Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΠΡΕΖΑ TV ©: «ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΩΝ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ»...

ΠΡΕΖΑ TV ©: «ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΩΝ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ»...: Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ Γνωστοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι, που μίλησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε ημερίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος...

Η άλλη όψη του καθεστώτος Τσάβες - Μια αποκαλυπτική καταδίκη από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο


Το δικό μας αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας: πως αντιμετωπίζεται στα αυταρχικά καθεστώτα
Δεν συγκινεί κανέναν νηφάλιο άνθρωπο η επικοινωνιακή αποτίμηση του Ούγκο Τσάβες ως πατερούλη του λαού του. Τα ίδια συνέβαιναν και στην Σοβιετική Ένωση επί πατερούλη Στάλιν. Αργότερα, εκείνοι/ες που έκλαιγαν σαν να έχασαν τον πατέρα τους έμαθαν για τα εκατομμύρια εκτοπισμένους/ες και εκτελεσμένουςες του καθεστώτος. Την εποχή του διαδικτύου οι ειδήσεις κυκλοφορούν γρηγορότερα... ευτυχώς. Η μοίρα των αντικαθεστωτικών στην Βενεζουέλα του Τσάβες και ειδικά των γυναικών αποκαλύφτηκε νωρίς: εδώ μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση: υγ Η παρουσία κυβερνητικών, πολιτικών φίλων του Τσάβες στην κηδεία είναι κάτι "φυσιολογικό". Του Αλέξη Τσίπρα όμως; Τι ζήλεψε από το καθεστώς; (ΑΣ)

Μία πραγματική ιστορία που αποκαλύπτει το κρυφό πρόσωπο της Βενεζουέλας του Τσάβες


Ήταν το 2009 όταν η María Lourdes Afiuni άφηνε τον προφυλακισμένο Eligio Cedeño ελεύθερο λόγω της υπέρβασης του επιτρεπόμενου όριου προφυλάκισης που ορίζει ο νόμος της Βενεζουέλας. Η κίνηση αυτή δεν άρεσε καθόλου στον Ούγκο Τσάβες ο οποίος φυσικά αντέδρασε άμεσα και έντονα. Μέσω της συχνότητας της κρατικής τηλεόρασης ο Τσάβες ζήτησε να δοθεί ποινή φυλάκισης 30 ετών στη δικαστή ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά οτι στα χρόνια του Μπολιβάρ θα είχε εκτελεστεί.

Φυσικά οι αρχές της χώρας υπάκουσαν στην εντολή του προέδρου και συνέλαβαν τη María Lourdes Afiuni η οποία φυλακίστηκε τον Δεκέμβρη του 2009 εν μέσω παγκόσμιας κατακραυγής για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Το

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τους Πρόσφυγες 2013: “Η σιωπή είναι ανοχή;» Συμμετοχές μέχρι 19 Απριλίου


ΑΘΗΝΑ – Τον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους Πρόσφυγες διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά  το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων[1].
Κεντρικό θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι η αντίδρασή μας απέναντι στη ρατσιστική βία και τη μισαλλοδοξία. Πολλές φορές ο φόβος, η άγνοια, το γεγονός ότι πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε μια κατάσταση, μας κάνει να σιωπούμε. Αυτό δεν σημαίνει και ότι αδιαφορούμε. Με ποιους τρόπους μπορούμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας;
Στο Διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού ατομικά με ζωγραφική και έκθεση αντίστοιχα και ομαδικά με αφίσα-κολλάζ, καθώς και μαθητές της Γ’ Τάξης Γυμνασίου, της Α’ Τάξης Γενικού Λυκείου και της Α’ Τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων ατομικά με γραπτό κείμενο (άρθρο για μια τοπική εφημερίδα ή διήγημα ή δοκίμιο) και ομαδικά με οπτικοακουστικό μήνυμα-βίντεο. Επίσης, στο Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος και ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας. Οι μαθητές μπορούν να αποστέλλουν τις συμμετοχές τους στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  μέχρι τις 19 Απριλίου.
Τις συμμετοχές των μαθητών θα αξιολογήσει ειδική Επιτροπή, ενώ η βράβευση θα  πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα μέσα στο 2013. 
Σημείωση: Επισυνάπτονται οι σχετικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας καθώς και σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο και καταχώρηση. Τα βραβευμένα έργα των προηγούμενων ετών καθώς και περαιτέρω πληροφορίες διατίθενται επίσης στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας: www.unhcr.gr.  
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.
 
Με τιμή,
Τομέας Ενημέρωσης
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Γραφείο στην Ελλάδα
Τηλ. 210 6756801, Fax. 210 6756800
www.unhcr.gr
www.1againstracism.gr

Χάστα σιέμπρε, Πολυχρόνη


Photo: edehey @flickr Photo: edehey @flickr
Ο Ούγκο Τσάβες δεν αγαπούσε και πολύ τις δημοκρατικές ελευθερίες. Θα μου πείτε, η έννοια είναι εντελώς αφηρημένη, αλλάζει νόημα και περιεχόμενο ανάλογα με τη χώρα και τον ηγέτη. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς ως δημοκρατική ελευθερία, μπορεί στη σκέψη του Τσάβες να ήταν το παράθυρο από το οποίο έμπαζε η επανάσταση. Κοινώς και ο μακαρίτης έδειρε απεργούς και κυνήγησε συνδικαλιστές, αλλά το έκανε στο όνομα της επανάστασης. Έκλεισε μέσα ενημέρωσης και πήρε ο ίδιος εκπομπή. Για το λαϊκό συμφέρον, φυσικά. Άλλαξε νόμους και κατηγορήθηκε για εκλογική νοθεία. Σιγά! Και ο Φιντέλ, που δεν διατηρεί και την καλύτερη σχέση με τις εκλογές, για το δυνάμωμα της επανάστασης έριξε τις μπάρες. Η εξουσία έχει πάντα το χαρτί της καταστολής στο χέρι, απλώς διατηρεί και το δικαίωμα να του αλλάζει χρώμα. Και, μερικές φορές, η διαφορά του φασίστα από τον επαναστάτη δεν είναι τόσο ευδιάκριτη, ειδικά ως προς τις μεθόδους.
Όμως, αυτή είναι μία άδικη κρίση για τον Τσάβες. Αυτές οι προσωπικότητες πρέπει να κρίνονται με βάση το ιστορικό μέτρο και τις τοπικές συνθήκες. Στην Ευρώπη ο Τσάβες θα είχε καταλήξει στη φυλακή ή στο ψυχιατρείο. Στη Βενεζουέλα καταλήγει ταριχευμένος σε γυάλινο φέρετρο. Ένας λάτιν Λένιν. Επίσης, καλό είναι να κρίνονται και με βάση τις προθέσεις. Δεν μπορείς να στερήσεις από έναν φασίστα πραξικοπηματία του άλλοθι του πατριωτισμού, αλλά ο Αριστερός «κομαντάτε» έχει καλύτερες αναφορές στην ηθική, στη φιλοπατρία και στο συμφέρον των αδυνάτων. Ο φασίστας κινείται για να σώσει τη χώρα από την εξέγερση των αδυνάτων. Ο επαναστάτης, τους κρατάει καθηλωμένους, προσφέροντάς τους την εξέγερση που ψάχνουν.
Όπως κι αν έχει, ο Τσάβες αγαπούσε την πατρίδα του. Και ο Φιντέλ την αγαπάει. Επίσης και οι δύο έχουν ισχυρά λαϊκά ερείσματα αν και, συνήθως, αυτά τα καθεστώτα δεν σου επιτρέπουν να μετρήσεις τη δημοφιλία τους με διάφανο τρόπο. Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι τι στο διάολο συμβαίνει εδώ και ερωτευόμαστε τύπους με τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε. Πιθανότατα, το επιτρέπει η απόσταση και μία αφηρημένη εντύπωση που έχουμε στο μυαλό μας. Οι Έλληνες λατρεύουν τον Κάστρο, αλλά αγνοούν ότι το καθεστώς της Αβάνας είναι ολοκληρωτικό και ανελεύθερο. Λάτρεψαν τον Τσάβες, ξεχνώντας ότι - και αυτός - πραξικοπηματίας ήταν, ενώ ως πρόεδρος ανέστειλε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Κοινώς, αγαπάμε κάτι που δεν θα ανεχόμασταν. Είναι η ρητορική που συνεπαίρνει, όχι οι συνθήκες. Αλλά γουστάρουμε συνθήματα, λάτιν νότες, "χάστα σιέμπρε, κομαντάτε" και "χέσε μέσα, Πολυχρόνη".
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

ΠΡΕΖΑ TV ©: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ- Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ Τ...

ΠΡΕΖΑ TV ©: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ- Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ Τ...: αρθρο Λεωνιδας Βατικιωτης-Unfollow http://leonidasvatikiotis.wordpress.com/ Περίοπτη είναι η θέση που κατέχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια σ...

Οι νέοι Αντιστράτηγοι, Αντιναύαρχοι και Αντιπτέραρχοι

Οι νέοι Αντιστράτηγοι, Αντιναύαρχοι και Αντιπτέραρχοι
Οι νέοι Αντιστράτηγοι, Αντιναύαρχοι και Αντιπτέραρχοι


Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι το ΚΥΣΕΑ, με την υπ’ αριθμό 1/ Σ.3/9-03-2013 απόφασή του, προέβη:

1. Στην τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων, καθώς και Υποστρατήγων, Υποπτεράρχων σε θέση Αντιστρατήγων και Αντιπτεράρχων, αντίστοιχα, ως εξής :
α. ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

(1) Τον Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά (ΑΜ: 42613), ως Διοικητή 1ης Στρατιάς.
(2) Τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη (ΑΜ: 42619), ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού
(3) Τον Αντιστράτηγο Ζαχαρία Βερίγο (ΑΜ: 42632), ως Διοικητή Β΄ ΣΣ

(4) Τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπαρκούκη (ΑΜ: 42633), ως Διοικητή ΣΕΘΑ.

(5) Τον Αντιστράτηγο Αναστάσιο Μανώλα (ΑΜ: 42636), ως ΣΑ/ΣΕΒΑΣ.
(6) Τον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Στυλιανόπουλο (ΑΜ: 42652), ως Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ.

(7) Τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Δεβετζή (ΑΜ: 42658), ως Διοικητή Γ΄ ΣΣ / NRDC-GR.
(8) Τον Αντιστράτηγο Χρήστο Χαλκίδη (ΑΜ: 43445), ως Διοικητή Δ΄ ΣΣ
(9) Τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο (ΑΜ: 43451), ως Α΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ.
(10) Τον Αντιστράτηγο Θεοχάρη Πανόπουλο (ΑΜ: 43459), ως Διοικητή ΑΣΔΥΣ.

(11) Τον Αντιστράτηγο Ευστάθιο Πανυτσίδη (ΑΜ: 43461), ως Διοικητή ΑΣΔΕΝ.

(12) Τον Υποστράτηγο Γεώργιο Ντζιμάνη (ΑΜ: 43481), ως Διοικητή Α΄ ΣΣ.

β. ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
(1) Τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ (ΑΜ: 1631), ως Αρχηγό Στόλου.

(2) Τον Αντιναύαρχο Αλέξανδρο Θεοδοσίου ΠΝ (ΑΜ: 1617), ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.

(3) Τον Αντιναύαρχο (Μ) Ηλία Δημόπουλο ΠΝ (ΑΜ: Μ-568), ως Διοικητή ΔΔΜΝ.


γ. ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

(1) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση (ΑΜ: 12206), ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητή CAOC-7 (COMBINED AIR OPERATION CENTER).

(2) Τον Aντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Πέτκο (ΑΜ: 12465), ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ.

(3) Τον Υποπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Βρεττό (ΑΜ: 12494), ως Διοικητή ΔΑΥ.
(4) Τον Υποπτέραρχο (ΜΗ) Γεώργιο Βορρόπουλο (ΑΜ: 12848), ως Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ.

Χρυσή Αυγή: Μετά τους χούλιγκαν... οι συνδικαλιστές



Τα προγράμματα κατήχησης παιδιών είναι μόνο μία από τις απόπειρες εξάπλωσης. Η οργάνωση που άρχισε τη στρατολόγηση μελών από τα γήπεδα, ως κόμμα του Κοινοβουλίου τώρα προσπαθεί να προσεγγίσει διάφορες κοινωνικές ομάδες δραστηριοποιούμενη και στον συνδικαλισμό

Ηταν Μάιος του 2007 όταν η ιστοσελίδα Αντεπίθεση, που εξέφραζε το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, χαιρέτιζε τη δημιουργία του μπλογκ Λευκός Ακτιβισμός. Εκεί, τόνιζαν οι συντάκτες της ιστοσελίδας, θα εμπνέονταν τα μέλη τους για μεθόδους εξάπλωσης των αντιλήψεών τους στο πεζοδρόμιο. Εξι μήνες αργότερα, δημοσιεύεται στον Λευκό Ακτιβισμό κατάλογος με 88 τρόπους δράσης (αριθμός που για τους νεοναζί παραπέμπει στον χαιρετισμό Heil Hitler). Μεταξύ άλλων προτείνουν στρατολόγηση νέων, αναδιοργάνωση των μεγαλυτέρων σε πολυφυλετικές γειτονιές, προσπάθεια διάδοσης των ιδεών σε λύκεια και πανεπιστήμια, στρατολόγηση δασκάλων και μαθητών, ίδρυση τοπικών γραφείων. Παράλληλα συμβουλεύουν τα μέλη τους να φυλάσσουν σε ασφαλές σημείο τα όπλα που έχουν στην κατοχή τους και ζητούν από τους σκίνχεντς (νεοναζί) της οργάνωσης «να κρατούν αξιοπρεπή συμπεριφορά και να μην καρφώνονται από μακριά».
Από τότε η οργάνωση προσπαθεί να διαδώσει τα μηνύματά της και με άλλους τρόπους. Μετά την είσοδό της στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να διεισδύσει και σε διάφορους εργασιακούς

Εορτασμός ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013


Koulouma 2013_A5_flyerA_teliko Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013, ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης διοργανώνουν τα Κούλουμα 2013. Μία γιορτή που έχει καθιερωθεί και αποτελεί εδώ και χρόνια θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.
Ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του πρώην εκθεσιακού κέντρου EXPO ATHENS στην Ανθούσα που παραχωρήθηκε δωρεάν για το σκοπό αυτό.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει όπως κάθε χρόνο χορό, τραγούδι και παραδοσιακά εδέσματα για τους δημότες καθώς και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.
Για ακόμη μια φορά, καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης θα είναι η ενεργή συμμετοχή των τοπικών συλλόγων που θα προσφέρουν την αμέριστη βοήθειά τους προκειμένου το κοινό που θα παρευρεθεί να απολαύσει ποικίλες παραδοσιακές γεύσεις και άρτια εξυπηρέτηση. Όπως κάθε χρόνο, σας περιμένουμε και φέτος, να γιορτάσουμε μαζί, να ξεχαστούμε και να περάσουμε όμορφες στιγμές γεμάτες διασκέδαση

Απόκριες στον Λόφο Παλλήνης


ΣΚΟΥΡΙΕΣ Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ νο2..ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 100.000 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..




ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΕΞΟΡΥΞΗ

Ενας από τους επιστηµονικούς φορείς που αντιδρούν σθεναρά στην εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική είναι το ΤΕΕ/ΤΚΜ, που αποτελεί –βάσει του καταστατικού του- θεσµοθετηµένο τεχνικό σύµβουλο της πολιτείας. Στο πόρισµα του ΤΕΕ/ΤΚΜ λοιπόν αναφέρεται ότι «το έργο δεν αποτελεί µία µεµονωµένη τεχνική παρέµβαση, αλλά ένα ευρύτατο εγχείρηµα για τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, του οποίου η συνολική επίδραση στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον δεν µπορεί να αντιµετωπίζεται ως άθροισµα των επιµέρους εκτιµώµενων δυσµενών συνεπειών κάθε επέµβασης». Με απλά λόγια
πρόκειται για τη Χαλκιδική, έναν πλούσιο σε φυσικό κάλος νοµό µε υπέροχες παραλίες και τόπους αναψυχής, ίσως το σηµαντικότερο προορισµό τουριστών της Β. Ελλάδας, µε µεγάλης κλίµακας τουριστικές εγκαταστάσεις και επίσης αποτελεί το µοναδικό τόπο προσέλκυσης θρησκευτικού τουρισµού για το Αγιο Ορος.

Κατά συνέπεια έπρεπε να σταθµιστεί το προσδοκώµενο όφελος από την εν λόγω εξορυκτική δραστηριότητα σε σχέση µε τις υπάρχουσες δραστηριότητες και υποδοµές. Με άλλα λόγια θα έπρεπε να υπολογίσουµε: «Τι κερδίζει ο ιδιώτης… και τι καταστρέφει το δηµόσιο για να κερδίσει ο ιδιώτης». Αυτός ο υπολογισµός δεν έγινε ποτέ. Ισως γιατί αν κάποιος τολµήσει να ψάξει αυτά τα νούµερα φτάνει σε αδιέξοδο. Σύµφωνα µε τους ειδικούς, προκειµένου να εξαντληθούν τα αποθέµατα του

Στην Ελλάδα το 2013: Σεμινάρια για συσσίτια!

ΕΦΕΤ: Σεμινάρια εκπαίδευσης εθελοντών για τα συσσίτιαΕίναι μια θλιβερή απόφαση της κρίσης: ο ΕΦΕΤ έχει αρχίσει σεμινάρια για όσους εθελοντές θέλουν να βοηθήσουν στη διανομή συσσιτίων σε εκείνους που δε μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο φαγητό.
Στην Ελλάδα της κρίσης όλο και περισσότεροι στρέφονται στα συσσίτια. Και αυτό «γεννά» ανάγκη να βρεθούν εθελοντές για να δώσουν χείρα βοηθείας. Και σε αυτό το πνεύμα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ξεκίνησε προγράμματα κατάρτισης σε απασχολούμενους - εθελοντές σε συσσίτια και μονάδες διανομής τροφίμων για απόρους σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και όταν τελειώσουν θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες / εκπαιδευομένους χειριστές τροφίμων από τον ΕΦΕΤ ύστερα από τη διεξαγωγή κατάλληλων εξετάσεων.
Τα προγράμματα κατάρτισης του ΕΦΕΤ στοχεύουν να καλύψουν δύο βασικούς άξονες εκπαίδευσης: πρώτον τη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και δεύτερον τη συνδρομή του ΕΦΕΤ στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά αυτών των ανθρώπων.
Το πρώτο σεμινάριο έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Δήμο Κηφισιάς.

Έκλεψαν 8 προτομές τους τελευταίους 6 μήνες!

  • imerisia.gr
Έκλεψαν 8 προτομές τους τελευταίους 6 μήνες!Οι τελευταίες προτομές που “έκαναν φτερά” απο το Δήμο Αθηναίων, ήταν του Νίκου Καζαντζάκη και του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.Οκτώ χάλκινες προτομές κλάπηκαν τους τελευταίους έξι μήνες από τους δρόμους της Αθήνας, με τελευταίες αυτές του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και του ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco), που εξαφανίστηκαν μέσα από τον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, στα μέσα Ιανουαρίου. Οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τα χάλκινα γλυπτά, αφήνοντας μόνο τις μαρμάρινες βάσεις τους.
Η αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα Παιδείας, Νέλλη Παπαχελά, δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως έχουν καταγραφεί επίσης πολλές αποτυχημένες απόπειρες, αφού αρκετές προτομές βρέθηκαν κατεβασμένες από τις βάσεις τους και παρατημένες, διότι οι επίδοξοι κλέφτες δεν κατάφεραν εντέλει να τις μεταφέρουν.
Το γεγονός πως τέσσερις από τις οχτώ χαμένες προτομές εντοπίστηκαν σε σκραπατζίδικα (επιχειρήσεις εμπορίας χαλκού) στον Ασπρόπυργο, κινεί τις υποψίες στην κατεύθυνση της εμπορίας χαλκού και για τις υπόλοιπες.
«Η φύλαξη καθίσταται αδύνατη, μιας και χάλκινα αγάλματα βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την Αθήνα. Οι δράστες φαίνονται πολύ τολμηροί, αφού δεν πτοούνται ούτε από τα κεντρικά σημεία, στα οποία οι προτομές είναι τοποθετημένες. Για παράδειγμα, από φωταγωγημένο σημείο του κέντρου της πρωτεύουσας, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας και Πατησίων, έχει αφαιρεθεί η προτομή του Ψαρρού» σημειώνει η κ. Παπαχελά.
Διαβάστε
Ποιοι και γιατί "αποκεφαλίζουν" προτομές και κλέβουν μπρούτζινα αγάλματα!

Αίγυπτος: Θανατική ποινή για τους 21 οπαδούς


Την απόφαση για την επιβολή της θανατικής ποινής σε 21 οπαδούς για το ρόλο τους στα φονικά επεισόδια που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2012 κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, επιβεβαίωσε αιγυπτιακό δικαστήριο.
Αίγυπτος: Θανατική ποινή για τους 21 οπαδούς
Τα επεισόδια ξέσπασαν κατά την διάρκεια του αγώνα μεταξύ της ομάδας του Καΐρου Αλ Αχλί και της Αλ Μάσρι από το Πορτ Σάιντ και συνεχίστηκαν στους δρόμους του Πορτ Σάιντ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 70 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 1.000.
Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης άλλα πέντε άτομα σε ισόβια κάθειρξη.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Νέες ανακλήσεις προϊόντων με DNA αλόγου

Νέες ανακλήσεις προϊόντων με DNA αλόγου Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Ειδικότερα, σε συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων και ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:

* «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,

* «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,

* «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και

* «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014

που παράγονται από την εταιρεία "T&T Foods ΑΕ" (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση "Χούτος Catering AE".

* «Κεμπάπ κατεψυγμένο «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ" (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής).

Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση "Ζηκούδη Β. ΕΠΕ"

* Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης "Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, που επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο που ήδη ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ της 28ης Φεβρουαρίου 2013.

Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου. Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία "ГОВЯДИНа" σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν, διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).

ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !: Chomsky: ουδέποτε έγραψα τις «10 στρατηγικές χειρα...

ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !: Chomsky: ουδέποτε έγραψα τις «10 στρατηγικές χειρα...: Το κείμενο «Οι 10 στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών» κυκλοφορεί μαζικά από το καλοκαίρι, γράφει ο Jean Bricmont, (στα ισπανικά, γαλλικά...

Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα της Γυναίκας




της Χριστίνας Φίλλιπα
8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Αν και οι πρώτες εκδηλώσεις γυναικείων αντιδράσεων ενάντια στην καταπίεση που βίωναν διαχρονικά οι γυναίκες μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησαν δειλά κατά την περίοδο του διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης,  οι κορυφαίες κινηματικές στιγμές υπήρξαν στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα,  ο οποίος σηματοδοτήθηκε απ την εκβιομηχάνιση , την πληθυσμιακή έκρηξη και τις ριζοσπαστικές ιδεολογίες.

Η γέννηση του φεμινιστικού κινήματος θεωρείται το 1848, στη Νέα Υόρκη όταν μία ομάδα γυναικών, με επικεφαλής τη Λουκριτία Μοτ και την Ελίζαμπεθ Κάντυ Στάντον, συγκάλεσαν το πρώτο συνέδριο στην ιστορία του φεμινιστικού κινήματος. Εκεί εκτός από το αίτημα της πολιτικής ως ψήφου παρουσιάζονται οι περιορισμοί που επιβάλλονται στις γυναίκες, στις σπουδές, την εργασία και το γάμο.
Στο ξεκίνημά τους όμως οι διεκδικήσεις των γυναικείων οργανώσεων, έίχαν διαφορές. Γυναικείες οργανώσεις της ανερχόμενης αστικής τάξης που διεκδικούν ψήφο κατά κύριο λόγο  και οι άλλες που αξίωναν  με ταξικά κριτήρια για ίσα εργατικά δικαιώματα με τους άνδρες, και συμπεριελάμβαναν

Ο "ΠΑΛΛΗΝΕΑΣ" ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ !!!!!!!!

Ο "ΠΑΛΛΗΝΕΑΣ" ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ !!!!!!!!

Την Κυριακή 07/04/2103 ο " Παλληνέας" θα παρακολουθήσει την παράσταση
"Μια τρελή,τρελή σαραντάρα" του Σακελάριου-Γιαννακόπουλου στο θέατρο Μικρό Παλλάς.Την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Βίκυ Σταυροπούλου, Νεφέλη Ορφανού, Δημήτρης Μαυρόπουλος , Βάσω Γουλιελμάκη, Ελένη Κρίτα, Στράτος Χρίστου, Κων/νος Κακούρης, Γιώργος Δεπάστας.

Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ και στα γραφεία του Συλλόγου,Εθ.Αντιστάσεως 8, κάθε Τετάρτη 18.00μμ-20.00μμ.

Δημοτική Οικολογική Συνεργασία: Συμπαραστάτης του Δημότη - Μία ακόμη αργομισθία;



Ανακοίνωση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας για τον Συμπαραστάτη 
Μετά πολλών επαίνων καθιερώθηκε ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη. Τα ερωτήματα που τέθηκαν για την χρησιμότητα του νέου θεσμού ήταν πολλά. Ωστόσο, η καθιέρωση του Συμπαραστάτη του Δημότη αποτελεί ένα βήμα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών, ιδίως των ασθενέστερων. Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία είχε εκφράσει την άποψη ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη πρέπει να έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και να μην μετατραπεί σε ένα κουτί παραπόνων.



Το θέμα αυτό ανέδειξε στο Δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Νούτσου η οποία επεσήμανε ότι μία από τις νομικές του υποχρεώσεις, είναι και η λογοδοσία ενώπιον του κοινωνικού συνόλου με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων που παρουσιάζεται απ΄ τον ίδιο σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.



Μέχρι σήμερα αγνοείται η ετήσια έκθεση η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τα αιτήματα και τις καταγγελίες δημοτών και κυρίως τι έπραξε ο Συμπαραστάτης του Δημότη. Ακόμη ποιες προτάσεις έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών.



Τελικά δικαίως τίθεται το ερώτημα: Πως δηλαδή μία έμμισθη θέση έχει καταλήξει αργομισθία;

Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος " Νέα Παλλήνη " , (Έτος Ιδρύσεως 1979): Ο Σύλλογος "Νέα Παλλήνη" πάει θέατρο.

Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος " Νέα Παλλήνη " , (Έτος Ιδρύσεως 1979): Ο Σύλλογος "Νέα Παλλήνη" πάει θέατρο.

Υπερψηφίστηκε η πρόσβαση σε μυστικά των υπό αποκρατικοποίηση εταιρειών

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για την πρόσβαση σε πληροφορίες και εμπιστευτικά στοιχεία επιχειρήσεων ενόψει των αποκρατικοποιήσεων.
Υπερψηφίστηκε η πρόσβαση σε μυστικά των υπό αποκρατικοποίηση εταιρειώνΗ κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η τροπολογία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει στις αρχές Απριλίου η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, καθώς οι επενδυτές, για να μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις, πρέπει να γνωρίζουν συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία. Έπειτα από τις σφοδρές αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα αναδιατυπώσεις στην τροπολογία αυτή και πλέον ορίζεται ότι οι πληροφορίες θα είναι δυνατό να δίνονται μόνο σε προεπιλεγέντες επενδυτές. Με την αρχική διατύπωση τα στοιχεία ήταν δυνατό να δίνονται στους «υποψήφιους» επενδυτές.
Εξάλλου, με αναδιατύπωση η κυβέρνηση εξασφαλίζει ότι η δυνατότητα παροχής εμπιστευτικών πληροφοριών που προβλέπεται από την τροπολογία, δεν θα περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν ή σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την εθνική άμυνα της χώρας, η δε παροχή των πληροφοριών αυτών από την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ θα χορηγείται μόνο ύστερα από σχετική έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Όμως ούτε και

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ξένιος Ζευς εναντίον ναρκομανών

Δήλωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρη Βαρνάβα

Φαίνεται πως υπέστη μετάλλαξη ο Ξένιος Ζευς, αυτό το υπερτροφικό και κτηνώδες τέκνο του κ. Δένδια. Χτες λοιπόν, αντί του πογκρόμ μεταναστών ο Ζευς επιδόθηκε σε επιχείρηση-σκούπα κατά ναρκομανών, οι οποίοι καταγγέλλεται πως μεταφέρθηκαν ομαδικά στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας. 

Τέλος λοιπόν στα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, ενώ στα αντίστοιχα Τμήματα που δημιουργήθηκαν στα Νοσοκομεία φημολογείται πως, αντί ψυχιάτρου, εφεξής θα προΐσταται αξιωματικός των ΜΑΤ.

Το τραγικό είναι πως το πογκρόμ εξελίσσεται ενώ ταυτόχρονα στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο κατά των ναρκωτικών, από το οποίο ο σκοταδισμός και αυταρχική πολιτική επιχειρούν να αφαιρέσουν κάθε ίχνος σύγχρονης αντίληψης, ώστε να το μετατρέψουν αποκλειστικά σε ζήτημα σωφρονιστικής πολιτικής.

Η ΟΕΝΓΕ πιστεύει πως το ζήτημα των ναρκωτικών αποτελεί βαθύτατο κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να χαραχθεί εθνική στρατηγική, στην οποία καμία θέση δεν έχουν οι δυνάμεις καταστολής.

Για αυτό ζητά να πάψει αμέσως η επιχείρηση-σκούπα και να ενισχυθούν οι δομές απεξάρτησης με προσωπικό, υποδομές και πόρους.

Γιώργος Κατρούγκαλος, Η κρίση και η διέξοδος | MediΑ Oasis |

Γιώργος Κατρούγκαλος, Η κρίση και η διέξοδος | MediΑ Oasis |

Γιατί το δυτικό πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο μισούσε τον Τσάβες | MediΑ Oasis |

Γιατί το δυτικό πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο μισούσε τον Τσάβες | MediΑ Oasis |

Γιατί το δυτικό πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο μισούσε τον Τσάβες | MediΑ Oasis |

Γιατί το δυτικό πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο μισούσε τον Τσάβες | MediΑ Oasis |

Γιατί το δυτικό πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο μισούσε τον Τσάβες | MediΑ Oasis |

Γιατί το δυτικό πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο μισούσε τον Τσάβες | MediΑ Oasis |

Η 14χρονη που έκανε περήφανη διαδικτυακά την Ελλάδα [Βίντεο]


Η 14χρονη, Ελένη Κέμπσον, μαθήτρια της Γ' τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης,  κέρδισε σε έναν διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό τραγουδιού ανάμεσα σε 1.250 άλλα τραγούδια από όλο τον κόσμο!

Το τραγούδι της «Το ροζ δεν είναι χρώμα, είναι χαρακτήρας» («Pink is Not a Color it's an Attitude») που έγραψε η ίδια αναδείχθηκε πρώτο στο διαδικτυακό διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού με τίτλο «Beat 100».

Μάλιστα, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχει ξανακερδίσει η χώρα μας με μια 17χρονη από την Καβάλα, όπως σας είχαμε γράψει.

Η Ελένη με τη σειρά της πλέει σε πελάγη ευτυχίας: «Νιώθω πολύ όμορφα, λογικό δεν είναι;»

Το σημαντικό όμως είναι ότι θεωρεί πως η πρώτη της θέση είναι μια ευκαιρία να κάνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο της, αλλά και όσοι φοιτούν σε αυτό: «Κάνουμε οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου μάθημα σε λυόμενες αίθουσες», αναφέρει.

«Δεν υπάρχει σίτιση, ενώ υπάρχει και πολύ σοβαρό πρόβλημα στη μεταφορά όσων πάμε στο σχολείο από μακριά».

Η Ελένη Κέμπσον καθημερινά διανύει 150 χιλιόμετρα με ταξί για να πάει και να έρθει στο σχολείο της από τον Μόλυβο στη Μυτιλήνη: «Κάθε λίγο και λιγάκι η μεταφορά μας διακόπτεται, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί ο μεταφοράς. Ασχημες καταστάσεις».

Η ίδια είναι παιδί ενός ζευγαριού Άγγλων που μαγεύτηκαν από την ομορφιά του λεσβιακού τοπίου και αποφάσισαν να ζήσουν στον Μόλυβο από τότε που η Ελένη ήταν ενός έτους, η 14χρονη μαθήτρια αποφάσισε να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, όταν ενημερώθηκε γι' αυτόν από τον ξυλογλύπτη πατέρα της.

Γύρισε το τραγούδι της στο μοναδικό χειμωνιάτικο τοπίο της παραλίας στην Εφταλού και το ανέβασε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού!

Πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε από όλο τον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα το τραγούδι, το οποίο είναι μια μπαλάντα για τα προβλήματα που η Ελένη αντιμετώπισε με συμμαθήτριές της στο σχολείο, ήταν ήδη στην πρώτη θέση. Τη Δευτέρα αναδείχθηκε και επίσημα πρώτο, με δεύτερη μια συνομήλική της από τις ΗΠΑ.

«Στην αρχή», λέει η Ελένη, «ούτε που το περίμενα πως μπορεί να κερδίσω... Την τελευταία εβδομάδα, όταν άρχισα να σταθεροποιούμαι στην πρώτη θέση, άρχισα να το φαντάζομαι. Πλέον άρχισα να μην το πιστεύω ξανά. Γι' αυτό σκέφτομαι πια μόνο τη συναυλία του σχολείου μου και μια ροκ συναυλία που ετοιμάζουμε επίσης...».

Ενθουσιασμένη είναι όμως η Ελένη και για το ότι την επιτυχία της αγκάλιασαν οι φίλοι και συμμαθητές της. «Το βραβείο είναι 400 δολάρια, αλλά με νοιάζει ότι όποιον βλέπω στο σχολείο με ρωτάει "νικήσαμε;".

Με νοιάζει που δεν νίκησα εγώ, αλλά νικήσαμε όλοι μαζί εκεί στο σχολείο, που στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες», καταλήγει.

Ενώ μας υπόσχεται κι άλλα τραγούδια, πολλά άλλα όμορφα τραγούδια.

Πηγή: ''Ελευθεροτυπία''

Αίτημα Συλλόγου σχετικά με την τήρηση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών 304-305

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής σε αίτημα του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού και Οικιστικού Συλλόγου «Γρηγόρης Λαμπράκης» σχετικά με την τήρηση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών 304-305.
 
Κοινοποιώντας το έγγραφο του Συλλόγου στον ΟΑΣΑ Ο Δήμος Παλλήνης ζητά με τη σειρά του την πιστή εφαρμογή των δρομολογίων κάτι που και ο ΟΑΣΑ ζητά με τη σειρά του από τον Ο.Σ.Υ. (ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.) 
 
Δείτε την επιστολή του Δήμου Παλλήνης ΕΔΩ
 
Δείτε την επιστολή του ΟΑΣΑ ΕΔΩ
 
Ο Δήμος Παλλήνης συνεχίζει με συνέπεια να στηρίζει και να προωθεί προς επίλυση, δικαιολογημένα αιτήματα φορέων της περιοχή

Παλλήνη: Θεατρική Παράσταση "Κύριε Μπαμπά" - Τελευταίες παραστάσεις 9 και 10 Μαρτίου

Μια πενταμελής οικογένεια που έχει ως μοναδικό πόρο το μισθό του καθηγητή και συγχρόνως αυταρχικού πατέρα αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.Έτσι, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας αποφασίζουν να δουλέψουν κρυφά. Η απασχόληση που βρίσκουν δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτική για τον μπαμπά, ο οποίος εμπλέκεται άθελά του σε απρόσμενες καταστάσεις.
Η κυρία Νεοπλουτίδου (όνομα και πράγμα, μητέρα ενός από τους μαθητές του), θα δημιουργήσει πρόβλημα στην οικογένεια. Για την παρεξηγημένη κατάσταση στην οποία θα βρεθεί μπλεγμένος, ο κύριος Ναπολέον ενημερώνεται από ένα συνάδελφό του. Και τότε...ποιός ε΄δε τον Ναπολέοντα και δεν τον φοβήθηκε.

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση τροποποίησης διατάξεων του Κανονισμού λειτουργίας του Κοινοβουλίου, που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Σώματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης... Με την πρόταση, επιχειρείται ένας συγκερασμός της ανάγκης τήρησης του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της Βουλής, με περικοπές στις απολαβές των υπαλλήλων της - και της ανάγκης εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, για την οποία διαπιστώνεται πως απαιτείται υπερωριακή απασχόλησή τους.

Έτσι, η τροποποίηση του Κανονισμού προβλέπει τη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων κατά 30 (στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης γίνεται λόγος για 14) και την εξίσωση των αποδοχών, των επιδομάτων και των αποζημιώσεων των υπαλλήλων της Βουλής, με τις αντίστοιχες που ισχύουν για τους υπαλλήλους του υπουργείου των Οικονομικών.
Οι ώρες της υπερωριακής απασχόλησής τους επίσης, καθοριζόμενες από αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής, δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις 52 το μήνα. Τέλος, επιχορηγήσεις της Βουλής προς μη κυβερνητικές οργανώσεις, αναρτώνται για λόγους διαφάνειας στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων εντός πέντε ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης.

Από την άλλη ωστόσο, στην τροποποίηση προβλέπεται ότι «για την εξυπηρέτηση ιδιαίτερων αναγκών λειτουργίας του Κοινοβουλίου» και με «αιτιολογημένες» τις σχετικές αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής, είναι δυνατή η απασχόληση του προσωπικού ακόμα περισσότερο, υπό την προϋπόθεση της τήρησης του προϋπολογισμού της Βουλής εντός των ορίων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016 και εφόσον το χρονικό διάστημα της εντατικοποίησης αυτής, δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες κατ' έτος.

Όπως ανέφερε ο Ευ. Μεϊμαράκης σε διευκρινίσεις του προς κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιθυμεί την εργασία των υπαλλήλων «τα Σαββατοκύριακα, ή τα Χριστούγεννα» θα πρέπει να εκδώσει πρώτα ΦΕΚ με τις υπερωρίες τους, «αλλιώς η Βουλή δεν θα μπορεί να λειτουργήσει».

Στην σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, το επίμαχο άρθρο 1 για τις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής, καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Ο Θοδωρής Δρίτσας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του καταδικάζει την αντικανονική διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση προκειμένου να επιφέρει τις αλλαγές αυτές (ξεκίνησε με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σε αντίθεση με τις επιταγές του Συντάγματος που προβλέπουν τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής), αλλά και αντιτίθεται στο «νέο πτωχολόγιο» του δημοσίου τομέα. Ο κ. Δρίτσας εξήρε την παραγωγική εργασία των υπαλλήλων της Βουλής και κατήγγειλε τη «χυδαία επίθεση» που δέχθηκαν, με τον «κοινωνικό αυτοματισμό» που ακολούθησε.

Ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ από την πλευρά του εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του στη λογική του διαχωρισμού των εργαζομένων σε «ρετιρέ και υπόγεια» και στην «πολιτική που μέσω προνομίων οδηγεί στην εξαγορά ή στη χειραγώγηση εργαζομένων». Από την άλλη ωστόσο, εκφράζει την αντίθεσή του και σε κάθε περίπτωση μείωσης μισθών σε όλους τους κλάδους, διακρίνοντας ως στόχο της κυβέρνησης «την προς τα κάτω εξίσωση όλων των αμοιβών των εργαζομένων».

Ολοκληρώθηκε το έργο:Στήριξη πρανών στην οδό Αργιθέας ΔΕ Παλλήνης


Ακόμη ένα έργο υποδομής παραδίδεται σήμερα στους κατοίκους του Δήμου Παλλήνης με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης των πρανών της οδού Αργιθέας της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με το οποίο επιλύεται οριστικά το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην οδό και η διακοπή της κυκλοφορίας. Η κατασκευή τοιχίου στο συγκεκριμένο σημείο ήταν απολύτως επιβεβλημένη καθώς αποτελούσε για χρόνια ένα πολύ επικίνδυνο σημείο διέλευσης οχημάτων και πεζών, τόσο λόγω των κατολισθήσεων όσο και λόγω της κατάστασης του οδοστρώματος. Στην οδό Αργιθέας εκτός από την κατασκευή τοιχίου έγιναν εργασίες αποκατάστασης, διαπλάτυνσης οδοστρώματος και ασφαλτόστρωση.
Η οδός Αργιθέας συνδέει την οδό Ελαιώνων με το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο και την Λεωφόρο Μαραθώνος. Η παράδοσή της στην κυκλοφορία, με ασφάλεια για πεζούς και οχήματα, είναι κομβικής σημασίας έργο που θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στο κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης. 
Στήριξη πρανών στην οδό Αργιθέας ΔΕ Παλλήνης
Στήριξη πρανών στην οδό Αργιθέας ΔΕ Παλλήνης

newsalamina.net: Κανείς δεν εγγυάται για τις καταθέσεις των πολιτών...

newsalamina.net: Κανείς δεν εγγυάται για τις καταθέσεις των πολιτών...: Πρόκειται για μία σοβαρότατη απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου η οποία αφορά τις καταθέσεις των πολιτών....

Ραγκούσης: Η Ελλάδα κινδυνεύει από τις ολοκληρωτικές ιδέες, όχι από τα παιδιά νόμιμων μεταναστών


Παραθέτω ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση στη δημόσια εκδήλωση - συζήτηση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με θέμα: «Τι ιθαγένεια θέλουμε για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται ή ανατρέφονται στην Ελλάδα»:

Νομίζω ότι όλοι όσοι έχετε ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου απόψε, έχετε πλήρη επίγνωση μιας μεγάλης αλήθειας. Ουσιαστικά δεν μιλούμε για το Νόμο 3838, αυτή είναι η αλήθεια, μιλούμε για κάτι πάρα πολύ σοβαρό το οποίο..



...δεν είναι συγκυριακό, δεν αναφέρεται στις τρέχουσες πολιτικές αντιπαραθέσεις, θα έλεγα ότι ίσως είναι με όρους, αν μου επιτρέπετε μια τέτοια προσέγγιση, με όρους ιστορικότητας, το πιο σοβαρό θέμα με το οποίο θα μπορούσε να καταπιάνεται αυτή τη στιγμή η δημόσια συζήτηση γιατί προφανώς δεν αφορά το παρελθόν. Αφορά το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, της Ελλάδας.

Σʼ αυτή την προσπάθεια που γίνεται, επαναλαμβάνω, όχι για να υπερασπιστεί κανείς ένα νόμο του

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ … ΥΠΗΡΕΣIΕΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΣ

Ο Αξιωματικούλης της ΕΛ.ΑΣ δεν ήταν μόνο πιλότος, αλλά πέρασε και από πόστα όπως το 
περιβόητο Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Μάλιστα τη «μαύρη» εκείνη περίοδο του παραδικαστικού της Μπουρμπούλια, πιλοτάριζε... και το ιδιωτικό ελικόπτερο χρηματιστή, στα γραφεία του οποίου οι … ανταγωνιστές του είχαν βάλει βόμβα. 
ον τελευταίο χρόνο μαθαίνουμε πως ο πιλότος αυτός είναι στη διάθεση Ρουμάνου επιχειρηματία που έχει συστήσει εταιρεία ενοικιάσεως ελικοπτέρου, την νομιμότητα της οποίας διερευνά το ΣΔΟΕ Αττικής, με αποτέλεσμα το πτητικό της μέσο να έχει καθηλωθεί στα Σπάτα και ο Έλληνας πιλότος να έχει … μαραζώσει. 
Μας λένε πως ο Ρουμάνος επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί στο Βουκουρέστι σε 15ετή κάθειρξη και πως επέλεξε τον συγκεκριμμένο πιλότο, επιδή έχει … άκρες με τις αρχές. Εμείς ρωτάμε, μήπως έχει και «πλάτες» και πιο συγκεκριμμένα , γυναίκας που είναι Ανώτατος Αξιωματικός στην ΕΛ.ΑΣ. Να θυμίσουμε ο όρος «Ανώτατος» αφορά από το βαθμό του Ταξιάρχου και πάνω ..;

«Ξεσκονίζουν» το πόθεν έσχες των υπαλλήλων του υπ.Οικονομικών

Αφού εντόπισαν 130 στελέχη που έστελναν εμβάσματα στο εξωτερικόΑπό έλεγχο «πόθεν έσχες» θα περάσουν όλοι οι διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες των εφοριών, τελωνείων, ΣΔΟΕ και άλλων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Με υπουργική απόφαση ο κ. Γιάννης Στουρνάρας καθορίζει τα κριτήρια και τη διαδικασία βάσει των οποίων θα διενεργηθούν έλεγχοι της περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες», των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Για το έτος 2013, το δείγμα που θα ελεγχθεί θα αποτελείται από όσους:

α) ασκούν ή έχουν ασκήσει κατά την τελευταία τριετία τα καθήκοντα του προϊσταμένου Οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης ή τμήματος στις οργανικές μονάδες που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και στην Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

β) ασκούν τα καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές Δ/νσεις των παραπάνω υπηρεσιών τουλάχιστον για δύο (2) έτη.

Οι έλεγχοι του «πόθεν έσχες» θα διενεργηθούν, κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με εμπιστευτικό πρόγραμμα που θα υποβάλλει η αρμόδια υπηρεσία στον υπουργό.

Θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι υπηρεσίες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Για το έτος 2013 θα διενεργηθούν τουλάχιστον 240 τέτοιοι έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης.
 
Η απόφαση αυτή του υπουργού Οικονομικώβν έρχεται λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικα, σύμφωνα με την οποία με εντολή Θεοχάρη ελέγχθηκαν και εντοπίστηκαν 130 υπάλληλοι του υπουργείου που έβγαζαν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού με εμβάσματα.