Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Νέος κανονισμός καθαριότητας (Δελτίο τύπου δήμου)


Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Παλλήνης.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγήθηκε το νέο Κανονισμό Καθαριότητας αφού έλαβε υπ’ όψιν της τις προτάσεις που κατατέθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης, όσο και στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Παλλήνης.

Με το νέο Κανονισμό Καθαριότητας ρυθμίζονται θέματα και τίθενται κανόνες για την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους του Δήμου Παλλήνης.

Ο Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στοχεύει:

Στην τήρηση της καθαριότητας της πόλης,
Στην προάσπιση και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας,
Στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,
Στη διατήρηση της αισθητικής της πόλης σε υψηλά επίπεδα,
Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων,
Στην ολοκληρωμένη και ορθολογική διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων με περιβαλλοντικά φιλικές και βιώσιμες δραστηριότητες, όπως η συλλογή, μεταφορά, αξιοποίηση και τελική διάθεση μόνο των μη δυνάμενων να αξιοποιηθούν περαιτέρω,
Στην ευαισθητοποίηση των δημοτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε θέματα καθαριότητας, με δεδομένο ότι ο σκοπός του σχεδίου του νέου κανονισμού δεν είναι εισπρακτικός, αλλά αποσκοπεί στη μείωση της ρύπανσης μέσω της πρόληψης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου