Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Η βελγική διαφήμιση που «σάρωσε» στο διαδίκτυο



Η βελγική διαφήμιση που «σάρωσε» στο διαδίκτυο

13-04-2012 17:38:29



Μέσα σε δύο μόλις ημέρες περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου τη διαφήμιση για ένα τηλεοπτικό σταθμό στο Βέλγιο που κατάφερε να μεταφέρει «χολιγουντιανές εικόνες» σε πραγματικό χρόνο στην πιο ήσυχη και βαρετή περιοχή στο Βέλγιο.

Όλα ξεκινούν σε μια πλατεία στο Βέλγιο όπου «δεν συμβαίνει τίποτα». Οι διαφημιστές τοποθετούν ένα κουμπί με την ένδειξη «πατήστε για να προσθέσετε περιπέτεια». Οι ανυποψίαστοι περαστικοί πατούν το κουμπί και η φιλήσυχη πλατεία μετατρέπεται σε δευτερόλεπτα σε υπερπαραγωγή...
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 

Μια συγκλονιστική επιστολή Ελληνίδας του Λονδίνου


Μακριά από τον τόπο σου είναι ίσως εύκολο να ξεχαστείς! Εμείς οι λίγο ως πολύ «βολεμένοι» Έλληνες του εξωτερικού έχουμε τις δουλειές μας, τον κύκλο μας, σπουδές, μέλλον, προοπτική. Ειδικά το Λονδίνο είναι τέλειο! Έχει τα πάντα. Shopping, fashion, κουλτούρα, τέχνη. Όπως και να το κάνουμε είναι ίσως H Mητρόπολη ανάμεσα σε μητροπόλεις.
Είναι ίσως όμως πιο δύσκολο να ξεχάσεις, τουλάχιστον για μερικούς από εμάς! Οι δικοί σου πίσω υποφέρουν και ξέρεις ότι κρύβονται για να μη σε πικράνουν, οι φίλοι σε ζηλεύουν... «τι ανάγκη έχεις εσύ; Άσε, καλά είσαι εκεί, μη γυρνάς. Τι να κάνεις, εδώ; Εδώ δεν έχει τίποτα!».
Αχ, κι όμως έχει. Έχει εσένα, φίλε που μου λες να μην έρθω, έχει τη μάνα μου και τον πατέρα μου, έχει αναμνήσεις από τα θερινά σινεμά, τα ουζάκια στην Καισαριανή, έχει βραδιές που μπορώ να κυκλοφορώ με το φανελάκι και να τρώω καρπούζι στο μπαλκόνι. Έχει μαγικές παράλιες πιο σμαραγδί από σμαράγδια και έναν ήλιο πιο χρυσό από χρυσάφι και όλα αυτά άπλετα και τσάμπα για όλους. Αχ, με έπιασε πάλι η νοσταλγία.
Κάτι άλλαξε εκείνο το Σάββατο στα τέλη Ιανουαρίου στο Λονδίνο, λίγο πριν την υπογραφή του μνημονίου Β.
Ήρθαμε κοντά, λίγο κατά τύχη, έξω από την πρεσβεία στο Holland Park. Μέχρι τότε, δεν ξέραμε ο ένας τον άλλο, ούτε ο ένας για τον άλλο. Μια αναμπουμπούλα και ένας πανικός για το επικείμενο μνημόνιο Β που ερχόταν, συγκεχυμένες σκέψεις, γνώμες και απόψεις και μια μεγάλη απορία για το τι θα σήμαινε για το αύριο. Τα μίντια έλεγαν ότι ήταν η σωτηρία μας, τα μπλογκ η καταδίκη μας, και εμείς έξω από την πρεσβεία δεν ξέραμε καλά-καλά τι να πούμε ο ένας στον άλλο.
Διάφορες ομάδες Άγγλων, Ιταλών, Πορτογάλων, Ισπανών ήταν μαζεμένοι να μας προϋπαντήσουν να μας υποστηρίξουν. Έβλεπες στα μάτια τους μια προσμονή για τη δική μας νίκη ενάντια στο μνημόνιο. Αν νικούσαμε, θα είχαμε γλιτώσει και εκείνους!
“We are All Greeks”, μας έλεγαν. “We are;” Μας πήρε λίγο να το καταλάβουμε ότι το να είσαι Έλληνας δεν έχει σχέση τόσο με το γεωγραφικό τόπο, μα με το δικαίωμα να έχεις μια πατρίδα που σου ανήκει και της ανήκεις, και το πόσο η ανάγκη αυτή είναι παγκόσμια. Είναι τόσο συνυφασμένη με το ποιος είσαι τελικά, με το τι θες και που πας και τι ονειρεύεσαι ως Ιθάκη. Και όσο διαφορετικές και να ‘ναι οι Ιθάκες μας, το βασικό είναι ότι όλοι χρειαζόμαστε μια.
Έτσι όλοι εμείς οι «Έλληνες» από όλες τις χώρες αρχίσαμε να δημιουργούμε μια κοινή συνείδηση γύρω από την παγκόσμια ιδέα της πατρίδας, μια ανάγκη να επανακτήσουμε την ιδιοκτησία της που περνά σιγά-σιγά (ή στην περίπτωση της Ελλάδας γρήγορα-γρήγορα) σε ιδιωτικά χέρια.
Το μνημόνιο βέβαια για την Ελλάδα υπογράφτηκε στις 12 Φεβρουαρίου, εκχωρώντας αμετάκλητα και άνευ όρων, βάσει του άρθρου 15 παράγραφος 4 της δανειακής ως παρακαταθήκη στα χρέη ό,τι αποτελεί γεωγραφικά μια πατρίδα: έδαφος, υπέδαφος, λαός.
«Εσείς φταίτε», μας είπαν. Εγώ; Τι έκανα εγώ; Εγώ πήγαινα από το πρωί ως το βράδυ στο σχολείο, σπούδασα τα κέρατά μου, έχω δουλειά στο εξωτερικό γιατί όταν ήμουν στην Ελλάδα θέλανε να με πληρώνουν ένα τίποτα και να μου πιάνουν και τον... .
Ε, τότε όχι εσύ, αλλά ο άλλος που έμεινε πίσω! Ο άλλος που έμεινε πίσω είναι ο αδελφός μου

Ο Μ. Θεοδωράκης διαγράφει «Σπίθες» και στελέχη που στηρίζουν Καμμένο



Κραδασμοί στους Ανεξάρτητους Πολίτες λόγω διαφωνιών με τη γραμμή Μίκη
Ο Μ. Θεοδωράκης διαγράφει «Σπίθες» και στελέχη που στηρίζουν Καμμένο
Στιγμιότυπο από ανοιχτή συγκέντρωση της Σπίθας με ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη
1
εκτύπωση  

Εκτός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ) έθεσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης «Σπίθες» (οργανώσεις - πυρήνες του ΚΑΠ) και στελέχη που τάχθηκαν υπέρ της εκλογικής καθόδου με τον Π. Καμμένο.

Οι διαγραφές αφορούν «Σπίθες» οι οποίες έχουν υπογράψει το «συμβόλαιο Τιμής, για τη σωτηρία της πατρίδας», το οποίο έχει συντάξει το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμένου.

Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης και η Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΑΠ προχώρησαν στις διαγραφές, με δεδομένο ότι έχει αποφασιστεί η μη συμμετοχή της «Σπίθας» στις εθνικές εκλογές, με παράλληλο κάλεσμα στον κόσμο να ψηφίσει κατά συνείδηση, καταδικάζοντας την πολιτική των μνημονίων. Άλλωστε, αυτή τη «γραμμή» είχε δώσει με αλλεπάλληλες δημόσιες παρεμβάσεις του ο Μίκης Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας και ο ίδιος ότι

Με Αμερικανική παρέμβαση ο αποκλεισμός των Ρώσων από τη ΔΕΠΑ


Β.Π. Η YΠΟΤΕΛΗΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΠΑΝΑΝΙΑ!!..
Ένα ιδιαίτερα έντονο παρασκήνιο, με την εμπλοκή Αμερικανών αξιωματούχων και στελεχών της Ελληνικής κυβέρνησης, φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από τον αποκλεισμό της Ρωσικής εταιρείας «Fund Energy» από το διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, με «τυπικές» δικαιολογίες.
Το www.koutipandoras.gr αποκάλυψε τις προηγούμενες μέρες την έντονη αντίδραση του Ρωσικού παράγοντα, σε ανώτατο διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο. Το κλίμα μεταξύ Μόσχας και Αθήνας αυτή τη στιγμή θυμίζει κάτι από θερμοκρασίες Σιβηρίας. Η Ρωσική «αρκούδα» θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, αναφορικά με τον αποκλεισμό της. Η ενεργειακή επέκταση στον Ευρωπαϊκό νότο αποτελεί στρατηγική επιλογή του Κρεμλίνου, υπό τις ευλογίες του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και πολύ δύσκολα θα κάνει πίσω.
Αυτό που εξόργισε τους Ρώσους ήταν η αντιμετώπιση από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης και των αξιωματούχων του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία μόνο τυχαία δεν ήταν.

Παρέμβαση Αμερικάνων 

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.koutipandoras.gr όλες τις προηγούμενες μέρες έλαβε χώρα ένα έντονο παρασκήνιο, με την εμπλοκή της Αμερικανικής πρεσβείας.
Τη Δευτέρα το πρωί ελήφθη η απόφαση για τις 17 ενδιαφερόμενες εταιρείες, δίχως να μπουν κάποιοι συγκεκριμένοι όροι. Ούτως ή άλλως επρόκειτο απλά για απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Μητρόπουλος πραγματοποιεί συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σμιθ. Ο Αμερικανός πρέσβης επιμένει με έμφαση να μη δοθεί τίποτα στη Ρωσική πλευρά.
Αμέσως τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο αποκλεισμού των Ρώσων. Ο εταιρείες σύμβουλοι του Ταμείου σκαλίζουν εξονυχιστικά το φάκελο της «Fund Energy» προκειμένου να βρουν το παραμικρό. Η εντολή έχει δοθεί. Την επόμενη μέρα ο ισχυρός άνδρας της «Fund Energy», Ιγκορ Γιουσούποφ, δέχεται προτροπή από τους εκπροσώπους του Ταμείου να μην ασχοληθεί με τη ΔΕΠΑ αλλά με κάποια άλλη εταιρεία.
Την Τετάρτη το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη στο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τον υπουργό, κ. Παπακωνσταντίνου. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υφυπουργός Ενέργειας , κ. Μανιάτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Μαθιουδάκης, ο Αμερικάνος πρέσβης και ο υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης-Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Μετά από αυτό ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να είχε επαφή με τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος στο μεταξύ βρισκόταν ήδη στη Μόσχα. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο ρωσικός κολοσσός «κόβεται» με τυπικές δικαιολογίες και αρχίζουν τα όργανα στη Μόσχα.
Επικίνδυνοι χειρισμοί
Οι όλοι χειρισμοί από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης κρίνονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τα Ελληνικά συμφέροντα. Το ενδιαφέρον των Ρώσων για είσοδο στην αγορά ενέργειας είναι μεγάλο και δύσκολα θα εγκαταλείψουν αυτή τη σκέψη αυτή. Η προσφυγή τους τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και σε διεθνείς οργανισμούς είναι πολύ πιθανό να τινάξει στον αέρα όλο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, από το οποίο η Ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει στον κρατικό κορβανά δισεκατομμύρια ευρώ. Μια διασπορά φημών στη διεθνή αγορά, για «τρικλοποδιές» από την Ελληνική κυβέρνηση, θα αποθαρρύνει κάθε σοβαρό επενδυτή που θα θελήσει να επενδύσει στην Ελλάδα.
Στην προκειμένη περίπτωση ως σοβαροί επενδυτές μπορεί να θεωρηθούν οι ΕΝΙ (Ιταλία), Edison (Ιταλία), Mitsui and Co (Ιαπωνία), Enagas (Ισπανία) και η Gazprom Ρωσίας. Ενδιαφέρον όμως δείχνουν και αρκετοί παίκτες της εγχώριας αγοράς, όπως για παράδειγμα η Motor Oil, και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση έχει λάβει και γεωπολιτικές διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Αναρτήθηκε από 

Κι όμως, έχουμε τους λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους!


Σύμφωνα, λοιπόν, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σήμερα απασχολούνται στο Δημόσιο 712.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι μόνιμοι είναι 636.000. Ο συνολικός αριθμός τους έχει μειωθεί κατά 50.000 την τελευταία διετία.
Η περίφημη απογραφή του 2010, εκείνη που υποτίθεται ότι θα φανέρωνε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους (ή οποιοδήποτε μεγαλύτερο νούμερο «τραβούσε» η ... ψυχή και η διάθεση αυτοσχεδιασμού καθενός), δεν κατάφερε να καταγράψει περισσότερα από 768.009 άτομα- συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας.
Γιατί λέμε «δεν κατάφερε»; Διότι, απλούστατα, ήταν τόσο έκδηλη η πρόθεση της κυβέρνησης του ΓΑΠ να «φουσκωθεί» ο συνολικός αριθμός, ώστε

Τι προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση ΜΗ αυτοδυναμίας

Τι προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση ΜΗ αυτοδυναμίας
Το 10ήμερο που θα ξεκινήσει μόλις κλείσουν οι κάλπες είναι το πιο κρίσιμο. Με τις εκλογές να γίνονται στις 6 Μαίου, η σύγκλιση της νέας Βουλής ορίσθηκε για τις 17 του μήνα.
Σ΄αυτό το διάστημα, είτε θα ορκισθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε θα «τρέξουν» τα τριήμερα των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος:
• Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
• Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.
• Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών. Σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.

FT: «Καλύτερα το δολάριο για την Ελλάδα μετά την αποχώρησή της από το ευρώ»


ImageΠληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, όχι όμως αυτή τη φορά υπέρ της δραχμής αλλά υπέρ του… δολαρίου.
Μετά τον διάσημο οικονομικό αναλυτή Matthew Lynn ο οποίος μιλώντας στις 14 Μαρτίου στο CNBC προτείνοντας το δολάριο ως το νέο νόμισμα για την Ελλάδα, αφού θα έχει εγκαταλείψει το ευρώ, η καθηγήτρια του τεχνολογικού ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης προτείνει, με ανάρτησή της στους Financial Times, την υιοθέτηση του δολαρίου έναντι του ευρώ από τη χώρα μας.
Πρόκειται για την Pelly Periasamy, της Επιχειρηματικής Σχολής Nanyang του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης η οποία αναφέρει στο άρθρο της στους FT::
«Η αναπόφευκτη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα απαιτήσει την εφαρμογή ενός δικού της νομισματικού συστήματος. Αλλά η επαναφορά της δραχμής θα απαιτήσει επίσης εσωτερικό σχεδιασμό και εξωτερική βοήθεια, εάν μάλιστα δεν συνοδευτεί από καλούς χειρισμούς μπορεί να επιδεινώσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Η δραχμή δεν θα δώσει στην Ελλάδα τον απαιτούμενο «χώρο» για να λύσει τα προβλήματά της σαν ανεξάρτητο έθνος.
Εάν αντικαθιστούσε ωστόσο τη δραχμή με το δολάριο ως ενδιάμεσο νόμισμα, η Ελλάδα θα είχε 'χώρο να αναπνεύσει' και να ξανακτίσει το νομισματικό της σύστημα (...) Το δολάριο παραμένει το κυρίαρχο νόμισμα παγκοσμίως παρά την εξασθένησή του την τελευταία δεκαετία», προσθέτει η καθηγήτρια που θεωρεί ότι ο συνδυασμός δολαριοποίησης με ελεύθερη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ήδη επιτρέπει σε πολλές χώρες να σχεδιάζουν τις δημοσιονομικές τους πολιτικές έχοντας ταυτόχρονα την προστασία ενός ισχυρού νομίσματος.
Και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης καταλήγει:
«Η Ελλάδα θα μπορούσε να υιοθετήσει τη δολαριοποίηση ως ενδιάμεση λύση όταν φύγει από την ευρωζώνη. Υιοθετώντας το δολάριο η Ελλάδα θα είναι ικανή να εκμεταλλευτεί και τη δύναμή του (παγκόσμιο στάτους) αλλά και την αδυναμία του (χαμηλότερη αξία του). Κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν η Ελλάδα αποκτήσει χρηματοοικονομική σταθερότητα, η χώρα μπορεί να εισαγάγει το δικό της νόμισμα για να ασκήσει περισσότερο έλεγχο στα οικονομικά της πράγματα ή και να επανενωθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούσα ισχυρότερη ως μέλος».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εισαγγελέας: Αρχηγός πολυμελούς οργάνωσης ο Α. Τσοχατζόπουλος



Την βαρύτατη και ατιμωτική κατηγορία της σύστασης συμμορίας, αντιμετωπίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, σύμφωνα με το διαβιβαστικό πόρισμα των περισσότερο από 200 σελίδες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο πρώην υπουργός και οι φίλοι του είχαν συστήσει συμμορία με υπεράκτιες εταιρείες, κρυφούς λογαριασμούς, αγοραπωλησίες ακινήτων κ.λπ. προκειμένου να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα που προέρχεται από μίζες. Πρόκειται για δωροδοκίες που αφορούν την προμήθεια όπλων από την Ελλάδα.
Το πόρισμα καταπέλτης θα κρύβει κι άλλες εκπλήξεις καθώς το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας που έχει παραγραφεί, πάντως, αφορά όχι μόνο τα υποβρύχια αλλά και τους πυραύλους TOR και ίσως κι άλλα εξοπλιστικά που υπέγραψε ο κ. Τσοχατζόπουλος. Φαίνεται ότι ο πρώην υπουργός με το που πήγε στο Αμυνας είχε βάλει σκοπό να μην αφήσει προμήθεια για προμήθεια.
Το κατηγορητήριο είναι εξαιρετικά βαρύ και σίγουρα θα σκιάσει την προεκλογική εκστρατεία καθώς μετά την απολογία του τη Δευτέρα ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι πολύ πιθανό να περάσει την πόρτα του Κορυδαλλού καθώς θα κριθεί προφυλακιστέος. Μάλιστα, φήμες λένε ότι αναζητείται το κελί που θα τον φιλοξενήσει και δεν αποκλείεται να είναι εκείνο του Εφραίμ που πληρεί τις προδιαγραφές.
Σύμφωνα με το capital :
Οι κατηγορούμενοι “διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην αλλοδαπή σε περισσότερες χώρες, συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό τη

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ....



Αθήνα, 12 Απρίλη
Αγαπητοί φίλοι,
Τούτη την Άνοιξη συμπληρώνονται δύο χρόνια από την υπαγωγή της πατρίδας μας και του λαού μας στο ΔΝΤ. Δύο χρόνια κατά τα οποία το μαύρο μέτωπο των χρηματοπιστωτών και των εντεταλμένων κομμάτων τους συνεργάστηκαν θαυμάσια με στόχο την κοινωνική και οικονομική μας εξαθλίωση, το γκρέμισμα των κεκτημένων μας, με στόχο την πλήρη διάλυση της ζωής μας και την υπονόμευση της δημοκρατίας μας.
Όχι βέβαια για τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά για τη σωτηρία τη δική τους.
Φτάνει πιά!
Στις 6 Μαΐου έχουμε εκλογές.
Στις 6 Μαΐου ένα και μόνο δίλημμα υπάρχει ή εμείς ή αυτοί.
Και για να νικήσουμε πρέπει το "εμείς" να συγκροτηθεί σε ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής και διακυβέρνησης της χώρας, ώστε η έξοδος από την κρίση να γίνει με όρους οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ισχυροποίησης του λαού μας. Διαδώστε το μήνυμα : υπάρχει λύση.
Λύση εφικτή και ρεαλιστική.
Λύση ανατρεπτική και ισχυρή.
Και τη λύση αυτή μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να την επιβάλει.

"Προσμένουνε την ώρα, προσμένουν να σημάνουν την Ανάσταση"
Αν όχι τώρα, τότε πότε...
Καλή μας Ανάσταση!
Φιλικά
Σοφία Σακοράφα

υπογραφή: Σοφία Σακοράφα

Να πάψουν να πληρώνονται οι Δάσκαλοι από το Κράτος, του Γιώργου Κακαρελίδη



Γράφει ο Γιώργος Κακαρελίδης

Ένας φίλος από το internet μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τούς μισθούς των δασκάλων. Όντως τα στοιχεία, πού παρέθεσε, έδειχναν ένα πράγμα: Οι Δάσκαλοι πληρώνονται υπερβολικά! Με τους παχυλούς μισθούς τους, βάζουν μέσα το ελληνικό κράτος, δουλεύοντας μόνο 9 μήνες τον χρόνο, 6 πραγματικές ώρες την μέρα κι' όχι δήθεν 7 ! Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά και να τους πληρώνουμε για αυτό που πραγματικά κάνουν, το "baby-sitting". Όχι το κράτος, δηλαδή όλοι,  αλλά μόνο όποιος είναι (ακόμα) γονιός. Έτσι δεν είναι;

Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για μια μέση δασκάλα με 2 παιδιά και 15 χρόνια υπηρεσία, 17600 ευρώ τον χρόνο (1400 Χ12 μήνες συν 400 δώρο Χριστουγέννων συν 400 Πάσχα και άδεια ). Προσοχή όμως : Στην πραγματικότητα δουλεύει μόνο 9 μήνες δηλαδή πρακτικά 198 ημέρες, 6 ώρες την μέρα, με 25 περίπου παιδιά ανά τάξη. Τεράστια σπατάλη δεν νομίζετε ;

Ε, λοιπόν δεν προτίθεμαι, ως γονιός, να τους δίνω πάνω από όσα θα έδινα σε μια μετανάστρια από Βουλγαρία ή Ταϊλάνδη, να φυλάει το παιδί, δηλαδή 400 ευρώ συνολικά για 6 ώρες την μέρα επί 22 μέρες τον μήνα. Για να δούμε. Με βάση τούς υπολογισμούς αυτό οδηγεί  σε 25 παιδιά Χ 400 ευρώ ανά μήνα Χ 9 μήνες =  90.000 ευρώ (Ωχ, κάποιο λάθος έγινε). Α ναι, εξίσωσα τις ξένες baby sitters, με τους δασκάλους. Αδιανόητο, θα το διορθώσω αμέσως.
Πόσο θα πλήρωνα για 3 ταινίες dvd νοίκι (ένα εξάωρο δηλαδή) ή από αγορά εφημερίδας με δώρο dvd, που να απασχολεί το παιδί, χωρίς βέβαια κάποιον να το προσέχει; Το πολύ 6 ευρώ τη μέρα. Άρα τόσα θα πρέπει να δίνει ο κάθε γονιός στο δάσκαλο. Οπότε έχουμε 25 παιδιά Χ 6 ευρώ ανά παιδί την ημέρα επί 198 μέρες συνολικά (9 μήνες) βγαίνει, χμ ....  29,700 ευρώ για 9 μήνες.
Για περιμένετε ένα λεπτό, κάτι πρέπει να γίνεται λάθος εδώ! Κάτι είναι σίγουρα λάθος! Για να δούμε: Αν θεωρήσουμε τον δάσκαλο σαν μια, απλά, ξένη baby sitter, μάς στοιχίζει 1 ευρώ ανά μαθητή την ώρα, αν τον θεωρήσουμε σαν ...DVD  μάς στοιχίζει εεε 3 ευρώ, ενώ αν θεωρήσουμε τον δάσκαλο, όπως λειτουργεί σήμερα, το κόστος ανά μαθητή είναι μόλις 59 λεπτά την ώρα. Και βέβαια έχουμε την απαίτηση και να μάθει τα παιδιά γράμματα και να ασχολείται με ειδικές περιπτώσεις και να τα παιδαγωγεί. Τρομερά φτηνή τιμή για φροντίδα, φύλαξη και μόρφωση παιδιών.
Τα ίδια ισχύουν και για τούς καθηγητές της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Παιδείας. Ειδικά στην τελευταία δεν μιλάμε για 25 μαθητές αλλά για τριακόσιους (!!!). Οπότε ανά φοιτητή το κόστος είναι κάτω από 5 λεπτά.
Ακούγεται  τρελό εεε; Κι' όμως συμβαίνει. Βρείτε μου οποιονδήποτε, που θα έπαιρνε για οιαδήποτε συγκεκριμένη δουλειά, μισό ευρώ την ώρα το άτομο. Άρα, να πάψουν να πληρώνονται οι δάσκαλοι από το Κράτος ή όχι;
Μάλιστα για το ίδιο θέμα ο σχωρεμένος ο Κέννεντυ είχε πει:  «Καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός, όταν θεωρεί φυσιολογικό, να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του, παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του».

--Ο κ. Γ. Κακαρελίδης είναι Καθηγητής Εφαρμογών στην Επιχειρηματική Έρευνα & Στατιστική, ΤΕΙ Πατρών

Μακάβρια εισβολή στην Αυστραλία



Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 14:14
Σκηνές που μοιάζουν να προέρχονται από ταινία τρόμου εκτυλίσσονται σε περιοχές της Αυστραλίας. Ολόκληρες εκτάσεις έχουν στην κυριολεξία σκεπαστεί από τεράστιους κολλώδεις ιστούς.

Και αυτό γιατί οι εκτεταμένες πλημμύρες ανάγκασαν ολόκληρες στρατιές από αράχνες να μεταναστεύσουν μαζικά σε τοποθεσίες με μεγαλύτερο υψόμετρο, προκειμένου να αποφύγουν το νερό.

Εκατομμύρια αράχνες κατασκεύασαν ιστούς που κάνουν ολόκληρα χωράφια να μοιάζουν χιονισμένα.

Το αποτέλεσμα φαίνεται στις εντυπωσιακές φωτογραφίες:









Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 14:39

enikos.gr - Πολιτική: Δείτε την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Ευ.Βενιζέλο

θέλει ο Πασόκος να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει.....


xwmenidis

Χρ. Χωμενίδης: Δεν θεωρώ Αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι γίνεται όταν το προσωπικό σου ρολόι συγχρονίζεται με αυτό της ιστορίας; Όταν λόγω ενός γεγονότος γίνεσαι κέντρο των εξελίξεων και νιώθεις ότι μπορείς να φέρεις τον κόσμο στα μέτρα σου; Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφασίζει να τοποθετήσει το νεαρό, ανέμελο και γυναικά δικηγόρο, γιο εκτελεσθέντος ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, κυβερνήτη στον Άγιο, ένα νησάκι-μικρογραφία της ελληνικής πραγματικότητας στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. «Εμένα με τράβηξε η ερωτική ιστορία του Μάρκου με τη Μαρίνα» λέω στον Χωμενίδη, όταν κανονίζουμε τη συνέντευξη. «Όλες οι ιστορίες είναι κατά βάθος ερωτικές. Η άξια λόγου πολιτική είναι η συνέχιση του έρωτα με άλλα μέσα» μου εξηγεί. Ξανακοιτάω την πρώτη σελίδα του βιβλίου: «Για εκείνη την ιστορία υπάρχουν πολλές εκδοχές. Η καλύτερη, όμως, πάντα είναι αυτή που κλαις».
Η ιστορία διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’80, μία δεκαετία η οποία κατά κοινή παραδοχή οδήγησε και στη σημερινή φούσκα. Ναι, αλλά το να καταδικάζουμε ή να αναθεματίζουμε συλλήβδην τη Mεταπολίτευση δεν είναι σωστό ούτε ηθικά ούτε αισθητικά. Σαφέστατα χτίστηκε σε στρεβλές δομές και σε θεμέλια τα οποία αποδείχθηκαν μη στέρεα, αλλά είναι η νιότη μας, το περιβάλλον

Αποσπάσματα ημερολογιου...



 
 
Αποσπάσματα από το ημερολόγιο ενός σκύλου.
 
8:00 am - Φαγητό ! Το αγαπημένο μου !
9:30 am - Βόλτα με το αυτοκίνητο ! Το αγαπημένο μου !
9:40 am - Βόλτα στο πάρκο ! Το αγαπημένο μου !
10:30 am - Τρίψιμο και πλύσιμο ! Το αγαπημένο μου !
12:00 pm - Γεύμα ! Το αγαπημένο μου !
1:00 pm - Παιχνίδι στην αυλή ! Το αγαπημένο μου !
5:00 pm - Πλαστικά κόκαλα ! Το αγαπημένο μου !
3:00 pm - Κυνήγι της ουράς μου ! Το αγαπημένο μου !
7:00 pm - Παιχνίδι με την μπάλα μου ! Το αγαπημένο μου !
8:00 pm - Ουάου, τηλεόραση με τ' αφεντικά ! Το αγαπημένο μου !
11:00 pm - Ύπνος στο κρεβάτι τους ! Το αγαπημένο μου !


Αποσπάσματα από το ημερολόγιο ενός γάτου.







Ημέρα 983 της ομηρίας μου.
Οι απαγωγείς μου συνεχίζουν να με χλευάζουν με παράξενα κρεμαστά αντικείμενα .
Γευματίζουν με φρέσκο κρέας, ενώ  οι υπόλοιποι τρόφιμοι κι Εγώ, τρώμε σιχαμερό κιμά και κάτι ξερά μπισκοτάκια .
Παρά το ότι κάνω σαφές πως περιφρονώ τις άθλιες αυτές μερίδες, ωστόσο πρέπει να τρώω κάτι για να διατηρώ τη δύναμή μου .
Το μόνο πράγμα που με κρατάει σε εγρήγορση, είναι το όνειρό μου να αποδράσω .
Σε  μια απόπειρά μου να τους κάνω να με αηδιάσουν, ξέρασα πάνω στο χαλί .
 
Σήμερα, αποκεφάλισα ένα ποντίκι και άφησα το ακέφαλο πτώμα του μπροστά στα πόδια τους . Ήλπιζα ότι κάτι τέτοιο θα επέφερε φόβο
στην καρδιά τους, μιας και αναδεικνύει περίτρανα τι είμαι ικανός να κάνω .
Τελικά, αυτό που πέτυχα ήταν κάποιες συγκαταβατικές παρατηρήσεις από μέρους τους για το πόσο καλός μικρός κυνηγός είμαι .
Μπάσταρδοι !
 
Απόψε υπήρξε κάποιο είδος συνέλευσης μεταξύ των συνεργών . Ήμουν απομονωμένος μέσα σε ένα δωμάτιο καθόλη τη διάρκεια της παραπάνω συνωμοσίας .
Ωστόσο, μπορούσα να ακούσω τους θορύβους και να μυρίσω το φαγητό . Το αυτί μου έπιασε κάποια στιγμή, ότι ο περιορισμός μου οφειλόταν στη δύναμη των «αλλεργιών» .
Πρέπει να μάθω τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πως θα το εκμεταλλευθώ υπέρ μου .

Σήμερα, παραλίγο να καταφέρω να δολοφονήσω έναν από τους βασανιστές μου στριφογυρνώντας γύρω από τα πόδια του ενώ περπατούσε .
Να θυμηθώ να το προσπαθήσω και αύριο, αλλά την ώρα που βρίσκεται στην κορυφή της σκάλας .
 
Είμαι πεπεισμένος ότι οι άλλοι φυλακισμένοι εδώ, είναι λακέδες τους και «καρφιά» .
Ο σκύλος απολαμβάνει ειδικά προνόμια . Συχνά τον αφήνουν χωρίς λουρί να βγαίνει και μοιάζει υπέρ του δέοντος πρόθυμος να επιστρέψει .
Προφανώς, είναι καθυστερημένος .
 
Το πουλί, πρέπει να είναι ο ρουφιάνος .
Το παρατηρώ που επικοινωνεί ύποπτα με τους φρουρούς σε καθημερινή βάση .
Είμαι σίγουρος ότι ενημερώνει για κάθε μου κίνηση .
Οι απαγωγείς μου, έχουν φροντίσει να είναι προφυλαγμένος από εμένα, τοποθετώντας τον σε ένα μεταλλικό κλουβί ψηλά στο ταβάνι .
Ώστε να είναι ασφαλής, για την ώρα !!!!!