Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ιδού οι εταιρείες που μας «σέρβιραν» άλογο και μουλάρι – Όλα τα ονόματα

kreas
Τη λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και τη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ.
Πρόκειται για εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από… μουλάρι.
«Πρόκειται για εταιρείες που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν να έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παράβαση. Εντός του Νοεμβρίου οριστικοποιήθηκαν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν».
Πρόκειται για 23 «βαριές» επωνυμίες της εγχώριας -και όχι μόνο- αγοράς, στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 228.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα επιβλήθηκε:
1.Πρόστιμο € 7.000 στην επιχείρηση παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε. στη Θέρμη διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Η επιχείρηση χρησιμοποίησε, τουλάχιστον σε μία περίπτωση, κρέας αλόγου για την παρασκευή έτοιμων φαγητών.

2. Πρόστιμο € 8.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ Α.Β.Ε.Ε. στις Αχαρνές διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος “κεμπάπ κατεψυγμένο” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
3. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων

ΠΡΟΣΕΛΗΝΕΣ: ΎπερΣτοά Ελλάδος

ΠΡΟΣΕΛΗΝΕΣ: ΎπερΣτοά Ελλάδος: Κολλέγιο Αθηνών (Κολλέγιο Ψυχικού) ex Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών Το Κολέγιο Αθηνών δεν είναι ένα ακόμα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ...

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αριστεροί με δεξιά τσέπη....

Άφησα να περάσουν κάνα δυο μέρες από τη δημοσίευση των πόθεν έσχες, γιατί χρειαζόταν μια απόσταση από τις πρώτες εντυπώσεις κι από τον ορυμαγδό της τηλεοπτικής εκμετάλλευσης και της συντροφικής αμφιθυμίας.
Ασφαλώς νιώθω κι εγώ κάποια αμηχανία με τις τρεις περιπτώσεις των πλούσιων αριστερών βουλευτών. Σπάει ένα στερεότυπο μ’ αυτόν τον τρόπο, του λαϊκού ηγέτη που δεν έχει τίποτ’ άλλο να χάσει παρά μόνο τις αλυσίδες του, που ζει μοναστικά σ’ ένα δυαράκι και δεν έχει πού την κεφαλήν κλίναι και έχει εκχωρήσει ολόκληρη την περιουσία του -εκτός από την ίδια του τη ζωή- στο λαϊκό κίνημα. Η αμηχανία όμως δεν είναι αρκετή για να παραγάγεις πολιτικά συμπεράσματα.

Στο κάτω κάτω, δεν αποτελεί καινούριο φαινόμενο η ύπαρξη αστών που προσχωρούν στην Αριστερά. Η αριστερή αργκό έχει φροντίσει προ πολλού να δημιουργήσει τον κατάλληλο όρο: «ταξικοί

Οι νέοι τροχοί που θα αλλάξουν για πάντα την ποδηλασία

Οι νέοι τροχοί που θα αλλάξουν για πάντα την ποδηλασία
Η ποδηλασία είναι μια τεχνολογία αρχαιότερη από τα αυτοκίνητα, αλλά είναι επίσης σαφές ότι η ποδηλασία είναι ο τρόπος μετακίνησης του μέλλοντος. Οι προηγμένες πόλεις στον κόσμο, ήδη χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις, κάτι που κρατά τους πολίτες τους σε καλή φυσική κατάσταση μειώνοντας παράλληλα την ατμοσφαιρική ρύπανση και το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Ωστόσο, η ποδηλασία δεν είναι πάντα εύκολη. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μεγάλων αποστάσεων μπορεί κάποιος να νιώσει κουρασμένος – ειδικά αν ανεβαίνουν λόφους ή ανηφόρες, κινούνται κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών, ή εάν έχει στην πλάτη του σακίδιο ή κάποιο άλλο βάρος. Όμως, μια νέα εφεύρεση, δημιούργημα ερευνητών του ΜΙΤ, πρόκειται να αλλάξει όλα τα παραπάνω.
Υποδεχθείτε τον «Τροχό της Κοπεγχάγης» (Copenhagen Wheel), μία συσκευή που τοποθετείται πάνω στον υπάρχοντα τροχό του ποδηλάτου σας. Αποθηκεύει την ενέργεια που ήδη χρησιμοποιείτε και την αποθηκεύει για όταν την χρειάζεστε περισσότερο. Οι ανηφόρες και οι λόφοι γίνονται επίπεδοι και δεν χρειάζεται να σπαταλάτε μεγάλη ενέργεια για να μετακινείστε. Είναι μια συσκευή τόσο απλή και θα εκπλαγείτε με το τι καταφέρνει. Απλά, θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο του ποδηλάτου (και του πλανήτη μας) για πάντα.
Περίεργοι; Παρακολουθήστε το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Message From Down syndrome Workers !!!! Theyre more than you think


Το τηλεοπτικό κανάλι Abc έκανε ένα πείραμα σε σούπερ Μάρκετ του Μπρούκλιν.
Το πείραμα αφορά την πολύ κακή συνήθεια των ανθρώπων να μην "ανακατεύονται" όταν συμβαίνει μπροστά τους το άδικο.
Μια εγωιστική, συμπεριφορά, χιλιόμετρα μακριά από τον πολιτισμό του ανθρώπινου είδους και της αλληλεγγύης για το ίδιο του το είδος, έστω.

Το σενάριο το πειράματος είχε ως εξής:
Ο Τζος, ηθοποιός με σύνδρομο Down, πιάνει πόστο σε ταμείο του σούπερ μάρκετ και υποδύεται τον υπάλληλο που βάζει τα πράγματα στις σακούλες.
Μια ακόμα ηθοποιός υποδύεται τη στριφνή πελάτισα που τον χλευάζει, γιατί αργεί να γεμίσει τις τσάντες με τα πράγματα.
Δυσανασχετεί, λέει ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να δουλεύουν και εδώ ακριβώς αρχίζει το πείραμα.

Πόσοι πελάτες πήραν το μέρος του Τζος;
Η πρώτη πελάτισσα που έγινε μάρτυρας της ηθοποιού-πελάτισσας με την απαράδεκτη συμπεριφορά σε ένα εργαζόμενο άτομο με είδικές ικανότητες, κάνει κάποιους μορφασμούς δυσαρέσκειας, αλλά δεν μιλάει να τον υπερασπιστεί.
Στην έξοδο όταν της εξηγούν το πείραμα και τη ρωτούν γιατί δεν αντέδρασε, είπε πώς δεν θεωρεί σωστό να ανακατεύεται στις απόψεις των άλλων.
Κάτι ανάλογο είπε και μια άλλη κυρία.

Το πείραμα κράτησε 2 μέρες και με άλλους ηθοποιούς, έναν άντρα και δυο teenagers-πελάτες και μόνο ελάχιστοι πελάτες αντέδρασαν στον κακοήθη συνάνθρωπο με την αγένεια και τη σκληρότητα απέναντι στον Τζος.
Ποιοι αντέδρασαν;
Ένας άντρας που έχει αδελφή με σύνδρομο Down, μια δασκάλα παιδιών με ειδικές ανάγκες και κάνα δυο ακόμα.
Σε δυο μέρες γυρισμάτων, σε ένα σούπερ μάρκετ με τόσο κόσμο, μόνο οι άνθρωποι που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ήταν...άνθρωποι.
Και όταν οι "αδιάφοροι" ενημερώθηκαν για το πείραμα, ήταν πολύ αργά για να ντραπούν.

Δείτε το βίντεο και αλλάξτε στάση...Μιλήστε όταν βλέπετε την κακοποίηση δίπλα σας.
Λεκτική ή σωματική. Σε άνθρωπο ή σε ζώο.
Το φίδι, ναι, εσάς περιμένει για να το βγάλετε απ΄ την τρύπα.

Η "πικρή" αλήθεια για τη ζάχαρη







«Έκαψαν τα πάντα. Ακόμα και το ρύζι! Δεν μας επέτρεψαν ούτε να το μαζέψουμε πρώτα». 

Δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι στην Καμπότζη είδαν τη ζωή τους να αλλάζει σε μια στιγμή! Τρεις κοινότητες καταστράφηκαν και περισσότερα από 110.000 στρέμματα ορυζώνων καταπατήθηκαν. Οι εταιρίες ζάχαρης αρπάζουν από χιλιάδες αγρότες τη γη τους, ενώ όσοι προσπαθούν να αντιδράσουν αντιμετωπίζουν ωμή βία από τις δυνάμεις καταστολής.

Τι σχέση έχω εγώ;

Σχεδόν όλη η ζάχαρη που παράγεται στην Καμπότζη καταλήγει στην ευρωπαϊκή αγορά, δηλαδή στα γλυκά, τα αναψυκτικά, στις τροφές που καταναλώνεις καθημερινά. Κανείς μας δεν θέλει να καταναλώνει προϊόντα που έχουν παραχθεί με τόσο άδικο και βίαιο τρόπο. Πρέπει όλοι να ασκήσουμε πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να σταματήσει την καταστροφική πρακτική της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα αντιδράσει εάν δεν υπάρξει μια δυνατή πίεση από εμάς.  Ζητάμε να γράψεις άμεσα στον Επίτροπο Εμπορίου Karel de Gucht για να «παγώσουν» προσωρινά οι εισαγωγές ζάχαρης από την Καμπότζη μέχρι τα περιστατικά αρπαγής γης να σταματήσουν.

Χιλιάδες αγρότες στην Καμπότζη χάνουν καθημερινά τη γη τους εξαιτίας των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που εκμεταλλεύονται τις τεράστιες εκτάσεις ζαχαροκάλαμων. Πολλοί από αυτούς οδηγούνται στην εξαθλίωση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», μια από τις επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει – για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης – τις εισαγωγές μεγάλης ποσότητας ζάχαρης στην Ευρώπη είναι και η Tate & Lyle. Η παιδική εργασία, οι απαλλοτριώσεις εξπρές και η δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας σε μεγάλα τμήματα της Καμπότζης είναι ορισμένες μόνο από τις κατηγορίες που εξαπολύουν ακτιβιστές κατά της συγκεκριμένης εταιρείας.
Από την πλευρά της πάντως η Tate & Lyle διέψευσε το Σάββατο πως ευθύνεται για την παραβίαση ατομικών ελευθεριών, υπογραμμίζοντας ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις της διεθνούς εργασιακής νομοθεσίας. Παράλληλα αρνήθηκε πως χρησιμοποιεί μικρά παιδιά στις φυτείες.


Δείξε την αλληλεγγύη σου. Πίεσε τον Επίτροπο Εμπορίου Στείλε τώρα την επιστολή: κλικ  εδώ 

Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ!  

 

Put racism in the right place

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Προς: Δημάρχους της Χώρας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Προς: Δημάρχους της Χώρας
Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2013
Α.Π.:2271

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε
Σας στέλνω συνημμένη την μελέτη στελέχωσης του δήμου σας, όπως διαμορφώθηκε από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Για την καλλίτερη κατανόηση της σας αποστέλλω επίσης και την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην μελέτη αυτή.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε τις παρατηρήσεις σας. Θα σας παρακαλούσα να λάβετε υπ’ όψιν τα εξής:

1. Η μελέτη έχει εκπονηθεί στα πλαίσια όσων έχουν αναγγελθεί από το Υπουργείο και έχουν συμφωνηθεί με την ΚΕΔΕ. Δηλαδή περιλαμβάνει μόνον δια-δημοτικές μετακινήσεις (αρχίζοντας από εθελούσιες). Ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητες

Γιατί είχε καταδικαστεί η Μπουρμπούλια είπαμε κύριε Αθανασίου; Γι’ αυτούς που αθωώθηκαν προχθές;



Από τον Γιώργο Δ.

Είχες παίξει στο χρηματιστήριο(;) ….όχι κορόιδο ήμουνα !
Σκάσε μαλάκα ….έπαιξαν για σένα ο Σημίτης με τον Γιάννο  ….με τις ασφαλιστικές σου εισφορές ….τον ιδρώτα σου ….το αίμα σου ….το μέλλον των παιδιών σου.
Έτσι άρχισε το ξεχαρβάλωμα των Ασφαλιστικών Ταμείων ….μέχρι το κούρεμα του Ε. Βενιζέλου ….που ήταν η χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση.
Ο Γιάννος ήταν ο πρώτος που άνοιξε τον τάφο ….κι’ ο κ. Βαγγέλης ο Ογδονταέξης(ν’ αλλάξει όνομα, σύμφωνα με το αρθ. 86 του Συντάγματος ….δικό του είναι!)  την έθαψε ….με δεξιό ψάλτη τον Αντώνη. 
Το σκάνδαλο-πλιάτσικο του Χρηματιστηρίου δεν είναι στην φαντασία μας ….είναι θέμα υπαρκτό και ως τέτοιο παραμένει -πολιτικά πλέον- ανοικτό….
Θα γίνει μια προσπάθεια ανάκλησης στην μνήμη μας ….των τεκταινομένων ….όπως καταγράφονταν τότε στον τύπο ….κυρίως όμως για την ενημέρωση των νεότερων ανθρώπων.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ 25,26 ΔΕΚ.1999 – ΜΑΎΡΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ!
(Δια χειρός Χ.Α Παπαδημητρίου) 
ΤΊΤΛΟΙ:
-Ποιος θα πληρώσει για τις περιουσίες που χάνονται;
-Πάνω από 1,5 τρισ. οι πραγματικές ζημιές για περίπου 550.000 μικρούς επενδυτές.
-Tα μετοχικά κεφάλαια μοιραία ακολούθησαν την πορεία της αγοράς….
-Μεθοδευμένη προσπάθεια «αρπαγής μετοχών».
-Tι μπορεί να γίνει και τι όχι.
-Οι λύσεις που προτείνονται, οι αντιρρήσεις και τα εμπόδια για την ενίσχυση της Σοφοκλέους.
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Λουκέτο στην «7» από την UEFA!



Όπως μετέδωσε το αρχικά το Reuters και ανακοίνωσε στη συνέχεια η UEFA, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους 16 του Champions League με κλειστή κερκίδα, λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς! Και χρηματικό πρόστιμο. Επί της ουσίας οι «ερυθρόλευκοι» θα πληρώσουν πρόστιμο 30 χιλ. Ευρώ και θα υποδεχθούν τους Βρετανούς με ένα κομμάτι από το «πέταλο» να είναι κλειστό.
Λουκέτο στην «7» από την UEFA! Όπως αναφέρει η UEFA αυτό είναι λόγω «ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών, ρίψης φωτοβολίδων και χρήση λέιζερ στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ στις 10 Δεκεμβρίου».
Η απόφαση για την τιμωρία ελήφθη ουσιαστικά μετά από την έκθεση της FARE που ανέφερε μετά από το παιχνίδι με την Άντερλεχτ πως «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού εμφάνισαν υλικό με ακροδεξιό περιεχόμενο».
Πλέον η UEFA θα αναμένεται να ενημερώσει άμεσα τον Ολυμπιακό για την ακριβή ερμηνεία του λουκέτου στις «κάτω θέσεις της βόρειας» εξέδρας ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να ετοιμάσουν τις κινήσεις τους τόσο ως αντίδραση όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τα εισιτήρια και τις θέσεις που θα μείνουν κλειστές.
Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση -και σύμφωνα με πληροφορίες θα το κάνει πράξη- κατά της απόφασης μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες. Άλλωστε όπως επισημαίνει και η επίσημη ανακοίνωση «για την UEFA αποτελεί βασική προτεραιότητα η καταπολέμηση του ρατσισμού».
Αξίζει να σημειωθεί πως ουσιαστικά με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 40 χιλ. Ευρώ και θα κλείσει μέρος του γηπέδου της.
Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει:
«Ο Ολυμπιακός τιμωρείται από την UEFA λόγω των ρατσιστικών συνθημάτων των οπαδών του, των καπνογόνων και των πυροτεχνημάτων, αλλά και για την χρήση λέιζερ. Θα υπάρξει μερική τιμωρία του γηπέδου της ελληνικής ομάδας – το χαμηλότερο τμήμα των κερκιδών στη βόρεια πλευρά- για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας. Επίσης, θα επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ.
(...) Ο Ολυμπιακός, όπως και η Ζενίτ, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν έφεση κατά της απόφασης, εντός των επομένων τριών ημερών, από τη στιγμή που θα λάβουν και γραπτά την απόφαση.
Ο αγώνας ενάντια στον ρατισμό είναι μέσα στις υψηλότερες προτεραιότητες της UEFA. Το ευρωπαϊκό διοικητικό σώμα έχει μηδενική ανοχή ως προς τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις τόσο στο γήπεδο, όσο και τις κερκίδες. Όλες οι εκδοχές των ρατσιστικών συμπεριφορών τιμωρούνται κατηγορηματικά. Σύμφωνα με τους νέους πειθαρχικούς κανονισμούς της UEFA, που ψηφίστηκαν την 1η του Ιουνίου, ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό έχει ανανεωθεί και η καταπολέμησή του έχει ανέβει ακόμα ένα επίπεδο ψηλότερα, κάτι που οδηγεί σε ακόμα περισσότερες τιμωρίες που θα καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές»

Ευρωπαϊκή πρόταση νομοθεσίας δίνει στις πολυεθνικές το μονοπώλιο των σπόρων

Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη

Ευρωβουλευτή

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 12 Δεκεμβρίου 2013

 

Ευρωπαϊκή πρόταση νομοθεσίας δίνει στις πολυεθνικές το μονοπώλιο των σπόρων
 
Την απόρριψη της πρότασης ευρωπαϊκής νομοθεσίας που στην πράξη υποχρεώνει τους έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν τους σπόρους από τις πολυεθνικές ζητά ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, με τροπολογία που κατέθεσε στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας απόρριψης της νομοθετικής πρότασης ο Κρίτων Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο πόλεμος για τον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές κλιμακώνεται. Με δικαιολογία την προστασία της αγροτικής παραγωγής ο Επίτροπος Υγείας της ΕΕ κατέθεσε πρόταση Κανονισμού που στην πράξη υποχρεώνει όλους τους έλληνες και ευρωπαίους γεωργούς να χρησιμοποιούν τους σπόρους της βιομηχανίας. Η πρόταση επιβάλει γραφειοκρατικά εμπόδια σε όσους αγρότες δεν αγοράζουν τους σπόρους από το εμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά γίνεται αδύνατο για τους αγρότες να κρατάνε και αναπαράγουν σπόρους, αλλά πρέπει πάντα να τους αγοράζουν. Κάνει αυτό καλό στη διατροφική ασφάλεια; Όχι. Ενώ, τώρα έχουμε πολλές φυσικές ποικιλίες π.χ. ντομάτας, αν είχαμε μόνο 1-2 "πατεντοποιημένες" και τις κτυπούσε μια επιδημία θα μέναμε χωρίς καμία ποικιλία. Αυτό που επιχειρούν θέτει σε κίνδυνο την επάρκεια τροφής, την ίδια στιγμή που αυξάνει το κόστος για τους παραγωγούς και την κοινωνία. Πρόκειται για ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι εναντίων όλων μας.

Η προτεινόμενη νομοθεσία έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την Ευρώπη κύμα αντιδράσεων από κινήματα πολιτών, δίκτυα και οργανώσεις που ασχολούνται με τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων. Με τροπολογία ζήτησα την πλήρη απόρριψη της πρότασης. Η τροπολογία ήδη έχει την στήριξη 8 ακόμη ευρωβουλευτών που την συνυπέγραψαν, ενώ παλεύω να υποστηριχθεί από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
 

Ανακοίνωση για βαθμολογία και Bazaar-1ο Γυμν.Γέρακα


logo2
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γέρακας, 13/12/2013
Αγαπητοί γονείς, 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η επίδοση βαθμολογίας για το α' τρίμηνο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου από τις 12:30μ.μ.- 2:00μ.μ. Παρακολείσθε να προσέρχεστε σ'αυτό το διάστημα γιατί το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τις 12:25μ.μ.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Bazzar Γεύσεων από την πολιτιστική ομάδα "Όταν ο Ελύτης συνάντησε τον Ελ Γκρέκο" με ένα πάντρεμα γεύσεων από την κρητική και ισπανική κουζίνα για ενίσχυση του πολιτιστικού προγράμματος.

Από τη Δ/νση

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση του εκδότη Γεωργίου Δ. Καλοφωλιά.
Η «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.» οφείλει:
1. Στους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε μισθούς δύο ετών κατά μέσο όρο.
2. Στα ασφαλιστικά ταμεία εισφορές ύψους 9.000.000 ευρώ.
3. Στην Εφορία 9.000.000 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί Υπάλληλοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Φεβρουάριο.
Η εφημερίδα σταμάτησε να εκδίδεται την 21η Ιουνίου 2013, με αποκλειστική ευθύνη της οικογένειας Καλοφωλιά.
Παρά τις συστηματικές καταγγελίες των επαγγελματικών ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ σε όλους τους αρμόδιους φορείς ο εκδότης Γ. Καλοφωλιάς συνεχίζει ανενόχλητος την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Τελευταία του προσπάθεια αποτελεί η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα τον Τουρισμό στην Πάτρα την 9η Νοεμβρίου 2013, με όχημα την Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την απόδοση ευθυνών στην εταιρεία «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.» για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της ζητούμε την άμεση παρέμβαση της συντεταγμένης πολιτείας, καθώς και κάθε πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού φορέα.

Η συνέλευση των εργαζομένων

«Αλληλεγγύη για Παιδιά & Γονείς» 2η χρονιά προσφοράς»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 http://www.1lpallinisg.blogspot.com/ E-mail : 1lpallinisg@gmail.com                     

(Μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Παλλήνης)

                
Για 2η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η Δράση «Αλληλεγγύη για Παιδιά & Γονείς», με σκοπό την στήριξη ΟΛΩΝ, με προσφορές και εκπτώσεις από επιχειρήσεις & επαγγελματίες της περιοχής μας. Ταυτόχρονα:
·         Εκτυπώσαμε για όλους τους Μαθητές του 1ου Λυκείου Παλλήνης κάρτες με την σφραγίδα του Συλλόγου, όπου με την επίδειξή της, θα μπορούν να επωφελούνται από τις εκπτώσεις και τις προνομιακές τιμές – Προσφορές.
·         Απευθυνόμαστε σε όλους τους επαγγελματίες που μπορούν να κάνουν την προσφορά τους να επικοινωνήσουν μαζί μας.
1.   ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Λ. Μαραθώνος, Κρήτης & Σαλαμίνος 2106034414-498 http://www.bioiatriki.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=32:-
ΚΩΔΙΚΟΣ
209045
ΚΑΡΤΑ ΔΩΡΟΥ CHECK UP
ΕΝΗΛΙΚΩΝ
2001,8801
Γενική Αίματος & Ούρων
5502,5510
Σάκχαρο,Ουρία,
5510,13
Ουρία,Ουρικό οξύ
5514
Χοληστερίνη Ολική
5515,6
HDL,LDL
5518
Τριγλυκερίδια
5560,1
SGOT, SGPT
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ:26 €
ΚΩΔΙΚΟΣ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
57004
ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ
57001
ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΟΠΩΣΕΩΣ
70006
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ:30 €
ΚΩΔΙΚΟΣ
209046
ΚΑΡΤΑ ΔΩΡΟΥ CHECK UP
ΠΑΙΔΙΚΟ
2001,8801
Γενική Αίματος Ούρων
5514
Χοληστερίνη Ολική
5514,5,6
Σάκχαρο,HDL, LDL
5518
Τριγλυκερίδια
5560,1,2
SGOT,SGPT, γ-GT
5539,40
Φερριτίνη,Σίδηρος
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ:28 €

Πέραν το προληπτικών ελέγχων checkup, σας προσφέρουμε: Έκπτωση 25% επί του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου για την διενέργεια εξετάσεων πλέον των περιλαμβανομένων στους προκαθορισμένους διαγνωστικούς ελέγχους, στις μονάδες του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ (Βιοιατρική και Βιοκλινικές). Οι παραπάνω παροχές θα ισχύσουν και για τους συγγενείς 1ου βαθμού (Γονείς, Παιδιά και Σύζυγοι) των μελών του Συλλόγου σας, με προσωπική τους χρέωση.
2. SPORTSMED CLUB, Εξέταση των πελμάτων μέσω του πελματογραφήματος , στην τιμή των 12 ευρώ ανά παιδί και η εξέταση του αδερφού του δωρεάν. Τηλ: 2106666566 wwwsportsmedclub.com
·         3.ARIS Hair Style Κομμώσεις ανδρικές και παιδικές Υψηλάντου 5, Παλλήνη Τηλ 210-6030368 Προσφορά για  τους Μαθητές  του 1ου Λυκείου Παλλήνης για το Σχολικό Έτος 2014: Κούρεμα, λούσιμο στην τιμή των 8ευρώ κατόπιν ραντεβού.
4. Κέντρο Πληροφορικής «Φώτη Κουφόπουλου», Κύπρου 12 Παλλήνη, Δωρεάν προετοιμασία, δωρεάν εξετάσεις και δωρεάν απόκτηση των αναγνωρισμένων από το Υπουργείο παιδείας πτυχίων πληροφορικής ECDL Progress ή DIPLOMA Basic. Η προσφορά ισχύει για τους Γονείς και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών του Συλλόγου Γονέων 1ου Λυκείου Παλλήνης. Δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική υποχρέωση, δέσμευση ή κρυφή χρέωση. Δεν απαιτείται εγγραφή, απλά επικοινωνήστε για να ξεκινήσετε!
Τηλ. 2106668800 – 6944396661 fotiskoufopoulos@gmail.com  http://www.groupkoufopoulou.gr/           

5.Καρπούζος Δημήτριος, Λογιστικές Φοροτεχνικές Υπηρεσίες, Φειδιππίδου 20 Παλλήνη 15351 Τηλ: 210 666 4218 Fax: 210 666 4224 Κιν: 6944315500 email: karpouzos@k-taxis.gr info@k-taxis.gr   web: www.k-taxis.gr
·         Δωρεάν συμπλήρωση και υποβολή των 15 πρώτων Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2014 που θα έρθουν στο γραφείο μας όπου και οι δύο γονείς θα είναι άνεργοι.
·         Συμπλήρωση και υποβολή των 15 πρώτων Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2014 που ο ένας εκ των δύο γονέων είναι άνεργος με κόστος μόλις 20 €.
6. Λογιστικό–Φοροτεχνικό Γραφείο ForLog Γιόκαρη Κατερ.-Φριγαλιώτη Αγγελ.-Μικρούλης Μιχ. Κλεισθένους 232 Γέρακας ΤΗΛ. & FAX 210-6619164 e-mailforlog2@otenet.gr
·          Δωρεάν Παροχή Συμπλήρωσης & Αποστολής 10 Φορ. Δηλώσεων Φυσικών Προσώπων για ολικώς ανέργους (οικογένεια και με τους  δυο συζύγους άνεργους από το 2012 μέχρι και το 2013).  
·          Συμπλήρωση & Αποστολή 10 Φορ.Δηλώσεων  Οικον. Έτους 2013, σε οικογένειες όπου το ένα μέλος της είναι σε  κατάσταση ανεργίας. Κόστος 15,00 ευρώ.
·        Συμπλήρωση & Αποστολή 10 Φορ.Δηλώσεων  Οικον. Έτους 2013, 10 πολύτεκνες οικογένειες (τρία παιδιά και άνω) και είναι σε ολική ανεργία και οι δυο σύζυγοι δωρεάν παροχή για τη δήλωση τους. Ενώ αν εργάζεται ο ένας εκ των δύο το κόστος θα είναι 10,00 ευρώ. 
                                         
7Ασφαλιστικός σύμβουλος ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΦΟΥΛΙΑΣ Ασφάλειες αυτοκινήτων & σπιτιών 15% έκπτωση, Νέο Οδοντιατρικό πρόγραμμα από την Metlife Alico (με 15ευρώ/μήνα για ενήλικες, 25,8ευρώ/μήνα 1 ενήλικας & 1-3 παιδιά) Πληροφορίες στο : http://careforyou.gr/  Διεύθυνση: Μεσογείων 237- 15451 Ν. Ψυχικό 210 67 77 121 (εσωτ. 114) & 6945 462323 Φαξ 210 67 77 135 e-mail: a.refoulias@gmail.com.  

8. Ομαδική ασφάλεια ΟΛΩΝ των Μαθητών μας, για Ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα για κάθε περίπτωση ατυχήματος μέχρι 500ευρώ για έξοδα που θα γίνουν εκτός Νοσοκομείου ή και εντός αυτού, Μόνιμη Ολική/Μερική Ανικανότητα από ατύχημα δίνεται το ποσό των 5.000ευρώ «Υγείας Δώρον», Δωρεάν χορήγηση κάρτας Υγείας που σας παρέχει: Απεριόριστη χρήση (όσες φορές θέλετε για όσες διαγνωστικές εξετάσεις επιλέξετε), Τιμές κρατικού τιμολογίου π.χ. Γενική Ούρων 1,80ευρώ, Υπερηχογράφημα από 8,30ευρώ, Γενική Αίματος 2,90ευρώ, Ακτινογραφίες 15ευρώ ανά λήψη, Μαστογραφία 35ευρώ.
Η κάλυψη ισχύει κατά την διάρκεια λειτουργίας του Σχολείου (ώρες διδασκαλίας & διαλείμματα), κατά τον χρόνο μετάβασης και επιστροφής από το Σχολείο, κατά την διάρκεια συμμετοχής σε εκδρομές, εκδηλώσεις και γενικά δραστηριότητες που γίνονται κάτω από την επίβλεψη της Διεύθυνσης του Σχολείου.
Η παραπάνω Δράση έγινε μετά από χορηγία του κ. Μερτύρη Παναγιώτη https://www.facebook.com/pmertiris/about, που για 2η χρονιά δείχνει την ευαισθησία του για την νεολαία της πόλης μας.  

9.   Δικηγορικό Γραφείο Διονυσίου Μεσσάρη & Συνεργάτου 10% έκπτωση στις Δικηγορικές εργασίες Τηλ: 6937798078
Για περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα μας http://www.1lpallinisg.blogspot.com/
ή επικοινωνήστε μαζί μας.
              Ο Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας
      Καρανίκας Απόστολος 6977459457                       Κόντου- Μάνεση Ευαγγελία 697342501-