Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ



Το κρυφό γαϊτανάκι της αναδιάρθρωσης

Η επιμήκυνση για όλο το δημόσιο χρέος συζητείται ήδη, αλλά με όρο την τήρηση του μνημονίου. Επαφές με γαλλικές και γερμανικές τράπεζες
«Πιάστε τους στόχους και μετά όλα τα άλλα». Αυτό είναι η απάντηση της Ε.Ε. και του ΔΝΤ στις κουβέντες που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό με κάθε μυστικότητα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η συζήτηση για το «τι θα γίνει με το ελληνικό χρέος» ξεκίνησε στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου πέρυσι τον Μάιο και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στην Ε.Ε. αφού χρέος ύψους 150% δεν είναι βιώσιμο. Ελαβε δε μεγάλες διαστάσεις όταν προσελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τομάσο Σιόπα (απεβίωσε τον Δεκέμβριο) ως σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, αφού ήταν ειδικός σε θέματα αναδιαρθρώσεων και ξεκίνησε τις επαφές με το Club του Παρισιού, ένα όργανο στο οποίο μετέχουν οικονομικοί παράγοντες

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ [ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ] !!


Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.

Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο.Σεισμός στην προαναγγελθείσα εκδήλωση του πνευματικού κόσμου της χώρας, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα « Ελληνική κρίση, για μια θεσμική μεταπολίτευση», η οποία συνεχιζοταν μέχρι αργά το βράδυ.

 Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι αφενός η λέξη «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ» και αφετέρου η εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.

 Εμείς που ζούμε σήμερα από κοντά αυτή την εκδήλωση, οφείλουμε να πούμε ότι η αγανάκτηση ξεχειλίζει ήδη στο ακροατήριο, που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από επιστήμονες, μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με όρθιους. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εναντίον της πολιτικής τάξης, οι οποίες υψώνονταν και διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, έδειχναν τόση αγανάκτηση, που κάποιος μεταξύ των παρισταμένων είπε, πως αν αυτή η εκδήλωση μεταδιδόταν σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ξαφνικά θα έβγαινε ο λαός στους δρόμους.Μεταξύ των πολλών παρεμβάσεων του ακροατηρίου, οι κορυφαίες στιγμές ήταν:

  • Α) Όταν ο καθηγητής κ. Κασιμάτης απευθυνόμενος στο λαό είπε, πως αν δεν αλλάξουν οι όροι του μνημονίου που αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, τότε υπάρχει η λύση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος,  που σημαίνει λαϊκή εξέγερση και
  • Β) Όταν ο καθηγητής κ. Μπέης είπε πως αισθάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να παριστάνει τον ουδέτερο είπε, και θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το μνημόνιο.
Όταν είπε αυτά τα λόγια ο κ. Μπέης ακούστηκαν από το ακροατήριο τέτοια λόγια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε εδώ.
Ένα συμπέρασμα βγαίνει από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις αλλά και αντιδράσεις του ακροατηρίου.
Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, ο κόσμος ξέρει τι θέλει και θέλει εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.

Η κινηματική Παγκόσμια ημέρα της γης. 22 Απριλίου.


Η κινηματική Παγκόσμια ημέρα της γης. 22 Απριλίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης ξεκίνησε από τα κινήματα της δεκαετίας του 70, όταν για πρώτη φορά οι άνθρωποι συνειδητοποιούσαν ότι οι πόροι του Πλανήτη δεν ήταν ανεξάντλητοι καθώς και ότι η εκμετάλλευσή τους και η επιβάρυνση που έφερνε αυτή η εκμετάλλευση, επιβάρυνε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Γης. Με «αποσκευές» αυτές τις διαπιστώσεις γεννήθηκε το Οικολογικό Κίνημα. Σήμερα η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε 22 Απριλίου, με εκδηλώσεις και κινήσεις ευαισθητοποίησης από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πρωτοπόρος στο κίνημα υπήρξε ο αμερικανός Γερουσιαστής

ΑΝΘΟΥΣΑ - ΓΕΡΑΚΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ ΣΗΜΕΡΑ: Democracy or Finance?

Συμπαράσταση στην Ελευθερία Ψυχογιού

TA NEA On-line - Ετοιµάζουν βελούδινη αναδιάρθρωση

Νεο-δυνάστες, ασύστολοι | Άρθρα και Στήλες | Από την Ελευθεροτυπία

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Γιατί με απέλυσαν από το Σκάι 100,3 του Άρη Χατζηστεφάνου


Γιατί με απέλυσαν από το Σκάι 100,3 του Άρη Χατζηστεφάνου

Printer-friendly versionSend to friend
Πολιτική χαρακτηρίζει την απόλυσή του από το Ρ/Σ ΣΚΑΙ, ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, σε ανοιχτή επιστολή του. Ο κ. Χατζηστεφάνου απολύθηκε από τον ΣΚΑΙ την Πέμπτη 31/03, μαζί με 15 ακόμα εργαζόμενους, με επίσημη δικαιολογία τις «περικοπές». Ακροατές της εκπομπής του διοργανώνουν μέσω Facebook συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ’ το κτήριο του ΣΚΑΙ την Κυριακή στις 11:00 το πρωί –την ώρα της εκπομπής του.
To πρωί της 31ης Μαρτίου η διεύθυνση του Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3 μου ανακοίνωσε την απόλυσή μου. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια προσπάθεια πολιτικής φίμωσης καθώς οι πληροφορίες που παρουσίαζα στην εκπομπή δεν ταίριαζαν με τη φιλοκυβερνητική και φιλομνημονιακή γραμμή που επιχειρούσε να επιβάλλει η διεύθυνση.
Η προσπάθεια περιθωριοποίησης της εκπομπής μου ξεκίνησε πριν από χρόνια με τη διακοπή του τηλεοπτικού Infowar. Συνεχίστηκε με τη διακοπή των δεύτερων μεταδόσεων της ραδιοφωνικής εκπομπής αλλά και τις συνεχείς ακυρώσεις της μετάδοσης τις Κυριακές – θυμίζω ότι στα πρώτα χρόνια σε περίπτωση εκδηλώσεων και δράσεων του σταθμού η εκπομπή απλώς άλλαζε ώρα.
Αρκετά ακόμη περιστατικά έδειχναν ποιο ήταν το πραγματικό «ενδιαφέρον» του σταθμού για τη δημοσιογραφική μου δουλειά: Το βράδυ της επιδρομής στον Στόλο της Ελευθερίας, όταν επιχείρησα να επικοινωνήσω με το σταθμό για να μεταδώσω την έναρξη της επίθεσης από τον ισραηλινό στόλο, ο σταθμός αρνήθηκε να με βγάλει στον αέρα για περίπου μία ώρα ώστε να μη διακοπεί η αναμετάδοση… ενός αγώνα μπάσκετ.
Πολιτικά χαρακτηριστικά όμως είχε και η στοχοποίησή μου για το γεγονός ότι αρνήθηκα να υπογράψω την παράνομη ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση αποδοχών κατά 10%. Οι εργαζόμενοι που αρνηθήκαμε να υπογράψουμε, ακολουθώντας και την προτροπή της ΕΣΗΕΑ, γνωρίζαμε ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η ώρα των εκδικητικών απολύσεων. Η απόφασή μας δεν αφορούσε τις οικονομικές μας αποδοχές αλλά την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.
Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο απολύσεις στο ραδιόφωνο αφορούν εργαζόμενους που δεν είχαν υπογράψει την παράνομη σύμβαση. Παρά το γεγονός βέβαια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση δέχθηκαν τότε τις ατομικές συμβάσεις, ο ιδιοκτήτης του σταθμού αθέτησε την προσωπική του υπόσχεση και συνεχίζει τις μαζικές απολύσεις.
Τις τελευταίες ώρες ο σταθμός επιχειρεί να με παρουσιάσει ως «οικονομικό βάρος» παρά το γεγονός ότι οι αποδοχές μου για το ραδιόφωνο παραμένουν στάσιμες από το 2006 και κυμαίνονταν στο επίπεδο της συλλογικής σύμβασης. Θυμίζω επίσης ότι σχεδόν το σύνολο των αποστολών που πραγματοποιούσα στο εξωτερικό για τις ανάγκες της εκπομπής γίνονταν με δικά μου έξοδα και εξοπλισμό και πως στο παρελθόν μού ανατέθηκε για ένα χρόνο η επιμέλεια όλων των εκπομπών για τα 20 χρόνια του ΣΚΑΪ χωρίς αμοιβή.
Για όλους αυτούς τους λόγους αρνούμαι να αποδεχτώ την παράνομη, εκδικητική και πολιτικά υποκινούμενη απόλυσή μου.
Η προσπάθεια πολιτικής φίμωσης της εκπομπής μου δεν θα περάσει. Οι συνάδελφοι με τη στήριξη και της ΕΣΗΕΑ προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις απέναντι στις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις αλλά και το κλίμα φόβου που επιχειρεί να επιβάλλει η διεύθυνση του σταθμού.
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ακροατές του σταθμού και στους συναδέλφους που βρέθηκαν με συγκινητικό τρόπο στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή. Σε αυτούς οφείλω και την πορεία μου στο χώρο της δημοσιογραφίας από την πρώτη ημέρα που συνεργάστηκα με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ το 1996.
Με αξιοπρέπεια

Ψάχνοντας τον «τορναδόρο» νούμερο 2




21/04/2011 09:42


Τα σενάρια και τα δημοσιεύματα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι συνεχή και επαναλαμβανόμενα και ασκούν ιδιαίτερη πίεση τόσο στην οικονομία όσο και στο χρηματιστήριο. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και ένα πλαστό mail χθες που «μιλούσε» για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο Πάσχα! για να προκαλέσει κόκκινο συναγερμό στον ΥΠΟΙΚ και στην κεφαλαιαγορά.

Το εμφανέστατα ψευδές και κακοήθες μήνυμα θύμισε το προηγούμενο κρούσμα του «τορναδόρου» και βύθισε ακόμα περισσότερο το «νευρικό» λόγω των σεναρίων χρηματιστήριο.

NewsIt.gr: Βρέθηκε ο αποστολέας του email της αναδιάρθρωσης

Δημος Παλληνης. ''Βοήθεια στο σπιτι''


21/04/2011
Πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι 2011"

Ένας στρατιώτης πέθανε | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στην Α2.



ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2011 20:01
Web-Only

Η άλλοτε μεγάλη ΑΕΚ υποβιβάστηκε!  Η ομάδα που έγραψε ιστορία σε Ευρώπη και Ελλάδα, η ομάδα των τόσων σπουδαίων άσων θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο στην Α2 ...

Η ΑΕΚ, έκανε το καθήκον της στη σημερινή τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Νίκησε 76-68 τον Πανιώνιο, αλλά την ίδια στιγμή, ο Ηλυσιακός νικούσε στη Ρόδο τον Κολοσσό με 58-49.

Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον δείχνει δυσοίωνο για την «Ενωση». Κι αυτό, αφού κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα αγωνίζεται  στην Α2 ή και ακόμα πιο κάτω...

Τα δεκάλεπτα22-17, 37-40, 58-53, 76-68
ΑΕΚ:  Καστλ, Κοχαντάρεβιτς 3, Νικολαϊδης 18(4), Παπανικολάου, Μπόιντ 3(1), Ντικούδης 29(1), Δορκοφίκης 12(1), Καλλινικίδης 7, Μάντιτς 4.
Πανιώνιος:  Άντερσον 19(4), Αθανασούλας 2, Τσιάρας 8(1), Αθηναίου 6(2), Μπατής 8(2), Γιάνκοβιτς 1, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 1, Κόβιλ 13, Παραγιός 10(2).

Στη Ρόδο, ο Ηλυσιακός πανηγύρισε την παραμονή του με πρωταγωνιστή το Νίκο Χατζή, έναν παίκτη που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Χατζής ήταν ο πρωταγωνιστής στην τελευταία περίοδο, όταν ο Ηλυσιακός πέτυχε ένα επιμέρους 23-14 που έφερε τη νίκη με το τελικό 58-49.

Τα δεκάλεπτα: 13-8, 27-24, 35-35, 49-58
Κολοσσός: Καλάθης 13(1), Καυκής 6, Τζόρνταν 2, Πάνος 1, Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης 6, Τσάμης 7(1), Παππάς 5, Γκόλεματς 7(1), Γεωργαλής.

Ηλυσιακός:  Καρύδας 6(1), Κυρίτσης 2, Χατζής 10(2), Παπαντωνίου 3(1), Κουκουλάς , Τόντιτς 8, Κασελάκης , Γαλιώτος , Ντόουσον 10, Νάνα 4, Ντέιβις 15.
Στα άλλα ματς: Ο Παναθηναικός συνέτριψε τον Πανελλήνιο στο ΟΑΚΑ με 112-42, ο Ολυμπιακός στο Ιβανώφειο τον Ηρακλή με 83-44, ενώ ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Καβάλα (73-68).
Επίσης: Αρης-Ικαρος Καλλιθέας 97-74, Περιστέρι-Μαρούσι 75-56.

Τα ζευγάρια των πλέι-οφ: Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου, Παναθηναικός-Περιστέρι, ΠΑΟΚ-Καβάλα, Αρης-Μαρούσι.  

Θλίψη στη Νορβηγία για την Γκρέτε Βάιτς



ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 19 Απριλίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2011 18:01
Web-Only

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 57 ετών άφησε η σπουδαία δρομέας από τη Νορβηγία, Γκρέτε Βάιτς, ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Αρχισε  την καριέρα της τη δεκαετία του '70 από τις μεσαίες αποστάσεις και μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο και του 1976 στο Μόντρεαλ, αγωνιζόμενη στα 1.500μ. Το 1980 στη Μόσχα δεν έλαβε μέρος, αφού η Νορβηγία ήταν μία από τις χώρες που προχώρησαν σε μποϊκοτάζ  διοργάνωση.

Στη συνέχεια η Βάιτς στράφηκε στο μαραθώνιο, που μόλις τότε προστέθηκε στο πρόγραμμα των διεθνών διοργανώσεων. Εκεί είχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της: πρωταθλήτρια κόσμου στο 1ο Παγκόσμιο Πρωταθλημα, το 1983 στο Ελσίνκι, και «ασημένια» Ολυμπιονίκης το 1984 στο Λος Αντζελες. Ακόμα, αναδείχθηκε εννέα φορές νικήτρια στον περίφημο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, άλλες δύο φορές στο Λονδίνο και μία στη Στοκχόλμη.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, η Βάιτς έδωσε αγώνα για τη συγκέντρωση πόρων για τον αγώνα κατά της επάρατης νόσου.

31,2 εκατομμύρια για λουλούδια, αρώματα, αφίσες και ... πάρτι - Στον εισαγγελέα το πόρισμα

υ
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)


Τελευταία ενημέρωση: 21.04.2011 | 10:10
Πρώτη δημοσίευση: 21.04.2011 | 07:41
 

- Καταπέλτης το πόρισμα Ρακιντζή
- Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε απαντούν οι συνδικαλιστές
- Θα αποκαλυφθούν και άλλες περιπτώσεις κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού;

Πραγματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυβέρνησης και ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ενόψει πώλησης των ΔΕΚΟ και με τη συμμετοχή του δημοσίου ελέω μνημονίου να πέφτει στο 34% στη ΔΕΗ.

Οι συνδικαλιστές αντέδρασαν στο όνομα του κοινού καλού και επικαλούμενοι τον πολίτη και το ότι η ΔΕΗ παρέχει κοινωνική υπηρεσία

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα


Η Μουσουλμανική Αδελφότητα στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

Printer-friendly versionSend to friend
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία, ο Εσσάμ Αλ-Αριάν, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μιλάει στον Στέλιο Κούλογλου και στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα. Μιλάει για τη σύλληψη και το βασανισμό του από τον απερχόμενο καθεστώς, την πρόσφατη αναίτια σύλληψη μελών της οργάνωσης, καθώς και για την πολυσυζητημένη στάση της οργάνωσης απέναντι στην επανάσταση. Ακόμη, ανοίγει τα χαρτιά του σχετικά με τα σχέδια της Μουσουλμανικής Αδερφότητας στις επερχόμενες εκλογές, απαντά στις κατηγορίες της Αμερικής και τονίζει ότι ο πρώην πρόεδρος Μουμπάρακ θα πρέπει να δικαστεί, όχι μόνο για τα όσα έπραξε, αλλά και για τις ενέργειές του ακόμη και τώρα, μετά την πτώση του.

Στο επεισόδιο "Η Εξέγερση των Αράβων" που θα προβληθεί σήμερα στις 23.00 από τη ΝΕΤ
Έχετε μέχρι τώρα συλληφθεί πολλές φορές.
Έχω συλληφθεί περισσότερες από πέντε φορές. Επτά φορές, αν θυμάμαι καλά. Συνολικά έχω μείνει

Συναγερμός για νέο e-mail χρεοκοπίας



Την εισαγγελία Αθηνών ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από νέο e-mail που έκανε λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Ζητήθηκε έρευνα για την κίνηση στο Χρηματιστήριο. Σίγουροι για την αναδιάρθρωση του χρέους διεθνείς αναλυτές
Την επείγουσα διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, οι οποίες σχετίζονται με τη σημερινή κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην αγορά ελληνικών ομολόγων, ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών από την Εισαγγελία Αθηνών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στην στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.
Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι στο εξής θα ζητά τον εντοπισμό των υπευθύνων σε κάθε τέτοια περίπτωση, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ανησυχία, κάτι που έγινε και στο παρελθόν με ανάλογα μηνύματα.
"Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες. Επειδή, όμως, παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σίγουροι για την αναδιάρθρωση διεθνείς οικονομολόγοι
Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέσα στα δύο επόμενα χρόνια, υποστηρίζει η πλειοψηφία των οικονομολόγων στους οποίους υπέβαλε σχετικό ερωτηματολόγιο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς--παρά τις διαψεύσεις από την Αθήνα και τις εκκλήσεις να μην το πράξει εκ μέρους όσων ασκούν πολιτική στην ευρωζώνη.
Η δημοσκόπηση των οικονομολόγων του Ρόιτερς η οποία διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα κατέδειξε ότι 46 από 55 οικονομολόγους εκτιμούν πως ότι η Ελλάδα "θα πρέπει" να αναδιαρθρώσει το χρέος της.
Η εκτίμησή τους γίνεται σχεδόν ένα χρόνο μετά από το δανεισμό της Ελλάδας με 110 δισεκατομμύρια ευρώ, από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Σχεδόν οι μισοί οικονομολόγοι --οι 24 από τους 45-- δηλώνουν ότι θα παρέλθει τουλάχιστον ένα έτος πριν να δράσει η Ελλάδα, ενώ επτά θεωρούν ότι η κίνηση της Ελλάδας θα γίνει μετά από έξι έως 12 μήνες. Δέκα οικονομολόγοι εκτίμησαν ότι η δράση της Ελλάδας θα συμβεί μετά από τρεις έως έξι μήνες. Μόνον τέσσερις διαβλέπουν δράση της Ελλάδας μέσα σε λιγότερο από ένα τρίμηνο από σήμερα.
Πιθανότατα η Ελλάδα θα ζητήσει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής, με τη μείωση του επιτοκίου να είναι η επόμενη "προτιμώμενη" επιλογή.
"Η αναδιάρθρωση του χρέους μέσω 'κουρέματος' ομολόγων κινδυνεύει να διαδοθεί και σε άλλα κράτη της ευρωζώνης. Νομίζω ότι οι κυβερνήσεις θα αποφύγουν κάτι τέτοιο", δήλωσε ο συνεργαζόμενος με την Bankhaus Lampe οικονομολόγος Αλεξάντρ Κρίγκερ.