Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ



ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ, ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΗΤΕ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ (ΚΑΙ) ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.
stroke
  • Σε Ένα Μπάρμπεκιου Μία Γυναίκα Σκόνταψε Και Έπεσε Κάτω. Βεβαίωσε Όλους Ότι Ήταν Εντάξει (Προσφέρθηκαν Να Καλέσουν Ασθενοφόρο) Και Ότι Απλά Σκόνταψε Σε Κάποιο Τούβλο Εξαιτίας Των Καινούριων Της Παπουτσιών. Αφού Ανασκουμπώθηκε Της Έδωσαν Ένα Άλλο Πιάτο Με Φαγητό. Παρά Το Γεγονός Ότι Η Ingrid Φαινόταν Λίγο Ταραγμένη, Συνέχισε Να Απολαμβάνει Το Υπόλοιπο Της Βραδιάς.

    Λίγο Αργότερα Ο Σύζυγος Της Ingrid Τηλεφώνησε Να Ειδοποιήσει Όλους Ότι Είχε Πάει Τη Σύζυγό Του Στο Νοσοκομείο (Η Ingrid Πέθανε Στις 6 Τα  Ξημερώματα).Είχε Υποστεί Εγκεφαλικό Στο Μπάρμπεκιου Και Δεν Στάθηκε Δυνατό Από Κανέναν Να Το Αντιληφθεί.

    Αν Κάποιος Είχε Καταλάβει Τα Συμπτώματα Ότι Επρόκειτο Για Εγκεφαλικό Ίσως Η Ingrid Να Ήταν Μαζί Μας Σήμερα.

    Θα Χρειαστείτε Μόνο 1 Λεπτό Να Διαβάσετε Το Παρακάτω.

    Ένας Νευρολόγος Είπε Ότι Εάν Του Φέρουν Ένα Θύμα Εγκεφαλικού Μέσα Σε 3 Ώρες Μπορεί Να Αντιμετωπίσει Τις Επιδράσεις Ενός Εγκεφαλικού…Ολοκληρωτικά! Το Κλειδί Είναι Να Αναγνωρίσουμε, Να Διαγνώσουμε Το Εγκεφαλικό Και  Να Βρεθούμε Κοντά Στον Ασθενή Μέσα Σε 3 Ώρες.

  • ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

    Να Θυμάστε Τα ’3′ Βήματα.

    Διαβάστε Και Μάθετε Τα Παρακάτω:

    Καμιά Φορά Τα Συμπτώματα Ενός Εγκεφαλικού Είναι Δύσκολο Να Αναγνωριστούν. Δυστυχώς Η Έλλειψη Επίγνωσης Προκαλεί Καταστροφή. Το Θύμα Του  Εγκεφαλικού Μπορεί Να Έχει Υποστεί Βλάβη Εγκεφάλου Ενώ Οι Άνθρωποι  Κοντά Του Δεν Μπορούν Να Αντιληφθούν Τα Συμπτώματα Του Εγκεφαλικού.

    Οι Γιατροί Λένε Τώρα Ότι Οποιοσδήποτε, Χωρίς Ιατρική Εκπαίδευση, Μπορεί Να Αναγνωρίσει Ένα Εγκεφαλικό, Ρωτώντας Τον/ Την Να Κάνει Τις 3  Ακόλουθες Απλές Ενέργειες:

    ΒΗΜΑ 1. Ζητήστε Του / Της ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ

    hunter1

    ΒΗΜΑ 2. Ζητήστε Του / Της Να ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ (ΜΠΡΑΤΣΑ )

    hunter2

    ΒΗΜΑ 3. Ζητήστε Του / Της ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ) Π.Χ..Ειναι Μία  Ηλιόλουστη Μέρα Σήμερα’.

    Εάν Δεν Μπορεί Να Κάνει Οποιαδήποτε Από Τις 3 Αυτές Ενέργειες, Καλέστε Το 166 Αμέσως Και Περιγράψτε Τα Συμπτώματα.

    Ανακαλύπτοντας Ότι Μία Ομάδα Από Μη-Ιατρικούς Εθελοντές Μπόρεσε Να Αναγνωρίσει Αδυναμίες Στο Πρόσωπο, Αδυναμίες Στα Χέρια Και Προβλήματα Ομιλίας, Οι Ερευνητές Παρακίνησαν Το Ευρύτερο Κοινό Να Μάθουν Αυτά Τα 3 Βήματα. Παρουσίασαν Τα Συμπεράσματά Τους Στην Ετήσια Συνάντηση Της Αμερικανικής Ένωσης Εγκεφαλικών Την Περασμένη Παρασκευή.

    Η Διάδοση Και Χρήση Αυτού Του Τεστ Θα Μπορούσε Να Συντελέσει Στην Άμεση Διάγνωση Και Θεραπεία Ενός Εγκεφαλικού Και Στην Αποτροπή Εγκεφαλικών Βλαβών.

    Ένας Καρδιολόγος Είπε Ότι Εάν Καθένας Που Λαμβάνει Αυτό Το E-Mail Το Στείλει Σε 10 Άτομα, Τουλάχιστον Μία Ζωή Θα Σωθεί.
    Μοιραστείτε Τα Παραπάνω Με Όσους Φίλους Μπορείτε, Μπορείτε Να Σώσετε  Τις Ζωές Τους!

    Greek American News Agency

    Γιατί Υπάρχει Άμεση Ανάγκη Να Ενεργήσετε Έγκαιρα;

    Τα Εγκεφαλικά Επεισόδια Είναι Επείγοντα Περιστατικά. Κάθε Λεπτό Μετρά Για Κάποιον Που Έχει Υποστεί Τέτοιο Επεισόδιο. Όσο Περισσότερο Παραμένει Διακεκομμένη Η Κυκλοφορία Του Αίματος Στους Εγκεφαλικούς Ιστούς Τόσο Μεγαλύτερες Είναι Και Οι Βλάβες Που Προκύπτουν.

    Η Άμεση Θεραπεία Μπορεί Να Σώσει Τις Ζωές Ανθρώπων Και Ν’ Αυξήσει Τις Πιθανότητες Τους Για Μια Επιτυχή Ανάκαμψη.

Ρεκόρ πνιγμών το φετινό καλοκαίρι


Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες με 191 συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε τρεις μήνες.

Ρεκόρ πνιγμών το φετινό καλοκαίρι
Από τις αρχές Ιουνίου 2012 έως και 16 Αυγούστου, σύμφωνα με τη Lifeguard Hellas έχουμε θρηνήσει 191 θύματα από πνιγμό, εκ των οποίων το 85% ήταν ημεδαποί.
Οι πνιγμοί στις θάλασσες σημειώνονται κατά 40% τις πρωινές ώρες, κατά 40% τις μεσημεριανές και κατά 20% τις απογευματινές ώρες. Να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη σε πνιγμούς στην Ευρώπη και δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διαβάστε επίσης:

Η λύση στο πρόβλημα του πόσιμου νερού βρίσκεται στην τουαλέτα μας | E.T.C. | LiFO

Η λύση στο πρόβλημα του πόσιμου νερού βρίσκεται στην τουαλέτα μας | E.T.C. | LiFO

