Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Έτσι σκοτώσαμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν: Το βιβλίο που ανατρέπει την επίσημη εκδοχή


Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ίσως κινηθεί δικαστικά κατά του συγγραφέα του πολύκροτου βιβλίου που πρόκειται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα για την επιχείρηση δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το βιβλίο, που γράφτηκε από ένα μέλος της ομάδας των κομάντο που συμμετείχαν στην επιχείρηση, αντικρούει σε αρκετά σημεία την επίσημη εκδοχή για το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα πέρυσι στο Πακιστάν.
Όπως αναφέρει το Associated Press το οποίο εξασφάλισε αντίγραφο του βιβλίου «No Easy Day» που θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου, οι πεζοναύτες πυροβόλησαν τον Μπιν Λάντεν αμέσως μόλις βγήκε από το δωμάτιό του.
Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ήταν μόλις πίσω από έναν κομάντο που ανέβαινε τις σκάλες. Είδαν έναν άνδρα να βγάζει το κεφάλι του από την πόρτα ενός δωματίου και ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί· δεν γίνεται σαφές από ποιον ρίχτηκαν.
Μετά τον βρήκαν στο δωμάτιο πεσμένο μέσα στα αίματα –ζωντανό ακόμη– και δύο γυναίκες δίπλα του να κλαίνε. Τις απομάκρυναν και οι κομάντο τον πυροβόλησαν αρκετές φορές μέχρι που πέθανε.
Η επίσημη εκδοχή θέλει τον Μπιν Λάντεν να μπαίνει στο υπνοδωμάτιο και να τον πυροβολούν μία φορά οι κομάντο γιατί έκανε κινήσεις μάλλον με σκοπό να χρησιμοποιήσει κάποιο όπλο.
Ένα άλλο σημείο που αποκλίνει από τα όσα ανακοινώθηκαν επίσημα θέλει τους κομάντο να κάθονται πάνω στο πτώμα του Μπιν Λάντεν ενώ τον μετέφεραν ξανά στη βάση με το ελικόπτερό τους. Οι αμερικανικές Αρχές είχαν πει ότι συμπεριφέρθηκαν στον νεκρό Μπιν Λάντεν με αξιοπρέπεια.
Το βιβλίο γράφτηκε από πρώην στέλεχος των SEAL, της ειδικής μονάδας του Ναυτικού, με ψευδώνυμο Μαρκ Οόουεν αλλά η πραγματική του ταυτότητα αποκαλύφτηκε πολύ γρήγορα.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά κατά του συγγραφέα. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι το στέλεχος των SEAL έχει παραβιάσει τις συμφωνίες να μην αποκαλύψει στρατιωτικά μυστικά, χωρίς την έγκριση των αμερικανικών Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου