Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Επιμένει ο Χαρακόπουλος κατά της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής του γάλακτος



Επιμένει ο Χαρακόπουλος κατά της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής του γάλακτος Την αντίθεσή του στην επέκταση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, όπως ζητά ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, επανέλαβε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζοντας ότι αν ισχύσει το μέτρο αυτό θα εξοντώσει έναν ολόκληρο κλάδο παραγωγής.
Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο κ. Χαρακόπουλος αμφισβήτησε τις αιτιάσεις περί ρύθμισης που θα λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Εάν η διάρκεια ζωής του γάλακτος είναι η αιτία των υψηλών τιμών, τότε γιατί το μακράς διαρκείας είναι ακριβότερο; Με την έκθεση του ΟΟΣΑ ένας δυναμικός και εξωστρεφής κλάδος "νοθεύεται" με τις ρυθμίσεις για σκόνη γάλακτος».
Σημειώνεται ότι την ίδια άποψη είχε εκφράσει πριν από λίγες μέρες και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Είμαστε συνένοχοι

Όταν τον Νοέμβριο εξαφανίστηκαν από τον Έβρο περίπου 200 μετανάστες, δεν λογοδότησε κανείς. Σήμερα, με την ανοχή της ελληνικής κοινωνίας, υπουργός και λιμενικές αρχές αποποιούνται ξανά τις ευθύνες τους.
Της Μυρτώς Αρετάκη

Οι σημερινές μαρτυρίες των επιζώντων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι αποκαλύπτουν την τραγική αλήθεια, γνωστή, δυστυχώς, από καιρό.
«Προσπαθούσαμε να ανέβουμε στη βάρκα του λιμενικού, μας χτυπούσαν τις πόρτες και μας πετούσαν πάλι στο νερό. Ένα παιδάκι ενός έτους φώναζε βοήθεια, μαμά, μπαμπά. Έχασα τέσσερα παιδιά και τη γυναίκα μου.»

«Έχασα την κόρη μου, τους δύο γιους μου και τη γυναίκα μου. Ήταν 9, 11 και 13 ετών. Μας πέταξαν επίτηδες στη θάλασσα, μας έβριζαν…»

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, δια στόματος Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά κατώτερη των όποιων (ελάχιστων) προσδοκιών:
«Δεν μπορούν όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης, δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν ασύλου στη χώρα», απαντά ο έλληνας υπουργός Ναυτιλίας. «Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης θέλει να προκαλέσει πολιτικό θέμα».
Τον περασμένο Νοέμβριο, πολίτες της Ορεστιάδας κατήγγειλαν την εξαφάνιση συνολικά 204 μεταναστών σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις επαναπροώθησης στον Έβρο.
Συγγενής μιας από τις γυναίκες που επαναπροωθήθηκαν βίαια στις 14 Νοεμβρίου, κατήγγειλε τότε, μεταξύ άλλων:
«Το βράδυ τούς κουβαλήσανε στην άκρη του ποταμού. Εκεί τους παρέδωσαν σε κάποια άτομα που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους. Μόνο τα μάτια τους φαίνονταν. Αυτοί προσπάθησαν να τους εξευτελίσουν με κάθε τρόπο. Τους χτύπησαν τόσο άσχημα που τρέχανε αίματα. Μια γυναίκα είχε τον άντρα της με πρόβλημα στην καρδιά. Έπαθε έμφραγμα από το φόβο του ο άνθρωπος, κι άρχισε να ουρλιάζει η γυναίκα του και να ζητάει βοήθεια. Την τράβηξαν από τα μαλλιά, την έσπασαν στο ξύλο, την πέταξαν στο ποτάμι. Σήκωσαν τον άντρα της, παρά το έμφραγμα που είχε πάθει και τον πέταξαν κι αυτόν στο ποτάμι βρίζοντας. Είχαν ένα εργαλείο στο χέρι τους κι όποιον περνούσε κοντά τους τον χτυπούσαν δυνατά στο κεφάλι. Μετά τους βάλανε ανά ομάδες σ’ ένα φουσκωτό και τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία.»
«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξαν βίαιες συμπεριφορές από αστυνομικό σε βάρος μετανάστη», δήλωνε σχετικά ο αστυνομικός διευθυντής Ορεστιάδας στους διαμαρτυρόμενους πολίτες. «Συχνά οι μετανάστες τηλεφωνούν από τουρκικό έδαφος σε οργανισμούς ή στις ελληνικές αρχές χρησιμοποιώντας το σήμα ελληνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να δημιουργήσουν σενάριο δίωξής τους εντός ελληνικών συνόρων.»
Οι βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων από τις ελληνικές αρχές είναι γεγονός. Οι αλλεπάλληλοι θάνατοι, αν όχι δολοφονίες, προσφύγων και μεταναστών στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας είναι επίσης γεγονός.
Η στρατηγική της χώρας στο εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα της μετανάστευσης προκαλεί τρόμο στα θύματά της, αποτροπιασμό σε όλους όσοι αρνούνται να δεχτούν πως η μόνη λύση είναι η εξόντωση.
Οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα στην ορθή διαχείριση της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών έχουν δώσει το πιο χυδαίο άλλοθι στην ανεμπόδιστη δολοφονική δράση των δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα της χώρας.
Οφείλουμε να αντιδράσουμε στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τα βασανιστήρια μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα και σε κέντρα κράτησης. Οφείλουμε να αντιδράσουμε στις πρακτικές, αν όχι στο συνολικό εγχείρημα, του Ξένιου Δία.
Οφείλουμε να αντιδράσουμε μαζικά σε μηνύματα τύπου «πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο», ειδικά όταν πρόκειται για εντολή του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας.
Στο τουλάχιστον γελοίο αντεπιχείρημα «αν τους θέλετε να τους πάρετε σπίτι σας», απαντούμε πως απαιτούμε η χώρα μας να σέβεται την ανθρώπινη ζωή, απαιτούμε να σταματήσουν τα βασανιστήρια, απαιτούμε η διαχείριση του μεταναστατευτικού ζητήματος να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας, στη βάση ενός ουσιαστικού και ορθολογικού διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επανήλθε... κανονικά στο "Δαφνί" ο νεοναζί ψυχίατρος Κώστας Παρασχάκης!


Από Βασίλη Βενιζέλο

Στα καθήκοντά του στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") επέστρεψε... κανονικά ο νεοναζί ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής Κώστας Παρασχάκης, μετά την ακατανόητη και περίεργη σχετική αβελτηρία την οποία επέδειξαν τόσο ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου Γιάννης Ευδοκιμίδης όσο και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Υπενθυμίζεται ότι ο νεοναζί ψυχίατρος είχε με απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη τεθεί σε παύση καθηκόντων διάρκειας ενός μηνός, μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του "Δαφνιού", αλλά το πειθαρχικό συμβούλιο της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου δεν συνεδρίασε ποτέ για το θέμα...

ΣΥΡΙΖΑ: Τι έλεγε και τι λέει για φορολόγηση και χρέος



Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου

Η διαχείριση του χρέους, η στάση απέναντι στο μνημόνιο και η φορολογική πολιτική έχουν προκαλέσει «vertigo» στον ΣΥΡΙΖΑ που τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών προς την... πραγματικότητα.

Οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών και αρμόδιων για την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται, πλέον, σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα μέχρι πρότινος  η Πλ. Κουμουνδούρου πρότεινε «ως μοναδική λύση» για έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Μόλις χθες, ο αρμόδιος για την Αναπτυξιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Γιώργος Σταθάκης παραδέχθηκε με δημόσια δήλωσή του ότι «Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων» καταλήγοντας ότι «εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί». 

Μάλιστα παραδέχθηκε ότι «μόλις το 5% του δημόσιου χρέους είναι επαχθές», αφήνοντας να εννοηθεί πως μόνο γιʼ  αυτό το ποσοστό θα μπορούσε να κινηθεί η νομική διαδικασία διαγραφής του.

«Είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ, που δεν έγινε ποτέ. Είναι περίπου

Καταδίκη Άδωνι και του εκδοτικού του οίκου για αντιγραφή και παραποίηση πνευματικού έργου

Άδωνις Γεωργιάδης Adonis Georgiadis

Πολλά (και όχι τόσο κολακευτικά) μπορεί να πει κανείς για  τα συγγράμματα που προωθεί μέσω του εκδοτικού του οίκου ο Άδωνις Γεωργιάδης, από κοινού με τον αδελφό του, Λεωνίδα. Αυτό που ίσως πολλοί δεν ξέραμε είναι ότι κάποια από αυτά είναι… κλεμμένα!
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε τον περασμένο Αύγουστο καταδικαστική απόφαση κατά των αδελφών Γεωργιάδη, καθώς και του εκδοτικού τους οίκου, της εταιρείας «Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ» και της διευθύντριας σπουδών της εταιρείας, Άννας Ευσταθίου Τζιροπούλου, η οποία ήταν και η «πέτρα του σκανδάλου», για προσβολή πνευματικής περιουσίας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ενάγων Θεόφιλος Σημαιοφορίδης μήνυσε τους παραπάνω για προσβολή του σήματος «Ελλήνων Λόγος», του οποίου αναγνωρίζεται ως πνευματικός δημιουργός, καθώς η Άννα Ευσταθίου Τζιροπούλου, όπως κατήγγειλε και επιβεβαιώθηκε από το δικαστήριο, σε δύο συγγράμματά της με τίτλους «Πώς η Ελληνική Γονιμοποίησε τον Παγκόσμιο Λόγο» και «Ο Εν τη Λέξει Λόγος» έχει «κλέψει» τις ιδέες του ενάγοντα, χωρίς φυσικά την άδειά του.
Τι λέει, λοιπόν, η απόφαση του δικαστηρίου; Αναγνωρίζει το δίκιο του Θεόφιλου Σημαιοφορίδη, διατάσσοντας παράλληλα την καταστροφή όλων των εντύπων του εκδοτικού οίκου στα οποία αναφέρεται ο όρος «Έλλην Λόγος», καταλογίζοντας επιπλέον ποινή 20.000 ευρώ σε κάθε εναγόμενο ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Ελπίζουμε να μη χρειαστεί ο υπουργός Υγείας να επαναφέρει το χαράτσι των 25 ευρώ στα νοσοκομεία για να καλύψει τα έξοδα αυτά…

Υπέρ των εισαγωγέων και κατά των μελισσοκόμων και των πολιτών η κυβέρνηση

Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στρασβούργο, 16 Ιανουαρίου 2014
 
Υπέρ των εισαγωγέων και κατά των μελισσοκόμων και των πολιτών η  κυβέρνηση
 
Την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι, καταγγέλλει με δηλώσεις του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, τονίζοντας ότι «ο καταναλωτής στερείται το δικαίωμα να γνωρίζει την ποιότητα του προϊόντος που επιλέγει».
 
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, έχει σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας ελληνικό μέλι και τους 20.000 έλληνες μελισσοκόμους. Το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό άλλων χωρών. Η ποιότητα  του εξαίρετου αυτού προϊόντος συνιστά το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα των ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένους

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. κι όμως ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ 1947 !!!!


του Βλάση Γωγούση
Αρχές του 1947 η ΑΓΓΛΙΚΗ κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της....
κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη , στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.

Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:

« Εδώ δεν υπάρχει κράτος !
Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Μοναδική τους έννοια , η κατάκτηση της εξουσίας.
Σε ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες.

Και συνεχίζει:

Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη!!!
Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, (μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους!).

Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων, ή την επισκευή δρόμων.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ,απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος... !!!
Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομιών μιας μικρής κλίκας που έχει την έδρα της στην πλατεία Κολωνακίου !.

Υπογραφή :Paul A. Porter

Κατερίνα Στεφανίδη: "To 4.61 είναι μια πολύ εφικτή επίδοση"



Ξεπέρασε τον εαυτό της το Σάββατο σε αγώνες στο Ρενό η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια μας επέστρεψε στους στίβους δυνατότερη από ποτέ μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού και μόλις στον δεύτερο της αγώνα στον κλειστό στίβο βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ βάζοντας πλώρη για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε αποκλειστικά στο allaspor.gr για την δυναμική της επανεμφάνιση: "Είμαι ευχαριστημένη που έπιασα το όριο για το Πανευρωπαϊκό γυναικών νωρίς και μπορώ τώρα να συγκεντρωθώ σε υψηλότερες επιδόσεις. Τα άλματα μου στο 4.61 έδειξαν ότι είναι μια πολύ εφικτή επίδοση. Στόχος μου στους επόμενους αγώνες είναι ένα απόλυτο ρεκόρ.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) στο Ρενό χρησιμοποίησα το μεγαλύτερο κοντάρι που έχω οπότε κοιτώντας στο κοντινό και μακρυνότερο μέλλον είναι πολύ σημαντικό να πάρω κάποια καινούρια κοντάρια. Κατά τα άλλα ανυπομονώ για τον ανοιχτό στίβο. Στον κλειστό αποφάσισα να αγωνιστώ μόνο και μόνο για να έχω κάποια καλύτερα προπονητικά άλματα"

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο Χρυσούς Μεσαίων | ΕΛΛΑΔΑ | Protagon

Ο Χρυσούς Μεσαίων | ΕΛΛΑΔΑ | Protagon

Γιωτόπουλος: Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ, κυβέρνηση και CIA «επέτρεψαν» την εξαφάνιση του Χ. Ξηρού



Την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού σχολιάζει σε επιστολή του ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία, φέρει τον τίτλο «Αποτυπώματα και υποκρισία» και έχει ως εξής:

«Ανάμεσα στα τεκμήρια που παρουσιάστηκαν εναντίον μου το 2002 υπήρχε και ένα τυφλό δακτυλικό αποτύπωμα. Βρέθηκε, είπανε, στο σπίτι της συντρόφου μου στους Λειψούς, αλλά και στο εσωτερικό μιας γιάφκας. Δεδομένου ότι με κατηγορούσαν ότι ήμουν ο αρχηγός της 17Ν, θα έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να βρουν σε ποιον ανήκε το αποτύπωμα.

Αυτό ήταν εύκολο, αφού διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία, θα έψαχναν σε μικρό ηλικιακό εύρος, αλλά κυρίως γιατί οι επισκέπτες του σπιτιού στους Λειψούς μέχρι το 2002 ήταν ελάχιστοι και θα μπορούσαν να τους βρουν, ρωτώντας απλώς τους κατοίκους. (Λειψιώτης ψαράς είπε στη σύντροφό μου: «Ας με ρωτούσαν εμένα και θα τους έλεγα ποιος πήγε και ποιος δεν πήγε στο σπίτι της Μαϊτέ»).

Δώδεκα χρόνια μετά, δεν βρήκαν τίποτε. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανένα αποτύπωμα. Ηταν κατασκευασμένο στοιχείο εναντίον μου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή από την ΕΥΠ. Και αντί να σωπαίνουν, το χρησιμοποιούν σήμερα τα κανάλια για να αποδείξουν... ότι υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν.

Και επειδή στην προσπάθειά τους να μεγαλοποιήσουν την τρομοκρατική «απειλή» μας έχουν φλομώσει στα ψέματα, με τα οποία γελάνε οι πάντες μέσα στη φυλακή, οφείλω να ρωτήσω: Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Οχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη. Η διαταγή ήρθε από τα πάνω. Από την Αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει. Ας μην προσπαθούν λοιπόν να τα ρίξουν στους φύλακες που απλώς εκτελούν διαταγές. Υπεύθυνοι είναι οι υπουργοί που σήμερα ωρύονται και κραυγάζουν με υποκρισία, ενώ η κατάσταση τους βολεύει. Κόβουν τις άδειες στη λεπτή περίοδο της προεδρίας και προετοιμάζουν την αυριανή ουσιαστική κατάργησή τους.

Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ' οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;

Τέλος, όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε.

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος,
Φυλακές Κορυδαλλού,
20 Ιανουαρίου 2014»

Σάλος με τη φωτογραφία μαύρης γυναίκας που κάνει την καρέκλα

Σάλος με τη φωτογραφία μαύρης γυναίκας που κάνει την καρέκλα
Σάλος έχει προκληθεί στη Ρωσία με τη φωτογράφηση της συντρόφου του δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς, Ντάσα Ζούκοβα, για ένα διαδικτυακό περιοδικό, όπου εικονίζεται να «κάθεται» σε μια καρέκλα, φτιαγμένη από μια ημίγυμνη μαύρη γυναίκα και μάλιστα την ημέρα που γιορτάζεται η μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Το περιοδικό Buro 24/7 δημοσίευσε την εικόνα αυτή για την παρουσίαση του νέου περιοδικού με το όνομα Garage, του πρώην μοντέλου. Η συντάκτρια του blog αναδημοσίευσε με τη σειρά της κι αυτή την φωτογραφία στο Instagram, προκαλώντας ποικίλα και καυστικά σχόλια με αποτέλεσμα να την «κατεβάσει» μετά από λίγα λεπτά.

«Είναι εξαιρετικά ρατσιστική» έγραψε στο twitter η Οργάνωση για την Απελευθέρωση των Γυναικών, μετά την δημοσίευση της.

Στη φωτογραφία, φαίνεται η 32χρονη σύντροφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς, φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και μπλε τζι, να κάθεται επάνω σε μια καρέκλα φτιαγμένη από ένα μαύρο ημίγυμνο μανεκέν, που βρίσκεται ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα ώστε να σχηματίζουν την πλάτη της καρέκλας.

Ο λαιμός της που ακουμπά στο πάτωμα δείχνει να βρίσκεται σε άβολη στάση, σαν να τεντώνεται για να κοιτάζει το αφεντικό της και το γυμνό στήθος της, πιέζεται προκλητικά πάνω στο σώμα της, αναφέρει η Daily Mail.

H Ζούκοβα ωστόσο συνεχίζει να κοιτά ατάραχη την κάμερα.

Η εκδότρια της ιστοσελίδας FashionBombDaily.com, Κλερ Σούλμερς, ήταν μεταξύ των πρώτων που εξέφρασαν τη δυσπιστία τους και τη δυσαρέσκειά τους, υποστηρίζοντας πως το μήνυμα της φωτογραφίας ήταν εκπληκτικά σαφές: «Η λευκή κυριαρχία και υπεροχή, βασίζονται σε μια φαινομενικά γαλήνια αλλά εξευτελιστική μεταχείριση».

Το Twitter πήρε φωτιά μετά τη δημοσίευση του άρθρου, την ημέρα μάλιστα που οι πολίτες της Αμερικής και όλου του κόσμου, γιορτάζουν τους αγώνες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για τη φυλετική ισότητα.

Μεταξύ των σχολίων:
«Υποθέτω πως το περιοδικό Garage πιστεύει πως σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για να διαφημίσει το ρατσισμό», «Ακόμη και στο ζοφερό, άγευστο κόσμο της φωτογράφησης μόδας, αυτή η αποκρουστική και ρατσιστική εικόνα, που δημοσιεύτηκε την ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ξεχωρίζει»

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Οι αυτοκινητόδρομοι “δώρο” στους εργολάβους



Διαβάστε στο UNFOLLOW 25 που κυκλοφορείΗ κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων της χώρας, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ως συμβολή στην ανάκαμψη της οικονομίας. Στην πραγματικότητα είναι προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων αλλά σε βάρος των ελλήνων πολιτών.
ΑυτοκινητόδρομοιΌπως αποκαλύπτουμε στο UNFOLLOW 25, τα έργα στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους («Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», «Ιόνια Οδός», «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65» και «Ολυμπία Οδός»), σταμάτησαν το 2011, «με αποκλειστική υπαιτιότητα των κατασκευαστικών ομίλων αφού δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το δανεισμό τους από τις τράπεζες». Στο διάστημα αυτό το ελληνικό δημόσιο δεν ενεργοποίησε τις ρήτρες για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των έργων, αλλά αντίθετα έσπευσε μέσω της ψήφισης του νομοσχεδίου να προσφέρει νέα κεφάλαια από τα χρήματα του ελληνικού λαού και το ΕΣΠΑ, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή και άρα και το όποιο επιχειρηματικό ρίσκο των ιδιωτών στην ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων.
Το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση των έργων μετατρέπει την αρχική ετεροβαρή συμφωνία υπέρ των ιδιωτών σε νεοαποικιακή σύμβαση με την κυβέρνηση να προσφέρει άφθονο και ζεστό χρήμα στους ιδιώτες αυξάνοντας τη συμμετοχή του Δημοσίου περίπου στα 3,9 δισ. ευρώ με το επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ να αφαιρούνται από το ΕΣΠΑ! Επιπλέον επιβάλει στο δημόσιο να πληρώσει ποινικές ρήτρες, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Δίνει το δικαίωμα στους εργολάβους να προχωρήσουν σε αυξήσεις στα διόδια από 1/1/2014. Αυξάνει την περίοδο εκμετάλλευσης των αυτοκινητόδρομων από τους ιδιώτες.
Ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι ευνοούνται από το νομοσχέδιο;
Γιατί άραγε τα έργα χαρακτηρίζονται ακόμα ιδιωτικά όταν επί της ουσίας είναι κρατικά;
Ποια βάρη θα φορτωθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων συμφερόντων;
Στο UNFOLLOW 25 παρουσιάζουμε άλλη μια προκλητική νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης που ήρθε για να εξασφαλίσει τα έσοδα των ιδιωτικών ομίλων και να ενδυναμώσει τις διαπλεκόμενες σχέσεις ανάμεσα στους πολιτικούς και τα γνωστά συμφέροντα της χώρας.
Στο UNFOLLOW 25, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, διαβάστε: «Οι αυτοκινητόδρομοι “δώρο” στους εργολάβους», ρεπορτάζ του Κώστα Γυφτοδήμου