Οι θρήσκοι πάνε στον παράδεισο, οι άθεοι πάνε παντού


stranger_newΣε κάθε "μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης" πάντα νιώθω λίγο περιθωριακός. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε για πρωθυπουργό έναν μου(ν)τζαχεντίν της ορθοδοξίας που κάθε δεύτερη λέξη του όταν μιλάει είναι "θεός", "παναγία", "ορθοδοξία" ή κάτι αντίστοιχο. Το να μην είσαι χριστιανός στην Ελλάδα είναι τόσο παράξενο όσο το να είσαι χορτοφάγος. Όπως οι θείοι από το χωριό σε κοιτάνε σαν εξωγήινο αν τους πεις ότι δεν τρως αρνί, μπριζόλες, κοκορέτσι, σπληνάντερο και άλλες παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές, με το ίδιο ακριβώς βλέμμα θα σε κοιτάξουν αν τους πεις ότι είσαι άθεος.
 Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και εύκολο να είσαι άθεος σε αυτή τη χώρα. Πρώτα απ'όλα, όσο άθεος κι αν αισθάνεσαι, κατά 99% όταν δεν είχες ακόμα δικαίωμα επιλογής βαφτίστηκες χριστιανός επειδή "έπρεπε". Μετά, στο σχολείο, από την τρίτη δημοτικού κι έπειτα είχες ένα μάθημα που λεγόταν "θρησκευτικά", το οποίο όμως δεν ήταν "θρησκευτικά", αλλά χριστιανική κατήχηση.
Κατόπιν, όταν έβγαζες για πρώτη φορά ταυτότητα, ο αστυνομικός δε σε ρωτούσε καν, ή σε ρωτούσε εντελώς τυπικά για το τι να γράψει στο πεδίο "θρήσκευμα": Χριστιανός Ορθόδοξος, προφανώς. Από εκεί και πέρα, φυσικά ήσουν ελεύθερος να διαλέξεις τη θρησκεία σου. Εντάξει, όχι και τόσο ελεύθερος. Αν ας πούμε διάλεγες το Ισλάμ, δε θα έβρισκες πουθενά τζαμί να προσευχηθείς.
Προσωπικά σκέφτηκα πολύ μέχρι να καταλήξω στην αθεΐα. Χρόνια ολόκληρα το σκεφτόμουν, μήπως ήταν βλασφημία, μήπως καιγόμουν στις αιώνιες φωτιές της Κόλασης για την αχαριστία μου, που στο κάτω-κάτω σε Αυτόν χρωστούσα και την ύπαρξή μου την ίδια. Ε, και μετά αποφάσισα ότι το ματς της θρησκείας με τη λογική θα το παίξω διπλό, κόντρα στην προϊστορία και τη δυνατή έδρα των γηπεδούχων.
Τι με ώθησε στην αθεΐα; Πολλοί παράγοντες. Πρώτα απ'όλα, η λογική. Ίσως να μπορούσα να πιστέψω στην ύπαρξη ενός ανώτερου όντος που δημιούργησε το σύμπαν, αλλά σίγουρα όχι με τη μορφή που περιγράφεται στη Βίβλο και πασάρεται από την εκκλησία. Μετά, ήταν κάποια γεγονότα στη ζωή μου. Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνο τον ιερέα που μας έκανε θρησκευτικά στην Α' Λυκείου, ντυμένος πάντα με τα ράσα του, ο οποίος προσπαθούσε να μας μιλήσει με μία διαφορετική γλώσσα, πιο παιχνιδιάρικη, ήθελε να μας προσεγγίσει όπως ο Χριστόδουλος όταν ζητούσε από τους νέους να πάνε στις εκκλησίες με τα σκουλαρίκια. Και μια φορά, πάνω στην κουβέντα, είπε: "Εγώ δεν έχω τίποτα με τους μαύρους, μια χαρά άνθρωποι είναι. Αλλά να παντρευτώ μαύρη; Και να μου βγει το παιδί μαύρο; Δε γίνεται". Ε, δε θέλει και πολύ για να χάσεις την πίστη σου.
Τώρα πια η αθεΐα είναι mainstream, ειδικά στους νέους. Το να κάνεις πλακίτσες για την παρθενιά της Παναγίας ή τα θαύματα του Χριστού είναι πολύ πιο εύκολο τώρα που υπάρχουν τα social media. Αλλά θα έλεγες το ίδιο αστείο στο οικογενειακό τραπέζι, μπροστά στους γονείς, τους θείους και τις γιαγιάδες σου; Μάλλον όχι.
Είναι λοιπόν βλασφημία να βρίζεις τα θεία;
Σε πρώτη φάση, το να βρίζεις τα θεία είναι κάπως αγενές. Όταν ο άλλος πιστεύει κάτι, δεν είναι ευγενικό να τον προσβάλλεις γι'αυτό. Είτε πιστεύει στον θεό, είτε στον Αλλάχ, είτε στο ιπτάμενο μακαρονοτέρας, είτε στην παγκόσμια ειρήνη. Και κάθε πίστη είναι σεβαστή, ακόμα και χωρίς την παραμικρή απόδειξη. Αν εσύ θες να πιστεύεις ότι το σύμπαν το έφτιαξε ο Μπαζαούρ, ένας γιγάντιος γορίλας που ένα βράδυ έφαγε τα κέρατά του και ξέρασε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι γαλαξίες, οι πλανήτες και τα αστέρια, είναι δικαίωμά σου και θα το σεβαστώ. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει η πίστη σου να πληροί δύο όρους.
Πρώτον, η πίστη σου δε θα πρέπει να κηρύσσει το μίσος. Αν η θρησκεία σου προστάζει να κόψεις το λαρύγγι όποιου δεν την ασπάζεται, να το μαγειρέψεις στο φούρνο μικροκυμάτων και να το ταΐσεις στον σκύλο σου, τότε δε θα τη σεβαστώ. Θα την πολεμήσω. Κι ας σου φαίνομαι βλάσφημος – αυτό που για σένα είναι βλασφημία, για μένα είναι νόμιμη άμυνα.
Δεύτερον, η πίστη σου πρέπει να είναι αυστηρά προσωπική. Δεν μπορείς να την επιβάλεις σε κανέναν. Αν προσπαθήσεις να μου επιβάλεις την πίστη σου, θα σε πολεμήσω. Θα βρίσω τα θεία σου τόσο πολύ, που αν υπάρχουν θα ρίξουν επιτόπου κεραυνό και θα με κάνουν φλαμπέ. Κι ας σου φαίνομαι βλάσφημος – αυτό που για σένα είναι βλασφημία, για μένα είναι ελευθερία θρησκευτικής έκφρασης.
Πολλοί φανατικοί χριστιανοί στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνουν γιατί οι νέοι συνηθίζουν να βρίζουν τα θεία. Μοιάζουν με τους ελέω θεού μονάρχες που βασάνιζαν τους υπηκόους τους, τους επέβαλλαν φοβερούς φόρους, σκότωναν όποιον γούσταραν, και μετά αναρωτιόντουσαν γιατί τους μισεί ο κόσμος. Πολλοί στην ηλικία μου έχουν γνωρίσει τη θρησκευτική καταπίεση, είτε από την οικογένειά τους, είτε από το σχολείο, είτε από οπουδήποτε αλλού. Και όταν καταπιέζεις κάποιον σίγουρα μπορείς να ελπίζεις σε κάποια βραχυπρόθεσμα οφέλη, όμως μακροπρόθεσμα το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον κάνεις να σιχαθεί αυτό που τον καταπιέζει και να αντιδρά σε αυτό βίαια.
Έτσι λοιπόν, όταν μετά από χρόνια καταπίεσης σου δίνεται η ελευθερία σε ένα κοινωνικό δίκτυο να εκφράσεις αυτό που νιώθεις για τη θρησκεία, μπορεί να το κάνεις με άγριο τρόπο. Να βρίσεις τα θεία, να ρίξεις χριστοπαναγίες, να ειρωνευτείς θρησκευτικά σύμβολα. Είναι μία μορφή εκδίκησης: Εσείς με καταπιέζατε τόσα χρόνια, αλλά τώρα θα δείτε τι θα πάθετε, θα σας τα κάνω εγώ στάχτη τα είδωλά σας.
Μπορεί να είναι μία αγενής και ανώριμη μορφή αντίδρασης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι και κατανοητή. Ας μην ξεχνάμε ότι η Εκκλησία στην Ελλάδα είναι καθεστώς, και άρα είναι λογικό να προκαλεί αντιδράσεις. Ή μήπως έγινε ο περίφημος διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους και το έχασα αυτό το επεισόδιο;
Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι αυτό που πολλοί θεωρούν "βλασφημία" μας έχει δώσει κάποια από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα. Ο Καζαντζάκης αφορίστηκε για το "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται" και τον "Τελευταίο Πειρασμό" – αλλά αυτό δε μειώνει τη λογοτεχνική τους αξία. Πολλοί θεώρησαν "βλάσφημο" το Life of Brian των Μόντι Πάιθον – αλλά εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αστείες ταινίες όλων των εποχών. Γιατί πολύ απλά, κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν το χιούμορ ή τη φιλοσοφική σκέψη που μπορεί να κρύβεται πίσω από μία ιστορία με θρησκευτικό προκάλυμμα.
Το debate μεταξύ θρήσκων και άθεων είναι μάταιο. Όπως σε ένα debate μεταξύ γαύρων και βάζελων θα φτάσουν μέχρι τo ντέρμπι της πρώιμης ιουρασικής περιόδου και το αν η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή ή όχι στο σουτ του τυραννόσαυρου Ρεξ (και δε θα βγάλουν άκρη), έτσι και σε ένα debate μεταξύ θρήσκων και άθρησκων κανείς δε θα μπορούσε να αποδείξει με βεβαιότητα την ύπαρξη ή τη μη ύπαρξη του θεού, εκτός κι αν ήταν εκεί την ώρα που δημιουργήθηκε ο κόσμος και μπορεί να μας πει ως αυτόπτης μάρτυρας. Επομένως, η μόνη λύση είναι να το ρίξουμε στην πλάκα. Θα σου πω εγώ "η Κοκκινοσκουφίτσα είναι πιο ρεαλιστικό και διδακτικό παραμύθι από τη Βίβλο", θα μου πεις εσύ "και τότε πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν ρε έξυπνε, το βρήκες δώρο σε συσκευασία απορρυπαντικού;", και στο τέλος θα πάμε να τα πιούμε αγκαλιά σε ένα μπαράκι να χτυπήσουμε γκόμενες.
Γιατί σε τελική ανάλυση, θρήσκοι και μη, να γαμήσουμε θέλουμε. Και αυτό μας ενώνει.

Τα νούμερα και τα "νούμερα"


Ιτς οφίσιαλ. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν χαζέψει από τη ζέστη. Συνάδελφοι σαΐνια, που μόλις πριν από δύο μήνες μπορούσαν να αναγνωρίσουν από χιλιόμετρα το παραμικρό ψεγάδι ή αντίφαση στον προεκλογικό λόγο κάποιου υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα εμφανίζουν εγκεφαλογράφημα πιο επίπεδο και από αυτοκινητοδρομο στην αυστραλιανή ενδοχώρα.
Τρανό παράδειγμα ο "Ξένιος Ζευς" και τα ρεπορτάζ που παρουσιάζουν τα αποτελέσματά του. Από την έναρξη της επιχείρησης και μέχρι χθες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν προσαχθεί 8.073 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν οι 1.662, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα. Από αυτά τα στοιχεία, οι συνάδελφοι βγάζουν το συμπέρασμα, στο οποίο υποτίθεται ότι συμφωνούν και οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι των πιο επιβαρυμένων περιοχών, ότι οι αλλοδαποί έχουν ήδη μειωθεί, η κατάσταση έχει βελτιωθεί, ενώ σημειώνουν επίσης ότι η μετακίνηση προ δύο εβδομάδων μερικών εκατοντάδων συνοριοφυλάκων στον Έβρο είχε ως αποτέλεσμα πρακτικά να σταματήσει η παράνομη είσοδος προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.
Αν δεχθεί κανείς την εικόνα που παρουσιάζουν οι συνάδελφοι των μνημονιακών ΜΜΕ, τότε, αφού με 8.073 προσαγωγές, εξ ων 1.662 συλλήψεις, "ανακαταλάβαμε" τις πόλεις μας, η κατάσταση έχει βελτιωθεί ορατά και έχει γίνει "σχεδόν ανεκτή", τότε δεν θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν πράγματι υπάρχουν ενάμισι εκατομμύριο (έως τρία εκατομμύρια στις προεκλογικές περιόδους) αλλοδαποί χωρίς χαρτιά στη χώρα. Εκτός βέβαια αν θέλουν να πιστέψουμε ότι όλο το πρόβλημα ήταν να ελεγχθεί το 0,5% των εν Ελλάδι αλλοδαπών.
Από τους οποίους μάλιστα προέκυψε ότι χωρίς χαρτιά ήταν μόλις ο ένας στους πέντε, ήτοι το 0,1%, συνεπώς, με αναγωγή στον θρυλούμενο και φημολογούμενο συνολικό αριθμό αλλοδαπών, οι μη έχοντες χαρτιά δεν ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες. Και να μην ξεχνάμε ότι το να μην έχεις χαρτιά δεν συνιστά καν ποινικό αδίκημα, παρά διοικητικό παράπτωμα, κάτι σαν παράβαση του ΚΟΚ. Η εικόνα αυτή που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. ουδεμία σχέση έχει με την εικόνα που περιγράφουν τα μνημονιακά μίντια και οι ευνοούμενοί τους, ΛΑΟΣ παλαιότερα, Χρυσή Αυγή και Σαμαράς τώρα. Απλώς οι συνάδελφοι σκέφτονται ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ξενέρωτα νούμερα να μας χαλάσουν μια ωραία διήγηση για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Εκπαιδευμένοι τα τελευταία τρία χρόνια να ακούνε και να αναπαράγουν χωρίς να επερωτούν αριθμούς, ποσά, μεγέθη που άλλες φορές αντίκεινται στην απλή αριθμητική, άλλες φορές φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν μεταφυσικώ τω τρόπω για να χωρέσουν στα παραμύθια του Μνημονίου, οι συνάδελφοί μας δεν τα πάνε πλέον καλά με τα νούμερα. Έχουν γίνει όμως νούμερα οι ίδιοι.
Γ.Κ.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πορτοκαλάδας με ανθρακικό



 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Την άμεση απόσυρση πορτοκαλάδας με ανθρακικό με την εμπορική επωνυμία «Φήμη», στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου της συντηρητικής ουσίας σορβικό οξύ, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί.
Ειδικότερα ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας αεριούχων ποτών, αναψυκτικών και χυμών «Ζηδιανάκης ΑΕ», για την παραγωγή και διακίνηση πορτοκαλάδας με ανθρακικό, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου για το σορβικό οξύ. Σημειώνεται ότι επίσημοι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ για το εν λόγω προϊόν βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Πρόκειται για το προϊόν «Πορτοκαλάδα με ανθρακικό», με την εμπορική επωνυμία «Φήμη», σε συσκευασίες των 500ml, με αριθμό παρτίδας LOT: 217062ΠΟ και ημερομηνία λήξης 26/04/2013, που παράγεται και διακινείται από την ανωτέρω επιχείρηση στις Αγ. Παρασκιές Ηρακλείου.
Ο ΕΦΕΤ, εκτός από την απόσυρση του προϊόντος - η διαδικασία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει από την εν λόγω εταιρεία-, καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.
 
Ταχυδρόμος Βόλου

Στην κορυφή το Χάρβαρντ, στις θέσεις 301 - 400 Καποδιστριακό και ΑΠΘ



Κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κόσμο αναδεικνύεται για μία ακόμη χρονιά το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, σύμφωνα με τη λεγόμενη λίστα της Σαγκάης, η οποία θεωρείται μία από τις εγκυρότερες αξιολογήσεις διεθνώς στον τομέα της εκπαίδευσης.

Στην κορυφή το Χάρβαρντ, στις θέσεις 301 - 400 Καποδιστριακό και ΑΠΘ
Τα μοναδικά ελληνικά πανεπιστήμια στην κατάταξη είναι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στις θέσεις 301 - 400. Το 2011 το πανεπιστήμιο της Αθήνας είχε καταταγεί στις θέσεις 201-300.
Στην πρώτη δεκάδα δεν υπάρχουν μεταβολές σε σχέση με πέρυσι. Δεύτερο καλύτερο πανεπιστήμιο είναι το Στάνφορντ, τρίτο το ΜΙΤ και τέταρτο το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Η αμερικανική κυριαρχία διακόπτεται στην πέμπτη θέση, την οποία καταλαμβάνει το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Ακολουθούν ακόμη τέσσερα αμερικανικά πανεπιστήμια (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Καλιφόρνιας, Πρίνστον, Κολούμπια, Σικάγο) και η δεκάδα συμπληρώνεται με ένα άλλο βρετανικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Πλην Βρετανίας, το πρώτο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 37η θέση και είναι το γαλλικό Paris 11, ενώ ακολουθεί στην 42η θέση το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κρατούν τη μερίδα του λέοντος με 53 πανεπιστήμια στα 100 κορυφαία. Ακολουθεί η Βρετανία με 9, η Αυστραλία με 5 και η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Ελβετία που έχουν από 4. Τρεις παρουσίες στο «τοπ-100» καταγράφουν η Γαλλία, η Σουηδία και το Ισραήλ.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ανώτατης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ζια Τονγκ της Σαγκάης αξιολογούν περισσότερα από 1.000 πανεπιστήμια απ' ολόκληρο τον κόσμο.
Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη είναι, μεταξύ άλλων, ο αριθμός των απόφοιτων και των πανεπιστημιακών που βραβεύονται με Νόμπελ, οι δημοσιεύσεις και τα «κατά κεφαλήν επιτεύγματα» σε σχέση με το μέγεθος του ιδρύματος.

Goldman Sachs: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης


Δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης η Ελλάδα, σύμφωνα με νέα ανάλυση του αμερικανικού οίκου Goldman Sachs, ο οποίος αντικρούει ότι η χώρα κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία. Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, τα κεφάλαια που έχει να λαμβάνει η χώρα από το τρέχον πακέτο στήριξης της χώρας αρκούν για την κάλυψη των αναγκών της και αποτρέπουν τον κίνδυνο συστημικής κατάρρευσης έως τουλάχιστον το τέλος του 2014. 
Μάλιστα, αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να έχει έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και αποτύχει επίσης να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
«Τα χρήματα φτάνουν στην Ελλάδα ακόμη και αν δεν αποκομίσει έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, ούτε καταφέρει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα» σημειώνει ο αμερικανικός οίκος. «Επιπλέον, εάν η ΕΚΤ αποφασίσει να αντικαταστήσει κάποια από τα ομόλογα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της με νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας, τότε θα αποδεσμευθούν πόροι για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας μέχρι τα τέλη του 2015. Και για να αντέξει το 2016, η Ελλάδα θα χρειαστεί μόλις 38 δισ. ευρώ επιπλέον» επισημαίνει. 

Δύο χρόνια φυλάκιση για «χουλιγκανισμό» στις Pussy Riot



Ένοχες για «χουλιγκανισμό», υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος, έκρινε το δικαστήριο τα τρία μέλη του ρωσικού γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot επιβάλλοντάς τους δύο χρόνια φυλάκιση. Πρόκειται για μια πολύκροτη δίκη καθώς η υπόθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Τα μέλη του συγκροτήματος κατηγορούνται επειδή στράφηκαν κατά του Πούτιν σε τραγούδι τους, τη λεγόμενη «πανκ προσευχή» εντός καθεδρικού ναού τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η καταδικαστική απόφαση για τις Pussy Riot προκάλεσε την αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία έκανε λόγο για «απόπειρα φίμωσης» και χαρακτήρισε την απόφαση προειδοποίηση «σε οποιονδήποτε άλλο τολμήσει να επικρίνει τον

Προετοιμασίες για διάλυση του ευρώ και προτάσεις για αποπομπή των «απείθαρχων»


Φουντώνουν εκ νέου τα σενάρια για διάλυση της ευρωζώνης. Στα δημοσιεύματα, περί προετοιμασίας επιχειρήσεων και τραπεζών για διάλυση του ευρώ, και στις αρνητικές εκτιμήσεις πολλών οικονομολόγων, έρχεται να προστεθεί και η σημερινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Φινλανδίας, ο οποίος τόνισε πως «το Ελσίνκι προετοιμάζεται για τη διάλυση της ευρωζώνης». Την ίδια στιγμή ο αντικαγκελάριος Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Μίχαελ Σπίντελεγκερ σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Kurier» ζητά τη δημιουργία μηχανισμών αποπομπής από την ευρωζώνη όσων χωρών δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν σχολιάζοντας την πρόταση Σπίντελεγκερ προειδοποίησε για διάλυση της ευρωζώνης σημειώνοντας πως οι αρνητικές επιπτώσεις μιας αποπομπής θα υπερτερούσαν των κάποιων πλεονεκτημάτων για επί μέρους χώρες και για τον λόγο αυτόν ο ίδιος δεν μπορεί να επικροτήσει την πρόταση.

O Μίχαελ Σπίντελεγκερ τόνισε στη συνέντευξή του πως αν υπήρχε ρύθμιση για την αποπομπή από την Ευρωζώνη, την οποία ζητούν και τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης, τότε

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

“ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ” - Ενοικίαση Καρεκλών και τραπεζιών στο πλαίσιο της Παραδοσιακής Κρητικής Γιορτής Τσικουδιάς του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2012 - Παλλήνη Press

“ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ” - Ενοικίαση Καρεκλών και τραπεζιών στο πλαίσιο της Παραδοσιακής Κρητικής Γιορτής Τσικουδιάς του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2012 - Παλλήνη Press

Police fire on striking miners

Mόσχα: Σύλληψη Κασπάροφ



Η ρωσική αστυνομία συνέλλαβε τον θρύλο του σκάκι Γκάρι Κασπάροφ ο οποίος είχε μεταβεί στο ρωσικό δικαστήριο για να παρακολουθήσει τη δίκη των Pussy Riot.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κασπάροφ, που είναι ένας από τους γνωστότερους επικριτές το Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν πήγε στο δικαστήριο για να διαμαρτυρηθεί, αλλά για να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Στη φωτογραφία διακρίνονται Ρώσοι αστυνομικοί να "περιποιούνται" τον Κασπάροφ.
Ο Κασπάροφ αποσύρθηκε το 2005 για να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολι

"Νεοπαλλήνεια 2012" - Το πρόγραμμα του φεστιβάλ


 Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2012 , ώρα  8.30 μ.μ., στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Νέα Παλλήνη Αττικής (πίσω από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής), διοργανώνονται τα  "ΝΕΟΠΑΛΛΗΝΕΙΑ 2012" .

Πρόκειται για ετήσια γιορτή, με την οποία οι κάτοικοι της Νέας Παλλήνης αποχαιρετούν το καλοκαίρι και υποδέχονται το φθινόπωρο.
neopalliniaΤα ΝΕΟΠΑΛΛΗΝΕΙΑ, που διοργανώνονται για 33η χρονιά, αποτελούν ετήσιο πολιτιστικό κεφάλαιο για την περιοχή και επιδιώκουν, με το γλέντι και την παρουσίαση ποικίλων και σύγχρονων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, να συσπειρώσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και να τους δώσουν μια σταθερή, δημιουργική διέξοδο.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Η πρώτη μέρα (Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου) είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους, καθώς θα έχουμε κοντά μας το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ του γνωστού και καταξιωμένου καραγκιοζοπαίχτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟΥ .
Η δεύτερη ημέρα (Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου) είναι αφιερωμένη στη νεολαία και περιλαμβάνει συναυλίες από τους (κατά σειρά εμφάνισης)
  • BANGIES με την εκρηκτική σκηνική παρουσία τους τα δίνουν πάντα όλα στις ζωντανές τους εμφανίσεις! (facebook:Bangies  jumpingfish.gr/bangies)
  • ΣΠΥΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ, η πιο ιδιαίτερη περίπτωση της νέας γενιάς τραγουδοποιών που θα μας παρασύρει στο δικό του ρυθμό σε ένα live που δεν ξεχνιέται! (www.spirosgrammenos.gr  facebook/twitter:spirosgrammenos)
  • ΡΙΣΚΟ τη μακροβιότερη unsigned  μπάντα της Αθήνας που όταν τους ακούς ροκάρεις, groov-αρεις, ταξιδεύεις! (facebook:risko.band.athens myspace.com/riskoband)
Opening Act:  Grooving Mondays
Fire Show:  Blakie Blake
**Ειδικά για την ημέρα της Παρασκευής θα υπάρχει πούλμαν από το σταθμό Προαστιακού – Μετρό “ΠΑΛΛΗΝΗ” προς το χώρο των εκδηλώσεων από τις 20:00 κάθε 20' σε κυκλικά δρομολόγια.
***τα τελευταία δρομολόγια θα μεταφέρουν τους επισκέπτες προς το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας που παραμένει ανοιχτός ως τις 02:00.
Η τρίτη ημέρα (Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου) περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με τηνορχήστρα της  ΜΑΡΙΑΣ ΣΚΟΥΛΑ και το δεξιοτέχνη στο βιολί ΝΙΚΟ ΕΥΒΟΙΩΤΗοι οποίοι μας καλούν να ταξιδέψουμε μαζί τους σε ένα αρχιπέλαγος μελωδίας και κεφιού, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από το  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ τουΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ .
Στους χώρους του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί η οργάνωση "ΑΝΑΣΑ" με σκοπό να ενημερώσει τους θεατές για τις δράσεις και τους στόχους της.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ για όλες τις εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ!
Τα ΝΕΟΠΑΛΛΗΝΕΙΑ διοργανώνονται από τον Εξωραϊστικό - ΕκπολιτιστικόΣύλλογο «ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ», με τη συνδρομή του Δήμου Παλλήνης.
Υποστηρικτές της εκδήλωσης:
MARKET IN,  Γυμναστήρια DESPORT HEALTH CLUBS
Xώρος:
Πλατεία Αγίου Γεωργίου ~ Νέα Παλλήνη Αττικής
(όπισθεν έδρας Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής)
Ώρα έναρξης:
20:30
Ραντεβού και φέτος στην πλατεία...
Για 33η χρονιά και πάντα με είσοδο ελεύθερη!
Επικοινωνία:
neopallineia@gmail.com
facebook: Νεοπαλλήνεια ή neopallineia (group, fan page)
twitter @ Neopallineia
myspace.com/neopallineia
youtube.com/neopallineia
www.neapallini.gr
Πληροφορίες για το φεστιβάλ / Rsvp to the event
Και όπως έχει πει ένας πολύ καλός φίλος της εκδήλωσης...
Κάθε φορά που κάνετε INVITE φίλους σε αυτό το event βάζετε και σεις ένα μικρό λιθαράκι σε όλη αυτήν την προσπάθεια. Εξάλλου, η διεξαγωγή του φεστιβάλ, η επιτυχία του, η εδραίωσή του και η προβολή του είναι ένα στοίχημα που το κερδίζουμε όλοι μαζί!
Join the group...
And like the fan page...
http://www.facebook.com/neopallineia
κι αν ξεχάσαμε κάτι να διευκρινίσουμε ή θέλετε κάτι να μας ρωτήσετε:
6938.88.42.15 (wind-free2go)
Φιλικά

Εξωραϊστικός - Εκπολιστικός Σύλλογος "ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ"
Υ.Γ. Φέρτε μαζί σας φωτογραφικές μηχανές-κινητά-κάμερες (όπως κάθε χρόνο θα περιμένουμε να δούμε τα Νεοπαλλήνεια στο διαδίκτυο "μέσα από τη δική σας ματιά") και φυσικά καλή διάθεση και θετική ενέργεια με πολλά πολλά χαμόγελα!
SPREAD THE WORD!
Remember, Remember the Days of September!!!
http://www.neapallini.gr/2012/08/2012.html

Μετρό Αθήνας: τα ευρήματα και τα εμπόδια στο έδαφος κάτω από τη νέα Γραμμή 4



Προετοιμάζεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της νέας γραμμής, για παν ενδεχόμενο
Ιστορικά κτίρια, αφανή ρέματα και υπόγεια κτιρίων είναι ορισμένα από τα «εμπόδια» που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κατασκευή της νέας γραμμής 4 του Μετρό, από Πανεπιστήμιο έως Γαλάτσι. Μπορεί η προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή του να μετατίθεται στο μέλλον ελλείψει πόρων, ωστόσο η προετοιμασία του διαγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη... για παν ενδεχόμενο, υποδεικνύοντας κατασκευαστικές προκλήσεις και προτείνοντας εναλλακτικές.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με σκοπό να κατατεθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ας δούμε ποια εικόνα μας δίνει:

- Πανεπιστήμιο

Πρόκειται για τον πιο προβληματικό σταθμό, καθώς η μελέτη εξετάζει εννέα εναλλακτικές για την κατασκευή του. Η θέση του σταθμού θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να διατηρεί

Αυστραλία: Θα χρειαστεί 800 χιλ. εργαζόμενους, στην επόμενη 5ετία



Η Αυστραλία θα πρέπει, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, να βρει άλλους 800.000 εργάτες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανάπτυξης σε τομείς όπως η παροχή υπηρεσιών και η εξορυκτική βιομηχανία, όπου απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό.
Σχετική ανάλυση που εκπόνησε αρμόδια υπηρεσία του ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας «προειδοποιεί» την κυβέρνηση Γκίλαρντ ότι το εργασιακό τοπίο της χώρας αναμένεται να αλλάξει δραματικά, με μείωση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία κατά 85.000 και αύξηση του αριθμού των ειδικευμένων εργατών.

Η ανάλυση αυτή κοινοποιήθηκε στους εργοδότες, προκειμένου να λάβουν εγκαίρως τα ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε να εξασφαλίσουν ειδικευμένα εργατικά χέρια.

Σύμφωνα με την ανάλυση των ειδικών του υπουργείου Εργασίας, η ζήτηση για ανειδίκευτους εργάτες αναμένεται να αυξηθεί κατά 10.000, κάτι που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός τους θα αντιπροσωπεύει το 7% των 800.000 εργατών που θα χρειαστεί η χώρα.

Από αυτές τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν την προσεχή πενταετία, 220.000 θα δημιουργηθούν στο Κουίνσλαντ, 190.000 στη Νέα Νότια Ουαλία, 180.000 στη Βικτώρια, 150.000 στη Δυτική Αυστραλία και 50.000 στη Νότια Αυστραλία.

Η ανάλυση στάλθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, στον ομοσπονδιακό υπουργό Εργασίας, Μπιλ Σόρτεν, ο οποίος και αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργοδοτών για να συζητήσει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι αν εξακολουθήσει η ζήτηση ειδικευμένων εργατών, οι τελευταίοι θα μπορούν να επιλέγουν τη δουλειά που επιθυμούν.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει την εκδοχή να προχωρήσει σε νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, υιοθετώντας την έκθεση Γκόνσκι, στην οποία προτείνεται δαπάνη 5 δισ. δολαρίων Αυστραλίας στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις των καιρών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τη Ryanair καταγγέλουν γερμανοί πιλότοι


Οι Γερμανοί πιλότοι λένε πως η Ryanair τους ασκεί πιέσεις για μικρότερη κατανάλωση καυσίμων. 

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες έκτακτες προσγειώσεις που πραγματοποίησαν στην Ισπανία αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair λόγω έλλειψης καυσίμων, πλέον και η Γερμανική ένωση κυβερνητών αεροσκαφών Cockpit καταγγέλλει σήμερα πως η ιρλανδική εταιρεία τους ασκεί «σκληρές πιέσεις» για να κάνουν οικονομίες στην κηροζίνη.

Η Ryanair ασκεί «σκληρές πιέσεις» στον τομέα αυτόν, καταρτίζοντας πίνακες απόδοσης των κυβερνητών βάσει της κατανάλωσης καυσίμων που κάνουν, τονίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιεργκ Χάντβεργκ, εκπρόσωπος της Cockpit.

Ο ίδιος τονίζει πως η ποσότητα καυσίμων με την οποία τροφοδοτείται το κάθε αεροσκάφος ορίζεται εν μέρει από τους κανονισμούς. Όμως πέραν της νόμιμης ελάχιστης ποσότητας, είναι ο κυβερνήτης εκείνος που αποφασίζει πόσα αποθέματα οφείλει να διαθέτει το αεροσκάφος «για περισσότερη ασφάλεια» -- ιδίως όποτε εξυπηρετεί πτήσεις προς πολυάσχολα αεροδρόμια, όπου είναι πολύ πιθανό να χρειασθεί να κάνει κύκλους έως ότου του δοθεί άδεια προσγείωσης.

Ο Χάντβεργκ τόνισε πως εκτός της Ryanair τα καύσιμα αποτελούν «έναν σοβαρό παράγοντα κόστους ιδίως για τις εταιρείες χαμηλού κόστους», και πως σε γενικές γραμμές «πολλές εταιρείες» δίνουν οδηγίες στους κυβερνήτες για τους τρόπους χαμηλής κατανάλωσης.

«Τα δικαιώματα των κυβερνητών εξευτελίζονται» και αυτοί «δεν μπορούν πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε ο εκπρόσωπός τους.

Οι ισπανικές εναέριες αρχές έχουν δρομολογήσει έρευνες κατά της Ryanair, έπειτα από τα τρία παρόμοια περιστατικά του Ιουλίου, οπόταν η εταιρεία ζήτησε να προσγειωθούν εκτάκτως τρία αεροσκάφη της λόγω ελλείψεως καυσίμων.
   
Η ιρλανδική εταιρεία απέρριψε τον χαρακτηρισμό «έκτακτη προσγείωση», υποστηρίζοντας πως «όλες οι πτήσεις της Ryanair εκτελούνται με τα απαιτούμενα επίπεδα κηροζίνης».
Διαβάστε

Όρθιους επιβάτες και… εισιτήριο στην τουαλέτα θέλει η Ryanair

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας είναι στο 100%


Σ
το 100% πλέον ανέρχεται η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, αν δεν αλλάξει άμεσα η πορεία και δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με στόχο το moratorium και τη μείωση του χρέους.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο γνωστός οικονομολόγος εκτίμησε ότι η Γερμανία δεν θα λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα πριν οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με το καυτό πρόβλημα της Ισπανίας και, δευτερευόντως, της Ιταλίας. Οι Γερμανοί θεωρούν ότι ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα (το οποίο θα συνόδευε την επιμήκυνση του προγράμματος) θα είναι πεταμένα λεφτά, εκτιμά ο ίδιος.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί λάθος την στρατηγική της κυβέρνησης να επιζητεί επιμήκυνση, σημειώνοντας ότι συνεχίζουμε να διακατεχόμαστε από το "σύνδρομο Παπακωσταντίνου", ενώ επανέλαβε ότι απαιτείται άμεση επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με τους εξής στόχους:
-Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον EFSF, όπως έχει αποφασισθεί για τις ισπανικές τράπεζες.
- Moratorium στο ελληνικό χρέος με διασύνδεση της αποπληρωμής με την πορεία του ΑΕΠ.
- Outsourcing των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 12 δισ. ευρώ, στην ΕΤΕπ η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013


ypoyrgeio eunikh amyna



1. Αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) 2012 2013

Α/Α

ΣΧΟΛΕΣ
ΑΡΧΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

ΔΙΑΦΟΡΑ
1.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)
256
244
-12
2.
ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ)
51
48
-3
3.
ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ)
88
83
-5
4.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)
116
110
-6
5.
ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΣΑΝ)
41
39
-2
  
2. Αριθμός εισακτέων στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) 2012 2013

Α/Α

ΣΧΟΛΕΣ
ΑΡΧΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

ΔΙΑΦΟΡΑ
1.
ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ (ΣΜΥ)
287
273
-14
2.
ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΣΜΥΝ)
113
108
-5
3.
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΤΥΑ)
214
204
-10
4.
ΣΧΟΛΗ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ (ΣΥΔ)
56
53
-3
5.
ΣΧΟΛΗ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΛΩΝ (ΣΙΡ)
8
8
-