Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Καταδικάζω τον Μαντέλα απ όπου κι αν προέρχεται


Του Κώστα Βαξεβάνη
Ο Νέλσον Μαντέλα,δεν είναι από αυτούς που δικαιώνονται μετά θάνατον.Δικαιώθηκε όσο ζούσε,καταργώντας το μεγαλύτερο θεσμοθετημένο ρατσιστικό σύστημα που υπήρχε στη Νότια Αφρική,με την ανοχή των “δημοκρατών” της Δύσης. Αντίθετα με όσα θέλουν να δείχνουν πολλοί υμνητές του σήμερα,οι οποίοι καταδικάζουν τη βία απ όπου κι αν προέρχεται,ο Μαντέλα και γνώρισε τη ρατσιστική βία,και επέλεξε τη βία που αναγκαστικά φέρνει ένας απελευθερωτικός αγώνας.
Το μόνο βέβαιο είναι,πως το Απαρτχάιντ δεν έπεσε επειδή κάποιοι έκαναν επίδειξη πολιτικής ευγένειας,ξεκολλώντας τσίχλες απο τα παγκάκια,ανάβοντας ρεσώ διαμαρτυρίας ή φορώντας λευκά πουκάμισα ως σημαίες αντιβίας.
Ο Μαντέλα ήταν ο συνιδρυτής της οργάνωσης “Δόρυ του Έθνους”,του ένοπλου τμήματος του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου που τη δεκαετία του 60 ξεκίνησε δολιοφθορές και επιθέσεις στις υποδομές του κράτους της Νότιας Αφρικής.Στη δεκαετία του 80 οι επιθέσεις των ανταρτών ενάντια στους ρατσιστές του Απαρτχάιντ,με θύματα εκατοντάδες λευκούς,σήμαναν την ήττα του πολιτικού καθεστώτος του ρατσισμού και την ιστορική παράδοση της εξουσίας στους μαύρους κατοίκους και το Αφρικανικό Κογκρέσο του Μαντέλα.
Το 1987 η νεοφιλελεύθερη Θάτσερ,είχε αποκαλέσει τον Μαντέλα τρομοκράτη και διαβεβαίωνε πως “το καθεστώς της Νότιας Αφρικής,δεν θα πέσει ποτέ. Ο “τρομοκράτης” μερικά χρόνια μετά τις δηλώσεις της Θάτσερ ήπιε τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπάκινχαμ και συνέχισε σε μεγάλη ηλικά,να προτρέπει σε κοινωνικούς αγώνες,όπως η εκστρατεία κατά του AIDS. Έτσι γράφτηκε η ιστορία που έκανε τελικώς τον Μαντέλα ένα σύμβολο οικουμενισμού,αγώνα και ειρήνης.
Είμαι βέβαιος πως αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίας, που την εποχή που το Απαρτχάιντ βασάνιζε τον Μαντέλα, εκείνοι έσπαγαν το διεθνές εμπάργκο για να πάνε πετρέλαιο στους ρατσιστές,ακόμη και αυτοί,θα θρηνήσουν τον θάνατο του Μαντέλα,ο οποίος πλέον ήταν ένα σύμβολο κατά της βίας.
Δεν γράφω ό,τι γράφω γιατί είμαι υπέρ της βίας,αλλά γιατί κατανοώ πως η ζωή και η ιστορική εξέλιξη,αρκετές φορές αναγκάστηκαν να είναι βίαιες,ως αντίσταση στη βία που αποκτήνωνε ή υποδούλωνε τους ανθρώπους.Το ανόητο επιχείρημα του «είμαι κατά της βίας απ όπου κι αν προέρχεται» είναι ένα εφεύρημα που πρακτικά εξισώνει τη νόμιμη αντίσταση με τη βία της εξουσίας.Την υπεράσπιση της νομιμότητας με διαμαρτυρία,με την άνομη επιβολή.Τη Δικαιοσύνη,με τη νομιμότητα που εφευρίσκουν κάνοντας νόμους και παράγοντας άδικες νομιμότητες. Το «όχι στη βία απ όπου κι αν προέρχεται» είναι η σύγχρονη εθνικοφροσύνη που ποινικοποιεί την διαφωνία,παίζοντας με τους νόμους και χρησιμοποιώντας την κοινωνική ειρήνη ως υποτέλεια.
Το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας στο ακροτελεύτιο άρθρο του,το 120,γράφει «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
Μάλλον το Σύνταγμα δεν εννοεί να ανάβουμε ρεσώ σε περίπτωση που η κυβερνητική βία καταστέλλει τη συνταγματικότητα και τη ζωή των ανθρώπων.
Είναι μάλλον και ανόητο και ανιστόρητο να καταδικάζεις τον βίαιο Μαντέλα απ όπου κι αν προέρχεται,αλλά όταν επικρατήσει με το δικό του αγώνα και το δικό του πόνο,να τον αντιμετωπίζεις ως γκουρού γιόγκας που φωτοβολεί ειρήνη και πραότητα.Αν τα βλέπεις έτσι τα πράγματα καλύτερα να μην λες πως θέλεις κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από πολιτικές λύσεις.Καλύτερα να επενδύσεις στην εσωτερική γαλήνη φορώντας τα βραχιολάκια ισορροπίας και τα νανογιλέκα του Μάκη.  

Ο ΟΗΕ θρηνεί για το θάνατο του Nelson Mandela


1againstracismΑγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Με αφορμή το θάνατο του Nelson Mandela στις 5 Δεκεμβρίου 2013, η ιστοσελίδα 1againstracism.gr, η πλατφόρμα της εκστρατείας κατά της ρατσιστικής βίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, φιλοξενεί τα μηνύματα που έστειλαν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, και ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, σχετικά με τον άνθρωπο-σύμβολο του αγώνα κατά του ρατσισμού.

Ο ΟΗΕ θρηνεί για το θάνατο του Nelson Mandela

«Ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε μια μοναδική προσωπικότητα της παγκόσμιας σκηνής, ένας άνθρωπος με ήρεμη αξιοπρέπεια και υψηλά επιτεύγματα, ένας γίγαντας της δικαιοσύνης και μια ρεαλιστική έμπνευση για τον καθένα μας», λέει ο Μπαν Κι Μουν. «Λυπάμαι βαθύτατα για τον θάνατό του. Εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό της Νότιας Αφρικής και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Νέλσον Μαντέλα και στους αγαπημένους του. Ο ανιδιοτελής αγώνας του για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και την ελευθερία επηρέασε πολλούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Άγγιξε τη ζωή μας με ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο. Την ίδια στιγμή, κανείς στην εποχή μας δεν έπραξε περισσότερα για την προώθηση των αξιών και των προσδοκιών των Ηνωμένων Εθνών».
Διαβάστε τη συνέχεια στο 1againstracism.gr!
Aκόμη, η πρέσβειρα Tetiana Izhevska, Προσωπική Απεσταλμένη της προεδρίας του OΑΣΕ  για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων, στέλνει ένα μήνυμα για τη μισαλλοδοξία στην Ελλάδα. «Υπάρχει πάντοτε χώρος στη ζωή μας για ανεκτικότητα» επισημαίνει, καλώντας τις αρμόδιες αρχές, τις ΜΚΟ, τους κοινωνικούς φορείς και καθέναν από εμάς να συνεργαστούμε ενάντια στο ρατσισμό.
«Υπάρχει πάντοτε χώρος στη ζωή μας για ανεκτικότητα»

Με μια σειρά προτάσεων ενάντια στο ρατσισμό ολοκλήρωσε τη θητεία της για το 2013 στον ΟΑΣΕ η πρέσβειρα Tetiana Izhevska, Προσωπική Απεσταλμένη της ουκρανικής προεδρίας του οργανισμού για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων, καθώς και για την καταπολέμηση της

1821: ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ ΣΕ “ΕΛΛΗΝΕΣ”




Από το «νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
τής ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Έγραψε στις 07.12.2013 ο/η: Αργύρης Νίκος

Επιστροφή

Μερικές δεκαετίες πριν από το ‘21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιό γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μιά ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο τού ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος τού΄21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξ άλλου, όπως έχουμε δείξει σε παληότερα άρθρα μας, βλ. 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι τής οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση τού Κοραή και των άλλων εκπροσώπων τού λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες».

Ο Αδ. Κοραής ήταν ο πραγματικός πατέρας τής νεορωμέικης σχιζοφρένειάς μας κι όχι ο Σπ. Ζαμπέλιος ή ο Κων. Παπαρρηγόπουλος. Ο Κοραής έριξε το σπόρο κι εκείνα τα χρόνια ριζοβόλησε ο ελληνοχριστιανισμός κι ο ρωμέικος εθνικισμός μαζί με τα μεγαλοϊδεάτικα ουτοπικά οράματα, που ήταν φυσικό επακόλουθό τους.

Οι συνέπειες όλων αυτών των υπερφίαλων ιδεοληψιών ήταν ολέθριες κι έκτοτε ταλανίζουν διαχρονικά το -πολλάκις χρεωκοπημένο, προτεκτοράτο των μεγάλων δυνάμεων- κρατίδιο τής Ρωμιοσύνης.


Διαφωτισμός:
Ένα εξουσιαστικό τέχνασμα

Δέν είναι τυχαίο, πως οι εξουσιαστές σε διάφορες «ειδικές» χρονικές περιόδους επαναφέρουν το θέμα τού «διαφωτισμού» στο επίκεντρο τής προσοχής τού κόσμου, προκειμένου να τον

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μην δώσετε λεφτά στα χρεοκοπημένα κόμματα. Τολμάτε;




Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν υποχρεώσεις εκατομμυρίων ευρώ προς το τραπεζικό σύστημα. Οι διοικήσεις των τραπεζών που πρωτοστάτησαν σε αυτή την πρωτοφανή κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα εξηγήσεις, ούτε και τους ζήτησε η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάτι σχετικό. Τα κόμματα, πάντως, θα συνεχίσουν σαν να μην συμβαίνει κάτι. Πώς; Με νέο ΑΦΜ! Πως λέμε "Νέος Πανιώνιος";  Τελικά, είχε απόλυτο δίκιο ο γίγαντας: "Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλο...". Αθώος ο κατηγορούμενος, κύριε πρόεδρε! Αθώος...

Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν θα ακούσετε πολλούς να σκούζουν. Μιλάμε για την χρηματοδότηση των κομμάτων και όχι για τα στημένα. Τα στημένα ουδέποτε υπήρξαν και όποιος στο μέλλον ισχυριστεί κάτι τέτοιο θα κινδυνεύσει να κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Δεν θα ακούσετε πολλούς να σκούζουν διότι και τα άλλα κόμματα έχουν πάρει δάνεια. Μικρότερα είναι η αλήθεια, αλλά έχουν πάρει. Κι αν ανοίξει αυτή η συζήτηση, ξέρουν ότι θα καταλήξει στην κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης. Κι εδώ που τα λέμε, για ποιόν λόγο να επιδοτείται ένα κόμμα και μάλιστα με βάση την εκλογική του δύναμη; Να γινότανε το αντίθετο, να επιδοτούσε η Πολιτεία τους αδύνατους για να μπορέσουν να φτάσουν τους ισχυρούς, θα είχε ένα νόημα. Αλλά να επιδοτεί τους ισχυρούς με λεφτά των φορολογουμένων για να γίνουν ακόμη πιο δυνατοί;

Είναι σαν να βγαίνει ο Ολυμπιακός δέκα φορές στην σειρά πρωταθλητής Ελλάδος  και να παίρνει μόνο αυτός τα πακέτα από την ευρωπαϊκή λίγκα. Ο Ολυμπιακός θα γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο ισχυρός και οι άλλοι θα βράζουν στο ζουμί τους και στην ανυπαρξία τους.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα πολιτικά κόμματα. Αν τα πολλά χρήματα τα παίρνει ο πρώτος και ο δεύτερος και οι δυο τους ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα σε διαφημίσεις και όπου αλλού νομίζουν, πως να τους φτάσει ο μικρός; Θα μας πείτε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει η πλήρης ανατροπή. Αυτά συμβαίνουν μία φορά στο τόσο και θα λέγαμε ότι πρόκειται για την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Κι ο κανόνας είναι ότι η πολιτική είναι ακριβό σπορ και χρειάζεται χρήματα.

Μέχρι χτες τους τα έδινε η Αγροτική Τράπεζα (κατά κύριο λόγο). Πολλές φορές έχω σκεφτεί αν η Αγροτική θα μπορούσε να είναι κι αυτή μία συστημική τράπεζα. Δεν ξέρω τους άλλους λόγους, αλλά τα δάνεια που δόθηκαν στα κόμματα είναι σίγουρα ένας λόγος που δεν ευνόησε ένα τέτοιο σενάριο. Σκεφτείτε απλά ότι μέσα σε ένα περιβάλλον bad bank όλα φαίνονται πιο φυσιολογικά. Ακόμη κι ένα νέο ΑΦΜ.

Ωστόσο, όλη αυτή η ιστορία θα πρέπει να έχει ένα πρακτικό αποτέλεσμα. Να σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων! Τα λεφτά των φορολογουμένων μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα από το να γίνουν αφίσες ή τηλεοπτικός χρόνος για διαφημίσεις. Μας είπαν ότι αυτό έγινε για να τονωθεί η Δημοκρατία. Είδατε εσείς περισσότερη Δημοκρατία τα τελευταία είκοσι χρόνια που έχουν τινάξει την μπάνκα του δημοσίου στον αέρα;

Ψάχνετε κύριε Στουρνάρα  μερικά επακτομμύρια ευρώ; Σας έχουμε μία έτοιμη λύση. Μην δώσετε φέτος λεφτά στα κόμματα. Τολμάτε;

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

ΙΟΒΕ: Μόλις το 8% των εργαζομένων πληρώνει το 70% των φόρων



ΙΟΒΕ: Μόλις το 8% των εργαζομένων πληρώνει το 70% των φόρων Το γεγονός ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν τους φόρους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν φτωχοί και φοροδιαφεύγουν έρχεται να επιβεβαιώσει και μελέτη του ΙΟΒΕ.
Μάλιστα, το εντυπωσιακό συμπέρασμα είναι ότι μόλις το 7,9% των μισθωτών και των συνταξιούχων, με ετήσιο εισόδημα άνω των 42.000 ευρώ, δηλώνουν ουσιαστικά το 28,2% των συνολικών δηλωθέντων εισοδημάτων και πληρώνουν το 68,6% των συνολικών φόρων!

