Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Πράξη ζωής από βρετανό δημοσιογράφο




Πράξη ζωής έκανε τα φιλοζωικά του αισθήματα ένας 47χρονος βρετανός δημοσιογράφος. Ο Μπέντζαμιν Μη το 2006 αγόρασε με τη συζυγό του Κάθριν και τα δύο παιδιά τους ένα σπίτι στο Ντέβον το οποίο βρισκόταν μέσα σε έναν παραμελημένο ζωολογικό κήπο.
Ο δημοσιογράφος έσωσε από την ευθανασία που είχαν αποφασίσει οι τοπικές Αρχές 200 ζώα αναμεσά τους λιοντάρια, αρκούδες, τίγρεις, λύκους και μαιμούδες. Όταν η συζυγός του πέθανε σε ηλικία 40 ετών ο δημοσιογράφος έγραψε στη μνήμη της ένα βιβλίο για το ζωολογικό κήπο το οποίο έγινε μπεστ σέλερ και στη συνέχεια κινηματογραφική ταινία που έσπασε ταμεία για την τρυφερότητα και την ευαισθησία της.

Σήμερα ο ζωολογικός κήπος λειτουργεί με 22 εργαζόμενους και 50 εθελοντές με στόχο οι 100.000 επισκέπτες ετησίως να γίνουν μισό εκατομμύριο, ενώ έχουν προγραμματιστεί τριάντα ακαδημαικές έρευνες για τα ζώα που φιλοξενεί. Ο κήπος έγινε παγκοσμίως γνωστός από την ταινία με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντέιμον και Σκάρλετ Γιόχανσον, ενώ ο 47χρονος δημοσιογράφος που μεγαλώνει μόνος του τα δύο ανήλικα παιδιά του αισθάνεται υπερήφανος για το έργο της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου