Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Οχι του ΟΗΕ στο μεσοπρόθεσμο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Οχι του ΟΗΕ στο μεσοπρόθεσμο!: "'Δεν λαμβάνετε υπ' όψιν σας τις κοινωνικές επιπτώσεις στην χάραξη της πολιτικής σας! Δεν θα έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα!' Μια πρωτοφανή επ..."

Σκάνδαλο με τα ποδήλατα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


thumb
«Ρόμπα» ξεκούμπωτη έκανε η «Ελευθεροτυπία» τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη και τους υπεύθυνους αιρετούς, από την αποκάλυψη ότι ετοιμάζονταν να προμηθευτούν ποδήλατα αντί 800 ευρώ (η πιο ακραία ακριβή τιμή της αγοράς) και να δώσουν 48 χιλιάδες για μελέτη προμήθειας αυτοκινήτων.
Οι εκ των υστέρων δικαιολογίες ότι πρόκειται για προμήθεια όχι μόνο των ποδηλάτων, αλλά και διάφορων συνοδευτικών εξαρτημάτων, όπως και ότι η άλλη δαπάνη αφορά μόνο την προμήθεια τεσσάρων οχημάτων και ότι όλα έγιναν λόγω αβλεψίας των υπηρεσιών, μοιάζουν όχι μόνο αστείες, αλλά μελαγχολικές. Κυρίως αν αναλογιστεί κανείς τα συνθήματα διαφάνειας και ορθής διαχείρισης της νέας δημοτικής αρχής, όσο και τις πολύ δύσκολες δημοσιονομικές στιγμές που περνάμε…
Α.Χ.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: ΑΝΤΑΜΕΙΒΟΥΝ, ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΤΗ ΛΕΗΛ...

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: ΑΝΤΑΜΕΙΒΟΥΝ, ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΤΗ ΛΕΗΛ...: "μέλος του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 23.6.2011 Τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα συν..."

πιτσιρίκος | Πάει και το ποδόσφαιρο!

πιτσιρίκος | Πάει και το ποδόσφαιρο!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δικτυακή Πύλη για την ΥΓΕΙΑ

ygeianet - Δικτυακή Πύλη για την ΥΓΕΙΑ

Πρόσκληση Συμμετοχής Εθελοντική Αιμοδοσία Ιούνιος 2011

Δήμος Παλλήνης

Στο Διαδίκτυο η Εθνική Βιβλιοθήκη - κοινωνία

Η μαφία του ποδοσφαίρου



22/06/2011


Διαβάστε επίσης
Μία ιδέα για το ποδόσφαιρο
Σφυρίξτε λήξη τώρα!
Παίξτε μπάλα, κ. Πρωθυπουργέ


Πηγές της αστυνομίας κάνουν λόγο για περισσότερες από είκοσι προσαγωγές που μέχρι στιγμές έχουν οδηγήσει σε εννιά συλλήψεις. Έχουν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, ο ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος, ο προπονητής της Football League, Νίκος Παντέλης, ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Πιερικού, Δημήτρης Ζαβαντίας και οι ιδιοκτήτες γραφείων στοιχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Αθανάσιος Ντότσης, Νίκος Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος. Οι εννέα συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Πέμπτη ενώπιον του εισαγγελέα.

Από αυτούς, οι τρεις (Μπέος, Ψωμιάδης, Τσακογιάννης) κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για παράνομο στοίχημα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούνται για τις ίδιες κατηγορίες, εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Κατόπιν εισαγγελικής έρευνας διενεργήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, εννέα (9) ημεδαποί για συμμετοχή σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Η έρευνα του εισαγγελέα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 18 μήνες. Ξεκίνησε με στοιχεία που ήρθαν από την UEFA και ακολούθησε ενδείξεις για στημένα παιχνίδια, τα οποία απέδιδαν τεράστια κέρδη στους εμπλεκομένους μέσω στοιχηματισμού σε διάφορες χώρες, από την Κίνα ως το Μεξικό. Ηταν μία έρευνα που έγινε με άκρα μυστικότητα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν οι τεχνολογίες παρακολούθησης που διαθέτει η ΕΥΠ. Πηγές της δικαιοσύνης έκαναν λόγο για εκτενές δίκτυο παραγόντων του ποδοσφαίρου που θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις.

Η απαξίωση του στίβου από τους (αν)αρμόδιους



Posted: 22 Jun 2011 05:35 AM PDT
Με αφορμή την μη μετάδοση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων από την ΕΡΤ και τις δικαιολογημένες «φωνές» αγανάκτησης από το φίλαθλο κοινό του στίβου αλλά και της ομοσπονδίας θα θέλαμε να καταθέσουμε και εμείς την άποψη μας για την αντιμετώπιση που έχει ο κλασσικός αθλητισμός τα τελευταία χρόνια από την ΕΡΤ.
Και λέμε τα τελευταία χρόνια γιατί το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε τώρα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτό ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εδώ και κάποια χρόνια απ’ όταν η φουρνιά Κεντέρη, Θάνου, Ξάνθου, Μανιάνη κλπ. έφυγαν από την ενεργό δράση παρατηρείτε μια πλήρη απαξίωση του αθλήματος από την τηλεόραση αλλά κυρίως από τους σχολιαστές των αγώνων.
Η μετάδοση ενός αθλητικού αγώνα είναι ένα προϊόν. Αυτός που αναλαμβάνει να τον μεταδώσει σκοπό έχει την διαφήμιση αυτού του προϊόντος, έτσι ώστε να προσελκύσει όσους περισσότερους τηλεθεατές μπορεί. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο αγώνας πρόκειται για προσπάθειες ελλήνων αθλητών, νέων σε ηλικία, με ταλέντο και φιλοδοξίες και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν υπάρχει στήριξη για αυτήν την προσπάθεια από κανέναν. Όταν αυτή η προσπάθεια είναι ανιδιοτελής και αγνή από παιδιά που θυσιάζουν πολλά και αφιερώνουν καθημερινά πολλές ώρες προπόνησης για να πετύχουν τους στόχους τους, χωρίς κανένα ιδιαίτερο αντίκτυπο.  Παρ’ όλα αυτά, η τηλεόραση έχει καταφέρει αυτό το προϊόν να είναι παντελώς αδιάφορο για τους τηλεθεατές και φίλους του αθλητισμού. Και ακόμα χειρότερα, σε πολλές περιπτώσεις το δυσφημεί, υποβαθμίζοντας και υποβιβάζοντας τα ελληνικά meetings και απαξιώνοντας τις επιδόσεις των αθλητών. Έχει καταφέρει ο κλασσικός αθλητισμός, ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα, να συνδέεται άμεσα με τα αναβολικά. Έχει καταφέρει αυτό το θέαμα, διότι περί θεάματος πρόκειται, να μοιάζει αποκρουστικό.
Όμως πως θα μπορούσε να είναι τα πράγματα διαφορετικά όταν η μεγαλύτερη διοργάνωση του στίβου για την Ελλάδα (το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων), αποτελεί την τελευταία είδηση στα αθλητικά ρεπορτάζ, όταν καμία εφημερίδα δεν το έχει πρώτο θέμα στο εξώφυλλο, παρά μόνο σε κάποιες με μικρά γράμματα, όταν δεν υπάρχει μετάδοση των αγώνων και ακόμα χειρότερα όταν δεν υπάρχει ούτε ένα στιγμιότυπο από την διοργάνωση. Πώς να είναι διαφορετικά τα πράγματα όταν οι κύριοι που αναλαμβάνουν να περιγράψουν τους αγώνες δεν γνωρίζουν το παραμικρό για τους αθλητές που μετέχουν. Όταν δεν γνωρίζουν τις επιδόσεις τους, την πορεία τους, τους προπονητές τους, ακόμα ακόμα και τα ονόματά τους (για πόσο καιρό ακόμη θα ακούω τη Φιλάνδρα «Φιλίνδρα»). Πώς κάποιος που δεν ασχολείται με το στίβο να παρακολουθήσει αγώνες, όταν οι άνθρωποι οι ίδιοι που τους μεταδίδουν τους ειρωνεύονται, έχοντας παντελή άγνοια του αντικειμένου; Ποιός θα πει σε αυτούς τους κύριους ότι δουλειά τους είναι να περιγράφουν και να ενημερώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τηλεθεατή περί τινός πρόκειται, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κατανοεί τι είναι αυτό που βλέπει και όχι να σχολιάζουν (αρνητικά κυρίως) τις προσπάθειες των αθλητών (Βενιζέλεια). Πώς να μην υπάρχει πρόβλημα όταν ποτέ τα τελευταία χρόνια στις μεταδόσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων δεν περιλαμβάνονται οι σκυταλοδρομίες, όταν στα Πανελλήνια κλειστού στίβου δείχνουν επιλεκτικά όποιες κούρσες και προσπάθειες θέλουν, όταν αντί για κούρσα επιλέγουν να δείξουν μια εικόνα από τις κερκίδες ή κάποιο ριπλέι σε προσπάθεια αθλητή.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά έχουν καταντήσει τον στίβο να μοιάζει το άθλημα της ντόπας χωρίς να έχει κανείς υπόψη του τι δουλειά και ιδρώτα έχουν ρίξει όλοι αυτοί οι «άγνωστοι» για το ευρύ κοινό πρωταθλητές. Έχει φτάσει στο σημείο να διεξάγεται Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών σε κάποιο από τα καλύτερα στάδια της Ελλάδας προσφέροντας δωρεάν ένα υπέροχο διήμερο θεάματος, με τους κορυφαίους αθλητές της χώρας και στο στάδιο να παραβρίσκονται μόνο οι αθλητές, οι προπονητές, οι παράγοντες και κάποιοι ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι των αθλητών.
Όπως φαίνεται η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της για άλλη μια φορά.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011


Posted: 17 Jun 2011 07:48 AM PDT

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
………………………………………………………

Καλείστε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα (οδός Ιθάκης 12,- Αίθουσα Συνεδριάσεων
Δημοτικού Συμβουλίου) στις 21 ΙΟΥΝΙΟΥ, του έτους 2011, ημέρα ΤΡΙΤΗ και
ώρα 19:00, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε επί των κάτωθι θεμάτων:
………………………
1. Λήψη Απόφασης για αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος 2011
2. Λήψη Απόφασης για αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2011
3. Λήψη Απόφασης για παραλαβή της μελέτης «Μελέτη αποχέτευσης ομβρίων Δ.Ε. Γέρακα»
4. Λήψη Απόφασης για παραλαβή της μελέτης «Μελέτη αποχέτευσης ομβρίων Δ.Ε. Παλλήνης – Δ.Ε. Ανθούσας»
5. Λήψη Απόφασης για παραλαβή της μελέτης «Μελέτη Κατασκευής Κεντρικών Αγωγών Ύδρευσης ΟΣΔΥ – Μάριζας Δ.Ε. Παλλήνης»
6. Λήψη Απόφασης για υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης του έργου «Αποχέτευση ομβρίων Δ.Ε. Γέρακα»
7. Λήψη Απόφασης για υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης του έργου «Αποχέτευση ομβρίων Δ.Ε. Παλλήνης – Δ.Ε. Ανθούσας»
8. Λήψη Απόφασης για υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης του έργου «Κατασκευή Κεντρικών Αγωγών Ύδρευσης ΟΣΔΥ – Μάριζας Δ.Ε. Παλλήνης»
9. Λήψη Απόφασης για υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων προς συλλεκτήρα ΣΚ1 (οδού Ανθέων)»
10. Λήψη Απόφασης για υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων προς συλλεκτήρες ΣΚ2 & ΣΚΑ (οδών Εκάβης, Κλεισθένους, Μιλτιάδου).
11. Λήψη απόφασης για έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ», αρ. μελ. 87/2010.
12. Λήψη απόφασης για έγκριση του 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΔΩΝ ΕΤΟΥΣ 2010 », αρ. μελ. 87/2010.

13. Κατανομή Αδιάθετων πιστώσεων ΣΑΤΑ.
14. Λήψη Απόφασης για εξουσιοδότηση του Δημάρχου ως νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου Παλλήνης για την συνυπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το ΚΕΑΝ (δικαιούχος) και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 8 : «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤOYNΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤ
15. Λήψη απόφασης για χορήγηση επιδόματος σε μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου Παλλήνης που απασχολήθηκαν κατά το έτος 2010 για την εξυπηρέτηση υπηκόων τρίτων χωρών.
16. Λήψη απόφασης για την έγκριση κοπής ενός (1) ξερού πεύκου και μιας (1) ξερής λεύκας.
17. Λήψη απόφασης για διαγραφή χρηματικού καταλόγου.
18. Λήψη απόφασης για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών στους δικαιούχους ΧΑΒΕΛΛΑ ΚΩΝ/ΝΟ- ΠΟΡΤΑΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟ- ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟ ΝΙΚΟΛΑΟ- ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ- «ΒΑΕΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» & ΗΛΙΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟ.
19. Λήψη απόφασης για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού στην κυρία ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ.
20. Λήψη απόφασης για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού στον κύριο ΔΙΑΛΥΝΑ ΙΩΑΝΝΗ.
21. Λήψη απόφασης για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού στον κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

Θέλουμε 100 δισ το χρόνο (…και δεν ντρεπόμαστε)



thumb
Του Αλέξανδρου Μερκούριου
Ίσως το πιο τραγικό στο σύγχρονο ελληνικό δράμα που βιώνουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, να είναι ότι αυτοί που μας κυβερνούν, παριστάνουν ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει. Τουλάχιστον δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το ότι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα πράγματα με συνθήκες πολιτικής διαχείρισης της δεκαετίας του ’90.
Τότε, οι πολιτικοί αναλυτές –παπαγαλάκια- έχυναν τόνους μελάνης, όπως ήταν τότε το cliché, για να εξηγήσουν σ’ εμάς τους υπόλοιπους (και προφανώς αδαείς), τα δεδομένα μιας αλλαγής κυβέρνησης: ποιος ήταν ο ορίζοντας της κυβέρνησης και ποια τα στοιχήματα. Διάβασα με αρκετή διάθεση χιούμορ, το σκεπτικό για την «νέα» κυβέρνηση του ΓΑΠ, αλλά δυστυχώς, το θέμα με ξεπέρασε.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ "ΚΑΤΩ ΒΟΥΛΗ"

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ "ΚΑΤΩ ΒΟΥΛΗ"