Σύμφωνα με τη μελέτη, που παρουσίασε ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Νίκος Καραβίτης, το σύνολο των μισθωτών και των συνταξιούχων:

•Αποτελούν το 64% των φορολογουμένων
• Δηλώνουν το 82% των συνολικών εισοδημάτων και
• Πληρώνουν το 78% των φόρων.

Το 15% μισθωτών και συνταξιούχων δηλώνουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ, ενώ το μέσο δηλωθέν εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων ανέρχεται σε 15.215 ευρώ.

Την ίδια ώρα, το μέσο εισόδημα των υπολοίπων φορολογουμένων, πλην μισθωτών και συνταξιούχων, είναι μόλις 5.771 ευρώ, με 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ.

Η αναποτελεσματικότητα του ελληνικού φορολογικού συστήματος αποτυπώνεται στο ποσοστό της συλλογής εσόδων από άμεσους φόρους, το οποίο ανέρχεται μόλις στο 56,5%, με τα ανείσπρακτα έσοδα να φθάνουν τα 9 δισ.

Τα φορολογικά έσοδα χρηματοδοτούν μόλις το 67,1% των δημοσίων δαπανών όταν ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 82,4%.

Οι άμεσοι φόροι στην Ελλάδα ανέρχονται στο 24,7% των συνολικών φόρων, έναντι 29,2% στην Ευρωζώνη, ενώ οι έμμεσοι φόροι είναι υψηλότεροι στο 36,9% των συνολικών εσόδων έναντι 31,4% στην Εευρωζώνη.

Ο μέσος φόρος στην εργασία στην Ελλάδα φθάνει στο 31,3%, έναντι 38,1% στην Ευρωζώνη.

Πρόταση για γραμμικό συντελεστή φόρου

Ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών παρουσίασε χθες και την πρόταση για υιοθέτηση του γραμμικού συντελεστή -πιο γνωστού ως flat tax- για μισθωτούς και συνταξιούχους, σύμφωνα με την οποία:

- Θεσπίζεται συντελεστής 10% για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις έως 20.000 ευρώ και 20% για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ
- Θα υπάρχει έκπτωση φόρου 700 ευρώ, η οποία θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος και θα μηδενίζεται για εισόδημα 20.000 ευρώ και άνω.

Με αυτή την κλίμακα δημιουργείται εμμέσως αφορολόγητο όριο 7.000 ευρώ.

Κουρεύουν τα δάνεια μιντιαρχών για να πετάξουν κόσμο στο δρόμο


Τον περασμένο Μάιο το HOT DOC είχε κυκλοφορήσει με τίτλο «Όταν τρώνε δε μιλάνε», αναφορικά με τις σχέσεις στοργής τραπεζών και μιντιαρχών για τη στήριξη της γκεμπελικής προπαγάνδας. Πλέον, με το κούρεμα των δανείων τους και το δώρο εκατοντάδων εκατομμυρίων στο κατώφλι των καναλαρχών, το «δε μιλάνε» φαντάζει πολύ λίγο. Ότι οι τράπεζες έχουν επτασφράγιστες τις κάνουλες για ολόκληρη την ελληνική αγορά είναι γνωστό και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του προβλήματος ανύπαρκτης ρευστότητας. Ότι μοναδικοί που έχουν ακόμη πρόσβαση σε ζεστό ρευστό από τις ανακεφαλαιοποιημένες με τα λεφτά του ελληνικού λαού τράπεζες είναι τα ΜΜΕ είναι επίσης λίγο πολύ γνωστό. Αυτό που πραγματικά εξοργίζει ωστόσο είναι ο διακανονισμός που φέρονται να είναι έτοιμα να κάνουν τα κραταιά εκδοτικά συγκροτήματα και κανάλια με τις τράπεζες με την κουμπαριά της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ΠΑΡΟΝ τράπεζες και media τα έχουν βρει με τους επικεφαλής της τρόικας για να κουρευτούν σε μεγάλο ποσοστό – αναμένεται να φτάσει μέχρι και το 50% - τα δάνειά τους. Η Τρόϊκα φέρεται να συναινεί στη λύση του σβησίματος των «κακών» δανείων σε επιχειρήσεις media προκειμένου να λάβουν νέα δάνεια από τις τράπεζες, υπό όρους. Όπως εύλογα μπορεί να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής στους επίμαχους όρους εξέχουσα θέση θα έχει η συνέχιση της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής κατόπιν επιταγών εξωτερικών και... εσωτερικών. Μεταξύ των όρων θα είναι και η τοποθέτηση τοποτηρητή από την πλευρά των τραπεζών που θα χορηγήσουν τα νέα δάνεια στο ΔΣ των εταιριών media και την υλοποίηση των σκληρών μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις και το προσωπικό. Ενδεικτικό είναι πως κραταιά media, όπως το MEGA έχουν ήδη προβεί σε πολύ μεγάλες περικοπές και αθρόες απολύσεις, ωστόσο νέο κύμα βρίσκεται προ των πυλών.


Τα δάνεια που ακολουθούν το δρόμο του... κουρέματος την ώρα που έχει ήδη δρομολογηθεί το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που θα πυροδοτήσει άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, υπολογίζεται πως ξεπερνά αθροιστικά το ένα δισ. ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρεται πως τα χρέη της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε(Μπόμπολας, Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης), του MEGAmou, ανέρχονται σε 123.500.000 ευρώ, του Πήγασου (Μπόμπολας) στα 164.300.000 εκατομμύρια, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στα 134.000.000 ευρώ, του STAR (Βαρδινογιάννης) και του Alpha στα 58.000.000 ευρώ το καθένα. Σε αυτά τα δάνεια που θα κουρευτούν για να συνεχίσουν τα επίμαχα ΜΜΕ να στηρίζουν την πολιτική που εξυπηρετεί τράπεζες και δανειστές δεν συνυπολογίζεται ο πακτωλός εκατομμυρίων που «χάθηκαν» στην πορεία, όταν οι ιδιοκτήτες των media τα «φούνταραν», αφήνοντας τα χρέη στην πλάτη των φορολογουμένων. Μόνο το ALTER υπολογίζεται πως άφησε «φέσια» περί το μισό δισ. ευρώ, μεταξύ των οποίων ατελείωτα δάνεια με collateral τα... Ζουζούνια, τα Στρουμφάκια και άλλα προγράμματα και άυλοι τίτλοι που αποτιμήθηκαν πλασματικά έναντι δεκάδων εκατομμυρίων για να εκταμιευθούν παράτυπα δάνεια. Παρόμοιες πρακτικές ακολουθήθηκαν και στα Μέσα του διδύμου Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη.



Άξιο απορίας είναι πως γίνεται μία εταιρία που παρουσιάζει κύκλο εργασιών το 2012 περί τα 50 εκατ. ευρώ και ζημίες περί τα δέκα εκατ., όπως ο Πήγασος να εξασφαλίζει δανεισμό συνολικά ύψους 164.300.000. Παρόμοια είναι τα δεδομένα και για το MEGA, το οποίο με κύκλο εργασιών 49 εκατ. έχει δάνεια ύψους 123 εκατ. Η Καθημερινή του ομίλου Αλαφούζου με κύκλο εργασιών 25 εκατ. παρουσιάζει χρέη σχεδόν 74 εκατ. ευρώ. Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών media. Οι «άγιες» τράπεζες όμως στην Ελλάδα του μνημονίου δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δανειοδοτούν και εν συνεχεία να χαρίζουν χρέη σε εταιρίες που εκ των πραγμάτων, όπως φαίνεται και από τους ισολογισμούς τους, δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, την ώρα που υγιείς επιχειρήσεις αφήνονται στο έλεος της κρίσης και καθημερινά βάζουν λουκέτο γιατί αποκλείονται από το δανεισμό για την παροχή ρευστότητας.


Αυτό που μένει να δούμε στη φαρσοκωμωδία της ελληνικής διαπλοκής media και τραπεζών, που πλέον εξελίσσεται ανερυθρίαστα και εξώφθαλμα, είναι μερικά από τα τρανταχτά ονόματα των δελτίων των 8 να ανακοινώνουν την «τακτοποίηση» των χρεών των αφεντικών τους. Μάλλον όχι... Θα αρκεστούν στην επιτακτική ανάγκη άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες. Για τη συστημική ευστάθεια ρε γαμώτο!

Αγρότη με περιουσία 12,5 εκατ. ευρώ έβγαλε έρευνα του ΣΔΟΕ

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο, εντόπισαν κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ελέγχων και ερευνών για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.
Όπως ανακοινώθηκε, οι εκθέσεις ελέγχου για σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων, στάλθηκαν ήδη στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα, στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα Τελωνεία.
Ενδεικτικά παρατίθενται μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
- Στην περιοχή Αττικής διαπιστώθηκε ότι, 21 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 9.850.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αποδώσουν ΦΠΑ ύψους 2.265.000 ευρώ και 31 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 64.269.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αποδοθεί ΦΠΑ από τους λήπτες ύψους 14.782.000 ευρώ.
- Υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προσαύξησε

Πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα - ThePressProject

Πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα - ThePressProject

Νέλσον Μαντέλα-Nelson Mandela

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AD%CE%BB%CF%83%CE%BF%CE%BD_%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1
Νέλσον Μαντέλα
Nelson Mandela-2008 (edit).jpg
Ο Νέλσον Μαντέλα.
Περίοδος
10 Μαΐου 1994 – 14 Ιουνίου 1999
Προκάτοχος Φρεντερίκ Ντε Κλερκ
Διάδοχος Τάμπο Μπέκι
Περίοδος
2 Σεπτεμβρίου 1998 – 14 Ιουνίου 1999
Προκάτοχος Αντρές Παστράνα Αράνγκο
Διάδοχος Τάμπο Μπέκι
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 18 Ιουλίου 1918
Τράνσκεΐ, Νότια Αφρική
Θάνατος 5 Δεκεμβρίου 2013 (95 ετών)
Οικία Χάουτον, Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική
Πολιτικό Κόμμα Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο
Σύζυγος Εβελιν Μέιζ (1944–1957)
Ουίνι Μαντέλα(1957–1996)
Γκράτσα Μαχέλ(1998–παρόν)
Σπουδές Πανεπιστήμιο του Φορτ Χερ
Διεθνή Προγράμματα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
Πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής
Πανεπιστήμιο του Βιτβάτερσαντ
Βραβεύσεις Νόμπελ Ειρήνης
Θρήσκευμα Χριστιανός (Μεθοδισμός)
Υπογραφή Nelson Mandela Signature.svg
Ιστοσελίδα http://www.nelsonmandela.org/
Ο Νέλσον Μαντέλα (Nelson Rolihlahla Mandela, γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στην Τράνσκεΐ της Νότιας Αφρικής[1] και απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2013[2]) ήταν επαναστάτης ενάντια στο καθεστώς του Άπαρτχαϊντ της Νότιας Αφρικής και στη συνέχεια πολιτικός και ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής (1994-1999).

Βιογραφία

Δικηγόρος στο Γιοχάνεσμπουργκ, έγινε μέλος του ANC το 1944. Πήγε στο Γιοχάνεσμπουργκ επειδή οι γονείς του ήθελαν να τον παντρέψουν χωρίς να το θέλει αυτός. Για 20 χρόνια τέθηκε επικεφαλής στη μεγάλη εκστρατεία κατά της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής. Ήταν ο πρώτος έγχρωμος, δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Πριν να εκλεγεί πρόεδρος, ήταν από τους επικεφαλής του κινήματος κατά του Άπαρτχαϊντ και ενεργό μέλος του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου ANC (African National Congress). Φυλακίστηκε για 27 χρόνια από το καθεστώς των λευκών. Ο Νέλσον Μαντέλα αποφυλακίστηκε το Φεβρουάριο του 1990, αφού ο πρόεδρος Φρεντερίκ ντε Κλερκ αναγνώρισε το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο και ανέστειλε τις εκτελέσεις. Ο Νέλσον Μαντέλα αμέσως παρότρυνε τις ξένες δυνάμεις να μην ελαττώσουν την πίεση που ασκούσαν στη νοτιοαφρικανική κυβέρνηση για συνταγματική μεταρρύθμιση. Η απελευθέρωσή του το 1990 σημάδεψε την απαρχή θεμελιακών αλλαγών στο αφρικανικό κράτος, που οδήγησαν στην πτώση του ρατσιστικού του καθεστώτος. Έγινε ο πρώτος πρόεδρος του αφρικάνικου λαού το 1994. Κατέκτησε το Νόμπελ Ειρήνης που το μοιράστηκε με τον Φρεντερίκ Ντε Κλερκ.
Έχασε τον ένα γιο του από AIDS και τον άλλο σε τροχαίο ατύχημα, το 1969 (σε τροχαίο έχασε και τη δισέγγονή του, το 2010). Από τότε ο Νέλσον Μαντέλα έγινε εξαιρετικά δραστήριος κατά του AIDS. Ο ίδιος δήλωνε ότι ο μόνος τρόπος να αναδείξουμε το AIDS ως φυσιολογική ασθένεια είναι να μην το κρύβουμε και να κάνουμε τους ανθρώπους να σταματήσουν να το θεωρούν κάτι που χτυπά ορισμένα άτομα τα οποία πηγαίνουν στην κόλαση και όχι στον παράδεισο.

Παραπομπές

  1. Jump up Nelson Mandela - Biography, nobelprize.org
  2. Jump up Husser, Amy. Nelson Mandela, hero of South Africa, dies at 95. CTVNews.ca. Ανακτήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2013.

Εξωτερικές συνδέσεις

Wikiquote logo
Στα Βικιφθέγματα υπάρχει υλικό σχετικό με το λήμμα:
Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

THE BULLYING EXPERIMENT!

Ελλάς το μεγαλείο σου... Του στερούν το μέλλον επειδή έχει σύνδρομο Down!


Ελλάς το μεγαλείο σου... Κάποιοι με περισσή αναλγησία αρνούνται το δικαίωμα στην εργασία σε νεαρό με σύνδρομο Down, καθώς δεν γίνεται δεκτός για... σπουδές στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου με το επιχείρημα ότι είναι άτομο με ειδικές ανάγκες!
Κι όλα αυτά, όταν ο 21χρονος έχει αποφοιτήσει από Γενικό Λύκειο με βαθμό «άριστα» 18,8 -όπως ανάφερε στον ΣΚΑΪ η εκπαιδευτικός μητέρα του Ειρήνη Γράψια- εισήχθη με μοριοδότηση στη Σχολή στο τμήμα ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας, αλλά τελικώς δεν γίνεται δεκτός...



