Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ποιες οι παγίδες στις νέες φορολογικές δηλώσεις και τι αλλάζει στο Ε1

Αρκετές παγίδες για εκατομμύρια φορολογούμενους κρύβει η νέα φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν πέρυσι και θα δηλωθούν εφέτος με 10 σημαντικές αλλαγές. Το νέο έντυπο της εφορίας που αν ρίξει κάποιος μία πρώτη ματιά και το συγκρίνει με το αντίστοιχο περυσινό δεν θα εντοπίσει κραυγαλέες διαφορές κρύβει σημαντικές λεπτομέρειες - παγίδες οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε πρόσθετη φορολογία περίπου 8.500.000 πολίτες.

Το νέο έντυπο Ε1 θα υποβληθεί εφέτος από όλους ηλεκτρονικά μέχρι της 30 Ιουνίου, ενώ για πρώτη φορά η εφορία δεν θα στείλει ούτε ένα έντυπο ούτε ένα «βιβλιαράκι» με οδηγίες συμπλήρωσης. Για την υποβολής της δήλωσης όσοι δεν έχουν κωδικούς πρόσβασης θα πρέπει να τους αποκτήσουν τις επόμενες εβδομάδες

Η μεγαλύτερη φορολογική παγίδα που κρύβει η νέα φορολογική δήλωση είναι ότι η εφορία ζητά από τους ιδιοκτήτες ακινήτων να αναγράψουν σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά τον αριθμό παροχής ρεύματος της ΔΕΗ. Με αυτόν τον τρόπο θα διασταυρώσει αν τα τετραγωνικά του κάθε ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου συμπίπτουν με τα αρχεία της ΔΕΗ και αν υπάρχουν διαφορές θα επιβληθούν πρόσθετοι φόροι.

Επίσης, για πρώτη φορά οι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών θα υποβάλλουν υποχρεωτικά δήλωση ακόμη και αν είναι προστατευόμενα μέλη χωρίς εισοδήματα. Ωστόσο θα γλυτώσουν από την πρόσθετη φορολογία και τα τεκμήρια εφόσον δεν δηλώσουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα για το 2012 και φυσικά δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους.

Παράλληλα, για πρώτη φορά οι φορολογούμενοι με παιδιά θα πρέπει να δηλώσουν τον ΑΜΚΑ των προστατευόμενων τέκνων τους ώστε να γίνει διασταύρωση με τα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι προφανές ότι η εφορία προσπαθεί να κλείσει όλες τις τρυπες όχι μόνο της φοροδιαφυγής αλλά και της εισφοροδιαφυγής.

Ακόμη, εφέτος θα δηλωθούν στους κωδικούς 659 – 660 όλα τα εισοδήματα ακόμη και αυτά που μέχρι πέρυσι δεν ήταν υποχρεωτικό (π.χ. τόκοι καταθέσεων, μερίσματα από μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια), ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα πρέπει σε αυτόν τον κωδικό να δηλωθούν και τα χρήματα που λαμβάνουν οι οικογένειες με παιδιά ως πολυτεκνικά επιδόματα ενώ μέχρι πέρυσι η αναγραφή τους ήταν προαιρετική.

Με την υποχρεωτική δήλωση όλων αυτών των εισοδημάτων οι φορολογούμενοι, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%, εφόσον τα συνολικά εισοδήματα τους το 2012 ήταν μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

Μισθωτοί που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών είτε γιατί έχουν έως τρεις εργοδότες είτε γιατί ο ένας εξ αυτών αποφέρει το 75% του εισοδήματος θα πρέπει να συμπληρώσουν τους κωδικούς 019 – 020 στον πίνακα 2. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν και φέτος τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ σε αντιδιαστολή με τους ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους το τέλος επιτηδεύματος αυξήθηκε σε 650 ευρώ (1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις και 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα). Επίσης, οι έμποροι ηλικίας από 62 ετών και άνω θα πρέπει να συμπληρώσουν στον πίνακα 2 τους κωδικούς 027-028. Ο κωδικός αυτός καθιερώθηκε προκειμένου να εξαιρεθούν αυτόματα από το τέλος επιτηδεύματος όσοι επιτηδευματίες απέχουν τρία χρόνια από τη συνταξιοδότησή τους. Ως έτος ηλικίας συνταξιοδότησης θεωρείται το 65ο.

Φορολογούμενοι με σκάφος αναψυχής καλούνται να δηλώσουν τον ΑΦΜ του κύριου ή του κατόχου του σκάφους. Πέρυσι στη δήλωση ο φορολογούμενος σημείωνε μόνο το όνομα του σκάφους και όχι τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη 

Παράλληλα, μισθωτοί και συνταξιούχοι με παρακράτηση από τις αποδοχές τους της εισφοράς αλληλεγγύης θα πρέπει στον πίνακα 8 να συμπληρώσουν τους νέους κωδικούς 333-334 όπου αναγράφονται τα ποσά που παρακρατήθηκαν το 2012 για ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

του Σιωμόπουλου Ντίνου
tovima.gr

Το σχέδιο για το φόρο σε οικόπεδα – αγροτεμάχια

Το «χαράτσι» στα ακίνητα που πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ διατηρείται και για το 2013, από ΕΕΤΗΔΕ μετονομάζεται σε Ενιαίο Φόρο και η κυβέρνηση θα προτείνει στην τρόικα μία έκπτωση της τάξης του 10% με 15%.

Με νέο σχεδιασμό φορολογικών συντελεστών, αφορολόγητο και είσπραξη μέσω των εφοριών ο Ενιαίος Φόρος στην τελική του μορφή θα εφαρμοστεί το 2014.

Παράλληλα, μέσα στο τρέχον έτος θα επιβληθεί φόρος σε οικόπεδα και αγροτεμάχια.

Οπως τόνισε αργά χθες το βράδυ, αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, φέτος το ΕΕΤΗΔΕ (με αλλαγμένο όνομα) θα ισχύσει με τη μορφή που εφαρμόστηκε το 2012 και θα καταβληθεί προσπάθεια να αποδεχθεί η τρόικα μία «έκπτωση» μεταξύ 10% και 15%.

Το οικονομικό επιτελείο θα προτάξει το επιχείρημα ότι οι μειωμένες κατά 200 με 250 εκατ. ευρώ εισπράξεις που θα προκύψουν από την «έκπτωση» θα αντισταθμιστούν από αύξηση των φορολογικών βαρών για ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτητών μέσω αλλαγών στη δομή του ΕΕΤΗΔΕ.

Ειδικότερα:

-Θα αυξηθεί ο φόρος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία βρίσκονται εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών. Θα πληρώνουν ΕΕΤΗΔΕ με βάση τον μέσο όρο των τιμών των δήμων τους και όχι το χαμηλό ποσό των 3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όπως ισχύει σήμερα.

-Θα καταργηθούν ειδικές κατηγορίες και εξαιρέσεις από το έκτακτο τέλος ακινήτων τις οποίες έχουν καθιερώσει παρατύπως πολλοί δήμοι.

-Το ΕΕΤΗΔΕ θα επιβάλλεται και στα ακίνητα που νοικιάζει το Δημόσιο για να στεγάσει τις υπηρεσίες του και έως τώρα οι ιδιοκτήτες τους εξαιρούνταν από τη φορολογική υποχρέωση.

Και οι τρεις δράσεις μαζί θα αποφέρουν στο Δημόσιο περίπου 140 εκατ. και τα υπόλοιπα της απώλειας θα καλυφθούν από τη μεγαλύτερη απόδοση που έχει το ΕΕΤΗΔΕ σε σχέση με αυτή που υπολογίζει η τρόικα.

Πηγή: ERGON blog: Το σχέδιο για το φόρο σε οικόπεδα – αγροτεμάχια http://www.ergonblog.gr/2013/04/blog-post_5858.html#ixzz2PaGAUfBi

ΠΡΕΖΑ TV ©: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ, Ε...

ΠΡΕΖΑ TV ©: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ, Ε...: Στις έξι το απόγευμα θα συνεχιστεί η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ωστόσο στην απογευματινή συνεδρίαση δεν θα συμμετάσχει η Ζωή Κωνστα...

ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ , ΙΣΩΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΩΝ ΜΙΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ




ΠΟΣΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΊ ??, ΤΗΣ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΗΡΕΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ??
Oι Πρώτοι των Πρώτων θα είναι πάντα οι …Έλληνες χειριστές

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΔ !

Απριλίου 2, 2013

Oλοκλήρωση Συμμετοχής της 331 Μοίρας στο TLP 2013
Από τη Δευτέρα, 4 έως την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, η 331 Μοίρα της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, συμμετείχε στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία.
Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 114 ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη Mirage 2000-5.

Στην αποστολή συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι δυο Ιπτάμενοι και ένας ΥπαξιωματικόςΠληροφοριών από την 331Μ και ένας Ελεγκτής Αεράμυνας από την 380 Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ.ΑΣΕΠΕ), καθώς και δυο Ιπτάμενοι ως "External Fighters". Συμμετείχαν, επίσης, αεροσκάφη και εκπαιδευόμενοι ως εξής: 10 F-16 από τις ΗΠΑ, Ολλανδία και Βέλγιο, 6 γαλλικά Mirage 2000 N, D και C, 2 Ιταλικά EF-2000 (Eurofighter), 4 Tornado (GR-4, PA-200) από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και 2 Ιταλικά ΑΜΧ. Επίσης, για την υποστήριξη των αποστολών συμμετείχαν 4 Mig-29 από Πολωνία, 2 Alphajet από Γαλλία, ελικόπτερα, αεροσκάφη Ηλεκτρονικού Πολέμου και AWACS.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Επιστολή αγανάκτησης του Γ.Τιλκιτζή.

      Επιστολή που έστειλε ο Γιάννης Τιλκιτζής μέλος του συμβουλίου  της δημοτικής  κοινότητας  Παλλήνης - (με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη) - προς τον Πρόεδρο της δημοτικής  κοινότητας  Κ.Σμέρο σχετικά με την μη ενημέρωση του,
που αφορά την συνεδρίαση  του Τοπικού Συμβουλίου Παλλήνης την Τετάρτη 3/4.   Με την άδειά του την κοινοποιώ..


ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
ΚΩΣΤΗ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ...
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΘΕΜΑΤΩΝ
  3. ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ
ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η 3Η ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ Μ' ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΛ. ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΕ ΕΑΝ ΕΧΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ... ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ "Ο ΧΑΡΟΣ"
ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΜΕ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ...
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ SMS ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...!!
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΑΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ .. ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑΚΤΙΚΗ...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΙΛΚΙΤΖΗΣ

Εμπειρίες από την Ελλάδα


Στις αρχές Μαρτίου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και να συνομιλήσω με συναδέλφους που εργάζονται στο Civico Zero. Πρόκειται για ένα κέντρο υποδοχής στην Ρώμη που απευθύνεται σε ασυνόδευτους ανήλικους, στη μεγάλη τους πλειοψηφία αφγανικής καταγωγής. Το κέντρο έχει φορέα διαχείρισης τον ομώνυμο συνεταιρισμό και χρηματοδοτείται από την ΜΚΟ Save the children.
Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών που έχουν αναπτύξει υπάρχει και μια που αφορά και την Ελλάδα.
Εκδίδουν ένα περιοδικό, το Griot. Τα Griot είναι η μνήμη του λαού και τραγουδούν τις ιστορίες, τραγουδούν τα τραγούδια που αφορούν στον πόλεμο, την παράδοση, το σεβασμό. Στις αφρικανικές γλώσσες χρησιμοποιούνται κι άλλες λέξεις που σημαίνουν Griot: djeli, djali, igiim, είναι αραβικοί όροι. Η λέξη djeli σημαίνει μετάδοση διαμέσου του αίματος και αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι γνώσεις των Griot μεταδίδονται από πατέρα σε γιο. Τα Griot θεωρούνται επίσης ως αποθήκες της ιστορίας και μεγάλοι γνώστες του παρελθόντος. Σε αυτά τα περιοδικά λοιπόν δημοσιεύονται εμπειρίες που εξιστορούν τα ίδια τα παιδιά. Μου έδωσαν μερικά “τεύχη” του περιοδικού.
Είναι εντυπωσιακό ότι οι περισσότερες ιστορίες που οι νεαροί από το Αφγανιστάν αφηγούνται (τα κείμενα δημοσιεύονται στην γλώσσα του αφηγητή ενώ στη διπλανή στήλη υπάρχει η μετάφραση στα ιταλικά) αφορούν στις (αρνητικές) εμπειρίες τους στην Ελλάδα. Ζήτησα την άδεια από τον συντονιστή του κέντρου να μεταφράσω (από τα ιταλικά) και να δημοσιεύσω αποσπάσματα από αυτές τις αφηγήσεις θεωρώντας σκόπιμο να έχουμε γνώση αυτών που διαπραγματεύονται. Κάποιες από αυτές τις ιστορίες είναι ενυπόγραφες και άλλες ανυπόγραφες. Η άδεια μου δόθηκε, με την επισήμανση να αναφέρω την πηγή. Η ευθύνη για την ακρίβεια της μετάφρασης είναι του υπογράφοντος αυτό το σημείωμα.
Αθήνα 1η Απριλίου 2013
Νίκος Γκιωνάκης
Κέντρο Ημέρας Βαβέλ
PatraSSo
…Είναι αδύνατο να αντέξεις, και δεν ξέρω πώς τα κατάφερα εγώ για περισσότερο από ένα χρόνο… Να σε αφήσουν 20 χλμ από την Πάτρα, χωρίς παπούτσια, είναι η μικρότερη ποινή που η αστυνομία μπορεί να σου επιβάλει. Πέρα από τα καθημερινά βασανιστήρια έπρεπε να αντιμετωπίσουμε κι άλλα παρόμοια πράγματα, το πρώτο ήταν να φάμε, επί ώρες μπροστά στους κάδους απορριμμάτων κοντά στα σούπερ μάρκετ με την ελπίδα ότι θα πετάξουν κάτι ή στις υπαίθριες αγορές προσπαθώντας να συλλέξουμε πράγματα που είχαν ξεδιαλέξει, αλλιώς δεν είχαμε τη δύναμη να τα βγάλουμε πέρα για μια ολόκληρη ημέρα στο λιμάνι προσπαθώντας ν” αφήσουμε την Ελλάδα κι όλα αυτά επειδή δεν είχαμε λεφτά και η αστυνομία εμπόδιζε όποιον ήθελε να μας φέρει φαγητό και μάλιστα όταν έκαναν τις επιθέσεις στο εργοστάσιο και οπουδήποτε μαζεύονταν οι Αφγανοί, κατέστρεφαν τα πάντα, κουβέρτες, ρούχα, σκηνές καμένες, το φαγητό πεταμένο χάμω και διώχναν τα παιδιά και οι πιο τυχεροί επέστρεφαν μετά από λίγες ώρες ή ημέρες πρησμένοι από τις κλωτσιές ή οι πιο άτυχοι πήγαιναν στο νοσοκομείο. Θυμάμαι ακόμη ένα αγόρι που συνέλαβαν στο λιμάνι, το μετέφεραν στο φορτηγό της αστυνομίας και τα υπόλοιπα μπορούσαμε μονάχα να τα φανταστούμε, μετά από λίγο σαν να ήταν πτώμα το έσερναν και το παράτησαν στην άκρη του δρόμου και ήρθε το ασθενοφόρο και το πήραν από εκεί.
Μια ημέρα έκανα κουράγιο και με ένα άλλο παιδί μπήκαμε στο λιμάνι, εγώ κρυμμένος κάτω από ένα τιρ περιμένοντας να αναχωρήσει, ήρθε η αστυνομία με τον σκύλο και μου επιτέθηκε σκίζοντάς μου το παντελόνι και εγώ μέσα στον πανικό προσπάθησα να το σκάσω από την άλλη μεριά του τιρ αλλά αμέσως μόλις βγήκα κάποιος με ψέκασε με σπρέι στο πρόσωπο, σαν μια φωτιά και σαν να μην έφτανε αυτό με άρχισαν στα χτυπήματα με τα γκλομπ, ένιωθα να καίει το πρόσωπό μου, προπάντων τα μάτια μου, πέρασαν 8 ώρες πριν μπορέσω να ανοίξω τα μάτια μου και τα παιδιά έλεγαν ότι μια κυρία με είχε δει να μπαίνω κάτω από το φορτηγό και ειδοποίησε την αστυνομία, το άλλο παιδί ακόμη χειρότερα, το έσυραν κάτω από τον φράκτη με το συρματόπλεγμα καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει, προκαλώντας του τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι χτυπώντας τον βίαια, μεταξύ των αστυνομικών βρισκόταν κι ένας που του είχαμε δώσει το όνομα “my friend” επειδή δεν χτυπούσε κι όταν μας έπιανε μόνος μας έλεγε: “όταν με βλέπετε πρέπει να φεύγετε γιατί αλλιώς οι συνάδελφοί μου με κατηγορούν ότι είμαι ήπιος μαζί σας”.
Τα χειρότερα έρχονταν το χειμώνα όταν μαζί με τη βία το κρύο γινόταν ένα ακόμη όπλο στα χέρια της αστυνομίας. Μας υποχρέωναν να στεκόμαστε για τουλάχιστον μισή ώρα στο παγωμένο νερό με όλα μας τα ρούχα ή στο λεωφορείο της αστυνομίας με τον κλιματισμό αναμμένο στο μάξιμουμ.
Μοχαμάντ Αλιζαντέχ, 11/10/2012

Οι πιο άσχημες αναμνήσεις με συνοδεύουν από την Ελλάδα. Υπάρχουν άτομα που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να φύγουν από αυτή την καταραμένη χώρα και κάποια στιγμή καταλήγουν στα χέρια λύκων που διψούν για το αίμα τους. Όταν οποιοσδήποτε αισθάνεται ότι κινδυνεύει για οποιοδήποτε λόγο απευθύνεται στην αστυνομία γιατί έτσι καθησυχάζεται, στην Ελλάδα όμως όχι…
…Για κακή μου τύχη στην πρώτη μου προσπάθεια (να φύγω ΣΣ) για Ιταλία με συνέλαβε (η αστυνομία ΣΣ) και τότε είναι που δεν είσαι καθόλου ευτυχής να βλέπεις την αστυνομία, το αντίθετο, προσπαθείς να βρίσκεσαι όσο πιο μακριά της γίνεται για να μην σου επιτεθούν. Μετά τη σύλληψη με μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα και μετά από 3 ημέρες με μετέφεραν μαζί με άλλους 8 Αφγανούς σε μια φυλακή στην Καλαμάτα. Φτάνοντας μας μέτρησαν και έλεγξαν τα στοιχεία της ταυτότητάς μας και μετά μας περιέλαβαν οι άγγελοι της φυλακής δηλ. οι φύλακες με γροθιές και κλωτσιές παντού. Το επόμενο πρωί αφού ξύπνησα προσπάθησα να δω από τα κάγκελα της πόρτας του κελιού μου ποιος ήταν στο διάδρομο, μόλις ακούμπησα τα κάγκελα με έπιασε ένας φύλακας και μαζί του ήταν ένας αλβανός κρατούμενος που έσβησε το τσιγάρο του στο χέρι μπροστά στο φύλακα και μετά με άρχισε στα χαστούκια. Όταν βγήκαμε για τον περίπατο διηγήθηκα όσα συνέβησαν στον υπεύθυνο της βάρδιας αλλά δεν ωφέλησε γιατί ήταν χειρότερος από τους υπόλοιπους φύλακες και άλλοι Αφγανοί μου έλεγαν να προσπαθήσω ν” αντέξω μέχρι να με αφήσουν ελεύθερο. Τρώγαμε δύο φορές την ημέρα αλλά αυτοί μας υποχρέωναν να υπογράφουμε για τρία γεύματα. Στο κελί εκτός από εμένα ήταν άλλα 8 παιδιά από το Αφγανιστάν και μια ημέρα όταν μας έδωσαν το χαρτί που υπογράφαμε για να φάμε μερικά από τα παιδιά κοιμόντουσαν και άλλα συζητούσαν και γι” αυτό ένα από τα παιδιά υπέγραψε και για τους άλλους, ένας αλβανός κρατούμενος που το είδε το είπε στο φύλακα που είχε βάρδια και εκείνος μας πήρε και μας πήγε στην κεντρική αίθουσα και άνοιξε όλα τα κελιά ώστε όλοι οι κρατούμενοι να μπορούν να δουν όσα θα μας έκανε. Μας ανάγκασε να γδυθούμε χτυπώντας μας άγρια, ένα παιδί μετά από μια κλωτσιά που του έδωσε ο φύλακας χτύπησε με βία στον τοίχο και έσπασε το πόδι του. Όλα αυτά συνέβησαν τις τρεις πρώτες ημέρες από τους 2 μήνες που έμεινα στη φυλακή στην Ελλάδα…
… και τώρα φτάνει, κουράστηκα να διηγούμαι αυτή την άσχημη εμπειρία.

Ονομάζομαι Ετσατουλά από το Γιακούρι και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ιταλία. Προ τριμήνου αναχώρησα για την Ευρώπη και αυτό το διάστημα κατόρθωσα να φτάσω μονάχα μέχρι την Ιταλία, ευχαριστώ τον θεό αλλά έχω άσχημες αναμνήσεις που θα σας διηγηθώ ευθύς αμέσως: από την Πάτρα έφυγα για την Ηγουμενίτσα, εκεί δεν είχα που να κοιμηθώ και υπήρχαν και πολλοί άλλοι αφγανοί που τη νύχτα προσπαθούσαν να αφήσουν την Ελλάδα μέσα ή κάτω από ένα φορτηγό και την ημέρα κρύβονταν στα βουνά. Δεν υπήρχε τίποτε, ούτε για να φάμε ούτε για να πιούμε! Αν κατεβαίναμε η αστυνομία μας συλλάμβανε και μερικές φορές μάλιστα ανέβαιναν (στο βουνό ΣΣ) και πυροβολούσαν στον αέρα. Μια μέρα που δεν βλέπαμε αστυνομικούς κατέβηκα και κρύφτηκα σε ένα φορτηγό, ο οδηγός δεν με αντιλήφθηκε αλλά στο λιμάνι στον έλεγχο με ανακάλυψαν, πέρασα 15 ημέρες στη φυλακή και μετά με απελευθέρωσαν, άλλες τρεις φορές κατέληξα στη φυλακή με αυτόν τον τρόπο. Στη φυλακή μας φέρονταν σαν να ήμασταν δολοφόνοι και κλέφτες, έβριζαν εμάς και το έθνος μας, μας χτυπούσαν, δεν μπορούσαμε να πλύνουμε τα ρούχα μας ούτε να φάμε .
Είναι πραγματικά ντροπιαστικό για την Ελλάδα που την θεωρούν ισότιμη με τα άλλα ευρωπαϊκά έθνη, δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από το λαό και το ελληνικό κράτος…
Με σεβασμό
Ετσατουλά, 09.2012


Όταν μπήκα στην Ελλάδα με πήγαν σε ένα μέρος κλειστό, που έμοιαζε περισσότερο με φυλακή παρά με κέντρο υποδοχής και μετά από 20 ημέρες αφού ήμουν κάτω από 18 ετών με άφησαν και πήγα στην Αθήνα. Η Αθήνα είναι μια πόλη πάρα πολύ δύσκολη και ιδιαίτερα αν είσαι μετανάστης, έχασα πολύ χρόνο εκεί, δεν έκανα άλλο από το να αναζητώ και να έρχομαι σε επαφή με διακινητές για να φύγω από την Ελλάδα, πλήρωνα 80 ευρώ το μήνα για ένα δωμάτιο με άλλα 7-8 άτομα και για να φάω πήγαινα σε ένα από εκείνα τα λιγοστά δημόσια εστιατόρια όπου έπρεπε να κάνεις μια τεράστια ουρά για να φας και μερικές φορές δεν κατόρθωνες ούτε να φας γιατί συχνά ξέσπαγαν καυγάδες και ερχόταν η αστυνομία και μας έδιωχνε όλους. Πέρασαν 8 μήνες έτσι μέχρι που δεν είχα πια χρήματα για να πληρώνω εκεί που κοιμόμουν, στην Αθήνα δεν υπήρχε δουλειά και πήγαινα να κοιμηθώ σε ένα δημόσιο πάρκο όπου εκτός από εμένα βρίσκονταν πολλές οικογένειες από το Αφγανιστάν με γυναίκες και παιδιά που κοιμόντουσαν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, εντυπωσιακό! Το να τους βλέπω με έκανε να ξεχνώ τα δικά μου προβλήματα. Κάθε βράδυ ερχόταν πολύς κόσμος από διάφορες οργανώσεις και τηλεοράσεις, μας ‘παίρναν συνεντεύξεις και βιντεοσκοπούσαν τα πάντα και έφευγαν χωρίς να τους ξαναδούμε πια ούτε μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Μετά από 45 ημέρες σε εκείνο το πάρκο με φώναξε ένας φίλος και μου είπε ότι υπήρχε μια ευκαιρία για δουλειά και έτσι έφτασα σε ένα νησί που το λένε Κέρκυρα. Στην αρχή δούλευα στο μάζεμα των πορτοκαλιών, 15 ευρώ για 9 ώρες δουλειάς αλλά όταν τέλειωσε η περίοδος ο τύπος μας πρότεινε να δουλέψουμε στο δάσος να

Αυτοκτονώντας Με Το Πιρούνι Μας (Ντοκιμαντέρ)

Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και η σύγχρονη βιομηχανοποιημένη τροφή, είναι τα θέματα του επεισοδίου. Η εκπομπή ξεκινάει με μια αποκαλυπτική έρευνα για πολλές από τις σύγχρονες τροφές, οι οποίες με την τυποποίηση χάνουν το άρωμα τους. Υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια τα οποία σε συνθήκες μυστικότητας παρασκευάζουν συστατικά που δίνουν την ψευδαίσθηση της αρχικής γεύσης. Προσθέτουν τα χημικά γεύσεων στα τρόφιμα και όταν πίνεις ή μασάς κάτι, απελευθερώνεται η μυρωδιά που μπορεί να είναι οτιδήποτε. «Μπορούν να κάνουν το βιβλίο μου να έχει γεύση τηγανιτής πατάτας», εξηγεί ο Ερικ Σλόσερ συγγραφέας του αμερικανικού best seller Fast Food Nation.

Aκόμη πιο αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες και οι μαρτυρίες για τις "βιομηχανικές φάρμες", τις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες που μας εφοδιάζουν με το κρέας που τρώμε. Δεκάδες χιλιάδες ζώα αναθρέφονται σε απίστευτες συνθήκες: δε βλέπουν το φως του ήλιου και δεν μπορούν να κινηθούν

FLOW for love of water (2008) (ελληνικοί υπότιτλοι)

FLOW for love of water (2008) (ελληνικοί υπότιτλοι)

Δημοσιεύθηκε στις 17 Ιούλ 2012 Tο βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Irena Salina Flow-For Love of Water ερευνά αυτό που οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ως το πιο σημαντικό πολιτικό και περιβαλλοντικό θέμα του 21ου αιώνα. Την παγκόσμια κρίση νερού. Η έρευνα της Salina εστιάζει στην πολιτική, την ρύπανση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εμφάνιση διαφόρων εταιριών για έλεγχο του νερού. Αναρωτηθήκατε πότε αν "Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό;" Μετά την προβολή: Για δεύτερη φορά τα γαλλικά δικαστήρια δικαίωσαν την εταιρία TV Channel ARTE, παραγωγό του βραβευμένου ντοκιμαντέρ FLOW, το οποίο περιγράφει τις καταστροφικές πρακτικές των πολυεθνικών στον τομέα του νερού, ανάμεσά τους και της Suez, η οποία σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ΕΥΑΘ. Το 2010, ένα γαλλικό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή δυσφήμισης της Suez ενάντια στην ταινία FLOW. Απαίτησε επίσης η Suez να αποζημιώσει τους παραγωγούς της ταινίας για τα νομικά τους έξοδα. Ανικανοποίητη από αυτή την απόφαση, η Suez άσκησε έφεση. Την περασμένη εβδομάδα, στις 27 Ιουνίου 2012, το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή και δικαίωσε και πάλι τους κατηγορούμενους. Σώστε το νερό από την ιδιωτικοποίηση: http://www.avaaz.org/en/petition/SAVE...FLOW for love of water (2008) (ελληνικοί υπότιτλοι)

Δημοσιεύθηκε στις 17 Ιούλ 2012
Tο βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Irena Salina Flow-For Love of Water ερευνά αυτό που οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ως το πιο σημαντικό πολιτικό και περιβαλλοντικό θέμα του 21ου αιώνα. Την παγκόσμια κρίση νερού. Η έρευνα της Salina εστιάζει στην πολιτική, την ρύπανση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εμφάνιση διαφόρων εταιριών για έλεγχο του νερού. Αναρωτηθήκατε πότε αν "Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό;"
Μετά την προβολή:
Για δεύτερη φορά τα γαλλικά δικαστήρια δικαίωσαν την εταιρία TV Channel ARTE, παραγωγό του βραβευμένου ντοκιμαντέρ FLOW, το οποίο περιγράφει τις καταστροφικές πρακτικές των πολυεθνικών στον τομέα του νερού, ανάμεσά τους και της Suez, η οποία σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ΕΥΑΘ.

Το 2010, ένα γαλλικό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή δυσφήμισης της Suez ενάντια στην ταινία FLOW. Απαίτησε επίσης η Suez να αποζημιώσει τους παραγωγούς της ταινίας για τα νομικά τους έξοδα. Ανικανοποίητη από αυτή την απόφαση, η Suez άσκησε έφεση. Την περασμένη εβδομάδα, στις 27 Ιουνίου 2012, το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή και δικαίωσε και πάλι τους κατηγορούμενους.

Σώστε το νερό από την ιδιωτικοποίηση:
http://www.avaaz.org/en/petition/SAVE...

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων ζώων


Αύριο, 4 Απριλίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων ζώων. Σε όλο τον κόσμο υπολογίζονται περίπου 600.000.000 αδέσποτα !

Όλα οι σκύλοι και οι γάτες θα πρέπει να έχουν μια οικογένεια. Δυστυχώς όμως πολλά είναι τα ζώα που ζουν δυστυχισμένα στους δρόμους, υποφέροντας από υπερβολική ζέστη, από το κρύο και τις ασθένειες. Άνθρωποι και πολιτεία μάχονται εναντίον τους, ενώ αυτά δίνουν το δικό τους αγώνα για επιβίωση.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι όμως που νοιάζονται και παλεύουν για αυτά. Για αυτό, η 4η Απριλίου καθιερώθηκε από πέρυσι ημέρα για τα αδέσποτα ζώα με σκοπό να δείξουμε συμπόνια και να ενεργοποιηθούμε για να σώσουμε όλα τα ζώα στον πλανήτη μας.

 

Με αφορμή λοιπόν την αυριανή ημέρα σώσε - υιοθέτησε ένα αδέσποτο και απέδειξε ότι εκτός από τον εαυτό σου νοιάζεσαι και για αυτά.


Πότε πιστεύεις είναι η κατάλληλη ώρα για να δράσεις; Ο χρόνος από μόνος του δεν μπορεί να γιατρέψει τις πληγές τους..

Δείτε το βίντεο
http://youtu.be/jY2-VjgMpjE

Δόθηκε έγκριση στο στρατό της Β. Κορέας για επίθεση κατά των ΗΠΑ



Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι πήρε την τελική έγκριση για στρατιωτική επίθεση κατά των ΗΠΑ, που πιθανότατα θα περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων προηγμένης τεχνολογίας.
Σε ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KNCA, το Γενικό Επιτελείο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας αναφέρει ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον πως οι αμερικανικές απειλές θα συντριβούν με προηγμένης τεχνολογίας, μικρότερα, ελαφρύτερα, και διαφοροποιημένα πυρηνικά μέσα.

"Οι αδυσώπητες επιχειρήσεις των επαναστατικών στρατιωτικών μας δυνάμεων έχουν επιτέλους εξεταστεί και επικυρωθεί", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει αντιπυραυλική άμυνα THAAD στο νησί Γκουάμ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν "τις επόμενες εβδομάδες" μια συστοιχία πυραύλων THAAD (αντιπυραυλική άμυνα) στο νησί του Γκουάμ, όπου έχουν μια σημαντική στρατιωτική βάση για την αντιμετώπιση των απειλών της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το σύστημα THAAD, που είναι ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους σε μεγάλο υψόμετρο, προστίθεται στα δυο αντιτορπιλικά κατηγορίας Aegis που φέρουν επίσης πυραύλους αναχαίτισης και έχουν αναπτυχθεί στο Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Όπως και οι συστοιχίες των πυραύλων Patriot, η THAAD αποτελείται από πυραύλους εδάφους που είναι τοποθετημένοι σε ένα φορτηγό όχημα. Εκτός από τους πυραύλους αναχαίτισης, το σύστημα περιλαμβάνει ειδικό ραντάρ που μπορεί να προσδιορίσει την προέλευση και την τροχιά ενός βαλλιστικού πυραύλου.

Περίπου 6.000 Αμερικανοί στρατιώτες εδρεύουν στο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος του Αρχιπελάγους των Μαριάννων, καθώς και υποβρύχια και βομβαρδιστικά αεροπλάνα Β-52 που πραγματοποίησαν κατά τις τελευταίες εβδομάδες πτήσεις πάνω από τη Νότια Κορέα.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε εγρήγορση απέναντι στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την αμερικανική επικράτεια, τους συμμάχους τους και τα εθνικά τους συμφέροντα", τονίζει το Πεντάγωνο σε ανακοινωσή του.

Συνιστούν πραγματικό κίνδυνο οι απειλές της Β. Κορέας λέει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
 
Οι απειλές αλλά και οι πρόσφατες ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνιστούν "έναν πραγματικό και ξεκάθαρο κίνδυνο" για τις ΗΠΑ και τις συμμάχους της, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, δήλωσε νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Chuck Hagel.
"Έχουν δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών και παράδοσης πυραύλων", είπε ο Hagel σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμύνης, αποκαλώντας προβληματική την εχθρική, επικίνδυνη ρητορική της Pyongyang.


Πηγή:www.capital.gr

Δυνατότητα 5μηνης απασχόλησης σε επιχειρήσεις για νέους έως 29 ετών από το Δήμο Παλλήνης - Παλλήνη Press

Δυνατότητα 5μηνης απασχόλησης σε επιχειρήσεις για νέους έως 29 ετών από το Δήμο Παλλήνης - Παλλήνη Press

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Δύο Έλληνες οι καλύτεροι πιλότοι του ΝΑΤΟ - Παλλήνη Press

Από το 1952 γνώριζαν τι θα συμβεί στην Ελλάδα

Από το 1952 γνώριζαν τι θα συμβεί στην Ελλάδα
 
   
 
Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση.  Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις

TΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ - ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ; - Παλλήνη Press

TΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ - ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ; - Παλλήνη Press

Planet-Greece: Έγκυρη ενημέρωση: Προσοχή! Δεν καταργήθηκε το επίδομα γάμου την 1η Α...

Planet-Greece: Έγκυρη ενημέρωση: Προσοχή! Δεν καταργήθηκε το επίδομα γάμου την 1η Α...: Με επείγουσα εγκύκλιό της η ΓΣΕΕ, δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, για το τι πραγματικά ισχύει. Διαβάστε την: ...

ΣΟΚ: Συνελήφθη «βαποράκι» ναρκωτικών έξω από σχολείο της Παλλήνης!

vaporaki pallini
Σε απόσταση αναπνοής από σχολείο συνελήφθη μέρα – μεσημέρι ένας 35χρονος που είχε επάνω του ποσότητες χασίς και ηρωίνης!
Όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες του notioanatolika.gr, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. σε έλεγχο που έκαναν στον 35χρονο πολύ κοντά το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης βρήκαν στα ρούχα του αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν όχι μόνο χασίς αλλά και ηρωίνη και χάπια!
Το γεγονός ότι τα ναρκωτικά βρέθηκαν συσκευασμένα μαρτυρά ότι ο 35χρονος – ο οποίος σημειωτέον είναι κάτοικος Παλλήνης – προετοιμαζόταν να τα πουλήσει σε... ενδιαφερόμενους. Και βέβαια είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό το γεγονός ότι περιφερόταν πολύ κοντά στο 2ο Λύκειο.

Ανατολική Ακτή Αττικής: Θύμα της οικονομικής κρίσης και η Ολλανδία

Ανατολική Ακτή Αττικής: Θύμα της οικονομικής κρίσης και η Ολλανδία: «Η Ολλανδία, η πιο σημαντική σύμμαχος του Βερολίνου στην απαίτηση για μεγαλύτερη δημοσινομική λιτότητα στην Ευρώπη, έχει πέσει, και η ...

Ανατολική Ακτή Αττικής: Η σκοτεινή πλευρά του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Ανατολική Ακτή Αττικής: Η σκοτεινή πλευρά του Ουίλιαμ Σαίξπηρ: Ένα διαφορετικό πρόσωπο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμπερίστγουιθ. Σύμφωνα με την έρευνα, ο διάσημος...

Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ! : The Fantastic Flying Books of Mr Morris Lessmore

Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ! : The Fantastic Flying Books of Mr Morris Lessmore: Πρόκειται για την ταινία «The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore», η οποία κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο στη...

Χανιά: Στη θάλασσα ο υποψήφιος βουλευτής της Χρ. Αυγής

Χανιά: Στη θάλασσα ο υποψήφιος βουλευτής της Χρ. Αυγής

Προωθούν μαζικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών

Του Χρήστου Κάτσικα

Μετακινήσεις με το σταγονόμετρο, εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας συχνά πολύ μακριά από τον τόπο καταγωγής ή μόνιμης κατοικίας
 
Λιγότεροι από δύο στους δέκα καθηγητές και δασκάλους που κάνουν αίτηση για μετάθεση την παίρνουν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι έρχονται επιτέλους στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους
 
Ενας φιλόλογος ή ένας μαθηματικός με τόπο καταγωγής, π.χ., τον νομό Ιωαννίνων ή ακόμη και τη Θεσσαλονίκη, που υπηρετούσε εκτός της περιοχής του δεν μπορούσε να επιστρέψει στην πόλη του καθώς εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν κενές θέσεις
 
ΕΡΕΥΝΑ του Χρήστου Κάτσικα
 
Κραυγή απελπισίας βγάζουν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν πολλά χρόνια εκτός

Jamaica: "Ε, δεν είμαστε και Ελλάδα!" - RAMNOUSIA

Jamaica: "Ε, δεν είμαστε και Ελλάδα!" - RAMNOUSIA

Νόμος-φωτιά για 2.000 επίορκους του Δημοσίου

Την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας για όσους δημοσίους υπαλλήλους διώκονται για κακουργηματικές πράξεις προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση. Η απαγγελία κατηγοριών από τον εισαγγελέα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.
Νόμος-φωτιά για 2.000 επίορκους του Δημοσίου Λύση στον «γόρδιο δεσμό» του Δημοσίου βρίσκει η κυβέρνηση, μέσα από την απόφαση για αποπομπή όσων δημοσίων υπαλλήλων αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ασχέτως εάν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις ή όχι.
Στο «παρά πέντε» της άφιξης της τρόικας και της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, το Μέγαρο Μαξίμου με τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών προετοιμάζει μια συγκεκριμένη πρόταση προς τους δανειστές της χώρας μας που αφορά την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας σε 2.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Μ. Σαρρής


Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, ο υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαρρής, όπως δήλωσε ο ίδιος στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.

Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει,

Κιμούλης: “Πόσο γελοίος μπορεί να καταντήσει κάποιος;”


Ο Γιώργος Κιμούλης έχει αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του. Εκφέρει την γνώμη του δημόσια για ότι τον ενοχλεί.
Ένα άρθρο στην εφημερίδα "Τα Νέα" με τίτλο «Όχι δάκρυα για το βιβλιοπωλείο ΕΣΤΙΑ που έκλεισε» προκάλεσε την οργή του ηθοποιού.
«...πόσο γελοίος μπορεί να καταντήσει κάποιος; σε τι υπαρξιακό αδιέξοδο έχουν βρεθεί
όλοι αυτοί που επέλεξαν να υπερασπιστούν την κατάσταση, που ζούμε τώρα;
Τι υπαρξιακή κατρακύλα είναι αυτή;! όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο λάλοι
αφοδεύοντας καθημερινά προκλητικά και χυδαία γραπτά αποδεικνύοντας μέρα

Guardian: Η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτείται από Έλληνες εφοπλιστές

"Υπάρχουν φήμες ότι στηρίζεται οικονομικά από πάμπλουτους εφοπλιστές", γράφει η εφημερίδα
- O Guardian υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή έχει σχέδιο να προσελκύσει τα 7 εκατομμύρια των ελλήνων του εξωτερικού
- Αφήνει υπονοούμενα για την χρηματοδότησή τους και αναφέρει ότι στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να γίνει το κυρίαρχο κόμμα στο εξωτερικό

Η εφημερίδα Guardian ασχολείται ξανά με το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Στο δημοσίευμα, αφού αναφέρεται στα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος στην Ελλάδα και στο γεγονός ότι επεκτείνεται και στο εξωτερικό, ανοίγοντας γραφεία όπου γης, γράφει χαρακτηριστικά:

"Το κόμμα, του οποίου το λογότυπο μοιάζει με την σβάστικα και τα μέλη του οποίου αρέσκονται να χαιρετούν ναζιστικά, δυναμώνει μέρα με την ημέρα προβάλλοντας ως η μόνη δύναμη που θα διαλύσει το σάπιο κατεστημένο. Όλα αυτά ενω υπάρχουν φήμες ότι στηρίζεται οικονομικά από πάμπλουτους εφοπλιστές.

Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής επικεντρώνεται στο να επεκτείνεται διεθνώς. Τον περασμένο μήνα άνοιξε γραφείο στην Γερμανία και σκοπεύει να κάνει το ίδιο και στην Αυστραλία. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει θύλακες "όπου υπάρχουν Έλληνες".

"Οι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι η Χρυσή Αυγή λέει την αλήθεια", είπε σε ελληνόφωνη εφημερίδα της Μελβούρνης, γράφει ο Guardian.

Όμως, αυτή η εκστρατεία της Χρυσής Αυγής στο εξωτερικό έχει έρθει αντιμέτωπη με την αηδία και τον χλευασμό από πολλά επιφανή μέλη της Ελληνικής ομογένειας, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

"Δεν βρίσκουμε καθόλου χρυσό στην Χρυσή Αυγή", δηλώνει ο έλληνας ιερέας Αλεξ Καρλούτσος στο Σαουθάμπτον της Νεας Υόρκης.
"Ο εθνικισμός, ο φασισμός και η ξενοφοβία δεν αποτελούν μέρος της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς".

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του Δημήτρη Ψαρρά, συγγραφέα του βιβλίου "Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής".

"Η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν τα άλλα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας. Από την ίδρυσή της στις αρχές του 80 είχε το ένα της μάτι στραμμένο έξω", λέει ο συγγραφέας.

"Ανάλογες ομάδες στην Ευρώπη έδωσαν στο κόμμα ιδεολογική άλλοτε και οικονομική στήριξη για να τυπώσει βιβλία και περιοδικά. Μετά την χρόνια εισαγωγή ναζισμού, τώρα θέλει να εξάγει ναζισμό", αναφέρει ο κ.Ψαρράς συμπληρώνοντας ότι μέλη της έχουν τακτές συναντήσεις με νεοναζί της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας.

Οι έλληνες της διασποράς υπολογίζονται σε επτά εκατομμύρια και η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία που της δίνει η δημοσκοπική άνοδος να επεκταθεί, παγκοσμίως, γράφει η Guardian.

Ηδη, αφίσες και προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται στην Αστόρια, όπου το κόμμα των ακροδεξιών άνοιξε και λειτουργεί τοπική οργάνωση.

Έκραξαν και εδίωξαν τους υπηρέτες των μνημονίων οι Νοσοκομειακοί γιατροί(Βίντεο)

1-4Γράφει η Χ. Τ.
29 ως 31 Μάρτη έγινε το  8 συνέδριο της ΟΕΝΓΕ ( Νοσοκομεικαοί γιατροί ) στο Park. Το βίντεο νομίζω ότι ΄΄ μιλάει ΄΄από μόνο του για την ΄΄υποδοχή ΄΄ που πρέπει να κάνουμε σε όσους βολευτές της τρικομματικής συγκυβέρνησης τολμούν να περνούν πόρτες συνεδρείων , εργασιακών χώρων και οπουδήποτε αλλού για να χαιρετήσουν και να μας μιλήσουν  για την αναγκαιότητα των μέτρων στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας .
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους γιατρούς που ενώ είναι απλήρωτοι στέκονται με ηρωισμό υπερασπίζοντας την Υγεία ως αγαθό και όχι εμπόρευμα και τον άνθρωπο σαν ασθενή ( ασφαλισμένο ή όχι, έλληνα ή μετανάστη)  και όχι σαν πελάτη, μπορούν και στέκονται παληκαρίσια απέναντι σ΄αυτούς που έχουν ΄΄αναλάβει΄΄ να εμπορεύονται τις ζωές μας , να τους κατεβάζουν από το βήμα και  να σκίζουν τα ΄΄κωλόχαρτα΄΄ των ομιλιών τους…
Για αυτό και το αγωνιστικό κομμάτι του εργατικού κινήματος είναι ανάγκη να συναντηθεί άμεσα  με τους  μαχόμενους γιατρούς και υγειονομικούς για να δημιουργηθεί το νικηφόρο μέτωπο για δημόσια, δωρεάν και λαϊκή υγεία που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε σε αυτές τις στιγμές της κοινωνικής βαρβαρότητας που ζούμε
.http://www.youtube.com/watch?v=385Q6iodHtk&feature=player_embedded

ΟΕΝΓΕ Αποδοκιμασίες Βουλευτών στην έναρξη του 8ου Συνεδρίου


Έκραξαν και εδίωξαν τους υπηρέτες των μνημονίων οι Νοσοκομειακοί γιατροί(Βίντεο)

1-4Γράφει η Χ. Τ.
29 ως 31 Μάρτη έγινε το  8 συνέδριο της ΟΕΝΓΕ ( Νοσοκομεικαοί γιατροί ) στο Park. Το βίντεο νομίζω ότι ΄΄ μιλάει ΄΄από μόνο του για την ΄΄υποδοχή ΄΄ που πρέπει να κάνουμε σε όσους βολευτές της τρικομματικής συγκυβέρνησης τολμούν να περνούν πόρτες συνεδρείων , εργασιακών χώρων και οπουδήποτε αλλού για να χαιρετήσουν και να μας μιλήσουν  για την αναγκαιότητα των μέτρων στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας .
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους γιατρούς που ενώ είναι απλήρωτοι στέκονται με ηρωισμό υπερασπίζοντας την Υγεία ως αγαθό και όχι εμπόρευμα και τον άνθρωπο σαν ασθενή ( ασφαλισμένο ή όχι, έλληνα ή μετανάστη)  και όχι σαν πελάτη, μπορούν και στέκονται παληκαρίσια απέναντι σ΄αυτούς που έχουν ΄΄αναλάβει΄΄ να εμπορεύονται τις ζωές μας , να τους κατεβάζουν από το βήμα και  να σκίζουν τα ΄΄κωλόχαρτα΄΄ των ομιλιών τους…
Για αυτό και το αγωνιστικό κομμάτι του εργατικού κινήματος είναι ανάγκη να συναντηθεί άμεσα  με τους  μαχόμενους γιατρούς και υγειονομικούς για να δημιουργηθεί το νικηφόρο μέτωπο για δημόσια, δωρεάν και λαϊκή υγεία που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε σε αυτές τις στιγμές της κοινωνικής βαρβαρότητας που ζούμε.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 10 δισ. ευρώ στους ναούς του παράνομου τζόγου!

Περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ από τον παράνομο τζόγο στη χώρα μας προσπαθούν να εντοπίσουν οι Αρχές, που χαρτογραφούν σε μόνιμη βάση τη διακίνηση μαύρου χρήματος στην Ελλάδα. Σε μία από αυτές τις χαρτογραφήσεις...
το περιεχόμενο της οποίας βρίσκεται στην διάθεση της Realnews, που δημοσίευσε και τη σχετική έρευνα, έχουν καταγραφεί 45 μίνι καζίνο, τα οποία λειτουργούν στην Αττική παράνομα μεν, εμφανέστατα δε.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη αγορά, συνθέτουν έναν δαιδαλώδη ιστό διακίνησης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε δύο

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Lykavitos.gr: Μπογιόπουλος: Σε «λάθος πορεία» ο Περισσός

Lykavitos.gr: Μπογιόπουλος: Σε «λάθος πορεία» ο Περισσός: Το ζήτημα της πολιτικής των συμμαχιών θέτει το μέλος ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» Νίκος Μπογιόπουλος, με άρθρο το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερί...

Το κουτί της Πανδώρας 1/4/2013


Μεγάλη νίκη της αριστεράς στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ!

Μεγάλη νίκη της αριστεράς στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ!

Εκδήλωση - αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο

Εκδήλωση «αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο» διοργανώνει ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου και Αριστείδου).
Στην εκδήλωση τραγουδάει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και συμμετέχουν η παιδική χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης και η παιδική χορωδία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα. 
Αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο

Πάρτε πίσω τις συντάξεις στους κάτω των 60 ετών!

«Ή κάνετε κάτι με τους δημόσιους υπαλλήλους, ή να δείτε το θέμα των συνταξιοδοτούμενων κάτω των 60 ετών!». Με αυτή τη φράση το κλιμάκιο της τρόικας έθεσαν για πρώτη φορά στην ελληνική κυβέρνηση ένα δύσκολο θέμα: αυτό των συνταξιούχων και ειδικότερα όσων είναι κάτω των 60 ετών.
Αν και το επιτελείο της κυβέρνησης απέφυγε να πάρει θέση και να ανοίξει ένα νέο μέτωπο, η επισήμανση αυτή των τροϊκανών σήμανε συναγερμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ειδική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το «Πρώτο Θέμα», υπήρξε τέτοια αναστάτωση από το αίτημα των τροϊκανών, ώστε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε άμεσα να ενημερωθεί για τον αριθμό των συνταξιούχων κάτω των 60 ετών, ο οποίος ανέρχεται σε 700.000 άτομα!

Πηγές αναφέρουν ότι ο στόχος της τρόικας δεν είναι η πλήρης διακοπή των συντάξεων, αλλά η υιοθέτηση μιας επιδοματικού τύπου λογικής, εκ μέρους του Δημοσίου.

Δηλαδή, η εξεύρεση ενός συστήματος που θα δίνει κάποιο μίνιμουμ ποσό στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, περικόπτοντας όμως την πλήρη σύνταξη που θα λάβουν μετά τη συμπλήρωση των 60 ετών τους.

Η τρόικα επιδιώκει αυτό το βοήθημα να έχει τη μορφή επιδόματος, σαν αυτό της ανεργίας ή να είναι μία μίνι σύνταξη, η οποία όμως θα κόβεται, στην περίπτωση που ο «συνταξιούχος» έχει βρει εργασία.

Φόροι… πολυτελείας και για τα μικρομεσαία Ι.Χ.!

Ποια αυτοκίνητα πιάνονται στο δόκανο της Εφορίας Μεγάλες ανατροπές στη φορολόγηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων εξετάζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Για να αντιμετωπίσει τις
απώλειες κρατικών εσόδων από τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων, ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει να φορολογούνται τα αυτοκίνητα όχι βάσει του κυβισμού τους, αλλά βάσει της εργοστασιακής αξίας τους.
Το χτύπημα προβλέπεται να είναι διπλό καθώς πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά «πολυτελείας», αλλά και αυξημένο φόρο εισοδήματος λόγω τεκμηρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», στο «δόκανο της εφορίας αναμένεται να πιαστούν πρώτα τα «οικολογικά» Ι.Χ. με turbo κινητήρες και χαμηλές εκπομπές ρύπων, τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο και υγραέριο και τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών.
 Έτσι το κράτος υπολογίζει να εισπράξει τα διπλάσια χρήματα από όσα θα εισέπραττε μόνο από τον φόρο πολυτελείας, ο οποίος θα επιβάρυνε ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων. Από το νέο σχέδιο θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότεροι ιδιοκτήτες, ακόμη και Ι.Χ. των 1200 κυβικών!

 Εμπλοκή με τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank!

National-Bank-of-Greece
Ένα άκρως ανησυχητικό ρεπορτάζ για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα δημοσιεύει το πρακτορείο “Reuters”, επικαλούμενο τραπεζίτες που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων
για την οριστικοποίηση της συγχώνευσης-μαμούθ, ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και τη  Εurobank.
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν ζητήσει από την Αθήνα να καθυστερήσει τις διαδικασίες για τη συγχώνευση, επειδή ανησυχούν ότι η νέα τράπεζα που θα προκύψει θα είναι πολύ μεγάλη για να την… αντέξει η ελληνική οικονομία, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία λόγω της κρίσης.
Οι ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έρχονται μάλλον απρόσμενα, καθώς η διαδικασία της συγχώνευσης των δυο μεγάλων τραπεζών έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο, πολύ πριν δηλαδή οριστικοποιηθεί η διάσωση της ελληνικής οικονομίας, μέσω της σχετικής απόφασης του Eurogroup  τον Δεκέμβριο του 2012.
Το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters επισημαίνει ότι οι ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας προέκυψαν μετά την παρ’ ολίγον χρεοκοπία της Κύπρου, λόγω της αδυναμίας της Λευκωσίας να “σηκώσει” το μέγεθος των τραπεζών της, και εστιάζουν στο γεγονός ότι η νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank, θα έχει αποθεματικά 170 δισεκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που το ΑΕΠ της Ελλάδας υπολογίζεται σε 190 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αρχική - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Αρχική - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Γιώργος Λάιος: Πότε ένα μέσo πληροφόρησης (blog, εφημερίδα, κλπ.) που ασχολείται με τα δημοτικά δρώμενα στο δήμο Παλλήνης είναι αντικειμενικό!!! - Παλλήνη Press

Γιώργος Λάιος: Πότε ένα μέσo πληροφόρησης (blog, εφημερίδα, κλπ.) που ασχολείται με τα δημοτικά δρώμενα στο δήμο Παλλήνης είναι αντικειμενικό!!! - Παλλήνη Press

Συλλογή υπογραφών για να αποσυρθεί ο διαβόητος Νόμος που καταργεί το τεκμήριο αθωώτητας για τους ΔΥ

Συλλογή υπογραφών για να αποσυρθεί ο διαβόητος Νόμος που καταργεί το τεκμήριο αθωώτητας για τους ΔΥ θέτοντάς τους αυτόματα σε διαθεσιμότητα αν γίνει καταγγελία ή μήνυση για το ο,τιδήποτε.
όσοι φίλοι νομίζουν ότι τους αφορά σαν πολίτες το υπογράφουν και το κοινοποιούν
<a href="http://www.gopetition.com/petitions/n%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%BD-40932012.html">Nα τροποποιηθεί ο Ν. 4093/2012 Petition | GoPetition</a>

Επιτυχημένη Εκδήλωση της Αποκριάτικης Γιορτής του 6ου δημ. σχολ. Παλλήνης


Αγαπητοί γονείς,

στις 16 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια Αποκριάτικη Γιορτή του Συλλόγου μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους γονείς που συνεισέφεραν στον μπουφέ και βοήθησαν στο στήσιμο και τη διοργάνωσή της.



Επίσης θέλουμε  να ευχαριστήσουμε το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη για την ευγενική προσφορά του σε προϊόντα χρήσιμα για τη γιορτή μας, τον πολυχώρο Blanos για την προσφορά του σε προσκλήσεις, τον κύριο Χρήστο Ρουγκάλα που συνέδραμε αποφασιστικά στην μουσική κάλυψη της βραδιάς καθώς και τη δασκάλα χορού κα. Μαρία Τσίτου που πρόσφερε πολύ κέφι και ζωντάνια στη γιορτή μας.

Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε ότι όσοι γονείς ενδιαφέρονται για μαθήματα μοντέρνου χορού και latin για παιδιά να προσέλθουν το Σάββατο 6 Aπριλίου στις 11.00 π.μ. στο χώρο του σχολείου  για να συζητήσουμε για τη δημιουργία τμήματος.

Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι συνεχίζουν τη λειτουργία τους  τα τμήματα ζωγραφικής, σκακιού και χορωδίας για παιδιά ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στα τμήματα χορών latin, παραδοσιακών και γυμναστικής ανδρών που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος. 
Πληροφορίες :
Γερασιμόπουλος Κων/νος    6948308500
Γιαννόπουλος Γιώργος         6977788877
                                                                                                                    Το Δ.Σ.