Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Περί βίλλας ...... απο Θύμιο Καλαμούκη


Του Θύμιου Καλαμούκη
 
Είναι πολύ αστείο και διασκεδάζω αφάνταστα όταν μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης θεωρεί τους προσαχθέντες και συλληφθέντες για την βίλα Αμαλία, παράνομους, ύποπτους, οπαδούς της ανομίας, εγκληματικά στοιχεία, κλπ. Και διασκεδάζω επειδήτο ίδιο κομμάτι θεωρεί νόμιμους τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου, όπως νόμιμους θεωρούσε στο πρόσφατο παρελθόν τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλους τιτάνες της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, που έχουν εκλεχθεί από «λαϊκές πλειοψηφίες».
 
Η σχεδόν 20χρονη δημοσιογραφική εμπειρία μου, μου έχει μάθει να ορίζω μεδιαφορετικό τρόπο από τον συνήθη, έννοιες, όπως νομιμότητα, παρανομία, παραβατικότητα, περιθώριο, ενοχή. Στην δική μου λογική ένοχος δεν είναι ο 20χρονος, που αρπάζει την μολότοφ και την πετάει στην βιτρίνα της τράπεζας. Ένοχος είναι η τράπεζα. Και το λέω αυτό γνωρίζοντας ότι δεν βγαίνει κάτι με το σπάσιμο μιας βιτρίνας, γνωρίζοντας ότι μπορεί κάτω από την κουκούλα να υπάρχει παρακρατικός νεαρός, γνωρίζοντας ότι η κλεψιά των τραπεζών προς τους «πελάτες» τους, δεν θα σταματήσει ούτε με 1000 μολότοφ.
 
Τα λέω αυτά γνωρίζοντας ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο, είναι ο συνειδητός και αποφασιστικός αγώνας, ο δύσκολος και επίμονος αγώνας, ο οποίος ξεκινώντας από τα απλά και τετριμμένα (απεργίες συγκεντρώσεις), θα μετεξελιχτεί σε εξέγερση και ίσως κάποτε και επανάσταση, για να εγκαθιδρυθεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση από τράπεζες και άλλα ευαγή ιδρύματα…
 
Από την εμπειρία μου επίσης έχω πειστεί, ότι όσο περισσότερο ακούω για «ανομία που πατάσσεται», τόσο κατανοώ ότι μια απίστευτη απάτη βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα που ο υπουργός Δένδιας, ανακοινώνει ότι συνέλαβε 1500 ύποπτα μπουκάλια! βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, το μεγαλύτερο πλιάτσικο των πηγών της χώρας και η πιο άγρια εξόντωση των εργαζομένων του τόπου.
 
Στην ομοιογένεια που επιχειρούν να επιβάλλουν, τα γνωστά κόμματα, τα γνωστά συμφέροντα και τα γνωστά κανάλια, πρέπει να υπάρχουν θύλακες αντίστασης, θύλακες αλληλεγγύης, θύλακες αγώνα. Χώροι λαϊκής συνάντησης, έκφρασης, δράσης και πολιτισμού. Κανένας τέτοιος χώρος δεν είναι ύποπτος. Σε κανέναν τέτοιο χώρο δεν γίνονται παράνομες πράξεις. Και αν ακόμη γίνονται, είναι υποδεέστερες και αριθμητικά ελάχιστες, σε σχέση με αυτές που διαπράττονται στα περίφημα σαλόνια της εξουσίας. Οι παράνομες πράξεις γεννιούνται και εκκολάπτονται άλλου. Σε άλλεςβίλες.
 
Η αμφισβήτηση του υπάρχοντος πολιτικού πλαισίου, δεν έχει ένα χρώμα, μια κατεύθυνση. Ξεκινά από πολλές αφετηρίες, έχει ποικίλες στοχεύσεις και μπορεί να φτάνει σε διαφορετικές αποστάσεις. Κάποιου η αμφισβήτηση φτάνει στην ρίζα, κάποιου στην επιφάνεια, κάποιου στην μέση. Αυτή η διαβάθμιση είναι ωραία αφορμή για συζήτηση, αναζήτηση τυχόν συγκλίσεων και κοινών πορειών. Αλλιώς ας πορεύονται χωριστά ή παράλληλα. Υπάρχει χώρος για όλους. Και κυρίως δρόμος.
 
ΥΓ. Οι «ανομίες» των μελών της Βίλας, δεν θα μου σβήσουν από το κάδρο, την αγωνία τους και τον αγώνα τους, το πείσμα τους, το μεράκι τους, την άρνηση με άποψη όλων όσων σερβίρονται από κανάλια και διαύλους. Οι διαφορετικές από τις δικές μου, απόψεις τους, δεν θα μου κρύψουν το θάρρος τους να ανακαταλάβουν την βίλα, ξέροντας ότι θα συλληφθούν από την αστυνομία και ξέροντας ότι θα περάσουν την γνωστή ταλαιπωρία στην ΓΑΔΑ και θα υποστούν το σημάδεμα για μια ζωή…
 
Στην τόσο ήρεμη, νωθρή, αποχαυνωμένη και προβλέψιμη Αθήνα της κρίσης, ήταν μια καλή αρχή για το δυσκολότερο έτος που μόλις ξεκίνησε.
 
Καλή λευτεριά στους συλληφθέντες και κυρίως στους αιχμαλώτους
Του Θύμιου Καλαμούκη

Είναι πολύ αστείο και διασκεδάζω αφάνταστα όταν μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης θεωρεί τους προσαχθέντες και συλληφθέντες για την βίλα Αμαλία, παράνομους, ύποπτους, οπαδούς της ανομίας, εγκληματικά στοιχεία, κλπ. Και διασκεδάζω επειδήτο ίδιο κομμάτι θεωρεί νόμιμους τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου, όπως νόμιμους θεωρούσε στο πρόσφατο παρελθόν τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλους τιτάνες της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, που έχουν εκλεχθεί από «λαϊκές πλειοψηφίες».

Η σχεδόν 20χρονη δημοσιογραφική εμπειρία μου, μου έχει μάθει να ορίζω μεδιαφορετικό τρόπο από τον συνήθη, έννοιες, όπως νομιμότητα, παρανομία, παραβατικότητα, περιθώριο, ενοχή. Στην δική μου λογική ένοχος δεν είναι ο 20χρονος, που αρπάζει την μολότοφ και την πετάει στην βιτρίνα της

Οι Έλληνες αφανίζουν πάρκα και δάση για να ζεσταθούν


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο άρθρο της αποψιλώνονται μέχρι και τα περιαστικά δάση στην Αθήνα και άλλες πόλεις, ενώ η αιθαλομίχλη και οι κίνδυνοι από τις πυρκαγιές απειλούν τον πληθυσμό της χώρας που αγωνίζεται να «βγάλει το Χειμώνα» χωρίς το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης και το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η Wall Street Journal σε σχετικό άρθρο παραθέτει τις απόψεις ακτιβιστών που προσπαθούν να προστατέψουν το δασικό πλούτο αλλά και την δημόσια Υγεία από το φαινόμενο.
Όπως αναφέρει, ενώ περιπολούσε νύχτα στο όρος Αιγάλεω, ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης έπιασε έναν νεαρό να κόβει παράνομα δέντρο σε δημόσια έκταση. Λίγo αργότερα, ο άνδρας ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας ότι είναι άνεργος και χρειάζεται την ξυλεία για να θερμάνει το σπίτι όπου ζει με την γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του, καθώς δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης.
«Ηταν δύσκολη απόφαση, αλλά τον άφησα να φύγει», είπε ο ακτιβιστής, που ηγείται του τοπικά χρηματοδοτούμενου Περιβαλλοντικού Συνδέσμου των Δήμων Αθήνας - Πειραιά, ο οποίος στοχεύει στην προστασία τωνν δασών γύρω από το Αιγάλεω.
Πάντως μέχρι τώρα δεκάδες χιλιάδες δέντρα έχουν εξαφανιστεί από πάρκα και δάση αυτό το Χειμώνα σε όλη την Ελλάδα, παραδέχονται οι Αρχές.
Με την παγωνιά μάλιστα εντάθηκε η χρήση ξύλων για θέρμανση προκαλώντας ωστόσο ταυτόχρονα σοβαρή περιβαλλοντική ζημιά, με τους πρόποδες των λόφων να αποψιλώνονται και την αιθάλη από τα τζάκια να σκεπάζει την Αθήνα και άλλες πόλεις, απειλώντας τη δημόσια Υγεία.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχεται αύξηση  των περιπτώσεων παράνομης υλοτόμησης πέρυσι και έχει προχωρήσει σε πάνω από 3.000 αγωγές και κατάσχεση άνω των 13.000 τόνων παράνομα υλοτομημένης ξυλείας.
Η πρακτική αυτή καταγράφηκε για τελευταία φορά στην Ελλάδα κατά την βάρβαρη γερμανική κατοχή τη δεκαετία του '40, γεγονός που αναδεικνύει το πώς πέντε χρόνια ύφεσης και λιτότητας έχουν προκαλέσει δραματικές αλλαγές στην χώρα.
Η αιθαλομίχλη είναι κάποιες ημέρες ορατή με γυμνό μάτι και αντιληπτή με την όσφρηση, καθώς μυρίζει χαρακτηριστικά καμμένο ξύλο.
Να σημειωθεί πως τα Χριστούγεννα στο Μαρούσι καταγράφηκαν διπλάσια ποσά σωματιδίων σε σχέση με το ανώτερο αποδεκτό όριο στην ΕΕ.
«Ο μέσος Ελληνας θα ρίξει οτιδήποτε εύλεκτο στο τζάκι, από παλιά έπιπλα με βερνίκι, μέχρι παλιά βιβλία με μελάνι, προκειμένου να ζεσταθεί», υπογραμμίζει ο Στέφανος Σαμπατάκης, περιβαλλοντολόγος σε θέματα υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/269826/oi-ellines-afanizoyn-parka-kai-dasi-gia-na-zestathoyn#ixzz2Hmkqhb6F

Περί αναρχικών....

Σήμερα είμαι πολύ θυμωμένη
Γιατί κανένα αρχίδι δεν μίλησε που στείλανε ξεκουκούλωτους ανθρώπους που δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ με κακούργημα.
Γιατί κανένας μαλάκας δήθεν δημοκράτης δεν υποστήριξε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ενός ανθρώπου να δηλώνει ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, κάτι που δεν έχει χαρακτηριστεί έγκλημα όπως ο ναζισμός που ανθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο ή ο Ρατσισμός που θεριεύει στους ελληνικούς δρόμους.
Γιατί ένας μπερδεμένος και πιθανότατα υποταγμένος στην μελλοντική εξουσία νέος, πολλά υποσχόμενος κάποτε, εσκυψε το κεφάλι και έγλειψε το σιχαμερότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας για να τσιμπήσει κανένα ψηφαλάκι αποδεικνύοντας εκτός των άλλων ότι είναι και βλαξ διότι αυτό το μαύρο κομμάτι δεν θα τον ψηφίσει ποτέ.
Αγαπητοί εραστές της εξουσίας οι χειρότεροι κουκουλοφοροι είναι οι ψεύτες , οι κωλοτούμπες οι δε νεκρότεροι όλων αυτοί που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους νοικοκυραίους δλδ στους φασίστες πεθαμένους.
Θυμώνω γιατί ξεπούλησε ό,τι ζωντανότερο για ψήφους που δεν θα πάρει ποτέ.
Δεν υπερασπίστηκε τη Λογική, την Αλήθεια και το Δίκαιο.
Τελικά είμαι έξαλλη γιατί κανείς δεν υπερασπίστηκε τον Άνθρωπο.
Γι αυτό , εγώ και άλλοι , προχωράμε μόνοι μας, όπως κάνουμε δεκαετίες τώρα.
Ούτε τη σκιά μας δεν θα σας χαρίσουμε πια
καληνύχτα

Απόφαση «έκπληξη» δικαστηρίου δικαιώνει απόδραση κρατουμένων - Ειδήσεις - Ελλάδα - in.gr

Απόφαση «έκπληξη» δικαστηρίου δικαιώνει απόδραση κρατουμένων - Ειδήσεις - Ελλάδα - in.gr

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

O ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-01-2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 21:00.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσσαλών Μεσογείων " Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ" σας προσκαλεί στο ετήσιο χορό που διοργανώνει το Σάββατο 19-01-2012 και ώρα 21:00 στο Παραδοσιακό Κέντρο Διασκέδασης " Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ " ( Πάροδος Αγ. Μαρίνας 3, Παιανία.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : Μ. ΠΑΝΤΑΖΗ 6946864340, Λ. ΖΑΧΟΣ 6977391380.

Συνελήφθη και πάλι ο Γ. Ραπτόπουλος

Συνελήφθη εκ νέου το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της γνωστής εταιρείας οδικής βοήθειας και
ιατρικού κέντρου Express Service, Γ. Ραπτόπουλος.

Ο 70χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 698.512,53 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 31-12-2009 έως 30-04-2012. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Το DNA του 29χρονου βρέθηκε σε όπλα θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της σύλληψης του 29χρονου για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η αποκάλυψη ότι DNA του φοιτητή ανιχνεύτηκε σε οπλισμό ο
οποίος είχε εντοπιστεί θαμμένος στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στις 18 Νοεμβρίου του 2011, δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση.

Tα όπλα αυτά (ένα ούζι, δύο περίστροφα ένα πιστόλι και 284 σφαίρες) βρέθηκαν μετά από υπόδειξη πολίτη και μέχρι χθες δεν είχαν συνδεθεί με κανένα πρόσωπο.

Με δεδομένο ότι αποτυπώματα του 29χρονου φοιτητή εντοπίστηκαν σε διαμερίσματα που η οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, χρησιμοποιούσε ως γιάφκες (αποτύπωμα βρέθηκε σε βιβλίο σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου και σταθερό σημείο σε διαμέρισμα στο Χολαργό),

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ Ξηλώθηκαν δέκα βαθμοφόροι του Λιμενικού

Πειθαρχικές διώξεις για σωρεία υπηρεσιακών παραπτωμάτων ασκήθηκαν εις βάρος δέκα
βαθμοφόρων του Λιμεναρχείου Ραφήνας. Οι διώξεις είναι το αποτέλεσμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης την οποία είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχος Δ. Μπαντιάς, ύστερα από καταγγελίες εις βάρος των ελεγχομένων για παραπτώματα που αφορούν στις διαδικασίες των εξετάσεων χειριστών ταχύπλοων σκαφών και της έκδοσης των σχετικών αδειών. Από τους δέκα εμπλεκόμενους βαθμοφόρους (πέντε αξιωματικοί, ένας ανθυπασπιστής και 4 υπαξιωματικοί), τέσσερις δεν υπηρετούν πλέον στο Λιμεναρχείο Ραφήνας, ένας έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ για τους υπόλοιπους δρομολογήθηκαν διαδικασίες άμεσης απομάκρυνσής τους.
Πέντε από τα παραπάνω στελέχη παραπέμπονται στο αρμόδιο Ανακριτικό Συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει:
  • Εάν υπάρχει λόγος να αποταχθούν για πράξεις που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια ή το κύρος του Σώματος ή μαρτυρούν έλλειψη ακεραιότητας και διαφθορά χαρακτήρα.
  • Εάν υπάρχει λόγος να τεθούν σε αργία με πρόσκαιρη παύση επειδή (α) έχασαν υπηρεσιακά έγγραφα ή από πρόθεση δεν τα διεκπεραίωσαν εγκαίρως, με συνέπεια τη δυσλειτουργία της Υπηρεσίας ή την παραγραφή ποινικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων και (β) παρέλειψαν την ανακοίνωση πληροφορίας που αφορά τη διάπραξη αξιόποινης πράξης ή δράστη αυτής.
Αντίγραφο του πορίσματος της ΕΔΕ έχει αποσταλεί προς την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα σχετικά με τη χορήγηση των αδειών αδικήματα, αποτελούν τμήμα μόνο των όσων διαπίστωσε εις βάρος των βαθμοφόρων η διενεργηθείσα ΕΔΕ.

Ο Σύλλογος Κρητών Κάντζας – Παλλήνης –Γλυκών Νερών «Το ΚΡΙ ΚΡΙ», κόβει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου την πίτα του ώρα 11:00.

Ο Σύλλογος Κρητών Κάντζας – Παλλήνης –Γλυκών Νερών «Το ΚΡΙ ΚΡΙ», κόβει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου την πίτα του για το νέο έτος και η πρόσκληση είναι… αυθεντική.
Απολαύστε τους:

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΕΚΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΗ 8 ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΕΚΕΙ Ν” ΑΝΤΑΜΩΘΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ
ΕΥΧΕΣ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΧΑΡΕΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ


pita-krikri

Κύριε Πεπόνη, θα ελεγχθεί ο Βενιζέλος για πιθανή παραποίηση στοιχείων;


Η διαρροή από τη μεριά του οικονομικού Εισαγγελέα, κ. Πεπόνη, ότι το USB το οποίο παρέδωσε ο Βενιζέλος έχει γίνει/αλλοιωθεί στις 8 Ιουλίου του 2011, όχι μόνο δεν αποτελεί καμία απόδειξη αλλοίωσης, αλλά αντιθέτως θέτει το σοβαρό ερώτημα αν ο κ.Βενιζέλος προχώρησε σε σβήσιμο στοιχείων από το αποδεικτικό μέσο.
Το USB το οποίο παρέλαβε ο κ. Βενιζέλος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζει η πραγματογνωμοσύνη του HOT DOC, έπρεπε θεωρητικά να έχει εγγεγραμμένα στοιχεία για το πότε έγινε η αντιγραφή από το πρωτότυπο CD, πότε δημιουργήθηκε στη Γαλλία καθώς και πότε έγινε η εκτύπωση των 2059 στοιχείων που εμφανίζονται στην πραγματογνωμοσύνη.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, όπως υποστηρίζει ο κ. Πεπόνης, δείχνει (αν αυτό αληθεύει) ότι κάποιος μπορεί να αντέγραψε το USB σε άλλο USB, κάνοντας προχρονολόγηση και ταυτόχρονα καταστρέφοντας αποδεικτικά στοιχεία. Δηλαδή: Θα μπορούσε κάλλιστα ο οποιοσδήποτε, ακόμη και ο κ. Βενιζέλος που κατείχε επί 7 μήνες το επίμαχο USB, να το αντιγράψει, βάζοντας άλλες ημερομηνίες στο κομπιούτερ του.
Ο Γιώργος Καραθανάσης, πραγματογνώμονας που εξέτασε εργαστηριακά το USB του HOT DOC, στον οποίο γνωστοποιήσαμε ότι το USB Βενιζέλου, όπως παραδόθηκε στην Εισαγγελία, έχει ημερομηνία τροποποίησης το 2011, επισημαίνει ότι «συγκρίνοντας τα αρχεία του USB του HOT DΟC, τα οποία έχουν ημερομηνία τροποποίησης 2010, σημαίνει πως τα αρχεία της Λίστας Πεπόνη, εάν πρόκειται για τα ίδια, τροποποιήθηκαν ξανά».
Για του λόγου το αληθές, για να αποδείξουμε ότι ο καθένας μπορεί να αντιγράψει στοιχεία αλλοιώνοντας τις ημερομηνίες,  προχωρήσαμε σε δειγματοληπτική αντιγραφή αρχείων από το USB που έχουμε ως δημοσιογραφική ομάδα, σε άλλο USB, φροντίζοντας αφενός να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα αλλοιωθεί η λίστα και αφετέρου να εξαφανίσουμε τα στοιχεία που εμπεριέχονται και είναι αποδεικτικά.
Πηγαίνοντας στα settings του υπολογιστή, αλλάξαμε την ημερομηνία. Συγκεκριμένα, επιλέξαμε να φαίνεται ότι το USB , έχει αντιγραφεί, όχι την ημερομηνία που λέει ο κ. Πεπόνης, αλλά στα 83α γενέθλια του κ. Βενιζέλου, 1η Ιανουαρίου του 2040. Είναι προφανές, όπως πλέον καταλαβαίνει ο κ. Πεπόνης, ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας αντιγραφής, ούτε αποδεικτικό στοιχείο αλλοίωσης είναι, ούτε, πολύ περισσότερο, αποδεικτικό του τι έχει γίνει με τη Λίστα.
Αντιθέτως, μια τέτοια αντιγραφή, μπορεί να έχει καταστρέψει αποδεικτικό υλικό.
Αντικείμενο λοιπόν της εισαγγελικής έρευνας πρέπει να είναι αν το 7μηνο που ο κ. Βενιζέλος κατείχε το USB παράνομα, χωρίς να το έχει παραδώσει στον επόμενο υπουργό, προχώρησε σε αντιγραφή, σβήνοντας αποδεικτικά στοιχεία και εμφανίζοντας την επιθυμητή ημερομηνία ως ημερομηνία πραγματικής τροποποίησης.

Κάναμε ένα πολύ εύκολο πείραμα: Αντιγράψαμε στοιχεία του USB σε ένα άλλο USB, φροντίζοντας όχι μόνο να σβήσουμε τα πραγματικά στοιχεία, αλλά να εμφανίσουμε ότι η αντιγραφή έγινε την 1/1/2040.

Πόλα Κίνσκι: Ο Κλάους με κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 5 μου

«Άρχισε να με αγγίζει και να με φιλάει με ανοιχτό το στόμα όταν ήμουν πολύ μικρή, περίπου πέντε ή έξι χρόνων. Το έκρυβα επειδή με απειλούσε. Και ήμουν εξαρτημένη απ” αυτόν και από τη στοργή του».
«Στόμα Παιδιού». Έτσι ονομάζεται το βιβλίο της Πόλα Κίνσκι, κόρη του διάσημου ηθοποιού Κλάους Κίνσκι, στο οποίο αποκαλύπτει μια πολύ σκοτεινή πλευρά αυτού του «τρομερού παιδιού», που ήταν διαβόητο για τις κρίσεις οργής του στη διάρκεια γυρισμάτων και σε συνεντεύξεις.
«Ο πατέρας μου με κακοποιούσε σεξουαλικά στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μου» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η 60χρονη κόρη του, πρώην ηθοποιός του θεάτρου, εν όψει της έκδοσης του βιβλίου.
Σε δηλώσεις της στο περιοδικό Stern, η Κίνσκι είπε επίσης ότι ο πατέρας της, για τον οποίο υποστήριξε πως έκανε σεξ μαζί της από τότε που ήταν εννέα ετών, της έλεγε πως αυτό είναι φυσιολογικό και πως «παντού στον κόσμο οι πατέρες το κάνουν αυτό με τις κόρες τους».
«Έγραψα αυτό το βιβλίο επειδή δεν μπορώ να αντέξω άλλο το πώς ο άνθρωπος αυτός δοξάζεται κατ” αυτό τον τρόπο ολοένα και περισσότερο, χρόνο με το χρόνο» δήλωσε η Πόλα Κίνσκι. «Ήθελα να ξεκαθαρίσω ποιος ήταν πραγματικά ο άνθρωπος αυτός».
Η ίδια πρόσθεσε πως δεν είχε ιδέα αν κάποιο από τα ετεροθαλή αδέλφια της είχε υπάρξει επίσης θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.
Η Πόλα Κίνσκι δήλωσε πως ο βιασμός της όταν ήταν παιδί την έκανε να παλεύει με συναισθήματα ενοχής και ντροπής στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ως ενήλικης. Είπε ακόμη πως ελπίζει ότι το βιβλίο της θα βοηθήσει άλλα θύματα και πρόσθεσε πως «με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, όλοι μας εκτίουμε ποινές ισοβίων».
Ο Κίνσκι είχε εξερευνήσει τα θέματα της εμμονής και της τρέλας στις ταινίες του, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης οι «Αγκίρε, η Οργή του Θεού» του Χέρτσογκ, καθώς και μια ανατριχιαστική ερμηνεία του ως Δράκουλα στην ασπρόμαυρη ταινία «Νοσφεράτου» του ίδιου σκηνοθέτη.
Κέρδισε πολλά κινηματογραφικά βραβεία και η λατρεία γύρω απ” αυτόν αυξήθηκε μετά το θάνατό του σε ηλικία 65 χρόνων, το 1991, από καρδιακή προσβολή. Απέκτησε τρία παιδιά από ισάριθμους γάμους: έναν γιο, την Πόλα Κίνσκι και τη γνωστή ηθοποιό Ναστάζια Κίνσκι.

Ιράν: Μέλη συγκροτήματος συνελήφθησαν για συνεργασία με τραγουδιστές στις ΗΠΑ

Πέντε μέλη ενός αντεργκράουντ μουσικού συγκροτήματος συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι εργάστηκαν για Ιρανούς τραγουδιστές στις ΗΠΑ και για δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα που
μεταδίδουν στην γλώσσα φαρσί από την χώρα αυτή, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας τον οποίο επικαλούνται σήμερα ιρανικές εφημερίδες.

"Το τμήμα ηθών της αστυνομίας συνέλαβε μέλη αυτού του παράνομου μουσικού συγκροτήματος", δήλωσε ο αξιωματούχος του τμήματος αυτού της αστυνομίας, Σαντέγ Ρεζαντούστ.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή καμία πληροφορία όσον αφορά την ταυτότητα των ανθρώπων που συνελήφθησαν.

Η ιρανική νομοθεσία απαγορεύει την συνεργασία με δίκτυα που μεταδίδουν στα φαρσί από το εξωτερικό, τα οποία η Τεχεράνη κατηγορεί ότι επιζητούν να υποσκάψουν τις βάσεις του ιρανικού ισλαμικού καθεστώτος μέσω ενός "πολιτιστικού πολέμου".

Ωστόσο πολλοί Ιρανοί παρακολουθούν αυτά τα δορυφορικά δίκτυα παρά τις προσπάθειες των αρχών να εμποδίσουν την μετάδοσή τους.

Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου τριπλασίασε τα κέρδη του μέσα σε ένα χρόνο


Θεαματική αύξηση κερδών για τη χρήση 2012, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της Διοίκησης, εμφάνισε η εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για το 2012 προκύπτουν κέρδη
εκμετάλλευσης της τάξεως των 628 χιλ. ευρώ έναντι 232 χιλ. ευρώ της χρήσης του 2011. Σημειώνεται ότι ουσιαστικά προκύπτει περίπου τριπλασιασμός κερδών μέσα σε έναν χρόνο, γεγονός το οποίο οφείλεται στη χρηστή διαχείριση, καθώς και στον εξορθολογισμό του κόστους από την παρούσα διοίκηση.

Αύξηση παρουσίασε και ο αριθμός των επιβατών που μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Λαυρίου. Συγκεκριμένα, κατά το 2012 μετακινηθήκαν 575.592 επιβάτες έναντι 429.730 της περασμένης χρονιάς.

Mικρή μείωση παρουσίασε ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας, με 16.340 επιβάτες το 2012 έναντι 17.221 του προηγούμενου έτους. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των σκαφών, καθώς ελλιμενίστηκαν 722 σκάφη έναντι 853 του 2011.

Η χρονιά του 2012 αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του Οργανισμού, αφού ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα – υποδομές αναφορικά με την υποδοχή του τομέα της κρουαζιέρας. Τα έργα

Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013! Δείτε τις αλλαγές

By Pallini Press 

012 Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με τη ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί. Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα της θεωρίας.
Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Αλλαγές όμως υπάρχουν και στο κόστος έκδοσης των διπλωμάτων. Θα ακριβύνουν τα παράβολα που θα πρέπει να υποβάλλονται με τον φάκελο του κάθε υποψηφίου. Επιπλέον αλλάζει και ο τρόπος εξέτασης των υποψήφιων οδηγών από τους γιατρούς. Σε αυτή την υπόθεση δεν εμπλέκεται πλέον η υπηρεσία Μεταφορών.
ΑΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Τα ερασιτεχνικά διπλώματα θα ανανεώνονται ανά 15ετία και όχι στα 65 χρόνια όπως ισχύει τώρα. Όσον αφορά στους επαγγελματίες, υποκατηγορίες δημιουργούνται και σε ό,τι αφορά στα φορτηγά και τα λεωφορεία, με τη θεσμοθέτηση υποκατηγοριών Γ1 φορτηγό έως 7,5 τόνων και λεωφορείο έως 16 θέσεων δηλαδή Δ1, κατηγορίες που δεν υπήρχαν έως τώρα.

Δείτε όλες τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2013- πρωταγωνιστούν: Lincoln, η ζωή του Πι, Αγάπη, οι Άθλιοι!

Εγέρθητι 5/1/2013 - Α. ΣΑΜΑΡΑΣ - ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ "ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ"

Η ανάπτυξη είναι μπροστά στα μάτια μας. Τη βλέπουμε;

imageΗ Κάλυμνος είναι ξερότοπος. Βουνά όλο βράχια και δέντρο ούτε για δείγμα. Επόμενο ήταν οι κάτοικοι να της γυρίσουν την πλάτη και να κοιτάξουν προς τη θάλασσα. Έγιναν σφουγγαράδες. Αιώνες τώρα, γι’ αυτό το νησί, η θάλασσα ήταν ο πλούτος και τα βράχια η συμφορά.
Μέχρι που ένα ζευγάρι Ιταλών, το 2000, προτίμησε αντί για τη θάλασσα να κοιτάξει τα βράχια. Ήταν αναρριχητές. Κι η Κάλυμνος άρχισε να γίνεται αυτό που είναι σήμερα: η Μέκκα της παγκόσμιας αναρρίχησης. Πάνω από 4000 «πιστοί» φτάνουν κάθε χρόνο απ’ όλον τον κόσμο. Κι επειδή το καλοκαίρι κρατάει εκεί σχεδόν 10 μήνες, όλον τον χρόνο το νησί είναι γεμάτο. Μια ολόκληρη οικονομία δημιουργήθηκε από το πουθενά: καταστήματα με είδη αναρρίχησης, τεχνητές κλειστές πίστες, οδηγοί και εκπαιδευτές για τους αρχάριους, studios μασάζ και ρηλάξ γιατί η αναρρίχηση

Προσοχή στα μάτια σας μπροστά στον υπολογιστή


Ρεπορτάζ: Ρούλα Τσουλέα
Τα στοιχεία της Αμερικανικής Οπτομετρικής Εταιρείας (AOA) είναι αποκαλυπτικά: τουλάχιστον ο ένας στους δύο εργαζόμενους μπροστά σε οθόνη, εκδηλώνει κάποιο πρόβλημα με (ή σχετιζόμενο με) τα μάτια του. Τα πιο συχνά τέτοιου είδους προβλήματα είναι η κούραση των ματιών, ο πονοκέφαλος, η θολωμένη όραση και ο πόνος στον αυχένα ή στους ώμους.
Με το 31% των ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών να αφιερώνουν ήδη τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα μπροστά σε ένα κομπιούτερ, tablet ή smartphone, τα συμπτώματα αυτά πιθανότατα θα καθίστανται ολοένα πιο συχνά, σύμφωνα με την εφημερίδα «NewYork Times».
Σε γενικές γραμμές τα προβλήματα αυτά είναι παροδικά και υποχωρούν στο τέλος της ημέρας, όταν σταματήσειη εργασία μπροστά σε μία οθόνη. Ωστόσο, μερικοί εργαζόμενοι εκδηλώνουν επίμονα διαταραγμένη ή μειωμένη οπτική ικανότητα – όπως η θολωμένη μακρινή όραση, που επιμένει και μετά το πέρας της εργασίας. Εάν δεν αντιμετωπιστεί η αιτία αυτών των προβλημάτων, θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και ίσως να επιδεινώνονται.
Το πρόβλημα με την εργασία μπροστά σε μία οθόνη είναι διπλό λέει ο οπτομέτρης δρ Γκάρι Χάιτινγκ, διευθυντής σύνταξης στο AllAboutVision.com, μία ιστοσελίδα για καταναλωτές αφιερωμένη στην όραση.
«Όταν χρησιμοποιούμε έναν υπολογιστή, τα μάτια μας δεν πρέπει να είναι μόνον εστιασμένα, αλλά και να συγκλίνουν επαρκώς για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα όρασης και φοράει τα συνηθισμένα του γυαλιά, αυτά δεν τον βοηθούν να εστιάζουν σωστά».
Η έλλειψη αυτή έχει ως συνέπεια να κουράζονται τα μάτια και να θολώνει η όραση, προσθέτει. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι μπροστά σε μία οθόνη βλεφαρίζουν λιγότερο συχνά απ’ ό,τι όταν κάνουν οτιδήποτε άλλο – και αυτό έχει ως συνέπεια να ξηραίνονται τα μάτια. Μελέτες έχουν δείξει πως όταν γράφουμε ή διαβάζουμε σε οθόνες, βλεφαρίζουμε πέντε φορές λιγότερο από το φυσιολογικό.
Αν και το οπτικό σύνδρομο υπολογιστών αρχικά αφορούσε μόνον τους εργαζόμενους γραφείου, η δημοτικότητα των κινητών συσκευών έχει αρχίσει να καταπονεί εξίσου τα μάτια, κατά τον δρα Τζέιμς Ε. Σίντι, διευθυντή του Ιδρύματος Οπτικών Επιδόσεων του Πανεπιστημίου Πασίφικ, στο Όρεγκον.

Τι να κάνετεΓια να αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών σας όταν χρησιμοποιείτε επίμονα κινητές συσκευές ή κομπιούτερ, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, χειρουργός-οφθαλμίατρος, καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, συνιστά τα εξής:
* Μεγαλώστε τα fonts του υπολογιστή σας
* Να γράφετε με μεγάλη γραμματοσειρά και χωρίς φόντο (ο πιο «φιλικός» συνδυασμός για τα μάτια είναι τα μαύρα γράμματα σε λευκό φόντο).
* Να μην διαβάζετε τα πάντα στην οθόνη, αλλά όποτε έχετε τη δυνατότητα να τυπώνετε τα κείμενά σας
* Να χρησιμοποιείτε τον κανόνα 20-20-20: για κάθε 20 συνεχόμενα λεπτά που θα γράφετε ή θα διαβάζετε στην οθόνη, να κάνετε διάλειμμα 20 δευτερολέπτων, στη διάρκεια του οποίου θα κοιτάζετε κάτι που βρίσκεται πιο μακριά από τα 20 πόδια (6 μέτρα) απόσταση. «Αυτό δίνει στα μάτια την ευκαιρία να ξεκουράζονται», λέει ο κ. Κανελλόπουλος. «Είναι το αντίστοιχο με τις διατάσεις (στρέτσινγκ) των μυών».
* Προσέξτε τον φωτισμό. Η καταπόνηση συχνά σχετίζεται με το πολύ δυνατό φως, είτε αυτό είναι φυσικό (ήλιος) είτε τεχνητό (λάμπες). Όταν χρησιμοποιούμε κομπιούτερ, ο φωτισμός πρέπει να είναι ο μισός από αυτόν που τυπικά υπάρχει στα περισσότερα γραφεία – και βεβαίως να μην «χτυπάει» την οθόνη του κομπιούτερ αλλά ει δυνατόν να «έρχεται» από το πλάι και από το πάτωμα (πολλοί χρήστες διαπιστώνουν ότι τα συμπτώματά τους στα μάτια βελτιώνονται όταν δεν έχουν φως πάνω απ’ το κεφάλι τους).
* Περιορίστε την αντανάκλαση. Η αντανάκλαση του φωτός στους τοίχους και στις λείες επιφάνειες, καθώς και στην οθόνη του υπολογιστή, επίσης κουράζει τα μάτια. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε οθόνη που δεν αντανακλά το φως και, ει δυνατόν, να βάψετε τους λευκούς τοίχους με ένα πιο σκούρο και ματ χρώμα.
* Αναβαθμίστε τον εξοπλισμό σας. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αλλάξτε τις παλαιού τύπου CRT οθόνες με LCD, σαν κι αυτές που υπάρχουν στα λάπτοπ.
* Να βλεφαρίζετε συχνά. Φροντίστε κάθε 20 λεπτά να βλεφαρίζετε με αργό ρυθμό 10 φορές, ώστε να υγραίνονται τα μάτια σας.
Τα γυαλιά
Αν όλ’ αυτά αποτύχουν, η λύση μπορεί να είναι ειδικά γυαλιά που διευκολύνουν την εστίαση των ματιών στην οθόνη του υπολογιστή, σύμφωνα με την Αμερικανική Οπτομετρική Εταιρεία.
Για τα άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών που δεν έχουν ακόμα πρεσβυωπία, συνιστώνται συνήθως μονοεστιακά γυαλιά, ενώ για τους μεγαλύτερους που έχουν πρεσβυωπία συνιστώνται διπλοεστιακά ή πολυεστιακά γυαλιά (χωρίς γραμμή), αναλόγως με τις ανάγκες του χρήστη τους, κατά τον δρα Χάιτινγκ.
Τα διπλοεστιακά γυαλιά μπορεί να έχουν στο πάνω μέρος μεγαλύτερη από τη συνήθη ζώνη για διάβασμα, ώστε να μην ανεβοκατεβάζετε το κεφάλι σας απ’ το πληκτρολόγιο στην οθόνη όταν γράφετε.
Αντισταθείτε στον πειρασμό να αγοράσετε μόνοι σας από το εμπόριο «γυαλιά για διάβασμα», προσθέτει. Χρειάζεστε γυαλιά ειδικά προσαρμοσμένα στα μάτια σας, τα οποία θα είναι μόνο για την δουλειά στον υπολογιστή. Και αυτό, διότι συνήθως θολώνουν ή περιορίζουν την μακρινή όραση και έτσι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την οδήγηση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που απαιτεί καλή μακρινή όραση.
Και κάτι τελευταίο: μην ξεχνάτε τον οφθαλμίατρο. Σύμφωνα με το Εθνικό ίδρυμα Επαγγελματικής Ασφάλειας & Υγείας (NIOSH) των ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι σε κομπιούτερ πρέπει να πηγαίνουν μία φορά τον χρόνο για έλεγχο των ματιών τους – και ασφαλώς να αναφέρουν επίμονα ότι αφιερώνουν πολλές ώρες γράφοντας σε μία οθόνη.
Link
http://www.aoa.org/x5374.xml Ενημέρωση για το οπτικό σύνδρομο υπολογιστών


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Weekend

Alex Pak: «Οι εργαζόμενοι μας πτώχευσαν”!


Κρίσιμη η σημερινή μέρα για το μέλλον της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας Alex Pak καθώς αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας σχετικά με την αιφνιδιαστική προσφυγή της διοίκησης με την οποία ζητά την ακύρωση προηγούμενης απόφασης που δικαίωνε τους εργαζόμενους για τη μη ένταξή τους στις διαδικασίες που προβλέπει το άρθρο 99.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, αφού δεν περίμεναν τώρα την δράση της διοίκησης και ενώ έχουν στα χέρια τους κερδισμένη υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων που τους δίνει το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατάσχεση.
Στο ερώτημα: «γιατί δεν εκτελέσατε την υπερ σας απόφαση μέχρι τώρα;» η απάντηση που έδωσε στο xrima.gr η κα.Μαρία Αργυρού, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Alex Pak ήταν: «δεν προλάβαμε!». 
Στο μεταξύ η διοίκηση προχώρησε από την περασμένη Δευτέρα σε παύση πληρωμών, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην λαμβάνουν ούτε τα 20(!) ευρώ εβδομαδιαίως που τους έδινε η εταιρεία ως έναντι πληρωμών.
“Oι εργαζόμενοι φταίτε που κλείνει η εταιρεία”, δηλώνει η διοίκησή της προς τους εργαζόμενους που διεκδικούν με ένδικα μέσα τα δικαιώματά τους, “μπλοκάροντας” κατά κάποιο τρόπο τις “βλέψεις” του επιχειρηματία.

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφωνΆγνωστοι τοποθέτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από γκαζάκια σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι.
Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί μάλιστα αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια. Οι επιθέσεις έγιναν σε διάστημα μιας ώρας, από τις 03.40 μέχρι τις 04.45 τα ξημερώματα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά. Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν, καθώς οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης.
Αναλυτικά, το μπαράζ των επιθέσεων εξελίχθηκε ως εξής: Στις 03.40 στη συμβολή Μαρασλή και Δώρας Δ' Ιστρία 1 στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα- όπου τώρα μένουν τα παιδιά του-, στις 04.10 στην οδό Έαρος στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04.15 στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή.
Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Ακακιών 52 στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στην οδό Αισχύλου 23 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.
Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας Αττικής.
Στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής την οποία παρουσιάζει στο Mega ο δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομέας παραδέχθηκε ότι μια από τις επιθέσεις σημειώθηκε σε σπίτι όπου διέμενε παλαιότερα στο Λυκαβηττό.
«Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι. Ότι μπορεί να αλλάξουν έτσι τον κόσμο ή ότι μπορεί να παίζουν τέτοια παιχνίδια», ανέφερε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε: «Εμένα ούτε με φυλάνε ούτε και θέλω».

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΓΕΡΑΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

              Δράσεις της Ομάδας Βιντεομουσεία του 1ου Γυμνασίου Γέρακα

festival1 (1)
Το πρόγραμμα αυτό που υλοποείται για πρώτη φορά από το σχολείο μας, αποτελεί μια πρόταση οπτικοακουστικής παιδείας για νέους και μια ευκαιρία για να αποτυπώσουν οι μαθητές του προγράμματος τα θέματα της δικής τους κουλτούρας που πιστεύουν ότι αξίζει να διασωθούν σε ένα φανταστικό μουσείο του μέλλοντος μέσω μιας ολιγόλεπτης ταινίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση της έννοιας του Μουσείου και τι πρέπει να διασωθεί σ’αυτό, η εξοικείωσή τους με την έννοια του ντοκυμαντέρ, του πλάνου και του μοντάζ καθώς η επαφή τους με κατάλληλα εργαλεία λογισμικού για την παραγωγή μιας ταινίας.

ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ..

.Έκπληξη προκαλεί για τους γνωρίζοντες το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
«επέλεξε» να αναθέσει την υλοποίηση του Προγράμματος «Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Θέσης Εργαζομένων, Αυτοαπασχολούμενων...
Γυναικών» στην Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ). Μια αναλυτική ματιά στο φάκελο των Νέων Επιχειρηματιών είναι αρκετή για να καταλάβουν και οι αδαείς, πόσο μάλλον οι γνωρίζοντες, ότι κάτι δεν πάει καλά. Μέχρι και αμφιβολίες για την εγκυρότητα και την γνησιότητα του πιστοποιητικού τύπου ΕΛΟΤ εγείρονται, ενώ σε ότι αφορά την εμπειρία σε σχετικά έργα, αυτή εκλείπει παντελώς . Και στους…τύπους υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, αφού μεγάλο τμήμα των φακέλων είναι ανυπόγραφο και χωρίς σφραγίδες. Είναι απορίας άξιον πως μια έμπειρη πολιτικός, όπως η Ζέτα Μακρή που ασκεί τα καθήκοντα της γενικής γραμματέως κάνει τέτοιες επιλογές . Λίγη προσοχή σε έργα και σε …λόγια δεν βλάπτει. Άλλωστε τη σήμερον οι έλεγχοι στη δημόσια ζωή είναι κανόνας. Πόσο μάλλον όταν τα λεφτά είναι πολλά(9,8 εκατ. Ευρώ είναι το ύψος του προγράμματος)!

ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ο ΣΑΞΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ


Καταπέλτης εναντίον του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του στενότερού του συνεργάτη στο δήμο Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, ήταν στην απολογία του ο βασικός
κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της...
υπεξαίρεσης - μαμούθ, Παναγιώτης Σαξώνης.

Όπως είπε, μέσα σε εννέα χρόνια υπεξαίρεσε τουλάχιστον 18 εκατομμύρια ευρώ, καθ υπόδειξης του κυρίου Λεμούσια.
Όπως υποστήριξε στην απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος, από το 1999 ως και το 2008 υπεξαιρέθηκαν από τον ίδιο από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης 18 εκατ. ευρώ για λογαριασμό του πρώην Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, ένα μεγάλο ποσό από αυτά κατέληξε στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Σύμφωνα με τον πρώην ταμία του Δήμου, που σημειωτέον έχει ομολογήσει για τα 18 από τα 51 εκατ. ευρώ που ανακάλυψε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, την πρώτη συνεννόηση την έκανε με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια γύρω στο 1999.
Σαξώνης: "Εγώ εντολές έπαιρνα, εντολές εκτελούσα"
Αυτό υποστήριξε ενώπιον της έδρας ο Π. Σαξώνης, προσθέτοντας ότι: "H ευθύνη μου είναι μεγάλη αλλά εδώ που φτάσαμε θα πρέπει να αναλάβουν και οι άλλοι της ευθύνες τους".
Ο ίδιος υποστήριξε πως τον πλησίασε από την αρχή ο Λεμούσιας και τον ρώτησε πως μπορούν

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δεν είναι η βίλα Αμαλίας, ηλίθιοι. Του Σ.Κούλογλου

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός επιστήμονας: βρισκόμαστε, τις τελευταίες εβδομάδες, μπροστά σε μία επιχείρηση ανάκαμψης της δημοτικότητας και της πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, με όπλο την επιλεκτική κάθαρση. Από τον Παπακωνσταντίνου και τον Παπαντωνίου μέχρι τον Βουλγαράκη, όλα τα καμένα χαρτιά του πολιτικού συστήματος θα σταλούν στην Δικαιοσύνη, και πιθανώς ορισμένα στην φυλακή.
Συγχρόνως, διεξάγονται μια σειρά από κινήσεις για την συσπείρωση του χώρου της συντηρητικής δεξιάς και της ακροδεξιάς. Σε μια βαρυσήμαντη κίνηση που έμεινε ασχολίαστη, ο Ν.Μιχαλολιάκος (άραγε όλη η Χρυσή Αυγή:) αποφάσισε να υποστηρίξει την πρόταση Καμένου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Καθοδηγημένα δημοσιεύματα εμφανίζουν τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη να ηγείται μιας ακροδεξιάς κίνησης με σούπερ εθνικιστικές θέσεις, τις οποίες διατυπώνει στο τελευταίο βιβλίο του(*). Το πορτρέτο του αποφασιστικού ηγέτη στρατηγού, είχε φιλοτεχνήσει πριν μερικούς μήνες το “Βήμα”, στο περιβόητο ρεπορτάζ του πραξικοπήματος που δεν έγινε, στο οποίο τον εμφάνιζε ως αρχηγό.
Βασικό σημείο αναφοράς των ακροδεξιών συσπειρώσεων είναι η επιβολή του “νόμου και της τάξης” και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Ν.Δένδιας κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει ότι είναι η μόνο η ΝΔ που μπορεί να εξασφαλίσει την ησυχία των νοικοκυραίων. Ο άλλος λόγος για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των κατειλημμένων σπιτιών είναι ότι ο υπουργός διατηρεί βάσιμες ελπίδες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στην παγίδα. Ξανά χθες, είδε τα όνειρα του να γίνονται πραγματικότητα.
Είναι απορίας άξιον γιατί οι αντιεξουσιαστές αποφάσισαν να ανακαταλάβουν την βίλα Αμαλίας, αφού ήταν βέβαιο ότι, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και τους υπάρχοντες συσχετισμούς, ο Δένδιας θα τους πέταγε έξω και θα τους συνελάμβανε. Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι έχουν την δική τους πλατφόρμα: θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο το μνημόνιο όσο ο καπιταλισμός. Επι πλέον, ορισμένοι υποψιάζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “θα τους ξεπουλήσει” αν κερδίσει τις εκλογές και προτιμούν να είναι η δεξιά στην εξουσία, αφού έτσι οι μάζες δεν τρέφουν καμία αυταπάτη για την φύση του εχθρού. Το ερώτημα είναι αν στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ηλίθιοι, που να μην βλέπουν όχι την παγίδα, αλλά ούτε καν το δελτίο ειδήσεων του Mega.
Γιατι αν έχεις στοιχειώδες νιονιό και καταλάβεις ότι (για πολλοστή φορά) στην έχουν στήσει, αντιδράς διαφορετικά. Παίρνεις αμέσως σαφείς αποστάσεις από την ανακατάληψη, ενώ ο σύντροφος πρόεδρος, γραμματέας κλπ τηλεφωνεί στον πρώην σύντροφο πρόεδρο, γραμματέα κλπ της ΔΗΜΑΡ και του εκφράζει την λύπη και την συμπαράσταση του για την κατάληψη των γραφείων του. Ούτε αφήνεις την δημοτική παράταξη σου να λέει ότι η επέμβαση της Αστυνομίας στην Βίλλα Αμαλίας συνιστά προσβολή της οικιακής ειρήνης, ούτε τον βουλευτή σου να καταγγέλλει τον φασίστα Δένδια που δεν έχει καταλάβει ότι οι καταλήψεις είναι χώροι πολιτισμού. Γιατί μπορεί πράγματι οι καταλήψεις να λειτούργησαν για πολλά χρόνια και ως πολιτιστικές προτάσεις, αλλά χθες δεν ήταν αυτό το θέμα: άλλο τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα που μιλάγαμε με τα αμπέχονα, και άλλο η Βουλή όπου παίζεται το πολιτικό παιχνίδι για την εξουσία στην χώρα.
Μπορεί, λόγω της καταστροφής που φέρνει το μνημόνιο, η επιχείρηση επιλεκτική κάθαρση της κυβέρνησης να αποτύχει και ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αλλά πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό στην Κουμουνδούρου ότι για να κυβερνηθεί η χώρα χρειάζεται το κόμμα να αποκτήσει μια κουλτούρα ριζοσπαστικού ρεαλισμού. Που θα πρέπει να καταπολεμά αταλάντευτα την διαφθορά, την διαπλοκή και όλα αυτά που συγκροτούν την ελληνική “λούμπεν μεγαλοαστική τάξη” αλλά θα υποστηρίζει την υγιή επιχειρηματικότα για να βρει δουλειά ο κόσμος, που θα καταργήσει τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας, αλλά όχι την αστυνομία. Που δεν θα ευνοεί ούτε θα ανέχεται την ανομία, γιατί από τη μη τήρηση των νόμων οι ισχυροί ευνοούνται, όχι οι αδύναμοι.
Με τις υπάρχουσες αντιλήψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει, παρά για μερικούς μήνες. Και τότε δεν θα μπορεί να βγαίνει κάθε τόσο ο Τσίπρας για να μαζεύει τα ασυμμάζευτα, από τις λαϊκές παρελάσεις μέχρι ότι κατέβει στο κεφάλι του κάθε βουλευτή ή της κάθε πρώην συνιστώσας . Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μοναδική περίπτωση στην Ευρώπη, αριστερού κόμματος που διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία. Μια επιτυχημένη διακυβέρνηση θα επηρέαζε και τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Μια πιθανή αποτυχία θα έχει στρατηγικό χαρακτήρα και θα ανοίξει τον δρόμο για την μακροχρόνια επικράτηση των κάθε λογής Φράγκων της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Γιατί αυτό είναι το θέμα που παίζεται. Οχι η βίλα Αμαλίας, ηλίθιοι.
(*)Η σύνοψη του βιβλίου του στρατηγού: "Όλα αυτά τα στοιχεία αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στην Τουρκία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι παλιοί και αλλοτριωμένοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας αναμένουν και αναζητούν το φως στο Φανάρι και στην Ορθοδοξία για να επανασυστήσουν το δικό τους ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, μαζί με τους συνειδητοποιημένους, πλέον, Οθωμανούς. Αυτοί οι λαοί, οι οποίοι είναι λαοί της Μικράς Ασίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν, εθνικά και θρησκευτικά, όπως οι ίδιοι επιθυμούν".(Ποια Τουρκία, ποιοι Τούρκοι. Εκδόσεις Λιβάνη).

BBC: Τουρίστες προσάγονται από την ΕΛΑΣ ως παράνομοι μετανάστες | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

BBC: Τουρίστες προσάγονται από την ΕΛΑΣ ως παράνομοι μετανάστες | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Η Μερκούρη, ο Παπαϊωάννου και άλλα “μαλακισμένα” | INFOWAR

Η Μερκούρη, ο Παπαϊωάννου και άλλα “μαλακισμένα” | INFOWAR

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Λύση συμβάσεων θέσεων ειδικών συνεργατών που κρίνονται πλεονάζουσες


-
Από 1.1.2013 κάθε διάταξη που προβλέπει διαφορετικό αριθμό θέσεων ειδικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων, ειδικών επιστημόνων και δημοσιογράφων στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού καταργείται και τυχόν πλεονάζουσες συμβάσεις εργασίας που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές και δεν περιλαμβάνονται στις θέσεις της παραγράφου 1 του παρόντος λύονται αυτοδικαίως και αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο. Κατά τα λοιπά και αναφορικά με το καθεστώς, τη διαδικασία συνάψεως αλλά και λύσεως των συμβάσεων εργασίας, την αμοιβή, τα καθήκοντα και τα προσόντα των ειδικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων, ειδικών επιστημόνων των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού ισχύουν οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.» (άρθρο πρώτο υποπαρ.ΣΤ1.1.2 του Ν. 4093/12)
Η κατάργηση κρίνεται αναγκαία προκειµένου να εξοικονοµηθούν πόροι και να µειωθεί το µισθολογικό κόστος των ΟΤΑ. Για τους Δήµους η προτεινόµενη µείωση ακολουθεί τη λογική της παραγράφου 3 του άρθρου 3 (περιπτώσεις ε) και στ) ) του ν. 4051/2012 (A΄ 40) σύµφωνα µε το οποίο µειώνεται ο αριθµός των µισθοδοτούµενων από το Δηµόσιο αντιδηµάρχων. Κατ΄ αναλογία µειώνεται και ο αριθµός των θέσεων ειδικών συνεργατών, επιστηµονικών συνεργατών και ειδικών συµβούλων.(Αιτιολογική Έκθεση του Ν. 4093/12)
Επομένως, από 1.1.2013 οι θέσεις ειδικών συνεργατών, επιστημονικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού επανακαθορίζονται ως εξής:
Αναλυτικά, η μείωση σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς έχει ως εξής:
Πληθυσμός Δήμου
Αριθμός Αντιδημάρχων
Αριθμός θέσεων ειδικών συνεργατών κλπ
Σήμερα
Αριθμός θέσεων ειδικών συνεργατών κλπ
Από 1.1.2013

Έως 2
Έως 2
1

Έως 4
Έως 4
2

Έως 5
Έως 5
3

Έως 6
Έως 6
4

Έως 8
Έως 8
5

Έως 9
Έως 9
6

Έως 12
Έως 12
7

από (13) και άνω
13 και άνω (όσοι οι Αντιδήμαρχοι)
8
άνω των 150.000 κατοίκων

1
1

Η κατάργηση των πλεονάζουσων συμβάσεων γίνεται αζημίως για το Δήμο. (ποιες συμβάσεις θα κριθούν ως πλεονάζουσες και θα λυθούν προφανώς θα το αποφασίζει ο Δήμαρχος) (άρθρο πρώτο υποπαρ.ΣΤ1. του Ν. 4093/12)
Η απόλυση λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας ή η αποδοχή της παραίτησης ενεργείται μεαπόφαση του Δημάρχουή του Προέδρου του Συνδέσμου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη δημοσίευση της.
Η λύση της εργασιακής σύμβασης επέρχεται με την κοινοποίηση στον ενδιαφερόμενο της κατά τα ανωτέρω αποφάσεως ή με την παρέλευση άπρακτης της 20ή μερης προθεσμίας, γίνεται δε αζημίως για τον οικείο φορέα.
Στην περίπτωση της έκπτωσης του Συμβούλου ή Συνεργάτη ή της αποχώρησης του Δημάρχου ή του Προέδρου του Συνδέσμου, η λύση της εργασιακής σχέσης επέρχεται αυτοδικαίως και αζημίως για τον φορέα, η δε σχετική πράξη έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα. Κατά την αληθή έννοια της παραγράφου αυτής, στους αντικαταστάτες δημάρχων και προέδρων συνδέσμων περιλαμβάνονται και όσοι εκλέγονται σε νέα δημοτική περίοδο.(παρ 9 άρθρο 163 Ν. 3584/07),όπως συμπληρώθηκε με την παρ.6 του άρθρου 58 του Ν.3966/2011 (ΦΕΚ 118/14.05.2011 τεύχος Α')
Στην προκειμένη περίπτωση η λύση επέρχεται την 31η/12/2012 για τους ειδικούς συνεργάτες κλπ που θα αποφασίσει ο Δήμαρχος ότι η σύμβασή τους είναι πλεονάζουσα. Απαραίτητη είναι η έκδοση διαπιστωτικής πράξης, με την οποία θα προσδιορίζονται οι πλεονάζουσες συμβάσεις.
Η πράξη αποστέλλεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.


Στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη: Τα ίχνη στο usb αποκάλυψαν τον ένοχο


Τα πάνω κάτω στην πολιτική ζωή του τόπου αλλά και στις μέχρι τώρα έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ θα φέρουν οι αποκαλύψεις του HOT DOC που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.
http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2013/01/lista.pngΤo ΗOT DOC έστειλε για εργαστηριακό έλεγχο το usb που περιείχε την Λίστα Λαγκάρντ σε πιστοποιημένο εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων ο οποίος ακολουθεί όλες τις διαδικασίες που περιγράφονται στους σύγχρονους κανόνες λειτουργίας των εγκληματολογικών εργαστηριών ανά τον κόσμο.
Τα αποτελέσματα της «ακτινογραφίας» του usb είναι ξεκάθαρα και διαψεύδουν ότι μέχρι τώρα έχουν πει οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Λίστας. Η διαδικασία της έρευνας έγινε με την χρήση του λογισμικού που χρησιμοποιεί τόσο η ελληνική εγκληματολογική υπηρεσία αλλά και το FBI και η Scotland Yard.

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη: Τα δύο νέα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ

Το δύσκολο για έναν διπλωμάτη δεν είναι το να είναι ειλικρινής, αλλά το να πείθει τους άλλους για την ειλικρίνειά του.
Όταν μάλιστα η ειλικρίνεια έχει να κάνει με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που συγκλονίζει το πολιτικό σκηνικό. Δύο έμπειροι διπλωμάτες είναι τα δύο νέα πρόσωπα που φέρονται να έπαιξαν κομβικό ρόλο στην αποστολή της λίστας Λαγκάρντ στην Ελλάδα. Οι μαρτυρίες τους μπορούν να ρίξουν φως στο μυστήριο της παράδοσης-παραλαβής της λίστας στη χώρα μας.
Ποιος είναι ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι που εμφανίζεται να απέστειλε τη λίστα στην Ελλάδα;
Με ποιο τρόπο την παρέλαβε και ποιος ήταν ο αποδέκτης;
Ποιας πρώην υπουργού και μετέπειτα αρχηγού κόμματος υπήρξε στενός συνεργάτης;
Πως ενεπλάκη κατά το παρελθόν στη φυγή καταζητούμενου για την υπόθεση Siemens στο εξωτερικό;
Ποιος είναι ο πρώην πρέσβης που εμφανίζεται να έχει κρυφό ρόλο στην παραλαβή της λίστας στο Παρίσι;
Ποιος ο ρόλος του στη διαχείριση της κρίσης των Ιμίων;
Για ποια εθνική υπόθεση συνεργάσθηκε στο παρελθόν με το Γιώργο Παπανδρέου;
Ποιες οι σχέσεις του με το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ);
Διαβάστε περισσότερα στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 10/01/2013

«Ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ ο Πέτρος Δούκας

  • 239
     


doukas 250x180 «Ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ ο Πέτρος ΔούκαςΘέμα με το πόθεν έσχες του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα ανέκυψε αιφνιδίως απόψε.
Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής αρμόδιας για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, διαπιστώθηκε ότι στη δήλωση πόθεν έσχες του κ. Δούκα του 2010 οι καταθέσεις του ήταν κατά ένα εκατομμύριο ευρώ λιγότερες σε σχέση με το 2009 και γι΄αυτό αποφασίστηκε να του ζητηθούν διευκρινίσεις. Ο κ. Δούκας φέρεται να δηλώνει σε δημοσιογράφο ότι “ξέχασε” να δηλώσει το ποσό.
Κατά τα λοιπά και όπως ήταν αναμενόμενο η επιτροπή αποφάσισε να διαβιβάσει στη Δικαιοσύνη το πόθεν έσχες του Γιώργου Βουλγαράκη . Οι διευκρινίσεις που έδωσε γραπτώς ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης για το ποσό που εμφανίζεται να είναι κατατεθειμένο στο εξωτερικό στο όνομα της συζύγου του κρίθηκαν επαρκείς από την επιτροπή ενώ το θέμα της κατάθεσης της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.troktiko

ΒAFTA 2013: Ο Λίνκολν στην κορυφή χωρίς τον Σπίλμπεργκ




Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
ΒAFTA 2013: Ο Λίνκολν στην κορυφή χωρίς τον Σπίλμπεργκ
Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ως Λίνκολν στην ομότιτλη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

 
Αν ήταν να επιλέξεις μια παραδοξότητα στις υποψηφιότητες των εφετινών Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αυτή είναι ότι το βιογραφικό δράμα εποχής «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ κυριαρχεί σε αριθμό υποψηφιοτήτων (δέκα!) χωρίς να είναι υποψήφιο στην κατηγορία της σκηνοθεσίας! Αυτό δεν μπορεί παρά να μας λέει κάτι για την αξία που έχουν ορισμένες φορές τα βραβεία, γιατί όταν μια ταινία υποτίθεται ότι είναι τόσο καλή σε τόσους πολλούς τομείς που βρίσκονται υπό την επίβλεψη του σκηνοθέτη, τότε πώς δεν είναι καλή στην σκηνοθεσία της;

Αναλυτικότερα, ο «Lincoln» διεκδικεί τα βραβεία καλύτερης ταινίας, διασκευασμένου σεναρίου, Α' ανδρικού ρόλου (Ντάνιελ Ντέι Λούις), Β' ανδρικού ρόλου (Τόμι Λι Τζόουνς), Β' γυναικείου ρόλου (Σάλι Φιλντ), μουσικής, διεύθυνσης φωτογραφίας, μακιγιάζ, σκηνογραφίας και κοστουμιών. Το όνομα του δημιουργού της ταινίας, Στίβεν Σπίλμπεργκ φαίνεται μόνον ως παραγωγού μαζί με εκείνο της Κάθλιν Κένεντι εφόσον ο «Lincoln» έχει υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας οπότε το βραβείο δίδεται στον παραγωγό.

Μια θέση κάτω από το «Lincoln» βρίσκεται η «Ζωή του Πι» με εννέα υποψηφιότητες και ακολουθούν οι «Αθλιοι» με οκτώ. Η αλληγορία του Ανγκ Λι που έχει αγαπηθεί και από το ελληνικό κοινό διεκδικεί τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου, μουσικής,

Καταργούνται μέχρι την άνοιξη 1700 φορείς του Δημοσίου


Καταργούνται μέχρι την άνοιξη 1700 φορείς του Δημοσίου
Το κράτος θα διατηρήσει μόνο τις υπηρεσίες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν ιδιώτες δήλωσε ο κ. Μανιτάκης
Καταργούνται μέχρι την άνοιξη 1700 φορείς του Δημοσίου
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης.

 
Περισσότεροι από 1700 οργανισμοί, φορείς και νομικά πρόσωπα του δημοσίου θα έχουν καταργηθεί, συγχωνευθεί ή ενοποιηθεί έως την ερχόμενη άνοιξη. Το πρώτο βήμα γίνεται με την κατάργηση 8 φορέων και τη συγχώνευση 197 νομικών προσώπων στο Δημόσιο.

Αυτό αποτυπώνεται στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», η συζήτηση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή από την Τρίτη και ολοκληρώνεται την Τετάρτη με την ψήφισή του.  

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης «το πρώτο μέρος του νομοθετήματος, στα πρώτα άρθρα του, 1 έως 14, ρυθμίζει αναλυτικά τις περιπτώσεις καταργήσεως και συγχωνεύσεως ή ενοποιήσεως οργανισμών του δημοσίου. Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα και πάντως όχι το πιο αντιπροσωπευτικό μιας εκτεταμένης «λίστας» οργανισμών που συγχωνεύονται ή ενοποιούνται. Η διαδικασία που ξεκινά σήμερα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη με την κατάθεση νέου νομοσχεδίου που θα βασίζεται στην αξιολόγηση και άλλων 1500 περίπου φορέων ή οργανισμών του δημοσίου. Σήμερα, απλώς, παρουσιάζουμε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ένα πρόπλασμα  του μεταρρυθμιστικού μας στόχου στο τομέα αυτό που αποσκοπεί στον δραστικό περιορισμό των οργανισμών του δημόσιου τομέα».

Εξορθολογισμός της Δημόσιας Διοίκησης, αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και δημοσιονομικό όφελος είναι το τρίπτυχο που προβάλλεται για τις αναδιαρθρώσεις στο κράτος. Με στόχο τον δραστικό περιορισμό των οργανισμών του δημόσιου τομέα, η κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει, όπως σημείωσε ο κ. Μανιτάκης, μόνον τις αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες, «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς, υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα ή αδικαιολόγητα

Η πιο παλιά κατάληψη

Η πιο παλιά κατάληψη

fantomarimbaud: Ψηφίστε για την πιο επικίνδυνη εταιρεία στον κόσμο...

fantomarimbaud: Ψηφίστε για την πιο επικίνδυνη εταιρεία στον κόσμο...: Ψηφίστε για την πιο επικίνδυνη εταιρεία στον κόσμο !!! Η ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξέλιξη μας αφορά άμεσα αφού στις υποψήφιες εταιρε...

Ιατροδικαστής θα διακριβώνει την πραγματική ηλικία αλλοδαπών κατηγορουμένων χωρίς χαρτιά

Με διάταξη που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορεί να διακριβώνεται από ιατροδικαστή η ακριβής ηλικία αλλοδαπών κατηγορουμένων που στερούνται ταξιδιωτικών ή άλλων νομιμοποιητικών εγγράφων.
Η αφορμή φαίνεται να είναι η υπόθεση του Πακιστανού δράστη της Πάρου, ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά ανήλικη κοπέλα και προκειμένου να τύχει ευεργετικής μεταχείρισης και λόγω του ότι δεν είχε νόμιμα έγγραφα υποστήριξε πως είναι ανήλικος.
Συγκεκριμένα, με διάταξη, η οποία θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τον κώδικα ναρκωτικών, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, η πραγματική ηλικία του κατηγορουμένου θα διακριβώνεται από ιατροδικαστή.
Η διάταξη αυτή αναφέρει ότι «αν υπάρχουν αμφιβολίες ως προς την ηλικία του κατηγορουμένου, ο ανακριτής ή ο εισαγγελέας ή ο πταισματοδίκης ή ο ειρηνοδίκης που διενεργεί την προανάκριση ή οι ανακριτικοί υπάλληλοι, διατάσσουν διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από ιατροδικαστή ή άλλον ειδικό πραγματογνώμονα, προκειμένου να διακριβωθεί η πραγματική ηλικία του κατηγορουμένου».
Η σχετική αιτιολογική έκθεση της νέας διάταξης επισημαίνει ότι «η εν λόγω ρύθμιση σκοπείται αναγκαία και αξιολογείται ως κατάλληλη για να εκπληρώνεται ο σκοπός της ποινικοσωφρονιστικής μεταχείρισης και να μην παραβιάζεται το αίσθημα δικαίου από την τυχόν αναληθή δήλωση ηλικίας των κατηγορουμένων, που στερούνται ταξιδιωτικών και νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αφενός διότι οι ιατροδικαστές ενεργούν στο πλαίσιο του υπηρεσιακού τους καθήκοντος, αφετέρου οι πραγματογνώμονες διορίζονται και τώρα παγίως υπό των δικαστηρίων».
Πηγή: Ο βιαστής της Πάρου «αλλάζει» το νόμο για τις δίκες αλλοδαπών χωρίς χαρτιά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/84896#ixzz2HPKraCYS
Με αφορμή τη νέα αυτή διάταξη ο κ. Καραγκούνης δήλωσε: «Έχει επανειλημμένως παρατηρηθεί, ότι όλο και περισσότεροι κατηγορούμενοι αλλοδαποί, που στερούνται ταξιδιωτικών και νομιμοποιητικών εγγράφων, όταν τους αποδίδονται κατηγορίες, δηλώνουν αναληθώς ότι είναι ανήλικοι, με σκοπό να επιτύχουν την ευεργετική ποινική και σωφρονιστική μεταχείριση που προβλέπεται από το νόμο. Η πολιτεία οφείλει να θέσει οριστικό τέλος σε παρόμοιες τακτικές και για το λόγο αυτό φέρνει την τροπολογία αυτή στη Βουλή».