Η μητέρα του παιδιού κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία σε βάρος του παιδιού, αλλά και της οικογένειας του.


Για να κάνουμε τις απαιτούμενες συγκρίσεις, ο 34χρονος Πάμπλο Πινέδα, που είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου με σύνδρομο Down, σήμερα είναι δάσκαλος στην Ισπανία. Μάλιστα, στη χώρα αυτή της Ιβηρικής το 85% των παιδιών με σύνδρομο Down σπουδάζουν σε κανονικά σχολεία!


Φώτο: O Πάμπλο Πινέδα γεννήθηκε στη σωστή χώρα...
skai.gr

"κλικ στην αλληλεγγύη"-ημερολόγιο 2014

TroktikoBlog - Τα ακούμε και σας τα λέμε....: Ας το Κοινοποιήσουμε Παντού...Αξίζει ....!!!

TroktikoBlog - Τα ακούμε και σας τα λέμε....: Ας το Κοινοποιήσουμε Παντού...Αξίζει ....!!!

Βλαντίμιρ Πούτιν: Μοναχικός, φοβισμένος και γκέι! - Κόσμος - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Βλαντίμιρ Πούτιν: Μοναχικός, φοβισμένος και γκέι! - Κόσμος - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Ο καπετάν Ερμής (Βασίλης Πριόβολος) κατά του ΚΚΕ

Nεκτάριος Καλαντζής: Τελικά έχουμε δήμαρχο στην Παλλήνη ή τον υποκαθιστά ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου;


Written By Pallini Press 

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Παλλήνης και αφορά τηνπαρουσία του στην 9η Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιου – Κοινωνικού Τομέα & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων «POLIS», που έγινε στη ΔΕΘ – HELEXPO και στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου, με τίτλο: «Δημιουργικές Πόλεις - Συνδυάζοντας την Καινοτομία με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», θέλω να ρωτήσω αν τελικά τον δήμο Παλλήνης τον διοικεί ο δήμαρχος ή ο γενικός γραμματέας του δήμου;
Και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που πηγάζει αυτό το ερώτημα. Όπως, ότι παρόλη την παρουσία του δημάρχου Παλλήνης κ. Θ. Ζούτσου στη Θεσ/νίκη, ο κ. Γ. Τέντης,ήταν αυτός που έκανε την παρουσίαση εκ μέρους του δήμου, ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παλλήνης, παρουσιάζοντας την στρατηγική και τη χάραξη πολιτικών των πόλεων, με υιοθέτηση έξυπνων λύσεων και θεμάτων διαχείρισης της καθημερινότητας, πράγμα που έπρεπε να κάνει ο ίδιος δήμαρχος ως πολιτικός προϊστάμενος του δήμου σε μια τόσο σημαντική έκθεση για την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να δικαιολογήσει και την εκεί φυσική του παρουσία.
Η παρουσίαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Παλλήνης περιελάμβανε ακόμη και οικονομικά στοιχεία του δήμου Παλλήνης, που ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος αρνείται να τα παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο και στους συμβούλους, είτε από μυστικοπάθεια, είτε και από άγνοια, που ελπίζω να μην ισχύει ως προς τη δεύτερη εκδοχή.
Ότι οι οφειλές του δήμου Παλλήνης προς τρίτους ανέρχονται σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά του διαθέσιμα ανέρχονται σε 5 εκατ. ευρώ, έγιναν γνωστά σε μια έκθεση της Θες/νίκης και όχι μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο, από τον Γ.Γ. του δήμου και όχι από το δήμαρχο, που αρνείται εδώ και χρόνια πεισματικά ο τελευταίος να παρουσιάσει τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου σε όλο το εύρος τους, μαζί με τις υποχρεώσεις του, που δεν είναι λίγες (βλέπε Κεραία, Ιππικός Όμιλος, Εθνική Τράπεζα, Κάντζα κλπ.).
Έπειτα από την τριετή μου εμπειρία στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, μέσα από την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Δ.Σ., έχω θέσει πολλές φορές το ερώτημα αν τελικά τον δήμο Παλλήνης τον διοικεί ο δήμαρχος ή ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, με τις γνώσεις του ενός και του άλλου για την αυτοδιοίκηση και τη διαχείριση του δήμου; Εκτός αν πρέπει να καταργήσουμε την αιρετή θέση του δημάρχου και να τοποθετήσουμε τεχνοκράτες στη διοίκηση ενός δήμου, κάτι που πολλές φορές να μην είναι τόσο κακό, αν κρίνουμε από τις γνώσεις στην αυτοδιοίκηση πολλών από τους αιρετούς.
Νεκτάριος Καλαντζής
Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μια Συζήτηση Με Τον Παναγιώτη Βήχο (Κακουργοδικείο 23/11/11)


Του Βαγγέλη Τριάντη
Η είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Βήχου έχει σκορπίσει θλίψη στο χώρο της Αριστεράς και όχι μόνο. Ο γνωστός μουισκοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια έπειτα από χρόνια μάχη με την επάρατη νόσο. Γνωστός για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση, συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες μέχρι το τέλος της ζωής του. Η υπόθεση όμως που τόν σημάδεψε για πολλά χρόνια ήταν αυτή του κυκλώματος σωματεμπορίας στη Σαντορίνη, την οποία αποκάλυψε ο ίδιος και έκτοτε ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος εναντίον του.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 1998. Ο Παναγιώτης Βήχος με άρθρο του σε εφημερίδα κατήγγειλε κύκλωμα σωματεμπορίας στη Σαντορίνη. Σε αυτό σύμφωνα με τον ίδιο εμπλέκονταν μεταξύ άλλων και ο αστυνομικός διοικητής του νησιού. Αμέσως μετά την καταγγελία ο κ. Βήχος μετέβη στη Νάξο όπου και παρέδωσε τα σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα και ανακριτή του νησιού. Εκεί, όπως κατήγγειλε, διαπίστωσε ότι τις ίδιες καταγγελίες είχε κάνει και ο δεσπότης του νησιού, ο οποίος μάλιστα είχε συγκεντρώσει και 330 υπογραφές από ένα και μόνο χωριό. Αντί να διερευνηθούν όμως οι καταγγελίες ο δεσπότης του νησιού μετατέθηκε.
Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να παραπέμψουν με βούλευμα το διοικητή. Μαζί του

Συνέντευξη του Παναγιώτη Βήχου στο Μega

Η αλητεία Σφακιανάκη...

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Όλοι είμαστε εν δυνάμει ΑΜΕΑ | Eimaimama.gr

Όλοι είμαστε εν δυνάμει ΑΜΕΑ | Eimaimama.gr

14 επίσημοι κατάλογοι των ελληνικών αρχαιολογικών μουσείων δωρεάν



Σε ηλεκτρονική μορφή, από το ίδρυμα Λάτση, όλοι οι οδηγοί των αρχαιολογικών μουσείων της Ελλάδας για ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα στα Ελληνικά και Αγγλικά

Η ονομασία κάθε μουσείου είναι ενεργό link. Πατήστε πάνω.

Το Μουσείο Ακροπόλεως

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Ελλάδα του Μουσείου Μπενάκη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Ο Μαραθών και το Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Δήλος

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Ελευσίνα: Ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο

Σάμος: Τα Αρχαιολογικά Μουσεία

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μαρία Κάλλας: Η Google τιμά τη μεγάλη ελληνίδα ντίβα της όπερας

Tο σημερινό doodle της Google τιμά την μεγάλη ελληνίδα υψίφωνο της όπερας, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από τη γέννησή της - Δείτε βίντεο με τις ερμηνείες της

Η Μαρία Κάλλας (Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 2 Δεκεμβρίου 1923 και πέθανε στο Παρίσι στις 16 Σεπτεμβρίου 1977.
Η Κάλλας υπήρξε κορυφαία υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας.
Η Μαρία Κάλλας είναι ίσως η μόνη καλλιτέχνης του 20ου αιώνα, και ίσως όλων των εποχών, για την οποία έχουν γραφεί τόσες πολλές βιογραφίες, μελέτες, βιβλία, αφιερώματα, άρθρα. Οι πρώτες εκδόσεις με βιογραφίες της Κάλλας χρονολογούνται από το 1957, γεγονός που σημαίνει ότι οι σύγχρονοί της είχαν συνειδητοποιήσει μέσα από ένα κλίμα έντονων και σκληρών πολεμικών, το μέγεθος της τέχνης της και την επαναστατική παρουσία της στην όπερα.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politismos/story/376918/maria-kallas-i-google-tima-ti-megali-ellinida-ntiva-tis-operas#ixzz2mJnqPm2c

Η «ανάπτυξη» σκοτώνει όπως και η κρίση τους…


Η «ανάπτυξη» σκοτώνει όπως και η κρίση τους…
  
Εσείς, το 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι που (σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ) είστε απλήρωτοι από έναν έως και 12 μήνες,
εσείς, το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι που ζείτε σε συνθήκες ανέχειας και κατάθλιψης,
εσείς, τα εκατομμύρια των Ελλήνων που (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) ζείτε κάτω από το όριο της φτώχειας,
εσείς, το 68% των Ελλήνων που (σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν) διαθέτετε εισόδημα κάτω από 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος που θεωρείται όριο της επίσημης φτώχειας,
καθώς και όλοι εσείς οι υπόλοιποι που δεν συμπεριλαμβάνεστε σε καμία στατιστική της εξαθλίωσης και του εξανδραποδισμού, κάντε… υπομονή. Οσονούπω έρχεται η «ανάπτυξη»! Και μόλις έρθει η «ανάπτυξη», μόλις αυξηθεί ο «εθνικός πλούτος», τότε η «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» θα προχωρήσει σε «δίκαιη κατανομή» και όλοι θα λάβουν το αντίδωρο για τις θυσίες που κατέβαλαν στο βωμό της εξόδου από την κρίση.
   Αυτό το παραμυθάκι, που ακούγεται ήδη πριν από το Καστελόριζο, όταν ο Παπανδρέου ανακοίνωσε  την απόβαση της τρόικας στην Ελλάδα, επανέρχεται με δριμύτητα κάθε φορά που ο

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

 Καλείστε σε Β΄ συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα (οδός Ιθάκης 12,- Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) στις 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, του έτους 2013, ημέρα ΤΡΙΤΗ  και ώρα 19:00, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε επί των θεμάτων:
1.Συζήτηση επί αιτήματος κατοίκων Πανοράματος ΔΕ Παλλήνης Δήμου Παλλήνης.
2.Λήψη απόφασης περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Παλλήνης οικονομικού έτους 2013.
3.Λήψη απόφασης περί  έγκρισης της μελέτης Γεωθερμίας για το κτίριο «Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο  ΟΤ 136Α».  
4.Λήψη απόφασης για έγκριση του  1ου ΑΠΕ και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ  και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης

Ούτε οι Κόκκαλης-Ψυχάρης-ΓΕΚ-Τέρνα δεν κάνουν συναλλαγές με τέτοιες αντικειμενικές στο Παλαιό Ψυχικό

Μειώστε τις αντικειμενικές αξίες στο Παλαιό Ψυχικό (κάποιοι πιέζουν ήδη φορτικά την κυβέρνηση) για να πληρώσουν λιγότερα στην εφορία μεταξύ όλων των άλλων - που δεν μπορούν να πληρώσουν - και τα συνεταιράκια: α) Σωκράτης Κόκκαλης, ο γνωστός και μη εξαιρετέος επιχειρηματίας, β) η εταιρεία ΓΕΚ-Τέρνα και γ) ο Παναγιώτης (υιός Σταύρου) Ψυχάρη του ΔΟΛ.
Και όλα αυτά μπας και η Alpha Bank, η τράπεζα που τώρα ανήκει στο δημόσιο, αλλά έχει πολλά πάρε-δώσε με τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, πάρει πίσω το κεφάλαιο από ομολογιακό δάνειο 4,5 εκατ. ευρώ που έχει δώσει στην εταιρεία ΚΕΚΡΟΨ, το οποίο έληξε χωρίς να αποπληρωθεί.

Η υπόθεση έχει ως εξής: η εταιρεία Κέκροψ Α.Ε., η οποία διαθέτει πολλά ακίνητα στο Παλαιό Ψυχικό και ελέγχεται μετοχικά από την ΓΕΚ-Τέρνα (23,91%), τον Σταύρο Ψυχάρη (21,58%) και τον Σωκράτη Κόκκαλη (21,45%) έλαβε απόφαση πέρυσι να πουλήσει μέρος από το ιδιόκτητο οικόπεδο εμβαδού 5.829 τετραγωνικών μέτρων επί της οδού Περσέως 11-10 στο Παλαιό Ψυχικό στους μετόχους της. Συγκεκριμένα από τα 5,829 στρέμματα συμφωνήθηκε να πουληθούν τα 3,6 στρέμματα ως εξής:
  • 1,2 στρέμμα στην Ιντρακόμ Κατασκευές Α.Ε. (ελέγχεται από την Ιντρακόμ Α.Ε., βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο Σωκ. Κόκκαλης) με τίμημα 2.000.000 ευρώ ανά στρέμμα, ή συνολικά 2.400.000 ευρώ
  • 1,2 στρέμμα στην εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με την ίδια τιμή (συνολικά 2.400.000 ευρώ)
  • 1,2 στρέμμα στον κ. Παναγιώτη Ψυχάρη επίσης με την ίδια τιμή (2.400.000 ευρώ).

Το εν λόγω οικόπεδο συνολικής έκτασης 5.820 τ.μ. έχει αντικειμενική αξία 27.574.164 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.

Αναλογικά, η αντικειμενική αξία των προς πώληση 3,6 στρεμμάτων στα τρία φυσικά και νομικά πρόσωπα έχει αντικειμενική αξία 17,029 εκατ. ευρώ.

Ομως το τίμημα για την πώληση αυτών των 3,6 στρεμμάτων είναι πολύ μικρότερο ήτοι συνολικά 7,2 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι τρεις αγοραστές θα πληρώσουν στην εφορία για την μεταβίβαση (8-10%) επί της αντικειμενικής αξίας και όχι επί του συμφωνηθέντος τιμήματος, το οποίο είναι χαμηλότερο πάνω από 50% (58% για την ακρίβεια) έναντι της αντικειμενικής αξίας.

Από την ημέρα που η η εταιρεία Κέκροψ ενέκρινε την συμφωνία πώλησης με τους αγοραστές (Νοέμβριος του 2012), η συμφωνία αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί και η Κέκροψ δεν έχει εισπράξει παρά μόνο μια μικρή προκαταβολή. Η συμφωνία δηλαδή ένα χρόνο μετά δεν έχει πραγματοποιηθεί, χωρίς όμως στο μεταξύ να έχουν αλλάξει οι αντικειμενικές αξίες. Δεν έγινε δηλαδή αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών τον τελευταίο χρόνο, ούτε βέβαια άλλαξαν σοβαρά οι συνθήκες από τότε μέχρι σήμερα. Μάλιστα, για την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της (εκδότες κλπ.), οι συνθήκες σήμερα είναι καλύτερες αφού έχουν πέσει τα srpeads και συνοστίζονται οι επενδυτές για την αγορά ελληνικών περιουσιακών στοιχείων.

Το ομολογιακό δάνειο της Alpha Bank


Αυτό που φαίνεται να έχει αλλάξει είναι η ανανέωση ενός ομολογιακού δανείου της Κέκροψ, το οποίο έληξε χωρίς να αποπληρωθεί.

Το ομολογιακό αυτό δάνειο ύψους 4,5 εκατ. ευρώ είναι της Alpha Bank η οποία δεν απαίτησε από τον δανειολήπτη το κεφάλαιο κατά την ημερομηνία της λήξης. Αντ’ αυτού, οι ομολογίες που έληξαν στις 05.06.2013 και 05.12.2013 ανανεώθηκαν μέχρι τις 05.12.2014 με επιτόκιο euribor 12μήνου (περίπου 0,5%) και περιθώριο 5%.

Η εταιρεία Κέκροψ, παρότι είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έχει ενημερώσει για την πορεία της συμφωνίας η οποία είναι σε εκκρεμότητα, ούτε για τους λόγους τους οποίους δεν ολοκληρώθηκε ενώ όφειλε να το γνωστοποιήσει στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αλλά στην Ελλάδα ήμαστε, μην τα θέλουμε όλα.

Σε λίγες ημέρες, βέβαια, από 1.1.2014 αν και όταν θα επιτραπούν οι πλειστηριασμοί, οι τράπεζες θα τρέξουν να εκτελέσουν τις διαταγές πληρωμής, τις οποίες έχουν ήδη βγάλει για να πάρουν τα σπίτια του κόσμου.

Κατά τα άλλα, εσείς κύριοι, όχι δεν μπορείτε να ζητήσετε ειδική μεταχείριση. Ούτε από την τράπεζα ούτε από το δημόσιο. Αλλωστε, οι τράπεζες δεν έχουν σταματήσει να βγάζουν διαταγές πληρωμής για ενα σωρό επαγγελματίες όλο αυτό το διάστημα και να διεκδικούν τις περιουσίες τους.

Θησαύριζε πουλώντας φάρμακα που είχαν λήξει εδώ και 10 χρόνια

φαρμακεια«Φάμπρικα» για την διοχέτευση στην αγορά, ληγμένων ναρκωτικών φαρμάκων, επικίνδυνων για την υγεία, είχε στήσει 39χρονη φαρμακοποιός από τον Πειραιά, η οποία θησαύριζε πουλώντας παράνομα τα εν λόγω σκευάσματα, πολλά από τα οποία είχαν λήξει εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια και εξαπατώντας τα ασφαλιστικά ταμεία. Συνεργοί της σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα ήταν ένας Έλληνας 60 ετών και ένας 30χρονος Αλγερινός. Και οι τρεις συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) του Υπουργείου Υγείας, που ξεκίνησε από την Πέμπτη το πρωί και ολοκληρώθηκε χτες, στον Βύρωνα και στον Πειραιά.
Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.680 ναρκωτικά δισκία, 6.500 αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων και 25 βιβλιάρια καταθέσεων, από τα οποία προκύπτουν ότι έχουν διακινηθεί πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 39χρονη, που διατηρεί φαρμακείο στην οδό Αγχιάλου 157 στον Πειραιά, την τελευταία 6ετία προμήθευε σε τακτά χρονικά διαστήματα τους δύο συνεργούς της με μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων για την δημόσια υγεία φαρμάκων, χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς συνταγογράφηση. Στην συνέχεια οι συνεργοί της τα πωλούσαν σε καθημερινή βάση σε διάφορα άτομα, αποκομίζοντας πολύ μεγάλα κέρδη.
Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες, παρακολούθησαν σπίτι στον Βύρωνα, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ο 60χρονος Έλληνας και ο 30χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή των οποίων καθώς και εντός του σπιτιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7.700 ναρκωτικά χάπια.
Στην συνέχεια, οι αρχές, εξαναγκάζοντας τον 60χρονο να συνεργαστεί μαζί τους, έστησαν παγίδα στην φαρμακοποιό, η οποία, σε προκαθορισμένο ραντεβού παρέδωσε στον συνεργό της άλλα 3.780 ναρκωτικά χάπια, εισπράττοντας από αυτόν χρήματα που είχαν προσημειωθεί και συνελήφθη.
Από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο φαρμακείο της 39χρονης, παρουσία Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών παραβάσεων, όπως κατοχή 249 κουτιών διαφορετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών είτε ήταν ληγμένα (μερικά από δεκαετίας) είτε είχαν εμφανώς παραποιημένη την ημερομηνία λήξης. Επίσης βρέθηκε πλήθος μονόγραμων συνταγών, οι οποίες εκτός των άλλων παρατυπιών, ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων μεγαλύτερες από το επιτρεπόμενο όριο.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι η φαρμακοποιός, σε πολλές περιπτώσεις επικολλούσε τα κουπόνια στις συνταγές χωρίς να δίνει τα φάρμακα στους ασθενείς και εισέπρατε το χρηματικό ποσό που αναφέρεται στην συνταγή, εξαπατώντας τα ασφαλιστικά ταμεία και αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά.
Στο σπίτι της 39χρονης βρέθηκαν 6.500 ταινίες γνησιότητας, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Στην κατοχή της επίσης βρέθηκαν τα 25 βιβλιάρια καταθέσεων από τα οποία προκύπτει κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών.
Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν : 1.505 ευρώ, 8 σφραγίδες, πλήθος αποδείξεων είσπραξης διαφόρων τραπεζών, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβαση των νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος, περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63927028

Νέες δραματικές περικοπές στον ΕΟΠΥΥ! Κόβονται φάρμακα, αυξάνονται νοσήλια, εξετάσεις. Όλο το σχέδιο | Iatropedia

Απίστευτο κι όμως τροϊκανικό! Κανένα έλεος δε δείχνουν πια οι τροϊκανοί καθώς στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Υγείας για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία είναι πια αμείλικτοι καθώς δε θεωρούν ότι μπορούμε να μειώσουμε τις δαπάνες, κοινώς δεν μας πιστεύουν. Γι αυτό και συνιστούν άμεσες περικοπές σε φάρμακα, νοσήλια αλλά και εξετάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυξάνεται για όλους η συμμετοχή στα έξοδα για περίθαλψη και στον ΟΓΑ ακόμη και κατά 40%. Διαβάστε τις αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia για το τι αποφασίσθηκε να προωθηθεί σε σύσκεψη με την τρόικα στο υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης, μέτρα που αναμένεται να «κλειδώσουν» την ερχόμενη εβδομάδα. 
Οι τροϊκανοί ζητούν πλέον τα πιο αναλυτικά στοιχεία για να εξετάζουν λεπτομερώς το έξοδα και τι δαπάνες υπάρχουν. Πρώτος στόχος τους ο ΕΟΠΥΥ από τη διοίκηση του οποίου ζήτησαν όλα τα

Πρωτόγνωρα πράγματα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για την απόλυση της Ευ. Μπουλούτα



Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν αυτή την ώρα κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) το οποίο έχει συγκληθεί από το πρωί για να αποφασίσει τη νομιμότητα ή μη της απόλυσης της καθηγήτριας Ευφροσύνης Μπουλούτα από το Κολλέγιο Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr συνήγοροι του Κολλεγίου Αθηνών απαίτησαν την εξαίρεση από τη συζήτηση των μελών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) οι οποίοι έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της καθηγήτριας. Υπενθυμίζεται ότι η κα Μπουλούτα συνέλαβε τον υιό του Πρωθυπουργού να αντιγράφει και λίγες ημέρες μετά απολύθηκε.
ΤΟ ΚΥΣΔΕ παρότι αρνήθηκε αρχικά να συνεδριάσει για την περίπτωση της εκπαιδευτικού, υποχρεώθηκε τελικά να το πράξει έπειτα από σχετική απόφαση – εντολή δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει η καθηγήτρια.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η πλευρά του Κολεγίου αποτελείται από τέσσερις νομικούς, γεγονός

Η ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗ: «Μάγεψε» η Όλγα!

Η ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗ: «Μάγεψε» η Όλγα!

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Παρακαλώ διαβάστε το αγγλικό κείμενο για την απάτη με τα αιολικά πάρκα και μόνο άν βαριέστε κοιτάξτε το παρακάτω


Τα Πράσινα Σκ@τά υπάρχουν μόνο με, και μόνο για, τις επιδοτήσεις.
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 30, 2013
Και όποιος προωθεί Πράσινα Σκατά στην Ελλάδα, σήμερα, με τόση δημοσιότητα στο θέμα, είναι λαμόγιο, απατεώνας, και μελλοντικός υπόδικος.  Η φούσκα έχει σκάσει, το θέμα είναι σε μεγάλα ξένα ΜΜΕ (Spiegel, BBC, WSJ, NYT).  Δεν υπάρχει ούτε δικαιολογία, ούτε έρεισμα, και μην μου πείτε για “Ευρώπη”, δεν έχει σχέση η  “Ευρώπη”, η λαμογιά σας έχει σχέση. Η Ισπανία, η Πολωνία, η Τσεχία, είναι στην Ευρώπη.  Όλα τα αιολικά γιγαβάτ της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας παρέχουν εικονική και όχι πραγματική ηλεκτροδότηση. Δεν κόβονται επειδή είναι ακριβά, κόβονται επειδή δεν υποκαθιστούν συμβατική παραγωγή και δεν εξοικονομούν καύσιμα.
 Η κουβέντα γίνεται με αφορμή την απόφαση της RWE  να μην προχωρήσει με κάτι υπεράκτια στην Αγγλία. “Η κατάλληλη τεχνολογία δεν υπάρχει σήμερα” είναι δικαιολογία. Το ότι ο Κάμερον φέρεται να απεκάλεσε Πράσινα Σκατά  τις επιδοτήσεις για ΑΠΕ δεν είναι ο λόγος. Το ότι η RWE είναι μία από τις μεγάλες ηλεκτροπαραγωγικές εταιρίες που είπε “κόψτε επί τέλους τις επιδοτήσεις σε ΑΠΕ“, επίσης δεν είναι ο λόγος.
Ο λόγος είναι ο ίδιος που ήταν και το 1975, και το 1985 και το 1995 και το 2005:  Τα αιολικά, υπεράκτια ή επίγεια παράγουν τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα που επειδή δεν αποθηκεύεται (πρακτικά ή φθηνά) είναι όχι μόνο σχετικά άχρηστο για ηλεκτροδότηση δικτύου, αλλά και προβληματικό, εάν υπάρχουν πολλά εγκατεστημένα.
Τα λίγα αιολικά, εάν δηλαδή είναι λίγα σαν ποσοστό της εγκατεστημένης ισχύος, χάνονται σε ανεπαίσθητες και αβλαβείς αυξομειώσεις της τάσης (των βολτ) στο ρεύμα.  Εάν είναι πολλά, αποσταθεροποιούν το δίκτυο, αποσταθεροποιούν την συμβατική παραγωγή.  Κι αν οι κύριοι Περιστέρης, Κοπελούζος και Μυτιληναίος φαντάζονται ηλεκτροδότηση με αέριο, κάνουν και αυτή ακόμα την ηλεκτροδότηση από αέριο ασύμφορη.  Βάλτε κάρβουνο. Είναι πιο φτηνό και πιο σίγουρο, και δεν στο κόβουν όταν κάνει κρύο, και δεν χρειάζεται αιολικά για κολαούζο. http://archaeopteryxgr.blogspot.gr

Σ.Μάνος: ''στην Ελλάδα δεν λειτουργεί η αστική δικαιοσύνη''


"Νιώθω όπως φαντάζομαι ένιωθε προπολεμικά ένας Εβραίος ενώπιον του δικαστηρίου στο οποίο κατέφυγε για να διεκδικήσει προστασία από τις αυθαιρεσίες των ναζί" μου είπε ένας γνωστός μου αφού συμβουλεύτηκε έναν αριθμό πραγματικά έγκριτων καλών νομικών. "Γιατί το λες αυτό;" τον ρώτησα. "Διότι ζήτησα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να προστατευτώ από τις εξόφθαλμα αντισυνταγματικές και άδικες ρυθμίσεις του φόρου για τα ακίνητα και οι νομικοί μου είπαν να μη προσφύγω διότι αποκλείεται να με δικαιώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας που δεν αποφασίζει πια νομικά αλλά πολιτικά. Δηλαδή ό,τι του υποδεικνύει η πολιτεία." Αναφέρω το περιστατικό διότι την ίδια ακριβώς συμβουλή έδωσαν στον γνωστό μου 3 διαφορετικοί νομικοί. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι έτσι τα πράγματα. Πιο σωστά θα έλεγα ότι δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι έτσι τα πράγματα. Διότι αν είναι έτσι, θα έπρεπε να δεχθώ ότι έχει καταλυθεί η δημοκρατία. Από την άλλη όμως πως εξηγείται το θράσος του υπουργού Οικονομικών που, συνεντευξιαζόμενος στο MEGA, δήλωσε ότι ήταν συνειδητή (sic) επιλογή του η μη τήρηση του νόμου που τον υποχρεώνει να προσαρμόζει τις αντικειμενικές αξίες στις πραγματικές το βραδύτερο εντός διετίας; Είναι βέβαιος ότι δεν θα βρεθεί δικαστής που να του θυμίσει ότι ορκίστηκε υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους; Αυτή η θρασεία βεβαιότητα δεν επιβεβαιώνει τους νομικούς;