Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ


Το φθινόπωρο φέτος δεν μας ήρθε ...ρουτινιάρικο όπως άλλες παλιότερες χρονιές. Ηρθε γεμάτο δώρα και χάρες.Ακριβά δώρα για παραλήπτες λίγους και καλούς φίλους ντόπιους και ξένους μεγαλοκαρχαρίες τοκογλύφους κ.λ.π.Αποστολέας των πακέτων είναι η τριμερής εσωτερική τρόικα Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και φυσικά  υπόχρεοι πληρωμής όλοι εμείς που δυστυχώς ακόμα καθόμαστε και τους κοιτάμε αποσβολωμένοι,αναποφάσιστοι και μοιρολάτρες.
Κόντρα σε όλα αυτά χρειάζεται να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ,όλοι μαζί δράση για την επιβίωση.Αύριο θα είναι πολύ αργά.   Καιροί ου μενετοί!!!!
Αν νομίζουμε ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε,ας ξεκινήσουμε δίνοντας το παρόν μας στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης τη Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 8 μ.μ,στην κεντρική πλατεία Γέρακα,στο ανοιχτό μπάσκετ.Εκεί ας ακούσουμε τι θα πούν οι άλλοι και προπαντός ας μιλήσουμε και εμείς και ας πούμε να ακούσουν οι άλλοι τι σκεφτόμαστε και τι θέλουμε εμείς....

Η δημοσιογραφία που τρέμει και συμφωνεί


Θέλω αρχικά να διευκρινίσω κάτι. Θεωρώ πως η συναδελφική αλληλεγγύη, στάθηκε στην Ελλάδα ο «ευγενέστερος» τρόπος συγκάλυψης και ατιμωρησίας. Έχω παρακολουθήσει δίκες με γιατρούς που ήταν πασιφανές πως έκαναν κάποιο ιατρικό λάθος, αλλά υπέρ τους κατέθεσαν αρκετοί συνάδελφοί τους ισχυριζόμενοι πως δεν έφταιγαν οι γιατροί. Τα πειθαρχικά του Δημοσίου είναι γεμάτα με καταθέσεις υπαλλήλων που καταθέτουν υπέρ επίορκων συναδέλφων τους.
Στη δημοσιογραφία, αυτή η κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη, κλείνει στόματα και διαστέλλει ανοχές. Πολλά χρόνια τώρα η δημοσιογραφία εκμαυλισμένη, αντιλαμβάνεται τον εαυτό της πέρα από Αρχές. Οι δημοσιογράφοι έχουν πάψει να είναι απέναντι από την εξουσία και προτιμούν να είναι δίπλα της. Αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως τον ομοτράπεζο του υπουργού, του βουλευτή, του δήμαρχου, του επιχειρηματία. Δεν είναι κακό να γευματίζεις με τον οποιονδήποτε. Κακό είναι να μην μιλάς επειδή είσαι μπουκωμένος από τα αποφάγια ή τα ορντεβρ της εξουσίας.
Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα το ηθικό δεν ήταν σε τόση αντιπαλότητα με το νόμιμο. Ο Βουλγαράκης απλώς το είπε δημόσια. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι εργάζονται σε γραφεία Τύπου εταιρειών κάνοντας ταυτόχρονα το αντίστοιχο ρεπορτάζ στα Μέσα που δουλεύουν ή θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία συμφερόντων. Ξεπλένουν δηλαδή σκάνδαλα, επιχειρηματίες, βρωμιές. Και στο τέλος κόβουν και ένα τιμολόγιο, από την εταιρεία τους που παρέχει «συμβουλές και επικοινωνία».
Αν κάποιος τους απευθύνει το ερώτημα αν έχουν δικαίωμα να το κάνουν απαντούν κορδωμένοι και με θράσος πως είναι νόμιμοι. Αυτή η ξεχειλωμένη νομιμότητα δεν χωρά τίποτα ηθικό. Προφανώς και ο καθένας κάνει όποιες επιλογές θέλει. Μπορεί να είναι δημοσιογράφος και επιχειρηματίας και ό,τι άλλο θέλει ταυτόχρονα. Αλλά οφείλει να είναι και ειλικρινής. Να πει δηλαδή στο κοινό του πως δεν «πουλάει» μόνο ειδήσεις αλλά και άλλα πράγματα. Δημόσιες σχέσεις και συμβουλές σε ανθρώπους και εταιρείες που θα έπρεπε ίσως να ελέγξει.
Στην δημοσιογραφία παγκοσμίως οι όροι με τους οποίους ασκείται, δεν αφήνονται στην καλή ή κακή θέληση του καθενός, αλλά περιγράφονται με Αρχές Δεοντολογίας. Τέτοιες έχουν διατυπωθεί και στην Ελλάδα. Αλλά τα θεσμικά δημοσιογραφικά όργανα μάλλον έχουν χάσει πια την μπάλα στην προσπάθειά τους τόσα χρόνια να δικαιολογήσουν με μια συνδικαλιστική αντίληψη, το «επιπλέον εισόδημα των δημοσιογράφων».
Τα σκάνδαλα της SIEMENS και της Πειραιώς ήταν χαρακτηριστικά. Όταν υπήρχε η ανάγκη να αποκαλυφθεί η αλήθεια, εφημερίδες, κανάλια και sites γέμιζαν με διαφημίσεις των ελεγχόμενων. Το ίδιο έγινε και με το ΔΝΤ. Δύο εταιρείες και πολλοί δημοσιογράφοι ανέλαβαν να προωθήσουν την «αναγκαιότητα των μέτρων» τα οποία σαφώς δεν θα έπλητταν τους ίδιους.
Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Και για να σταματήσει πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε ανεκτικοί, φοβισμένοι και αισχρά αλληλέγγυοι. Αυτός είναι ο λόγος που το νέο τεύχος του HOT DOC ασχολείται με αυτό το θέμα.
Αλληλέγγυοι πρέπει να είμαστε προκειμένου να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Όχι για να συγκαλύπτεται. Ούτε για να επιβραβεύεται η σιωπή.
Διαβάστε  στο HOT DOC που κυκλοφορεί: «Δημοσιογραφία πλυντήριο χρημάτων και φήμης»www.koutipandoras.gr

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΘΑΡΑ....

ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Νέες θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και Εξωτερικό (7-9-2012)



Το ERGON blog σας ενημερώνει για νέες θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Δείτε παρακάτω αναλυτικά την αγγελία που σας ενδιαφέρει:







Τον πρώην πρόεδρο της Νεολαίας Συνασπισμού διόρισε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας


Χωρίς ηθικές αναστολές αντιγράφει τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και βολεύει όπου μπορεί τα δικά του παιδιά.

Κάπως έτσι, ο πρώην πρόεδρος της Νεολαίας του Συνασπισμού Δημήτρης Τζανακόπουλοςδιορίστηκε στη...


...Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι θέλησε να τον επιβραβεύσει για τις ατέλειωτες ώρες φοιτητικού συνδικαλισμού που έχει προσφέρει στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα περισσότερα επιφανή μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού απασχολούνται ήδη στη Βουλή από τους διάφορους βουλευτές του κόμματος, αν και τα σχετικά ΦΕΚ δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί.

Στον τελικό του Champions League o Γκάλης


Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, αποδεικνύεται θαυμαστής του Νίκου Γκάλη και για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κάλεσε τον μεγάλο Έλληνα μπασκετμπολίστα να παρακολουθήσει τον τελικό του Champions League, τον προσεχή Μάιο.
Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας ικανοποιημένος για την τιμητική πρόσκληση που δέχθηκε από την UEFA την αποδέχτηκε. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι αυτή η πρόσκληση έρχεται από ένα άθλημα που δεν είναι το δικό μου. Με προσκάλεσε ο κ. Θεοδωρίδης σε μία συνάντηση που είχαμε και μου είπε πως ο Μισέλ Πλατινί με θαυμάζει. Ποδόσφαιρο δεν έχω παίξει ποτέ. Όταν ήρθα εγώ από την Αμερική ο κόσμος ασχολείτο με το αμερικανικό ποδόσφαιρο εκεί. Όμως παρακολουθώ τα παιχνίδια του Champions League και τους τελικούς».
Ο  Γκάλης αποκάλυψε πως έπαψε να γυμνάζεται με την μπάλα του μπάσκετ και αντίθετα ομολόγησε πως το τελευταίο διάστημα γυμνάζεται με τα γάντια του μποξ, προπονούμενος σε γυμναστήριο και ανατρέχοντας στο πρώτο άθλημα που έκανε στις ΗΠΑ, πριν ασχοληθεί με το μπάσκετ από το οποίο έγινε παγκόσμια γνωστός.City Press Newsroom

Παρέμβαση: Βόμβα Ολι Ρεν: Πάμε για Ευρωζώνη 2

 
Κεραυνός εν αιθρία είναι το άρθρο του Όλι Ρεν στη Wall Street Journal με οποίο αποκαλύπτει το νέο γερμανικό σχεδιο για Ευρωζώνη 2 με εγκατάλειψη στην ουσία του σημερινού μοντέλου της νομισματικής Ένωσης. Ο ευρωαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων αποκαλύπτει πως ο οδικός χάρτης θα είναι έτοιμος και θα παρουσιαστελι το Σεπτέμβριο και θα αποτελέσει τον οδηγό για την μετεξέλιξη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των Γερμανών και των συνοδοιπόρων τους. 
Το άρθρο του Όλι Ρεν αποτελεί ένα νέο στοιχείο που μεταβάλλει καταλυτικά τις ισορροπίες στην Ευρωζώνη και αποκαλύπτει τις βαθυτερες αιτίες της γερμανικής πολιτικής καθοώς και τους στόχους που αυτή υπηρετεί προϊδεάζοντας για το μέλλον. Μια τέτοια εξέλιξη δείχνει ότι η Γερμανία αφού δεν μπόρεσε να πετύχει άρση του δικαιώματος βέτο των χωρών με την παρούσα διάρθρωση της Ευρωζώνης ετοιμάζει νέα Ενωση. Οπερ σημαίνει ότι κωλυσιεργεί ακουσίως σπαταλώντας χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί το νέο σχέδιο και θα προσφέρει διάσωση σε όσους θέλουν με αντάλλαγμα την αποδοχή των όρων της νέας Ενωσης. 
Ο ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Ευρώπη έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες να επιδιορθώσει τις ανισορροπίες ανάμεσα στα κράτη μέλη. 
Ο ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι πυλώνας σταθερότητας ενάντια στην κρίση και τόνισε ότι σέβεται την ανεξαρτησία της, αλλά παράλληλα χαιρετά την ετοιμότητα που δείχνει ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι να προστατέψει το ευρώ. 
Πάντως, δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σχέδια και δράσεις που περιλαμβάνει ο Οδικός Χάρτης για το Ευρώ. 
Ο κ. Ρεν είπε ακόμα ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν μερίδιο ευθύνης στην κρίση χρέους, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να πάρει η ΕΕ μόνη της την ευθύνη για αυτό και ζήτησε από τις ΗΠΑ να συνεργαστούν με την ΕΕ, να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να βγουν από την κρίση μαζί, πιο δυνατές. 
Για την Ελλάδα 
Στο άρθρο του σημειώνει για την Ελλάδα, ότι έχουν γίνει περισσότερα από όσα συχνά πιστεύει κανείς, κάνοντας μνεία στις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, η οποία -όπως αναφέρει- απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης. 
Σημείωσε παράλληλα, ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. 
Αναφερόμενος στην Ιρλανδία τόνισε ότι επέστρεψε στις αγορές νωρίτερα από ότι αναμένονταν και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην μεγαλύτερη του αναμενόμενου ανάπτυξη της Πορτογαλίας, ενώ για την Ισπανία είπε ότι το πακέτο που θα λάβει θα δώσει την απαραίτητη ρευστότητα στις τράπεζές της και τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Τι φέρνει η κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ



Σαν μήνυμα προς την τρόικα που καταφτάνει στην Αθήνα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επισπεύσει τις αποκρατικοποιήσεις στρατηγικών ΔΕΚΟ μεταξύ των οποίων οι ενεργειακές ΔΕΗ και ΕΛΠΕ, ερμηνεύεται η χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία καταργείται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το ελάχιστο ποσοστό που βάσει νόμου διατηρούσε σε αυτές το Δημόσιο.
Εκτός από τη ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ, η πράξη που στην ουσία σημαίνει κατάργηση του 51%, αφορά τις επιχειρήσεις ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, καθώς και μια σειρά άλλους οργανισμούς λιμένων. Υπενθυμίζουμε ότι σχετική ρύθμιση ήταν  έτοιμη από τα μέσα Ιουλίου, και πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να την καταθέσει στη Βουλή, πριν αυτή κλείσει τον Αύγουστο, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό. Τελικά, για λόγους επίσπευσης της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων αποφασίστηκε να καταργηθεί το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.


Το μήνυμα...

Το μήνυμα του υπ. Οικονομικών προς την τρόικα, που έχει θέσει ως όρο για τη

Νέα διαμάχη μεταξύ ΔΕΗ-Αλουμίνιον για την τιμή ρεύματος



Σε νέο αδιέξοδο περιήλθαν οι σχέσεις ΔEH και Aλουμίνιον της Eλλάδας για το επίμαχο θέμα της τιμής του ρεύματος. Tο διοικητικό συμβούλιο της ΔEH σε συνεδρίασή του την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να άρει την εκπροσώπηση της μεταλλευτικής βιομηχανίας, που πρακτικά σημαίνει να ενημερώσει τον Λειτουργό της Aγοράς (ΛAΓHE) ότι δεν τον αναγνωρίζει ως πελάτη της και ότι σταματάει να τον τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα.
Aποφάσισε επίσης να κινήσει μια σειρά από δικαστικά μέτρα για τη διεκδίκηση ενός ποσού της τάξης των 130 εκατ. ευρώ περίπου. Tο ποσό αυτό, σύμφωνα με πηγές της ΔEH αντιστοιχεί σε οφειλές της επιχείρησης για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, τις οποίες η Aλουμίνιον δεν αναγνωρίζει και αρνείται να αποπληρώσει.
Σύμφωνα πάντα με την πλευρά της ΔEH, ο όμιλος Mυτιληναίου που ελέγχει την Aλουμινίον, έχει εφαρμόσει την απόφαση που έβγαλε η PAE τον περασμένο Mάιο για προσωρινή τιμολόγηση του ρεύματος για την Aλουμίνιον στα 42 ευρώ η μεγαβατώρα, αναδρομικά από τον Iούλιο του 2010, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι η ΔEH της οφείλει ένα ποσό της τάξης των 25 εκατ. περίπου. Mε αυτό το σκεπτικό, που σύμφωνα με τη ΔEH δεν ευσταθεί, διότι η απόφαση της PAE δεν έχει αναδρομική ισχύ αλλά αφορά το διάστημα από την έκδοσή της μέχρι και την αναμενόμενη απόφαση της Διαιτησίας, αρνήθηκε να εξοφλήσει λογαριασμούς ρεύματος των δύο τελευταίων μηνών. H στάση αυτή της διοίκησης της εταιρείας, προκάλεσε την απόφαση του δ.σ. της ΔEH της περασμένης εβδομάδας.
Πίεση σε αυτή την κατεύθυνση άσκησε και η ΓENOΠ με ανακοίνωση που εξέδωσε παραμονές της συνεδρίασης του δ.σ. θέτοντας άμεσα θέμα για την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών από την Aλουμίνιον. Tο θέμα θα συζητηθεί και στο δ.σ. της ερχόμενης Tρίτης στο οποίο θα παραστεί και ο Eυάγγελος Mυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου Oμίλου, έπειτα από αίτημα του ιδίου. Για τις εξελίξεις είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία τόσο του υπουργείου Oικονομικών όσο και του YΠEKA, ενώ το θέμα φέρεται ότι προκάλεσε και την προχθεσινή συνάντηση του κ. Eυάγγελου Mυτιληναίου με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, την οποία ωστόσο κύκλοι του Oμίλου χαρακτηρίζουν εθιμοτυπική.
H τιμολόγηση της Aλουμίνιον είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα για τη βιωσιμότητα της ενεργοβόρας βιομηχανίας, καθώς καταναλώνει το 5% της συνολικής εγχώριας ζήτησης.
 
Καθημερινή

Προελαύνουν οι Κούρδοι στην Ν.Α Τουρκία! ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ από τις μάχες


Προελαύνουν οι Κούρδοι στην Ν.Α Τουρκία! ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ από τις μάχες


Νέα τακτική ήττα στο πεδίο της μάχης, αλλά και επικοινωνιακή καταστροφή για τον τουρκικό Στρατό και για την τουρκική κυβέρνηση η οποία προωθεί την εικόνα της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης αποτελεί η δημοσίευση τουρκικής εφημερίδας, που απεικονίζει το ίδιο φυλάκιο που είχε επισκεφθεί ο Ερντογάν το 2010, το 2012 να τελεί υπό κουρδική κατοχή.
Σίγουρα πολλοί λίγοι θα περίμεναν αυτή την εξέλιξηόταν ξεκίνησε το ΡΚΚ τη μεγάλη του επίθεση διαρκείας στην περιφέρεια Χακάρι.
Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Υeniozgurpolitika» στο ύψωμα που φωτογραφήθηκε οΕρντογάν στην περιοχή Gediktepe στις 20 Ιουνίου του 2010 μαζί με τον τότε αρχηγού του γενικού επιτελείου Ικλέρ Μπασμπούγ, τώρα βρίσκονται Κούρδοι.
Το τουρκικό αυτό φυλάκιο δέχθηκε το 2010 την επίθεση των Κούρδων ανταρτών, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Τούρκοι στρατιώτες. «Η φωτογραφία των Κούρδων Μαχητών του PKK στο ίδιο σημείο σήμερα τι αισθήματα άραγε να προκαλεί;» αναρωτιέται η εφημερίδα.
Η εικόνα αυτή αποτελεί αναμφίβολα μεγάλο χτύπημα στην ψυχολογία του τουρκικού λαού ο οποίος βλέπει τους νέους να σκοτώνονται στο τουρκικό Κουρδιστάν σε μία περιοχή που ο πληθυσμός δεν τους αντιμετωπίζει με φιλικά αισθήματα όπως αποδείχτηκε πρόσφατα και στην κωμόπολη Beytussebap της επαρχίας Sirnak η οποία δέχτηκε επίθεση από μαχητές του PKKόπου ο κουρδικός πληθυσμός κρέμασε κουρδικές σημαίες σε οχήματα του τουρκικού στρατού.
Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο με τους Τούρκους στρατιώτες στην ίδια κωμόπολη να υποστέλλουν  την τουρκική σημαία από το κτίριο στο οποίο εδρεύει η τοπική φρουρά μετά από την αντίδραση του τοπικού πληθυσμού.
Το πρόβλημα που ξεκίνησε για την Τουρκία ως μια απλή «επιδρομή«, εξελίχθηκε σε εκστρατείαπαρατεταμένης κατοχής από μια δύναμη, η οποία ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε δείξει τέτοιες δυνατότητες.
Σύντομα η στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην εκδυτικισμένη τουρκική κοινωνία, η οποία δεν ήταν συνηθισμένη σε τόσο μεγάλες και διάρκειας απώλειες, εδώ και πολλά χρόνια.
Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία ο τίτλος τα λέει όλα «»Özel’i de al gel» – Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις»
Gediktepe-1-NAI
Ακολουθούν τα βίντεo:
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΝΕΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΕΤΑΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ

Ο Τσίπρας χάνει τη μπάλα


Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που έγραψα πως η κοινωνία εκφασίζεται με γοργούς ρυθμούς και πως αυτό είναι μεθοδευμένο για να υπάρξει στο άμεσο μέλλον, όταν θα πέσει ο Σαμαράς, ανάγκη έκφρασης της κοινωνίας από μια φασιστική κυβέρνηση.
Δεν περίμενα όμως ότι θα είναι τόσο γρήγορες οι εξελίξεις, ούτε τόσο ανόητοι οι της άλλης μεριάς ηγήτορες.
Ο Τσίπρας και η ηγεσία του κόμματος παίρνουν στο λαιμό τους καθημερινά πλέον όσους αριστερούς τον εμπιστεύθηκαν αλλά και όλους όσους ψήφισαν Σύριζα από ανάγκη. Έχουν βάλει πλώρη προς την διάσπαση του Σύριζα πριν αυτός καταστραφεί μαζί με όλο το πολιτικό κατεστημένο, που αναπόφευκτα θα διαλυθεί μαζί με τη χώρα. Φέρονται σαν παλαιοκομματική αντιπολίτευση προσδοκώντας ψήφους από κάθε διαμαρτυρόμενο κατά της κυβέρνησης, δίχως καμία ηθική ή ιδεολογική διάκριση. Και με την πολιτική τους νομιμοποιούν και τους ναζί, οι οποίοι έχουν ακριβώς την ίδια στάση, με ιδεολογικό υπόβαθρο όμως αυτοί κάποιες φορές, και γι’ αυτό με περισσότερη πίστη στο έργο και την παρουσία τους.
Ο Τσίπρας χάνει τη μπάλα και μαζί του προσγειωνόμαστε όλοι όσοι τον επιλέξαμε αυτή τη φορά, απλά και μόνο για να μην δούμε τον Σαμαρά και τους νοικοκυραίους του στην κυβέρνηση.
Προσωπικά είμαι τελείως απογοητευμένος από την στάση του Σύριζα σε όλα τα θέματα, είτε είναι ευρύτερης πολιτικής, είτε τοπικά ζητήματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό (π.χ. πυρκαγιές).
Θίασος που θυμίζει αντιπολίτευση της εποχής του σκληρού δικομματισμού. Με μόνη διαφορά ότι είναι άπειροι στον ρόλο.
Αναρωτιέμαι από δω, από την εσχατιά της Ελλάδας, τι λένε και τι κάνουν οι αριστερές συνιστώσες του, εκτός από το να διατείνονται συνεχώς ότι προσπαθούν να επηρεάζουν την πορεία του Σύριζα, αλλά η πορεία αυτή να πηγαίνει κάθε μέρα όλο και πιο δεξιά.
Ο Σύριζα, ακόμα κι αν δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, θα διαλυθεί μαζί της. Ίσως και πριν από αυτήν. Οι αριστεροί πολίτες αυτής της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο τον λαϊκισμό που έχει υιοθετηθεί από την ηγεσία του κόμματος. Η χώρα καταστρέφεται μέρα με τη μέρα, οι πολίτες αντιστέκονται στην καταστροφή του περιβάλλοντος από τις σχεδιαζόμενες αποικιοκρατικές επενδύσεις, αντιστέκονται και με προσωπικές μάχες κατά του ρατσισμού και του φασισμού και ο Σύριζα, δίχως καμία ηθική πλέον, βαφτίζει αυτούς που έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των αντιστεκόμενων πολιτών ως “εργαζόμενους με κοινωνική υπεραξία” και κάνει πορεία μαζί τους τακιμιάζοντας με τους ναζί πολιτικούς και νομιμοποιώντας τους.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τέτοια Αριστερά της ψηφοθηρίας και της ελαστικής ηθικής ελέω αυτής. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα Σύγχρονο Αριστερό Κίνημα που θα γίνει ομπρέλα και θα συντονίσει όλους τους αντιστεκόμενους πολίτες, οι οποίοι μάχονται καθημερινά στην Αθήνα ενάντια στους ρατσιστές και στην επαρχία ενάντια στους αποικιοκράτες.
Τα υπόλοιπα είναι φαινόμενα του παρελθόντος θλιβερά και θα εξαφανιστούν οσονούπω μαζί με τους εκφραστές τους.

Γιάννης Μακριδάκης

http://yiannismakridakis.gr/?p=1573
 

Αλλάζουν Τα Πάντα Στη Φορολογία Για 8,5 Εκατ. Πολίτες – Θα Ελέγχονται Όλα Τα Έξοδά Μας

Μεγάλες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισοδημάτων, από τις εφορίες, για περίπου 8.500.000 πολίτες έφερε η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με βάση την τροπολογία αυτή, η εφορία από δω και πέρα δεν θα υπολογίζει το εισόδημα των φορολογουμένων μόνο με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα αλλά θα ελέγχονται και θα διασταυρώνονται παράλληλα οι καταθέσεις των πολιτών, και θα καταγράφονται αναλυτικά οι καταναλωτικές δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες και δάνεια.
Με την τροπολογία αυτή το υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει σε όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων (μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εισοδηματίες) τις έμμεσες τεχνικές

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και θέλω να έχω φίλους ελεύθερους ανθρώπους.


νιώθω μεγάλη κούραση και θέλω να παρακαλέσω για κάτι.
όσοι εκ των φίλων εδώ εγκρίνουν την νέα επικοινωνιακή στάση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο μοναδικό την ανάληψη της εξουσίας για τους λόγους που νομίζει και δεν ανέχεται άλλες γνώμες ή απόψεις , όποιος λοιδωρεί ανθρώπους σαν τον Κοροβέση(τον έχουν αποκαλέσει και μπεκρή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) ή βρίζει τον προσωπικό μου φίλο και σύντροφο πνευματικό Γιάννη Μακριδάκη (ο οποίος επ΄ευκαιρία ήταν καλός όταν σκεφτόντουσαν να τον βάλουν στο Επικρατείας αλλά είναι μαλάκας όταν λέει την προσωπική του άποψη), όποιος θυμίζει με την συμπεριφορά του αλήστου μνήμης προπολεμικούς σταλινικούς ή πιστεύει ότι πρέπει να το βουλώσουμε όλοι για να μην χαθεί ο αγώνας για την διακυβέρνηση (με τέτοια μυαλά να την χέσω) όποιος μου θέτει διλήμματα ή ο Τσίπρας ή η Τρόικα εσ. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ.
Εχω ζήσει πολλά διλήμματα:
Καραμανλής ή Τανκς
Αλλαγή η Δεξιά
Μητσοτάκης ή Παπανδρέου
Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε
Ευρώ ή δραχμή
και σε όλα έδειξα τα γεννητικά μου όργανα.
Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και θέλω να έχω φίλους ελεύθερους ανθρώπους.
ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Ο Κασιδιαρης διορισε το αδερφακι του.... αιμα ,τιμη....και χρυσα αυγα....

Κι άλλη Foxconn;


Κι άλλη Foxconn;
Κάποιος κυνικός θα έλεγε ότι πρόκειται για κίνηση δημιουργίας εντυπώσεων εν όψει νέων δικών επί αμερικανικού εδάφους, μνημονεύοντας την περίπτωση Apple-Foxconn και το πόσο ωφέλησε το ίματζ της πρώτης. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Samsung, αποφάσισε να παραμείνει στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά ως ελεγκτής ορισμένων από τους κινέζους προμηθευτές της και των μεθόδων παραγωγής που αυτοί χρησιμοποιούν.
Η αρχή έγινε από τον οργανισμό China Labor Watch και την καταγγελία του ότι κάποιοι από τους προμηθευτές της εταιρείας στην Κίνα χρησιμοποιούν ανήλικους εργάτες και από εκεί και πέρα, ο κολοσσός της Κορέας ανέλαβε δράση ανακοινώνοντας ότι θα ελέγξει προσωπικά τις 105 κινεζικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται και θα διακόψει τη συνεργασία με όσες αποκαλυφθεί ότι δεν ανταποκρίνονται στους κώδικες δεοντολογίας της. Αφήνοντας κατά μέρος το ίματζ της Samsung πάντως, φαίνεται ότι οι συνθήκες εργασίας στην Κίνα αλλάζουν, συμπαρασύροντας και ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της στην παγκόσμια αγορά.

12 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών συσκευών Apple στα χέρια των Anonymous


12 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών συσκευών Apple στα χέρια των Anonymous


Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, υπεκλάπησαν από στελέχος του FBI

Deasy @ 
Στοιχεία από περισσότερους από 12 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών συσκευών της Apple, που περιλαμβάνουν user names, κωδικούς κ.α. ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους οι Anonymous. Μάλιστα, για να αποδείξουν την ισχύ του ισχυρισμού τους δημοσίευσαν στοιχεία από 1.000.001 χρήστες στο pastebin, περιγράφοντας μάλιστα πως ήρθαν στην κατοχή τους τα παραπάνω στοιχεία.
Στο συγκεκριμένο post, η ομάδα χάκερ περιγράφει πως τα στοιχεία των χρηστών ήρθαν στα χέρια τους, το οποίο και συναίβει κατόπιν υποκλοπής από τα αρχεία υπολογιστή στελέχους του FBI, το οποίο και κατονομάζουν στη συγκεκριμένη αναφορά τους. 

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Παλλήνης – Ανακοίνωση των πρώτων παιδιών για την περίοδο 2012-2013


Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ανακοινώνει τα πρώτα 366 ονόματα παιδιών που θα πάνε στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Παλλήνης την περίοδο 2012 – 2013.
Στην κατάσταση των ονομάτων περιλαμβάνονται 93 παιδιά που εντάσσονται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής».
Στο άμεσο μέλλον και αφού ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ οι νέοι οριστικοί πίνακες ωφελούμενων μητέρων για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ πρόκειται να ανακοινώσει και νέα ονόματα παιδιών, έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως η δυναμικότητα των Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών ορίζεται η 10η Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα Δευτέρα.
Διευκρίνηση : Τα ονόματα που είναι με έντονα γράμματα αφορούν τα παιδιά που εντάσσονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω του προγράμματος "Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής"
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΓΕΡΑΚΑ ΝΗΠΙΑΚΟ (ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ) ΕΔΩ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΡΑΚΑ (ΒΡΕΦΙΚΟ)(ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ) ΕΔΩ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΡΑΚΑ (ΝΗΠΙΑΚΟ)(ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ) ΕΔΩ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΘΟΥΣΑ ΒΡΕΦΙΚΟ ΕΔΩ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΝΘΟΥΣΑ ΝΗΠΙΑΚΟ ΕΔΩ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Α ΒΡΕΦΙΚΟ (ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ) ΕΔΩ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Α ΝΗΠΙΑΚΟ(ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ) ΕΔΩ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΝΤΖΑ ΒΡΕΦΙΚΟ ΕΔΩ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΝΤΖΑ ΝΗΠΙΑΚΟ ΕΔΩ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗ (ΖΑΙΜΗ) ΕΔΩ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΝΗΠΙΑΚΟ ΕΔΩ

Το πουλάω το σπίτι..


Το πουλάω το σπίτι..


Το είπε και ο Γιάννης Πάριος, βέβαια αναφερόταν σε μια γυναίκα με την οποία χώρισε και όχι στην Ελλάδα..

Έπεσε το μάτι μας στο blog του Π. και της Α. που στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα, πουλάνε όλα όσα έχουν στο σπίτι τους, διαδικτυακά.
“Την κάνουμε για έξω παίδες! Το σκεφτόμασταν καιρό αλλά η χαριστική βολή ήρθε όταν ακούσαμε τη Ρίτσα Μπιζόγλη να λέει ότι η ανεργία έφτασε στο 23,1%..”
Στο blog αυτό θα βρείτε όλα όσα είχαν μέσα στο σπίτι τους (διακοσμητικά, ηλεκτρικές συσκευές κ.α), σε πολύ χαμηλές τιμές για να τα αγοράσετε.
Εγώ πραγματικά δειλιάζω να φύγω και χαίρομαι που πήραν την απόφαση να κυνηγήσουν κάτι άλλο κάπου αλλού. Θα κάνω όμως ένα βήμα μπροστά, θα αγοράσω κάτι έτσι για να νιώσω την ευχαρίστηση ότι τους βοηθάω να φύγουν από αυτήν την κατάθλιψη, τη μιζέρια, την ανεργία..
Φίλοι μου, εύχομαι να σας πάνε όλα δεξιά αλλά ακόμα και αν δεν πάνε, να μην απογοητευτείτε γιατί τουλάχιστον το προσπαθήσατε.
Είμαι μαζί τους, εσείς;

Γιατί ντε και καλά θέλει η Ελλάδα startups παντού;


Γιατί ντε και καλά θέλει η Ελλάδα startups παντού;


Από το 1990 όλες οι κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα είχαν μια πεπατημένη συνταγή, αυξανόμενες πωλήσεις, δικαιοχρησία γνωστών διεθνών ονομάτων, εύκολα προσβάσιμα φασόν, ανοιχτό δανεισμό και εύπορους καταναλωτές. Ο βαθμός δανεισμού και χρηματοδότησης της επιχειρηματικής δράσης -δημοσίου και ιδιωτικού τομέα- αυξανόταν άνευ προηγουμένου και η παράλληλη αύξηση των λειτουργικών εξόδων ήταν “αργός θάνατος” για την κάθε επιχειρηματική μονάδα. Η διαρκής καινοτομία και η προσπάθεια ανανέωσης δεν ακολούθησαν τη γεωμετρική πορεία ...της πολυτελούς ζωής, αλλά ...“λεφτά υπήρχαν”.
Ολα αυτά τελείωσαν με εκκωφαντικό τρόπο, για πάντα! Η κρίση έφερε οικονομικούς περιορισμούς, αλλά και ένα πανίσχυρο κίνημα πελατών-πολιτών, που ζητούν (και βρίσκουν) την ίδια ποιότητα με

Ελβετικό στοπ - Αναβάλλεται για το 2014 η φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Αναβλήθηκε για το 2014 η υπογραφή της συμφωνίας φορολόγησης ελληνικών καταθέσεων. Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών, η συμφωνία δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί εντός του 2013, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρώτος χρόνος εφαρμογής της συμφωνίας θα είναι το 2014.

Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, δεν σχολίασε την τοποθέτηση του εκπροσώπου του ελβετικού ΥΠΟΙΚ, ωστόσο κύκλοι του ΥΠΟΙΚ έκαναν λόγο γενικώς και αορίστως για «συζητήσεις και διαβουλεύσεις σε εξέλιξη».

Το συμπέρασμα που προκύπτει, πάντως, είναι ότι ο δρόμος για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία είναι ακόμη μακρύς… 

Πηγή Ημερησία

ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΚΑΚΙΑΣ.



Τρελαίνομαι να διαβάζω βαθυστόχαστες αναλύσεις αυτές της μέρες. Η παθογέννεση της ελληνικής οικονομίας (τώρα που τη θυμηθήκαμε στο κόσμο γενικότερα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, αμήν) ή να βλέπω πολίτες γεμάτους ενοχές «φταίω εγώ» «είμαι ένας κακός άνθρωπος, ένας πολύ κακός άνθρωπος» σαν νέοι ήρωες του υπογείου του Ντοστογιέφσκι που αυτομαστιγώνονται σαν τον Σίλας στο κώδικα Ντα Βίντσι. Η το άλλο το καταπληκτικό, πρέπει όλοι να σκεφτούμε σοβαρά το ρόλο μας και την ευθύνη μας απέναντι στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο (το κοινωνικό σύνολο εν τω μεταξύ ακονίζει μαχαίρια κι ετοιμάζεται για κανιβαλιστικές επιδείξεις)


Εντάξει παιδιά φταίω κι εγώ, φταις κι εσύ, φταίει κι ο Χατζηπετρής αλλά αυτές τις κουβέντες τις κάνει κάποιος όταν υπάρχει μια διάθεση από τους γύρω και τους κάτω και τους επάνω να συνειδητοποιήσουν τα λάθη, να ξεκινήσει το μπάλωμα, και να φτιάξουμε το νέο κουστούμι. Βλέπετε εσείς κάτι τέτοιο και δεν το αντιλαμβάνομαι εγώ? Γιατί εγώ αυτό που βλέπω στη μαγική μου σφαίρα είναι ένα χωρίς προηγούμενο μακελειό σε παγκόσμιο επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο σκηνές χάους. 


34% βλέπει η ΓΣΕΕ να σκαρφαλώνει η ανεργία τον επόμενο χρόνο . Αυτή η αισιοδοξία θα τους φάει. Γιατί δεν λέτε πως η δουλειά στο άμεσο μέλλον θα είναι όπως εκείνη η διαφήμιση για το λαχείο «ο ένας στους δυο...»


Το ερώτημα λοιπόν πλανάται καλυμμένο από μυστήριο πάνω από τις κεφάλες μας. Τι θα γίνει με τις  στρατιές των  ανέργων? Πως σκοπεύουν να επιβιώσουν? Γιατί όταν ένα κράτος δέκα εκατομμυρίων  φτάνει να έχει στους κόλπους του πέντε εκατομμύρια μη απασχολούμενους  σε τίποτα... κάτι θα συμβεί. Απλή λογική έτσι? Από κάπου

Φόρος ακίνητης περιουσίας και στα "φωτοβολταϊκά οικόπεδα"



Τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, κτήματα και αγροτεμάχια της χώρας μας που δεν καλλιεργούνται, έως σήμερα απαλάσσονταν από τη φορολογία ακινήτων. Αυτό όπως φαίνεται θέλει να αλλάξει η Κυβέρνηση καθώς με την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) και σ' αυτά τα οικόπεδα υπολογίζεται η είσπραξη 2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Στον νέο ενιαίο ΦΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες του ERGON blog
 θα υπάγονται ακόμη και τα οικόπεδα στα οποία έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά, ενώ θα απαλλάσσονται μόνο αγροτικά οικόπεδα που καλλιεργούνται και ανήκουν σε πολίτες με κύριο επάγγελμα αγρότη.

Το σενάριο
Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει επέκταση των αντικειμενικών αξίων σε όλη την χώρα. Κάθε είδους ακίνητο - οικόπεδο (εντός ή εκτός σχεδίου), θα υπολογίζεται ως περιουσιακό στοιχείο, το οποίο θα φορολογείται με βάση το όριο των αντικειμενικών κριτηρίων, τις κλίμακες και το εκάστοτε αφορολόγητο όριο.

Ακόμη, η αξία των κτισμάτων και των οικοπέδων θα προστίθεται και τη νέα βάση για τον υπολογισμό του νέου ΦΑΠ θα αποτελεί το άθροισμα αυτό.

Παραδείγματα
Ένας ιδιοκτήτης οικοπέδου εκτός σχεδίου αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ δεν θα απαλλάσσεται από τον φόρο αυτόματα, όπως συμβαίνει με τον σημερινό Φ.Α.Π.. Θα απαλλάσσεται μόνο σε περίπτωση που η αξία είναι χαμηλότερη από το αφορολόγητο όριο των 200.000 ευρώ που ισχύει.

Ένας ιδιοκτήτης κατοικίας αξίας 200.000 ευρώ και οικοπέδου εκτός σχεδίου 150.000 ευρώ θα υπολογίζεται από την εφορία ως κάτοχος περιουσίας αξίας 350.000 ευρώ καθώς τα δυο ποσά προστίθενται και αποτελούν τη βάση για την φορολόγησή του. Με βάση αυτό λοιπόν θα κριθεί εάν υποχρεούται να καταβάλει φόρο ή όχι ανάλογα τα όρια που θα επιβληθούν με το νέο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Η πλήρης κατάταξη των Ελληνικών Πανεπιστημίων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο



Η πλήρης κατάταξη των ελληνικών Πανεπιστημίων παρουσιάζεται στο Webometrics Ranking of World Universities, μια πρωτοβουλία του Cybermetrics Lab, μια ερευνητική ομάδα που ανήκει στο Consejo Superior de Investigaciones cientificas (CSIC), τον μεγαλύτερο δημόσιο φορέα έρευνας στην Ισπανία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Webometrics λοιπόν την πρώτη θέση στα ελληνικά Πανεπιστήμια κατέχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Στην παγκόσμια κατάταξη το ΑΠΘ κατέχει την ιδιαίτερα τιμητική θέση 199 ενώ το Καποδιστριακό και το Μετσόβειο κατέχουν την 345η και 377η θέση αντίστοιχα.

Στην εθνική κατάταξη δεν άλλαξε κάτι ως προς την σειρά των Πανεπιστημίων εκτός από την εντυπωσιακή άνοδο του Πανεπιστημίου Δυτική Μακεδονίας, το οποίο μάλιστα μπήκε μέσα στο 13% της παγκόσμιας κατάταξη βελτιώνοντας την θέση του κατά 2500 θέσεις (!) κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί με ελληνικό Πανεπιστήμιο. Να σημειώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει ιδρυθεί ως αυτόνομο πανεπιστήμιο το 2002.

Εάν λοιπόν αναλογιστούμε τις πολύ καλές θέσεις και άλλων ελληνικών περιφερειακών Πανεπιστημίων, φαίνεται ότι τις δυσκολες ωρες στην Ελληνική Παιδεία, τα περιφερειακά Πανεπιστήμια αξίζουν μια θέση στον χάρτη της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.