Σάββατο 12 Μαΐου 2012

«Αγανακτισμένοι»;

«Αγανακτισμένοι»;

H Στάση του Φώτη Κουβέλη Ανοίγει Θέμα Διάσπασης για τη ΔΗΜ.ΑΡ.



H Στάση του Φώτη Κουβέλη Ανοίγει Θέμα Διάσπασης για τη ΔΗΜ.ΑΡ.
Σοβαροί τριγμοί και έντονες αντιδράσεις καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά και τις αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του προέδρου της κυρίου Φώτη Κουβέλη όπου αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ή έστω παροχής ψήφου ανοχής σε κυβερνητικό σχήμα που θα συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.
Πιο συγκεκριμένα πληθώρα στελεχών προερχόμενα κυρίως από τους κόλπους της αριστεράς φαίνεται να μην αποδέχονται τη δεξιά στροφή της ΔΗΜΑΡ και προειδοποιούν την ηγετική ομάδα ότι το ενδεχόμενο της διάσπασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος εξακολουθεί να είναι υπαρκτό. Μετά τις τοποθετήσεις των Γ. Πανούση και Α. Ξηροτήρη που αποδοκίμασαν ανοιχτά τον ρόλο και τις απόψεις του Φώτη Κουβέλη, υπάρχουν έντονες διεργασίες προκειμένου η ομάδα των διαφωνούντων να διαμορφώσει κείμενο θέσεων που θα καταγράφει τις αντιδράσεις της για την δεξιά στροφή του κόμματος και θα αποσαφηνίζει τις προθέσεις της. Στελέχη της ΔΗΜΑΡ από την επαρχία διαρρέουν το ακόλουθο προσχέδιο κειμένου το οποίο καλούνται να συνδιαμορφώσουν και να υπογράψουν όσα εκ των στελεχών δεν συνηγορούν υπέρ της συγκυβέρνησης με τα «μνημονιακά» κόμματα.
«Οι εξελίξεις που αφορούν τη ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες ώρες αποτελούν απόδειξη ότι η αρχική ‘διεύρυνση’ με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τώρα πια έχει οδηγήσει σε πλήρη μετάλλαξη της πολιτικής φυσιογνωμίας και των στόχων του κόμματος όπως αυτά εξαγγέλθηκαν από το ιδρυτικό μας συνέδριο.
Η όλη στάση και οι επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας στο μετεκλογικό τοπίο όχι μόνο λοιδορεί τις απόψεις και τις πολιτικές παραδόσεις του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς αλλά δίνει άφεση αμαρτιών και στέγη σε αποτυχημένες πολιτικές παρατάξεις οι οποίες εκφράζουν την στρεβλή διακυβέρνηση της χώρας από την δεξιά και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Ετοιμάζεται δηλαδή η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ να αθωώσει πολιτικά και κοινωνικά περιόδους διακυβέρνησης που ενθάρρυναν το πελατειακό κράτος και επισώρευσαν σειρά σημαντικών προβλημάτων στα δημόσια οικονομικά και τη διοίκηση, τους θεσμούς και την κοινωνία και το αποτύπωμα των επιλογών και πρακτικών της ήταν καθοριστικό για το σημερινό τέλμα.
Πολύ δε περισσότερο κατά την δεδομένη χρονική στιγμή που το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε την αντίθεση της κοινωνίας στην ασκούμενη πολιτική λιτότητας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και η ηγετική της ομάδα φαίνονται να κωφεύουν προετοιμαζόμενοι να τείνουν χείρα φιλίας σε κόμματα που η ίδια η κοινωνία καταδίκασε στην ανυποληψία και στο περιθώριο. Οι επιλογές αυτές είναι πραγματικά δύσκολο να εξηγηθούν με πολιτικούς όρους δεδομένου ότι αντιβαίνουν στις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος αλλά και στις θέσεις μας όπως αυτές εκφράσθηκαν από τα συλλογικά όργανα. Κατ’ επανάληψιν είχε τονιστεί ότι η ΔΗΜΑΡ δεν φιλοδοξεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον δικομματισμό ούτε και να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα λαμβάνει υπόψιν της προγραμματικές συγκλίσεις. Αντ’ αυτού τις τελευταίες ώρες γινόμαστε θεατές διεργασιών που στοχεύουν στο να εμπλακεί το κόμμα σε σχήματα συγκυβέρνησης που σκοπό έχουν την συνέχιση της ίδιας αναποτελεσματικής πολιτικής λιτότητας που ο λαός καταψήφισε προ ολίγων ημερών.
Προ της διαφαινόμενης μετάλλαξης της Δημοκρατικής Αριστεράς και της προφανούς ασέβειας προς το εκλογικό αποτέλεσμα θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν προτιθέμεθα να παρακολουθήσουμε τους τακτικισμούς και τα παιχνίδια της ηγεσίας με εξω-πολιτικά κέντρα ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στην υπηρέτηση των εκπεφρασμένων αρχών και των θέσεων του κόμματος ακόμα κι αν αυτό συνδέεται με την μη συμπόρευσή μας με τους εως τώρα συντρόφους μας!»
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ποιος θα πληρώσει τις περιοδείες των υποψηφίων βουλευτών – δημοσιογράφων της ΕΡΤ;


ΕΡΤ
Οι εκλογές έγιναν, οι πολίτες ψήφισαν, οι βουλευτές εξελέγησαν, ενώ όσοι εξ αυτών απέτυχαν επέστρεψαν στα πόστα τους. Όπως πχ οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που ήταν και πολλοί που προσπάθησαν να βρεθούν στο Κοινοβούλιο. Πλην της εντυπωσιακής Άννας Καραμανλή, που από το αθλητικό τμήμα της ΝΕΤ, πλέον θα εδρεύει στο Σύνταγμα, οι υπόλοιποι καλούνται να ξαναπιάσουν μικρόφωνο. Ήδη οι τηλεθεατές είδαν τη Λίνα Κλείτου στα δελτία ειδήσεων, μετά την προεκλογική της περιοδεία. Το θέμα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με τις οικονομικές απολαβές όσων ήταν υποψήφιοι. Δηλαδή πήραν όλοι άδεια άνευ αποδοχών ή τώρα που επέστρεψαν θα πληρωθούν κανονικά για το μήνα που έλειπαν; Ναι μην απορείτε γιατί μετά την αποκάλυψη για τους χιλιάδες παράνομους που λάμβαναν επιδόματα, γνωρίζετε τον τρόπο που δουλεύει η κρατική μηχανή.
Η ΕΡΤ λοιπόν μπορεί αφού ελέγξει, να απαντήσει επί του θέματος που προέκυψε, ώστε και οι υποψήφιοι να είναι σωστοί και το «μαγαζί» να λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας.

Planet-Greece: Έγκυρη ενημέρωση: Χρυσαυγίτης μπούκαρε μαινόμενος σε νοσοκομείο

Planet-Greece: Έγκυρη ενημέρωση: Χρυσαυγίτης μπούκαρε μαινόμενος σε νοσοκομείο: «Εισβολή» στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», με φωνές και στρατιωτικά παραγγέλματα, έκ...

Γι'αυτό δεν υπάρχει ελπίδα γι'αυτή τη χώρα.....



 
 
Είστε άνεργος, κλαίγεστε ότι δεν έχετε μία στην τσέπη και σας προτείνουν να πάτε για 4 μήνες στην Ημαθία ή στην Πέλλα και να δουλέψετε στο μάζεμα των ροδάκινωνΘα δουλεύετε 8 ώρες την ημέρα ( 6 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι), θα έχετε δωρεάν διαμονή και διατροφή και θα παίρνετε 23 ευρώ μεροκάματο. Τι λέτε πάτε;
Η απάντηση είναι ότι οι Έλληνες προτιμούν να παραμείνουν άνεργοι, παρά να πάνε για δουλειά στα χωράφια. Μόνο 30 ήταν οι Έλληνες, που ζήτησαν να εργαστούν σε Ημαθία και Πέλλα μαζεύοντας ροδάκινα, ενώ οι αλλοδαποί που έκαναν αιτήσεις εφτασαν τους 4.485!

Κατά τα άλλα η ανεργία καλπάζει και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι. Ωστόσο τις γεωργικές εργασίες μάλλον τις ... σνομπάρουν.

Πριν ένα μήνα η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας ζήτησε 280 εργάτες για τη συγκομιδή των ροδάκινων στους κάμπους της Ημαθίας και τη Πέλλας για 6ημερη εργασία, μεροκάματο 23 ευρώ για 8ωρη εργασία, με τα εξοδα διαμονής πληρωμένα για 4 μήνες.

Οι αιτήσεις των Ελλήνων έφτασαν μετά βίας τις 30, ενώ οι Αλβανοί, Βούλγαροι και Σκοπιανοί, που έκαναν αίτηση έφτασαν τους 4.485. Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας, Νίκος Αγγελόπουλος δήλωσε σχετικά:

" Εμείς θέλαμε να έρθουν Έλληνες εργάτες αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Την πρώτη εβδομάδα πήραν μόνο 8 Ελληνες, τη δεύτερη εβδομάδα φτάσαμε τους 19 και τελικά τώρα που έκλεισαν οι αιτήσεις μιλάμε για 30 Ελληνες.

Μια ζωή σνόμπαραν τα χωράφια οι Έλληνες. Τώρα όλοι λένε πως θέλουν να έρθουν να γίνουν αγρότες αλλά δεν έρχονται να δουλέψουν. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας και ας κοιτάξει τη δική του τσέπη. Η δουλειά δεν είναι ντροπή".

Αποκάλυψη: Υπερ-επαρκούν τα έσοδα σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ - Παλλήνη Press

Αποκάλυψη: Υπερ-επαρκούν τα έσοδα σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ - Παλλήνη Press

Μια χρήσιμη αναδρομή στα ιστορικά λάθη της Αριστεράς στο ζήτημα των συγκυβερνήσεων


Όπως θα δούμε, το ΚΚΕ, δυστυχώς, αποδείχθηκε επανειλημμένα ικανό στο να συνεργάζεται με τους πάντες προκειμένου να βγάλει το αστικό καθεστώς από τα εκάστοτε αδιέξοδά του.
Το ΚΚΕ αρνείται τη συμπαράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο μια κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα σταματήσει τα μέτρα του μνημονίου και θα επαναφέρει μερικές από τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, οι οποίες χάθηκαν τα δύο αυτά χρόνια. Ο Περισσός λέει ότι δεν θα «νερώσει» το κρασί του για κάτι τέτοιο. Όμως, πέρα από το ερώτημα της ποιότητας και της πυκνότητας του κρασιού του, υπάρχει μια ιστορία κυβερνητικών συνεργασιών του ΚΚΕ με πολύ δεξιότερες, για την ακρίβεια με αστικές δυνάμεις. Όπως θα δούμε, το ΚΚΕ, δυστυχώς, αποδείχθηκε επανειλημμένα ικανό στο να συνεργάζεται με τους πάντες προκειμένου να βγάλει το αστικό καθεστώς από τα εκάστοτε αδιέξοδά του.
Πρώτο παράδειγμα είναι το σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα. Στις εκλογές του Γενάρη του 1936 το Φιλελεύθερο Κόμμα (οι βενιζελικοί) εξέλεξε 141 βουλευτές, το Λαϊκό Κόμμα (η Δεξιά) 143 και το Λαϊκό Μέτωπο (ΚΚΕ) 15. Υπήρξε δηλ. ένα αντίστοιχο κοινοβουλευτικό αδιέξοδο με το σημερινό. Μπρος στο αδιέξοδο και τα δύο αστικά κόμματα ξεκίνησαν μυστικές διαπραγματεύσεις με το ΚΚΕ και τελικά ο Θ. Σοφούλης του Φιλελεύθερου Κόμματος και ο αντιπρόσωπος του Λαϊκού Μετώπου Στέλιος Σκλάβαινας έκλεισαν μυστική συμφωνία: το Λαϊκό Μέτωπο υποσχέθηκε να ψηφίσει τον Σοφούλη για πρόεδρο της βουλής (δηλ. σύμφωνα με τα κοινοβουλευτικά ήθη της εποχής, για πρωθυπουργό) και να υποστηρίξει την κυβέρνησή του. Ο Σοφούλης υποσχέθηκε σ’ αντάλλαγμα ότι θα πρότεινε μέσα σ’ ένα μήνα διάφορα νομοσχέδια, όπως τη μείωση της τιμής του ψωμιού, την αναστολή της εξόφλησης των χρεών των μικροκτηματιών, αμνηστία για τους πολιτικούς κρατούμενους και εξόριστους, διάλυση των φασιστικών οργανώσεων κ.λπ.
Ήττες
Ο Σοφούλης έγινε πρόεδρος της Βουλής, αλλά δεν τηρήθηκε τίποτε από όσα συμφωνήθηκαν με το ΚΚΕ. Το αστικό πολιτικό σύστημα ξεπέρασε την κρίση του, καθώς πολύ σύντομα και οι δύο πλευρές του τα «βρήκαν» και τελικά ο βασιλιάς Γεώργιος έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ι. Μεταξά, αρχηγό ενός μικρού κόμματος με μόλις 7 έδρες στη βουλή. Τον Απρίλιο του 1936, η κυβέρνηση Μεταξά πήρε τη στήριξη των δύο μεγάλων αστικών κομμάτων που  συμφώνησαν ότι το κοινοβούλιο έπρεπε να διακόψει τις εργασίες του για πέντε μήνες! Ο δρόμος για την εγκαθίδρυση της διχτατορίας της 4ης Αυγούστου είχε ανοίξει.
Δεύτερο παράδειγμα συμφωνίας του ΚΚΕ για συγκυβέρνηση με αστικές δυνάμεις, είναι οι συμφωνίες του Λιβάνου (Μάης του ’44) και της Γκαζέρτας (Σεπτέμβρης του ’44). Στο Λίβανο, το ΚΚΕ αποδέχθηκε το σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου και παίρνοντας 7 υπουργεία, παρέδωσε την εξουσία ουσιαστικά στην αστική τάξη. Τότε το ΚΚΕ δέχτηκε τη δημιουργία Εθνικού Στρατού (τη διάλυση δηλαδή του ΕΛΑΣ) και μαζί με τους

Το θαύμα της Ζακύνθου!!!!!


Μετά από τα θαύματα των τυφλών οδηγών ταξί και μή σε ολόκληρο νησί και χιλιάδες ασθματικούς σε άλλο νησί, αυτές τις μέρες στη χώρα μας έγινε κι άλλο ένα θαύμα. Ο θεός άκουσε τις ικεσίες τής χρεωκοπημένης Ρωμιοσύνης κι έτσι ένα νησί, η Ζάκυνθος, έγινε δυόμισι φορές μεγαλύτερο!

Πώς έγινε αυτό το θαύμα; Ο δήμαρχος τού νησιού, ευτυχώς, δεν περίμενε τη θεία βοήθεια από το υπερπέραν, αλλά έκανε αυτό, που δεν είχε κάνει τόσα χρόνια ούτε αυτός ούτε κάποιος άλλος δήμαρχος ούτε το κράτος. Αντί για την Παναγία, προσέφυγε σε μια τεχνική εταιρεία, χαρτογράφησε με αεροφωτογραφίες το νησί και διαπίστωσε, ότι 15.000 κτίρια δεν ήταν συνδεδεμένα με ρολόι τής ΔΕΗ, έπαιρναν παράνομο ρεύμα κι ότι τα πραγματικά τετραγωνικά ξενοδοχείων, επιχειρήσεων, κατοικιών ήταν τριπλάσια απ' όσα δηλώνονται.

Η αγανάκτηση ξεχείλισε... Η «δίκαιη οργή» όσων απέφευγαν να πληρώσουν δημοτικά τέλη μέχρι τώρα, κατήγγειλε τη νέα εξόντωση τής τοπικής κοινωνίας. Στο δημοτικό συμβούλιο, ως είθισται, «αγανακτισμένοι» επιτέθηκαν με γιαούρτια και αυγά στον άτυχο δήμαρχο, που είχε την ιδέα να πληρώνουν όλοι τους δημοτικούς φόρους.

Αυτό, που δεν έγινε όμως γνωστό, είναι, ότι στη νέα, μεγαλύτερη Ζάκυνθο, τα δημοτικά τέλη έπεσαν στο μισό. Πώς έγινε το δεύτερο θαύμα; Απλώς, τώρα δεν πληρώνουν οι μισοί και για τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το κρυμμένο δίδαγμα τής Ζακύνθου. Ότι έτσι πληρώνουμε λιγότερα, όχι με κατάρες στη Μέρκελ...

Νέα δημοσίευση στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2709

Pressing.news: Διαβάστε την επιστολή του Ε.ΠΑ.Μ προς ΣΥΡΙΖΑ

Pressing.news: Διαβάστε την επιστολή του Ε.ΠΑ.Μ προς ΣΥΡΙΖΑ: Προς τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο κ. Αλέξη Τσίπρα Κύριε Πρόεδρε, Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) ανταποκριν...

Προαπαιτούμενα ελπίδας


Την περασμένη Κυριακή, η παράταξη του Μνημονίου ηττήθηκε κατά κράτος. Την Δευτέρα που ακολούθησε άρχισε να προδιαγράφεται μια δεύτερη ήττα: η ήττα της Αντι-μνημονιακής παράταξης. Έτσι είναι. Στον καιρό της Κρίσης είναι πολύ εύκολο να έχουμε μόνο ηττημένους. Τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό στίβο. (Αυτή δεν ήταν άλλωστε η μοίρα των λαών την δεκαετία του 1930, η οποία ακολούθησε μετά το 2008 της εποχής εκείνης; Μετά το 1929; Τότε δεν ηττήθηκαν μαζί τόσο οι συντηρητικοί-μεν-φιλελεύθεροι-δε αστοί όσο και η Αριστερά;)

Η ήττα της παράταξης του Μνημονίου οφείλεται σε κάτι πολύ απλό: Η λογική του Μνημονίου δεν μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων (όσο χρηστή και αποτελεσματική να ήταν η διακυβέρνηση των δύο μνημονιακών κυβερνήσεων που είχαμε) να πετύχει τον βασικό στόχο του Μνημονίου: την αποτροπή – μέσω τεράστιων δανείων και αυστηρής λιτότητας – της πτώχευσης του δημοσίου και της περαιτέρω βύθισης της πραγματικής οικονομίας στην όλο και επιταχυνόμενη Ύφεση. (Πόσο δε μάλιστα που η εν λόγω διακυβέρνηση κάθε άλλο παρά αποτελεσματική ήταν!)

Η ήττα της Αντιμνημονιακής παράταξης θα έρθει (εκτός κι αν μεσολαβήσει μια αλλαγή στάσης από τον Σύριζα) λόγω μιας άλλης εξ ίσου στυγνής πραγματικότητας: Η Ελλάδα μπορεί να βγει από αυτή την Κρίση με τις δικές της δυνάμεις όσο μπορούσε το Ohio, ανεξάρτητα και αυτόνομα από την υπόλοιπη Αμερική, να βγει από την Μεγάλη Ύφεση το 1931. Σε καμία των περιπτώσεων! Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η τύχη της Ελλάδας

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Πρώτα η τρόικα και μετά οι δόσεις της βοήθειας

Η σύγχυση που επικρατεί στην Ε.Ε. για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ενεργοποίησε χθες το πρωί τον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και οδηγεί στην απόφαση για πάγωμα των δόσεων προς την Ελλάδα μετά τον Ιούνιο αν προηγουμένως δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, ώστε να έρθει η τρόικα και να γίνει η αξιολόγηση του προγράμματος. 

Όπως μετέδωσε το Euro2day από το πρωϊ, χθες οι εκπρόσωποι της Φινλανδίας, τηςΟλλανδίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας στo European Working Group έθεσανθέμα παγώματος της δόσης των 5,2 δισ. ευρώ, η οποία ήταν προγραμματισμένο να μπει σήμερα στα ταμεία του κράτους. 

Δημιουργήθηκε αναβρασμός και το θέμα έφθασε σε επίπεδο υπουργών οικονομικών που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του EFSF, από το οποίο εκταμιεύονται οι δόσεις του ελληνικού ταμείου. 
 
Οι χώρες τους σκληρού πυρήνα επέμειναν ότι η δόση πρέπει να παγώσει έως ότου σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι θεώρησαν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έστελνε λάθος μηνύματα στον ελληνικό λαό καθώς η δόση είχε εγκριθεί από τον Μάρτιο και η έγκριση αυτή βασίστηκε πάνω στη θετική αξιολόγηση της τρόικας για τα μέτρα που έλαβε και εφάρμοσε η χώρα μας.
Το αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης ήταν να βρεθεί η μέση λύση χορήγησης των 4,2 δισ. ευρώ και της παρακράτησης του 1 δισ. Με άλλα λόγια, η απόφαση του EFSF ήταν να διασφαλιστούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές και μόνο

Όμως, το ανησυχητικό στις χθεσινές διαβουλεύσεις ήταν η τάση που διαπιστώθηκε σε επίπεδο EWG (σε τηλεδιάσκεψη στην οποία δεν συμμετείχαν όλες οι χώρες) ότι η Ε.Ε. πρέπει να παγώσει τη μεγάλη δόση του δανείου που αναμένεται στο τέλος Ιουνίου. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν λήξεις ομολόγων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο συνεπώς -για ακόμα μία φορά- οι δανειστές έχουν την πολυτέλεια να πιέσουν, αδιαφορώντας για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας. 

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής του

Εσύ γιατί δεν είσαι εγέρθητος; Του Κώστα Βαξεβάνη



soldiers
Και ξαφνικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ανακάλυψε πως μπορεί η Ελλάδα να πάει σε επαναδιαπραγμάτευση όλων όσα ο ίδιος έχει υπογράψει. Το κατεστραμμένο ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον πιο πειστικό από μια κατεστραμμένη Ελλάδα. Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τις εκλογές και ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού σχηματισμού, που, απ’ ό,τι φαίνεται, καταχρηστικά κυβερνούσε τη χώρα, παρουσίασε μεγάλη πολιτική ευελιξία.
Το ίδιο περίπου έγινε και με τον Σαμαρά. Ανακάλυψε την αναγκαιότητα για μια «εθνική» κυβέρνηση, που ενδεχομένως θα μετατόπιζε τις κόκκινες γραμμές οι οποίες, μέχρι πριν από τις εκλογές, αν μετατοπίζονταν έστω κι ένα χιλιοστό, θα πέφταμε στον γκρεμό. Τελικώς, η απειλή της πτώσης ήταν όπως οι εικονικές εκτελέσεις με την κουκούλα. Δεν σε ρίχνουν από καμιά ταράτσα, δεν υπάρχει γκρεμός.

Να, λοιπόν, που το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις μπορεί να τις επαναδιαπραγματευτεί η Ελλάδα, κατά τα λεγόμενα αυτών που εμφάνιζαν την επιβολή τους ως μια ανελαστική απαίτηση των δανειστών. Να, λοιπόν, που γίνεται κι αλλιώς. Να που ξαφνικά ευρύτερες δυνάμεις έχουν δικαίωμα στη «σωτηρία». Και να που η κυβέρνηση που πήρε αυτές τις καθοριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα δεν είχε καμιά πολιτική νομιμοποίηση. Κανένα δικαίωμα και καμιά λαϊκή άδεια.
Τα τελευταία 3 χρόνια τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα έκαναν ό,τι η εμφυλιοπολεμική Δεξιά. Ταύτιζαν το «εθνικό» με τον εαυτό τους και τους άλλους με την καταστροφή. Όποιος είχε άλλη άποψη ήταν δραχμολάτρηςανθέλληναςεπικίνδυνος. Δεν ήταν κολλημένα μυαλά. Υπεράσπιζαν τον εαυτό τους.
Όσοι διαχειρίστηκαν την κρίση στην Ελλάδα υπερασπίστηκαν ό,τι αποφάσιζε μια οικονομική ευρωπαϊκή ελίτ, θεωρώντας πως, αν την υπερασπίσουν σωστά, ως κυρίαρχη, θα εξασφάλιζε το δικό τους μέλλον. Αν είναι αλλιώς, ας βγάλουν ένα από τα πρακτικά των κυβερνητικών συναντήσεων, όπου να φαίνεται πως υπήρξε κάποια στιγμή που εξετάστηκε επιστημονικά ένα άλλο σενάριο, έστω κι αν απορρίφθηκε.
Τώρα που οι εκλογές απειλούν την ύπαρξή τους, αναρωτιούνται μήπως ο ξένος παράγοντας δεν είναι τόσο ισχυρός και τόσο μεγάλη εγγύηση γι’ αυτούς. Στην Ευρώπη ήδη εκφράζονται δύο απόψεις. Η μία λέει ανοιχτά πως πρέπει να ξαναδεί η Ευρωπαϊκή  Ένωση το «ελληνικό πρόβλημα» και η άλλη ασκεί με ευθεία επίθεση εκφοβισμό για την Ελλάδα που καταστρέφεται εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων. Και οι δύο είναι αρκετά εκφραστικές στο ότι δεν μπορούν να χειριστούν αυτό που προέκυψε από τις εκλογές.
Αν οι εξελίξεις στην Ελλάδα αναδείξουν κυβέρνηση που αμφισβητεί όσα έχουν συμφωνηθεί (sic), τότε πραγματικά απειλείται η σταθερότηταΌχι της χώρας αλλά των σχεδιασμών. Δεν νομίζω πως υπάρχει σοβαρός Έλληνας ο οποίος να θεωρεί πως η χώρα κινδυνεύει επειδή δεν εξελέγη ο γίγας της πολιτικής Τόνια Αντωνίου ή γιατί ο Βενιζέλος θα είναι αρχηγός ενός κόμματος που θα μοιάζει περισσότερο με το ΚΟΔΗΣΟ-ΚΑΕ, παρά με το ιστορικό ΠΑΣΟΚ. Και πολύ περισσότερο, να αποδέχεται πως πρέπει να υπάρχει μια πεφωτισμένη ανησυχούσα ηγεσία που έχει δικαίωμα να στέκεται πάνω από τη λαϊκή ετυμηγορία, εκπροσωπώντας τη σωτηρία την ίδια.
Αυτό που θα προκύψει μπορεί να είναι χειρότερο, αλλά θα το κρίνει η πράξη. Ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Σαμαράς, ούτε οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων με τους πολιτικούς αναλυτές Μυκόνου 

«Ο Τσίπρας θα φύγει με ελικόπτερο»


«Ο Τσίπρας θα φύγει με ελικόπτερο»
Επίθεση στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.


Ο βουλευτής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», τόνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ και στο τέλος θα φύγουν με ελικόπτερο. Στην συνέχεια κατέληξε λέγοντας πως και στην Αργεντινή με αυτόν τον τρόπο διέφυγε ο πρόεδρος του δεύτερου κόμματος και όχι του πρώτου.


Εμείς αυτό που θέλουμε να τονίσουμε ακόμη και σήμερα μετά από το αποστομωτικό μήνυμα των εκλογών, είναι πως  το θράσος τους πραγματικά δεν έχει όριο..

Κοιτάξτε που καταντήσαμε, αυτοί που εδώ και δεκαετίες κατακλέβουν τον λαό να απειλούν τους υπόλοιπους (τώρα που ανέβηκαν τα ποσοστά τους, γιατί πριν γραμμένους τους είχαν) ότι θα φύγουν με ελικόπτερο.

Και μάλιστα ποιος; Ένας βουλευτής, ενός απο τα δυο κόμματα που μας διέλυσαν, μας εξευτέλισαν και υποθήκευσαν το μέλλον μας να μιλάει για Αργεντινή και ελικόπτερα.. 

Για πες μας ρε σαϊνι κομματόσκυλο, ποια κόμματα και οργανισμοί οδήγησαν την αργεντινή στην καταστροφή και ποιοι ήταν αυτοί που έφευγαν με ελικόπτερα; Άντε γιατί πολύ προπαγάνδα πέφτει.. Και φυσικά, το ποιος θα φύγει με ελικόπτερο θα το δούμε.. προδότες!

Δεν φταις όμως εσύ κύριε Χατζηδάκη, φταίμε όλοι εμείς τα ΖΩΑ που εδώ και έναν αιώνα ψηφίζουμε 2 κόμματα και 4 οικογένειες να μας κυβερνάνε.

Μ'αρέσει που κάναμε και δημοψήφισμα (τρομάρα μας) για να καταργηθεί η δημοκρατία και αν δεις τη βουλή οι μισοί έχουν τα ίδια επώνυμα με τη βουλή μετά τον πόλεμο ή με τη βουλή μετά τη δικτατορία.
Αλλά καλά κάνουν, αφού ακόμα και σήμερα μετά απ'όλα αυτά που έχουν γίνει το 1/3 συνεχίζει να ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το 1/10 ψηφίζει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. 

Συνεχίστε κύριε Χατζηδάκη το θεάρεστο έργο σας, αφού τα ζώα συνεχίζουν να σας ψηφίζουν, εσείς γιατί να σταματήσετε να τους κοροιδεύετε.

Όμως τι να περιμένουμε; Φαίνεται πως μετά από 30 χρόνια ΔΕΞΙΑΣ κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ , τελικά για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Τσιπρας, επειδή προφανώς τους χάλασε την μανέστρα. 

Ας ξαναγίνουν εκλογές λοιπόν να δούμε ποιος θα φύγει με ελικοπτερα... ο ΣΥΡΙΖΑ λογικα θα παρει πανω απο 25%. Η νδ αμφιβάλλουμε αν πάρει πάνω απο 15%.


Αναγνώστης

Πηγή: «Ο Τσίπρας θα φύγει με ελικόπτερο» - RAMNOUSIA