Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΚΑΠΑΤΑΗΣ: Αποχώρηση από το Μέτωπο – Παραίτηση από την Περιφέρεια



ΚΑΠΑΤΑΗΣ: Αποχώρηση από το Μέτωπο – Παραίτηση από την Περιφέρεια
Προς Συντονιστικό του ΜΑΑ
Σύντροφοι
Μετά τις αποφάσεις τις 3ης πανελλαδικής συνάντησης του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το ευρώ πρέπει να κάνω την παρακάτω τοποθέτηση.
Η θέση του ΜΑΑ περί «αποχώρησης από την ευρωζώνη με σοσιαλιστική προοπτική» στην παρούσα φάση είναι τουλάχιστον άκαιρη.
Και εξηγούμαι.
Στην κατάσταση την οποία ζει σήμερα η κοινωνία μας το βασικό αίτημα κατά την γνώμη μου δεν είναι η αλλαγή νομίσματος αλλά η αλλαγή της απάνθρωπης κατάστασης την οποία όλοι βιώνουμε. Ο λαός μας ως πρώτη του επιλογή σήμερα έχει την ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνει, την ανατροπή των μνημονίων, την κατάργηση της δανειακής σύμβασης την αλλαγή της ζωής του προς το καλύτερο, την δημοκρατία που καταρρέει την τιμωρία των ενόχων για αυτή την κατάσταση.
Για να μπορέσει αυτό να γίνει πραγματικότητα είναι απαραίτητη η ενότητα όλων εκείνων των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας που θα πουν το αυτονόητο. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΕΩΣ ΕΔΩ.
Το να βάζει το ΜΑΑ την θέση για αποχώρηση από την ευρωζώνη ακόμα και με την διευκρίνηση
ότι δεν θεωρεί αυτή την θέση προαπαιτούμενο για πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες δεν προσφέρει θετικές υπηρεσίες στην υπόθεση της ανατροπής της σημερινής κατάστασης και κυρίως στην αναγκαία ενότητα και συμπαράταξη. Η προηγούμενη θέση του ΜΑΑ ήταν απολύτως επαρκής.
Η έξοδος από την ευρωζώνη η οποία είναι από κάποιους αποδεκτή και από άλλους μη αποδεκτή ως άποψη δεν μπορεί να λειτουργήσει στην παρούσα φάση παρά μόνο ως εργαλείο για την επίτευξη ενός αόριστου, μη προσδιοριζόμενου μέλλοντος για την χώρα. Αντικειμενικά έτσι το αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία του λαού μας .
Η παραπάνω θέση της εξόδου δημιουργεί σύγχυση και φόβο στον λαό δυσανάλογο της πραγματικότητας.
Σαφέστατα στην πυραμίδα των αναγκών της κοινωνίας και αυτή η άποψη έχει θέση που ίσως σε κάποια δεδομένη στιγμή να χρειαστεί να την παλέψουμε.
Δεν μπορεί όμως σε καμιά περίπτωση να είναι αυτή που θα χαρακτηρίσει και θα οριοθετήσει τον αγώνα του λαού εναντία στην βαρβαρότητα.
Με σαφήνεια λοιπόν δηλώνω την κάθετη αντίθεση και με τον τρόπο αλλά και με το χρόνο που μπαίνει το θέμα της εξόδου από την ευρωζώνη.
Σε ότι έχει να κάνει με τις εκλογές
Η θέση του ΜΑΑ «συνέχιση της δράσης για την δημιουργία ενωτικού ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου της αριστεράς» είναι απόλυτα σωστή.
Στην πραγματικότητα όμως η εκλογική στάση δυναμιτίζεται από την θέση περί εξόδου από την ευρωζώνη αλλά και από την αόριστη υποστήριξη των ψηφοδελτίων της αριστεράς .
Στα μάτια του κόσμου που δεν έχει την βαθιά γνώση του πολιτικού χάρτη ως «Αριστερά» είναι και το κόμμα του Κουβέλη . Για κάποιους πιο «αριστερούς» η προτροπή για ψήφο στην αριστερά σημαίνει αυτόματα ΚΚΕ μ-λ.
Ένας πολιτικός χώρος που σέβεται τον εαυτό του έχει τέσσερις επιλογές μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις. Τις πιο κάτω
Α) αυτοτελή κάθοδο β) αποχή και καταγγελία των εκλογών γ) εκλογική συνεργασία και συμμετοχή με άλλους στο ίδιο ψηφοδέλτιο και δ) καθαρή και ονομαστική υποστήριξη άλλου σχήματος .
Δυστυχώς το ΜΑΑ επέλεξε τον δρόμο της αόριστης υπόδειξης της αριστεράς γενικά. Μάλιστα με τον τρόπο που το κάνει με κέντρο την νέα θέση για το ευρώ ουσιαστικά προτείνει ψήφο στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σπάσει και τον τελευταίο δεσμό που έχει με τη βάση των απλών ψηφοφόρων της αριστεράς, θα λειτουργήσει διχαστικά και σε τελική ανάλυση δεν θα βοηθήσει στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Μου είναι αδιανόητο στην ερώτηση που θα μου κάνει ο γείτονας «τι να ψηφήσω τώρα» να του απαντήσω πήγαινε στην κάλπη και οποίο ψηφοδέλτιο έχει ζωγραφισμένο το πιο ωραίο σφυροδρέπανο, αυτό να ψηφίσεις ή πολύ περισσότερο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Αδυνατώ να απαντήσω έτσι.
Είμαι υποχρεωμένος όχι μόνο να υποδείξω το κατά την γνώμη μου πιο κατάλληλο ψηφοδέλτιο αλλά και να υποστηρίξω αυτή μου την επιλογή.
Είναι προτιμότερο να κάνω λάθος επιλογή από το να αφήσω τους άλλους να επιλέξουν για μένα.
Σε ότι αφορά συμπεριφορές ακατονόμαστες από ευτυχώς λίγους «συντρόφους»
Πρέπει να κάνω την εξής παρατήρηση.
Κατά διαστήματα μεμονωμένοι σύντροφοι αλλά και συνιστώσες έχουν δεχθεί προσβλητικές επιθέσεις χωρίς κανένα πολιτικό υπόβαθρο. Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν τέτοιου είδους επιθέσεις ήμουν και εγώ.
Με τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορείς να δημιουργήσεις κανένα Μέτωπο και είναι άδικο για όλους εκείνους που δεν έχουν παρόμοιες συμπεριφορές.
Φυσικό επακόλουθο λοιπόν είναι να μην μπορώ να υπερασπιστώ την κυρίαρχη άποψη του ΜΑΑ καθώς και να μην μπορώ να παραμείνω ούτε μέλος του ΜΑΑ τόσο για πολιτικούς όσο και για ηθικούς λόγους.
Υπάρχει βέβαια και η εκκρεμότητα με την Ελεύθερη Αττική.
Σας παρακαλώ έως την επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καταθέσω στο Περιφερειάρχη την επιστολή παραίτησής μου.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες για τον αγώνα που δώσαμε μαζί.
Αθήνα 10- 4 -2012
Καπάταης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου