Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Νοητική εφεδρεία


Της Ελενας Ακρίτα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2011
Προς τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φίλιππο Σαχινίδη. (Στον κ. Παντελή Οικονόµου δεν απευθύνοµαι γιατί αυτός νοµίζει ότι τα βρήκαµε µε την τρόικα και δεν θέλω να ξυπνάω ξένους ανθρώπους όταν κοιµούνται).
Κύριοι,

Τελευταία, τελώ εν νοητική εφεδρεία. Κοινώς, δεν καταλαβαίνω τίποτα: Τα δύο τελευταία χρόνια

Ραντεβού πέντε ηπείρων κατά των κυβερνήσεων

Παγκόσμιο ραντεβού δίνουν οι αγανακτισμένοι στις 15 Οκτωβρίου. Το κάλεσμα που ξεκίνησε από μία πρόχειρη ιστοσελίδα κυκλοφορεί από υπολογιστή σε υπολογιστή σε όλο τον κόσμο. Δείτε στο NEWS 247 το βίντεο-κάλεσμα (Vid)
Από τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και την Ελλάδα, ένα πλέον είναι το στοίχημα. "Όλοι μαζί για μία Αληθινή Δημοκρατία".
Μία ακόμα από τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις με απήχηση σε όλο τον κόσμο διοργανώνεται για τις 15 Οκτωβρίου στις κεντρικότερες πλατείες όλων των πρωτευουσών.
Θα αφορά κάποια συγκεκριμένη χώρα; Όχι. Ο ξεσηκωμός είναι παγκόσμιος και έχει σκοπό να ακουστεί από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη, ενώ και στην Ελλάδα, το "ηχηρό" ραντεβού απλών πολιτών αναμένεται να δοθεί στο Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα, στις  15 Οκτωβρίου και 18.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους, προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά για το αυτονόητο... "τα δικαιώματά τους".
Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινήματος "είμαστε ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή. Η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Ενωμένοι με μία φωνή".
Και συνεχίζει: "Θα αφήσουμε τους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που εκείνοι υπηρετούν να αποφασίζουν για το μέλλον μας; Δεν είμαστε αγαθά στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών που μας εκπροσωπούν.
Στις 15 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που όλοι θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα συζητήσουμε και θα οργανωθούμε μέχρι να το πετύχουμε.
Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε. Ήρθε ο καιρός να μας ακούσουν".

Aθώος ο Μεριτ!!!!!!!!!!! Σώωωωωωωωωπα........


Posted: 06 Oct 2011 05:14 AM PDT
Σε μία απόφαση που απειλεί να ανατρέψει όσα γνωρίζουμε για τους ντοπαρισμένους αθλητές προχώρησε το CAS, καθώς αθώωσε τον Λασόν Μέριτ και του έδωσε το δικαίωμα να τρέξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!
Βάσει των κανονισμών της WADA και της ΔΟΕ, όποιος αθλητής πιάνεται ντοπέ και τιμωρείται με ποινή άνω των έξι μηνών, χάνει αυτόματα τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι όμως, το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) δέχτηκε τις αιτιάσεις των Αμερικανών και του Λασόν Μέριτ, ο οποίος είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα του Πεκίνου. Τι υποστήριξαν; Πώς ο αθλητής που τιμωρήθηκε αρχικά με διετή αποκλεισμό γιατί απέτυχε τρεις φορές να περάσει έλεγχο για απαγορευμένο στεροειδές, ο οποίος στη συνέχεια μειώθηκε σε 21 μήνες, αρκεί. Το σκεπτικό τους που έγινε δεκτό, αναφέρει πως ο Μέριτ τιμωρήθηκε ουσιαστικά για τρία χρόνια από τις αρχές του 2010 όταν και πιάστηκε, άρα κι από τη στιγμή που αυτή είναι η μέγιστη ποινή που επιβάλει η WADA σε ντοπαρισμένο αθλητή, δεν μπορεί να τιμωρηθεί περαιτέρω!
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, δημιουργείται τώρα δικαστικό τετελεσμένο, με συνέπεια πολλοί αθλητές που πιάστηκαν τρία χρόνια νωρίτερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, να τρέξουν για να δικαιωθούν επίσης. Τέτοιοι είναι ο σπρίντερ Ντουέιν Τσέιμπερς, ο ποδηλάτης Ντέιβιντ Μίλαρ κι άλλοι. Επί της ουσίας, βέβαια, έρχεται ανατροπή στις επιταγές της WADA, από τα χέρια της οποίας αφαιρείται ένα μεγάλο όπλο που είχε καταφέρει να υιοθετήσει.



863 εκατ. ευρώ από την τσέπη μας στην Proton Bank

ΚΡΥΦΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Ενώ διατυμπανίζουν ότι ο «φιλάνθρωπος» μεγαλοεπιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επέστρεψε 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank (για να εξασφαλιστεί έναντι της ποινικής δικαιοσύνης που εντόπισε απάτη, υπεξαίρεση, ξέπλυμα, απιστία), αποκρύπτουν επίμονα την «τρύπα» που έμεινε στην τράπεζα.
Σιγουράκι... Σιγουράκι... Το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή οι Ελληνες φορολογούμενοι, θα επωμιστούν συνολικά 863 εκατ. ευρώ για να μαζευτούν τα συντρίμμια που άφησε η διοίκηση Λαυρεντιάδη και για να διασφαλιστούν οι καταθέτες. Το ποσό των 863 εκατ. ευρώ δεν προέρχεται από έναν αυθαίρετο υπολογισμό και μία δημοσιογραφική εκτίμηση, αλλά από αξιολόγηση των στοιχείων της τράπεζας που ανέλαβε και έκανε η Ernst & Young κατόπιν

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Φοβάμαι

Ανακοίνωση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ο Γ. ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ καταγγέλλει για άλλη ...

Pressing.news: Παλλήνη : Ο Γ. ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ καταγγέλλει για άλλη ...: Με προκλητικό τρόπο η παράταξη του κ. Ζούτσου παρακάμπτει και αγνοεί απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης να συζητηθούν γι...

162. 812,00 ευρώ βασικός μισθός, 46.319,34 ευρώ για κινητή τηλεφωνία, με υπογραφή, μάλιστα, Παπανδρέου!


-Κινητή τηλεφωνία: 46.319,34 ευρώ!

Μία αδιάκριτη ερώτηση....

Πολιτικό γραφείο Αντιπροέδρου της κυβέρνησης:

162. 812,00 ευρώ βασικός μισθός,
46.319,34 ευρώ για κινητή τηλεφωνία, με υπογραφή, μάλιστα, Παπανδρέου!

Δείτε τα «συνημμένα» και συγκρίνετε, αν αυτά που «τρώτε» εσείς σχετίζονται
με αυτά που «τρώει» αυτός που λέει ότι «μαζί τα φάγαμε».

http://www.otyposnews.gr/wp-content/uploads/2011/07/page-02.jpg
http://www.otyposnews.gr/wp-content/uploads/2011/07/page-01.jpg

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η κεντρική πλατεία του Γέρακα αποδίδεται στους κατοίκους

Αντιδρούν οι βουλευτές σε κατάργηση αποζημίωσης για τις επιτροπές


Την κατάργηση ενός βασικού προνομίου για τους 300 της Βουλής, που ισχύει εδώ και δεκαετίες, αυτό της αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, εξετάζει πολύ σοβαρά η Βουλή σύμφωνα με πληροφορίες.
Αν και οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί, στους διαδρόμους της Βουλής επικρατεί έντονος προβληματισμός για το αν η νέα περικοπή θα ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα ή θα δώσει αφορμή για νέες συζητήσεις σχετικά με τα προνόμια των βουλευτών.
Το ζήτημα κυριάρχησε χθες το πρωί στις συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών, οι οποίοι προσήλθαν στο

Το Πείραμα της Αργεντινής!Διαβάστε τι ζούμε τώρα.


Το Πείραμα της Αργεντινής!Διαβάστε τι ζούμε τώρα.


Το "σενάριο" του εκπληκτικού ντοκυμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για το πέρασμα του ΔΝΤ από την Αργεντινή και κυρίως για τις επιπτώσεις του. Διαβάστε για να δείτε τις ομοιότητες με αυτό που σήμερα ζούμε!




Το Δεκέμβριο του 2001 στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες κατευθύνονται προς την ιστορική

Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο – 100.000 εργαζόμενοι θα υποστούν μειώσεις

100.000 εργαζόμενοι θα υποστούν μειώσεις και οι εκπαιδευτικοι αυξήσεις!!!!!!!!

13 δήμοι καθίζουν στο σκαμνί την Standard & Poor's

Ανεξέλεγκτη απόρριψη βοθρολυμάτων σε δρόμους της Ανατολικής Αττικής. Συνάντηση Σγουρού με δημάρχους

Αποσύρεται παρτίδα εμφιαλωμένου νερού

ΕΦΕΤ


Την απόσυρση ενός φυσικού, μεταλλικού νερού, στο οποίο ανιχνεύθηκε υψηλή συγκέντρωση βρωμικών ιόντων, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

Αποσύρεται παρτίδα εμφιαλωμένου νερού
Την απόσυρση ενός φυσικού, μεταλλικού νερού, στο οποίο ανιχνεύθηκε υψηλή συγκέντρωση βρωμικών ιόντων, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, του υπουργείου Υγείας και του Γενικού Χημείου του Κράτους
Μάλιστα, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης.

Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με εμπορική επωνυμία "ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ" 1,5 lt, με αριθμό παρτίδας LOT 171201117:03 και ημερομηνία λήξης 20-6-12, το οποίο εμφιαλώνεται από την επιχείρηση "ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ Α.Ε. - EUROWATERLAND", Κρυστάλλη 20, Άρτα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του προϊόντος, ενώ παράλληλα η εταιρεία προχώρησε σε

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ.mpg

επισημα βρισκονται πισω τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Πυρετός στα σχολεία

Ενώ τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τα 600, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές διερευνούν αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις

Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις προγραμματίζουν το προσεχές διάστημα οι μαθητές των κατειλημμένων σχολείων
Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις προγραμματίζουν το προσεχές διάστημα οι μαθητές των κατειλημμένων σχολείων
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι καταλήψεις γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο διαμήνυσε για ακόμη μία φορά ότι θα αναπληρωθούν όλες οι χαμένες διδακτικές ώρες, ακόμη και με μαθήματα τα Σάββατα και τις εορτές.
Την ίδια στιγμή, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν να ερευνούν πιθανά αδικήματα σε κατειλημμένα σχολεία, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση συλλόγων γονέων αλλά και της ομοσπονδίας των καθηγητών.
Τα σχολεία που παραμένουν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τα 600, αν και ο ακριβής αριθμός τους δεν μπορεί να προσδιοριστεί, αφού αρκετές σχολικές μονάδες προχωρούν σε κατάληψη για μία ημέρα και την επομένη επιστρέφουν στα μαθήματα.
Οι μαθητές από την πλευρά τους προγραμματίζουν για το προσεχές διάστημα συλλαλητήρια και πολύμορφες κινητοποιήσεις, προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, στις 3 και 4 Οκτωβρίου θα γίνουν διάφορες κινητοποιήσεις σε γειτονιές της πρωτεύουσας, ενώ στις 5 του μήνα οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο μαζί με καθηγητές και φοιτητές.
Και χθες πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις από μαθητές στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, μαθητές μαζί με φοιτητές και εκπαιδευτικούς συγκεντρώθηκαν σε Προπύλαια και Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, ενώ μαθητές απέκλεισαν για περίπου μία ώρα την Εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Στυλίδας.
Στο πλευρό των μαθητών τάχθηκε με ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). "Φέτος στο ''νέο'' σχολείο συναντιέται η φτώχεια και η ανασφάλεια της λαϊκής οικογένειας με τη χρόνια, έντεχνη υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Η οργή ξεχειλίζει μετά και τη μετατροπή του σχολικού βιβλίου σε είδος πολυτελείας, αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής". Αναφερόμενη στις έρευνες των εισαγγελικών και αστυνομικών, η ΑΣΓΜΕ κάνει λόγο για τρομοκράτηση των ανηλίκων.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

ο "παλληνεύς " ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011

Η επιστολή του φορολογούμενου προς τη Δ.Ο.Υ. που π...

Αρνείται να πληρώσει "οφειλή" του που την χαρακτηρίζει παράνομη και αντισυνταγματική Διαβάστε όλη την επιστολή φορολογούμενου προς την Δ....

The World's Hardest-Working Countries


Parmy Olson 05.21.08, 5:10 PM ET
pic
In Pictures: The World's Hardest-Working Countries



Most Popular Stories

Saudi Arabia's Next Act
The Lithium Gold Rush
Visit Iceland--It's On Sale
Entrepreneurs Who Rose From The Ashes
McDonald's Recession-Proof Menu

LONDON - If you thought you worked long hours, consider 39-year-old Lee from South Korea. A civil servant at the ministry of agriculture and fisheries, Lee gets up at 5:30 a.m. every day, gets dressed and makes a two-hour commute into Seoul to start work at 8:30 a.m. After sitting at a computer for most of the day, Lee typically gets out the door at 9 p.m., or even later.

By the time he gets home, it's just a matter of jumping in the shower and collapsing into bed, before starting the whole routine all over again, about four hours later. This happens six days a week, and throughout almost all of the year, as Lee gets just three days of vacation.

That's right. Three days.
In Pictures: The World's Hardest-Working Countries

And did we mention Lee has a wife and three teenage kids? "I get to see them

«Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο»

Μεσογαίας: "Αν σας κόψουν το ρεύμα, θα το κόψουμε και εμείς από τους ναούς"

«Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιο σημείωμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, όσον αφορά την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας.
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στην εγκύκλιο του, λέει τα πράγματα με το όνομα τους, ενώ υπογραμμίζει ότι «κάποιοι μας διέσυραν διεθνώς και μας οδήγησαν στα στόματα των θηρίων αυτού του κόσμου είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες».
Η Romfea.gr δημοσιεύει παρακάτω την εγκύκλιο του κ. Νικολάου:
Η χάρις και η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εύχομαι να σκεπάζει όλους σας, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας.
Σκέφθηκα πολύ για να συντάξω αυτή την εγκύκλιο και να την απευθύνω στην αγάπη σας. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να το κάνω.
Τις τελευταίες όμως μέρες, μέσα στην κατάσταση του γενικευμένου πανικού που επικρατεί στην πατρίδα μας, των σπασμωδικών αποφάσεων των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής και του μέλλοντός μας, την επαναλαμβανόμενη εναλλαγή υποσχέσεων και διαψεύσεων που έχουν τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια μας, τον καταιγισμό των χωρίς τέλος φορολογικών επιβαρύνσεων, δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών της περιοχής μας που ζητούν απεγνωσμένα μία παρέμβαση και κάποια συμπαράσταση στο

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 69 ΕΤΩΝ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ «ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ


Αφησε μια ολόκληρη εποχή «νοκ άουτ»

Ενα λαϊκό παιδί, που μπήκε τυχαία στο σινεμά παρακολουθώντας το 1960 κάτω από τον Λευκό Πύργο τα γυρίσματα του «Ατσίδα» του Γιάννη Δαλιανίδη, με τον Ηλιόπουλο και τη Λάσκαρη, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 69 χρόνων.
Μάστορας στην τέχνη του και με οξεία κριτική ματιά στον κόσμο ήταν ο Παύλος Τάσιος Μάστορας στην τέχνη του και με οξεία κριτική ματιά στον κόσμο ήταν ο Παύλος Τάσιος Εγραψε, όμως, αυτός ο αυτοδίδακτος, όπως και πολλοί άλλοι της γενιάς του, τη δική του σημαντική ιστορία με ένα κινηματογραφικό στίγμα

Δείτε το Ντοκιμαντέρ : ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ...

Αρχισε η... εξέγερση των πλουσίων!


«Πολιτικοί, φτάνει πια», ο τίτλος της ολοσέλιδης καταχώρισης του ιταλού βιομηχάνου Ντιέγκο ντέλα Βάλε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2011
Είναι η ιδρυτική διακήρυξη της «εξέγερσης των πλουσίων»; Ή μια άδολη - όσο και ασυνήθιστη - κίνηση πίσω από την οποία δεν κρύβεται παρά μόνο η γνήσια ανησυχία ενός απλού πολίτη, όπως διατείνεται ο εμπνευστής της; Αναλυτές και πολιτικά κόμματα επιχειρούν εδώ και δύο ημέρες να καταλάβουν τι βρίσκεται πίσω από τις γραμμές της πληρωμένης καταχώρισης που εμφανίστηκε στις ιταλικές εφημερίδες και φέρει την υπογραφή του Ντιέγκο ντέλα Βάλε, ιδιοκτήτη της βιομηχανίας υποδημάτων Todd's. Στο κείμενο δεν υπάρχουν ονόματα πολιτικών, δεν γίνεται αναφορά σε κανένα κόμμα, απουσιάζει το ιδεολογικό πρόσημο. «Το απρεπές και ανεύθυνο θέαμα που προσφέρουν πολλοί από εσάς δεν είναι ανεκτό από την πλειονότητα των Ιταλών κι αυτό αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτικών όλων των κομμάτων», σημειώνει ο Ντιέγκο ντέλα Βάλε στην ολοσέλιδη καταχώριση που φιλοξενήθηκε υπό τον τίτλο «Πολιτικοί, φτάνει πια». Για τον ιταλό επιχειρηματία, η πολιτική δράση που επικεντρώνεται στα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα οδηγεί την Ιταλία στην

Σε εποχές Μνημονίου αυξήσεις μισθών και προσλήψεων ιερέων

Σε εποχές Μνημονίου αυξήσεις μισθών και προσλήψεων ιερέων αναφέρει βουλευτής

tvxs.gr/node/71397
Το ζήτημα της εξαίρεσης των κληρικών από το γενικό κανόνα του Μνημονίου 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, όπως εκείνο και της αύξησης των κονδυλίων μισθοδοσίας των ιερέων, την ώρα που το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων βλέπει μισθούς και συντάξεις να μειώνονται συνεχώς" επαναφέρει με επίκαιρες ερωτήσεις του στους Υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός.
Συκεκριμένα ο βουλευτής καταγγέλλει πως κατά τη διάρκεια του 2010 χειροτονήθηκαν, δηλαδή προσλήφθηκαν και μισθοδοτούνται από το κράτος, 423 κληρικοί ενώ οι συνταξιοδοτήσεις ήταν 332. Οι προσλήψεις κληρικών μέσα στο 2010 ήταν πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες του 2009, την ώρα που το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπουν δραστική μείωση του δημοσίου τομέα. Όπως αναφέρει αναρωτιέται κανείς με ποια κριτήρια προσλήφθηκαν οι εν λόγω κληρικοί και ποια είναι η αναλογία αποχωρήσεων και προσλήψεων στον εκκλησιαστικό τομέα.

Ο ίδιος θίγει και το ζήτημα της αύξησης των κονδυλίων για τη μισθοδοσία ιερέων. Παρά την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών πως τα μέτρα που ψηφίστηκαν αφορούν όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών και αρχιερέων, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρει ότι το ποσό της μισθοδοσίας των αρχιερέων και ιεροκηρύκων ενώ το 2009 ήταν 6.100.000 ευρώ, το 2010 αυξήθηκε στα 6.200.000 ευρώ και το 2011, με το Μεσοπρόθεσμο, αυξήθηκε επιπλέον στα 6.654.000 ευρώ.

 

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Σύγχρονο ηλεκτρονικό πάσο για τους φοιτητές

Τα νέα του "ΛΟΦΟΥ"

O 3ος Σημίτης

Είναι η τρίτη φορά από την έναρξη της κρίσης του 2008 που ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παίρνει το λόγο για να προειδοποιήσει - με ένα ολοσέλιδο άρθρο του στην «Καθημερινή» με τίτλο «Το σύνδρομο της στρουθοκαμήλου» - για τις εθνικές μας ψευδαισθήσεις. Η πρώτη φορά ήταν το 2008 όταν προειδοποίησε για τον κίνδυνο να προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Η δεύτερη όταν μίλησε για την ανάγκη να προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους. Τώρα ο κ. Σημίτης είναι πολύ πιο σαφής: «Η έξοδος από την ΟΝΕ πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. Θα είναι καταστροφική…» προειδοποιεί