Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Θεσσαλονίκη: Κατέβηκαν τα πορτρέτα των δοσίλογων δημάρχων

Μηταφίδης
Στην αποκαθήλωση των πορτρέτων των δοσίλογων δημάρχων Κ. Μερκουρίου και Γ. Σερεμέτη προχώρησε η δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη σε μια συμβολική κίνηση αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας στην πόλη μας με αφορμή την χθεσινή επέτειο για την κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα.
Να σημειωθεί ότι ο διορισμένος από το καθεστώς του Μεταξά Κ. Μερκουρίου βαρύνεται με την υποδοχή των Γερμανών ναζί στην πόλη και το ξήλωμα του εβραϊκού νεκροταφείου από συνεργεία του Δήμου το 1942. Ο ίδιος υπήρξε δραστήριο στέλεχος της μερίδας των "υπερπατριωτών" που τρομοκρατούσαν την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης την δεκαετία του 1930. Ο Γ. Σερεμέτης δήμαρχος επί της περιόδου της ναζιστικής κατοχής είχε ξηλώσει τα εβραϊκά ονόματα απ`όλους τους δρόμους της πόλης.
Ο Τρ. Μηταφίδης δήλωσε ότι τα πορτραίτα αυτά δεν έχουν καμία θέση στον τοίχο δίπλα στους αιρετούς δημάρχους της πόλης ενώ σημείωσε ότι απουσιάζει το πορτραίτο του αντιστασιακού δημάρχου  της μετακατοχικής περιόδου Δ. Καββάδα. Τα μέλη της Θεσσαλονίκης Ανοιχτής πόλης στη θέση των πορτρέτων αυτών τοιχοκόλλησαν τα ονόματα των εκτελεσμένων από τους ναζί ΕΠΟΝιτών.
Στη συνέχεια ο Τρ. Μηταφίδης επισκέφθηκε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Π. Αβραμόπουλο ζητώντας του να παραλάβει τα πορτραίτα και να μην παραπεμφθεί το ζήτημα της αλλαγής ονοματοδοσίας  δρόμων που έχουν  ονόματα δοσίλογων στις καλένδες. Από την πλευρά του ο Π. Αβραμόπουλος δεν δέχτηκε να παραλάβει τα πορτραίτα των δοσίλογων δημάρχων επικαλούμενος ζήτημα τυπικής διαδικασίας χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή αυθαίρετη. Τα μέλη της Ανοιχτής Πόλης άφησαν τελικά τα πορτραίτα στο γραφείο του και αποχώρησαν τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή είχε στόχο την ουσία της αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης στην πόλη μας.

1ο Γεν. Λύκ. Παλλήνη - Συγχαρητήρια σε παιδιά , γονείς, καθηγητές!!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Anastasios Boudouvas Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του, καθώς και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSKOLA την 10η Απριλίου 2014.
Στην ημερίδα συμμετέχουν μαθητές Λυκείων από τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής εκπροσωπείται από 24 μαθητές, από τους οποίους οι 6 είναι από Λύκεια της Ανατολικής Αττικής.
Σε διαγωνισμό που έγινε μεταξύ μαθητών όλων των Λυκείων (Δημόσιων και Ιδιωτικών), από τους 6 που πέτυχαν οι 3 (ποσοστό 50%) είναι μαθητές του 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.
Οι μαθητές αυτοί είναι:
ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΥΚΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΦΑΛΑΡΑ ΠΙΝΕΛΟΠΗ
Ο Διευθυντής Τάσος Μπουντουβάς και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου αισθάνονται υπερήφανοι για την επιτυχία των μαθητών τους, τους οποίους και συγχαίρουν.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Το Δημόσιο επιμένει να χρεώνει τις αυθαιρεσίες του στους δικαιούχους κατοικιών Ο.Ε.Κ.

Στις 26 Οκτ. 2013 είχα αναρτήσει το εξής κείμενο, το περιεχόμενο του οποίου κοινοποιήθηκε σε βουλευτές διαψορετικών κομμάτων της Περιφέρειας Αττικής:


Στο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση, η παρ. 15α  του άρθρου 23 ανέφερε τα εξής: “Στις διατάξεις του παρόντος νόμου υπάγονται, μόνο με την καταβολή του σχετικού παραβόλου και χωρίς την καταβολή του ειδικού προστίμου, αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης επί κτιρίων που αποδόθηκαν στους δικαιούχους από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας(Ο.Ε.Κ.).”
Στον οικισμό “Γρηγόρης Λαμπράκης” κατασκευής Ο.Ε.Κ.

Να σε ξεφτιλίζουν, να είσαι αθώος και να μην λες κουβέντα. Γίνεται;

Σαμαράς-Μιχελάκης
Να καυχιέσαι στο βιογραφικό σου πως είσαι δημοσιογράφος από το 1979, να έχεις διατελέσει βουλευτής, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καραμανλής, υπουργός και να βγαίνει πρωτοσέλιδο πως υπάρχει δικογραφία που σε κατηγορεί πως χρηματίστηκες και να μην λες κουβέντα.
Κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος ο οποίος είναι αθώος και έχει κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον κάποιος ο οποίος κατείχε τις θέσεις του Γιάννη Μιχελάκη, θα έσκιζε τα ιμάτιά του για την αθωότητά του. Θα έλεγε @πού είναι αυτή η δικογραφία να έρθει τώρα στη Βουλή και να γίνει άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η αθωότητά μου». Θεωρητικά έτσι θα έκανε ένας αθώος πολιτικός που τον ενδιαφέρει να αποδειχθεί η αθωότητά του.
Πώς αντέχει ο υπουργός Εσωτερικών να τον κατηγορούν έτσι, όχι οι δημοσιογράφοι, αλλά οι εισαγγελείς, και να μην έχει ανοίξει το στόμα του να πει μια κουβέντα δημόσια; Έστω ένα ανθρώπινο «είμαι αθώος». Παίρνει τηλέφωνα σε δημοσιογράφους για να μην παίξουν το θέμα. Και αυτοί φυσικά το κάνουν, αναγνωρίζοντας ίσως ένα οικείο σύστημα λειτουργίας τους που λέει «μου δίνεις, σου δίνω». Τηλεφωνούν και αυτοί στον Μιχελάκη για να δείξουν πως ξέρουν και να τον διαβεβαιώσουν πως θα τον βοηθήσουν, εξασφαλίζοντας έτσι μια μεταξύ τους υποχρέωση.
Η χώρα παρακολουθεί ένα ακόμη επεισόδιο διαφθοράς, σα να κοιτάει από τον καναπέ ένα ακόμη σήριαλ της ίδιας της ζωής του. Και τα κόμματα, τι κάνουν τα κόμματα; Δείχνουν να έχουν θιγεί; Να θέλουν την κάθαρση; Να απαιτούν εξηγήσεις που στη χώρα φτάσαμε στο σημείο να βάζουν χέρι ακόμη και σε αυτές τις τυπικές νομικές διαδικασίες που καθορίζουν τι θα γίνει μια δικογραφία για έναν βουλευτή;
Η ίδια η ΝΔ και ο Σαμαράς δεν έχουν πει το παραμικρό. Ζητωκραυγάζουν για τις αγορές, την ώρα που αποκαλύπτεται πως πλάι στον πρωθυπουργό ίσως υπάρχει μια άλλη εσωτερική αγορά χρηματισμών και διαφθοράς. Η στάση του Σαμαρά παύει να είναι ύποπτη πολιτικά και αγγίζει τη σφαίρα του ποινικά ύποπτου. Ήξερε ο Σαμαράς, είναι το ερώτημα. Αν όχι, τώρα ξέρει; Γιατί γίνεται συνένοχος στη συγκάλυψη;

13 ιστορίες που αποδεικνύουν ότι τα ζώα έχουν ψυχή

13 ιστορίες που αποδεικνύουν ότι τα ζώα έχουν ψυχή

ΟΛΑ ΕΔΩ: Αυτά που αποκαλύπτονται στην εκπομπή του Γ. Τράγκα...

ΟΛΑ ΕΔΩ: Αυτά που αποκαλύπτονται στην εκπομπή του Γ. Τράγκα...: Απίστευτο σενάριο για συμβόλαιο δολοφονίας του Αθανασιου στην σκιά της υπόθεσης Μπαλτακου! Αυτά που αποκαλύπτονται στην εκπομπή του Γ. ...

Να τι σημαίνει το Αγγλικό Δίκαιο που η Ελλάδα σήμερα πουλάει ΟΜΟΛΟΓΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Να τι σημαίνει το Αγγλικό Δίκαιο που η Ελλάδα σήμερα πουλάει ΟΜΟΛΟΓΑ και πανηγυρίζει ο Στουρνάρας - Είδηση που ΔΕΝ θα διαβάσετε πουθενά αλλού!!!

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης αποκαλύπτει τι σημαίνει η αλλαγή του δικαίου για τα νέα ομόλογα

Με το ελληνικό οι κανόνες λειτουργούν υπέρ του οφειλέτη, ενώ με το αγγλικό υπέρ του δανειστή!
Αν γίνει η αλλαγή που μας ζητάνε επίμονα οι δανειστές, δεν μπορείς να ζητήσεις μείωση του χρέους
Απαράδεκτη είναι η τυχόν αποδοχή του αγγλικού δικαίου στη νέα δανειακή σύμβαση, υπογραμμίζει με συνέντευξή του στο «ΠΑΡΟΝ» ο έγκριτος συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης, παραθέτοντας ουσιαστικά επιχειρήματα. Ο κ. Κασιμάτης εξηγεί ότι οι δανειστές μας θέλουν να επιβάλουν το αγγλικό δίκαιο

Πως ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε σε κάθε περιφέρεια και δήμο


Ο εκλογέας όταν προσέλθει στο εκλογικό του τμήμα ψηφίζει πρώτα για τις περιφερειακές εκλογές και αμέσως μετά για τις δημοτικές εκλογές
Στις περιφερειακές εκλογές ψηφίζουμε για:

Την εκλογή του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών και του περιφερειακού συμβουλίου.
  • Σε κάθε εκλογική περιφέρεια βάζουμε από έναν έως τέσσερεις σταυρούς ανάλογα με τον αριθμό των εδρών που εκλέγει στο περιφερειακό συμβούλιο. Ως εκλογική περιφέρεια για τις περιφερειακές εκλογές ορίζεται η χωρική επικράτεια της περιφερειακής ενότητας που συγκροτήθηκε με τον Καλλικράτη. Η περιφερειακή ενότητα στην ηπειρωτική Ελλάδα ακολουθεί τα όρια των σημερινών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (πχ. Εύβοια, Βοιωτία, Καρδίτσα,Δυτική Αττική) με εξαίρεση την Νομαρχία Αθηνών στην οποία συγκροτούνται 4 περιφερειακές ενότητες στα όρια των σημερινών τομέων της Νομαρχίας. Στα νησιά οι περιφερειακές ενότητες συγκροτούνται κατά βάση στα όρια των σημερινών επαρχιών (πχ. Θάσος, Σποράδες, Ιθάκη, Μήλος). Αναλυτικός πίνακας υπάρχει στο τέλος του κειμένου.
Αν στην εκλογική περιφέρεια εκλέγονται από 1 έως 3 περιφερειακοί σύμβουλοι, τότε ο εκλογέας μπορεί να προτιμήσει  μέχρι έναν υποψήφιο. Αν εκλέγονται μεταξύ 4 και 7 περιφερειακοί συμβούλοι, ο εκλογέας μπορεί να προτιμήσει  μέχρι δύο

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Έγγραφο Eurogroup: Προαπαιτούμενο 25.000 σε κινητικότητα για τα 6,3 δισ. ευρώ-Έγγραφο - σοκ για χιλιάδες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων και μέτρα Ιούνιο και Ιούλιο




Της Δήμητρας Καδδά

Δεν έχουν τελειώσει τα προαπαιτούμενα για να εγκριθούν τα 6,3 δισ. ευρώ αναφέρει σε έγγραφό του με ημερομηνία 7 Απριλίου ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem. Αποκαλύπτει ότι είναι δεσμευτική η είσοδος 25.000 υπαλλήλων σε κινητικότητα πριν την έγκριση της εκταμίευσης, ενώ υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης για απολύσεις επιπλέον 2.000 υπαλλήλων στο α΄ τρίμηνο του 2015.  Γίνεται λόγος και για κινδύνους στην ανάκαμψη γιατί καθυστερούν μεταρρυθμίσεις λόγω «κατεστημένων συμφερόντων» αλλά και για ανησυχία που προκαλούν τα κόκκινα δάνεια.

Το έγγραφο αποτελεί σύνοψη της δ΄ έκθεσης προόδου της ΕΕ για το ελληνικό μνημόνιο και τη δόση. Καταγράφει αλλαγές στην βιωσιμότητα του χρέους και στις αποκρατικοποιήσεις: υψηλότερο χρέος κατά 1% του ΑΕΠ το 2020 και χαμηλότερα κατά 2 δισ. ευρώ  περίπου (από τα 24,2 δισ. ευρώ στα 22,6 δισ. ευρώ) έσοδα ιδιωτικοποιήσεων το 2020 λόγω της αγοράς ακινήτων κυρίως.

Τα νέα ορόσημα
Καταγράφει και τα νέα ορόσημα Ιουνίου και Ιουλίου, βάση των οποίων θα έρθουν τα 2 δισ. ευρώ των δόσεων που απομένουν. Όπως αναφέρει περιλαμβάνουν για τον Ιούνιο μεταξύ άλλων: νέες παρεμβάσεις στους φόρους υπέρ τρίτων, μεταρρυθμίσεις σε υγεία, συνταξιοδοτικό και ενέργεια.

Αναλυτικά για τον Ιούνιο προβλέπει:
·         Προσαρμογής της νομοθεσίας του εμπορίου
·         Μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων μέσω και των φόρων υπερ τρίτων
·         Ενίσχυση του πλαισίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς
·         Βελτίωση της ανάκτησης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και
·         Μεταρρυθμίσεις στην υγειονομική περίθαλψη 

Για τον Ιούλιο επισημαίνει ότι θα ισχύουν οι παραπάνω όροι  με την εξαίρεση του εμπορίου και  των εσόδων κοινωνικής ασφάλισης , ενώ θα προβλέπονται επιπλέον και παρεμβάσεις:
·         Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και

Ο Ρουπακιώτης αδειάζει Βενιζέλο & Σαμαρά: Ισχυρές παρεμβάσεις Μπαλτάκου στα νομοσχέδια :: left.gr

Ο Ρουπακιώτης αδειάζει Βενιζέλο & Σαμαρά: Ισχυρές παρεμβάσεις Μπαλτάκου στα νομοσχέδια :: left.gr

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πουλώντας σχολεία στην Ελλάδα της Κρίσης

Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Aθήνα, 7 Απριλίου 2014
 
Πουλώντας σχολεία στην Ελλάδα της Κρίσης
Ένα ντοκιμαντέρ από τον Κρίτωνα Αρσένη
 
Τη μάχη της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης να διασώσει 4 εν λειτουργία σχολικά κτήρια και το μόνο κλειστό γήπεδο στίβου από το ΤΑΙΠΕΔ και την πώλησή τους σε ιδιώτες παρουσιάζει 9’ ντοκιμαντέρ. Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πουλώντας σχολεία στην Ελλάδα της Κρίσης» μιλούν ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, η Πόπη Σαραϊδάρη, μέλος Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ και ο Γιώργος Κατσικάς, προπονητής στίβου.
Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με τη συνδρομή του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Κρίτωνα Αρσένη, σε μια ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής, που αγωνίζονται για να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και τα γήπεδα που βρίσκονται σήμερα στον χώρο καθώς και ένας ιερός ναός αλλά και οι δασικές εκτάσεις και η λεωφόρος Δενδροποτάμου.
Ο ανεξάρτητης ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης βρέθηκε κοντά στους κατοίκους για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ και προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις.
“Η ελληνική κυβέρνηση δε διστάζει να ξεπουλήσει ακόμη και τα σχολεία και να παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ χώρους εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας αλλά και ανάσες πρασίνου για να τις μετατρέψει, σύμφωνα με το σχέδιο, σε εμπορικό κέντρο, γραφεία, διαμερίσματα, αθλητικές δραστηριότητες. Όλα αυτά σε έναν δήμο όπου αντιστοιχεί μόλις 1,5 τ.μ. πράσινου ανά κάτοικο και με πανευρωπαϊκό ρεκόρ στην ατμοσφαιρική ρύπανση.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο επίτροπος Ολι Ρεν, απαντώντας σε γραπτή ερώτησή μου αποποιείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στην πώληση των σχολείων που χαρακτηρίζει κυβερνητική επιλογή.  Καλώ την κυβέρνηση να ακυρώσει έστω και τώρα την μεταβίβαση των δύο πρώην στρατοπέδων “Παπακυριαζή” και “Μεγάλου Αλεξάνδρου” στο ΤΑΙΠΕΔ και την πώληση των αναντικατάστατων δημόσιων υποδομών  που κατασκευάστηκα σε αυτά.”
Το πλήρες ντοκιμαντέρ θα βρείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=7PRKa8W1Q4E&list=UUPHxyJGmaf7mG34Z56l9aLg
 

IΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΔΙΤ & FAST TRACK - Η ελληνική πραγματικότητα

 
  EKΔΗΛΩΣΗ    
  IΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  
  ΣΔΙΤ & FAST TRACK - Η ελληνική πραγματικότητα  
   



     
  Kεντρικός ομιλητής:  
 
  • Νότης Μηταράκης - Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας
 
     



     
  Ομιλητές:  
 
  • Γιώργος Σταθάκης - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
  • Γιάννης Εμίρης - Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ
  • Νίκος Βέττας - Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, καθηγ. Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Κώστας Μητρόπουλος - Εντεταλμένος Σύμβουλος, PwC
 
     
  Συντονιστής:  
 
  • Γιάννης Περλεπές - Γενικός Διευθυντής, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 
     
  Μπορείτε να στέλνετε ερωτήματα προς τους ομιλητές στο evif@naftemporiki.gr  
     



     
  Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στις 17:30  
  στο ξενοδοχείο NJV ΑTHENS PLAZA - Βασ. Γεωργίου Α’ 2, Σύνταγμα  
  Ώρα έναρξης: 18:00 - Η είσοδος είναι ελεύθερη  
     

 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το www.naftemporiki.gr
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Η Ελλάδα καταστρέφεται βάσει σχεδίου»


Τον έχουν χαρακτηρίσει «Αϊνστάιν της γλωσσολογίας», «Δαρβίνο της εποχής μας» και «κορυφαίο διανοούμενο του κόσμου». Είναι ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που του έδωσε και τον χαρακτηρισμό «ο αντιαμερικανός εξτρεμιστής», τον οποίο χρησιμοποιούν κυρίως οι Αμερικανοί. Η θεμελιώδης πλέον «Ιεραρχία Τσόμσκι», την οποία περιέγραψε το 1956, τον έχει καθιερώσει και ως έναν από τους σημαντικότερους γλωσσολόγους όλων των εποχών. Και όμως, παρ’ ότι έχεις όλα αυτά στο μυαλό σου όταν πηγαίνεις να τον συναντήσεις, ο 83χρονος Νόαμ Τσόμσκι είναι τελικά ακόμη πιο επιβλητικός και εντυπωσιακός από τη φήμη του.
Ο Νόαμ, όπως τον αποκαλούν όλοι στο ΜΙΤ, πηγαίνει κάθε ημέρα στο γραφείο του, στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας. Εκεί βρεθήκαμε στις 3.00 το μεσημέρι, 15 λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού μας. Η Μπεβ Στολ, η βοηθός του, μας άνοιξε την πόρτα του προθαλάμου του γραφείου του. Είναι αυτή που κανονίζει τα πάντα για εκείνον με κάθε λεπτομέρεια: «Σε πέντε λεπτά θα μπείτε στο γραφείο του, ετοιμαστείτε και ο καθηγητής θα είναι μαζί σας στην ώρα του».
Ένα γραφείο γεμάτο βιβλία παντού. Στην τεράστια βιβλιοθήκη όλα είναι τοποθετημένα σε ράφια με γραμμένη από κάτω την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Μια κατηγορία, όμως, ενώ έχει ετικέτα, είναι εντελώς κενή από βιβλία: «Intelligence». Σε κεντρικό σημείο υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία του Μπέρτραντ Ράσελ και από κάτω γραμμένη η φράση με την οποία ξεκινά η αυτοβιογραφία του και προφανώς εκφράζει και τον Τσόμσκι: «Τρία πάθη, απλά, αλλά κατακλυσμιαία, εξουσιάζουν τη ζωή μου: Η λαχτάρα για αγάπη, η αναζήτηση της γνώσης και η ανυπόφορη θλίψη για τα βάσανα του ανθρώπινου είδους». Καθήσαμε σε ένα τραπέζι στο μέσον του γραφείου του, και ο Τσόμσκι κάθησε ακριβώς δίπλα μας. Ευτυχώς, γιατί εκτός του ότι είναι συναρπαστικό να τον έχεις κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής, είναι γνωστό ότι μιλάει πάρα πολύ σιγά. Εκτός όλων των άλλων, φημίζεται και για την απίστευτη μνήμη του, θυμάται απλώς τα πάντα, κάτι που δεν το αρνείται και ο ίδιος: «Ναι, θυμάμαι πολλά πράγματα, αλλά μερικές φορές είναι λίγο βασανιστικό, επειδή οι άλλοι συνήθως δεν θυμούνται». Μπορεί με μεγάλη ευκολία να πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο σαν να «τραβάει» μέσα στο μυαλό του συρτάρια με γνώσεις και πληροφορίες. Άκουγε κάθε ερώτησή μας σκυφτός, κοιτώντας προς τα κάτω, και μόλις τελειώναμε σήκωνε αμέσως το βλέμμα του και έδινε την απάντησή του κοιτώντας μας κατάματα μέχρι τέλους.
Πάντως ο Τσόμσκι έκανε την πρώτη ερώτηση: «Αλήθεια, τι γίνεται στην Ελλάδα; Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».
 Ετοιμαζόμαστε να καταστρέψουμε την παγκόσμια οικονομία. Ετσι μας λένε. Όμως η Ελλάδα που είναι λιγότερο από το ένα χιλιοστό της παγκόσμιας οικονομίας θα καταστρέψει όλη την υφήλιο; Δεν είναι γελοίο αυτό;
«Πιστεύω ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο».
Και τι θα κερδίσουν οι λεγόμενες «αγορές» από την καταστροφή της Ελλάδας;
«Ξέρετε, αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα».
Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν στο τέλος;
«Ήδη πληρώνονται εδώ και πολλά χρόνια. Έπαιρναν πάντα και

Επιδοτούμενα σεμινάρια: Επιλεγμένες αναρτήσεις σεμιναρίων Απρίλιος 7, 2014

http://www.epidotoumena-seminaria.com/

Μια ιδέα υλοποιείται..87 λεπτά 84 χρόνια μετά

Η ιδέα, η μεταλαμπάδευσή της, οι προσπάθειες των ανθρώπων που την προχώρησαν, η υλοποίησή της. Η συνεργασία ανθρώπων που διαθέτουν την ικανότητα να νιώσουν την ουσία της ζωής, φέρνει πολύ όμορφες και ιστορικές στιγμές. Ενάντια στον φασισμό, στον ρατσισμό, στον εθνικισμό, υπέρ των ανθρώπων, των λαών, της Ιστορίας το όραμά μας, οι δράσεις και οι προσπάθειές μας, ο αγώνας μας:
Ανακοίνωση του ΑΠΣ Λαίλαπας Χίου
87 λεπτά 84 χρόνια μετά
1930: Διοργανώνεται στη Χίο ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας του Λαίλαπα με την Καρσιγιακά Σπορ, ο πρώτος σε ελληνικό έδαφος αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ ομάδων της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Η τουρκική ομάδα ναυλώνει πλοίο και έρχεται από την Σμύρνη εν χορδαίς και οργάνοις μαζί με εκατοντάδες φιλάθλους της αλλά και θεσμικούς παράγοντες του Δήμου Σμύρνης, σύσσωμη την διοίκηση του Επιμελητηρίου καθώς και πολλούς επιχειρηματίες για σύναψη εμπορικών σχέσεων με τη Χίο. Η τουρκική αποστολή καταφθάνει στο νησί το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και ο Δήμος Χίου σημαιοστολίζει την προκυμαία με τα χρώματα και τα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών, οργανώνει δε υποδοχή των Τούρκων επισκεπτών σε κλίμα πανηγυρικό, κατόπιν παραθέτει επίσημο

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ. ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ SUPER ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ «ΚΟΡΙΟ» ΕΧΟΥΝ «ΣΑΡΩΣΕΙ» ΤΑ ΠΑΝΤΑ -ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΦΕΤΕΣ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ -ΤΟ «ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ GATE» ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ. ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ SUPER ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ «ΚΟΡΙΟ» ΕΧΟΥΝ «ΣΑΡΩΣΕΙ» ΤΑ ΠΑΝΤΑ -ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΦΕΤΕΣ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ -ΤΟ «ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ GATE» ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Βόμβα: Γερμανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται από την Τρόικα Listening Post - Feature Greece's media crisis (Ελλάδα: Κρίση στα ΜΜΕ)



 
Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις

Η αποκάλυψη Γερμανού δημοσιογράφου, το αφιέρωμα του Al Jazeera και το δημοσιεύμα της New York Times.

 

Mια
αποκάλυψη βόμβα που θα συζητηθεί έκανε Γερμανός δημοσιογράφος σε
συνομιλητές του στην Αθήνα. Σύμφωνα με αυτή τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ
ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές
της Blackrock του υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι
περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν! Έτσι οι Έλληνες
μηντιάρχες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να αναστείλουν εκδόσεις, να
κλείσουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι
θα την γλιτώσουν στο τέλος) ή να παραδοθούν αμαχητί στους δανειστές.
Αυτό σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παρότι διατηρούν μια αντιμνημονιακή
ρητορία σαν φερετζέ, στην πραγματικότητα ελέγχονται απόλυτα από τους
δανειστές, οι οποίοι πλέον τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνιακή τους
προπαγάνδα!

Το
θέμα είναι τεράστιο και καλούνται τα κόμματα να αναδείξουν την σημασία
του καθώς εκτός από τον ιλιγγιώδη δανεισμό των ΜΜΕ, δεν είναι λίγοι οι
μηντιάρχες που έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε με την Δικαιοσύνη για πάσης
φύσεως σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και οι οποίες
μυρίζουν μπαρούτι. Ως τώρα εξαιτίας της εγχώριας διαπλοκής οι
περισσότεροι από αυτούς είχαν καταφέρει να πέσουν στα μαλακά, τώρα όμως
που οι δανειστές μας αποκτούν και τον έλεγχο πολλοί κάνουν λόγο για non
stop δράση και χειροπέδες σε χέρια «επωνύμων». Την ίδια θέση είχε πάρει
στο παρελθόν και ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera, όπως διαβάζουμε στο
tromaktiko.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:



Χάθηκε η αξιοπιστία στις ελληνικές εφημερίδες και κανάλια


Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψειςΜε
δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times αναφέρεται στην αξιοπιστία
των ελληνικών ΜΜΕ , στην πτώση κυκλοφορίας των εφημερίδων, αλλά και στις
επαναλήψεις των καναλιών, δίνοντας έμφαση στα εναλλακτικά μέσα
ενημέρωσης.

Υποστηρίζει
μάλιστα πως οι εφημερίδες είναι περισσότερο διαπλεκόμενες, ενώ αναφορά
γίνεται και στα κανάλια που η οικονομική κρίση τα έχει οδηγήσει σε
επαναλήψεις προγραμμάτων.

«Καθώς
η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση μεγαλώνει και τα κανάλια τα οποία
''πνίγονται'' οικονομικά μεταδίδουν επαναλήψεις αντί για αυθεντικά
προγράμματα, οι εναλλακτικές ιστοσελίδες μπορεί να αποκτήσουν ακόμη
μεγαλύτερο κοινό».

«Δημοσκοπήσεις,
πριν την οικονομική κρίση, έδειχναν πως οι Έλληνες δεν είχαν
εμπιστοσύνη στα μεγάλα μέσα επικοινωνίας, σχεδόν τόσο όσο και στους
πολιτικούς, θεωρώντας πως και οι δύο εμπλέκονται σε ένα είδος
«συντροφικού»' καπιταλισμού ο οποίος βοήθησε στο να οδηγηθεί η χώρα στη
χρεοκοπία».

«Τώρα,
μετά από 4 χρόνια μέσα στην κρίση, οι Έλληνες είναι ακόμη πιο σκεπτικοί
όσον αφορά τα μεγάλα ΜΜΕ και ακόμη πιο «πεινασμένοι» για πληροφόρηση
από άλλες πηγές, ειδικά εάν διαφοροποιούνται από την γραμμή της
κυβέρνησης πως η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από τις πολιτικές
λιτότητες που απαιτούν οι ξένοι δανειστές της», γράφουν οι
NewYorkTimes.

«Την
ίδια στιγμή, η οικονομική κρίση έχει τροφοδοτήσει πολλές θεωρίες για
την αυθεντική πηγή της μιζέριας της Ελλάδας, με αποτέλεσμα μερικές φορές
να πνίγονται αξιόπιστες πληροφορίες μέσα σε μια κακοφωνία συνωμοσιών.
Αλλά τα εναλλακτικά ΜΜΕ έχουν προσπαθήσει να γεφυρώσουν αυτό το κοινό
επιδιώκοντας την «δημοσιογραφία των πολιτών»' και προσπαθώντας να
επικεντρωθούν σε θέματα τα οποία παραμένουν «ταμπού» για τα συστημικά
ΜΜΕ», γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Το
δημοσίευμα των NewYorkTimes, το οποίο αναφέρεται εκτενώς σε αρκετές
εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια
στην Ελλάδα, κλείνει επισημαίνοντας:
«Καθώς
η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση μεγαλώνει και τα κανάλια τα οποία
''πνίγονται'' οικονομικά μεταδίδουν επαναλήψεις αντί για αυθεντικά
προγράμματα, οι εναλλακτικές ιστοσελίδες μπορεί να αποκτήσουν ακόμη
μεγαλύτερο κοινό».

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό


Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μια φράση-κλειδί που ακουγόταν πολύ στην Ελλάδα τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε πολλές φορές από χιλιάδες χείλη απλών πολιτών. Μπορεί να την είπες κι εσύ. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε, ως απάντηση, από εκατοντάδες «καλλιτέχνες» και ηθοποιούς, όταν ερωτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τα όσα συνέβαιναν στη χώρα μας. Το πίστευαν; Το έλεγαν γιατί ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους και να μη χάσουν «πελάτες»; Πάντως, το έλεγαν.
Τις προηγούμενες δεκαετίες, η πολιτική στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο είναι σήμερα. Αν ξεκινούσες πολιτική συζήτηση, οι άνθρωποι δυσανασχετούσαν. Ήταν «βαρετό».
Κάτι ακόμα που δεν ήταν διόλου δημοφιλές στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η γνώση και η πνευματικότητα. Ο χαρακτηρισμός «κουλτουριάρης» σου ερχόταν αμέσως σαν

These 40 Photos From The Past Are Shocking, Crazy, Or Both. I Still Can’t Believe Some Of Them. ~ A Peaceful Warrior

These 40 Photos From The Past Are Shocking, Crazy, Or Both. I Still Can’t Believe Some Of Them. ~ A Peaceful Warrior

Συναγερμός από νέα έρευνα: Αλλάζει ο τρόπος μετάδοσης του ιού HIV στην Ελλάδα

Άλλη μία ιερόδουλη βρέθηκε θετική στον ιό HIVΑνησυχητικές ενδείξεις ότι αλλάζει ο τρόπος μετάδοσης του ιού HIV/AIDS σε σχέση με τους μέχρι σήμερα γνωστούς τρόπους μετάδοσης, έχουν περιέλθει σε γνώση του υπουργείου Υγείας, μετά από επιδημιολογικές και μοριακές αναλύσεις σε άτομα που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για έρευνα που διενεργήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «δείχνει

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η υπομονή μας τέλειωσε! 25 Μαΐου 2014: ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ!






Η υπομονή μας τέλειωσε!

25 Μαΐου 2014:
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ!





Στις ευρωεκλογές στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης:

•    Τελειώνουμε με την κυβέρνηση των Μνημονίων και της Τρόικας, την κυβέρνηση της διαπλοκής και της διαφθοράς – Αντιστεκόμαστε στην αντιδραστική εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ανοίγουμε το δρόμο για τη δική μας Ευρώπη:


•    Μια Ευρώπη με Πραγματική Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη – ενάντια στην αυτοκαταστροφική Ευρώπη του Μερκελισμού, των Τραπεζών, των Μνημονίων και της Τρόικας.


Με τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς:


•    Αγωνιζόμαστε για Αξιοπρέπεια στην Εργασία, Ισοτιμία και Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, Πολιτισμό και Άνθηση της Δημιουργικότητας, Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση που δεν στηρίζεται στην απαξίωση των εργαζομένων αλλά στο πλουτοπαραγωγικό δυναμικό κάθε τόπου.


Σε καιρούς κρίσιμους όσο οι σημερινοί, οι ευρωεκλογές του

Baltakos Gate στον κόσμο..η λίστα των δημοσιευμάτων

Achilles M. Peklaris
Όπως εύστοχα σημειώνει ο Yannis Kemmos είναι η μόνη φορά που τα ελληνικά ΜΜΕ δεν χρησιμοποίησαν τη φράση-κλισέ "η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου" ήταν για το Baltakos Gate. Και όμως, τον κάνει τον γύρο του κόσμου. Από τη Βαλτιμόρη μέχρι τη Τζακάρτα κι από το BBC μέχρι το CNN.
Εδώ είναι η λίστα των δημοσιευμάτων για τον "σύμβουλο του πρωθυπουργού που συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή"...