Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μία απαραίτητη απάντηση..........


             Διαβάζοντας την κριτική τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου σχετικά με τον απολογισμό του Τοπικού Συμβουλίου της Παλλήνης διαπιστώνω ότι παραλίγο να πιστέψω ότι υπάρχουν κάποιοι από τον Γέρακα που δεν είναι «κόλακες». Με προειδοποιούσαν διάφοροι, αλλά εγώ που δεν έχω εντρυφήσει στην πολιτική και στην διπλωματία, δεν τους πίστεψα...  Αποδείχθηκε όμως ότι παρασύρθηκα και ότι μόνο σκοπό είχαν απλά να «ψαρεύουν» και να μεταφέρουν στο «αφεντικό» ό,τι έπεφτε στην αντίληψη τους.....
      Λοιπόν, κύριε Καρρά, πώς καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι η συνεδρίασή μας ήταν μία παράσταση για να δοθεί μικρόφωνο σε κάποιους; Αυτό καταλάβατε στην ώρα που μας τιμήσατε με την παρουσία σας; Τα οράματα κάποιων από εμάς δεν χρειάζονται μικρόφωνο για να ακουστούν, τις απόψεις μας τις εκφράζουμε ελεύθερα από παλιά. Για αυτό άλλωστε αποφασίσαμε να ανακατευτούμε και στα «κοινά» του Δήμου μας, για να δούμε τα οράματά μας για την πόλη μας να αποκτούν σάρκα και οστά, αλλά … μάταια! Αυτό ακριβώς θέλαμε να παρουσιάσουμε και στους συμπολίτες μας στην Παλλήνη σε αυτήν την συγκέντρωση – απολογισμό: τους λόγους που το έργο του Τοπικού Συμβουλίου αποδείχτηκε τόσο περιορισμένο, σχεδόν μηδαμινό! Λόγοι που δυστυχώς δεν έχουν σχέση μόνο με τον νόμο του «Καλλικράτη»!
     Γιατί παρουσίασε εικόνα αποσύνθεσης το Τοπικό Συμβούλιο, κύριε Καρρά; Για να γίνει απολογισμός που να μας αντιπροσωπεύει «ΟΛΟΥΣ», νομίζω ότι θα έπρεπε ο απολογισμός να έχει συζητηθεί και εγκριθεί σε μια συνάντηση και με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, (πράγμα που ζητήθηκε αλλά ο πρόεδρος δεν την πραγματοποίησε). Τον απολογισμό
που αφορούσε τις αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου και την διεκπεραίωση τους ή μη, αν ακούσατε, την αποδεχθήκαμε … Περί κάποιων ΘΑ,ΘΑ και ΘΑ που ανέφερε ο Πρόεδρος δεν είχαμε ιδέα και αυτό οφείλαμε να το πούμε στον κόσμο.
     Ο κόσμος δεν ήταν πολύς όπως σπεύσατε να τονίσετε, γιατί δυστυχώς έχει σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει από το να έρθει να παρακολουθήσει «πολιτικάντικες παρωδίες», όπως μου είπε κάποιος ... Γιατί δεν χρειαζόταν ο Παλληνιώτης να έρθει να ακούσει τους συμβούλους του Τοπικού του Συμβουλίου να «λιβανίζουν» τον Δήμαρχο. Αυτό περιμένει ο κόσμος, κ. Καρρά, να ακούσει ως απολογισμό του έργου του Τοπικού του Συμβουλίου; Ή περιμένει να ακούσει ποιο είναι το έργο αυτό και τους λόγους που δεν μπόρεσε να είναι μεγαλύτερο; Δεν απορώ βέβαια γιατί εξαίρετε τους δύο τοπικούς συμβούλους, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους ούτε καν αναφέρθηκαν στο έργο του Τοπικού Συμβουλίου, αντίθετα «εξήγησαν» αναλυτικά στον Παλληνιώτη πόσο καλός είναι ο κ. Ζούτσος, επιτιθέμενος κάποιος από αυτούς ακόμη και σε συνάδελφό του Τοπικού Συμβουλίου που τόλμησε να εκφράσει παράπονο για τη στάση του κ. Δημάρχου. Είναι προφανές ότι κατά την άποψή σας αυτό ακριβώς έπρεπε να είναι το «πνεύμα της συνεδρίασης».
     Η ίδια προσωπικά, κ. Καρρά, ζητήματα προς επίλυση έθεσα στον κ. Δήμαρχο; Έθεσα συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται με τον Δήμο και την Κοινωφελή του Επιχείρηση και –ως όφειλα- κοινοποίησα εύλογα παράπονα για δυσλειτουργία και απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου της Παλλήνης με ευθύνη και του Δημάρχου. Προσπάθησα να εξηγήσω στον Παλληνιώτη που με τίμησε με την ψήφο του, ότι από την πλευρά μας θέλουμε να κάνουμε πολλά, αλλά δεν μας το επιτρέπουν. Τα θέματα που οι περισσότεροι από εμάς θέσαμε και κοινωνική αναφορά έχουν και προβλήματα ανέδειξαν. Λυπάμαι ειλικρινά που δεν το καταλάβατε. Ίσως να φταίει το ότι δεν βρεθήκατε από την αρχή στην συνάντησή μας και δεν μπορέσατε να διαμορφώσετε ολοκληρωμένη άποψη. Ίσως όμως και να φταίει πως δεν θέλατε και να την διαμορφώσετε, γιατί δεν σας … επιτρέπεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου