Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Goldman Sachs: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης


Δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης η Ελλάδα, σύμφωνα με νέα ανάλυση του αμερικανικού οίκου Goldman Sachs, ο οποίος αντικρούει ότι η χώρα κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία. Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, τα κεφάλαια που έχει να λαμβάνει η χώρα από το τρέχον πακέτο στήριξης της χώρας αρκούν για την κάλυψη των αναγκών της και αποτρέπουν τον κίνδυνο συστημικής κατάρρευσης έως τουλάχιστον το τέλος του 2014. 
Μάλιστα, αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να έχει έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και αποτύχει επίσης να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
«Τα χρήματα φτάνουν στην Ελλάδα ακόμη και αν δεν αποκομίσει έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, ούτε καταφέρει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα» σημειώνει ο αμερικανικός οίκος. «Επιπλέον, εάν η ΕΚΤ αποφασίσει να αντικαταστήσει κάποια από τα ομόλογα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της με νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας, τότε θα αποδεσμευθούν πόροι για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας μέχρι τα τέλη του 2015. Και για να αντέξει το 2016, η Ελλάδα θα χρειαστεί μόλις 38 δισ. ευρώ επιπλέον» επισημαίνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου