Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Αυτοκτόνησε ο επικεφαλής της φρουράς του Γ. Βαρδινογιάννη


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α.


Ο επικεφαλής της φρουράς του Γιάννη Βαρδινογιάννη αυτοκτόνησε το πρωί της Πέμπτης κοντά στο σπίτι του επιχειρηματία.

Αυτοκτόνησε ο επικεφαλής της φρουράς του Γ. Βαρδινογιάννη
Πρόκειται για τον αντιστράτηγο ε.α. της ΕΛΑΣ, Αθανάσιο Γκοτσόπουλο, ο οποίος διετέλεσε αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας από τον Ιούνιο του 2000 έως τον Αύγουστο του 2001.Ο αντιστράτηγος έφερε τραύματα από το δικό του όπλο, στο κεφάλι.
Ο Αθανάσιος Γκοτσόπουλος ολοκληρώνοντας τη θητεία του στη Μεσσηνία υπηρέτησε για 2 χρόνια ως γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη και στη συνέχεια αποστρατεύτηκε.

Η κηδεία του θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Περι ΜΑΤ και εδικων δυναμεων....


Επειδή έχω διαβάσει μέσα στην ημέρα ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ σε σχέση με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (δια στόματος Σοφίας Σακοράφα) για κατάργηση των ΜΑΤ και των λοιπών Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, να υπενθυμίσω στην ομήγυρη τα παρακάτω:
1 - Τη βία στα γήπεδα υποχρεούνται να την αποτρέπουν με δική τους ευθύνη οι γηπεδούχες ΠΑΕ, ΚΑΕ κτλ. Γι' αυτό υπάρχουν οι stewards, γι' αυτό και οι ιδιωτικές εταιρείες security. Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι ΠΡΟΪΟΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ και, ως προϊόν είναι υποχρεωμένες να το προφυλάσσουν οι εταιρείες που το παράγουν και ΟΧΙ τα Σώματα Ασφαλείας, οποιασδήποτε μορφής, που είναι τομέας του Δημοσίου και τον πληρώνουμε όλοι μας, μέσω της άμεσης φορολογίας μας.
2 - Τη φύλαξη δημοσίων προσώπων, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την καταπολέμηση των ποινικών και διοικητικών παραβάσεων στο Δημόσιο, την απόδοση πινακίδων ΙΧ και ΔΧ αυτοκινήτων και των αδειών ΤΑΞΙ κοκ την έχουν υπό την ευθύνη τους η ΕΛΑΣ, το πρώην ΣΔΟΕ κτλ, αλλά πάντως ΟΧΙ ΤΑ ΜΑΤ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ των Σωμάτων Ασφαλείας ("ΔΙΑΣ" κτλ)... Συνεπώς, ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ούτε στο ελάχιστο από ενδεχόμενη κατάργηση των εν λόγω μονάδων.
3 - Η μοναδική "χρησιμότητά" τους από τη δημιουργία τους και μετά είναι η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!! Ούτε τη βία στα γήπεδα έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, ούτε το φαινόμενο των "μπάχαλων" (κι εδώ είναι μια ολόκληρη ξεχωριστή κουβέντα το πώς και το γιατί), ούτε την ολοένα αυξανόμενη βία των νεοναζιστικών ομάδων της "Χρυσής Αυγής" εναντίον μεταναστών· αντιθέτως, τις περισσότερες φορές είτε παρακολουθούν αδρανείς τα όσα γίνονται μπροστά στα μάτια τους ή, ακόμη χειρότερα, βοηθούν με τον τρόπο τους τις ομάδες που δημιουργούν τα επεισόδια. Το σημερινό επεισόδιο, με την μηχανοκίνητη μονάδα "χρυσαύγουλων" που ξεκίνησε από την Πειραιώς, πήγε μέχρι τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά και στην πορεία έδειρε ή μαχαίρωσε όποιον έβρισκε να έχει σκούρο δέρμα και μιλούσε σπαστά Ελληνικά και τις Ειδικές Μονάδες της ΕΛΑΣ... απλά να παρακολουθούν, είναι απολύτως χαρακτηριστικό.
4 - Το 50% που πήρε η "Χρυσή Αυγή" στις τελευταίες εκλογές μεταξύ των καταταχθέντων στις Ειδικές αυτές Δυνάμεις, είναι ο καλύτερος και πλέον αδιάψευστος μάρτυρας για το πόσο "αμερόληπτοι" είναι οι κύριοι αυτοί στη διαχείριση καταστάσεων της αρμοδιότητάς τους... Είναι κοινό μυστικό, ότι για να καταταγεί κανείς εκεί, η έγκριση της υποψηφιότητάς του περνάει πρώτα από το γραφείο του "φύρερ" Μιχαλολιάκου...
Εν κατακλείδι: όποιος γουστάρει να επωάζεται "με την άδεια του ελληνικού Κράτους" το "αυγό του φιδιού" του φασισμού και του ναζισμού μέσα στον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό, ας συνεχίσει να υποστηρίζει τη διατήρηση αυτών των μονάδων. Για όσους όμως από εμάς έχουν δοκιμάσει την... "αβρότητα" των ΜΑΤ και των "ΔΙΑΣ" στους δρόμους της Αθήνας, όσοι από εμάς έχουν δοκιμάσει στο σώμα τους ή στο κεφάλι τους τις "λεβέντικες" γκλομπιές τους ή απλά έχουν εισπνεύσει τους τόνους χημικών και ασφυξιογόνων που ψεκάζουν στις ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, η κατάργηση των Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ για τη διαφύλαξη της ("κουτσής", έστω) Δημοκρατίας σε αυτόν τον τόπο και την αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας εκτροπής της
.Vassilis Makridis

Kυρία Μπακογιάννη, πυροβολείτε το νομικό πολιτισμό

Τι έκανες στο Νίγηρα, Κριστίν;


 
 
Όταν Έλληνες μοίραζαν φάρμακα και τρόφιμα στους εξαθλιωμένους.


Παραφράζοντας τον τίτλο της κινηματογραφικής ταινίας «Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;», θα μπορούσε κανείς να ρωτήσει την σιδηρά κυρία του ΔΝΤ, «Τι έκανες στο Νίγηρα Κριστίν;», μιας και τα δάκρυα που πρόσφατα κύλησαν στα μάγουλα της κυρίας Λαγκάρντ ήταν τουλάχιστον κροκοδείλια. Γιατί ο ρόλος του δανειστή μπορεί να της δίνει το δικαίωμα να κάνει υποδείξεις στους Έλληνες όσον αφορά την φορολογική τους συνέπεια, ο ρόλος όμως που έχει διαδραματίσει το ΔΝΤ στην πολύπαθη Δημοκρατία του Νίγηρα δεν της επιτρέπει να λυπάται ούτε μέσω συνεντεύξεων.

Η Δημοκρατία του Νίγηρα, μία από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη έπαψε να είναι γαλλική αποικία όταν η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν τεσσάρων ετών. Από τότε ο Νίγηρας δεν κατάφερε ποτέ να ξεφύγει από την φτώχεια, αντιθέτως τις τελευταίες δεκαετίες η ενδημική πείνα τρώει τα σωθικά αυτού του λαού την υποσαχάριας Αφρικής ενώ και φέτος η χώρα βρίσκεται μπροστά σε νέα διατροφική κρίση , λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Αλλά ο Νίγηρας βρίσκεται σε μόνιμο λιμό, χάρη ακριβώς στην διαρκή παρουσία και καθοδήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ...

Ο Νίγηρας είναι ένα ακόμη «θύμα» ενός από τα περίφημα προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής του ΔΝΤ, το οποίο επιβλήθηκε στη χώρα το 1982 και παραμένει σε αυτό μέχρι και σήμερα. Όπως και στην Ελλάδα, το ΔΝΤ δάνεισε χρήματα στο Νίγηρα για να διασώσει τους πιστωτές του, ενώ ποτέ δεν ειπώθηκε τίποτα, για το πόσο έγκυρο ήταν αυτό το χρέος

Τα δάνεια αποπλήρωναν το χρέος, όπως ακριβώς και στην Ευρώπη σήμερα. Οι απλοί άνθρωποι του Νίγηρα έπρεπε να πληρώσουν το τίμημα του απερίσκεπτου δανεισμού μέσω λιτότητας και μιας σειράς οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Κάτω από την πίεση του ΔΝΤ, ο Νίγηρας υιοθέτησε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μια σειρά "μεταρρυθμίσεων" της οικονομίας, που είχαν τα εξής αποτελέσματα. Η κατάργηση του ελέγχου της τιμής της βενζίνης από το κράτος και η επιβολή πρόσθετου φόρου στα καύσιμα, προκάλεσαν αύξηση της τιμής της βενζίνης και επομένως της τιμής των τροφών. Σημειώνεται ότι στον Νίγηρα, όπως και σε άλλες αφρικανικές χώρες, υπάρχουν τρόφιμα αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να τα αγοράσει.

Το 2005 όταν ξέσπασε ο μεγάλος λιμός, δεν ήταν λόγω έλλειψης τροφίμων αλλά λόγω της φτώχειας. Ο υπερχρεωμένος Νίγηρας παρά την επιδημία της πείνας που σάρωνε τη χώρα, αναγκάστηκε τότε, σύμφωνα με τις καταγγελίες ανθρωπιστικών οργανώσεων, να αυξήσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 19% , να καταργήσει τις αποθήκες σιτηρών και να σταματήσει την δωρεάν διάθεση τροφίμων.

Κωμικοτραγικά είναι τα κροκοδείλια δάκρυα της κυρίας Λαγκάρντ για τον Νίγηρα και τα παιδιά του, τα οποία, όπως δήλωσε στο Guardian στην πολύκροτη συνέντευξη με τις αναφορές στην Ελλάδα, έχει συνέχεια στο μυαλό της. Η δύστυχη αυτή χώρα της Αφρικής, που υποφέρει από πείνα, έχει ένα κοινό πρόβλημα με την Ελλάδα: χρωστάει. Και έχει για αυτό το λόγο μπλεχτεί στο γνωστό φαύλο κύκλο προγραμμάτων "βοήθειας", μνημονίων και εκβιασμών που επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση.

Σε μια χώρα που ένα μεγάλο της μέρος είναι έρημος, επιβλήθηκε επίσης η ιδιωτικοποίηση του αρδευτικού συστήματος. Οι νέες τιμές που επέβαλαν οι εταιρείες ήταν απλησίαστες για μικρούς παραγωγούς, που εξαφανίστηκαν. Προϋπόθεση για ένα νέο πακέτο βοήθειας από το ΔΝΤ, η επιβολή ΦΠΑ 19% στο αλεύρι, το γάλα και την ζάχαρη προκάλεσε διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας με κεντρικό σύνθημα "Πεινάμε". Το 2010, όταν η χώρα χτυπήθηκε από την ξηρασία, περίπου 1,5 εκατ. κάτοικοι απειλήθηκαν από τον λιμό.




Την ίδια εποχή μία ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση ξεκινά ένα πρόγραμμα επισιτισμού και παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε εξαθλιωμένα χωριά του βόρειου Νίγηρα. «Από το 2005 πραγματοποιούμε

ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΑΡΑ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ

Κερατέα - Άνοιξε την αγκαλιά της και υιοθέτησε τυφλό σκύλο



Ένας τυφλός σκυλάκος περιφερόταν στην Κερατέα. Φιλόζωη της
περιοχής προσπαθούσε μέσω αγγελιών να του βρει ένα σπίτι. Τελικά το θαύμα έγινε. Ο τυφλός σκυλάκος βρήκε τον άνθρωπο του στο πρόσωπο της κυρίας Μαρίνας Μπ.

Υιοθέτησε τον σκυλάκο και θα του χαρίσει φροντίδα και ασφάλεια για την υπόλοιπη ζωή του με ένα κατάδικο του σπίτι.

Υπάρχουν ακόμα Ανθρωποι.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ


ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Την Τετάρτη 30 Μαΐου το πρωί στο Δημαρχείο του Δήμου Μαραθώνα πραγματοποιήθηκε Επίσημη παράδοση του Αρχειακού
Υλικού του Βαλκανιονίκη - Ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.
Ο γιος του αείμνηστου Γρηγόρη Λαμπράκη κος Θεόδωρος Λαμπράκης και ο Δήμαρχος Μαραθώνα κος Ιορδάνης Λουίζος υπέγραψαν Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής σύμφωνα με το οποίο η οικογένεια του Γρηγόρη Λαμπράκη Δωρίζει Επίσημα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου όλα τα κειμήλια του μεγάλου Έλληνα-Αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, η Δημοτική Αρχή και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου εκφράζουν θερμές Ευχαριστίες προς την οικογένεια Γρηγόρη Λαμπράκη και ιδιαίτερα στον γιο του Θεόδωρο για την έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης και εκτίμησης τους προς το Δήμο Μαραθώνα.

Aναβολη θεατρικων παραστασεων


Καλησπέρα σας
 
Με λύπη σας γνωρίζουμε ότι λόγω θανάτου μέλους της θεατρικής μας ομάδας οι παραστάσεις της 2 & 3 ΙΟΥΝΙΟΥ αναβάλονται, για την επανάληψη των εν λόγω παραστάσεων "ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ" θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.
 
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας
 


--
Γιάννης Τιλκιτζής
Πρόεδρος Συλλόγου
τηλ. 6977297172
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «η Κάντζα»                                                  
Πλ.Καλλιθέας (οδός Γαλαξία), Κάντζα 
Τηλ: 210-6659384 & 210-6655238/Φαξ: 210-6655238
ΔΕΥ.- ΤΕΤ. 
18:30 έως  20:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 έως 19:00

«Βυθίζει» τις αγορές ο «ευρωπαϊκός πυρετός»


 
 
Βάρεσαν … «καμπάνες» σε Βερολίνο και ΗΠΑ


Ο συνδυασμός των έντονων φόβων για την κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και δη για την πιθανότητα μιας άμεσης «κατάρρευσης» της Ισπανίας, με τα αρνητικά στοιχεία ανεργίας σε ΗΠΑ και Γερμανία, ωθούν χαμηλότερα στο σύνολο των χρηματαγορών αλλά και το ευρώ.

Στην Ευρώπη οι δείκτες κατρακύλησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, ενώ και στην Wall Street οι πιέσεις συνεχίζονται με τον Dow Jones ήδη να έχει χάσει όλα τα κέρδη που είχε καταγράψει από την αρχή της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο Dow κινείται πλέον στις 12.175 μονάδες με απώλειες της τάξης του 1,76%, ενώ ο Nasdaq χάνει ποσοστό 2,20% και ο S&P 500 «γράφει» απώλειες 1,97%.

Στην Ευρώπη ο Αρμαγεδώνας, για σήμερα, δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά τα γερμανικά Bunds ( ομόλογα ) καθώς έκθεση της Societe Generale τα χαρακτηρίζει μη ελκυστικά, ενώ τονίζει πως αν φύγει η Ελλάδα  από το ευρώ το ευρώ θα φτάσει στα επίπεδα των 1,10 δολαρίων! Αν δεν δημιουργηθεί τείχος προστασίας τότε πολλοί – όπως η Goldman Sachs –εκτιμούν – ότι θα διαλυθούν σταδιακά τα αμερικανικά και γερμανικά ομόλογα...

Τελικώς οι καμπάνες ήχησαν δυνατά, αφού τα στοιχεία ανεργίας σε Γερμανία και ΗΠΑ οδήγησαν σε ξεπούλημα των γερμανικών ομολόγων με αποτέλεσμα το 10ετες να φθάσει σε επιτόκιο 1,48% από το ιστορικό 1,36%.

Με λίγα λόγια την ώρα που τα Ισπανικά ομόλογα καταρρέουν, η ανεργία του 11% στην Ευρώπη θα αρχίσει να απασχολεί το Βερολίνο, διότι το επιτόκιο κάτω από το 2% δεν μπορεί να διατηρηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι ιταλικής και ισπανικής χρεοκοπίας βρέθηκαν νωρίτερα σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ προφανώς δεν είναι άσχετο με το όλο κλίμα το ότι συναντώνται εκτάκτως τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Στο κλείσιμο οι μεγάλες ευρωαγορές κατέγραψαν σημαντικές πιέσεις. Ο FTSE στο Λονδίνο έχασε ποσοστό 1,14%, στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στο -2,21% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με σημαντικές απώλειες της τάξης του 3,42%. Το ευρώ πέρασε κάτω από τα 1,24 φθάνοντας στα 1,237 δολάρια.
Αθήνα : Κατάρρευση με χαμηλότερο τζίρο


Πίσω στο ΧΑ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 501, 90 σημειώνοντας βουτιά 4,48%. Με απώλειες πάνω από 13,98% έκλεισε η Alpha Bank και πάνω από 8% η πτώση σε Eurobank, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Ρευστοποιήσεις δίχως αύριο σε ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Τράπεζες,  Folli- Follie. Κράτησε το ένα (1) ευρώ η μετοχή της Εθνικής, ενώ οι συναλλαγές ανήλθαν σε 56 εκατ. ευρώ, ενώ χθες ήταν σχεδόν τριπλάσιες.

Δημήτρης Παφίλας

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ" - Παλλήνη Press

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ" - Παλλήνη Press

Η κόρη του Μιχαλολιάκου και 2 βουλευτές προσήχθησαν για ξυλοδαρμό αλλοδαπού

Η κόρη του Μιχαλολιάκου και 2 βουλευτές προσήχθησαν για ξυλοδαρμό αλλοδαπού
Μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας χθες τη νύχτα από τα οποία προέκυψε ο τραυματισμός μετανάστη από το Μπαγκλαντές έγιναν έξι προσαγωγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες προκύπτουν από την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος.
Πρόκειται για την κόρη του γγ γραμματέα του κόμματος Ουρανία Μιχαλολιάκου, καθώς και για τους: Ηλία Παναγιώταρο και Γιάννης Βουλδή, αναφέρει το star.gr.
Μάλιστα ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά από παρέμβαση που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή είπε πως ο ξυλοδαρμός έγινε «4 χλμ μακριά από το σημείο που ήταν τα στελέχη του», ενώ δήλωσε πως τη Δευτέρα θα επιχειρήσει να δει τον κ.Πικραμμένο για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με τα γεγονότα.
Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής στην ιστοσελίδα της αναφέρει:
«Σε συνέχεια του περιστατικού της Πλατείας Κυψέλης, όπου η αστυνομία ακολουθώντας άνωθεν εντολές παρεμπόδισε νόμιμη προεκλογική ενημερωτική δράση της Χρυσής Αυγής, έτσι και χθες το απόγευμα βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν από την Αστυνομία, επειδή χιλιόμετρα μακριά από αυτούς έγινε ένα περιστατικό εναντίον κάποιου αλλοδαπού με το οποίο τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση. Όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά γιατί βρίσκονταν χιλιόμετρα μακριά από το περιστατικό.
Η Χρυσή Αυγή, όπως έχει ξαναγραφεί, αρνείται την ανάμιξη με περιστατικά βίας και καταγγέλλει την ανάμιξη της αστυνομίας στον προεκλογικό αγώνα του συστήματος εναντίον της Χρυσής Αυγής».
Ωστόσο, αργά το βράδυ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ σε ΚΑΨΗ «ΟΡΘΩΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ»

Υποψήφιος για διεθνές βραβείο ο Ευγένιος Τριβιζάς


 

Τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων και θεατρικών έργων Ευγένιο Τριβιζά πρότειναν από κοινού ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Εταιρεία Συγγραφέων, ως τον έλληνα υποψήφιο για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας «Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA)» για το 2013.

Το βραβείο θεσπίστηκε από τη σουηδική κυβέρνηση το 2002, στη μνήμη της δημοφιλούς συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας Άστριντ Λίντγκρεν (1907-2002), γνωστής για τις ιστορίες της με πρωταγωνίστρια την Πίπη Φακιδομύτη.

Το βραβείο τιμά κάθε χρόνο συγγραφείς, εικονογράφους, αφηγητές ή υπέρμαχους της φιλαναγνωσίας, των οποίων το έργο αντανακλά το πνεύμα της Άστριντ Λίντγκρεν.

Σκοπός του βραβείου είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον γύρω από τη λογοτεχνία για παιδιά και νέους και να προωθήσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5 εκατ. σουηδικών κορονών, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που δίνεται για βραβείο παιδικής λογοτεχνίας.

Τον νικητή επιλέγει 12μελής κριτική επιτροπή από σουηδούς μελετητές, συγγραφείς, εικονογράφους, κριτικούς και βιβλιοθηκονόμους.

Ο νικητής ανακοινώνεται κάθε χρόνο τον Μάρτιο στο Βίμερμπι, την πατρίδα της Άστριντ Λίντγκρεν.

Η απονομή γίνεται τον Ιούνιο σε ειδική τελετή στη Στοκχόλμη

23:17ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ: Μέλη της Χρυσής Αυγής ξυλοκοπούν μετανάστες


 ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ: Μέλη της Χρυσής Αυγής ξυλοκοπούν μετανάστες
Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας πριν από μερικά λεπτά, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία, χτύπησαν μετανάστες κατά μήκος της Πειραιώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία, η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας κρατούσε διακριτική στάση, προέβη σε προσαγωγές. Επίσης, ελαφρά τραυματισμένοι είναι 2 μετανάστες, στους οποίους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
 ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ: Μέλη της Χρυσής Αυγής ξυλοκοπούν μετανάστες
Από το twitter της δημοσιογράφου Αλεξάνδρα Τζαβέλα

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Στον εισαγγελέα η Lidl για αισχροκέρδεια


Ο εποπτεύων του Οικονομικού Εγκλήματος, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής με παραγγελία του ζητεί να διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της αισχροκέρδειας από τους νόμιμους υπευθύνους της εν λόγω εταιρείας.
Η παραγγελία του κ. Παντελή απευθύνεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά ζητείται και η συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας.
Αφορμή για την παρέμβαση της δικαιοσύνης αποτέλεσαν οι διαπιστώσεις του Αναπληρωτή υφυπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη ο οποίος με αναφορά του προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου «κατήγγειλε» συγκεκριμένα προϊόντα της αλυσίδας Lidl ότι πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα απ΄ότι ότι σε άλλες χώρες του εξωτερικού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναφορά του κ. Ξυνίδη, 51 από 70 προϊόντα που διακινούνται αποκλειστικά από τη Lidl στη χώρα μας πωλούνται σε υψηλότερες τιμές από εκείνες που διατίθενται τα ίδια σε Γερμάνια, Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παντελής με ανάλογη παραγγελία, είχε διατάξει έρευνα για φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος καταναλωτών από άλλα τέσσερα γνωστά σουπερ μάρκετ σχετικά με την πώληση συσκευασμένου ρυζιού σε τιμές έως και 47% ακριβότερα.

Έτσι θα κυβερνήσω Ολόκληρη η ριζοσπαστική ομιλία-πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα. - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Έτσι θα κυβερνήσω Ολόκληρη η ριζοσπαστική ομιλία-πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα. - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Σε 28μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο Μ. Κυριακού



Την πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να επαναφέρει το όριο πλήρους συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια επιβεβαίωσε ο γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν-Μαρκ Ερό, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στον σταθμό BFM TV.

«Η επαναφορά της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 [έτη ζωής] για αυτούς που έχουν εργαστεί για 41 χρόνια θα είναι το κύριο ζήτημα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα, ένα διάταγμα θα παρουσιαστεί στο συμβούλιο την 6η

Ζούμε στην εποχή της κολοτούμπας…


Βιώνουμε μία εποχή τραγελαφική, με ένα πολιτικό σύστημα που δυστυχώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής, πέραν του να κάνει κολοτούμπες.
Τόσες δε κολοτούμπες που δεν είχαν κάνει ούτε ως νήπια! Και όλα αυτά με ένα σκοπό, να μην πέσουν από το καρεκλάκι τους και δεν προλάβουν να χορτάσουν!
Η Ελλάδα του 2012 βρέθηκε δυστυχώς σε οικτρή κατάσταση, λαβωμένη από τους πολιτικούς που κλίθηκαν να προασπίζουν τα συμφέροντα του λαού, αλλά ουδέποτε το έπραξαν με επιτυχία.
Είμαστε σε μία πολιτική κατάσταση, όπου η κολοτούμπα σε λόγια, σε πράξεις, είναι καθημερινό φαινόμενο και

Αυτά που μας έμειναν. Του Γιάννη Βαρουφάκη


Τον Απρίλιο του 2010, πριν υπογραφεί το Μνημόνιο 1, έγραφα σε αυτές τις σελίδες: «Έχουμε εμπλακεί σε μια ατέρμονη διαπραγμάτευση που μας σέρνει όλο και κοντύτερα σε ένα Αργεντίνικο τάνγκο εντός της ευρωζώνης, με την υποχρεωτική συμμετοχή και άλλων δεινοπαθούντων χωρών (π.χ. Ισπανία, Πορτογαλία - ακόμα και Γαλλία), του οποίου η λογική κατάληξη είναι ο προαναγγελθείς θάνατος του ευρώ.».
Τον Ιανουάριο του 2011, αλλά και ξανά (ως υπενθύμιση) τον Ιανουάριο που μας πέρασε, ξαναέγραφα: «Αυτή η Κρίση, αν την αφήσουμε να εξελιχθεί …, δεν θα δείξει επιείκεια σε κανέναν. Δεν θα διαχωρίσει τον φαύλο από τον χρηστό, τον Γερμανό βιομηχανικό εργάτη από τον αργόσχολο του ΟΣΕ, τον ιδιωτικό από τον δημόσιο υπάλληλο, τον έλληνα μεροκαματιάρη στον Ορχομενό από τον Πολωνό μετανάστη στο Παρίσι.»
Έως εδώ. Έχω κουραστεί, και σας έχω κουράσει, με τον μακρόσυρτο θρήνο μου για την ευρωζώνη που χάνεται (κι όχι απλώς χάνουμε) όχι λόγω ανυπέρβλητων τεχνικο-οικονομικών προβλημάτων αλλά εξ αιτίας της οργανωμένης ανοησίας των ευρωπαίων ηγετών.
Όχι ότι άλλαξα γνώμη ή ότι δεν έχει σημασία η αποδόμηση της Ευρώπης. Απλά, δεν έχει νόημα πια να επανέλθω άλλη μια φορά. Ο στόχος όλων σχεδόν των άρθρων μου τα δύο αυτά χρόνια ήταν να προειδοποιήσουν ότι πρόκειται για γενικευμένη Ευρωπαϊκή Κρίση και ότι το φάρμακο-συνταγή, που ξεκίνησε ως Made for Greece, θα δηλητηρίαζε (αντί να γιατρέψει) την Ήπειρό μας συνολικά. Φτάσαμε στο σημείο που, αυτή η «εκκεντρική» άποψη, δυστυχώς έχει μετατραπεί, λόγω των εξελίξεων, σε μια απλή περιγραφή της πραγματικότητας.
Το ερώτημα τίθεται λοιπόν: Και τώρα τι κάνουμε; Εκλογές έρχονται, οι πολιτικοί ψέλνουν ο καθένας το τροπάρι του, μανιφέστα δημοσιοποιούνται και συζητιώνται. Επιτρέψτε μου σε αυτό το κλίμα να καταθέσω κι εγώ τον δικό μου δεκάλογο-μανιφέστο. Δεν έχει σκοπό να αποτελέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Στόχος του είναι να λειτουργήσει ως κάλεσμα επιστροφής σε κάποιες ατομικές και συλλογικές αξίες που αποτελούν το τελευταίο όπλο που διαθέτουμε σε αυτό το σκηνικό κατάρρευσης.
Δεν θα σας μιλήσω για μεταρρυθμίσεις του δημοσίου, για κοινωνικές πολιτικές, για το ασφαλιστικό. Δεν θα το κάνω επειδή όποιος κάνει τέτοιες εξαγγελίες, την ώρα που τα ταμεία είναι απολύτως άδεια (και δεν θα γεμίσουν ό,τι και να γίνει, με οποιαδήποτε κυβέρνηση), εξαπατάται και εξαπατά. Όχι, θα φτιάξω έναν δεκάλογο που να αναφέρεται στα «μικρά», τα οποία είναι τα μόνα που μας έμειναν, σε εμάς τους «μικρούς» ανθρώπους, για να οικοδομήσουμε κάτι από τα συντρίμμια. Φτάνει όμως ο πρόλογος. Προχωρώ στον δεκάλογο χωρίς να επεξηγώ τα σημεία του.
1. Να λειτουργούμε και να συμπεριφερόμαστε όλοι, η κάθε μία και ο καθένας μας, σαν να ζούμε στο Πανοπτικόν του Jeremy Bentham. Σαν όλος ο πλανήτης να μας βλέπει ανά πάσα στιγμή στις οθόνες όλων των κινητών, όλων των τηλεοράσεων, όλων των matrix στα στάδια της γης.
2. Να ξαφνιάζονται θετικά οι ξένοι κάθε φορά που έρχονται σε επαφή μαζί μας (ως τουρίστες, επιχειρηματίες, φοιτητές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, γραφειοκράτες), κάνοντάς τους έτσι να αντρέπουν τις στερεότυπες προσδοκίες τους για εμάς.
3. Να νιώθουμε ντροπή κάθε φορά που βλέπουμε μια μεταχρονολογημένη επιταγή (είτε όταν την εισπράττουμε είτε όταν την εκδίδουμε).
4. Να νιώθουμε ντροπή που στην χώρα μας υπάρχει η έννοια των «αντικειμενικών αξιών» και τριπλή ντροπή αν συμμετάσχουμε σε αγοραπωλησία όπου δηλώνεται αυτή η «αξία» και όχι η πραγματική.
5. Να νιώθουμε ντροπή για κάθε εργαζόμενο που εργάζεται με μπλοκάκι, όσο ντροπή νιώθουμε όταν γιατρός ζητά φακελάκι (ή του προσφέρεται).
6. Κάθε φορά που νιώθουμε τέτοια ντροπή, να την δημοσιοποιούμε στο facebook και στο twitter, με ονόματα και διευθύνσεις.
7. Να διεθνοποιήσουμε τα μέτρα σύγκρισής μας: Κάθε φορά που πίνουμε καφέ, πάμε στο πανεπιστήμιο, μπαίνουμε στο λεωφορείο, ετοιμαζόμαστε να ανάψουμε τσιγάρο, να σκεφτόμαστε πως θα συμπεροφερόμασταν αν είμασταν στην Βιέννη ή στην Νέα Υόρκη – και να πράττουμε ανάλογα.
8. Να απαιτήσουμε η κοινή μας αναξιοποίητη, δημόσια περιουσία που πάει για ιδιωτικοποίηση να μην πουληθεί αλλά να δοθεί για 50 χρόνια το κάθε ακίνητο, ο ΟΣΕ ολόκληρος, για €1 το κομμάτι αλλά σε ανθρώπους με μεράκι, στην βάση του τι έχουν ήδη πετύχει στην ζωή τους, πόσα κεφάλαια θα φέρουν, του business plan που καταθέτουν.
9. Να σκεφτόμαστε συνεχώς όλοι μας πως θα κλέψουμε δουλειές, θέσεις εργασίας, όχι από τις γειτονικές χώρες αλλά από τις χώρες των δανειστών μας. Ως καταναλωτές που κατευθύνουν τις αγορές τους έξυπνα. Ως παραγωγοί που ντρέπονται να μην εξάγουν ούτε ένα κοντέινερ τον χρόνο στην Γερμανία (ή που εξάγουν ελαιόλαδο στην Ιταλία, όπου συσκευάζεται ως ιταλικό).
Στην Ελλάδα πάσχουμε από Ναπολεόντειο Σύνδρομο. Θεωρούμε ότι τα πάντα πρέπει να έρθουν από «τα πάνω», είτε πρόκειται για την κρατική επιδότηση είτε για τις μεταρρυθμίσεις που κι αυτές από «τα πάνω» τις περιμένουμε. Κι όμως. Σχεδόν τίποτα δεν πρέπει πλέον να περιμένουμε από εκεί. Εκεί «πάνω» το μόνο που υπάρχει είναι κρανίου τόπος. Μένουμε εμείς οι «μικροί» άνθρωποι εδώ στα «κάτω». Στο χέρι μας είναι οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουμε πραγματικά ανάγκη και τις οποίες δεν χρειαζόμαστε κανέναν πολιτικό να τις εισαγάγει.
ΥΓ. Ξέρω, ξέρω. Υποσχέθηκα δεκάλογο και κατέθεσα εννέα σημεία μόνο. Το δέκατο δεν χρειάζεται, όσοι διαβάζετε αυτή την στήλη συστηματικά, να το περιλάβω επισήμως. Το γνωρίζετε καλά. Το αναφέρω για όσους «τυχερούς» με διαβάζετε για πρώτη φορά: «Να πούμε ΟΧΙ στην επόμενη δόση του Μνημονιακού δανείου, όσο δεν ακολουθείται από ένα πλάνο του πως θα ξοδευτεί το ποσό αυτό με τρόπο που να αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας, έστω και μικρής, ότι θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τόσo αυτό το ποσό όσο και τα υπόλοιπα χρέη.» (Βλ. εδώ για το επιχείρημα στα ελληνικά και εδώ για μια πιο πρόσφατη έκδοσή του στα «ξένα»).
 Πηγή: Protagon.gr

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ !: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ> ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚ...

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ !: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ> ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚ...: ….«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε...» «Μνημόνιο ή κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», το δίλημμα αυτό έθεσε στην ομιλία ...

Το πρώτο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις 17 Ιούνη

Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"


 
 

Άμεσο σχέδιο αναπτυξιακής στήριξης της Ελλάδας ζητούν και οι New York Times

 
 
Την λεηλασία της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου, περιγράφει σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και είναι πραγματικά ανατριχιαστικά αυτά που περιγράφονται για το πως η τρόϊκα και οι τραπεζίτες που βρίσκονται από πίσω της, λεηλατούν ένα ολόκληρο κράτος και τον πληθυσμό του.
Επί της ουσίας δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο από αυτό που το defencenet.gr
 υποστηρίζει σε ένα μοναχικό δρόμο μέσα στα ελληνικά media εδώ και δύο χρόνια, από τότε που υπογράφηκε το πρώτο εθνοκτόνο Μνημόνιο: Ότι τα περίφημα δάνεια που δήθεν δίνονται στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει".
Η τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), πρακτικά οι τραπεζίτες που ελέγχουν όλο αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο τα δάνεια που άπληστα έδιναν στην Ελλάδα (άπληστα με την έννοια ότι ήξεραν ότι η χώρα ήταν υπερδανεισμένη και δεν μπορούσε να εξυπηρετεί τα νέα δάνεια) από το να ... δανειοδοτήσουν τυπικά την Ελλάδα, αλλά στην πράξη να χρηματοδοτήσουν τους εαυτούς τους. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίο της UBS στην New York Times.
Φορολογούν τους λαούς τους και επειδή δεν μπορουν να αποπληρώσουν απ'ευθείας τα ελληνικά δάνεια στις τράπεζές τους, έτσι χρησιμοποιούν απλά ως "ενδιάμεση στάση" την Ελλάδα!
Και οι περίφημε "δόσεις" που δήθεν κρατούν ζωντανή της ελληνική οικονομία; Στο εσωτερικό δεν μπαίνει ρευστότητα; Ελάχιστη! Και αν σταματούσε να μπαίνει, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματούσε να λειτουργεί η ελληνική οικονομία όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι τροϊκανοί και οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά, πλέον. Τα λέει και oι ΝΥΤ. 
«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο.
Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει». 

«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της».
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα». Πάει και ο μύθος του ότι "Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόσο πτωχεύουμε"που έφαγε το συκώτι του ελληνικού λαού σαν όρνεο εδώ κια δύο χρόνια. Η πραγματικότητα είναι: "Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση ΑΥΤΟΙ πτωχεύουν"!
Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της συνεχούς συσσώρευσης φορολογικών εσόδων σε μία διαλυμένη οικονομία. «Η κατάσταση μοιάζει παράλογη. Οι ευρωπαϊκές Αρχές δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους» συνεχίζει το δημοσίευμα.«Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίο της UBS.
«Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις. Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα και καταλήγει:  

«Μία κυβέρνηση κατά του Μνημονίου μπορεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα. Δηλαδή να αλλάξουν τους όρους της χρηματοδότησης».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Στην υπηρεσία του κοινού βεβαίως - βεβαίως....Ολγα και Ελλη..



 


Η 'Ολγα είναι 61 ετών, η Ελλη 58. Η Ελλη ξεκίνησε από την "Αυγή", η Όλγα από τον "Ριζοσπάστη"... Η Ελλη λέγεται Ελισάβετ Τσαρλαμπά,αλλά διατηρεί το επώνυμο του πρώτου συζύγου της ως πλέον εύηχο, η Ολγα λέγεται Ολγα και κρατάει το πατρικό της. Η Ολγα έχει κάνει τρεις γάμους, η Ελλη τέσσερις. Η Ελλη προτιμάει τους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες, η Ολγα τους μικρότερους. 
Κοινό στοιχείο να είναι ισχυροί ή όπως λέει ο λαός "φραγκάτοι". Ενδιαμέσως των γάμων αρκετές σχέσεις με αλληλοεμπλοκές. Για παράδειγμα, ο τελευταίος μέχρι στιγμής σύζυγος της Ελλης, ο εφοπλιστής Μιχ. Γουλανδρής, ήταν σύντροφος της Ολγας. Η Ελλη από νωρίς "πλεύρισε" την κρατική τηλεόραση και ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο τότε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ, Δημήτρης Κατσίμης, με τον οποίο απέκτησε τον γιό της Μάρκο. Η Ολγα άργησε πολύ να πετύχει στη μικρή οθόνη, οι ενημερωτικές εκπομπές που παρουσίαζε πήγαιναν άπατες, μέχρις ότου ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων στο MEGA, ο πρώην σύζυγός της Χρήστος Παναγιωτόπουλος, με τον οποίο έχει αντιστοίχως, ένα γιό, τον Αλέξανδρο. 
Και οι δύο ήταν καστανές και έγιναν ξανθές για τις ανάγκες της τηλεθέασης. Και οι δύο έκαναν λίφτινγκ για τις ανάγκες της εικόνας τους- προφανώς δεν βλέπουν BBC. Και οι δύο φοράνε πανάκριβα ρούχα και κοσμήματα, αφιερώνουν άπειρο χρόνο σε καλλωπισμούς και εξωραϊσμούς, ζουν σε πανάκριβες συνοικίες και διατηρούν φιλικές σχέσεις με 
«κορυφαίους» παράγοντες της άρχουσας τάξης. Η Ελλη, φανατική του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, κολυμπούσε στις πισίνες της Ελούντας μαζί με την κυρία Λιάνη. Η Ολγα είχε κουμπάρα στον τελευταίο γάμο της τη Σοφία Στάϊκου, σύζυγο του Μιχάλη Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς και μεταξύ των λιγοστών προσκεκλημένων της ήταν το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη. 
Ο ακήρυχτος πόλεμος των δύο 
«κυριών της δημοσιογραφίας» κρατάει από πολύ παλιά. Από τότε που δεν υπήρχε τηλεόραση και ήταν και οι δύο συντάκτριες του πολιτικού ρεπορτάζ. Ενας διαρκής επαγγελματικός και προσωπικός ανταγωνισμός, στον οποίο συνήθως κέρδιζε η Ελλη ως πιο διεκδικητική και "τηλεοπτική". Αλλά η ρεβάνς της Ολγας ήταν οριστική με την εγκατάστασή της στο κεντρικό δελτίο του μεγαλύτερου τηλεοπτικού καναλιού, όπου κάποια στιγμή αναγκάστηκε να προσφύγει ή άστεγη τηλεοπτικά Ελλη ως ...σχολιάστρια του δελτίου! (Κάτι σαν θηλυκός Πρετεντέρης δηλαδή) Εννοείται πως η συνύπαρξη αυτή δεν κράτησε πάνω από ένα μήνα...
Η Ελλη πάντως και το ΠΑΣΟΚ πάνε χέρι-χέρι κι έτσι βρέθηκε πάλι στο κεντρικό δελτίο της Κρατικής τηλεόρασης τον Φεβρουάριο του 2011.Η Ολγα πάλι είναι πιο ουσιαστική: Πάει χέρι-χέρι όχι με τα κόμματα, αλλά με αυτούς που πραγματικά κυβερνούν. Και η δημοσιογραφική της συνείδηση δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ με τις κοσμικές- φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Μαριάννας Βαρδινογιάννη,ενώ δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της αν κάποιος καλεσμένος, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται στην πολιτική ιεραρχία, τολμήσει να ψελλίσει κάποιον επικριτικό λόγο για το MEGA.
Οι δύο κυρίες, βρίσκονται αυτή την εποχή στον πιο κοινό παρονομαστή που υπήρξαν ποτέ Επιτελούν ρόλο στρατηγικής σημασίας στην τρομοκρατική εκστρατεία κατά του απροσδόκητου αντιπάλου του συστήματος της μιντιακής διαπλοκής- του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ανταγωνίζονται σε κάτι, είναι στη δριμύτητα επιθέσεων, παρεμβάσεων και διακοπών σε βάρος των εκπροσώπων του "αυθάδους" αυτού σχηματισμού που αιφνιδίασε το κατεστημένο της χώρας μας. Συχνά εκνευρίζονται από την ανεπάρκεια των άλλων καλεσμένων τους, των πολιτικών δηλαδή και οικειοποιούνται τον ρόλο τους, επιτιθέμενες στον εκάστοτε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό ότι διαισθάνονται πως "οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες"...