Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΑΠΟΡΙΕΣ

Υπάρχει ζωή χωρίς μπάτσους;

του Σταύρου Θεοδωράκη 12/05/2011

Ένας νεκρός την Τρίτη. Ένας με κώμα την Τετάρτη. Ο ένας στην Ομόνοια, ο άλλος στο Σύνταγμα. Και οι δύο με το φως του ήλιου. Η χώρα καιρό τώρα παράγει περισσότερη βία από όση μπορούν να αντέξουν οι πολίτες της. Ποιος την παράγει δεν έχει και πολλή σημασία. Ή μάλλον έχει σημασία για τους παρατηρητές, γι’ αυτούς  όμως που βυθίζονται κάθε μέρα όλο και πιο βαθειά μέσα στη βία, μικρή σημασία έχει ποιος υπογράφει τη βία. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα από στιγμή σε στιγμή. Χειρότερα στους δρόμους, χειρότερα στις διαδηλώσεις, χειρότερα παντού.

Οι μόνοι που φαίνονται να μην το καταλαβαίνουν - ούτε αυτό!- είναι οι εκπρόσωποι του πολιτικού μας συστήματος. Οι υπουργοί, οι βουλευτές, τα κόμματα και τα μεγαλοστελέχη τους. Και πώς να το καταλάβουν; Κανείς από αυτούς δεν κυκλοφορεί μόνος του ούτε στους δρόμους, ούτε στις διαδηλώσεις. Οι μισοί κυκλοφορούν με σωματοφύλακες και οι άλλοι μισοί με κουστωδίες υποστηρικτών τους. Τι να καταλάβει ο αριστερός αρχηγός, που διαδηλώνει έχοντας γύρω του 50 συντρόφους να τον προσέχουν; Τι τον ενδιαφέρει τι γίνεται στην ουρά της πορείας, ποιος δέρνει ποιόν; Ποια τζαμαρία ή ποιο κεφάλι σπάει; Τι να καταλάβει ο υπουργός που σηκωτός βγαίνει από την λιμουζίνα, σηκωτός μπαίνει στο υπουργείο; Τι τον ενδιαφέρει ποιος καιροφυλαχτεί στην κάτω γωνία; Αν αρπάζουν τσάντες  ή αλυσίδες από το λαιμό;

Τι να καταλάβει από «επεισόδια στο Σύνταγμα», ο βουλευτής που παρκάρει κατευθείαν στο υπόγειο της Βουλής; Τι να καταλάβει ο αριστερός, ο κυβερνητικός, ο δεξιός, ο ακροδεξιός αξιωματούχος που έχει την αστυνομία να του φυλάει το κόμμα, το σπίτι, το αμάξι; Οι υπόλοιποι όμως που ούτε σωματοφύλακες έχουμε, ούτε κουστωδίες μας συνοδεύουν, καταλαβαίνουμε. Και για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την «ασυνεννοησία», έχω μια πρόταση. Να αποσυρθούν από σήμερα, όλοι οι «μπάτσοι» από τους «πολιτικούς στόχους». Να φύγουν από την Κουμουνδούρου, τον Περισσό, την Ιπποκράτους, τη Συγγρού, την Καλλιρόης. Να φύγουν από τα υπουργεία και από τα σπίτια των αρχηγών. Να φύγουν από τα αυτοκίνητα τους και από τα γραφεία τους. Να μη συνοδεύουν οι «μπάτσοι» τα σχολικά των παιδιών τους, ούτε τις κυρίες τους στα ψώνια. Και αφού φύγουν και περάσουν μια εβδομάδα απροστάτευτοι και μόνοι, μετά να έρθουν να μιλήσουμε για τη βία στην πόλη. Ας ξεκινήσουν σήμερα οι αριστεροί, αύριο οι υπουργοί, μεθαύριο οι δεξιοί και οι ακροδεξιοί. Τους αναφέρω με την σειρά της κοινωνικής ευαισθησίας που έχουν επιδείξει (στα λόγια). Να πουν δημοσίως: «Δεν θέλω πια κανένα αστυνόμο στα πόδια μου. Θέλω να ζήσω σαν πολίτης του κέντρου. Ακόμη και στις διαδηλώσεις θα πηγαίνω μόνος μου. Χωρίς βοηθούς και παρατρεχάμενους. Και το Σύνταγμα μόνος μου θα το διασχίσω και την Ομόνοια και την Πατησίων και την Αγίου Κωνσταντίνου και την Πειραιώς». Τολμάει κανείς; Ένας έστω; 

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πανικός στην κυβέρνηση μην πεθάνει ο διαδηλωτής









Πανικός στην κυβέρνηση και ειδικά –όπως πληροφορείται το Crimes on air- στο υπουργείο προστασίας του πολίτη από το βαρύ τραυματισμό του Ιωάννη Καυκά.




Ειδικά στην κυβέρνηση τρέμουν σε περίπτωση που επιδεινωθεί και άλλο η υγεία του 31χρονου, επανάληψη επεισοδίων όπως με την υπόθεση του Αλέξη Γρηγορόπουλου.






Ο αστυνομικός των ΜΑΤ που φέρεται να χτύπησε τον διαδηλωτή, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε «Κορκονέα Νο2» αν και δεν χρησιμοποίησε όπλο αλλά το γκλόπ του, με το οποίο όμως χτύπησε μ’ όλη του τη δύναμη στο κεφάλι τον 31χρονο.

ποδηλατοδρομία στην Κάντζα

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Οι Γερμανοί καρφώνουν Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου ..... Εσείς ζητήσατε να δούμε το σενάριο της δραχμής ! ! !


Τρίτη, 10 Μαΐου 2011



Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΡΑΪΕΡΜΑΝ, ο Γερμανός δημοσιογράφος του περιοδικού «Der Spiegel» που υπέγραψε το ρεπορτάζ το οποίο αναφέρεται στην έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» δηλώνει κατηγορηματικά ότι... η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που απευθύνθηκε στις γερμανικές και ευρωπαϊκές...
αρχές ζητώντας τις εκτιμήσεις τους σχετικά με ενδεχόμενη έξοδό μας από το κοινό νόμισμα.

 «Στα μέσα της εβδομάδας κανονίστηκε η συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Ο λόγος ήταν ότι αρκετοί άνθρωποι στις Βρυξέλλες ήξεραν και....
φοβούνταν πως η ελληνική κυβέρνηση σκεφτόταν την πιθανότητα να φύγει από την ευρωζώνη. Ηταν μια συνάντηση “συναγερμού” που επιβεβαιώθηκε από πηγές των Βρυξελλών και ανεπίσημα και από τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αυτή η μυστική συνάντηση έλαβε χώρα στο Château de Vianden στο Λουξεμβούργο», υπογραμμίζει ο κ. Ράιερμαν στο «ΘΕΜΑ».

http://ksipnistere.blogspot.com

Όλοι ένοχοι




Tην ενοχή και των 11 κατηγορουμένων για την υπόθεση του τροχαίου των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, αποφάσισε πριν από λίγο το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο Ολυμπιονίκες, τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο, επτά γιατρούς του ΚΑΤ και τον κατά δήλωσή του αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου για όλες τις κατηγορίες όπως εισάγονται στο κατηγορητήριο. Ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε από τους δικαστές να αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στους δέκα κατηγορουμένους πλην του Χρήστου Τζέκου, όπως είχε εισηγηθεί και στην πρότασή του.

H πρόταση του Εισαγγελέα ήταν τέσσερα χρόνια ποινή για τους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, έξι χρόνια και 15.000 ευρώ πρόστιμο στον Χρήστο Τζέκο, δύο χρόνια στον αυτόπτη μάρτυρα Ζωγράφο, ένα χρόνο στον αυτόπτη μάρτυρα Σακελλαρίου, από ένα χρόνο οι γιατροί του ΚΑΤ πλην του Βαλιανάτου που προτάθηκε για έξι μήνες.

Το δικαστήριο μετά την ολιγόλεπτη διακοπή επέβαλλε ποινή φυλάκισης 33 μηνών και 5.000 ευρώ πρόστιμο στον Χρήστο Τζέκο και 31 μήνες φυλάκιση στους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου. Εξι έως οκτώ μήνες στους επτά γιατρούς, 15 μήνες στον αυτόπτη μάρτυρα Ζωγράφο και επτά μήνες στον αυτόπτη μάρτυρα Σακελλαρίου.Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες και μέσα στις επόμενες 10 μέρες οι δικηγόροι είπαν ότι θα προσφύγουν στο Εφετείο.

Οταν έκανε την πρότασή του ο εισαγγελέας ο Χρήστος Τζέκος αποχώρησε από την αίθουσα, ακολούθησε μικρή ένταση με κάποιους αστυνομικούς να τους ακολουθούν. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων περίμεναν ότι η απόφαση θα είναι καταδικαστική, δεν περίμεναν όμως ότι θα είναι τόσο αυστηρές οι ποινές, ούτε περίμεναν ότι ο Τζέκος θα κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες περί ουσιων.

Ο δικηγόρος του Κώστα Κεντέρη Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξέφρασε με σιγουριά ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον πελάτη, θα σβηστεί στο εφετείο. Συγκεκριμένα είπε: «Η απόφαση είναι μια νομική μουτζούρα και είμαι σίγουρος ότι το εφετείο θα τη σβήσει». Από την πλευρά της η δικηγόρος των Θάνου - Τζέκου Μαρία Κευγά τόνισε: «Δυστυχώς η δικαιοσύνη αποδείχθηκε τυφλή στην αλήθεια και άφησε ανοικτά τα αυτιά σε εξωθεσμικούς παράγοντες».

Ξεκινάει τη λειτουργία του το ΙΚΑ Παλλήνης!


ΕπιστροφήΕπιστροφήΕκτύπωσηΕκτύπωση

10/05/2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης με την με αριθμό 162/2009 απόφαση του, παραχώρησε στο ΙΚΑ χώρο για την στέγαση ιατρείων ΙΚΑ στην περιοχή. Μέχρι και σήμερα τα ιατρεία δεν είχαν στελεχωθεί με ιατρούς και για τον λόγο αυτό δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν.
Μετά από επίμονα διαβήματα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλλήνης προς την Διοίκηση του ΙΚΑ, τα ιατρεία του ΙΚΑ Παλλήνης (Οικισμός Γρηγόρη Λαμπράκη, Δερβενακίων & Λεωφ. Σπάτων – Λουτρό Παλλήνης)  πρόκειται να λειτουργήσουν από σήμερα 10 Μαΐου 2011 , με τις ειδικότητες του παθολόγου και του παιδιάτρου, ενώ ζητάμε και επιμένουμε στην τοποθέτηση και  καρδιολόγου.
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκέπτονται τους γιατρούς κλείνοντας ραντεβού στο 184.

«Ισχύς εν τη ενώσει!!!»

«Αγαπητοί Φίλοι μας, η κοινότητα Δι.Αν.Α (http://www.an-attiki.gr/diana/ ), δημιουργήθηκε με γνώμονα, να προσφέρει στην τοπική κοινωνία…. υιοθετώντας το ρητό: «Ισχύς εν τη ενώσει!!!»

Τα μέλη μας είναι άτομα που αγαπούν τον τόπο, ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του, ενημερώνουν τα υπόλοιπα μέλη, γνωρίζονται μεταξύ των, προσκαλούν τους φίλους τους να μετέχουν!!!

Μοιράζονται με φίλους φωτογραφίες, μηνύματα, τους προσκαλούν σε εκδηλώσεις που συμμετέχουν ή ενημερώνονται, σε ομάδες και γενικά σκέψεις και προβληματισμούς που θέλουν να μοιραστούν!!!

Έχουμε αποφύγει εφαρμογές όπως τα παιχνίδια, πιστεύοντας καλοπροαίρετα ότι χωρίς αυτά, μπορούν να γίνουν άλλα χρήσιμα πράγματα, όπως ιστολόγια των μελών, συζητήσεις στον χώρο συζητήσεων, αρθρογραφίες ή τοπικά ρεπορτάζ, πράγματα που δηλώνουν ότι αυτή η κοινότητα με τα μέλη της, μπορεί και θέλει κάτι καλύτερο για τον τόπο αυτό!!!

Προβάλουμε κάθε τοπικό σύνδεσμο, ενσωματώσαμε κάθε γνωστή τοπική εφημερίδα και γενικά προσπαθούμε να προβάλουμε κάθε τι χρήσιμο, από τον τόπο.

Εσείς που θεωρείτε χρήσιμη αυτή την προσπάθεια, δεν έχετε παρά να γίνετε μέλη μας, μέλη της δικής σας τοπικής κοινότητος.
Για την εγγραφή σας, ακολουθήστε τον σύνδεσμο
http://www.an-attiki.gr/diana/component/user/?task=register »

Ellul-Moscovici-Goebells (Η Τεχνη της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ)








ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ???

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΕΜΕΙΣ??




ΠΟΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ, ΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ??

"Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ" ξεκινάει η νέα κινηματογραφική περίοδος ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011


ΕπιστροφήΕπιστροφήΕκτύπωσηΕκτύπωση

09/05/2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
CINE ΓΕΡΑΚΑΣ
Γαργηττού & Ευμένους
Τηλ.: 210 66.12.717

Από ΠΕΜΠΤΗ 19 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Μαΐου

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ:
ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΝΕΡΑ
PIRATES OF THE CARIBBEAN:
ON STRANGER TIDES
ΣκηνοθεσίαΡόμπ Μάρσαλ
ΠρωταγωνιστούνΤζόνι ΝτεπΠενέλοπε Κρουζ, Τζέφρι Ρας,
                    Ίαν Μακ Σέιν
Διάρκεια: 141 λεπτά
Ώρες προβολών: 20.40 & 23.10 (Δύο προβολές)


Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε την παραίτηση του στην διάθεση του Πρωθυπουργού



O υπουργός Υγείας  έθεσε την παραίτηση του  στην διάθεση του πρωθυπουργού κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Υγείας, αφού εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.  Επίσης άφησε αιχμές για την υιοθέτηση ενός νέου Μνημονίου, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο των υπουργών και όχι μόνο από τον Γ. Παπακωνσταντίνου.Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια η πολιτική του έχει δημιουργήσει στα νοσοκομεία και στο ασφαλιστικό σύστημα, πιεζόμενος και από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα, έθεσε την παραίτηση του στην διάθεση του πρωθυπουργού.
Επίσης ο υπουργός Υγείας έθεσε θέμα και ενισχυμένης πλειοψηφίας για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου (πλειοψηφία 180 βουλευτών) για την περίοδο 2012 -2015.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν έχει γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό αλλά με δεδομένο το κλίμα ανασχηματισμού μπορεί να καθυστερήσει και κάποιες μέρες…

"Aπόλυτα προδοτική η στάση της ελληνικής κυβέρνησης"



Ο συνδημιουργός του "Debtocracy", Άρης Χατζηστεφάνου μιλά στο NEWS 247 για το ντοκιμαντέρ που μετατράπηκε σε διαδικτυακό φαινόμενο, τη στάση των ΜΜΕ και το δικαίωμα του λαού να μάθει την αλήθεια για το χρέος και να απαιτήσει τη διαγραφή του (Pic+Vids)
Πηγαίνοντας να συναντήσω τον Άρη Χατζηστεφάνου, τον δημιουργό, μαζί με την Κατερίνα Κιτίδη, του “Debtocracy”, στο μυαλό μου τριγύριζε το τελευταίο καρέ  του ντοκιμαντέρ, που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ενημέρωσης σχετικά με το χρέος και τον «μονόδρομο» των Ελλήνων.
Το Debtocracy τελειώνει με τον  πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να λέει «πάμε» (σ.σ. από το γνωστό σποτ της προεκλογικής του καμπάνιας), υπό τους ήχους ενός ελικοπτέρου, εικόνα που παραπέμπει στον τρόπο διαφυγής προέδρων, χωρών της Λατινικής Αμερικής για να γλυτώσουν από την οργή του λαού.
Ο Άρης Χατζηστεφάνου, δεν αποκλείει να γίνουμε και στην Ελλάδα μάρτυρες μιας τέτοιας σκηνής στο άμεσο μέλλον.
«Φοβάμαι ότι η αντίδραση θα είναι τεράστια και θα ξεσπάσει κάποια στιγμή ο κόσμος. Το τι θα γίνει ακριβώς δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Εκτός του να αφουγκραστούμε το ηφαίστειο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα πάει» μου λέει.
«Δούλεψαν για τις τράπεζες»
Λίγες ημέρες πριν τη συνέντευξη, η Ελλάδα συμπλήρωνε ένα χρόνο στο μνημόνιο και ζήτησα από τον συνδημιουργό του  Debtocracy να ερμηνεύσει τη βιασύνη της κυβέρνησης να μας βάλει στον μηχανισμό στήριξης.
Ο Άρης Χατζηστεφάνου δεν διστάζει να κατηγορήσει την κυβέρνηση για προδοσία και αναλύει το γιατί δεν δούλεψε για τον λαό, αλλά για τους δανειστές μας.
«Πρώτον από τα 110 δις. , τα 108 πήγαν στις τράπεζες, άρα δεν μας έσωσαν. Δεύτερον  τα χρήματα αυτά τα πήραμε για να σωθούν οι μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης, κυρίως της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Στόχος ήταν να τους δοθεί ένας χρόνος να μπορέσουν να πετάξουν από πάνω τους τα επικίνδυνα ελληνικά ομόλογα και το έκαναν πουλώντας τα στην δευτερογενή αγορά ή δίνοντάς τα στην ΕΚΤ. Θεωρώ ότι η ελληνική κυβέρνησηείναι δωσίλογη, η στάση της είναι απόλυτα προδοτική στο ότι δούλεψε για αυτές τις ξένες τράπεζες».
Στην παρατήρησή μου ότι η κατηγορία είναι «βαρύτατη»,  μου απαντά ότι  όταν λέμε ότι είμαστε σε οικονομική κατοχή, τότε η κυβέρνηση είναι κατοχική.
«Όταν χρωστάς  τόσα πολλά, λεφτά σε αυτόν που κατέχει το χρέος σου, έχεις και τρομακτική δύναμη να διαπραγματευτείς και να βάλεις τους δικούς σου όρους. Τι έκανε η κυβέρνηση; Άφησε αυτούς που κατείχαν το χρέος, να γλυτώνουν από αυτό και τώρα προφανώς δεν έχουν καμία ανάγκη να μας σεβαστούν και θα μας πετάξουν στον δρόμο» προσθέτει.

Η ανάγκη να ακουστεί κάτι διαφορετικό
Με δεδομένα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και την οικονομική κατάσταση, η αντίδραση του κόσμου είναι ακόμα μικρή,  κάτι που ο Α. Χατζηστεφάνου παραδέχεται, ωστόσο μου επισημαίνει την τεράστια συμμετοχή των πολιτών στο «πείραμα» - όπως το χαρακτηρίζει- του Debtocracy.
Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, πέρα από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με αυτά που πρεσβεύει, έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι δημιουργήθηκε με χρήματα των πολιτών, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά, αλλά και τα παγκόσμια δεδομένα.

«Μέσα σε δύο εβδομάδες είχαμε βγάλει τα περίπου 8.000 ευρώ που είχαμε υπολογίσει ως βασικό κόστος. Συνέχισαν μάλιστα να δίνουν χρήματα, αφού συμπληρώθηκε το πρώτο βασικό ποσό, δηλαδή φάνηκε ότι υπήρχε μια πολύ μεγάλη ανάγκη του κόσμου να ακούσει κάτι διαφορετικό».
Αυτό το τελευταίο, σύμφωνα με τον Χατζηστεφάνου, ήταν που γέννησε και την ιδέα του Debtocracy.
«Θέλαμε  να απαντήσουμε με την Κατερίνα την Κιτίδη όχι μόνο ως δημοσιογράφοι, αλλά και ως άνθρωποι σε αυτό που μας έλεγαν όλοι, ότι μαζί τα φάγαμε, ότι είμαστε κοπρίτες και γουρούνια  της ΕΕ» .
Το ντοκιμαντέρ σε σύντομο χρονικό διάστημα μετατράπηκε σε διαδικτυακό φαινόμενο, πυροδοτώντας συζητήσεις και αντιδράσεις, ωστόσο κάποιοι έκαναν σαν να μην υπήρξε ποτέ.
 «Δεν απαιτούμε να μας παρουσιάσουν, αλλά όταν προσεγγίζεις τις 1.000.000 επισκέψεις, είναι ένα γεγονός, έχουν χάσει μία είδηση. Οι εφημερίδες μπορεί να άσκησαν μια πολύ σκληρή κριτική, αλλά το παρουσίασαν και αναφέρθηκαν σε αυτό. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί επειδή γνωρίζουν τη δύναμή τους, προτίμησαν να μην μιλήσουν» διαπιστώνει  ο συνδημιουργός του Debtocracy.
Δικαίωμα του λαού να ξέρει για το χρέος
Την ίδια περίοδο και ενώ οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ μελετούσαν την έννοια του «απεχθούς χρέους» και έψαχναν παραδείγματα στο εξωτερικό, ξεκινούσε και η πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου στην Ελλάδα.
Όταν άκουσα για την πρωτοβουλία, σκέφτηκα «μια ακόμα επιτροπή», ωστόσο ο Άρης Χατζηστεφάνου εξηγεί ότι πρόκειται για μια επιτροπή που θα λειτουργήσει μόνο αν ο λαός το απαιτήσει.
«Αυτή η πρωτοβουλία γνωρίζει ότι προφανώς αυτό δεν μπορεί να γίνει από την κυβέρνηση, γιατί και τα δύο κόμματα από την πτώση της δικτατορίας και μετά είναι συνυπεύθυνα για αυτή την κατάσταση και προφανώς δεν θέλουν να ανοίξουν τα βιβλία. Αν δεν υπάρξει πίεση από τον ίδιο τον κόσμο που να επιβάλει στην κυβέρνηση, τη δημιουργία της επιτροπής, δεν έχει λόγο ύπαρξης».
Προσθέτει ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας να μάθει ο λαός τι ακριβώς έχει γίνει με το χρέος.
 «Είναι σαν να είσαι σε ένα εστιατόριο, να σου φέρνουν ένα τεράστιο ποσό να πληρώσεις και να μη σου φέρνουν την απόδειξη για το τι έφαγες» τονίζει χαρακτηριστικά.

Να σωθεί ο πληθυσμός και όχι οι δανειστές
Στο Debtocracy αναλύεται η έννοια του «απεχθούς χρέους» και του «παράνομου χρέους», ωστόσο ο Άρης χατζηστεφάνου τονίζει ότι ακόμα και αν αποδειχθεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, δεν γίνεται να σώσεις τους δανειστές και να εξοντώσεις τους πολίτες.
Μου εξηγεί ότι αν αν πεθαίνουν άνθρωποι στα πάρκα από το κρύο, αν όπως λένε οι γιατροί του κόσμου υπάρχουν συνθήκες Ουγκάντας στο κέντρο της Αθήνας, δεν το πληρώνεις αυτό το δάνειο.
«Μια κυβέρνηση πρέπει να έχει ως προτεραιότητα τη διάσωση του πληθυσμού της. Δεν μπορεί να έχει ως προτεραιότητα τη διάσωση των δανειστών».

Η κριτική στο Debtocracy
Το Debtocracy, μπορεί να προκάλεσε πολλά και θετικά σχόλια, ωστόσο και η κριτική ήταν σκληρή και από πολίτες, αλλά και από τα παραδοσιακά ΜΜΕ.
Αναγνώστης του NEWS 247 έγραψε σχολιάζοντας το ντοκιμαντέρ: «Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Αν σβήσουμε το χρέος τώρα κανείς δεν θα μας δανείζει για δεκαετίες. Πώς θα επιβιώσουμε;»
Του μεταφέρω την ανησυχία του αναγνώστη και μου απαντά ότι φοβόμαστε κάτι που ήδη ισχύει, καθώς δεν είμαστε στις αγορές και δεν μας δανείζουν και  η κυβέρνηση φαίνεται ότι με τα μέτρα και το μνημόνιο δεν θα μπορεί να μας βάλει για χρόνια στις αγορές.
Απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και αναφέρεται στον Λ. Βατικιώτη (σ.σ. επιστημονικός συνεργάτης του Debtocracy), ο οποίος έκανε ένα απλό υπολογισμό που μπορείτε να τον βρείτε και στο FAQ της ιστοσελίδα του Debtocracy.
«Υπολόγισε ότι ακόμα και  με τα σημερινά πενιχρά φορολογικά έσοδα, αν σταματήσουμε να αποπληρώνουμε το χρέος, φτάνουν τα λεφτά για όλες τις κοινωνικές ανάγκες» τονίζει ο Α. Χατζηστεφάνου.
Αναφερόμενος στον Ισημερινό, που επιλέχθηκε ως παράδειγμα στο ντοκιμαντέρ, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις, υποστηρίζει ότι αυτό που κυρίως ήθελαν να προβάλλουν είναι το ζήτημα της πολιτικής βούλησης.
«Ο κόσμος είπε όχι στο ΔΝΤ, εξεγέρθηκε και έβγαλε έναν άνθρωπο,  ο οποίος ήταν και μέρος του συστήματος μέχρι τότε. Με τη βοήθεια του κόσμου είπε όχι στο ΔΝΤ και είπε ανοίγουμε τα βιβλία να δούμε τι μας γίνεται, το οποίο είναι και το στοιχειώδες.
Πάντα εμείς θεωρούμε ότι το χρέος είναι ζήτημα πολιτικό και όχι οικονομικό και κυρίως αυτό που δανειζόμαστε από τον Ισημερινό είναι η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί» σημειώνει.
Όσο για την κριτική περί «μονόπλευρου» ντοκιμαντέρ, που δεν αναφέρει την αντίθετη άποψη, ο Άρης Χατζηστεφάνου είναι κάθετος.
 «Εμείς, το είχαμε πει από την αρχή. θεωρούμε ότι η άλλη άποψη, είναι η κυρίαρχη άποψη των ΜΜΕ, την ξέρει ο κόσμος, τη βλέπει κάθε μέρα στα δελτία των 8 και των 9. Η κριτική αυτή δεν έχει νόημα γιατί από την αρχή είχαμε πει ότι δεν θα είναι  "αντικειμενικό"».
«Η κυβέρνηση στηρίζει τα ΜΜΕ»
Μπορεί  να ακούγεται κατά κόρον ότι τα παραδοσιακά ΜΜΕ στηρίζουν την κυβέρνηση και το μνημόνιο, ωστόσο ο Άρης Χατζηστεφάνου θεωρεί ότι ισχύει το αντίστροφο.
Υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση στηρίζει τα ΜΜΕ, τα οποία σε περίοδο κρίσης πρέπει να τα βλέπουμε ως τμήματα της οικονομικής ελίτ.
«Οι ιδιοκτήτες τους ειδικά σε μικρές αγορές όπως η Ελλάδα, ξέρουμε ότι έχουν από ναυτιλιακές και εφοπλιστικές δραστηριότητες, μέχρι κατασκευαστικές. Για τους ίδιους λόγους, που ένας μεγαλοεπιχειρηματίας θέλει να έρθει στην Ελλάδα το ΔΝΤ, γιατί θα θέσει τους όρους εναντίον των εργαζομένων, με τον ίδιο τρόπο το θέλουν και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ».
Ο ίδιος πλήρωσε τη στάση του με την απόλυσή του από τον ΣΚΑΪ.
«Τα τελευταία δύο χρόνια,  μιλούσα για αντίστοιχες καταστάσεις άλλων χωρών και ουσιαστικά έκανα μια κριτική για την Ελλάδα.  Και αυτό πάντα ενοχλεί»  μου λέει.
Ένας ακόμα βασικός παράγοντας που τον οδήγησε στην έξοδο ήταν και το ότι δεν υπέγραψε τη σύμβαση για μείωση μισθών.
"Και οι δύο απολύσεις που έγιναν σε εκείνη την περίοδο, ήμασταν άνθρωποι που δεν είχαμε υπογράψει" υπενθυμίζει και υπόσχεται ότι το "Infowar" με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα υπάρξει ξανά.
Στη μέση ενός πειράματος
Το Debtocracy μπορεί να μην το έχει μεταδώσει ακόμα κάποιο μεγάλο κανάλι, ωστόσο τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί το παίζουν συνεχώς από την πρώτη μέρα που βγήκε.
Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται ο υποτιτλισμός στα Αγγλικά και τα Γαλλικά, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη Γερμανία, αλλά και από χώρες της περιφέρειας, όπως η Πορτογαλία.
Μάλιστα, όπως μας λέει ο Άρης Χατζηστεφάνου, στο άμεσο μέλλον είναι πολύ πιθανό να δούμε ανάλογη προσπάθεια, καθώς έχουν περισσέψει χρήματα, που αν δεν επιστραφούν θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του επόμενου ντοκιμαντέρ.
«Είμαστε στη μέση ενός πειράματος που δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάναμε το πρώτο βήμα για να δείξουμε ότι ο κόσμος θέλει αυτού του είδους τη δημοσιογραφία».
«Ελπίζω στον κόσμο»
Η συνέντευξη φτάνει προς το τέλος της και υποθέτω ότι  κάποιος που έχει μελετήσει τόσο καλά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, ίσως έχει και την απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει κάθε Έλληνα αυτή την περίοδο. Μπορούμε να ελπίζουμε κάπου;
 «Στον κόσμο. Να θελήσει να σταματήσει ο ίδιος αυτή την κατηφόρα. Συστημικά και με το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα αναχαίτισης» απαντά ο Χατζηστεφάνου και καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν στη βία που δέχονται καθημερινά.
«Οι απολύσεις είναι βία, η ανεργία είναι βία, η μείωση μισθών είναι βία, το να πετάς έναν συνταξιούχο σε ράντζο είναι τρομακτική άσκηση βίας» σημειώνει, υποστηρίζοντας ότι  ο κόσμος θα πρέπει να βγει στον δρόμο και να απαιτήσει να αλλάξουν τα πράγματα.
«Θα πρέπει ο κόσμος να πάει στη Βουλή και να πει δεν φεύγετε από εδώ αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση» μου λέει λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνάντησή μας.
Πράγματι, αν σε περίοδο σκληρής λιτότητας, βρέθηκαν τόσοι πολλοί για να χρηματοδοτήσουν ένα «πείραμα», ώστε να ακουστεί η φωνή τους, ίσως υπάρχει ελπίδα για να αλλάξουν τα πράγματα από τα κάτω και στην Ελλάδα. Το πότε, το πώς και το αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με ασφάλεια.