Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Γιατί η διαπλοκή δεν θέλει Τσίπρα…


Όπως έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους μας, εκτός από τους Γερμανούς κ.λ.π. (για τους δικούς τους λόγους) και η εγχώρια διαπλοκή δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τον Τσίπρα στην πρωθυπουργία της χώρας.

Ο καθένας μπορεί να φανταστεί ένα σωρό λόγους για τους οποίους ισχύει αυτό. Όμως μάλλον θα πέσει έξω. Δεν είναι το μνημόνιο ο πραγματικός λόγος, ούτε ο δήθεν φόβος για....
επιστροφή στη δραχμή κ.λ.π. Η εγχώρια διαπλοκή έχει πλήρως προεξοφλήσει τα κέρδη της σε κάθε περίπτωση, είτε μείνουμε στο ευρώ με μνημόνια, είτε επιστρέψουμε στη δραχμή. Όλα είναι προϋπολογισμένα και προεξοφλημένα.

Ο Πραγματικός λόγος ακούει στο όνομα εκλογικός νόμος. Η διαπλοκή έχει κτίσει τον έλεγχό της πάνω στο πολιτικό σύστημα και κατ’ επέκταση στα κρατικά ταμεία, μέσω του ελέγχου των ηγεσιών των μονομπλόκ κομματικών «μαντριών» του δικομματισμού. Ο Τσίπρας και χθες ακόμα από τη Θεσσαλονίκη το τόνισε. Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα είναι η απλή αναλογική. Αυτός ακριβώς θα είναι και ο θάνατος της διαπλοκής. Σε περίπτωση που θεσπιστεί η απλή αναλογική, τότε θα αλλάξει εντελώς το πολιτικό σύστημα από μια πανσπερμία κομμάτων, με αποτέλεσμα η διαπλοκή να χάσει τον έλεγχο της εξουσίας, να χάσει τον έλεγχο των κρατικών ταμείων και να μην μπορέσει να εισπράξει τα προεξοφλημένα κέρδη της.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι και ο Α. Παπανδρέου το 1981 υποσχόταν απλή αναλογική αλλά δεν την ψήφισε ποτέ. Όμως τα πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Τσίπρας γνωρίζει πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζει πως αφενός η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συγκυριακό γεγονός, αφετέρου, λόγω και της σύνθεσής ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα μονομπλόκ κόμμα και δεν θα μακροημερεύσει όπως το ΠΑΣΟΚ. Επομένως γνωρίζει ότι μόνο η άμεση καθιέρωση της απλής αναλογικής θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον Τσίπρα, μεγάλα χρονικά περιθώρια πολιτικής παρουσίας.

Αυτό όμως το αντιλαμβάνεται και η διαπλοκή. Αντιλαμβάνεται δηλαδή πως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι σοβαρά και πως η απλή αναλογική, το όνειρο δηλαδή τόσων γενεών Ελλήνων, είναι ήδη προ των πυλών. Αυτό δεν θέλει ούτε καν να το ακούσει.

Ευρώ ή δραχμή; Τα μυαλά τους και μια λίρα


 Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

“Το δίλημμα της δραχμής είναι προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου”. Δεν το λέω εγώ. Το είπε ο Αντώνης Σαμαράς πέρυσι το καλοκαίρι στη Βουλή, στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο. Ήταν τότε που οι ίδιοι μηχανισμοί, με τον ίδιο τρόπο, δημιουργούσαν τα ίδια διλήμματα για να οδηγήσουν στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Το διακύβευμα σήμερα είναι μεγαλύτερο. Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν καταφέρει να πάρει την εξουσία, οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ στην Ευρώπη δεν θα μπορέσουν να αντέξουν την κοινωνική πίεση. Η Ελλάδα δεν θα είναι πια ένα μαύρο πρόβατο, αλλά ένα “κακό” παράδειγμα για την Ισπανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Υπήρχε το δίλημμα δραχμή ή ευρώ πριν το μνημόνιο; Προφανώς και όχι. Οι επιλογές του μνημονίου, η κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας ανοίγει μπροστά στη χώρα την άβυσσσο της κατάρρευσης. Άρα, και την αποχώρηση από την Ευρώπη και προφανώς τη δραχμή.
Ακόμη και έτσι όμως, το θέμα του ευρώ είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα. Αν παραμείνει ένα νόμισμα

Είναι μία μοδάτη συνήθεια, που την λένε «Απαξίωση»


Είμαστε τρεις μέρες πριν από τις πιο κρίσιμες εκλογές για την χώρα και με βασανίζουν πολλές σκέψεις, είναι πολλά αυτά που βλέπω σήμερα γύρω μου και ακόμα περισσότερα αυτά που περνούν καθημερινά σαν σλάιντς από τα μάτια μου.
Πως γαλουχηθήκαμε ως τα σήμερα; Πως συνεχίζουμε να γαλουχούμε την νεότερη γενιά;
Ποια είναι τα αρνητικά βιώματα που όχι μόνο δεν τα αποτάσσουμε από πάνω μας, αλλά με την αποδοχή που τους κάνουμε, τα μεταφέρουμε και στην νεολαία μας.
 Ναι ξέρω είναι δύσκολη η αυτοκριτική, όσο και αν λέμε ότι κάνουμε, αλλά κι αν την κάνουμε τις περισσότερες φορές είναι προς το συμφέρον μας. Να εμπεδώσουμε ότι κάνουμε το σωστό, δυστυχώς όσο κι αν δεν θέλουμε να

Α. Τσίπρας: "Θα κυβερνήσω ή τώρα ή σε λίγους μήνες"

Ο Πούτιν τα "σκάει" στην Κύπρο και δεν την αφήνει να μπει στο Ταμείο Στήριξης!



Πολιτικούς τριγμούς και μεγάλους προβληματισμούς γεννά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ιδιαίτερη σχέση Μόσχας – Λευκωσίας. Δεν θεωρείται «ορθό πολιτικά» να καταφεύγει κάποιος σε εξωθεσμικούς παράγοντες εκτός ΕΕ....



Τη στιγμή μάλιστα που δεν είχε προχωρήσει σε συζήτηση με τους εταίρους, πριν χαμογελάσει στη Μόσχα. Ιδιαίτερα ενοχλεί το ότι ο δανεισμός μπορεί να προέλθει από τη Ρωσία.

Είναι γνωστό ότι η τελευταία προκειμένου να προβεί σε παρόμοιες χειρονομίες, εξασφαλίζει όχι μόνο οικονομικές αλλά και πολιτικές εγγυήσεις. Εξάλλου έτσι δουλεύει το σύστημα κι έτσι δούλευε πάντα.

Η Κύπρος αναζητά τη στήριξη από τη Ρωσία, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στέφανου, προκειμένου να μην καταφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (SMS) και υποχρεωθεί να μπει σε επιτήρηση από την «τρόϊκα».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, είχε συνάψει και το 2011 δάνειο ύψους 2,5 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα έξοδα του 2012, έχοντας προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις μέσα στους κόλπους της ευρωζώνης.

Αν κι επισήμως δεν έχει γίνει γνωστό τα ύψος του νέου δανείου που συζητείται με τη Μόσχα, οι πληροφορίες από Λευκωσία αναφέρουν ότι φθάνει τα 4-5 δις ευρώ και θα είναι εικοσαετούς διάρκειας. Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό από πηγές ότι η Κύπρος θα ζητούσε δάνειο 5 δισ. ευρώ, κατά 1 δισ. περισσότερα από ότι θα μπορούσε να συνάψει με την ΕΕ σε περίπτωση προσφυγής της στο μηχανισμό στήριξης.

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αμαντέου Αλταφάζ, για τρίτη ημέρα χθες υποχρεώθηκε να επαναλάβει ότι «ως εκείνη την ώρα δεν είχε προβεί σε καμιά κίνηση προκειμένου να συζητήσει με την ΕΕ τη διάσωση του τραπεζικού της συστήματος».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης είπε ότι τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά. «Είχαμε κάνει ξεκάθαρο ότι ο στόχος μας είναι να αποφύγουμε το μηχανισμό, κάτι όμως που κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ίσως χρειαστεί να καταφύγουμε και στο μηχανισμό».

«Ανέστησαν» τη Χρυσή Αυγή τα χαστούκια του Κασιδιάρη στην Κανέλλη! « Aixmi.gr

«Ανέστησαν» τη Χρυσή Αυγή τα χαστούκια του Κασιδιάρη στην Κανέλλη! « Aixmi.gr

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΒΟΜΒΑ ΣΟΙΜΠΛΕ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!"

Καταρρέει με πάταγο η τρομολαγνική προπαγάνδα Σαμαρά - ΜΜΕ!
Την πεποίθηση ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει, οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών στη Ελλάδα, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε... σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό STERN και θα δημοσιευθεί στην έκδοση της Πέμπτης, 14 Ιουνίου.

Μιλώντας για τη βιωσιμότητα του κοινού νομίσματος, ο γερμανός υπουργός είπε πως το ευρώ θα επιβιώσει έστω και στην περίπτωση που οι πολέμιοι του προγράμματος λιτότητας κερδίσουν τις ελληνικές εκλογές, προειδοποιώντας μάλιστα πως δεν υφίσταται κανένας

Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας


Αναρτήθηκε από τον/την Βασιλική Μετατρούλου στο 2012/03/18
Και οι δύο ήταν κάποτε υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής, πρώτα ο Χάρης Κουσουμβρής, και αργότερα ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Υπήρξαν συναγωνιστές αλλά και αντίπαλοι, συγκατηγορούμενοι αλλά και αντίδικοι. Για διαφορετικούς λόγους, και οι δύο κάποια στιγμή αποχώρησαν από τη ναζιστική συμμορία. Ο Κουσουμβρής έγραψε βιβλίο, με τίτλο “Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής“, εκδόσεις Ερεβος, Πειραιάς, 2004 (κλικ εδώ), στο οποίο προχωράει σε αποκαλύψεις για όσα έζησε “από μέσα”. Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε την απάντηση του “αρχηγού” Νίκου Μιχαλολιάκου στις απορίες του Κουσουμβρή σχετικά με το ποιος χρηματοδούσε κάποιες δραστηριότητες της οργάνωσης:
Εκαναν “αρπαχτές” από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν ήταν μεμπτό, διότι εξυπηρετούσε την “ιερότητα” του αγώνα. Σελίδα 44:
Και σωματοφύλακες του πατρός Πλεύρη σε εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ.
Την ίδια εποχή, Μάρτιος του 2004, ο Κουσουμβρής έδωσε συνέντευξη στον Στέλιο Βραδέλη, στον “Ταχυδρόμο” της εφημερίδας “Τα Νέα”, στην οποία ήταν κάτι παραπάνω από σαφής:
“Ταχυδρόμος”: Πως συντηρείται οικονομικά η οργάνωση;
Χάρης Κουσουμβρής:Ως ταμίας της “Χρυσής Αυγής”΄, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται μια οργάνωση.
“Ταχυδρόμος”: Τότε ποιος την ενίσχυε;
Χάρης Κουσουμβρής:Το ποιος δεν το ξέρω με σιγουριά. Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος. Στη “Χρυσή Αυγή”΄ μας εκμεταλλεύτηκαν. Υπάρχουμε για να εξυπηρετούμε σκοπιμότητες.
Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.
Ταχυδρόμος, 27/03/2004
Και ερχόμαστε στο σήμερα, 18 Μαρτίου 2012. Η εφημερίδα “Ελεύθερος Κόσμος” που εξέδιδε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, επανεκδίδεται μετά από ένα σχεδόν χρόνο που είχε σταματήσει η έκδοσή της. Στο άρθρο του Ζαφειρόπουλου, στο οποίο σχολιάζει την σημερινή κατάσταση της δεξιάς, της ακροδεξιάς, των εθνικιστών κ.λπ διαβάζουμε επί λέξει για τη Νέα Δημοπρασία:
«[...] Εξάλλου, σε αντίθεση με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν είναι άξια για περίπλοκες διαδρομές. Το πολύ-πολύ να τυπώσει κανένα ακροδεξιά φυλλάδιο όταν το ΛΑΟΣ χρειαζόταν πλευροσκόπηση εκ των δεξιών του».
Ετσι εξηγούνται όλα: Η Νέα Δημοπρασία, για να περιορίσει την επιρροή του τηλεκόμματος ΛάΟΣ, ενίσχυε την ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Δείτε επίσης μια ξεκαρδιστική ιστορία με πρωταγωνιστές τους δύο πρώην υπαρχηγούς και τον Αρειο φύρερ Μιχαλολιάκο και τον μποντιμπιλντερά κονφερασιέ και εκπαιδευτή μοντέλων Καρατζα-φύρα, εδώ Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής.

Όχι κύριε Ανδριανόπουλε. Να κυβερνήσει η δεξιά! Tου Στ. Κούλογλου

Σε ένα άρθρο του που προξένησε εντύπωση, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της «Δημοκρατικής Αριστεράς», στις εκλογές της Κυριακής.  Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι, στην πραγματικότητα, ο πρώην υπουργός της ΝΔ δείχνει να προτιμάει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά του κόμματος στο οποίο ανήκε.
Το κάλεσμα του για την ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ γίνεται επειδή, στη κυβέρνηση της αριστεράς, «η παρουσία της θα διευκόλυνε τους κήρυκες ενός ακραίου Αριστερισμού(του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) να βάλουν νερό στο κρασί τους».  Επειδή ο κ. Ανδριανόπουλος είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στο χώρο της κεντροδεξιάς και από τους ελάχιστους που μπορούν να δουν πέρα από την μύτη τους, η άποψη του έχει την σημασία της.
Ο πρώτος λόγος των «συριζιακών προτιμήσεων» του κ. Ανδριανόπουλου, είναι προφανής: καταλαβαίνει ότι μια κυβέρνηση με βάση την ΝΔ, θα έχανε σύντομα τον έλεγχο της κατάστασης. Σύμφωνα με την ανάλυση του « κινητοποιήσεις θα συνταράξουν την χώρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ -ΚΑΝΕΛΛΗ ΖΩΝΤΑΝΑ 7/6/2012 ΦΑΠΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1.mp4

ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ''ΔΑΝΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ''-ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ


Ο κ. Σαμαράς έταξε τα πάντα στους πάντες.

Έως πότε νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό;
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ κ. ΣΑΜΑΡΑ!!!


Ακολουθεί η μετάφραση από τον φίλο Αλέξανδρο

Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:
* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μια Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.

* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.

* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.


* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και του Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξειτην προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».


Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος.

Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του. 

Παπαδημούλης σε Μπακογιάννη: «Μας εμφανίσατε σεξουαλικά διεστραμμένους»

Παπαδημούλης σε Μπακογιάννη: «Μας εμφανίσατε σεξουαλικά διεστραμμένους»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πατριωτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

3 επιστροφές πρώην βουλευτών, με παραλειπόμενα



Την περασμένη Τετάρτη 6/6 κυκλοφόρησαν 3 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες Πράξεις Διοικήσεως. Με αυτές, 3 πρώην βουλευτές που απέτυχαν να επανεκλεγούν στις εκλογές της 6ης Μαΐου (Πρωτόπαπας-Κουσελάς-Καρύδης), επιστρέφουν στην ΕΤΕ σε διάφορες θέσεις. Ουδέν περίεργο, θα ισχυριστεί κανείς. Κι όμως, από τις συγκεκριμένες Π.Δ. Προκύπτουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία:
1.     Στους 2 από τους 3, γίνεται απονομή ισοτιμίας κλιμακίου, ώστε να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες θέσεις, παρακάμπτοντας τη μέχρι τώρα ιεραρχία και κόβοντας σε κάποιους συναδέλφους τη δυνατότητα υπηρεσιακής εξέλιξης. Στη μια περίπτωση, μάλιστα, αποδίδεται κλιμάκιο ευθύνης, το οποίο δεν προβλέπεται(!) για τη Διοίκηση, με προφανείς τους λόγους για τους οποίους έγινε κάτι τέτοιο.
2.     Στις 2 από τις 3 περιπτώσεις, η τοποθέτηση γίνεται σε θυγατρικές του Ομίλου (Πανγαία – Εκτενεπόλ) και όχι στον κύριο κορμό της τράπεζας. Βέβαια, στις “παλιές καλές εποχές”, κάποιοι τοποθετούνταν ως διευθύνοντες σύμβουλοι στις ίδιες εταιρίες που τώρα επανατοποθετούνται ως απλά στελέχη...
3.     Μένει να δούμε, ποια η προσφορά και η παρουσία στη δουλειά των εν λόγω συναδέλφων. Ελπίζουμε να μην ζήσουμε και πάλι την ίδια ιστορία, σαν κι εκείνες τις περιπτώσεις συζύγων στελεχών πρώην κυβερνητικού κόμματος, επί χρόνια βρισκόμενων στη διάθεση της Δ/νσης Προσωπικού και κανονικά αμοιβόμενων, που όμως ουδέποτε έχουν παρουσιαστεί για εργασία...

Μην ταΐζετε τα troll –κάντε τους μήνυση!


Μην ταΐζετε τα troll –κάντε τους μήνυση!


Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε σύντομα στην Ευρώπη (και συγκεκριμένα στη Βρετανία) νόμο κατά του trolling, της γνωστής «αντικοινωνικής» Διαδικτυακής συμπεριφοράς που συνίσταται στο να προκαλεί κανείς τα μέλη μιας online κοινότητας με σκοπό να τα εξωθήσει σε συναισθηματικές αναφορές. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν (μπορεί να βρει κανείς πλειάδα αν κάνει τη σχετική αναζήτηση στην Google) οι βρετανοί νομοθέτες θα δίνουν στα θύματα των troll τη δυνατότητα να στραφούν δικαστικά κατά των... βασανιστών τους αφού απαιτήσουν από το site στο οποίο έγινε το αδίκημα να τους προμηθεύσει τα στοιχεία τους.
Πώς μπορεί να στηριχτεί το αδίκημα; Οι νομοθέτες προτείνουν την περιγραφή «το σχόλιο προκαλεί ή έχει πιθανότητες να προκαλέσει, σημαντική βλάβη στην υπόληψη αυτού που προβάλλει την αξίωση». Ακούγεται ασαφές; Μάλλον, και αυτός είναι ο λόγος που παρότι οι περισσότεροι χρήστες του Internet αντιπαθούν τα troll, δεν είναι λίγοι αυτοί που προβληματίζονται με την προοπτική να ψηφιστεί και εν συνεχεία να μπει σε ισχύ ένας τέτοιος νόμος. Ποιος δηλαδή μπορεί να εμποδίσει τον χρήστη Α να υπερβάλλει ως προς τη «βλάβη» που δέχεται προκειμένου να βλάψει με τη σειρά του τον χρήστη Β, (επίσης μέλος της ίδιας online κοινότητας) μόνο και μόνο επειδή δεν τον συμπαθεί;
Υποπτεύομαι ότι το συγκεκριμένο φίδι από τη συγκεκριμένη τρύπα θα κληθούν να βγάλουν οι κατά τόπους αρχές· προς το παρόν οι βρετανοί νομοθέτες ενδιαφέρονται περισσότερο να προστατεύσουν τις εταιρείες που έχουν τα sites-online κοινότητας και που αυτή τη στιγμή είναι υπόλογες στην περίπτωση που κάποιο troll πραγματικά αποτελέσει πρόβλημα για
κάποιους άλλους χρήστες (υπενθυμίζω ότι παρότι πολλοί βλέπουν το trolling ως χαριτωμένο –και

Η απειλή της παράλογης εκλογίκευσης


Η απειλή της παράλογης εκλογίκευσης
Μετά από δύσκολες αποφάσεις, υποσυνείδητα υποτιμούμε το πόσο δύσκολες ήταν. Την Κυριακή πρέπει να αποφύγουμε αυτή την πλάνη.
Στις σοβαρές, μεγάλου σχήματος αγγλικές εφημερίδες, ιδίως του Σαββατοκύριακου, δημοσιεύονται ολοσέλιδες διαφημίσεις πολυτελών αυτοκινήτων που συχνά περιέχουν αρκετό κείμενο (έως και 300 λέξεων). Πριν από μερικά χρόνια ερευνητές προσπάθησαν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: ποιοι είναι οι αναγνώστες που αποφασίζουν να διαβάσουν αυτά τα κατεβατά και γιατί το κάνουν; Η απάντηση που προέκυψε από την έρευνα ήταν ενδιαφέρουσα: αντίθετα με την αρχική υπόθεση ότι τις διαφημίσεις αυτές τις διαβάζουν είτε αναγνώστες που γενικά έχουν μανία με τα αυτοκίνητα είτε όσοι σκέφτονται να αγοράσουν αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας (και, συνεπώς, μαζεύουν πληροφορίες και υλικό που θα καθοδηγήσει την επιλογή τους), οι ερευνητές βρήκαν ότι το 90% των αναγνωστών που διάβασαν κάθε λέξη αυτών των διαφημιστικών κειμένων ήταν άτομα που πρόσφατα είχαν αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο! Με άλλα λόγια, έψαχναν λόγους να επικροτήσουν την ήδη ειλημμένη απόφασή τους.
Πρόκειται για κάτι που κάνουμε συχνά: κατόπιν εορτής, αφού έχουμε επιλέξει μεταξύ συγκεκριμένων εναλλακτικών, ψάχνουμε να βρούμε αδιάσειστα επιχειρήματα που να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα για την επιλογή μας. Βρίσκουμε επιχειρήματα ex post για να πούμε στον εαυτό μας: «Ορθώς επέλεξες!». Και όσο πιο δύσκολη ήταν η επιλογή μας, επειδή καμία από τις εναλλακτικές που είχαμε δεν ξεχώριζε ιδιαίτερα ως η βέλτιστη, τόσο πιο έντονα προσπαθούμε (αφού έχουμε επιλέξει) να πείσουμε τον εαυτό μας ότι η τελική μας επιλογή ήταν σαφώς ανώτερη σε σχέση με τις εναλλακτικές. Με απλά λόγια, τείνουμε να εγκλωβιστούμε μετά την επιλογή μας στην πλάνη ότι η επιλογή μας ήταν σχεδόν προφανής, ότι η εναλλακτική που προκρίναμε ήταν κατά πολύ ανώτερη.
Και για να το πετύχουμε αυτό στρέφουμε το βλέμμα και τ' αυτιά μας αποκλειστικά σε ενδείξεις (που συχνά παρουσιάζουμε στον εαυτό μας ως αποδείξεις) που συνηγορούν υπέρ της επιλογής μας, ενώ παράλληλα αγνοούμε όλες τις ενδείξεις που τάσσονται υπέρ εναλλακτικών που τελικά δεν επιλέξαμε.
Αυτή η ψυχολογική διαδικασία αυτο-επιβεβαίωσης και αυτο-νομιμοποίησης μετά από μια δύσκολη επιλογή είναι άκακη όταν αφορά αγορές αυτοκινήτων, επιλογή τόπου διακοπών, κάποια στρατηγική κίνηση όταν παίζουμε σκάκι. Στις μεγάλες, προσωπικές αποφάσεις μας που μπορεί ν’ αλλάξουν τη ζωή μας (π.χ. να μείνουμε με τον σύντροφό μας, να κάνουμε παιδί κ.ο.κ.) αυτή η μετά-την-επιλογή υποσυνείδητη αναθεώρηση των σχετικών πλεονεκτημάτων των εναλλακτικών μας μπορεί μάλιστα να είναι απαραίτητη: να βοηθά ώστε να αποφύγουμε μια ζωή συνεχούς αυτο-αμφισβήτησης, υπαρξιακής αγωνίας, δημιουργίας ανασφάλειας στους γύρω μας. Όταν, όμως, αυτή η ψυχολογική διαδικασία αφορά πολιτικά διλήμματα σαν αυτό που πολλοί από εμάς θα αντιμετωπίσουμε την Κυριακή που έρχεται, ελλοχεύει κίνδυνος διχόνοιας. Μια απειλή που προέρχεται εκ των ένδον, την οποία έχουμε υποχρέωση, η καθεμία κι ο καθένας μας, να ακυρώσουμε.
Ποτέ ίσως στη σύγχρονη ιστορία μας, από το 1920 τουλάχιστον, μια εκλογική αναμέτρηση δεν έφερε τόσους συμπολίτες μας προ ενός αμείλικτου διλήμματος. Ψηφίζουμε κόμμα το οποίο υπόσχεται να προωθήσει το εθνικό συμφέρον, πειθαρχώντας στις βουλές της τρόικας, ή ένα κόμμα το οποίο κι αυτό υπόσχεται να εξυπηρετήσει το εθνικό συμφέρον μέσω της απειθαρχίας προς την τρόικα; Για πολλούς, η απόφαση είναι ξεκάθαρη. Γι' ακόμα, όμως, περισσότερους η επιλογή είναι δύσκολη. Τη μια στιγμή κλίνουν προς τη μία άποψη, την αμέσως επόμενη κλίνουν προς την ακριβώς αντίθετη. Είναι κατανοητό: στον καιρό της γενικευμένης ανασφάλειας, με το ρίσκο και των δύο στρατηγικών να είναι τεράστιο, ο σοφός πολίτης είναι λογικό να μελετά και τα δύο επιχειρήματα και να αμφιταλαντεύεται. Βέβαια, μέσα στο εκλογικό κέντρο, μπροστά στην κάλπη, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να... επιλέξει. Ακόμα και λευκό να ρίξει, θα έχει κάνει μια πολύ δύσκολη επιλογή σε μια ιστορική στιγμή για τη χώρα.
Η αγωνία μου είναι η εξής: δεδομένου ότι η χώρα μπαίνει -όποιος και να κερδίσει- σε μια νέα φάση μιας δυστοπικής περιπέτειας, πρέπει όλοι μας να αποφύγουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται την ψυχολογική διαδικασία που περιέγραψα πιο πάνω.
Αν, όπως στο παράδειγμα με τις διαφημίσεις αυτοκινήτων, βγούμε από τις κάλπες μετά από μια δύσκολη απόφαση, ψάχνοντας για λόγους και «αποδείξεις» που να «νομιμοποιούν», να επιβεβαιώνουν το «ορθόν» της επιλογής μας, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, διχαστικό, αποπροσανατολιστικό. Αντί να συγκλίνουμε προς μια κοινή στάση απέναντι στην τρόικα και την Κρίση, όπως απαιτεί το συλλογικό μας συμφέρον, αντί να επενδύσουμε στο γεγονός ότι η επιλογή της εθνικής μας στρατηγικής ήταν μια πολύ δύσκολη υπόθεση, με ισχυρά επιχειρήματα εκατέρωθεν, η κοινωνία μας θα πέσει θύμα φυγόκεντρων δυνάμεων.
Αν όσοι βλέπαμε πριν από την κάλπη ότι το επιχείρημα της «άλλης» πλευράς είχε κάποια βάση, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη πειστούμε ότι η «δική» μας πλευρά είχε όλο το δίκιο με το μέρος της και κλείσουμε τα μάτια σε στοιχεία που δεν ταιριάζουν με την επιλογή μας, θα έχουμε συμβάλει τα μέγιστα σε μια εν δυνάμει διχόνοια.
Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την ex post επένδυση στην κάλπικη βεβαιότητα; Απλώς κατανοώντας ότι είμαστε επιρρεπείς σε τέτοιες ψυχολογικές διεργασίες και κάνοντας το παν να μην πέσουμε θύμα τους αυτήν τη φορά. Αυτός ο αγώνας δεν θα γίνει εναντίον «άλλων». Θα πρέπει να τον δώσουμε και να τον κερδίσουμε με τον εαυτό μας.

Γιατί είναι δύσκολο να υπάρξει σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα;



 
Like this post
Το παρακάτω κειμενάκι είναι η απάντηση μου
 στην ερώτηση του Athens Voice
:
 Είναι φανερό ότι η μεγάλη έλλειψη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι η ύπαρξη ενός ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Γιατί πιστεύετε ότι υπάρχει τόση δυσκολία στη σύνθεση αυτή και ποια πρόσωπα και χώρους θεωρείτε ότι πρέπει να περιλαμβάνει; 
 
Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έχει τρία στοιχεία που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα: Πρώτο, η κοινωνική της βάση είναι μια μεγάλη εργατοϋπαλληλική τάξη που εργάζεται σε παραγωγικές, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Δεύτερο, το κοινωνικό συμβόλαιο ορίζει οτι το κοινωνικό κράτος μεγαλώνει όσο το επιτρέπει η παραγωγική βάση του ιδιωτικού τομέα, αλλά όχι πέρα από αυτό. Τρίτο, οι κοινωνικές υπηρεσίες παρέχονται περίπου ισότιμα σε όλους, και τα επιδόματα κατά προτεραιότητα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Στην Ελλάδα των εμπορικών ελλειμάτων και της χαμηλής αποταμίευσης, των απαγορεύσεων και των εμποδίων στις ανταγωνιστικές μονάδες, και των πελατειακών ταμείων, τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ξεκινάει χωρίς οργανωμένα συμφέροντα που θα το στηρίξουν. Πρέπει να μιλήσει για τους ανοργάνωτους, δηλαδή τους άνεργους, τους μισθωτούς των επιχειρήσεων που παλεύουν μέσα στον ανταγωνισμό, τους φτωχούς ηλικιωμένους, και τα σημερινά παιδιά -- δηλαδή πρέπει να μιλήσει με όρους γενικού συμφέροντος απέναντι σε εγκατεστημένα ειδικά συμφέροντα. Πρέπει να μιλήσει όχι για την οικονομία που είχαμε, αλλά για αυτήν που πρέπει να χτίσουμε. Κατά τούτο, έχει ακριβώς το ίδιο μειονέκτημα, και το ίδιο πρόταγμα, που θα είχε και ένα φιλελεύθερο κόμμα που επιδιώκει να μαζικοποιηθεί.
Οι μεταρρυθμίσεις που επείγουν τα επόμενα χρόνια είναι περίπου ίδιες, είτε από τη σοσιαλδημοκρατική είτε από τη φιλελεύθερη σκοπιά. Οι δρόμοι μπορεί να αποκλίνουν αργότερα, όταν η παραγωγική βάση θα έχει ανασυγκροτηθεί, και η φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων έχει μεγαλώσει. Σήμερα χρειάζεται συμπόρευση. Καταλαβαίνω οτι για συμβολικούς λόγους μερικοί σοβαροί κεντροαριστεροί δεν θέλουν να είναι στο ίδιο κόμμα με φιλελεύθερους. Διαφωνώ. Θα έπρεπε να μιλάμε για ριζοσπαστικό κέντρο σήμερα, όχι για σοσιαλδημοκρατία.
Οσο για πρόσωπα, το έλλειμα δεν βρίσκεται στις "προσωπικότητες" -- πολιτικούς και διανοούμενους. Βρίσκεται σε αυτούς που θα εκπροσωπήσουν τις κοινωνικές δυνάμεις της νέας οικονομίας και εκείνες της υπεύθυνης διαχείρισης των δημόσιων αγαθών. Ισως θα βρεθούν στα σωματεία εργαζομένων των ανταγωνιστικών κλάδων, ίσως στην τοπική αυτοδιοίκηση, ίσως σε ενωσεις μικρών εξωστρεφών επιχειρηματιών, ίσως σε οργανώσεις της γειτονιάς. Θα είναι τριαντάρηδες. Εγώ δεν τους ξέρω. 

Απάτη το dislike στο Facebook Είναι κάτι που το ήθελαν πολλοί και ένα θέμα που έχει συζητηθεί εκτενώς, όμως η εφαρμογή Enable Dislike Button που προωθείται από τον ένα στον άλλο δεν είναι παρά μία ακόμη απάτη... Εκτός όμως από προσωπικά μηνύματα, τα μέλη του Facebook βλέπουν την επιλογή Enable Dislike Button κάτω από κάθε post. Ωστόσο, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, απατεώνες κατόρθωσαν να παραβιάσουν την ασφάλεια του συστήματος του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης και να υποκαταστάσουν το Share (Κοινοποίηση) με το Enable Dislike Button, αναφέρει το δημοφιλές blog Naked Security της εταιρείας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Sophos.


Απάτη το dislike στο Facebook

Απάτη το dislike στο Facebook

Απάτη το dislike στο Facebook

Απάτη το dislike στο Facebook
Είναι κάτι που το ήθελαν πολλοί και ένα θέμα που έχει συζητηθεί εκτενώς, όμως η εφαρμογή Enable Dislike Button που προωθείται από τον ένα στον άλλο δεν είναι παρά μία ακόμη απάτη...
Εκτός όμως από προσωπικά μηνύματα, τα μέλη του Facebook βλέπουν την επιλογή Enable Dislike Button κάτω από κάθε post. Ωστόσο, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, απατεώνες κατόρθωσαν να παραβιάσουν την ασφάλεια του συστήματος του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης και να υποκαταστάσουν το Share (Κοινοποίηση) με το Enable Dislike Button, αναφέρει το δημοφιλές blog Naked Security της εταιρείας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Sophos.

Όχι άλλη βία στα σχολεία (τραγούδι)








Η δική μας πρόταση ενάντια στην ενδοσχολική βία.
Συμμετέχουν οι μαθητές των Τάξεων ΣΤ΄ – Ε΄ – Γ΄ & Ολοημέρου
του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδίδουμε τα ρεζιλίκια τους!!





ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ:
Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το  1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».
Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.
Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! 
Αυτή ήταν η ανταμοιβή του.  
 
Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης ( Ρωσίας), αυτός στάλθηκε από την Ρωσική κυβέρνηση του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.

Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο 
μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
"Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος
"Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα" απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.
"Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.
"Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.

Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"

Στις 25 (ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.

Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΤΩΝ 45


Η Μιλένα Αποστολάκη    Όχι, απλά.... ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου.
    Κι όμως αποτελεί γεγονός, η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.
    Η τέως υπουργός του  Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του  μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου βγαίνει στη σύνταξη πρόωρα από την Ολυμπιακή με το νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός,  A. Λοβέρδος...
    Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. Τώρα, πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά... κανείς δεν καλοθυμάται, αφού η κ. Αποστολάκη χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τα της πολιτικής ζωής του τόπου. Όταν όλοι εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε -αν ποτέ πάρουμε- 850 Ευρώ κι αυτά στα 65...
    Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που πίεζε συνεχώς το Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.
    Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο νεοφιλελεύθερος Χατζηγάκης ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να ονομάζονται συνταξιούχοι των 2.500 ευρώ εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα 40 τους!
    Γι' αυτά φταίει πάλι το ΔΝΤ, ή τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν μαζί με τους βολεμένους χειροκροτητές τους, αυτούς που έχουν τώρα το θράσος να κατεβαίνουν και να κλείνουν τους δρόμους για να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους;

 
   Αλλά βέβαια, όπως πολύ σωστά κάποιος είχε πει, "Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".
    Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναεμφανιστεί στην Ελληνική ιστορία. Κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας!
    Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια, να δείτε που στο τέλος θα πουν ότι εμείς τους διαφθείρουμε!

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδίδουμε τα ρεζιλίκια τους!!

 


 
 
 

Είναι προσκλητήριο αγώνα! Είναι πολιτικό και κοινωνικό εγερτήριο !


Σοφία Σακοράφα, Υποψήφια Βουλευτής Β' ΑθηνώνΑνατροπή στην Ελλαδα, Μήνυμα στην Ευρώπη- ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
Στις 6 του Μάη ο ελληνικός λαός ψήφισε και πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη ανατροπή στη μεταπολίτευση,σπάζοντας το δίπολο του σάπιου δικομματισμού, καταδικάζοντας την ανθρωποκτόνο πολιτική του μνημονίου και δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μια πρωτοφανή εκλογική δύναμη.
Στις 17 του Ιούνη είναι η ιστορική ευκαιρία για μια άλλη διακυβέρνηση. Μια διακυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς, που θα καταγγείλει τα μνημόνια και θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα προστασίας και ανάταξης της κοινωνίας, ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας.
Μια διακυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση, με την ισχύ που έχουν ΜΟΝΟΝ όσοι δεν έχουν εξαρτήσεις και βαρίδια, που έχουν ΜΟΝΟΝ όσοι αντλούν νομιμοποίηση από τη λαϊκή εντολή, που έχουνΜΟΝΟΝ όσοι δε βαρύνονται με δεσμευτικές υπογραφές πολιτικής υποταγής στα ευρωπαϊκά οικονομικά διευθυντήρια, ΜΟΝΟΝ όσοι συμμαχούν με τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 20.00 στην Ομόνοια ο Πρόεδρος της Κ.Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλύσει διεξοδικά τους στόχους και τη στρατηγική της αριστερής διακυβέρνησης.
Είναι προσκλητήριο αγώνα! Είναι πολιτικό και κοινωνικό εγερτήριο !
Σοφία Σακοράφα

υπογραφή: Σοφία Σακοράφα

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;



ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

ΤΟ 1947 ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ
ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ. ΑΥΤΗ Η ΟΡΟΣΕΙΡΑ
ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ.

ΤΟ 1982 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ
ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ.

ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ
ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΗΠΑ (ΛΟΓΩ ΑΡΚΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ(ΛΟΓΩ ΑΙΓΑΙΟΥ).

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ
ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΤΕ Η
ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ
ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΗ Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd50uoTIZD5m25h-_9Z6mLlJNykG3B1qaM3jBsScKdgQ_OZpqqc_i46M9ZhcST-hcX3KhxduvVXA8vptfqnKJiu3UeY4G_GAnYYC1qYVczVanPmdd0SZL50_xiq29x4KBsncQSfR4S35wS/s320/images1.jpg

ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΗΠΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ
ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΘΑ
ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ
ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ(ΜΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ
.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ
ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ
ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ.https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaTTO3N3uMUDyUozzqVpNoLXp4AUAgIHS0pZ06EEcSKn8Oiku0A6gZbFrayPcN-xcvSstqPCo7kgXLNDusLvY0MOYu6TvoIN9-H0PTFvh1AQcTyf-t7V7fibkyBGJQpmNjUGadWmbpNGxp/s320/imagesCA69BSR2.jpg

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ 25 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ
ΠΟΤΕ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ (ΩΣ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ
ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ.https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQYnMTvjWvH7lLbdRecOvw4A7Sw6AmlwVwur0bTWArvpRvq4ZjrieIC-RTBpMzXKdVP3KjEkcNGJZ_UKxtaLaumGMgCOMeMlLazKLtvzGUfzKnhIgQm0X2w18ZYzN3wL-wWxd9VJ6D9LbJ/s320/imagesCAFODD8X.jpg

ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ (ΝΑ ΜΗΝ
ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ) ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ.
ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕ
ΑΥΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΑΥΓΙΖΕΙ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ.
ΜΑΣ ΕΣΚΑΨΑΝ ΤΟ ΛΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΑ.

ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ
ΑΔΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GAZPROM ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΝΗ.

ΟΜΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΕΡΜΑ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1g23wMlh7tEyKSbBwosmrBWyx3nfYTBUsEItDCGFcb2fFemM1nG-ZLQ_f9iR9BfMYfIoc3d_kAbmmZQokFFvrBqaKrBW2p__OCyFJQg2kw0xLGcTZRF30EYyMI5uPeKVxh8GYkB3KG6L7/s320/imagesCA196HI8.jpg

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟ
ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ (ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ).

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΟ
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ:

1. ΤΟ 2010 ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΕΘΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΤΑ
ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑΙ.

2. ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2011 ΤΟ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ
ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΔΑΛΩΣ..........(ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ).https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg18NYkyDrrz7QWKYp1slRveQnRLBwpxJ-bv1TumLJwsFvCBss60jq19YPUlvJHNVAC3VwJweOVvLlPMtp_RU3FIuqv1pzPlUFEzwD8aIG06iblFu9CU3m66aURORanL1w2-OdvUH7jb_W0/s320/images3.jpg

ΕΡΩΤΗΣΗ 1Η: ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ
ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjX_YMFzScSOcEu0BSUHfgD8jF5RzfU4P1A_gFlASdkFV931Z9s9jpan34Jk99XYvfA7BcC90xey2T1yPUpQlSp_Crqyy2l1F4irM78Jo03jlk6gGHdxh_NZvqVn4f54XWi2K6y9Bb4GX7O/s320/imagesCA3CY1CZ.jpg

ΕΡΩΤΗΣΗ 2Η: ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ;



--
George C. Tsarouhas
Dipl. Mechanical Engineer, NTUA, MSc.