Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Νέα σκανδαλώδης τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής


Του Μάριου Αραβαντινού 
Μια ακόμη τροπολογία – δώρο στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση με άλλοθι την προσωρινή διευκόλυνση λειτουργίας του Μεγάρου μέχρι τις 31 Αυγούστου, το οποίο όφειλε, πριν ακόμη οι υπουργοί Στουρνάρας και Παναγιωτόπουλος αποφασίσουν τη διαγραφή των χρεών, περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.
Η νέα τροπολογία, την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Πολιτισμού και Εργασίας, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» και προβλέπει μεταξύ άλλων την απαλλαγή του Μεγάρου Μουσικής της Αθήνας, από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τα χρέη του προς το ελληνικό Δημόσιο, το ΙΚΑ ή άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, για όλες τις πράξεις και συναλλαγές, πλην της μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας του.
Με την ίδια ρύθμιση ορίζεται σκανδαλωδώς ότι δεν επιτρέπεται η διενέργεια κανενός συμψηφισμού σε βάρος του Μεγάρου Μουσικής που αφορά βεβαιωμένες χρηματικές απαιτήσεις του Δημοσίου ή ασφαλιστικών Οργανισμών κατά του Μεγάρου, ότι αναστέλλονται οι κατά του Μεγάρου Μουσικής, πράξεις διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού ή διασφαλιστικού μέτρου, ενώ τονίζεται ότι «ειδικά για τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής από καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου, δεν υπολογίζονται τόκοι και πρόστιμα».
Στην τροπολογία τονίζεται ότι η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία ενόψει μιας επικείμενης συνολικής λύσης, ενώ επισημαίνεται ότι δεν συνεπάγεται απαλλαγή του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση εκπλήρωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών του υποχρεώσεων.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάντως, σε σχετική έκθεσή του, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην τροπολογία κάνει λόγο για απώλεια εσόδων, η οποία προκαλείται από τις προτεινόμενες διατάξεις, ενώ δηλώνει άγνοια για το ύψος της, αφού αυτό «εξαρτάται από τον χρόνο που κάθε ποσό από κατάπτωση εγγύησης κατέστη ή θα καταστεί ληξιπρόθεσμο, το ύψος του, τον χρόνο που τελικά θα εισπραχθεί κλπ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση.
Οι σχέσεις αγάπης Δημοσίου-Μεγάρου
Η ευνοϊκή μεταχείριση του Μεγάρου Μουσικής από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, δεν προκαλεί απολύτως καμία έκπληξη. Ήδη από τον Μάρτιο του 2011 το υπουργείο Οικονομικών, με μια σκανδαλώδη διάταξή του, επιχειρούσε να αποπληρώσει δάνειο ύψους 95 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το 2007 από την Εθνική Τράπεζα ο Χρήστος Λαμπράκης, με εγγυητή το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ήταν υποχρεωμένο, δεδομένου ότι το Μέγαρο βυθιζόταν στα ελλείμματα να αποπληρώσει το χρέος του.
Τις εγγυήσεις για το συγκεκριμένο δάνειο παρείχε ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας.
Την περίοδο εκείνη ακόμη και ο μετέπειτα υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου Δημήτρης Κούσελας επιχειρηματολογούσε από το βήμα της Βουλής, υπέρ της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης, λέγοντας, ακριβώς όπως κάνει και σήμερα η κυβέρνηση, ότι σε περίπτωση καταψήφισης το Μέγαρο Μουσικής θα κινδύνευε να κλείσει.
Τον Σεπτέμβριο του 2013, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, αποκαλύφθηκε ότι το ελληνικό Δημόσιο συνέχισε να εγγυάται τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής. Τούτη τη φορά, όπως προέκυπτε από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, σε σχετική ερώτηση δέκα βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Δημόσιο είχε εγγυηθεί τρία δάνεια του Μεγάρου, συνολικού ύψους 245 εκατ. ευρώ.
Επρόκειτο για τρία δάνεια, ένα από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 95 εκατ., την εξόφληση του οποίου είχε αναλάβει το ελληνικό Δημόσιο όπως διαβάσατε παραπάνω, και δύο ακόμη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το πρώτο 78,8 εκατ. και το δεύτερο 55,4 εκατ. Από αυτά τα τρία δάνεια, το ανεξόφλητο υπόλοιπο στις 30 Ιουνίου 2013 ξεπερνούσε τα 229,2 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Σταϊκούρας, παραδεχόταν μεταξύ των άλλων στην απάντησή του, ότι δεν είχε διενεργηθεί έλεγχος στο Μέγαρο Μουσικής από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων με το αιτιολογικό πως δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ελεγχόμενων από αυτή φορέων για την επιλογή του δείγματος, καθόσον δεν τηρούσε τις ορισθείσες από την Επιτροπή Συντονισμού Ελέγχων προϋποθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι για το 2013, η συνολική κρατική επιχορήγηση

Τι αλλάζει στους αιγιαλούς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ
Στο ν/σ του υπουργείου Οικονομικών αφαιρούνται όλοι οι περιορισμοί όσον αφορά την έκταση που μπορεί να παραχωρηθεί σε απλή χρήση, όπως ξαπλώστρες.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που η Πολιτεία διαχειρίζεται τους αιγιαλούς και τις παραλίες της χώρας, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της ακτογραμμής προωθούνται με το σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών. Ανάμεσα στις προτάσεις βρίσκονται η μείωση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα στην παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας σε δήμους και ιδιώτες, η νομιμοποίηση αυθαιρέτων που χρησιμοποιούνται για επιχειρηματικούς σκοπούς, αλλά και η διευκόλυνση της κατασκευής έργων που εξυπηρετούν παραθαλάσσιες επιχειρήσεις.
Το σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 8 Μαΐου. Οπως προβλέπεται μεταξύ άλλων:

1. Αφαιρούνται όλοι οι περιορισμοί στην έκταση που μπορεί να παραχωρηθεί σε απλή χρήση (λ.χ. ξαπλώστρες, αναψυκτήρια). Στην ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται η παραχώρηση έκτασης μεγαλύτερης των 500 τ.μ., ενώ υπάρχει υποχρέωση δημιουργίας ελεύθερων «ζωνών» 100 μέτρων.
2. Αφαιρούνται όλες οι αναφορές στην υποχρέωση ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στον αιγιαλό, καθώς και η απαγόρευση της παραχώρησης της αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Η μόνη αναφορά είναι ότι στις παραχωρήσεις πρέπει «να περιλαμβάνονται όροι χρήσης που να διασφαλίζουν την πρόσβαση του κοινού, ύστερα από αιτιολογημένη στάθμιση των συμφερόντων που εξυπηρετούνται ή βλάπτονται».
3. Διευκολύνεται η δημιουργία μόνιμων κατασκευών από ιδιώτες για επιχειρηματικό σκοπό. Μοναδική προϋπόθεση είναι η παραχώρηση «να κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την επίτευξη του [επιχειρηματικού] σκοπού» από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι παράκτιες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μπορούν να επεκτείνουν μόνιμα τις εγκαταστάσεις τους στη ζώνη από την παραλία έως και τη θάλασσα.
4. Επιτρέπεται η επιχωμάτωση (μπάζωμα) θαλάσσιου χώρου για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις ή έχει εγκριθεί ΕΣΧΑΔΑ ή ΕΣΧΑΣΕ (ειδικά σχέδια χωρικής ανάπτυξης δημοσίων ή ιδιωτικών ακινήτων).
5. Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης τη δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών (έναντι οικονομικού ανταλλάγματος) που βρίσκονται στον αιγιαλό και την παραλία, που χρησιμοποιούνται όχι για κατοικία, αλλά για επιχειρηματικούς σκοπούς. Η δυνατότητα αυτή δεν είχε δοθεί έως σήμερα από τους νόμους για τη νομιμοποίηση της αυθαίρετης δόμησης (ν. 4014/11, ν. 4178/13) για τον αιγιαλό, τα δάση και τους αρχαιολογικούς χώρους, ως αντίθετη στη συνταγματική επιταγή.
Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να νομιμοποιήσει αυθαίρετα στον αιγιαλό είναι επόμενο να τερματίσει την εκστρατεία του υπουργείου Περιβάλλοντος (Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων - ΕΥΕΚΑ) για κατεδάφιση αυθαιρέτων με πόρους του Πράσινου Ταμείου. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστικά, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ημερίδα με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων (εκπροσώπων των υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων) με θέμα την οργάνωση και επίσπευση της διαδικασίας κατεδαφίσεων και τη χρηματοδότησή τους από το Πράσινο Ταμείο. Σε συνέχεια αυτής, ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παν. Μέρκος ζήτησε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις 3 Απριλίου την αποστολή συγκεντρωτικών πινάκων αυθαιρέτων. «Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στην ΕΥΕΚΑ περί τα 3.000 πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων στον αιγιαλό από όλη την Ελλάδα», λέει στην «Κ» η επικεφαλής νότιου τομέα της υπηρεσίας, Δέσποινα Ποδαρά. «Το Πράσινο Ταμείο θα διαθέσει ένα εκατ. ευρώ για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δάση το 2014 και προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τις υπηρεσίες».
Έντυπη

Οι Σύγχρονες «Σκλάβες» της Αθήνας | VICE Greece

Οι Σύγχρονες «Σκλάβες» της Αθήνας | VICE Greece

Σύγχρονος σκλάβος ζητάει βοήθεια με μήνυμά του σε τσάντα καταστήματος



Αντί για την απόδειξη στον πάτο της σακούλας από το πολυτελές κατάστημα Saks Fifth Avenue, η Stephanie Wilson βρήκε ένα μήνυμα που έγραφε: «ΒΟΗΘΕΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ»
Το μήνυμα, γραμμένο με μπλε μελάνι σε άσπρο χαρτί ήταν η απελπισμένη έκκληση για βοήθεια ενός άντρα που όπως έγραφε, έφτιαχνε σακούλες για τη γνωστή φίρμα ενώ όπως ισχυριζόταν τον κρατούσαν παράνομα στο εργοστάσιο κινέζικης φυλακής, 7.000 μίλια μακριά από τον τόπο πώλησης των προϊόντων.
«Μας κακομεταχειρίζονται και δουλεύουμε σαν σκλάβοι 13 ώρες κάθε μέρα κατασκευάζοντας αυτές τις τσάντες σωρηδόν στο εργοστάσιο της φυλακής» έγραφε ο αποστολέας και συνέχιζε: «Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την ενόχληση».
«Διάβασα το μήνυμα και ταρακουνήθηκα» λέει η 28χρονη Wilson, μια Αυστραλή που ζει στο Δυτικό Χάρλεμ. «Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που διάβαζα».
Το μήνυμα υπέγραφε ο Tohnain Emmanuel Njong και συνοδευόταν από μια μικρή φωτογραφεία διαβατηρίου. Περιλάμβανε ακόμα μια διεύθυνση e-mail.
Η Wilson έδειξε το μήνυμα στο ερευνητικό ίδρυμα Laogai, στην Ουάσιγκτον, μια ομάδα που ιδρύθηκε για την καταπολέμηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κινεζικές φυλακές. Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα άρχισε να ερευνά αλλά αρχικά ήταν αδύνατον να εντοπίσουν τον αποστολέα.
Ο Wu,  ο ιδρυτής του ιδρύματος Laogai  είχε περάσει 19 χρόνια στο εργοστάσιο των κινεζικών φυλακών που είναι γνωστό ως «laogai». Όπως είπε ο Tohnain Emmanuel Njong πήρε ένα τεράστιο ρίσκο γράφοντας αυτό το μήνυμα γιατί αν τον ανακάλυπταν στην καλύτερη περίπτωση θα αύξανε απλώς την ποινή του ή θα τον σκότωναν. Κατά την αναζήτηση όμως, ανακάλυψαν ότι υπήρχαν κι άλλα παρόμοια μηνύματα απελπισίας σε τσάντες του αμερικανικού καταστήματος.
Το ίδιο το κατάστημα, όπως ανακοίνωσε, έλαβε σοβαρά υπόψη του το περιστατικό και ξεκίνησε μια έρευνα για τις συνθήκες εργασίας αυτών των ανθρώπων.
Τελικά μια εξέταση DNA έφερε αποτελέσματα κι ο κρατούμενος που έστειλε το μήνυμα βρέθηκε και είπε ότι είχε γράψει την έκκληση για βοήθεια όταν ήταν φυλακισμένος για τρία χρόνια στις φυλακές Qingdao. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε γράψει συνολικά πέντε γράμματα ενώ ήταν φυλακισμένος άλλα στα γαλλικά κι άλλα στα αγγλικά.
Ο Njong, που σήμερα είναι 34 ετών, ήταν δάσκαλος αγγλικών στην κινεζική πόλη Shenzhen όταν συνελήφθη τον Μάιο του 2011 και καταδικάστηκε γι απάτη, ένα έγκλημα που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ποτέ δεν διέπραξε. Είπε μάλιστα ότι έμεινε έγκλειστος 10 μήνες μέχρι να του ορίσει δικηγόρο η κυβέρνηση. Εργαζόταν στο εργοστάσιο της φυλακής από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ασταμάτητα. Το στυλό και το χαρτί τους το έδιναν για να σημειώνουν καθημερινά πόσο παραγωγικοί ήταν. Τους κινηματογραφούσαν όλη την ώρα αλλά εκείνος κρύφτηκε κάτω από τα σκεπάσματά του για να γράψει τα γράμματα.
Ο Njong αποφυλακίσθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 αφού κέρδισε μείωση τιμής για καλή συμπεριφορά και του επέτρεψαν να γυρίσει στο Cameroon, απ’ όπου κατάγεται. Οι συγγενείς του δεν είχαν ιδέα τι του είχε συμβεί! «Είμαι ευτυχισμένος που κάποιος άκουσε το κλάμα μου» σχολίασε για όσα ακολούθησαν μετά την εύρεση του μηνύματός του και τόνισε ότι ο ίδιος είναι πολύ προσεκτικός με τα προϊόντα που αγοράσει και τον τόπο παραγωγής τους.
Όσο για την Wilson που βρήκε το μήνυμα, ξεκαθάρισε ότι το όλο ζήτημα την έκανε να ξανασκεφτεί το πραγματικό «κόστος» των ειδών που καταναλώνει.
Η πρεσβεία της Κίνας στις ΗΠΑ δεν δέχτηκε να σχολιάσει το θέμα.
Πηγή: huffingtonpost.com, enikos.gr

►Αναστάσιος Mπουντουβάς, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παλλήνης

►Αναστάσιος Mπουντουβάς, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παλλήνης

Προκλητική χρηματοδότηση Βενιζέλου: Πώς ένα κόμμα του 5% παίρνει περισσότερα χρήματα από όλα τα άλλα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΠοιο κόμμα θα πάρει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση εν όψει των επικείμενων εκλογών; Η λογική θα έλεγε ότι η Νέα Δημοκρατία, ως πρώτο κόμμα στις εκλογές του 2012, θα απολάμβανε τη μερίδα του λέοντος από την κρατική χρηματοδότηση, με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και πιο πίσω όλα τα υπόλοιπα κόμματα.
Η λογική, όμως, δε χωράει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Έτσι, το κόμμα που θα πάρει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση είναι τελικά… το ΠΑΣΟΚ! Ένα ΠΑΣΟΚ που στις τελευταίες εκλογές πήρε 12%, ενώ στις επόμενες (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα πέσει σε μονοψήφιο νούμερο – όσα χρήματα κι αν πάρει.
Πώς γίνεται αυτό; Με μία (ακόμα) αλχημεία: Η απόφαση της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής προβλέπει ότι από τα 7 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν συνολικά στα κοινοβουλευτικά κόμματα, το 50% θα διατεθεί με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009 (!), το 10% με βάση τις βουλευτικές του 2012, ενώ το υπόλοιπο 40% θα διατεθεί μετά τις ευρωεκλογές με βάση το αποτέλεσμά τους.
Για να καταλάβετε το μέγεθος της αλχημείας, δείτε πώς θα διαμορφωθεί η χρηματοδότηση των κομμάτων, σύμφωνα με υπολογισμούς του enet.gr:
ΚΟΜΜΑ
2009 (%)
Amount (40%)
2012 (%)
Amount (10%)
ΣΥΝΟΛΟ(€)
ΠΑΣΟΚ
36.64
1,282,400
12.28
85,960
1,368,360
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
32.29
1,130,150
29.66
207,620
1,337,770
ΣΥΡΙΖΑ
4.7
164,500
26.89
188,230
352,730
KKE
8.35
292,250
3.98
27,860
320,110
ΛΑΟΣ
7.15
250,250
1.58
11,060
261.310
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
3.49
122,150
0.88
6,160
128,310
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
0.46
16,100
6.92
48,440
64,540
ΑΝΕΛ
n/a
n/a
7.51
52,570
52,570
ΔΗΜΑΡ
n/a
n/a
6.26
43,820
43,820

Φοβερό;

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Βιβλίο ΣΟΚ συμβούλου του Μπαρόζο. Έτσι γ@μήσαμε τους Έλληνες, για το απωθημένο του Σόιμπλε!

Από τον Ειδικό Συνεργάτη

Σε αντίθεση με τα εγχώρια παπαγαλάκια της Τρόικας που κελαηδάνε αποβραδίς στα κανάλια των θαλασσοδανεισμένων μηντιαρχών, σύμβολος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο παραδέχεται ότι η περικοπή μισθών ήταν λάθος φάρμακο.


Τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Φιλίπ Λεγκρέν, είναι ανατριχιαστικά και οδηγούν σε έναν πραγματικό εφιάλτη και στην αναζήτηση και τιμωρία των σαδιστών εγκληματιών που δεν είναι άλλοι από τα εγχώρια τσιράκια της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του Reuters με τον εύγλωττο τίτλο «Μήπως η Ευρώπη έκανε λάθος διάγνωση με την κρίση χρέους

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΟΛΕΓΙΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ. Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

| Author:

dikigorikos-syllogos-dsa20aΑλλάζει άρδην ο χάρτης στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης, καθώς πλέον δεν θα απαιτείται η αναγνώριση του πτυχίου αποφοίτων κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια από τον ΔΑΟΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “τα Νέα”, η αλλαγή ξεκίνησε ήδη για τους δικηγόρους. καθώς με τροποποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου που ψηφίστηκε στη Βουλή, προκειμένου να εναρμονιστεί η νομοθεσία μας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, οι απόφοιτοι νομικών σχολών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και των συνεργαζόμενων με αυτά κολεγίων, θα εγγράφονται πλέον στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας με την ίδια διαδικασία που ισχύει και για τους πτυχιούχους

Ακυβέρνητος: Ρέστα δεν έχει

Ακυβέρνητος: Ρέστα δεν έχει: Η Εβδομάδα των Παθών του Χριστού μάς τέλειωσε για φέτος. Γυρίσαμε στις δουλειές μας - όσοι κωλόφαρδοι έχουμε ακόμα, ενώ με τις σό...

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας για την τραγωδία με το φέρι


Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας για την τραγωδία με το φέρι
Ο νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Σεούλ, Νότια Κορέα
Ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας, Τσουνγκ Χονγκ-γουόν, παραιτήθηκε την Κυριακή αναλαμβάνοντας την κυβερνητική ευθύνη για την τραγωδία με το φέρι μποτ.
Η βύθιση του πλοίου που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες επιβάτες κυρίως νεαροί μαθητές.
«Δεν ήθελα να παραιτηθώ πρόωρα, καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια» είπε ο νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός.
«Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω