Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΚ! Οι παιδόφιλοι θεωρούνται επισήμως… ανάπηροι!



  • 10
     
 ΣΟΚ! Οι παιδόφιλοι θεωρούνται επισήμως… ανάπηροι!
Παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, τζογαδόροι, κλεπτομανείς και πυρομανείς “ επιβραβεύονται” από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς κατατάσσονται στα άτομα με αναπηρία από 20% έως 35%.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το tro-ma-ktiko.gr, απολαμβάνουν και προνόμια, όπως για παράδειγμα μείωση στο ρεύμα της ΔΕΗ, εκπτώσεις σε εισιτήρια ΜΜΜ, ίσως ακόμα και επιδόματα…
Από τις 8 Νοεμβρίου 2011, οι παιδόφιλοι επιβραβεύονται με ποσοστό αναπηρίας, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ατελείωτος πόντος σε γυναικείο παιχνίδι βόλεϊ! (ΒΙΝΤΕΟ) | sportdog.gr

Τι κοινωνικοί εταίροι μωρέ;



 

 
 
Αυτές οι γιορτές που κύλησαν μέσα σε μια αδιόρατη ψυχικά λάσπη, ένα επίστρωμα συγκρατημένης μελαγχολίας στην καλύτερη περίπτωση, αφήνοντας τη γεύση που έχει όχι απλώς το πολυδιαφημισμένο και ανακριβές «τέλος εποχής» αλλά το πραγματικό τέλος των ψευδαισθήσεων, κάτι από τη γλυκόπικρη γεύση του τελευταίου τσιγάρου που παραχωρείται ως

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Real News



1.Πώς κρίνετε τις τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Κάρολου Παπούλια υπέρ της κυβέρνησης Παπαδήμου;

Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι να πριμοδοτεί την κυβέρνηση και να υποδεικνύει στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού που υποφέρει, να κάθεται ήσυχα και να μην ενοχλεί τον πρωθυπουργό, αλλά να υπερασπίζεται τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Και από όσο γνωρίζουμε, το Σύνταγμα λέει ότι η κυβέρνηση και η πολιτική της οφείλουν να διαθέτουν δημοκρατική νομιμοποίηση και να βρίσκονται σε αρμονία με τη λαϊκή βούληση. Υπάρχει κανείς σε αυτή τη χώρα που πιστεύει ότι εκπληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις;  
2.Κατά τη γνώμη σας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τι πρέπει να κάνει;

Είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω και να εξηγήσω τις θέσεις μας στον ίδιο το Πρόεδρο. Διέκρινα την ειλικρινή του

Μυστικά και ψέματα για τον Σταύρο Ψυχάρη



patriarxis_-_PsixarisΕυγενία Λουπάκη*, Allegro ma...με τρόπο!
Οι νόμοι είναι ψιλά γράμματα όταν χρειάζεται να επιβραβευθεί ο "κράτιστος". 'Ετσι, η κυβέρνηση της "νέας εποχής" αψηφώντας νόμους κι αντιδράσεις τοποθέτησε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κορυφή του Αγίου 'Ορους. Τι κι αν δεν είναι πανεπιστημιακός; Τι κι αν δεν έχει εξομολογηθεί ποτέ στη ζωή του, όπως δηλώνει ο ίδιος. Είναι ο ισχυρός ανήρ του Συγκροτήματος Λαμπράκη...
Ιστορίες σαν του Σταύρου Ψυχάρη είχε μπόλικες το ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του '60. Το παιδί του

Βίλες και offshore με ιδιοκτήτες εφοριακούς

Μαχαίρι σε μισθούς και δώρα ζητά η τρόικα

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Κάτι "προφήτες"...Μα τι «προφήτες»!



«Το ενιαίο αυτό νόμισμα (σ.σ.: το ευρώ) σχετίζεται με ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικής ή κανόνων πολιτικής.
Με αυτό επιτυγχάνεται η προστασία του καταναλωτή, του επαγγελματία, της επιχείρησης από την πολιτική αυθαιρεσία (...).
Γενικότερα εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διαφάνεια στις σχέσεις πολιτικής και κοινωνίας (...).
Με άλλα λόγια, υπάρχει αυξημένη προστασία της κοινωνίας, καθώς η οικονομική πολιτική συντονίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο (...).
Η Ελλάδα στην ΟΝΕ είναι, νομίζω, προφυλαγμένη (...) και έχει όλα τα σημαντικά οφέλη της ενοποίησης, δηλαδή, χαμηλά επιτόκια, ελάχιστο συναλλαγματικό κίνδυνο, βεβαιότητα οικονομικής πολιτικής, υγιές μακροοικονομικό υπόβαθρο».
*
Σπάνια μπορείς να βρεις τόσες πολλές λέξεις που να εκθέτουν, μία προς μία,

Κάτι "προφήτες"...Μα τι «προφήτες»!


«Το ενιαίο αυτό νόμισμα (σ.σ.: το ευρώ) σχετίζεται με ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικής ή κανόνων πολιτικής.
Με αυτό επιτυγχάνεται η προστασία του καταναλωτή, του επαγγελματία, της επιχείρησης από την πολιτική αυθαιρεσία (...).
Γενικότερα εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διαφάνεια στις σχέσεις πολιτικής και κοινωνίας (...).
Με άλλα λόγια, υπάρχει αυξημένη προστασία της κοινωνίας, καθώς η οικονομική πολιτική συντονίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο (...).
Η Ελλάδα στην ΟΝΕ είναι, νομίζω, προφυλαγμένη (...) και έχει όλα τα σημαντικά οφέλη της ενοποίησης, δηλαδή, χαμηλά επιτόκια, ελάχιστο συναλλαγματικό κίνδυνο, βεβαιότητα οικονομικής πολιτικής, υγιές μακροοικονομικό υπόβαθρο».
*
Σπάνια μπορείς να βρεις τόσες πολλές λέξεις που να εκθέτουν, μία προς μία, εκείνους που τις εκστόμισαν.
Κι όμως. Αυτά έλεγαν, αυτά υπόσχονταν οι πανηγυριώτες της έλευσης του ευρώ,

Οι πολυαναμενόμενες ταινίες του 2012



Τα φιλμ που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν τη νέα χρονιά

Πολλές είναι οι ταινίες που το Χόλιγουντ μας έχει υποσχεθεί για το 2012 και πρόκειται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις σκοτεινές αίθουσες.

Από το τελευταίο μέρος του «Σκοτεινού Ιππότη», το «Χόμπιτ» και το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ μέχρι την ταινία με τη ζωή του Οσάμα Μπιν Λάντεν, πλήθος ταινιών προγραμματίζεται να κάνουν πρεμιέρα τη νέα χρονιά.

Αγώνες Πείνας (The Hunger Games)

Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος
Ηθοποιοί: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Ιζαμπέλ Φέρμαν, Λίαμ Χέμσγουορθ
Ημερομηνία προβολής: 22 Μαρτίου

Βασισμένη σε μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς, η ταινία «Αγώνες Πείνας» μας μεταφέρει σε ένα φανταστικό μέλλον, όπου η Αμερική έχει αντικατασταθεί από το έθνος της Πανέμ. Σε αυτό κυριαρχεί η Κάπιτολ που έχει υπό τον έλεγχο της δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες, από τις οποίες παίρνει ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ, για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες

"Ανδρέας Π. Καμπάς, ο "πατριάρχης" της Μεσογαίας και η Τέχνη του κρασιού"



Την συναρπαστική ιστορία του ανθρώπου που «άνοιξε δρόμους» για την ελληνική οινοποιία, του Ανδρέα Π. Καμπά,αφηγείται το ιδιαίτερα επιμελημένο βιβλίο που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012, στο εντευκτήριο του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Ρωξάνης Μάτσα, της μοναδικής απογόνου του που κληρονόμησε «το γονίδιο της αμπελοκαλλιέργειας» και εξακολουθεί να το «αναδεικνύει» με συνέπεια και ιδιαίτερο μεράκι ως και σήμερα, στο κτήμα της, στην Κάντζα Παλλήνης.
Το βιβλίο έχει τίτλο «Ανδρέας Π. Καμπάς, Ο «πατριάρχης» της Μεσογαίας»,συγγραφείς του είναι η Εμμανουέλα Νικολαίδου και Ζέτα Παπαγεωργοπούλου, την καλλιτεχνική επιμέλειά του είχε ο Δημήτρης Βίδος και μέσω των σελίδων του, αναδεικνύεται με έγκυρο και παραστατικό τρόπο το συναρπαστικό success story ενός ανθρώπου που μέσα του έκαιγε η φλόγα της φιλοδοξίας, το χτίσιμο - και έπειτα η κατάρρευση της οινικής αυτοκρατορίας του.


Πρόκειται για την καταγραφή της ιστορίας της οικογένειας Καμπά όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από το πολύτιμο αρχειακό υλικό που πέρασε στα χέρια της Ρωξάνης Μάτσα, φωτογραφίες, επιστολές, δημοσιεύματα, βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, παλιές ετικέτες και βέβαια τις

1821-2011: Τα αποικιοκρατικά δάνεια της Ελλάδας των εθελόδουλων κυβερνησεων

 

Ο φαύλος κύκλος χρεών που αναγεννάται στην Ελλάδα από το έτος σύστασης του Νέου Ελληνικού Κράτος έως σήμερα επισημαίνεται σε άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας Volkskrant το οποίο φέρει τον τίτλο : "Η Ελλάδα δεν έχει ερευνηθεί αρκετά;". Ο συντάκτης του δημοσιεύματος, Peter de Waard, υποστηρίζει πως, κατά τους τελευταίους δύο αιώνες, η χώρα προσπαθεί να ....
αποπληρώσει παλαιά χρέη δημιουργώντας νέα και, μάλιστα, με ιδιαίτερα αυξημένα επιτόκια.

Ειδικότερα, στα πλαίσια του άρθρου, αναφέρεται:

"Ο ελληνικός λαός ποτέ δεν είχε τόσο μεγάλη αξία. Το 1838 η Ελλάδα έγινε επιτέλους ανεξάρτητη

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η ιστορία ενός αιώνα (1911-2011) σε δέκα λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)



 
 
Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα δεκάλεπτο θέμα που απεικονίζει τα σημαντικότερα γεγονότα της εκατονταετίας, από το 1911 έως το 2011.
Ξεκινώντας από τον Roald Amundsen που κατάφερε να προσεγγίσει τον Νότιο Πόλο το 1911 περνά στη βύθησή του Τιτανικού το 1912, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, την ανέγερση του Empire State Building το 1931, τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ και την ατομική βομβιστική επίθεση στην Ιαπωνία το 1945. Ακολουθού, ο πόλεμος του Βιετνάμ, η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους αλλά και το Τσουνάμι της Ιαπωνίας, το 2011.
 

 

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη μαφία των ακινήτων


Posted: 04 Jan 2012 09:30 PM PST
Ούτε το πιο ευφάνταστο σενάριο αστυνομικού θρίλερ, θα μπορούσε να περιγράψει τα όσα συμβαίνουν με την μαφία των ακινήτων. Απάτες με εικονικές μεταβιβάσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μεσολαβήσεις για έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων και πλήθος άλλων παρανομιών, φαίνεται να συνθέτουν το πάζλ της...

δράσης κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος, που ερευνά η Εισαγγελία Εφετών.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», από τις απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες των φερομένων ως μελών της συμμορίας αποκαλύπτεται, ότι πρωταγωνιστικό ρόλο φέρονται να έχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, όπως ένας πολιτικός μηχανικός, που παρουσιάζεται ως «αρχηγός», δικαστές, δικηγόροι και ιερείς, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, αλλά και ιδιώτες.

Η οργάνωση εμφανίζεται ως «εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων» με έδρα στο Παλαιό Ψυχικό και δείχνει να ειδικεύεται σε απάτες με ακίνητα, που ανήκουν ακόμη και σε μοναστήρια, εταιρείες - μαϊμού, ξέπλυμα χρήματος, τραπεζικές απάτες. Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος προσπαθούν ακόμη και μέσω εξομολόγησης σε παπάδες να μάθουν «ποιός ηλικιωμένος έχει ακίνητα και πού»!

Υπερκοριός της ΕΥΠ, κατέγραψε διαλόγους από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2010, από τους οποίους προκύπτει ακόμη και κομπίνα με πίνακες ζωγραφικής, που ανήκουν σε εφοπλιστή, ο οποίος έχει πεθάνει, ενώ μέλη της σπείρας προσπαθούν να μάθουν από αστυνομικό εάν φυλάσσεται η βίλα του.

Την ίδια ώρα, από το μεγαλύτερο μέρος των καταγεγραμμένων συνομιλιών φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι πρωταγωνιστούσαν σε... μίνι παραδικαστικό κύκλωμα, για την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων. Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι έκαναν τηλεφωνήματα για δήθεν τοποθετήσεις βομβών στα δικαστήρια, προκειμένου να αναβάλλονται δίκες στις οποίες δεν τους βόλευαν οι συνθέσεις που δίκαζαν. Εμφανίζονταν μάλιστα ως τρομοκρατική οργάνωση «Φρουροί της Δικαιοσύνης».


Γερμανικές αποζημιώσεις - Πόσα είναι τα δις που μπορούμε να διεκδικήσουμε



Posted: 05 Jan 2012 12:15 AM PST
Η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι άκρως ενδιαφέρουσα για τα στοιχεία που παραθέτει σε σχέση με το τι μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει.

Διαβάστε όλη την ιστορία των γερμανικών αποζημιώσεων...

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των....
στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο.

Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.

Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.

Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, «Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του.

Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια

Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας !


Posted: 05 Jan 2012 12:30 AM PST



Η Ελλάδα είχε την δική της 11η Σεπτεμβρίου και δεν ήταν άλλη από το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου του 2004 !!! Λίγες μέρες μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων! Μια αποφράδα ημέρα, που ενώ κανονικά θα έπρεπε να την θυμούνται όλοι οι Ελληνες ως την απαρχή της Σύγχρονης Ελληνικής Τραγωδίας , εντούτοις, ελάχιστοι είναι αυτοί που την θυμούνται σήμερα και απείρως πιο ελάχιστοι είναι αυτοί που.....

μπορούν να συνδυάσουν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά, για να φτάσουμε μια πενταετία αργότερα στην Οικονομική Κρίση που συγκλονίζει τη χώρα!

Είμαι βέβαιος, ότι δεν θα μπορέσω σε ένα μέρος να καταφέρω να χωρέσω όλες τις σκέψεις μου που προκύπτουν από ντοκουμέντα της εποχής και από αποκαλύψεις που θα κάνουμε για πρώτη φορά και θα χρειαστεί να επανέλθω δεύτερη – ίσως και τρίτη- φορά!

Και προς θεού όχι για να σας πείσω αλλά διότι τα γεγονότα και η αλληλουχία τους είναι τόσα πολλά και κυρίως πολυεπίπεδα!

Η κρίση της Ελλάδος είχε σχεδιαστεί για τις αρχές του 2007. Για να πετύχει η κρίση και να καμφθούν οι

Ακριβότερος φέτος ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης



Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι δρομείς που θα αποφασίσουν να τρέξουν στο διεθνή μαραθώνιο της Νέας Υόρκης τη φετινή χρονιά(4 Νοεμβρίου). Οι διοργανωτές , αποφάσισαν να αυξήσουν το κόστος της συμμετοχής ακόμη και ως 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα που προκύπτουν από την συνδρομή της αστυνομίας στην τήρηση της τάξης αλλά και την διευκόλυνση των μαραθωνοδρόμων και των οδηγούν που θα κινούνται εκείνες τις ώρες σε άλλα σημεία της μεγαλούπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν είναι μέλη κάποιας λέσχης από 196 δολάρια που πλήρωνα πέρυσι θα πρέπει φέτος να πληρώσουν 255 ενώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο τσουχτερά αν είσαι δρομέας από το εξωτερικό. Γι αυτούς από 281 δολάρια που ήταν το αντίτιμο της συμμετοχής το 2011 εκτοξεύεται στα 347, που καθιστούν την συγκεκριμένη διοργάνωση ως την πιο ακριβή στον κόσμο. Πέρυσι είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 60.000 δρομείς ωστόσο στη γραμμή της εκκίνησης έφτασαν 47.763 λόγω των πολλών ακυρώσεων που έγιναν την τελευταία στιγμή

Τι μας λέει των Δανών η ευτυχία!



Δεν είναι απλά οι ευτυχέστεροι στον κόσμο, αλλά σκίζουν, με 72% των Δανών να δηλώνουν ότι «νιώθουν μια χαρά», ενώ παγκόσμια ο μέσος όρος «ευτυχίας» είναι 21%. Η θετική τους διάθεση δεν οφείλεται σε οικονομική ευμάρεια, αλλά στην εμπιστοσύνη που τρέφουν για αυτούς που τους κυβερνούν και στην αναπτυγμένη κοινωνική τους αλληλεγγύη -αυτό που ο πολιτικός επιστήμονας Robert Putnam αποκαλεί «κοινωνικό κεφάλαιο».
Στη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου πολέμου οι Δανοί έσωσαν σχεδόν ολόκληρη την Εβραϊκή τους κοινότητα από τη Χιτλερική θηριωδία, οργανώνοντας μια πρωτοφανή για κατεχόμενη χώρα συλλογική επιχείρηση. Το κατόρθωσαν δρώντας ομαδικά, επειδή σέβονται την εξουσία, αρκεί να νιώθουν ότι είναι δίκαιη -και φαίνεται πως η δική τους είναι. Δεν παραλείπουν όμως να εκφράσουν δημόσια τη γνώμη τους και να δράσουν ανάλογα, αν διαπιστώσουν πως κάποιοι καταπιέζονται άδικα. 
Μελετητές που προσπαθούν να εξηγήσουν την τόσο θετική ψυχολογική κατάσταση της χώρας αυτής επισημαίνουν πως από παιδιά οι Δανοί διδάσκονται την