Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Σφαλιάρα από ΗΠΑ για ΑΟΖ – «Ξεχάστε μονομερείς ενέργειες – Μιλήστε με Τουρκία»


«Πάγο» βάζουν οι ΗΠΑ στα όποια ελληνικά σχέδια για μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ και επιβεβαιώνουν πλήρως της πληροφορίες που είχε παρουσιάσει το defencenet.gr, για προώθηση της γραμμής συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων με την Τουρκία!
Σε δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον, ουσιαστικά «θάφτηκε» η ΑΟΖ (αλήθεια οι διακηρύξεις Σαμαρά περί «άμεσης ανακήρυξης ΑΟΖ» τι έγιναν;) καθώς ο Αμερικανός αξιωματούχος εμφανίστηκε αντίθετος με οποιαδήποτε «μονομερή ενέργεια» εκ μέρους της Ελλάδος για ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) – θέση που περιλαμβάνεται στο κείμενο αρχών της κυβέρνησης συνεργασίας.
«Όλες οι εμπλεκόμενες (σ.σ.: δηλαδή και η Τουρκία!) πλευρές πρέπει να καταλάβουν τις περίπλοκες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και καλό θα ήταν τα όποια βήματα να γίνουν συντονισμένα. Άλλωστε, υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στις 28/03/2012 ο υφιστάμενος του Φ.Γκόρντον, ειδικός απεσταλμένος του αμερικανικού ΥΠΕΞ για θέματα ενέργειας Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ σε ομιλία του στην Αθήνα δήλωσε ευθέως ότι «από τις ανακαλύψεις αυτές θα πρέπει να κερδίσουν όλοι (σ.σ. και η Τουρκία, δηλαδή). Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να πραγματοποιεί έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, όμως από τους πόρους που θα προκύψουν ο Μόρνινγκσταρ πιστεύει ότι θα πρέπει να ωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι» δικαιώνοντας τις θέσεις της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.
Επεσήμανε δε ότι «Οι ανακαλύψεις ενεργειακών πόρων στην Αν. Μεσόγειο υπερβαίνουν τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες όπως την Κύπρο, το Ισραήλ και ενδεχομένως αργότερα και την Ελλάδα». Ουσιαστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος στέλνει το μήνυμα ότι αυτό που οι τρείς χώρες διαθέτουν είναι πολύ πολύτιμο και σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία για να το διαχειριστούν μόνοι τους!
Όπως δήλωσε υπάρχουν νομικά και πολιτικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν αποδεχόμενος εμμέσως τις τουρκικές ενστάσεις όσον αφορά την περιοχή.
Επεσήμανε ότι «θα είναι κρίμα οι χώρες της περιοχής να στερηθούν τα οφέλη των ανακαλύψεων», στέλνοντας προειδοποιητικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για την πιθανή απώλεια αυτών των ενεργειακών πόρων λόγω προστριβών τονίζοντας όμως και την θέση των ΗΠΑ ως ισορροπιστή του γεωπολιτικού παιχνιδιού που εξελίσσεται στην περιοχή.
Την θέση αυτή σφράγισε και ο Φ.Γκόρντον και η υπόθεση ΑΟΖ θεωρείται οριστικά κλεισμένη εκτός και αν εκχωρηθούν κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία και προχωρήσουμε σε συνεκμετάλλευση. Απλά πράγματα.
Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Μετά την Ελλάδα, ο αμερικανός αξιωματούχος μεταβαίνει στην Τουρκία…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ανάκληση βελγικής σοκολάτας


«Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» (δειγματοληψία και ανάλυση), και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία σοκολάτας, συσκευασίας 100gr και διαπίστωσε την ύπαρξη καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) χωρίς αυτή να αναγράφεται στονκατάλογο των συστατικών της.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία «Balance Belgian chocolate no sugar added 72% cocoa», η οποία εισάγεται από την επιχείρηση «ΣΑΝΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Πλαταίων 12, Κηφισιά). 

Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L491 και ημερομηνία λήξης 04/2013.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στο ανωτέρω συστατικό, να μην καταναλώσουν το εν λόγω προϊόν.
 

Φίλοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί......


Φίλοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
μας έχουν κόψει το μισθό με διάφορους τρόπους, μέτρησα, 7 φορές.
(μπορεί να ξεχνώ και κάποια)
Περίθαλψη δεν έχουμε πια εδώ και μήνες.
Μας αυξάνουν , προκλητικά και αναποτελεσματικά και το διδακτικό ωράριο.
Αν δεν αντιδράσουμε , τον Ιούλιο θα μας στέλνουν να καθαρίζουμε σκάλες στους Δήμους.
Δεν θα προτείνω απεργία ούτε διαδηλώσεις, ξέρω ότι δεν υπάρχει ψυχικό ρευστό στο πτώμα.
Θα προτείνω κάτι πολύ απλό και εφικτό που μπορεί να γίνει χωρίς να έχει συνέπειες και στην διδασκαλία των μαθητών.
Απλά, απλούστατα να σταματήσουμε την όποια άλλη παροχή εργασίας στο σχολείο πλην της διδακτικής.
Δεν καταχωρούμε απουσίες, δεν στέλνουμε ενημερωτικά σημειώματα.
Παραδίδουμε στον διευθυντή βαθμολογία αλλά τίποτε άλλο, ούτε καρτέλες γράφουμε , ούτε ελέγχους σφραγίζουμε κλπ.
Αρνούμαστε την πρωτοκόλληση εγγράφων και τήρηση πρακτικών.
Δεν βγάζουμε ούτε μια φωτοτυπία ελλείποντος βιβλίου ή διαγωνίσματος, τα παραδίδουμε στο Διευθυντή κι ας κάνει καλά.
Δεν καταχωρούμε μισθολογικά μητρώα, δεν ενημερώνουμε SURVEY και ΝΕΣΤΟΡΑ(κι άστους να δούμε πώς θα κάνουν πανελλήνιες)
Δεν εκδίδουμε βεβαιώσεις αποδοχών ή άλλα έγγραφα , ας φέρουν γραμματέα.
Δεν συνοδεύουμε σε σχολικούς περιπάτους και εκδρομές, κάνουμε κανονικά τις εφημερίες μας για την προάσπιση της ακεραιότητας των μαθητών.
Δεν συμπληρώνουμε ΚΑΝΕΝΑ στατιστικό πίνακα, δελτίο κίνησης, απογραφικά δελτία κλπ.
Εν κατακλείδει δεν κάνουμε καμία εξωδιδακτική δουλειά και δη τις γραφειοκρατικές.
Μην μου πει κανείς ότι είναι στο καθηκοντολόγιο διότι όταν φτιάχτηκε αυτό παίρναμε επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης που έχω ξεχάσει από πότε κόπηκε.
Συνάδελφοι,
αν σταματήσουμε να παρέχουμε τις παραπάνω υπηρεσίες η Δ/θμια εκπαίδευση θα σταματήσει να λειτουργεί διοικητικά σε ένα μήνα, από κάτω μέχρι πάνω.
Εν αντιθέσει οι μαθητές θα συνεχίζουν να έχουν απρόσκοπτα παροχή διδασκαλίας.
Η ΟΛΜΕ ΑΚΟΥΕΙ;
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ;

Το ανέκδοτο με την ξανθιά...


Nιώθω περίεργα αυτές τις μέρες. Πολύ περίεργα, πολύ άβολα και πολύ αμήχανα διότι αντί να ψήνομαι από το τρεχαλητό στο Λονδίνο, κάθομαι και ψήνομαι από τη ζέστη στο Ρέθυμνο. Βεβαίως το Ρέθυμνο είναι πολύ πιο όμορφο, γραφικό και φιλόξενο από το Λονδίνο, αλλά να, λέω (και γράφω) πού και που και καμιά χαζομάρα για να περάσει η ώρα.
 Αρκεί βεβαίως αυτές οι χαζομάρες να μην είναι τόσο χοντροκομμένες και εντέλει να μην αποβαίνουν τόσο ολέθριες , όσο εκείνες που τιτίβισε η Παπαχρήστου.
Πλάκα πλάκα το άλλο (ανέκδοτο) με την ξανθιά δεν το ξέραμε, αλλά το μάθαμε και -για να πω την

Κίνδυνος να καταρρεύσει το Internet λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων


Κίνδυνος να καταρρεύσει το Internet λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων

Ήδη οι διοργανωτές απαγόρευσαν τα wi-fi spots. Εκφράζονται φόβοι και ότι ο τοπικός τηλεπικοινωνιακός φορέας δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες, αλλά και ότι η μεγάλη ζήτηση από το εξωτερικό για ζωντανή εικόνα θα «γονατίσει» όλο το Internet. 


Γράφαμε πριν λίγο καιρό ότι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Facebook και το Twitterθα χρησιμοποιηθούν περισσότερο από πότε. Αυτή, φυσικά, δεν θα είναι η μοναδική σχέση των αγώνων με το Internet. Εκατομμύρια κόσμου θα θελήσουν να δουν ζωντανά τα αγωνίσματα μέσω των υπολογιστών, των iPads και των smartphones τους, προκαλώντας την μεγαλύτερη κίνηση που θα έχει υποστεί ποτέ το Διαδίκτυο. Δεν είναι λίγοι οι τεχνικοί του χώρου που εκφράζουν αμφιβολίες για το αν το Internet θα καταφέρει να τα βάλει πέρα!
Εκτός από αυτό, ειδικά στο Λονδίνο υπάρχει κι ένα δεύτερο πρόβλημα. Η ΒΤ, ο τοπικός τηλεπικοινωνιακός φορέας, αναμένεται να τα βρει σκούρα όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θα θέλουν να έχουν πρόσβαση στο Internet μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ήδη οι διοργανωτές προχώρησαν σε απαγόρευση όλων των υπόλοιπων wi-fi spots, ώστε εκείνα της BT να κάνουν όσο πιο απρόσκοπτα την δουλειά τους. Πολλοί Άγγλοι, πάντως, που έχουν δοκιμάσει τις υπηρεσίες της ΒΤ σε άλλες, μικρότερου βεληνεκούς, διοργανώσεις, δεν λένε και τα καλύτερα λόγια. Και τώρα φοβούνται πως ο βρετανικός ΟΤΕ δεν θα τα βγάλει πέρα και πολλοί επισκέπτες, παρότι θα πληρώνουν ποσά μέχρι και 10 λίρες την ημέρα, τελικά δεν θα μπορούν να στέλνουν εικόνες και βίντεο από τα στάδια, όπως θα το ήθελαν.
Το πιο μεγάλο ζήτημα, βέβαια, σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν οι αγώνες στο Internet, είναι αυτό το live video. Σε αντίθεση με το Πεκίνο 2008, που ούτε υπήρχαν τα iPads, ούτε τα δίκτυα 3G και 4G για τα smartphones ήταν τόσο εξελιγμένα, τώρα οι διοργανωτές περιμένουν πολύ μεγαλύτερη ζήτηση για streaming video από χρήστες που θα βρίσκονται στον δρόμο και δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις τηλεοράσεις τους. Πολλοί μιλούν ήδη για ένα νέο «ιό του 2000». Βέβαια, τότε, στην αλλαγή της χιλιετίας, όλοι περίμεναν ένα πληροφορικό κραχ, αλλά τελικά τίποτε δεν συνέβη. Αυτήν την φορά, όμως, τα μεγέθη είναι πολύ μεγαλύτερα. Αν δεν συμβεί όντως ένα κραχ στο Internet, δεν είναι απίθανο να έχουμε καθυστερήσεις στο φόρτωμα της ζωντανής εικόνας ή ακόμη και μερικούς πεσμένους servers για κάποιες ώρες της ημέρας όταν η ζήτηση θα είναι πολύ υψηλή, όπως –για παράδειγμα- στον τελικό της κούρσας των 100 μέτρων στον στίβο!

Αυτή είναι η αρνητική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα


troika2Ο μακροσκελής κατάλογος που παρέδωσε το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών στους επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ,Ματίας Μορς από την Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ αναδεικνύει την απραξία των προηγούμενων μηνών στην υλοποίηση δεσμεύσεων ιδίως στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών και αστοχίες σε προβλέψεις εσόδων και δαπανών.
Σύμφωνα με την πρώτη αξιολόγηση της τρόικα την οποία αποκαλύπτουν σήμερα τα Νέα, η ελληνική οικονομία μένει μετεξεταστέα . Αποτυχία σημειώνεται στον τομέα της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και της πάταξης της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής.
Εκτός στόχων όμως είναι και οι προβλέψεις της ίδιας της τρόικας για την αποδοτικότητα του μέτρου αύξησης των εσόδων μέσω της εκτίναξης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23%.
Στο μέτωπο του Δημοσίου, καθυστερήσεις διαπιστώνονται στην πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου ενώ η αξιολόγηση της αποδοτικότητας της εφαρμογής του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις το 2011 δείχνει ότι κάτι δεν πήγε καλά.
Καθυστερήσεις διαπιστώνονται και στο μέτωπο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η οποία, αντί για εξοικονόμηση 173 εκατ. ευρώ, οδήγησε σε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 138 εκατ. ευρώ.
υλοποίηση δεσμεύσεων ιδίως στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών και αστοχίες σε προβλέψεις εσόδων και δαπανών.
Αποτυχία σημειώνεται στον τομέα της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και της πάταξης της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής.
Εκτός στόχων όμως είναι και οι προβλέψεις της ίδιας της τρόικας για την αποδοτικότητα του μέτρου αύξησης των εσόδων μέσω της εκτίναξης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23%.
Στο μέτωπο του Δημοσίου, καθυστερήσεις διαπιστώνονται στην πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου ενώ η αξιολόγηση της αποδοτικότητας της εφαρμογής του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις το 2011 δείχνει ότι κάτι δεν πήγε καλά.
Καθυστερήσεις διαπιστώνονται και στο μέτωπο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η οποία, αντί για εξοικονόμηση 173 εκατ. ευρώ, οδήγησε σε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 138 εκατ. ευρώ.

Περι ξεπουληματος ΑΤΕ....

Επειδή η ΑΤΕ είναι δημόσια περιουσία , οφείλω να σας ενημερώσω ότι το MEGA έδωσε ψευδή πληροφόρηση , ότι δήθεν έγινε διαγωνισμός για την πώληση της Αγροτικής.Προφανώς, κατευθυνόμενη ίσως κ ποιος ξέρει πόσο καλά πληρωμενη δημοσιογραφία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απώτεροι σκοποί των κυβερνώντων.Προς απάντηση δε,όσων χάρηκαν ότι κ ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε παιχνίδια με την ΑΤΕ, θέλω να τους ενημερώσω ,αφού ενημερώθηκα κ εγώ τόσο απο τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΑΤΕ, όσο κ από το τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Ταμείο Υγειας της ΑΤΕ ότι δεν έγινε κανένας διαγωνισμός .  
Αιφνιδιαστικά λοιπόν, νύχτα Παρασκευής κ χωρίς άλλη προειδοποίηση ,χωρίς κανέναν διαγωνισμό ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ η ΑΤΕ.κ
Έτσι εξηγείται γιατί κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πρόλαβαν να κάνουν κινητοποιήσεις ........
Ο Βενιζέλος, για ν απαντήσω κ σε όσους έχουν ακόμα απορίες, μόλις πριν τις εκλογές είχε δεσμευτεί ότι δεν θα πουληθεί η ΑΤΕ......τον κρατησε το λόγο του άλλη μιά φορά.....΄!!!!Θα μας βρουν απέναντι στα δόλια σχέδιά τους!!!Ενημέρωση μάλλον είχαν ορισμένοι καναλάρχες, η Κυβέρνηση του Μνημονιου κ οι παρατρεχάμενοι που μεθόδευσαν αυτό το τεράστιο σκάνδαλο!!!!!Αυτά με όλη την ειλικρίνεια που με διακρίνει πάντα απέναντί σας.....
απο..μαρία αλεξανδράκη

Κακόγουστη μεν η Τελετή, αλλά με κάτι που εμείς ούτε να ονειρευτούμε δεν μπορούσαμε: μπόλικο παρόν.


 Μια πρόχειρη γνώμη για όσα είδα χτες το βράδυ, που σε λίγα σημεία προκαλούσε δέος και σε πολλά αμήχανο χαμόγελο.

Έχοντας συνηθίσει το κλίμα μυσταγωγίας και την εξαιρετική αισθητική και των δύο προηγούμενων τελετών έναρξης στην Αθήνα και το Πεκίνο, η χτεσινή τελετή μου άφησε την εντύπωση μιας φλύαρης βαβούρας. Και όχι και πολύ καλόγουστης. Σε λίγα σημεία προκαλούσε δέος και σε πολλά αμήχανο χαμόγελο.

Εκεί που ο Παπαϊωάννου έφτιαξε ένα έργο τέχνης, ο Ντάνι Μπόιλ έφτιαξε μια εμπορική, μέινστριμ κινηματογραφική ταινία για μικρούς και μεγάλους. Θεωρητικά η τελετή του Μπόιλ βλεπόταν πιο εύκολα και πιο ευχάριστα όμως τελικά μου άφησε την αίσθηση που σου αφήνει ένας πολυλογάς που λέει πολλά και μπερδεμένα – τα ενδιαφέροντα στοιχεία χάνονταν κάτω από τόνους, απαραίτητου, τελετουργικού.


Υπήρχαν πολλά που μου άρεσαν - κάποια περισσότερο στη θεωρία παρά στην πράξη. Τα βίντεο που

Το ξεπουλημένο σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων




Εάν θέλαμε ο λόγος μας να έχει βάρος και ουσία, θα έπρεπε να επανακτήσουμε τα ποιοτικά στοιχεία του λαού εκείνου που γέννησε και ανέδειξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Κατά μία έννοια οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους απόψε. Αυτή η μεγάλη χώρα που αγαπάει τον αθλητισμό είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως η γενέτειρα των σύγχρονων σπορ. Ήταν εδώ που η ευγενής άμιλλα, το fair play τέθηκαν για πρώτη φορά.”

Η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή όπως τον κβαντικό εναγκαλισμό, τη θεωρία της σχετικότητας ή το πώς κατέληξε το Twilight να έχει 5.3 αστεράκια στο imdb. Έτσι λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς ποιά είναι αυτή η έννοια κατά την οποία ο όνοραμπολ Jacques Rogge βλέπει την Αγγλία ως σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων. Λυπούμαι βαθύτατα αν η παγκόσμια γνώμη επιλέγει να δει το εν λόγω σπίτι ως μία φουσκωτή οθόνη τεραστίων διαστάσεων που παίζει πρόγραμμα όμοιο με τη μεσημεριανή ζώνη του MTV. Λυπούμαι όμως περισσότερο για τις αντιδράσεις των συμπατριωτών μου.

Λυπούμαι γιατί προσωπικά, δεν αισθάνομαι καμία εθνική υπερηφάνια. Δεν είμαι σε θέση να περηφανευτώ για το μεγαλείο των δικών μας Ολυμπιακών Αγώνων, ούτε και να ασκήσω σκληρή κριτική στους Άγγλους για το “ποπ κούλτσουρ” πανηγυράκι που στήσανε. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2004 και σε αυτή την περίπου-δεκαετία, το έθνος μας έχει αλλάξει. Έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό ώστε εάν ο Rogge δήλωνε την Ελλάδα ως σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων, την επόμενη μέρα η κυβέρνηση θα το έριχνε στις αγορές μαζί με το δίκτυο νερού, την Ακρόπολη και τα γυναικόπεδα.

Όσο αναφορά τα ήθη και τα ιδεώδη, και εδώ μάς “κόβω” λίγο μπανάλ. Όταν έσκασε η βόμβα για το πολυσυζητημένο πλέον tweet της Παπαχρήστου, απαντήσαμε με μία “ψεύτικη” ρατσιστική δήλωση της γερμανίδας αθλήτριας Κέλερ. Όταν έγινε το σκάνδαλο με το dopping της Κοκκιναρίου και του Χονδροκούκη, σπεύσαμε όλοι να σχολιάσουμε το ότι «όλοι ντοπάρονται πλέον και απλά η Ελλάδα έχει μπει στο στόχαστρο». Πλέον, συναγωνιζόμαστε σε κατινιά όλο το καστ του Gossip Girl μαζί ενώ η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί στο όλο θέμα του dopping είναι ο πασίγνωστος και σοφότατος αφορισμός «Εάν πάει να πέσει ο Πετράκης από το παράθυρο Ιωαννίτσα, θα πας να πέσεις και εσύ;» (τάδε έφη κυρία Ουρανία, δασκάλα πρώτης δημοτικού, πιθανότατα πλέον άνεργη).

Εάν θέλαμε ο λόγος μας να έχει βάρος και ουσία, θα έπρεπε να επανακτήσουμε τα ποιοτικά στοιχεία του λαού εκείνου που γέννησε και ανέδειξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ομαδικό πνεύμα, το πάθος για ελευθερία, η κατάργηση φυλετικών διακρίσεων, η κοινωνική πρόνοια, η άριστη πνευματική καλλιέργεια, η ευγενής άμιλλα και η κριτική σκέψη είναι ελάχιστοι μόνο από τους όρους που στα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα προκαλούν την ίδια συγκίνηση με ένα αποβιταμινωμένο περγαμόντο, παρατημένο στο πιατελάκι και εμβολισμένο ψυχρά από ένα λείο κουταλάκι ίνοξ.

Τέλος, το Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμα και αν έχει μία μικρή και σχετικά φτωχή ιστορία, σημαδεμένη κυρίως από πολιτικές δραστηριότητες, κατάφερε να σκιαγραφήσει την παγκόσμια κουλτούρα των τελευταίων αιώνων. Μπορεί λοιπόν η πολιτιστική τους κληρονομιά να μετράει λιγότερα χρόνια ζωής από την μπιζουτιέρα της γιαγιάς μου, παραμένει όμως άξια αναφοράς και σεβασμού. Παρ’όλα αυτά, επειδή εδώ μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι για το chart των “Top100 hits of all times”, ας πει κάποιος στον κύριο Rogge ότι μπορεί η σύγχρονη Ελλάδα να έχει υποβαθμιστεί σε αρκετούς τομείς, αλλά παραμένει η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και αν μας έχει μείνει τίποτα από το έργο αυτό, είναι η ελπίδα ότι κάποια μέρα θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να αποκτήσουμε το δικαίωμα στην αίγλη του παρελθόντος μας.

"Χάκερ από την Ελλάδα"


Σε... χάκερ από την Ελλάδα απέδωσαν οι επικεφαλής της γερμανικής και της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο το tweet της Νατάσα Κέλερ ότι : "Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά".
Ο Αρχηγός της γερμανικής αποστολής, Μίκαελ Βέσπερ, επισκέφθηκε τους έλληνες στο Ολυμπιακό Πάρκο, ώστε

 να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε με την γερμανίδα σημαιοφόρο και πριν αυτό πάρει μεγαλύτερες 

διαστάσεις.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρόκειται για προπαγάνδα και απέδωσαν το όλο θέμα σε... χάκερ από την 

Ελλάδα.

Μάλιστα, ως κίνηση καλής θέλησης και... σύσφιξης των σχέσεων των δύο αποστολών, η Νατάσα Κέλερ θα βρεθεί 

στις 22:30GR (20:00 ώρα Αγγλίας) με τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη, ώστε οι δύο σημαιοφόροι να κάνουν κοινή 

φωτογράφηση στο Ολυμπιακό Πάρκο.



Διαμαρτυρία 108 μηχανικών για τη διάλυση της Πολεοδομίας Παλλήνης




Η Επιστολή
Το τελευταίο διάστημα λόγω της απομακρύνσεως του βασικού στελεχιακού δυναμικού του πολεοδομικού γραφείου του Δήμου σας, έχει παρατηρηθεί από εμάς τους υπογράφοντες ιδιώτες μηχανικούς – που δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στη περιοχή της αρμοδιότητάς σας – πλήρης απραξία (ακινησία και χάος είναι η καταλληλότερη έκφραση) σε ΟΛΑ τα τμήματα της πολεοδομίας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1/ Το τμήμα αυθαιρέτων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της νέας προϊσταμένης ευρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και χάος με μεταταγμένους υπαλλήλους που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου. Παντελώς αδαείς και άπραγες, που είναι εν πολλοίς δικαιολογημένο όταν ποτέ δεν είχαν επαφή με τις πολλές λεπτές διαδικασίες που απαιτεί το εν λόγω τμήμα, με αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων τόσο από το ταμείο του Δήμου σας, όσο και από το Δημόσιο ταμείο και την καθυστέρηση επίλυσης και προώθησης αιτημάτων που προαπαιτούνται για την εν συνεχεία διεκπεραίωση από άλλα τμήματα της Υπηρεσίας δόμησης (Ν. 4014/2011, έκδοση αδειών νομιμοποίησης, συνέχιση οικοδομικών εργασιών κλπ).
2/ Το τμήμα χωροταξίας αδυνατεί για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (υπήρξε το προηγούμενο του Καλλικρατικού νόμου), να εκδώσει διορθωτικές πράξεις και οικοδομησιμότητες ελλείψει του πολύπειρου υπαλλήλου ή εν πάση περιπτώσει υπαλλήλων σε ΑΠΟΛΥΤΗ σχέση με το αντικείμενο. Σημειώνουμε και εδώ τις προσπάθειες των εναπομεινάντων για μια ελάχιστη εξυπηρέτησή μας.
3/ Το πολύπαθο τμήμα αδειών που επιβαρύνεται και με άλλες «πολύπλευρες» αρμοδιότητες είναι σε πλήρη απραξία και οι 2 – 3 υπάλληλοι μηχανικοί προσπαθούν να εξυπηρετήσουν, άνω των δυνάμεών τους.
            Συμπερασματικά η Υπηρεσία είναι πρακτικά εκτός ελέγχου και ο νέος Διευθυντής, καλοπροαίρετος μεν, δεν έχει όμως βοήθεια του πεπειραμένου προσωπικού που θα έβαζε σε εύρυθμη λειτουργία την Υπηρεσία, επισημαίνοντας και όποια λάθη προκύψουν λόγω απειρίας.
Η μακρά μας εμπειρία, από τη συνεχή επαφή με τις πολεοδομίες, μας έδινε το δικαίωμα, μέχρι πρότινος, να καμαρώνουμε για την εύρυθμη λειτουργία και την ταχύτατη εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες της πολεοδομίας Παλλήνης και να το διαλαλούμε παντού και πάντα.
Δυστυχώς για σας και ακόμη δυστυχέστερα για μας τώρα πια δεν μπορούμε να το κάνουμε.
            Συνεπώς, απευθυνόμαστε σε εσάς και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως επιληφθείτε επειγόντως και ΑΜΕΣΑ για την επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του Πολεοδομικού Γραφείου (το μέχρι πρότινος καλύτερο στην εξυπηρέτηση Πολεοδομικό Γραφείο).
            Παρότι μακράν των προθέσεών μας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σε διαφορετικές περιπτώσεις, θα προβούμε σε άλλες μορφές πίεσης όπου αυτές είναι δυνατόν.
            Τέλος, σημειώνουμε ότι οι φορολογούμενοι πολίτες, πρέπει να γνωρίζουν ότι πρωταρχικός σκοπός των δημοσίων Υπηρεσιών είναι η άριστη εξυπηρέτησή τους αφενός μεν και αφετέρου ότι οι φόροι ανταποκρίνονται με το επίπεδο λειτουργίας της Υπηρεσίας σας.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
(σύνολο 108 υπογραφές μηχανικών)

Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Λονδίνου: Το μεγαλύτερο σόου στο κόσμο


olympic_ceremony_new3
O διάσημος σκηνοθέτης των «Trainspotting» και «The Beach» Nτάνι Μπόιλ έδωσε ρεσιτάλ σκηνοθεσίας του πολυθεάματος που παρακολoύθησαν εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Λονδίνου. Πριν τη ζωντανή σύνδεση, ένα μικρό βίντεο με τραγούδια από τους Pink Floyd, Sex Pistols, Τhe Clash, Lilly Allen υπενθύμισε σε όλους την τεράστια μουσική κληρονομιά που προέρχεται από τη γενέτειρα των πιο ιστορικών ροκ συγκροτημάτων.
Στη συνέχεια, το πρώτο τραγούδι, «Ιερουσαλήμ», το οποίο χρησιμοποιείται ορισμένες φορές αντί του Αγγλικού εθνικού ύμνου, έβαλε σε τροχιά την πρεμιέρα. Ακολούθησε η παρουσία του Κένεθ Μπράνα ο οποίος απήγγειλε στοίχους του Γουίλιαμ Σέξπηρ, προαναγγέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης.

Τα εργοστάσια, ο χάλυβας, οι εργάτες και οι ιδιοκτήτες ήταν οι κύριες φιγούρες που αρμονικά συνυπήρχαν στο χορευτικό που κέρδισε τα βλέμματα· οι κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων πήραν μορφή όπως τα σίδερα μορφοποιούνταν στα χυτήρια – και υψώθηκαν στον ουρανό του Λονδίνου.
Ακολούθησε ένα βίντεο αναφορά σ' έναν από τους πασίγνωστους Βρετανούς ήρωες, τον πράκτορα 007 – Τζέιμς Μποντ. Αυτός μάλιστα «μετέφερε» εικονικά την βασίλισσα Ελισάβετ στο γήπεδο, ρίχνοντας την... με αλεξίπτωτο.
queen_olympic_ceremony
Στη συνέχεια η τελετή πέρασε στην παιδική λογοτεχνία, παρουσιάζοντας παράλληλα το σύστημα υγείας της χώρας. Η αναδρομή στα παιδικά αναγνώσματα πέρασε από τον Χάρι Πότερ και τη συγγραφέα του, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, για να καταλήξει στη Μαίρη Πόπινς.
article-2179920-143FE0AD000005DC-658_964x626
Επόμενος σταθμός «οι δρόμοι της φωτιάς» και ο διάσημος Μίστερ Μπιν. Ακολούθησε το πέρασμα στη νεωτερικότητα και μία μουσική αναδρομή, από το '60 μέχρι τις ημέρες μας, «παντρεμένο» με το έργο του σερ Τιμ Μπέρνερς Λη που θεωρείτε ο πατέρας του Διαδικτύου.
becham_olympics
Το νήμα της αφήγησης πέρασε στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος με ταχύπλοο διέσχισε τον Τάμεση για να φέρει τη φλόγα στο Στάδιο. Πριν συμβεί αυτό, όμως, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Έλληνας αθλητής του τάε κβον ντο, άνοιξε την παρέλαση των αποστολών των χωρών, μπαίνοντας πρώτος στο στάδιο.
Μετά την παρέλαση των χωρών, τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Στράντφορντ κι ενώ οι Arctic Monkeys τραγούδησαν το «Come Together». Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης των αγώνων του Λονδίνου, λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, είπε ότι «πρώτη φορά αισθάνομαι τόσο υπερήφανος που είμαι Βρετανός και μέλος του ολυμπιακού κινήματος».
«Τώρα έχετε μία πραγματική ευκαιρία να γίνετε Ολυμπιονίκες. Ο χαρακτήρας μετράει περισσότερο από τη νίκη. Απορρίψτε το ντόπινγκ το μήνυμα του Ζακ Ρογκ στους αθλητές. «Κηρύσσω την έναρξη των Αγώνων» είπε η βασίλισσα Ελισάβετ για να φωτιστεί εκ νέου ο ουρανός του Λονδίνου από τα πυροτεχνήματα. Λίγο μετά τον ολυμπιακό όρκο, η φλόγα των Αγώνων άναψε για να σημάνει την έναρξη της διοργάνωσης.
article-2179920-14407E84000005DC-439_964x570
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Πολ Μακάρτνεϊ να τραγουδά «Hey Jude».

” Ηγέτης ή Ικέτης ”


Γράφει η Χριστίνα
Η σοφία των προγόνων μας  φαίνεται ότι κάπου στην πορεία της ιστορίας
της πατρίδος μας μάλλον εξαφανίστηκε . Πιθανόν να διεκόπη στον κρίκο
της αλυσίδας στο dna μας και να πετάχτηκε στα σκουπίδια ως μη
αναγκαία.
Βιαίως η ειρηνικά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
Ίσως βοήθησαν οι τόσες προσμίξεις που είχαμε με διάφορα φύλλα και φύλα.
Πέρασαν από πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά της πατρίδας μας .
Η ανάγκη του Έλληνα, στο πλείστον, να νιώθει ηγέτης είναι τόσο έντονη,
όσο έντονη είναι και η δυσοσμία που αναδύεται τα τελευταία χρόνια από
ένα πολιτικό σύστημα το οποίο οι ίδιοι αναδείξαμε.
Τραγελαφικό θα μπορούσε να πει κανείς .
Εμπίπτει στο απόφθεγμα του Αϊνστάιν περί των ανθρώπων.
”Τα προβλήματα ποτέ δεν μπορείς να τα λύσεις με τον τρόπο σκέψης που
τα γέννησε.” (Αϊνστάιν)
Δημιουργήσαμε μια κοινωνία ισοπεδωτική, χωρίς αξίες και

Κ.Χονδροκούκης: Ο γιος μου δεν έχει να κρύψει τίποτα


 Θάνος Κλωνόπουλος
Σήμερα Παρασκευή θα γίνει, πιθανότατα, η εξέταση του δεύτερου δείγματος του έλληνα παγκόσμιου πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος Δημήτρη Χονδροκούκη που βρέθηκε θετικός στη χρήση απαγορευμένης ουσίας στον πρώτο έλεγχο ντόπιγκ.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους, δεν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο και αντί για το μετάλλιο θα κυνηγήσει τώρα την απόδειξη της αθωότητας του. Η citypress.gr λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση,  μίλησε με τον Κυριάκο Χονδροκούκη, ο οποίος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε εξηγεί ακριβώς όλα όσα έγιναν και οδήγησαν τον γιο του και αθλητή, εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.
- Μας εξέπληξε όλους η ανακοίνωση που βγάλατε πριν από λίγη ώρα.
Ποτέ δεν πήραμε τίποτα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και το ξεκαθαρίζω. Ο συγκεκριμένος έλεγχος ήταν έκτακτος (04-07-2012) όπως και οι υπόλοιποι δώδεκα που έχει κάνει ο Δημήτρης τους τελευταίους 12 μήνες.
Ποτέ ο Δημήτρης σε ελέγχους που έκανε η WADA, δεν ήταν non-show (δεν παρουσιαζόταν), αν και θα μπορούσε να μην παρουσιαστεί 2 φορές. Πάντα ήταν εκεί. Ακόμα και όταν ερχόντουσαν σε λάθος ώρα και μας χτυπούσαν την πόρτα του σπιτιού μας, τον έπαιρνα τηλέφωνο και ερχόταν κατευθείαν στο σπίτι μέσα σε πέντε λεπτά για να δώσει δείγμα.  Γιατί πολύ απλά, δεν έχει να κρύψει τίποτα.
- Σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα ο Δημήτρης Χονδροκούκης;
Ένας αθλητής σε τι κατάσταση μπορεί να είναι όταν ετοιμάζεται να δώσει μάχη και λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο του λένε «Έλα εδώ, να αποδείξεις αυτό που δεν ισχύει»; Εύχομαι να δικαιωθούμε γρήγορα, ακριβώς γιατί γνωρίζουμε τι ΔΕΝ έχει κάνει. Είμαι σίγουρος ότι θα την βγάλουμε την άκρη.
- Τι ακριβώς έγινε; Τι ανιχνεύτηκε στο δείγμα που έδωσε ο Δημήτρης Χονδροκούκης;
Οτιδήποτε απαγορευμένο ανιχνεύτηκε είναι της εποχής της δικής μου, του 1970. Όχι του 2012. Υπάρχουν άλλα πράγματα τώρα. Πρέπει να είσαι κουτός για να πάρεις κάτι τέτοιο. Αυτό που πιστεύουμε ότι έγινε είναι ότι η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να υπήρχε σε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που κυκλοφορεί νόμιμα στην αγορά και όλοι παίρνουμε. Τέτοιο συμβάν έγινε και στο παρελθόν με Ελληνίδα αθλήτρια η οποία έπαιρνε σκεύασμα το οποίο όμως δεν έγραφε το κουτί απ’ έξω όλα τα συστατικά.
- Υπάρχει περίπτωση να πήρε κάτι χωρίς εσείς να το γνωρίζετε;
Αποκλείεται! Ο Δημήτρης μένει μαζί μου, προπονείται μαζί μου
- Ποιες είναι οι ενέργειες που θα κάνατε από δω και πέρα;
Η ενημέρωση που έχω για το συγκεκριμένο θέμα είναι σημερινή. Δεν μπορώ να βάλω την σκέψη μου σε μία σειρά. Δεν ξέρουμε τι έχει ανιχνευτεί. Τι ακριβώς; Τι ποσότητα; Αν ήταν απλά ένα ίχνος ή όχι Έχουμε ζητήσει να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα και φυσικά θα πάμε και σε άλλο εργαστήριο. Το συγκεκριμένο δείγμα που πήρανε εξετάστηκε στο καλύτερο κέντρο, αυτό της Κολωνίας, και δεν αμφισβητούμε το αποτέλεσμα. Θα περάσουμε και από διαπίστευση τα σκευάσματα τα οποία έπαιρνε.
Στο διαδίκτυο ήδη κυκλοφορούν σχόλια που θεωρούν ότι η χρονική περίοδος (1 ημέρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων) κατά την οποία ανιχνεύτηκε η απαγορευμένη ουσία στον Δημήτρη Χονδροκούκη, ήταν σαμποτάζ προς την ελληνική αποστολή και τον αθλητή, καθώς με την επίδοση του θα κυνηγούσε κάποιο μετάλλιο.  
Δεν θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό είναι σαμποτάζ. Εγώ προσωπικά δεν έχω εχθρούς. Αν ενόχλησαν οι επιδόσεις του 2-3 Ρώσους τι να πω; Είναι αγώνες. Εμείς χαιρόμαστε με την επιτυχία των άλλων, στεναχωριόμαστε και με την αποτυχία. Το θεωρώ απίθανο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Εγώ προσανατολίζομαι να έχει γίνει λάθος. Εμείς κάνουμε αθλητισμό. Δεν κάνουμε πολιτική.
Τι έχετε να σχολιάσετε και για την υπόθεση της Βούλας Παπαχρήστου;
Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να συνδεθεί με την υπόθεση της Παπαχρήστου. Για εμένα η κοπέλα έκανε ένα λάθος, και τα λάθη πρέπει να συγχωρούνται. Είναι επαγγελματίας σε αυτό που κάνει, το αγαπάει και εγώ θα της το συγχωρούσα, αν ήταν στο χέρι μου. Δεν θέλω να μπω σε πολιτικές διαμάχες. 

Newsbeast.gr | ΕΛΛΑΔΑ : Ο Έλληνας που σχεδίασε το αυτοκίνητο του μέλλοντος μιλάει αποκλειστικά στο newsbeast.gr

Newsbeast.gr | ΕΛΛΑΔΑ : Ο Έλληνας που σχεδίασε το αυτοκίνητο του μέλλοντος μιλάει αποκλειστικά στο newsbeast.gr

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ο Προβόπουλος ανακοίνωσε την “πώληση” της Αγροτικής στην Πειραιώς!


ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΟΛΟ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ; ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!

Την πώληση του υγιούς ενεργητικού της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος...


Διαβεβαιώνει ότι με τη λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της ΑΤΕ και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι θυγατρικές που δεν θα μεταβιβαστούν στην Πειραιώς, θα αξιοποιηθούν απο το δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις
απασχόλησης των εργαζομένων της Aγροτικής. (καταλάβατε γιατί το βουλώνουν τα παχυδερμα συνδικαλησταριά;)

Προσθέτει ότι απο την προσεχή Δευτέρα όλο το δίκτυο καταστημάτων της ΑΤΕ θα λειτουργεί κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

Οι δυο τράπεζες, σύμφωνα με την Πειραιώς, δημιουργούν έναν ισχυρό τραπεζικό οργανισμό με ενεργητικό 75 δισ ευρω, καταθέσεις 35 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 47 δισ., προσωπικό που ξεπερνά τους 17 χιλιάδες εργαζόμενους και ένα δίκτυο 1.230 καταστημάτων, με παρουσία σε εννέα χώρες εκτός Ελλάδας.

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ως μείζον έγκλημα την εξέλιξη αυτή. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τι θα πουν οι υπόλοιποι πολιτικοί ταγοί.
πηγη

Τατσόπουλος: Η Παπαχρήστου είναι μια χαζή νέα κοπέλα…

tatsopoulos660
Με μια ανάρτηση στο Facebook που μάλλον θα προκαλέσει πάλι αντιδράσεις, ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, εκφράζει την άποψη του για την περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου και του tweet το οποίο έγινε αιτία να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ. Τατσόπουλος στην ανάρτηση του αναφέρει ότι «η Βούλα Παπαχρήστου είναι μια χαζή νέα κοπέλα που - όπως πολλές χαζές νέες κοπέλες (και αγόρια επίσης)- ενστερνίζεται διάφορες ρατσιστικές κι εθνικιστικές μαλακίες» ενώ στη συνέχεια σημειώνει, πως η απόφαση της ΕΟΕ τη μεταμόρφωσε σε μια «εν δυνάμει εθνική ηρωίδα».
 Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου που έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει εκατοντάδες σχόλια:
«Εντάξει. Θα σας πω συνοπτικά τη γνώμη μου. Η Βούλα Παπαχρήστου είναι μια χαζή νέα κοπέλα που -όπως πολλές χαζές νέες κοπέλες (και αγόρια επίσης)- ενστερνίζεται διάφορες ρατσιστικές κι εθνικιστικές μαλακίες. Η Επιτροπή που την απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς είναι ακόμη πιο χαζή, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, διότι κατόρθωσε να μεταμορφώσει μια χαζή νέα κοπέλα σε μια εν δυνάμει εθνική ηρωίδα. Εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό να μεταμορφώνουμε τους χαζούς σε ήρωες, θα διεκδικήσουμε επάξια από αυτούς την υψηλότερη θέση στο βάθρο της ηλιθιότητας».
tatsopoulos_27_7_12

Δελτίο Τύπου ΣΕΓΑΣ



Ο ΣΕΓΑΣ με αφορμή τα τελευταία συμβάντα που αφορούν αθλητές του ανακοινώνει τα εξής:
Ο ΣΕΓΑΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγνώμη από την φίλαθλη κοινή γνώμη για την αρνητική δημοσιότητα που για μια ακόμη φορά προκαλείται από αθλητές του.
Σε ότι αφορά την αθλήτρια Παπαχρήστου, πήρε ξεκάθαρη δημόσια θέση από την πρώτη στιγμή. Όσο για την υπόθεση Χονδροκούκη οι προβλεπόμενες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στα πλαίσια των διεθνών Κανονισμών και του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, από τα αρμόδια όργανα της IAAF και του ΣΕΓΑΣ. Μέχρι τότε ας κρατήσει ο καθένας της απόψεις του και ας μη βιάζονται κάποιοι να καταδικάσουν πρόσωπα και καταστάσεις.
Σε ότι αφορά τους αυτόκλητους εισαγγελείς που βγαίνουν κάθε φορά που συμβαίνουν παρόμοια θλιβερά γεγονότα και δηλώνουν ότι είναι κατά του doping  ή  ζητούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, θα πρέπει πρώτα να απαντήσουν στο ερώτημα, τι έκαναν εκείνοι τα τελευταία χρόνια για να κτυπηθεί ή να περιοριστεί η μάστιγα του doping. Όταν μάλιστα αυτή η κριτική εκφέρεται από στόματα υπευθύνων τότε η υποκρισία παίρνει διαστάσεις θράσους

Συνέλαβαν δύο έλληνες λαθροδιακινητές στην Ιταλία


Προερχόμενοι από την Ελλάδα επιχείρησαν να βάλουν στη χώρα 20 λαθρομετανάστες

Συνέλαβαν δύο έλληνες λαθροδιακινητές στην ΙταλίαΕίκοσι λαθρομετανάστες εντοπίσθηκαν από την ιταλική οικονομική αστυνομία Guardia di Finanza, σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, με διπλό πάτωμα, που έφτασε στο λιμάνι του Μπρίντιζι, προερχόμενο από την Ελλάδα.

Πρόκειται για δεκαεννέα Ιρακινούς και έναν Σύριο, οι οποίοι βρέθηκαν στοιβαγμένοι σε τροχόσπιτο που μόλις είχε αποβιβασθεί από το φέρρυ μποτ Ιonian Queen. Oι ιδιοκτήτες του τροχόσπιτου, ένα ζευγάρι Ελλήνων, συνελήφθησαν με την κατηγορία υπόθαλψης της λαθρομετανάστευσης.

Για να μπορέσουν να εξέλθουν οι είκοσι αλλοδαποί (τρεις απ' αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών) χρειάσθηκε η παρέμβαση των πυροσβεστών, «που άνοιξαν κυριολεκτικά στα δύο», τις λαμαρίνες του τροχόσπιτου.

Νέος κανονισμός καθαριότητας (Δελτίο τύπου δήμου)


Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Παλλήνης.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγήθηκε το νέο Κανονισμό Καθαριότητας αφού έλαβε υπ’ όψιν της τις προτάσεις που κατατέθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης, όσο και στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Παλλήνης.

Με το νέο Κανονισμό Καθαριότητας ρυθμίζονται θέματα και τίθενται κανόνες για την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους του Δήμου Παλλήνης.

Ο Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στοχεύει:

Στην τήρηση της καθαριότητας της πόλης,
Στην προάσπιση και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας,
Στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,
Στη διατήρηση της αισθητικής της πόλης σε υψηλά επίπεδα,
Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων,
Στην ολοκληρωμένη και ορθολογική διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων με περιβαλλοντικά φιλικές και βιώσιμες δραστηριότητες, όπως η συλλογή, μεταφορά, αξιοποίηση και τελική διάθεση μόνο των μη δυνάμενων να αξιοποιηθούν περαιτέρω,
Στην ευαισθητοποίηση των δημοτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε θέματα καθαριότητας, με δεδομένο ότι ο σκοπός του σχεδίου του νέου κανονισμού δεν είναι εισπρακτικός, αλλά αποσκοπεί στη μείωση της ρύπανσης μέσω της πρόληψης.