Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Δείτε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Προέδρου του Σωματείου των Εργαζόμενων στο Δήμο Παλλήνης Σ. Βακίδη και της Α. Γιαννοπούλου για στήριξη στα δίκαια αιτήματα τους από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης [ΒΙΝΤΕΟ] - Παλλήνη Press | Το πρώτο blog της πόλης !!!

Δείτε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Προέδρου του Σωματείου των Εργαζόμενων στο Δήμο Παλλήνης Σ. Βακίδη και της Α. Γιαννοπούλου για στήριξη στα δίκαια αιτήματα τους από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης [ΒΙΝΤΕΟ] - Παλλήνη Press | Το πρώτο blog της πόλης !!!

Το Βιντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν και να ξαναδούν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ!

Η μεγάλη μπλόφα

Ολο αυτό το παιχνίδι που παίζεται σήμερα από το πρωί με τον απεργό πείνας, φυλακισμένο χωρίς δίκη για 32 μήνες Σακκά, είναι το αθλιότερο παιχνίδι του άθλιου και απάνθρωπου καπιταλισμού και των λειτουργών του, πολιτικών και δικαστικών.

Ζητούν εγγύηση 30.000 ευρώ από έναν άνθρωπο που ξέρουν ότι δεν τα έχει, ούτε μπορεί να τα δικαιολογήσει ακόμα κι αν τα βρει με έρανο και προσφορές φίλων και συναγωνιστών του
Που προφανώς θα τα βρει, διότι έστω και με δυσκολία, αυτά τα χρήματα θα μαζευτούν. Είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού είτε χέρι με χέρι και από στέκι σε στέκι, όλοι θα δώσουμε τον οβολό μας για την συλλογή του ποσού της εγγύησης
Κι όταν μαζευτούν, θα περιέλθουν στην κατοχή του Σακκά, ο οποίος θα τα καταθέσει στο ελληνικό δημόσιο για να αποκτήσει την ελευθερία του.
Και το ελληνικό δημόσιο πολύ κυνικά τότε θα τον ρωτήσει, πόθεν έσχες 30.000 ευρώ αναρχικέ;
Συλλαμβάνεσαι για απόκρυψη εισοδημάτων, για μαύρο χρήμα και ό,τι άλλο παρόμοιο κακούργημα. Το να δικαιολογηθεί ο Σακκάς λέγοντας πως τα χρήματα τα μάζεψαν οι φίλοι του δεν στέκει διότι αυτό θεωρείται δωρεά και θα έπρεπε πρώτον όποιοι τα έδωσαν να μπορούν να τα δικαιολογήσουν και δεύτερον το ποσό της δωρεάς να έχει φορολογηθεί με 40%
Λύση δηλάδή δεν υπάρχει για τον Σακκά πλην να αναλάβει κάποιος πλούσιος του συστήματος, που αποδεδειγμένα μπορεί να δικαιολογήσει ότι κατέχει νόμιμα και φορολογημένα 42 χιλιάρικα, 30 για την εγγύηση και 12 για την φορολογία δωρεάς και να τα δωρίσει νόμιμα και με χαρτιά της εφορίας στον Σακκά για να τα καταθέσει αυτός και να αποφυλακιστεί ή βέβαια να καταθέσει 30 χιλιάρικα δίχως δωρεά ο ίδιος ο τρίτος αυτός πλούσιος συστημικός άνθρωπος για να τον αποφυλακίσει.
Και μόλις αποφυλακιστεί, να τον πετάξουν έξω από το νοσοκομείο ως ανασφάλιστο…

ΥΓ
Προτείνω να πάμε 1.000 άνθρωποι στον γραμματέα του δικαστηρίου και να καταθέσουμε από 30 ευρώ ο καθένας. Η πιο εφικτή αλλά και νομότυπη λύση

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Είναι απίστευτο...Μόνο στο Λαμογιστάν


Τραβάει ο…οργανισμός τους τις φάπες!

Με σχετική ρύθμιση που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία εξαιρούνται από την.... “κινητικότητα”!

Διάταξη – πρόκληση περιλαμβάνει το
πολυνομοσχέδιο καθώς μεταξύ των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης «παρείσφρησε» διάταξη, που εξαιρεί από την κινητικότητα εκείνους τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί σε υπουργικά γραφεία.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση μάλιστα ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα επιπρόσθετο πονοκέφαλο στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς εκτός – όπως φαίνεται – της ευνοϊκής ρύθμισης μένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία.
Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη διάταξη (αρ.90 παρ. 2), εάν δεν αποσυρθεί, ενδεχομένως να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο σε όσους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να καταψηφίσουν.

Να σημειωθεί ότι κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει έως και τέσσερις συνεργάτες αποσπασμένους από υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ σημαντικό αριθμό δικαιούνται και οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων (σ.σ. ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη).


Α ρε Καίσαρα κι εσύ και η γυναίκα σου…




Του Κώστα Βαξεβάνη
Αφήστε τη γυναίκα του Καίσαρα και όσα λέγονται γι” αυτή. Αν ζούσε και ο Καίσαρας και η γυναίκα του θα είχαν αυτοκτονήσει. Σήμερα η γυναίκα του Μουρούτη, η γυναίκα του Στουρνάρα και πολλές άλλες κυρίες κυρίων (ή και κύριοι κυριών), που ουδέποτε θα μάθουμε, δεν αισθάνονται καμιά ανάγκη να δείχνουν τίμιες δίπλα στον Καίσαρα.
Η σύζυγος Στουρνάρα όπως αποκαλύψαμε έχοντας εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων, παίρνει δουλειές του Δημοσίου. Και το περίεργο είναι πως ενώ για μια δουλειά του Δημοσίου απορρίπτεται η εταιρεία της επειδή υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για μη καταβολή εισφορών ΤΑΕ, για μια άλλη μισού εκατομμυρίου, κρίνεται κατάλληλη. Οι εκδηλώσεις φέρουν διάφορους πομπώδεις τίτλους περί πολυφαρμακίας και εξοικονόμησης πόρων και άλλα πολλά, ενώ κάνει εμφανίσεις guest star ο ίδιος ο Στουρνάρας. Την ώρα που οι καρκινοπαθείς δεν έχουν φάρμακα, το Υπουργείο Υγείας δίνει μισό

Άρση της απαγόρευσης λουσίματος κατοικίδιων ζώων στην θάλασσα

Άρση της απαγόρευσης λουσίματος κατοικίδιων ζώων στην θάλασσα

Παράνομη εκπομπή σήματος από την κυβέρνηση


Μία ΕΡΤ-«μαϊμού» επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση, αγνοώντας τις τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ. Από το πρωί της Τετάρτης, εκπέμπεται σε τρεις συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ μία κάρτα που αναγράφει «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση».
Η προκλητική αυτή ενέργεια, που γίνεται τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό, δείχνει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί προσχηματικά τον διάλογο, προχωρώντας τον αρχικό της σχεδιασμό, ο οποίος οδήγησε στο «μαύρο» της 11ης Ιουνίου.
Το ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ δεν έχει αδειοδοτηθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το ΥΠΟΙΚ δεν έχει αναρτήσει προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ δεν υπάρχει ούτε σύμβαση που να δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Για την εκπομπή σήματος της "Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης", φαίνεται ότι χρησιμοποιείται ιδιωτικό στούντιο, το οποίο έχει εμπλακεί σε μικτή παραγωγή της ΕΡΤ ΑΕ και για την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου.
Πηγές: ΝΕΤ, ΕΡΑ
Σχετικές ειδήσεις:
ΠΟΣΠΕΡΤ & Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Το πραξικόπημα εξελίσσεται σε τηλεπειρατεία
ΕΔΤ: Το ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ
Ο Π. Καψής για το σήμα εκπομπής της «ΕΔΤ»

Ένοχος για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων ο «γκουρού της δίαιτας»

Φονική η «δίαιτα Ντουκάν»Γαλλικό δικαστήριο απαγόρευσε στον πασίγνωστο Πιερ Ντουκάν να ασκεί την ιατρική, εξαιτίας του «φονικού» φαρμάκου Mediator, που συνταγογραφούσε σε άτομα που ήθελαν να χάσουν κιλά

Βέτο στον «γκουρού της δίαιτας» Πιερ Ντουκάν άσκησε γαλλικό δικαστήριο, απαγορεύοντας του να ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα.

Ο πασίγνωστος Γάλλος γιατρός βρέθηκε ένοχος για παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής για τη συνταγογράφηση του φαρμάκου Mediator, καθώς αποδείχτηκε ότι ευθύνεται για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων που το χρησιμοποίησαν για να χάσουν κιλά.

Ο 72χρονος Ντουκάν βέβαια έχει ήδη αποχωρήσει οικειοθελώς από το επάγγελμα, από το 2012 και η απόφαση αυτή του δικαστηρίου θεωρείται συμβολική.

Το φάρμακο αρχικά έκανε θραύση, αφού πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποίησαν μέχρι το 2009. Στην συνέχεια απαγορεύθηκε στη Γαλλία, ενώ είχε προηγηθεί η απαγόρευσή του σε Ιταλία και Ισπανία.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από προβλήματα στις καρδιακές βαλβίδες που προκάλεσε το Mediator, ενώ υπάρχουν και μελέτες που ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε 2.000.

Ωστόσο, ο Γάλλος γιατρός φαίνεται ότι έπαιξε με τις ανθρώπινες ζωές προκειμένου ο ίδιος να πλουτίσει.

Το βιβλίο του με την πασίγνωστη δίαιτα που φέρει το επώνυμο του , έσπασε ρεκόρ πουλώντας πάνω από 11.000.0000 αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και αποφέροντας στον Ντουκάν κέρδη 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Καταργούνται 46 ειδικότητες εκπαιδ/κών και 2500 οργ/κές, 2.000 σε διαθεσιμότητα, 4933 μετατάξεις | Esos.gr - Τα πάντα για την παιδεία

Καταργούνται 46 ειδικότητες εκπαιδ/κών και 2500 οργ/κές, 2.000 σε διαθεσιμότητα, 4933 μετατάξεις | Esos.gr - Τα πάντα για την παιδεία

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Παλλήνη Press | Το πρώτο blog της πόλης !!!: Το Δ.Σ. Παλλήνης έκλεισε μάτια και αυτιά στην πρότ...

Παλλήνη Press | Το πρώτο blog της πόλης !!!: Το Δ.Σ. Παλλήνης έκλεισε μάτια και αυτιά στην πρότ...: Κάθε μέρα που περνάει πέφτουν οι μάσκες όλων αυτών που κορόιδεψαν τους Πολίτες του Νέου Δήμου Παλλήνης . Χθες στο έκτακτο Δημοτικό συμ...

Τερατογένεση: η τηλεόραση των κουκουλοφόρων


Τερατογένεση: η τηλεόραση των κουκουλοφόρων
Σήμερα το πρωί, ακριβώς ένα μήνα μετά το “μαύρο”, άρχισε να εκπέμπτεται το σήμα της «Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης», στις τρεις συχνότητες της ΕΡΤ. Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ». Το νομοσχέδιο για την ίδρυση της ΝΕΡΙΤ εγκρίθηκε χθες στη Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Μιλάμε για τηλεόραση των κουκουλοφόρων, επειδή οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι που εργάστηκαν ή θα εργαστούν για το στήσιμό της είναι αόρατοι και ανώνυμοι, φοράνε κουκούλα. Οι ειδήσεις θα εμφανίζονται σε “κρόουλ”, δεν θα εκφωνούνται. Όμως κάποιοι δημοσιογράφοι θα τις συντάσσουν, δημοσιογράφοι που θα φέρουν τη ρετσινιά του προδότη και του γερμανοτσολιά (τηρουμένων των αναλογιών) σε όλη τους τη ζωή.
To κτήριο ειπώθηκε ότι εκπέμπεται από παλιά στούντιο του Mega καθώς είναι φανερό ότι δεν μπορούσε να γίνει από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων, όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους και συνεχίζουν τις εκπομπές τους.
Για «ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο blog τους ERTOPEN.
Σύμφωνα με τον τεχνικό της ΕΡΤ Νίκο Μιχαλίτση, το σήμα κωδικοποιείται ψηφιακά στις εγκαταστάσεις της Digea και γίνεται η πολυπλεξία -μαζί με τα σήματα της Βουλής, του ΡΙΚ Sat, της Deutsche Welle και του BBC World- και φεύγουν ως ένα σήμα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την Digea το σήμα πηγαίνει στον ΟΤΕ και αυτός στέλνει τα σήματα ως ένα στους ψηφιακούς πομπούς και εκπέμπονται στα σημεία όπου υπάρχει ψηφιακή τηλεόραση, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέτουν τα εξής ερωτήματα:
  • Ο «ΕΔΤ», ως διακριτός τίτλος, έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ;
  • Πώς οι δύο φορείς, Digea και ΟΤΕ, εκπέμπουν σταθμό στην περίπτωση που δεν έχει πάρει αδειοδότηση;
  • Ποιος πληρώνει αυτούς τους δύο ιδιωτικούς φορείς και τους τεχνικούς, σκηνοθέτες κλπ που φέρονται να εργάζονται αυτή τη στιγμή και με τι είδους συμβάσεις;
Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, ο μεταβατικός φορέας πρόκειται να εκπέμπει «σε πρώτη φάση» σίριαλ, ταινίες, ντοκιμαντέρ και ό,τι διαθέσιμο υπάρχει από το αρχείο της ΕΡΤ. Κάποιες ειδήσεις θα μεταδίδονται σε τιτλάκια στο κάτω μέρος της οθόνης (κρόουλ), χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.
Σημειώνεται ότι χθες εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) στην αρμόδια επιτροπή, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης, το νομοσχέδιο ίδρυσης της ΝΕΡΙΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ: ΡΙΤΑ ΧΕΪΓΟΥΟΡΘ, ή αλλιώς, δεν βλέπω τίποτα άλλο εμπρός και γύρω μου πάρεξ ζωή και ελευθερία.



  • Θεμης Δημητρακοπουλος
    [ένας κάπως λοξός λόγος για το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ]

    Θυμάστε αυτή την υπέροχη ταινία-ύμνο στην ελευθερία –κυρίως στην πίστη στην ελευθερία– και στην ίδια τη ζωή; Όπου η φυλακή είναι το σύνορο του φόβου, της ακινησίας, του μη-είναι, και στο άλλο άκρο ο πόθος της δραπέτευσης αποτελεί το κίνητρο για ζωή, για ελπίδα, για δημιουργία;

    Αυτό μου έρχεται στο νου –αυτές οι σημαδιακές εικόνες, η αφίσα της μεγάλης ηθοποιού στον τοίχο του κελιού που έκρυβε για χρόνια τη διέξοδο για τη λύτρωση, το δρόμο προς την ελευθερία που άργησε να ανοιχτεί αλλά επιτέλους ανοίχτηκε– αυτή η μεταφορά με ό,τι μπορεί να συμβολίζει, όταν σκέφτομαι το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινάει απόψε, Τετάρτη 10 Ιουλίου, το βράδυ με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

    Με τις όποιες επιφυλάξεις, ενστάσεις, διαφοροποιήσεις μπορεί και δικαιούται να έχει ο καθένας κι η καθεμιά μας, άλλος δρόμος για δραπέτευση από τη σημερινή αδιέξοδη όσο και επίφοβη πραγματικότητα – επίφοβη πολιτικά, δημοκρατικά, οικονομικά, οικολογικά αλλά και στο τέλος εθνικά, κι αυτό χωρίς ίχνος πατριωτικής ιδιοτέλειας– δεν φαίνεται να υπάρχει.

    Ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, διασφαλίζοντας οπωσδήποτε τη δυνατότητα διατύπωσης και έκφρασης της διαφορετικής γνώμης για όλα τα μέλη του, είναι η σημερινή Τελευταία Έξοδος για την ελληνική κοινωνία, ο μόνος δρόμος πολιτικής, δημοκρατικής και οικονομικής δραπέτευσης από μια άθλια, αβίωτη πραγματικότητα που επιδεινώνεται ραγδαία και καθημερινά, οδηγώντας με βεβαιότητα τον τόπο και την κοινωνία στα βράχια.

    Στα βράχια όχι μόνο της αναπόφευκτης οικονομικής καταστροφής, αλλά κυρίως και ακόμη χειρότερα, στα βράχια της κοινωνικής οπισθοδρόμησης, του αμόρφωτου ολοκληρωτισμού, της πολιτιστικής κατάρρευσης, του εξευτελισμού κάθε έννοιας δικαιοσύνης, της καταστροφής του περιβάλλοντος, φυσικού και αστικού, της κατάλυσης, εντέλει, της όποιας ανεξαρτησίας της χώρας, ακόμη και στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής, ενωμένης Ευρώπης.

    Γνώμη του γράφοντος είναι ότι με όποια διακυβέρνηση, είτε τη σημερινή των αμήχανων, υποτελών λογιστών και των ακροδεξιών συμβούλων του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που ουσιαστικά κυβερνούν τον τόπο, είτε την αυριανή αριστερή, ενωτική κυβέρνηση με κορμό και αδιαμφισβήτητο οδηγό τον ΣΥΡΙΖΑ, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ευρώ είναι αναπόφευκτη και αποφασισμένη. Ζητημα χρόνου και συγκυρίας η πυροδότησή της από τα αρμόδια κέντρα.
    Όπως αναπόφευκτη, με οποιαδήποτε, ξαναλέω, κυβέρνηση, διαγράφεται και η στάση πληρωμών, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

    Ευνόητο, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε πολύ μεγάλες δυσκολίες, η κοινωνία θα δοκιμαστεί ακόμη πιο σκληρά.
    Αυτό που απαιτείται, για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, αφού οι πολίτες πάντα αποζητούν τις όποιες βεβαιότητες –προσοχή: βεβαιότητες, όχι φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις– είναι η δική μας Αριστερά, η δημοκρατική και ριζοσπαστική, να μιλήσει έναν λόγο καθαρό, κατανοητό, σταθερό και πάνω απ' όλα ρεαλιστικό.
    Γιατί στην πολύ πιθανή περίπτωση της αριστερής διακυβέρνησης μετά τις σε σύντομο χρόνο επερχόμενες εκλογές, θα απαιτηθεί η ολόψυχη στήριξη του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας για να οδηγηθεί ο τόπος, μέσα από ένα οργανωμένο, προοδευτικό, ανατρεπτικό και αληθινά μεταρρυθμιστικό σχέδιο, στο δρόμο της ανάταξης και της δημοκρατικής προόδου.

    Η Τελευταία Έξοδος για την ελληνική κοινωνία μπορεί να έχει ένα λίγο διαφορετικό όνομα από τον τίτλο της σπουδαίας αυτής ταινίας, ωστόσο το διακύβευμα και ο συμβολισμός παραμένουν ουσιαστικά τα ίδια.

    Καλό Συνέδριο να έχουμε, σύντροφοι και συντρόφισσες, απανταχού της κοινωνίας.

    Θέμης Δημητρακόπουλος
    μέλος της γραμματείας του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι ο Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης που τοποθετήθηκε στο προεδρείο του Συνεδρίου





Ξεχωρίζει επίσης ο γνωστός αντιστασιακός και συγγραφές Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη- απλή συνωνυμία με τον γνωστό επιχειρηματία -  είχε έντονη δράση στην εθνική αντίσταση, αλλά και στον αντιδικτατορικό αγώνα της περιόδου 1967-74.Εντάχθηκε στην ΕΔΑ και αργότερα στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ενώ έκανε και πολλά χρόνια σε φυλακές και εξορίες. Έίναι δικηγόρος και πρόεδρος της εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974.

Επίσης στο προεδρείο περιλαμβάνονται ονόματα όπως του ευρωβουλευτή Νίκος Χουντής και της συνδικαλίστριας Δέσποινας Σπανού ενώ στο προεδρείο εκπροσωπούνται και επικεφαλής συνιστωσών, που αντιδρούν στη διάλυσή τους, όπως ο Αντώνης Νταβανέλος και ο Γιάννης Θεωνάς.



Η σύνθεση έχει ως εξής:

1.Αθανασίου Κώστας

2.Αναγνωστοπούλου Σία

3.Βαρδινογιάννης Βαρδής

4.Γιαραλή Μαργαρίτα

5.Γλέζος Μανώλης

6. Θεωνάς Γιάννης

7.Καμπούρης Δημήτρης

8.Κωνσταντόπουλος Νίκος

9.Κωτσάκη Έφη

10. Μητρόπουλος Αλέξης

11. Νταβανέλος Αντώνης

12. Οικονόμου Γιάννης

13. Παπαδημητρίου Μάνια

14. Ρινάλντι Ρούντι

15. Σερβετά Μαριάννα

16. Σκορίνης Νίκος

17. Σπανού Δέσποινα

18. Τσακνιάς Δήμος

19. Φιλίππου Πέτρος

20. Χουντής Νίκος

21. Χριστοδουλοπούλου Τασία

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ



ΚΑΙ ΑΣ ΤΣΕΠΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥΣΤΟΓΛΥΦΤΕΣ 47.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ.

Η χωματερή στα Άνω Λιόσια-Φυλή της Αττικής λειτουργεί παρανόμως και καρκινοποιεί επί 53 συναπτά έτη.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

1) Ποια απάντηση μπορείτε να δώσετε στους συγγενείς των ανθρώπων που πέθαναν ή που
σήμερα νοσούν από καρκίνο (σε κάθε 2 σπίτια υπάρχει και 1 κρούσμα καρκίνου) στον
Δήμο της Φυλής αλλά και στους γύρω Δήμους εξ αιτίας της 53χρονης λειτουργίας
της χωματερής Άνω Λιοσιων-Φυλής;

2) Ποια απάντηση μπορείτε να δώσετε στα παιδιά του δήμου μας που έχουν προσβληθεί από
την σπάνια νόσο "Αλλεργική Πορφύρα" από μολυσματικούς μικροοργανισμούς από την
χωματερή Άνω Λιοσιων-Φυλής σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ιατρών των Δημόσιων
Νοσοκομείων Παίδων και που βρίσκονται σε συνεχή ιατρική παρακολούθηση
με απρόβλεπτη έκβαση;

Ο 19χρονος Μάριος Πρωτόγερος πέθανε από τον καρκίνο την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011.
Δεν χρειάζεται να απαντήσετε στην ερώτηση 3)

3) Ποια απάντηση μπορείτε να δώσετε στον 19χρονο Μάριο Πρωτόγερο που κατοικεί στις
εργατικές κατοικίες "Γεννηματάς ΙΙ" στα Άνω Λιοσια, 500 μέτρα από την χωματερή και που
υποφέρει και ταλαιπωρείται από την επάρατο νόσο που η χωματερή Άνω Λιοσιων-Φυλής
του "δώρισε";

4) Ποια απάντηση μπορείτε να δώσετε στα ανήλικα παιδιά της 48χρονης Αγγελικής Μαρινάκη που πέθανε την Δευτέρα 03-06-2013 στο Ζεφύριο του δήμου Φυλής από γενικευμένο καρκίνο που η χωματερή Άνω Λιοσιων-Φυλής της "δώρισε" ;

5) Ποιές ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία των ανθρώπων που
ζουν στις περιοχές γύρω από τον χώρο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής και στην
ευρύτερη περιοχή και ποια ήταν τα αποτελέσματα των ενεργειών σας;

6) Ποιές ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να κλείσει άμεσα, οριστικά και αμετάκλητα
η χωματερή στα Άνω Λιόσια-Φυλή μαζί με τις οιεσδήποτε εγκαταστάσεις της που
λειτουργούν ή υπάρχουν μέσα και γύρω από αυτήν και ποια ήταν τα αποτελέσματα των
ενεργειών σας;

7) Ποιές ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να μην δημιουργηθεί νέα χωματερή ή νέος χώρος
οιασδήποτε διαχειρίσεως απορριμμάτων στην εν λόγω περιοχή και ποιά ήταν τα
αποτελέσματα των ενεργειών σας;

8) Ποιές ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά και
αρχαιολογικά ο χώρος της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής και η ευρύτερη περιοχή και ποια
ήταν τα αποτελέσματα των ενεργειών σας;

Με εκτίμηση,
Πυθαγόρας Αρκείσιος,
κάτοικος Φυλής.

Η σύζυγος Στουρνάρα έχει τον τρόπο της (UPD)

Η σύζυγος Στουρνάρα έχει τον τρόπο της (UPD)

Η Μεγάλη Ληστεία | athensreviewofbooks.com

Η Μεγάλη Ληστεία | athensreviewofbooks.com

Eίσαι ύποπτος ως φορέας του AIDS; Συλλαμβάνεσαι. Ισχύει στην Ελλάδα τώρα



Γράφει ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος
Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος χαιρετίζει αγωνιστικά τον Άδωνι Γεωργιάδη ως νέο Υπουργό Υγείας, μετά την πρώτη, ενδεικτική για τις προθέσεις του απόφαση κοινωνικού στιγματισμού.
Η οποία δεν είναι άλλη από την επαναφορά μιας από τις πιο επικίνδυνα ασαφείς, ηθελημένα κακοδιατυπωμένες διατάξεις προστασίας της δημόσιας υγείας που μπορεί, έχει χρησιμοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθεί για τη στοχοποίηση συγκεκριμένων διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.
Πρόκειται για την περιβόητη Υγειονομική Διάταξη 39α/2012 για «τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων» που είχε εκδώσει ο Αντρέας Λοβέρδος και που κατάργησε το 2013, η πρώην υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη.
Τη διάταξη με βάση την οποία, συνελήφθησαν πέρσι, διαπομπεύτηκαν δημόσια, από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης με δημοσίευση των φωτογραφιών τους, και υπεβλήθησαν σε υποχρεωτικές εξετάσεις, ιερόδουλες. Για τις οποίες φυσικά κανείς μετά δεν ενδιαφέρθηκε να παρουσιάσει με την ίδια ζέση, ούτε τις επιπτώσεις που αυτό είχε στη ζωή τους, ούτε τις συνθήκες με τις οποίες εργαζόντουσαν, ούτε την εξέλιξη της υπόθεσης που ήταν η δικαστική αθώωση τους. Εφ” όσον πιο πολύ πουλάει μια «βρώμικη» πουτάνα παρά μια αθωωμένη. Την ώρα που ταυτόχρονα κανείς σχεδόν δεν ασχολήθηκε με το πελατολόγιο των συγκεκριμένων γυναικών, που με δική του επιλογή, ενίοτε και εξαναγκασμό, προχώρησε σε σεξουαλική πράξη χωρίς προφυλάξεις.
Σε χοντρικές γραμμές, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη, οι αρχές μπορούν να συλλάβουν, και να υποβάλλουν σε υποχρεωτική εξέταση για λοιμώδη νοσήματα, οποιονδήποτε υποπτεύονται πως είναι φορέας τους στο όνομά της προστασίας της δημόσιας υγείας και καταπατώντας το θεμελιώδες ιατρικό δικαίωμα του ατόμου να δώσει τη συγκατάβαση του. Δε νομίζω πως είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό ποιοι είναι οι συνήθεις ύποπτοι για κάτι τέτοιο. Μετανάστες, εκδιδόμενοι, χρήστες ουσιών, διαφυλικοί, και εν γένει «διαφορετικοί». Ούτε το πόσοι άλλοι μπορούν να κατασκευαστούν ως ύποπτοι για πολλούς λόγους. Εκτός φυσικά των καθημερινών νοικοκυραίων, (ενίοτε πελατών των εκδιδομένων) οι οποίοι φαίνεται πως χάρη στη βαθιά χριστιανική τους πίστη, έχουν εμβολιαστεί με θεϊκή χάρη.
Με μια πρωτοφανής βλακείας στην καλύτερη, ή φασιστικής νοοτροπίας στη χειρότερη, διατύπωση (της διάταξης) που βάζει σε ένα τσουβάλι τα πάντα όλα σε ένα και νοικοκυρεμένα. Από την περίπτωση εθνικής πανδημίας, εύκολα μεταδιδόμενων από τον αέρα, θανατηφόρων νοσημάτων, όπως η πανώλη, η χολέρα, το H1N,1 μέχρι αυτή των δύσκολα μεταδιδόμενων, και αντιμετωπίσιμων, μη θανατηφόρων ιών όπως του HIV, του ιού που μπορεί να προκαλέσει AIDS. Δηλαδή συνδυάζοντας τα σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας, όπως αυτά που μια ολόκληρη χώρα κολλάει έναν τρομερό ιό που σκοτώνει τους ανθρώπους ή τους μετατρέπει σε ζόμπι, με την πραγματικότητα.
Για την ακρίβεια, χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο σενάριο, που όπως στις ταινίες επιβάλλει την υποχρεωτική εξέταση και την δια βίας καραντίνα, ως λογική βάση που μέσα της περικλείει και τον HIV. Κι ενώ η διάταξη, αναφέρει ότι σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση μπορεί να επιβληθεί ανεξαιρέτως υποχρεωτική εξέταση, νοσηλεία, θεραπεία και με σχετικές ενδείξεις, αποκλεισμός, δηλαδή καραντίνα, δεν μπαίνει καν τον κόπο να πει ποιες είναι οι ενδείξεις αυτές. Ακόμα χειρότερα, δεν αναφέρεται το ποιες είναι οι εξουσιοδοτημένες αρχές για την εφαρμογή όλων των παραπάνω. Αφήνοντας φυσικά, ανοιχτή την ανάμιξη της όχι ιδιαίτερα φημισμένης, για την λεπτότητα και την κοινωνική της ευαισθησία, αστυνομίας σε ένα ιδιαίτερο ιατρικό θέμα. Και τον χωρίς έλεγχο χειρισμό των υποθέσεων, τόσο μέσω αδικαιολόγητων συλλήψεων, όσο και δημοσιοποίησης των στοιχείων των συλληφθέντων όπως έχει ήδη συμβεί.
Οι συγκρίσεις με ολοκληρωτικά καθεστώτα, στα οποία οι αντιφρονούντες φυλακιζόντουσαν ή κλεινόντουσαν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, με πρόσχημα πχ. τις σεξουαλικές τους επιλογές, δεν είναι υπερβολή. Ποιος, τι, πόσο εύκολα και με ποιον στόχο καθιστά κάποιον ύποπτο για φορέα θανατηφόρου νοσίματος; Και με ποια λογική ο ιός του HIV, που στην ιατρική βιβλιογραφία ανήκει πλέον στις χρόνιες και όχι στις θανατηφόρες παθήσεις εξομοιώνεται με την πανώλη; Και οι φορείς του με φορείς πανώλης; Τι καθιστά μια ομάδα επικίνδυνη ως προς την συμπεριφορά της; Και ταυτόχρονα καταζητούμενη; Κατά πόσο με ένα τέτοιο διάταγμα, ένας πολίτης που υποπτεύεται ότι μπορεί να είναι φορέας του HIV, θα υποβληθεί πλέον εθελοντικά σε τεστ για την ανίχνευση και την έγκαιρη αντιμετώπιση του χωρίς να φοβάται;
Πέρα από την βαθιά πολιτική επικινδυνότητα της, η συγκεκριμένη διάταξη είναι αυτή που στην ουσία αποτελεί από μόνη της, μέσα στη φασίζουσα λογική της και την ασάφειά της, «υγειονομική βόμβα».
Απομακρύνοντας πλήθος ανθρώπων που θα μπορούσαν να καταφύγουν σε ένα από τα ιατρεία ειδικών λοιμώξεων, μακριά από αυτά. Δυστυχώς, ο ιός του AIDS, αποδεικνύεται όπως και τόσα πολλά άλλα πράγματα, σε πολεμικά όπλα του συστήματος του επιφανειακά νοιάζεται για τη μακροημέρευση των πολιτών του. Και ναζιστικό αστεράκι κατηγοριοποίησης και στιγματισμού σε ένα μελλοντικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Σε μια πρωτοφανή κίνηση του νέου Υπουργού Υγείας, που καταδικάστηκε ακόμα και από την τιμημένη με Νόμπελ, Φρανσουά Μπαρ Σινουσί, Προέδρου της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας Γιατρών και Ερευνητών του HIV/ΑΙDS, η οποία στην πρόσφατη ομιλία της στο Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο για το HIV/AIDS, στην Κουάλα Λουμπούρ, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Όπως επαναλαμβάνουμε εδώ και χρόνια δεν γίνεται να υπάρξει τέλος στην επιδημία του HIV/AIDS αν παράλληλα δεν κάνουμε βήματα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων… Ως Πρόεδρος της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας HIV/AIDS καταδικάζω αυτή την κίνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης…Οι υποχρεωτικές εξετάσεις για HIV και καταναγκαστικές προσαγωγές το μόνο που θα προκαλέσουν είναι την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα».
Τη στιγμή, που ο «επίσημος» προστάτης τόσο των φορέων του HIV, όσο και του συνόλου του πληθυσμού, το περιβόητο πλέον για όλους τους λάθος λόγους ΚΕΕΛΠΝΟ, που είχε δώσει τις ευλογίες του πέρσι όσον αφορά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των ιερόδουλωνχαρακτήρισε την εφαρμογή της διάταξης «επιβεβλημένη». Λογική αντίδραση από έναν κρατικό οργανισμό που ονομάζεται Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αλλά μάλλον αντιλαμβάνεται τα αρχικά της ονομασίας του, ως Κέντρο Εξόντωσης και Περιθωριοποίησης Νοσούντων.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Το βούλευμα για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power και η κατάθεση Ψυχάρη

Γράφει ο ειδικός συνεργάτης
Περισσότερα ερωτηματικά δημιουργεί το σκεπτικό του βουλεύματος (υπ” αριθ. 2470/2013) του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών βάσει του οποίου αφέθηκαν ελεύθεροι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους του σκανδάλου Energa-Hellas Power.
Το e-reportaz φέρνει στη δημοσιότητα το πολυσέλιδο δικαστικό έγγραφο το οποίο υπογράφουν οι δικαστές Γεράσιμος Βρυώνης, Μαρίνα Ευαγγέλου και Αναστασία Παρούση, οι οποίοι σε αντίθεση με την πρόταση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλου, διέταξαν την αποφυλάκιση των Αχιλλέα Φλώρου, Βασίλη Μηλιώνη, Χαράλαμπου Σμυρλιάδη και Νικολάου Δεκόλη.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε αίσθηση στο νομικό κόσμο της χώρας, ενώ σάλος για το ρόλο της ενημέρωσης και τον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονται εκδότες με πολιτικά πρόσωπα και ενίοτε κατηγορούμενους προκλήθηκε κατόπιν των email που δημοσιεύθηκαν και

Αναμέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ με την Ιστορία


Του Γεράσιμου Μοσχονά*

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνομοσπονδία αριστερών οργανώσεων που δημιουργείται το 2004 με επίκεντρο την ισχυρότερη εξ αυτών, το κόμμα του Συνασπισμού, επηρέασε σημαντικά, κυρίως θετικά, αλλά και αρνητικά, τις συντεταγμένες της κομμουνιστικής και μετακομμουνιστικής Αριστεράς στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεύρυνε την οργανωτική βάση του ιστορικού ανανεωτικού πόλου, υπερδιπλασίασε (4,03% μέσος όρος για τη δεκαετία του 2000) τη σχετικά σταθερή, αλλά αναιμική εκλογική επιρροή του παλαιού ΚΚΕ εσωτερικού (1,9% ο μέσος όρος για τις δεκαετίες του 1970 και του 1980) και, αν και δεν υπογραμμίζεται αρκετά, επέτρεψε στην εκτός ΚΚΕ Αριστερά να είναι ενεργώς παρούσα σε κινητοποιήσεις και κινήματα, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργεί

Τελικά Έλληνας ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι


Του Γιάννη Ραγκούση
Τι βλακεία να μην το σκεφτούμε τόσο καιρό…
Ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο κανείς έχει επιλέξει να κινηθεί, η άσκηση της πολιτικής δεν μπορεί παρά να γίνεται βάσει αρχών οι οποίες δεν μπορούν να προσαρμόζονται στις περιστασιακές ανάγκες που προκύπτουν από την επικαιρότητα.
Τα τελευταία περίπου δυο χρόνια οι συνεχείς μεταμορφώσεις του Αντώνη Σαμαρά έχουν πάψει να εκπλήσσουν, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ο τυχοδιωκτισμός αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητάς του.
Είδατε, όμως, πώς τα έφερε η ζωή; Ο κ.Σαμαράς, παρόλο που ήταν αυτός που πρώτος συκοφάντησε κάθε προσπάθεια όλων εμάς που κληθήκαμε το 2009 να σηκώσουμε το βάρος της εθνικής προσπάθειας, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, τώρα δαιμονοποιεί οποιονδήποτε δεν αποδέχεται τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.
Είδατε, όμως, πώς συνεχίζει να τα φέρνει η ζωή; Ο κ. Σαμαράς με την ακροδεξιά ρητορική και την ανεύθυνη πολιτική, βρέθηκε πρωθυπουργός την ώρα που ανατέλλει το αθλητικό άστρο του Γ. Αντετοκούμπο.
Κάπως έτσι τραβήχτηκε η φωτογραφία-ντοκουμέντο του Γιάννη μέσα στο Μαξίμου να κρατάει αυτός αγκαλιά το μικρόσωμο Α. Σαμαρά.
Μια φωτογραφία που ισοδυναμεί με χιλιάδες γιατί –ελληνικές λέξεις– παιδιών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτή τη μεγάλη πατρίδα, αλλά εξαιτίας της ακροδεξιάς προσέγγισης του κ. Σαμαρά ζουν ανέστιοι κι απελπισμένοι.
Του κ. Σαμαρά, που αυτός το 1991 άνοιξε άναρχα τα σύνορα με αποτέλεσμα χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά να αντιμετωπίσουν μια παρατεταμένη κακομεταχείριση και η ελληνική κοινωνία να βρεθεί απολύτως απροετοίμαστη απέναντι σε αυτού του τύπου το μεταναστευτικό πρόβλημα που ζούμε και που δεν είχε μέχρι τότε.
Σε κάθε περίπτωση, η απόφασή του να δεχθεί τον Γιάννη Αντετοκούμπο στο Μέγαρο Μαξίμου –για να εμπορευτεί επικοινωνιακά την επιτυχία του– ήταν θλιβερή.
Κορυφαία στιγμή πολιτικής υποκρισίας. Δεν περίμενα ότι η δίψα του για δημοσιότητα θα μπορούσε να τον οδηγήσει μέχρι εκεί. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ο άνθρωπος που το 2010 παρουσίαζε περίπου ως εθνική προδοσία το νόμο για την ιθαγένεια θα ήταν αυτός που θα έσπευδε πρώτος να φωτογραφηθεί με ένα παιδί που ενέπιπτε κανονικά στο πεδίο εφαρμογής των συγκεκριμένων διατάξεων.
Περίμενα ακόμα κι από τον κ. Σαμαρά να μείνει σταθερός σε 2-3 βασικές ψηφοθηρικές του επιλογές και με «παρρησία» να συνεχίσει να περιγράφει την «καταστροφική» δράση αυτών των παιδιών κατά της κοινωνικής συνοχής, να συνεχίσει να πολεμά κάθε σύγχρονη πρόταση για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας.
Η σπουδή του όμως να προλάβει να οικειοποιηθεί λίγη από την επιτυχία του ταλαντούχου Γιάννη αποκάλυψε με τρόπο σαφή το πόσο εργαλειακά προσεγγίζει τις λέξεις «έθνος» και «πατρίδα», που συχνά χρησιμοποιεί.
Προφανώς ο κ. Σαμαράς κατάλαβε κάτι που εμείς οι βλάκες δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε τόσο καιρό: τελικά, Έλληνας ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι. Έλληνα σε κάνει… το NBA!
Μόνο που στην πατρίδα του NBA είναι σε εξέλιξη μια ιστορική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που για να νομοθετηθεί όχι μόνο ο πρόεδρος Ομπάμα συμπορεύεται με τον πρώην αντίπαλό του ρεμπουμπλικάνο Τζον Μακέιν, αλλά αποφάσισε να ιδρύσει πολιτική πρωτοβουλία γι’ αυτόν το σκοπό και ο ιδρυτής του Facebook Ζούκερμπεργκ μαζί με τον Μπίλ Γκέιτς και πολλούς άλλους κορυφαίους της οικονομίας των νέων τεχνολογιών. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, που ήδη πριν από λίγες ημέρες έλαβε την έγκριση της Γερουσίας, θα αποκτήσουν δικαίωμα στην Αμερικανική Ιθαγένεια 11 εκατομμύρια παιδιά μεταναστών χωρίς χαρτιά (δηλαδή λαθρομεταναστών κατά την ορολογία Σαμαρά-Χρυσής Αυγής) που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, σπούδασαν στις ΗΠΑ.
Θυμίζω ότι σύμφωνα με τον νόμο 3838 –που λυσσαλέα καταπολεμήθηκε από τους σκοταδιστικούς κύκλους της χώρας– παιδιά μόνο νομίμων μεταναστών δικαιούνται την ελληνική Ιθαγένεια.
Ωστόσο, η πρωτοβουλιά Σαμαρά να συναντήσει τον Γιάννη μακάρι να ήταν μόνο θλιβερή. Βασικά ήταν εξοργιστική.
Γιατί; Μα, διότι οι διατάξεις που έχει ετοιμάσει για να αντικαταστήσει τον Ν.3838, ουσιαστικά στερούν κάθε δικαίωμα σε παιδιά σαν τον Γιάννη να αποκτήσουν την ιθαγένεια της πατρίδας τους, δηλαδή την ελληνική ιθαγένεια!
Η Ελλάδα του κ. Σαμαρά, η «νέα» Ελλάδα, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Χρυσής Αυγής. Ενα «project» που δεν μπορεί παρά να απωθεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο και που με βεβαιότητα δεν αφορά την Ελλάδα του μέλλοντος.
Ο Νόμος 3838 δεν είναι νόμος μου, αλλά νόμος μας, μολονότι όταν συνεπαγόταν μόνο πολιτικό κόστος ελάχιστοι είχαν το θάρρος να τον υπερασπιστούν και να τον στηρίξουν. Για πολλούς ήταν βολικό «να αφήσουμε» τον Σαμαρά και τη Χρυσή Αυγή να τον βαφτίσουν «Νόμο Ραγκούση».
Ας είναι, δεν πειράζει. Προσωπικά, και τότε και τώρα, λέω πως είμαι υπερήφανος γι’ αυτή τη μεταρρύθμιση και κάθε ημέρα που περνά θα δικαιώνεται όλο και περισσότερο .
Γιατί φωτίζει την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της προόδου, γιατί χτίζει την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Οταν το καθεστώς Σαμαρά μιμείται το καθεστώς Μεταξά – Απόλυση και επαναπρόσληψη των υπαλλήλων της Ραδιοφωνίας το 1939 « XYZ Contagion

Οταν το καθεστώς Σαμαρά μιμείται το καθεστώς Μεταξά – Απόλυση και επαναπρόσληψη των υπαλλήλων της Ραδιοφωνίας το 1939 « XYZ Contagion

Περί ρουφιάνων στο δημόσιο βίο…

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ
Στη νεοελληνική υπάρχει η λέξη ρουφιάνος, η οποία αποδίδει τις έννοιες του καταδότη, του ραδιούργου, του δολοπλόκου, του συκοφάντη. H σημερινή χρήση της λέξης, με τις πιο πάνω έννοιες, αποτελεί εννοιολογική φθορά σε σχέση με την αρχική της σημασία. Στην ιταλική γλώσσα, από την οποία προέρχεται η λέξη, ruffiano σημαίνει το αδύνατο και ψωριάρικο άλογο (stallone ruffiano), το οποίο βάζουν με τη φοράδα κατά την περίοδο του οίστρου της.
Επειδή η φοράδα είναι ζόρικο ζώο και τις πρώτες ημέρες του οίστρου της γίνεται πολύ επιθετική, δαγκώνοντας και κλωτσώντας, με κίνδυνο να τραυματίσει άσχημα το αρσενικό, οι εκτροφείς για να προστατεύσουν τον καθαρόαιμο επιβήτορα βάζουν για λίγες μέρες το ρουφιάνο με τη φοράδα, ο οποίος δεινοπαθεί. Αφού αρχίσει η φοράδα να «μαλακώνει» τότε αποσύρουν τον κακομοίρη το ρουφιάνο και βάζουν τον επιβήτορα για την αναπαραγωγή. Έτσι, η λέξη μεταφορικώς χρησιμοποιείτο για να δηλώσει τον αχυράνθρωπο, τον αναλώσιμο τύπο, ο οποίος ανελάβανε ποταπές αποστολές, με σκοπό να μην εκτεθεί ο πλειστάκις υψηλά ιστάμενος και δειλώς κρυβόμενος εντολέας.