Λευκωσία: Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται γύρω από την υπόθεση αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής περιουσίας στη Δρομολαξιά μέσω των Ταμείων Συντάξεως της Cyta. Το δικαστήριο προχώρησε σήμερα στην έκδοση τεσσάρων ενταλμάτων σύλληψης για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Tα εντάλματα αφορούν τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, Στάθη Κιττή, τον Γιάννη Σουρουλά, Ανώτερο Διευθυντή Πωλήσεων, τον Ορέστη Βασιλείου, Γραμματέα της συντεχνίας ΕΠΟΕΤ και επικεφαλής της Υπηρεσίας Cytavision και τον Γρηγόρη Σουρουλά, Λειτουργό του Κτηματολογίου.

Το μεσημέρι, ανακριτές της Αστυνομίας μετέβησαν στα κεντρικά γραφεία της Cyta και συνέλαβαν τον κ. Κιττή. Προηγήθηκε έρευνα στο γραφείο του, παρουσία και του ιδίου.

Σε ότι αφορά τα άλλα τρία πρόσωπα, αποκλειστικές πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι: Ο Γιάννης Σουρουλάς βρίσκεται σε συνεννόηση με την Αστυνομία για τη σύλληψή του ενώ αναζητείται ο αδελφός του Γρηγόρης. Ο Ορέστης Βασιλείου έχει αναχωρήσει αργά χθες το βράδυ για το εξωτερικό και βρίσκεται επίσης σε επικοινωνία με την Αστυνομία για να επιστρέψει στην Κύπρο.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του στο δημοσιογράφο Ονούφριο Σωκράτους, ο κ. Κιττής ανέφερε ότι δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, ενώ έκανε αναφορά και σε ψευδή κατάθεση του κ. Λίλλη, ο οποίος φέρεται να τον ενέπλεξε ως ύποπτο στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Ο κ. Λίλλης φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο κ. Κιττής εισέπραξε ποσό ύψους €300.000 ως προμήθεια για την αγοραπωλησία του τεμαχίου στη Δρομολαξιά.

Το philenews επικοινώνησε με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΤΗΚ, Σοφία Γιαννάκου, η οποία ανέφερε ότι εν αναμονή των εξελίξεων και εφόσον ακόμη δεν έχουν εκτελεστεί οποιαδήποτε εντάλματα σύλληψης, η CYTA δεν μπορεί να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, κάτι που αναμένεται μάλλον να γίνει αργότερα, αναλόγως των εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί δύο αστυνομικοί (πρώην μέλη της ΚΥΠ) και ένα επιχειρηματίας πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρνακας.

O Στάθης Κιττής υπήρξε βουλευτής και Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και διορίστηκε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA από τον Δημήτρη Χριστόφια.

Πηγή: philenews