώς; Αρκεί ο φωτογράφος να τους βγάλει απ΄ το σωστό προφίλ…

Υπάλληλοι Βουλής προς ΜΜΕ: Αντί με το φορολογικό, ασχολείστε με μας

Δηλώνουν ότι μεσοσταθμικά έχουν υποστεί μισθολογικές μειώσεις 52%
Υπάλληλοι Βουλής προς ΜΜΕ: Αντί με το φορολογικό, ασχολείστε με μας

 
Στην «αντεπίθεση» περνούν οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι με υπόμνημά τους προς τα ΜΜΕ «με στόχο την αντικειμενική ενημέρωση», όπως επισημαίνουν, απορρίπτουν τα περί «σκανδαλώδους προνομιακής μεταχείρισής τους», δηλώνοντας ότι έχουν υποστεί ραγδαίες μειώσεις στις απολαβές τους, οι οποίες μεσοσταθμικά φτάνουν το 52%, όταν στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα η μείωση αυτή κυμαίνεται από 15% - 35% (από το 2010 έως σήμερα).

Διαμαρτύρονται μάλιστα ότι «τα ΜΜΕ αντί να ασχολούνται με ΄΄ασήμαντα ζητήματα΄΄ όπως το φορολογικό, τη διάθεση των κονδυλίων για την πραγματική αγορά και την ανάπτυξη, την ανεργία και την εργασιακή εφεδρεία, την υγεία και την ασφάλιση, έχουν ως πρώτο και μόνο θέμα κάθε εβδομάδα τη ΄΄σκανδαλώδη προνομιακή μεταχείριση των υπαλλήλων της Βουλής». Το υπόμνημά τους έχει και χαρακτήρα έμμεσης «απάντησης» προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος από τις Βρυξέλλες έστειλε προ ημερών αυστηρό μήνυμα προς την συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων, δηλώνοντας ότι «δεν δέχεται εκβιασμούς» και ότι δεν θα υπάρχουν υπάλληλοι «δυο ταχυτήτων», όπως και ότι αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης είναι «όλοι να έχουν την ίδια μεταχείριση». Με το υπόμνημά του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής απαντά και σε όσα έχουν

Όταν ο καπνός από τα τζάκια σκότωσε 4.000 ανθρώπους

Η οικονομική κρίση στρέφει τους περισσότερους από εμάς σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης, τα τζάκια επιβαρύνουν το νέφος και η επανεμφάνιση του φαινομένου δείχνει να απασχολεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

Όταν ο καπνός από τα τζάκια σκότωσε 4.000 ανθρώπους
Σημεία των καιρών... όπως τότε, τον Δεκέμβριο του 1952, στο Λονδίνο, όταν ο καπνός από τα τζάκια κάλυψε για πέντε ολόκληρες ημέρες την πόλη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 4.000 πολίτες.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ που δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα» το Λονδίνο είχε πνιγεί και άλλες φορές στην αιθαλομίχλη, αλλά τα όσα εκτυλίχθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς δεν είχαν προηγούμενο. Ο καιρός ήταν κρύος ήδη από τον Νοέμβριο του 1952 και σημειώνονταν έντονες χιονοπτώσεις. Για να ζεσταθούν οι κάτοικοι του Λονδίνου έκαιγαν μεγάλες ποσότητες ξύλων στα τζάκια και τεράστιες ποσότητες καπνού εκλύονταν στον ουρανό. Υπό κανονικές συνθήκες, ο καπνός θα διασκορπιζόταν στην ατμόσφαιρα.
Ομως ένας αντικυκλώνας που σχηματίστηκε στην ευρύτερη περιοχή πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα δημιούργησε μία θανάσιμη παγίδα. Ο αντικυκλώνας έσπρωχνε τον αέρα προς τα κάτω θερμαίνοντάς τον. Οταν ο αέρας στο έδαφος είναι ζεστότερος από εκείνον υψηλότερα δημιουργείται η λεγόμενη αναστροφή.
Το φαινόμενο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παγιδεύεται ο ζεστός καπνός που έβγαινε από τις καμινάδες. Εκτός από τον καπνό στα σπίτια, το φαινόμενο της αναστροφής είχε ως αποτέλεσμα να παγιδευτούν μικροσωματίδια και άλλοι ρύποι από βιομηχανίες, τόσο κοντά στο Λονδίνο όσο και από πιο μακριά, που οι άνεμοι είχαν μεταφέρει στην περιοχή.
Σε συνδυασμό με άλλες μετεωρολογικές παραμέτρους, όπως η ηλιοφάνεια και οι υγροί άνεμοι, δημιουργήθηκε ένα στρώμα αιθαλομίχλης ύψους 100-200 μέτρων. Εως τις 9 Δεκεμβρίου υπολογίστηκε ότι απελευθερώθηκαν στον ουρανό 1.000 τόνοι σωματιδίων, 2.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, 140 τόνοι υδροχλωρικού οξέος και 14 τόνοι φθοριούχων συστατικών. Επιπροσθέτως εκτιμάται ότι 370 τόνοι διοξειδίου του θείου μετατράπηκαν σε 800 τόνους θειικού οξέως.

Όταν το ΔΝΤ το ρίχνει έξω και κάνει πάρτι 500.000 δολαρίων!

 
Τρούφες, χαβιάρι και άφθονη σαμπάνια




Σε αυτές τις ημέρες της διεθνούς οικονομικής αβεβαιότητας  και του πανικού σε όλες τις οικονομίες του κόσμου είναι σημαντικό να ρίξουμε μια ματιά στο σούπερ χλιδάτο πάρτι που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τους εργαζομένους του, τις οικογένειές τους, τους συνταξιούχους του αλλά και άλλοι με στενή σχέση με το Ταμείο.

Το βράδυ του Σαββάτου στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον σύμφωνα με την Washington Post διοργανώθηκε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι όπου επτά χιλιάδες καλεσμένοι (οι προσκεκλημένοι ήταν 13.000) πήγαν γύρω στις 7 το απόγευμα με το προβλεπόμενο dress code στην εκδήλωση.

Οι τυχεροί καλεσμένοι απόλαυσαν τα εδέσματα από 7 διαφορετικές κουζίνες, κέντρα σερβιρίσματος και απεριόριστα ποτά με αγαπημένο την σαμπάνια.

Μάλιστα για τους καλεσμένους ήταν διαθέσιμο αναλυτικά το μενού το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων: χαβιάρι με κρέμα γάλακτος, στρείδια, καπνιστό σολομό, τρούφες και άλλα ζηλευτά...  Τα ποτά εξίσου ακριβά και γευστικά.
Οι χρόνοι για το σερβίρισμα των φαγητών ήταν αυστηρά οριοθετημένοι όπως άλλωστε και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Συγκεκριμένα σερβιρίστηκαν: Ορεκτικά από 20:00 έως τις 21:30, φαγητό από 20:00 έως τις 23:00 και ποικιλίες τυριών και μπαγκετών από τις 22:30.

Το κόστος του γκαλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυμάνθηκε από 350 έως 500 χιλιάδες δολάρια. H εφημερίδα αναφέρθηκε και στην Ελλάδα κάνοντας έναν παραλληλισμό σχετικά με το κόστος: «Σιγά το ποσό! Μόνο από την Ελλάδα το ΔΝΤ θα εισπράξει φέτος κοντά στα 900 εκατομμύρια δολάρια από πληρωμές τόκων».

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Washington Post...