Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες: Το κάψιμο του Ιούδα, φροντιστήριο ρατσισμού

Της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες: Το κάψιμο του Ιούδα, φροντιστήριο ρατσισμού: Η παράδοση είναι καλή, αλλά όχι πάντα. Κάποια έθιμα , εκτός από βλακώδη, είναι και φορείς μετάδοσης χυδαίου ρατσισμού στη νεολαία. Ένα α...

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ




Ιερουσαλήμ:
Μια βιομηχανία «τεκμηρίων» τού «θείου πάθους»
μέσα από σπάνιες περιγραφές προσκυνητών των «αγίων τόπων»
από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες έως σήμερα


Έγραψε στις 03.05.2013 ο/η: Σιμόπουλος Κυριάκος

Επιστροφή




Η Κωνσταντινούπολη ως το 1204 θα είναι η πιο πολυάνθρωπη, η πλουσιότερη πόλη. Αλλά για το χριστιανισμό, η μαγική πολιτεία τής Ανατολής είναι η Ιερουσαλήμ, η πατρίδα τής νέας θρησκείας.

Ύστερα από την καθιέρωση τού χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας, τα βλέμματα των πιστών των ευρωπαϊκών χωρών στρέφονται προς την Παλαιστίνη. Το 327 ο χριστιανικός κόσμος πληροφορείται, ότι ύστερα από έρευνες τής μητέρας τού βυζαντινού αυτοκράτορα, Ελένης, στην Ιερουσαλήμ βρέθηκε ο σταυρός τού μαρτυρίου τού Χριστού. Η είδηση προκαλεί συγκλονιστική εντύπωση. Απ' αυτή τη στιγμή, μια ακατανίκητη, φλογερή επιθυμία συνέχει τους χριστιανούς και τής πιό μακρινής γωνιάς τής Ευρώπης: να ταξιδέψουν στον τόπο τής θυσίας τού Ιησού, για να προσκυνήσουν το «τίμιο ξύλο».

Από τους πρώτους αιώνες τού χριστιανισμού η Ιερουσαλήμ έγινε τόπος προσκυνήματος. Οι ρωμαίοι προσπαθούν να αποθαρρύνουν τους οπαδούς τής νέας θρησκείας: ο Αδριανός τοποθετεί στη θέση τής ανάστασης το άγαλμα τού Δία και στο Γολγοθά ένα άγαλμα τής Αφροδίτης. Στη Βηθλεέμ φυτεύει άλσος προς τιμή τού Αδώνιδος. Μάταια όμως. Ο χριστιανισμός απλωνόταν σαν καλοκαιρινή πυρκαγιά.

Και η συρροή προσκυνητών συνεχιζόταν με όλο και μεγαλύτερη ορμή. Κορυφώθηκε, μάλιστα, όταν ο Μέγας Κωνσταντίνος γκρέμισε κι ανέσκαψε το  ναό τής Αφροδίτης χτίζοντας στη θέση του την εκκλησία τού αγίου τάφου. Η Ιερουσαλήμ έχει αντικαταστήσει στην αναστατωμένη φαντασία τής χριστιανικής Ευρώπης το όραμα των αρχαίων Αθηνών.

Το μεγάλο όνειρο των πρώτων προσκηνυτών στους αγίους τόπους ήταν να αρπάξουν κάποιο άγιο λείψανο, κάποιο ιερό κειμήλιο, να εξασφαλίσουν λίγο «τίμιο ξύλο» από το σταυρό τού Χριστού, ένα κομμάτι από το χιτώνα του, μερικά αγκάθια από το στέφανο τού μαρτυρίου και φιαλίδια με δάκρυα τής Παναγίας. [Σ.σ. Στη Βερόνα διατηρούσαν αργότερα τα λείψανα τού γαϊδάρου των Βαΐων - οι ακαθαρσίες τού οποίου συγκαταλέγονταν στη συλλογή ιερών λειψάνων τής μονής Gräfrath κοντά στην Κολωνία. (Karlheinz Deschner, «Η εγκληματική ιστορία τού χριστιανισμού», τ. 3)].







Στη θέση των αρχαίων ναών,
που κατεδαφίζονταν, και με χρήση των υλικών τους κτίζονταν εκκλησίες.
Στο σχέδιο (David Rοberts, 19ος αι.) εικονίζεται η πύλη τού ναού τού Βάκχου στη Μπααλμπέκ, που κοσμείται από πολλές ανάγλυφες παραστάσεις
τής γέννησης τού Διονύσου.
Στη θέση του είχε κτιστεί χριστιανική βασιλική, που κατέπεσε από σεισμό.
  
Ιερή μεγαλοπρέπεια
Έτσι, εγκαινιάζεται το πρώτο κύμα ευλαβικών ταξιδιωτών στην Παλαιστίνη. Είναι η πίστη, πρώτα-πρώτα, που ξεσηκώνει τους προσκυνητές για τη μακροχρόνια και επικίνδυνη οδοιπορία. Είναι,

Η ιστορία του δασκάλου Αλέξη Χριστοδούλου που τρέλανε τον «Independent»



F51DB3861AF9E43A5A407D911B9C9D9D
Άλλη μια ιστορία ελληνικής τρέλας που εντυπωσίασε την βρετανική εφημερίδα «Independent», που με εκτενές ρεπορτάζ της αναφέρεται στην περιπέτεια ενός 36χρονου δασκάλου, ο οποίος προσπαθούσε να... απαλλάξει το Δημόσιο από έναν ακόμη μισθό.  Η ιστορία του Αλέξη Χριστοδούλου ακούγεται απίστευτη, ακόμη και για όσους έχουν συνηθίσει στα ελληνικά δεδομένα.
«Η Ελλάδα θέλει να μειώσει το δημόσιο τομέα. Αυτός ο άνδρας θέλει να παραιτηθεί. Γιατί λοιπόν του πήρε δύο χρόνια;», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, που ασκεί αυστηρή κριτική στην ελληνική πολιτική στο ζήτημα.

Για τον Αλέξη Χριστοδούλου όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν αποφάσισε να αφήσει το σχολείο όπου εργαζόταν ως δάσκαλος και να ξεκινήσει τη δική του τεχνολογική εταιρία, στοχεύοντας στη διεθνή αγορά. Αποδείχθηκε πως αυτό δεν ήταν όσο απλό το φανταζόταν. Αρχικά, το σχολείο στο οποίο εργαζόταν στην Καλαμάτα, δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του. «Μου είπαν ότι ήταν πολύ αργά για να παραιτηθώ και πως θα έπρεπε να περιμένω τον επόμενο χρόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω!», λέει ο 36χρονος.

Πολλοί προσπάθησαν να τον προειδοποιήσουν πως κινδυνεύει να χάσει τη σύνταξή του εξαιτίας της παράλογης συμπεριφοράς του. Έχοντας ήδη όμως σκεφτεί διαφορετικά το μέλλον του, αυτό ήταν το τελευταίο που τον ενδιέφερε. «Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποιος θα παραιτούνταν γιατί θα ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό στη ζωή του», εξομολογείται.

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο παράλογη. Του είπαν πως αν ήθελε να φύγει από τη δουλειά του, θα έπρεπε να απουσιάσει για 21 συνεχόμενες σχολικές ημέρες και τότε θα απολύονταν. Όταν πέρασαν δύο μήνες χωρίς να εμφανιστεί στο χώρο εργασίας του, δεν υπήρχε καμία αντίδραση από το σχολείο. Επικοινώνησε ο ίδιος μαζί τους, ρωτώντας πότε θα απολυθεί. Τότε τον ενημέρωσαν ότι θα περνούσε από πειθαρχική επιτροπή και πως κινδύνευε με αγωγή. Η αποχή συνεχίστηκε για επτά μήνες, πριν τελικά πάρει την επιστολή με την οποία τον ενημέρωναν πως η παραίτησή του γίνεται δεκτή.

Ούτε εκεί τελείωσαν όμως τα... βάσανά του. Δύο χρόνια έχουν περάσει και η περιπέτεια συνεχίζεται. Την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε κλήση από υπουργείο Παιδείας που τον ενημέρωναν ότι η παραίτησή του έχει ανακληθεί, ο μισθός του θα επανέλθει και ότι αντιμετωπίζει πειθαρχική διαδικασία και απόλυση. Με απλά λόγια, «ήθελαν να τον επαναφέρουν στη θέση του, ώστε να τον απολύσουν προκειμένου να συμπεριληφθεί στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απαιτείται να απολύσει η Ελλάδα», όπως συμπεραίνει και η «Indepeνdent».

Ο 36χρονος δεν κρύβει τον εκνευρισμό του: «δεν θέλω να υπολογίζομαι ως απολυμένος. Δεν θα έπρεπε να τιμωρηθώ επειδή παραιτήθηκα. Είναι τρελό ακόμη και για την Ελλάδα!», είπε ο Χριστοδούλου, που ήδη έχει φτιάξει μία εφαρμογή για smartphone και πλέον σχεδιάζει τη ζωή του μακριά από το δημόσιο.

Ιδιαίτερα επικριτικά ήταν τα σχόλια του Independent για την ελληνική παιδεία, αλλά και την κατάσταση στο δημόσιο τομέα με αφορμή αυτή την ιστορία.

«Στα 9 χρόνια της διδακτικής του εμπειρίας, έμαθε από πρώτο χέρι το δυσλειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Για να αυξήσουν τα έσοδά τους, κάποιοι συνάδελφοί του δίδασκαν πραγματικά μόνο στα μαθήματα μετά από το σχολείο, στα φροντιστήρια όπου πάνε οι περισσότεροι μαθητές. Κάποιοι έφταναν στο σημείο να δίνουν κακούς βαθμούς στα παιδιά ώστε να τους ενθαρρύνουν να πληρώσουν για επιπλέον μαθήματα», αναφέρει το κείμενο, ενώ για την κατάσταση στο δημόσιο επισημαίνει πως: «Περιπτώσεις σαν κι αυτή δείχνουν πόσο λίγο έχουν επηρεάσει το πελατειακό κράτος της Ελλάδος οι διαλαλούμενες μεταρρυθμίσεις. Για δεκαετίες θέσεις στο δημόσιο δίνονταν ως αντάλλαγμα για ψήφους. Πολιτικά είχε μικρότερο κόστος να επιβάλλονται φόροι από το να αναμορφωθεί η ακριβή και κατάφωρα αναποτελεσματική γραφειοκρατία της χώρας».

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ανοικτο εξωδικο για το ξεπουλημα του ΟΠΑΠ ΑΕ!

Π ρ ο ς
Κ.κ. Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές όλων των κομμάτων, μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, εισαγγελείς, ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς.
                              Α Ν Ο Ι Κ Τ Ο Ε Ξ Ω Δ Ι Κ Ο
 

Αθανάσιου Καρανάσιου, Πολιτικού Μηχανικού, κατοίκου Αθηνών.
Μ Ε Θ Ε Μ Α:
                          "ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ" !!!!!!


Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η 

Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα. Χαρμόσυνη σχετικά ατμόσφαιρα όσο και ήσσονος σημασίας προβληματισμός, αν θα απεργήσουν οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι άνεργοι για την Πρωτομαγιά σήμερα ή την Τρίτη μετά το Πάσχα. 

Στη Βουλή κατέβασαν ήδη ρολά, για να ξεκουραστούν οι προνομιούχοι βουλευτές και ο εσμός των συγγενών και φίλων τους υπαλλήλων της Βουλής. Ευχές πολλές ανταλλάσσονται στα λαϊκά στρώματα "Χρόνια πολλά", "Καλή Ανάσταση"! Η μάνα tv πιπιλίζει το μυαλό των ανύποπτων πολιτών, που περιμένουν με το στόμα ανοιχτό καμιά λυτρωτική είδηση από το πουθενά, ή για να πιουν το δηλητήριο στάλα-στάλα με τη μορφή νέων μέτρων! Ό,τι και να τους επιβάλλουν σχεδόν δεν αντιδρούν...μιθριδατισμός και αντανακλαστικά σε λανθάνουσα κατάσταση. Μια κοινωνία ζόμπι πριν το βιολογικό της θάνατο….
 

Κ Υ Ρ Ι Ω Σ Θ Ε Μ Α
 

Κι όμως, αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα, που ο κόσμος είναι αποπροσανατολισμένος περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κάποιοι έχουν στήσει ένα μεγάλο "πλιάτσικο" πάνω στη δημόσια περιουσία. Άλλες φορές οι "ρεαλιστές" πολιτικοί μας και αυτόκλητοι μεταπράτες, μαζί με μερίδα κατευθυνόμενων δημοσιογράφων μπουμπούνιζαν τον ευκολόπιστο λαό, ότι δήθεν κάποιες συγκεκριμένες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως π.χ. η "Ολυμπιακή" ήταν ζημιογόνες κι έπρεπε να ξεπουληθούν, για να απαλλαγούμε δήθεν από τα ελλείμματα. 

Έτσι, τώρα η Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών ξέμεινε από εθνικό

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ : ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΓΙΑ;

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ : ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΓΙΑ;

Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ! : «Ένα ηλεκτρονικό σχολείο»

Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ! : «Ένα ηλεκτρονικό σχολείο»: Μια διαφορετική προσέγγιση για το πώς μαθαίνουν τα παιδιά  (από τον Σουγκάτα Μίτρα) Φετινός νικητής του βραβείου ...

ΓΚΑΛΕΡΙ: Δεν είμαστε όμοιοι, αλλά ίσοι | DOC TV | documenting everyday life

ΓΚΑΛΕΡΙ: Δεν είμαστε όμοιοι, αλλά ίσοι | DOC TV | documenting everyday life

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Φασισμός είναι ....

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Φασισμός είναι ....: Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Unfollow" Φασισμός είναι η υπονόμευση του συλλογικού και η θρησκεία του άφατου ατομισμού. Στην οικ...

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Γ Ρ Α Μ Μ Α Σ Τ Ο Ν κ.Λ Α Κ Η Λ Α Ζ Ο Π Ο Υ Λ Ο:ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!


Kαι ξαφνικά ακούω τον κ. Λαζόπουλο στην εκπομπή του να σχολιάζει μέσα στην ειρωνεία το βίντεο που ακολουθούσε.
Και τότε έρχεται η εικόνα να με χτυπήσει σαν κεραυνός. Ή μάλλον τα σχόλια του κ. Λαζόπουλου για την εικόνα στους δέκτες μας.
Δύο 95άρηδες λαμβάνουν μέρος στους πρόσφατους Πανευρωπαϊκούς αγώνες κλειστού στίβου στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, τρέχοντας στα 60 μ. Η εικόνα τους έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και φυσικά από εκεί την έχουν τσιμπήσει τα λαγωνικά δημοσιογραφικά δαιμόνια της ομάδας του ‘’τσαντιριού’’. Φυσικά ο υπόλοιπος κόσμος υποκλίνεται στο μήνυμα που περνάει ο αγώνας τους, η αντοχή τους, η διάρκειά τους, ενώ ο κ. Λαζόπουλος το βρίσκει μια πολύ καλή ευκαιρία να ειρωνευτεί. Και μάλιστα η ειρωνεία του στηρίζεται σε κατασκευασμένα σενάρια του ίδιου και των συνεργατών του, ώστε να κάνουν το βίντεο ακόμα πιο πιπεράτο. Ήχοι πιστολιού εκκίνησης τοποθετημένοι έξωθεν στο βίντεο σηματοδοτούν το σημείο που ο κ. Λαζόπουλος βρίσκει να πατήσει, ώστε να διασύρει τους ‘’παππούδες του’’. Γέροι άνθρωποι που δεν ακούνε καλά-καλά, ώστε οι δήθεν πιστολιές πέφτουν η μία μετά την άλλη, έχουν και το θράσος να τρέχουν σε αγώνες, χαλώντας προφανώς την αισθητική κάποιων.
Και θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω. Βλέποντας κύριε Λαζόπουλε αυτό το βίντεο, ακόμα και αν θέλετε, των βαρήκοων παππούδων, που δεν ακούνε την πιστολιά του αφέτη, αλλά έχουν το θράσος κατά εσάς να θέλουν να αγωνίζονται, αυτό μόνο μπορείτε να διαβάσετε; Aυτό μόνο μπορείτε να καταλάβετε; Αυτό μόνο μπορείτε να δείτε;
Ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Βετεράνων Αθλητών Στίβου και αρκετά’’ γέρος΄’ φαντάζομαι πια για τα δικά σας αθλητικά standards, έχοντας φτάσει στα 44 μου χρόνια ήδη, αλλά κερδίζοντας μετάλλια ακόμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό, όπως και πολλοί ακόμα παππούδες, σαν και αυτούς στο βίντεό σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, πως αυτός ο αγώνας έχει τόση περηφάνια, τόση δύναμη, τόση ψυχή, τόσο όραμα μέσα του, που η λάμψη των δικών σας προτύπων προφανώς δεν σας αφήνει να διακρίνετε.
Αυτοί οι άνθρωποι που είδατε στο βίντεο και σατιρίσατε έχουν το κέφι και την δύναμη να κάνουν ακόμα αθλητισμό, δίνοντας ένα ηχηρό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους. Κρατάνε την υγεία τους σε τέτοιο επίπεδο ψυχικό και σωματικό, ώστε να μην χρειάζεται να επιβαρύνουν τα ταμεία υγείας των πατρίδων τους. Πληρώνουν μόνοι τους τα έξοδά τους για να αγωνίζονται σε αγώνες καθαρούς και τίμιους χωρίς χορηγούς, prime time τηλεοπτικές μεταδόσεις και ‘’Αθανάτους’’ στα πόδια τους, εκπροσωπώντας τις πατρίδες τους στο εξωτερικό. Πιθανότατα έχουν παιδιά, εγγόνια, συγγενείς και φίλους, που καμαρώρουν για αυτούς και που τους μεταφέρουν το ισχυρότερο μήνυμα αυτής της ζωής, το μήνυμα της ίδιας της ζωής.
Και φυσικά όταν κάποιοι τηλεαστέρες του δικού σας μεγέθους τους πιάνουν στο στόμα τους, χαρίζοντάς τους ελάχιστο από τον πανάκριβο τηλεοπτικό τους χρόνο, το τελευταίο που επιθυμούν και δικαιούνται είναι η ειρωνεία τους. Πιστεύω πραγματικά, πως αρκετό από αυτόν τον χρόνο θα έπρεπε ούτως ή άλλως να τους τον αφιερώνατε ή αν όχι σε αυτούς σε άλλους παρόμοιους άξιους αναφοράς συνανθρώπους μας και φυσικά όχι σε όλους αυτούς, που κατά καιρούς προβάλλετε με το άλλοθι της σάτιρας, μετατρέποντας τους σε αναγνωρίσιμα πρόσωπα και παραδείγματα, που τουλάχιστον τα παιδιά μας δεν μπορούν να ξεχωρίσουν που θα έπρεπε να τοποθετήσουν. Στο καλάθι των αχρήστων ή στο θρόνο του προτύπου, μέντορα και ειδώλου;
Ως εκπαιδευτικός σας λέω πως η διαχωριστική γραμμή είναι δυσδιάκριτη για το παιδί, τον έφηβο και τον νέο, που μεγαλώνει με την πλύση εγκεφάλου των μέσων ενημέρωσης.
Δεν ξέρω αν η εικόνα δύο 90άρηδων στον στίβο προσβάλει το επίπεδο της αισθητικής σας, αλλά αναλογιστείτε μήπως εδώ που έχουμε φτάσει σήμερα, ένα πολύ μεγάλο μέρος το οφείλουμε στο πρότυπο ζωής, προσώπων και καταστάσεων, που ΕΣΕΙΣ, δηλαδή οι ΔΥΝΑΤΟΙ των ΜΕΣΩΝ είχατε όλη την άνεση και ευκαιρία να περάσετε. Όμως δεν μπαίνουν όλα τα πράγματα στην ίδια ζυγαριά προς χάριν της τηλεθέασης, της τηλεοπτικής πρωτιάς στο prime time (τρομάρα μας) και των αμοιβών σας, ούτε μπορούν τα πάντα να γίνονται βορά στις επαγγελματικές σας διαθέσεις, για να έχετε εσείς και οι συνάδερφοί σας το ‘’θεματάκι σας’’.
Κύριε Λαζόπουλε, στον αθλητισμό έχουμε μάθει να χάνουμε με αξιοπρέπεια και να κερδίζουμε χωρίς ματαιοδοξία και όταν λέω αθλητισμό, κυρίως εννοώ τον αθλητισμό που περιέγραψα πριν και όχι αυτόν, που φαντάζομαι ότι έχετε στο μυαλό σας.
Ο αθλητισμός είναι ένα πανίσχυρο κοινωνικό φαινόμενο, που ξεκινάει από τον άνθρωπο και απευθύνεται στον άνθρωπο. Έχει μέσα του το μεγαλείο του ήθους και την δύναμη της προσπάθειας, τον οραματισμό του προσωπικού στόχου και την δυνατότητα να μιλάει στα νιάτα με έναν τρόπο, που πολλά άλλα πράγματα δεν μπορούν.
Και όταν λέω νιάτα, κύριε Λαζόπουλε, εννοώ τα νιάτα κάθε ηλικίας. Τα νιάτα αυτά, που πρέπει να έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά για να τα αφουγκραστείς , ακόμα και αν έχει πέσει λίγο η μπαταρία του ακουστικού σου. Τα νιάτα αυτά που βρίσκονται κυρίως στην ψυχή και λιγότερο στο σώμα, κάνοντας την ζωή αυτό που έλεγε ο Σωκράτης: ‘’AΞΙΩΒΙΩΤΗ’’!!!

Nίκος Μιχαλόπουλος
Συγγραφέας Παιδικών βιβλίων Εκπαιδευτικός
Αθλητής-Μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Το UNFOLLOW 17 κυκλοφορεί. Ζητήστε το στα περίπτερα!


 
Διαβάστε στο UNFOLLOW 17:
«Μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου ο Δημήτρης Μελισσανίδης» ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
«Για χάρη των εργολάβων θα μας πνίξουν στα σκουπίδια» ρεπορτάζ του Λεωνίδα Βατικιώτη και του Άρη Χατζηστεφάνου
Τα σκάνδαλα της Deutsche Bank» ρεπορτάζ του Αυγουστίνου Ζενάκου
«Εθνική – Eurobank: Σώστε τον Λάτση» ρεπορτάζ της ειδικής συνεργάτιδας Ντίνας Σημίτη
«Ο διάολος κηρύττει το ευαγγέλιο» ρεπορτάζ του Νίκου Μπογιόπουλου
«Ο Σημίτης αρνήθηκε τα γερμανικές αποζημιώσεις» συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου στον Αυγουστίνο Ζενάκο και στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο
«Έλληνες, μοντέρνοι και αρχαίοι» άρθρο του Δημήτρη Πλάντζου
«4ο Μνημόνιο: Τρόμος του Σαμαρά, εφιάλτης του Τσίπρα» άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
«Θες φοροαπαλλαγή; Γίνε εφοπλιστής!» ρεπορτάζ του ειδικού συνεργάτη Κώστα Γυφτοδήμου
«Το queer και η διεκδίκηση της επιθυμίας» άρθρο του Θεόφιλου Τραμπούλη
 
 
Οι στήλες του UNFOLLOW:
«Τεχνηέντως» του Αυγουστίνου Ζενάκου, «Κόκκινη γραμμή» του Νίκου Μπογιόπουλου«Lapsus Calami» της Έφης Γιαννοπούλου, «Μεσαιωνικά» του Θεόφιλου Τραμπούλη, «Αυθάδειες» της

UNFOLLOW 17 (Απλά μαθήματα δημοσιονομικής εξυγίανσης)

Marianna succumbs to cancer

Marianna succumbs to cancer

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΜΟΝΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ,ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ...ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ!



Δεν επαιξε ΠΟΥΘΕΝΑ αναγνωστακο μας,η απολυση καθηγητριας του Κολλεγιου Αθηνων,η οποια επήλθε αφου επιασε τον γιο του πρωθυπουργου μας Αντωνη Σαμαρα , να αντιγραφει και μονογραψε το γραπτο του.
Συμφωνα με το ρεπορταζ της εφημεριδας το ΧΩΝΙ που κυκλοφορει και σημερα Μ.Δευτερα στα περιπτερα, το περιστατικο εγινε προεκλογικα,στις 8 Ιουνιου του 2012,οταν η καθηγητρια φυσικης Μ.Ε,κατα τη διαρκεια εξετασεων,επιασε τον γιο του Αντωνη Σαμαρα να προσπαθει να συννοηθει με αλλον συμμαθητη του,ωστε να γραψει τις σωστες απαντησεις στο γραπτο του.
Επειδη το περιστατικο ηταν εξαιρετικα σοβαρο απο πολιτικης πλευρας,καθως προκειται για τον γιο,του νεου πρωθυπουργου της χωρας,το κολλεγιο Αθηνων οπως φαινεται,για να μην μπλεξει το ονομα του σε παρατραγουδα,και να συμμορφώσει οσους καθηγητες του πανε να κανουν κατι αντιστοιχο στο μελλον,με συνοπτικες διαδικασιες,αμεσως μετα το περιστατικο,απελυσε την καθηγητρια...η οποια ηταν εργαζομενη στο σχολειο (κολλεγιο) απο το 1991!!!
Βεβαια,η πλευρα του Κολλεγιου Αθηνων (Ελληνοαμερικανικο Εκπαιδευτικο Ιδρυμα),μιλα για ανεπαρκια της καθηγητριας και αποκλίνουσας συμπεριφορας που ειχε παρουσιαστει το τελεταιο διαστημα...ενω μαλιστα εχει και ενορκες καταθεσεις συναδελφων της...
Τελος να σημειωσουμε πως προεδρος στο Δ.Σ του Κολλεγιου Αθηνων ειναι ο αδελφος του Αντωνη Σαμαρα...Αλεξανδρος Σαμαρας.
Τα συμπερασματα δικα σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ Ο ΡΕΠΟΡΤΑΖ,ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΧΩΝΙ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ.

ΠΡΕΖΑ TV

Το μεγάλο πάρτι του ΕΟΠΥΥ! Εκατομμύρια για καθαριότητα, τηλέφωνα, έπιπλα! Που πάνε τα χρήματα

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο αναλυτικός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, που τηρείται ως επτασφράγιστο μυστικό, δείχνει τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση που γίνεται με τα χρήματα των 10 εκατ. ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της  Ελευθεροτυπίας τα αναλυτικά στοιχεία δείχνουν: 
 
-Μόνο για μισθώματα κτιρίων και έξοδα κοινοχρήστων διατίθενται 20 εκατ. ευρώ με δεκάδες δημόσια κτίρια να παραμένουν ανεκμετάλλευτα ακόμη και σε περίοδο μεγάλων περικοπών για τους ασθενείς. 
 
-Υπάρχει πρόβλεψη 21 εκατ. ευρώ για υπερωρίες του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού