Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η μαφία του ποδοσφαίρου



22/06/2011


Διαβάστε επίσης
Μία ιδέα για το ποδόσφαιρο
Σφυρίξτε λήξη τώρα!
Παίξτε μπάλα, κ. Πρωθυπουργέ


Πηγές της αστυνομίας κάνουν λόγο για περισσότερες από είκοσι προσαγωγές που μέχρι στιγμές έχουν οδηγήσει σε εννιά συλλήψεις. Έχουν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, ο ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος, ο προπονητής της Football League, Νίκος Παντέλης, ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Πιερικού, Δημήτρης Ζαβαντίας και οι ιδιοκτήτες γραφείων στοιχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Αθανάσιος Ντότσης, Νίκος Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος. Οι εννέα συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Πέμπτη ενώπιον του εισαγγελέα.

Από αυτούς, οι τρεις (Μπέος, Ψωμιάδης, Τσακογιάννης) κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για παράνομο στοίχημα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούνται για τις ίδιες κατηγορίες, εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Κατόπιν εισαγγελικής έρευνας διενεργήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, εννέα (9) ημεδαποί για συμμετοχή σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Η έρευνα του εισαγγελέα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 18 μήνες. Ξεκίνησε με στοιχεία που ήρθαν από την UEFA και ακολούθησε ενδείξεις για στημένα παιχνίδια, τα οποία απέδιδαν τεράστια κέρδη στους εμπλεκομένους μέσω στοιχηματισμού σε διάφορες χώρες, από την Κίνα ως το Μεξικό. Ηταν μία έρευνα που έγινε με άκρα μυστικότητα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν οι τεχνολογίες παρακολούθησης που διαθέτει η ΕΥΠ. Πηγές της δικαιοσύνης έκαναν λόγο για εκτενές δίκτυο παραγόντων του ποδοσφαίρου που θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου