Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η κουλτούρα δεν κοστολογείται! Έτσι, Σταμάτη Κραουνάκη;

ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Posted: 15 Oct 2011 01:43 AM PDT
Η τράπεζα της Ελλάδος είναι η κεντρική τράπεζα της χώρας και ιδρύθηκε το 1927. Η λειτουργία της άρχισε τον Μάιο του 1928 με απόφαση της τότε Κοινωνίας των Εθνών. Τα κεφάλαια για την ίδρυση και λειτουργία της, προήλθαν από τη Νέα Υόρκη και το....


Λονδίνο με την μεσολάβηση της Κοινωνίας των Εθνών προκειμένου να σταθεροποιηθεί η χειμαζόμενη τότε Ελληνική οικονομία. Μέχρι την εισαγωγή της χώρας στο ευρώ το 2002, η τράπεζα της Ελλάδος είχε το αποκλειστικό δικαίωμα της κοπής Εθνικού νομίσματος. Μαζί με τις άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης είναι οι

Εκκληση συνεργασίας από 13 βαριά ονόματα της αντίστασης | Πολιτική | Ελευθεροτυπία

Εκκληση συνεργασίας από 13 βαριά ονόματα της αντίστασης | Πολιτική | Ελευθεροτυπία

ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ


 Ο αγώνας ενάντια στα μέτρα λιτότητας που υιοθετούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δυναμώνει, κερδίζει την κοινωνική υποστήριξη και οικοδομεί την αντίσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτά τα μέτρα λιτότητας περιλαμβάνουν περικοπές μισθών και δημοσίων  υπηρεσιών, καθώς και τη διάλυση των υπηρεσιών σε τομείς όπως η παιδεία και η υγεία. 

Ανάμεσα σε αυτούς που παλεύουν στο πλάι της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ενάντια σε αυτά τα μέτρα και στηρίζουν μια κοινωνική και πολιτική εναλλακτική πρόταση, είναι και το κίνημα των “Αγανακτισμένων”. Αυτό το κίνημα δημιούργησε ένα χώρο πρωτοφανούς κριτικής του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη.

"Διαρροή" 5,5 δισ. ευρώ στο εξωτερικό

Αποκαλύψεις-βόμβα Ε. Βενιζέλου. Το 2009 έβγαλαν στο εξωτερικό 5,4 δισ. ευρώ. Οι 8.767 περιπτώσεις αντιστοιχούν στα 4,9 δισ. ευρώ, ενώ σε 3.718 από αυτές, το δηλωμένο εισόδημα των συναλλασσόμενων εμφανίζεται να είναι μικρότερο των 20.000
Στα 5,4 δισ. ευρώ ανήλθαν τα εμβάσματα που εστάλησαν στο εξωτερικό το 2009, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Από τις διασταυρώσεις που έγιναν προέκυψαν 8.767 περιπτώσεις που έβγαλαν στο εξωτερικό από

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

"ΤΑ ΝΕΑ" απέλυσαν τον σκιτσογράφο τους γιατί δεν μπόρεσαν να τον φιμώσουν


απόλυση του τάσου αναστασίου
Ο γελοιογράφος των «Νέων» Τάσος Αναστασίου
απολύθηκε επειδή έκανε αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ έδωσαν ακόμη ένα μάθημα λογοκρισίας.

Απολύθηκε από την εφημερίδα τα "ΤΑ ΝΕΑ" ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου διότι με τα σκίτσα του ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση και καυτηρίαζε τους παλιάτσους του πολιτικού θιάσου.

Διαδώστε το!

"Εργάζομαι από 10ετίας στα «Νέα» ως σκιτσογράφος-γελοιογράφος και κατά την περίοδο αυτή η διεύθυνση της εφημερίδας ενέκρινε τη δημοσίευση χιλιάδων πολιτικών γελοιογραφιών μου, χωρίς κάποια λογοκριτική διάθεση. Η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον κ. Μεμή, ο οποίος περιόρισε τη δημοσίευση των σκίτσων μου στο ελάχιστο, «κόβοντας» ό,τι δεν συναινούσε με την

Θρίλερ με το μπλακάουτ στον ελληνικό εναέριο χώρο

Για πάνω από 4 ώρες χάθηκαν τα ίχνη περίπου 150 αεροσκαφών από τις οθόνες των ελεγκτών

Ρεπορτάζ: Κώστας Ντελέζος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το μπλακάουτ που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, χθες, στο σύστημα ηλεκτρικής τροφοδοσίας των ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών (ΚΕΠΑΘ),

O Xάρης Καστανίδης σκαρφαλώνει στα κάγκελα...

O Xάρης Καστανίδης σκαρφαλώνει στα κάγκελα...

Ο πανικός των πλουτοκρατών

ΑμεΑ: Τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

"Η Θράκη μπορεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος" παραληρεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης! (βίντεο)

«Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν γιορτάζει την απελευθέρωση της» Τ. Βε...

Μεγάλη πιθανότητα επιστροφής χρημάτων σε κατοίκους του Γαργηττού Ι & ΙΙ

Συγκλόνισε το ακροατήριο, από αστυνομικούς και ανθρώπους του Τύπου, ο Μανώλης Κυπραίος « EcoLeft

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Γράμμα αναγνώστη: "Της Φουκουσίμα έγινε στο Σέσι Γραμματικού"!

Αντιχριστιανικό μένος?????????????


Μια οφειλόμενη απάντηση σε μερικούς που αρθρογραφούν σε στήλες και blog κατηγορώντας μας για αντιχριστιανικό μένος
12/10/2011
Απευθύνομαι σε εσάς, αγαπητέ ανώνυμε και επώνυμε φίλε, που με τόση θέρμη υποστηρίζετε  την πρωινή (χριστιανική μόνο) προσευχή στα σχολεία και τα Θρησκευτικά-Χριστιανικά ως βασικό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Γράφτηκε π.χ. πως «αν δεν μάθουν τα παιδιά να ευχαριστούν το Θεό για το δώρο της ζωής και των αγαθών για την εξασφάλιση αυτής, πώς θα ευχαριστήσουν τον πλησίον τους;». Ασφαλώς αυτό είναι θέμα διαγωγής, επομένως, αγωγής, και την αγωγή τα παιδιά τη διδάσκονται πρωτίστως και καθοριστικά από την οικογένειά τους. Οι γονείς δεν είναι υπεύθυνοι για τις αξίες με τις οποίες γαλουχούν τα παιδιά τους; Ακόμα όμως κι αν κάποιος γονιός δεν είναι ικανός ή δεν θέλει να εμφυσήσει στο τέκνο του τα διδάγματα της χριστιανικής πίστης, έρχεται το σχολείο με το μάθημα των Θρησκευτικών-Χριστιανικών να καλύψει το κενό. Σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο

Μυστικός χορός εκατομμυρίων εν αγνοία των πολιτών - NEWS247

Τι παίζεται;(Γιάννης Βαρουφάκης) « EcoLeft

Αν θέλουν να πολιτεύονται να βγάλουν το ράσο - NEWS247

Αν θέλουν να πολιτεύονται να βγάλουν το ράσο

Λάβρος ο Σηφουνάκης για "αρχιερατικά προνόμια"

ΣΥΡΙΖΑ: Επιταχύνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση αντίπαλου πόλου - Η Αυγή online

«Κόλπο γκρόσο» με τα σκουπίδια

Φως στις γκρίζες ζώνες του πολυνομοσχεδίου

Συναυλία-αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο

Συναυλία-αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο

Συναυλία-αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο

Ο Κώστας Κεντέρης

Τα ονόματα 29 ατόμων που προσλαμβάνονται για 2 μήνες στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Kίνημα 10 Η αποτίμηση του Κινήματος

Η κρίση, η λέξη και η κατάσταση που μας ευνούχισε, έγινε η αιτία να ανοιχθεί το protagon σε ξεχωριστούς Έλληνες, αντίθετους μεταξύ τους αλλά σημαντικούς. Γεννήθηκε έτσι το Κίνημα των 10, η ενότητα που φιλοξενεί τον δεκάλογο που καθένας από τους συγγραφείς του πιστεύει πώς θα μας κάνει καλύτερους. Ξαναδιαβάζοντας λοιπόν την ενότητα που ολοκληρώνει μετά από 3 μήνες τον πρώτο της κύκλο, επέλεξα να θυμηθούμε τους πέντε κοινούς τόπους που αναπτύχθηκαν από το μεγαλύτερο μέρος των φιλοξενούμενων αλλά και κάποιες ιδιαίτερες απόψεις που αξίζει να τις έχουμε στο κεφάλι μας. Μερικές φορές τα πράγματα γίνονται εύκολα και «προοδευτικά». Όχι με την έννοια

Εκκαθάριση μηνός 0,31 ευρώ!

Κύτταρα ζωής από την Ενριέτα

Έρευνα ΣΔΟΕ για κομπίνα με κερδισμένα δελτία ΟΠΑΠ


Τη χρήση κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ για την κάλυψη του πόθεν έσχες φορολογουμένων που εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των τραπεζικών τους καταθέσεών και του δηλωθέντος εισοδήματός τους, διερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το ΣΔΟΕ αντιμετώπισε το φαινόμενο, ορισμένοι εξ αυτών, να εμφανίζουν κερδισμένα δελτία από τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις διαφορές. 

Το περίεργο είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις, όπως προκύπτει από τα δελτία, ο φορολογούμενος

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ «Βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση» « EcoLeft

ΣΑΚΟΡΑΦΑ: "Ναι δέχομαι ότι μαζί τα φάγαμε, αλλά φέρτε μου τον λογαριασμό να δούμε τι παραγγείλαμε, και τι μας σέρβιραν, ώστε να πληρώσει ο καθένας το μερίδιό του" ...!!

Posted: 10 Oct 2011 11:15 PM PDT
Σχόλια απο Περικλή Αθανασόπουλο

ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Την ώρα που ήρθε η στιγμή να παρθούν οι σοβαρότερες κοινοβουλευτικές αποφάσεις για τον μέλλον του Ελληνικού λαού, η μόνη που εξ’ αρχής είχε το θάρρος και διαχώρισε τη θέση της στη Βουλή και συνεχίζει την ίδια και σταθερή ταχτική χωρίς φαμφάρες και εντυπωσιασμούς, είναι η Ελληνίδα Βουλευτής που μας κάνει συνεχώς υπερήφανους με τις.....

θέσεις της και με τις πράξεις της ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ…!!!

Κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΒΟΥΔΟΥΡΗ, ΚΑΡΤΑΛΗ κλπ, αντί να επιδεικνύεστε με λεονταρισμούς και με φαμφάρες έξω από το κοινοβούλιο, σας συμβουλεύω κάποια στιγμή να καθίσετε δίπλα από την Σοφία Σακοράφα στα έδρανα της βουλής, για να αισθανθείτε για πρώτη φορά στη ζωή σας την αύρα της και να νοιώσετε την γαλήνη που την πλημυρίζει γιατί απλά ξέρει και μπορεί να υπερασπίζεται τις ιδέες και τα πιστεύω της…!!!

Δεν μπορείτε να συμφωνείτε με τις γενικές κυβερνητικές αποφάσεις του κοινοβουλίου για την υποταγή της χώρας και την απομύζηση του λαού της, ψηφίζοντας σαν τις όρνιθες και έξω να παριστάνετε τους πετεινούς …!!!

Έλεος πια δεν σας αντέχουμε …!!!

Εκτός και αν βασικός σας στόχος είναι ένα Υπουργείο, όπως έγινε με τον πολύ υπέρ της φορολογίας των «ρέπους» κάποτε κ. Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ο οποίος σήμερα σφυρίζει κλέφτικα…!!!

Εάν διαφωνείτε κάντε και εσείς το ίδιο…!!!

Τι ποιο απλό από αυτό που είπε η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ Πάγκαλο στην βουλή;

ΣΑΚΟΡΑΦΑ: «Ναι δέχομαι ότι μαζί τα φάγαμε, αλλά φέρτε μου τον λογαριασμό να δούμε τι παραγγείλαμε, και τι μας σέρβιραν ώστε να πληρώσει ο καθένας το μερίδιό του»…!!!

ksipnistere.gr

Οι δέκα οργανισμοί που καταργούνται από 1η Νοεμβρίου


Με ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο, αλλά δεν υπήρχε στο σχέδιο που είχε θέσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο άρθρο 34, τίθενται σε εργασιακή εφεδρεία από την 1η Νοεμβρίου το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου των καταργούμενων οργανισμών οι οποίοι είναι:

Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας, Σταθμός Ελέγχου Κάπρων, Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων, Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, Έργο Πολιτών, Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου, Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας, Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε., ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε.

news247.gr

Νέα Ζηλανδία: Τεράστια η οικολογική καταστροφή από το Rena - κόσμος

Κουβέλης: Πώς θα εισπράξετε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές; | Άρθρα | Ελευθεροτυπία

Ερωτήματα χωρίς απάντηση...

Ερωτήματα χωρίς απάντηση...

Ο πανικός των πλουτοκρατών - γνώμες

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο εν μέσω μεγάλων απωλειών στις τράπεζες

Στο επίκεντρο το «κούρεμα»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, ενώ εντείνονται τα σενάρια για μεγαλύτερο, έως και 50%, «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος.

«Ο πατέρας που γνώρισα είχε σκοτώσει τους γονείς μου» - Κόσμος

Pressing.news: Παλλήνη : Μία συγκέντρωση Πολιτών , που θα μείνει...

Pressing.news: Παλλήνη : Μία συγκέντρωση Πολιτών , που θα μείνει...: Μία συγκέντρωση Πολιτών , που θα μείνει στην ιστορία. Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε τον τρόπο που γεννήθηκε η 1η συγκέντρωση Ανάστασης Ν...

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η Ελληνική Δημοκρατία ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ στο Ευρωπαϊκό Δικ...

Η Ελληνική Δημοκρατία ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ στο Ευρωπαϊκό Δικ...: Αντιγράφουμε από την επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUR-Lex – - EL) την περίληψη της προσφυγής της Ελληνικής Δημοκρατίας (!) μ...

Αντί να φλυαρούν οι Βουλευτές ας ζητήσουν την ποιν...

«ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ... 30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ...!!! Όπως πάντα βαρυσήμαντο το άρθ...

όταν στις τράπεζες υπάρχουν κέρδη ιδιωτικοποιούνται, κι όταν υπάρχουν ζημίες κοινωνικοποιούνται. ProtonBank

Δημήτρης Παπαδημούλης: Για την «διάσωση» της ProtonBank, το κούρεμα του χρέους και την δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» (Μπ. Αγρολάμπος), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
 Για την «διάσωση» της ProtonBank
Έχει ληφθεί μια απόφαση να «σωθεί» η Τράπεζα με τα λεφτά των φορολογουμένων. Σύμφωνα με έκθεση της  ελεγκτικής εταιρίας Ernst & Young που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία, θα πληρώσουν

Το "κούρεμα" φέρνει θεραπεία - σοκ και μαζικές απολύσεις... - Capital.gr

Βραβεία Νομπέλ 2011 - science

Ντοκιμαντέρ του Al-Jazeera για την Ελλάδα: “Τα παιδιά των ταραχών”

Ντοκιμαντέρ του Al-Jazeera για την Ελλάδα: “Τα παιδιά των ταραχών”

Πως «γεννήθηκε» το σύμβολο της Apple με το δαγκωμένο μήλο!

Posted: 09 Oct 2011 12:15 AM PDT
Το σύμβολο του δαγκωμένου μήλου της Apple, προέρχεται από την θλιβερή ιστορία του Αlan Turing, του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις του σημερινού υπολογιστή, διεκπεραίωσε έρευνες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και έλυσε κωδικούς-γρίφους των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Ο Τuring αυτοκτόνησε το 1954, παραγκωνισμένος σε σχέση με την τεράστια επαγγελματική προσφορά του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με φυλάκιση εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του. Τερμάτισε τη ζωή του κάνοντας ένεση δηλητηρίου σε ένα μήλο και τρώγοντάς το. Το σήμα της Apple αποδόθηκε λοιπόν ως φόρος τιμής από τους δημιουργούς της εταιρείας σε αυτόν τον επιστήμονα.

«Πόλεμος» για τον υπολογισμό της Παγκόσμιας Ώρας

Posted: 09 Oct 2011 01:15 AM PDT
Διαφωνούν Γάλλοι και Βρετανοί

Την κατάργηση της Μέσης Ώρας Γκρίνουιτς, που χρησιμοποιείται ως ορόσημο για την ώρα σε όλο τον πλανήτη, επιδιώκει το Διεθνές Γραφείο Μέτρων και Σταθμών που εδρεύει στο Παρίσι. Πρόταση των Γάλλων είναι να αντικατασταθεί με ένα νέο σύστημα μέτρησης της ώρας που βασίζεται σε ατομικά ρολόγια.


Ο πλανήτης χωρίζεται σε 24 ζώνες με πλάτος 15 μοίρες η καθεμία. Η Ωρα Γκρίνουιτς ονομάζεται έτσι γιατί η Ζώνη Μηδέν περνά από τον μεσημβρινό του Γκρίνουιτς, έξω από το Λονδίνο. Αυτό

ΑΝΘΟΥΣΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - ΦΥΛΛΟ 47

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή προς Έλληνες ευρωβουλευτές που δεν υπογράφουν τη Γραπτή Δήλωση της Ε.Ε. για τα αδέσποτα

Σκέψεις για μια αριστερά στο ύψος των περιστάσεων


Μέρος δεύτερο
Πέρα από το διάλογο και τις επιμέρους κοινές δράσεις των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, και σε συνδυασμό με αυτά, αυτή καλείται να συγκροτήσει ένα πολιτικό αντικαπιταλιστικό-αντιιμπεριαλιστικό ριζοσπαστικό μέτωπο. Αυτό σημαίνει κάτι παντελώς διαφορετικό από τη συμπαράταξη γύρω από μία εκ των συνιστωσών της αριστεράς, ή από την ταύτιση του αυθόρμητου κινήματος σε παράγοντα ικανό από μόνο του να επιφέρει την κοινωνική αλλαγή, ή από μέτωπα με μόνο οικονομικό ή συνδικαλιστικό περιεχόμενο.
Ενα τέτοιο μέτωπο είναι αναγκαίο για την οργάνωση μιας αποτελεσματικής αντίστασης, αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση απέναντι στο κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας και προωθεί την υπόθεση της

15 Οκτωβριου ολοι στο Συνταγμα