Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Nα δοθεί η λίστα των 1754 μεγαλοοφειλετών στη δημοσιότητα! Οχι άλλη συγκάλυψη και κοροϊδία !!



Ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ισχυρίζεται ότι «οι εταιρίες του Ομίλου και ο κ. Δασκαλαντωνάκης είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες και εκπληρώνουν εις το ακέραιο τις από το νόμο απορρέουσες σχετικές υποχρεώσεις τους».
 

Απειλεί με αγωγές και προκαλεί τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Βουλής να δώσει τη λίστα με τους φοροοφειλέτες στη δημοσιότητα.

Aυτό πρέπει να γίνει, αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν. Δύο βουλευτές τουλάχιστον διαβεβαίωσαν δημοσίως ότι το όνομα του πεθερού του υπουργού που χρωστάει μισό δις υπάρχει στη λίστα των 1754 μεγαλοοφειλετών που τους έδωσαν να δουν αλλά δεν τους επέτρεψαν να πάρουν αντίγραφο.

Πρόκειται για την κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ και τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος στο κανάλι ΕXTRA3, όταν ρωτήθηκε για την αποκάλυψη της κ. Βόζεμπεργκ παραδέχθηκε ότι «υπάρχει». Επιπλέον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθης Παναγούλης, με ερώτησή του αποκάλυψε "on air" το όνομα του κ. Δασκαλαντωνάκη.
 
Οι βουλευτές της προηγούμενης Βουλής είδαν τη λίστα των 1754 φοροοφειλετών (συνολικά χρωστούν 15,5 δις ευρώ) αλλά δεν τους επετράπη να λάβουν αντίγραφα ούτε να κρατήσουν σημειώσεις. Το spirospero.gr πριν αποκαλύψει το όνομα ρώτησε τέσσερις ακόμη βουλευτές, που επιβεβαίωσαν την πληροφορία.
Το γραφείο Τύπου του Ομίλου του κ. Δασκαλαντωνάκη, παρουσιάζεται σήμερα, μετά από τέσσερις μέρες και ζητάει τη δημοσίευση της λίστας. Τι έχει συμβεί;

Οι εκδοχές είναι οι εξής:

Πρώτον, να είναι ανενημέρωτο. Δεύτερον, να συνέβη κάτι μαγικό. Τρίτον, να ποντάρουν στην απόφαση να μη δημοσιευτεί η λίστα. Για αυτό ζητάμε τη δημοσίευση της λίστας και παράλληλα ο Υπουργός Οικονομικών να δηλώσει αν υπήρχε βεβαιωμένη οφειλή 500 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν αποκλείεται ο κ. Δασκαλαντωνάκης να προχώρησε σε ρύθμιση του ποσού και για αυτό να δηλώνει ότι είναι φορολογικά ενήμερος.
 
Υπενθυμίζεται ότι όποιος κάνει ρύθμιση τότε θεωρείται φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος. Σε αυτή την περίπτωση η ερώτηση είναι μία: Πως συγκεντρώθηκαν οφειλές μισού δις και κανείς τόσον καιρό δεν ενδιαφέρθηκε για τη φοροδιαφυγή;

spirspero

Περι Αυγης και Κουβελη......


Διαβάζω στην ΑΥΓΗ την τοποθέτηση της εφημερίδας σχ. με το άρθρο " Η μετάλλαξη της Αυγής" του κ. Αβδούλου, στο οποίο πλέκεται δια μίαν εισέτι φορά το εγκώμιο του κ. Κουβέλη και του εγχειρήματος της ΔηΜαρ. Γράφει λοιπόν στο τέλος η εφημερίδα τη θέση της. " (..)Η εφημερίδα από το μετερίζι της Ανανεωτικής - Ριζοσπαστικής Αριστεράς, οργανικό μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει τον διάλογο, ώστε ακόμη και μέσα από την αυστηρή κριτική να δημιουργούνται προϋποθέσεις συγκλίσεων μεταξύ των αριστερών δυνάμεων".
Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Αυτά τα μπερδεμένα "ανανεωτικής-ριζοσπαστικής αριστεράς " και "οργανικό μέρος του συριζα" τί σημαίνει για μας που δεν ξέρουμε; εγώ Σύριζα ψήφισα!!!! η εφημερίδα αυτή αφορά σε ορισμένο κομμάτι του κόμματος; άλλως προς τι η επισήμανση;
Συνεχίζω μη φύγετε..
Γιά ποιό διάλογο ομιλούμε; εδώ άρθρα ανεβαίνουν με συγκεκριμένο περιεχόμενο διθυραμβικό, για την ΔηΜαρ και τα στελέχη της αρκετό καιρό τώρα.
Πώς η "αυστηρή κριτική" μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις όταν στα κείμενα αυτά δεν υπάρχει δείγμα αποστασιοποιημένης γνώμης και ισοβαρή καταμερισμό έστω ευθυνών; για ποιά "αυστηρή" κριτική μιλάμε επίσης και από ποιόν προς ποιον;
Ο κ. Αβδούλος, ας πούμε, κάνει "αυστηρή" κριτική και σε ποιόν;
Διάλογος δι επιστολών δεν γίνεται να οδηγήσει πουθενά και το ξέρετε...αφήστε λοιπόν τους βερμπαλισμούς και τους ακκισμούς γιατί γελοιοποιείσθε το λιγότερο..

Ανατολική Ακτή Αττικής: "Γιατί Στείλαμε το ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤ...

Ανατολική Ακτή Αττικής: "Γιατί Στείλαμε το ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤ...

ERGON blog: Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: σε επτά μήνες έχασε 1 εκα...

ERGON blog: Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: σε επτά μήνες έχασε 1 εκα...: «Πληγή» η εύθραυστη η εικόνα της πόλης Ένα εκατομμύριο επιβάτες «έχασε» στο επτάμηνο του 2012 σε σχέση με το 2011 ο Διεθνής Αερολιμέ...

Τις Τελευταίες Θέσεις στη Διαχείριση Απορριμμάτων στην Ευρώπη Κατέχουν η Βουλγαρία και η Ελλάδα


Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων στις χώρες μέλη της Κοινότητας, η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση, και η Βουλγαρία την προτελευταία στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Η έρευνα αποκαλύπτει πολύ μεγάλες διαφορές στις πρακτικές των παλιών και των νεότερων χωρών μελών της ΕΕ.
Διαγράφονται δύο μεγάλες ομάδες κρατών. Πρώτες στην κατάταξη είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Σουηδία. Τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη κατέχουν 12 χώρες - η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία.

Κάνει εντύπωση ότι πρόκειται κυρίως για νεότερες χώρες μέλη της ΕΕ, που είχαν λιγότερο χρόνο και λιγότερους πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Εξαίρεση αποτελούν μόνο δύο από τις παλιότερες χώρες-μέλη της Ένωσης - η Ιταλία και η Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην ουρά της κατάταξης, μόνο μια θέση πιο χαμηλά από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο σε έξι χώρες -Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία και Σουηδία, μόλις το 5% των απορριμμάτων προορίζεται για τις χωματερές. Οι χώρες αυτές έχουν καλά ανεπτυγμένα συστήματα επεξεργασίας απορριμμάτων και διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα βιοαποικοδομήσιμα απορρίμματα. Στον αντίθετο πόλο είναι οι χώρες με μη αποτελεσματική πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων.

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο Επίτροπος για τα θέματα Περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ δήλωσε: "Πολλές χώρες μέλη εξακολουθούν να πετούν σε χωματερές τεράστιες ποσότητες οικιακών απορριμμάτων - η χειρότερη δυνατή λύση της διαχείρισης τους, παρά την ύπαρξη καλύτερων εναλλακτικών λύσεων και διαρθρωτικών ταμείων για τη χρηματοδότησή τους. Ξοδεύονται πολύτιμοι πόροι, χάνονται ενδεχόμενα οικονομικά οφέλη, δε δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, προκαλούνται ζημίες στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον".

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί παλιό πρόβλημα για τη Βουλγαρία, που παρατηρήθηκε στην τελευταία έκθεση της κυβέρνησης για την κατάσταση του περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την υπουργό Περιβάλλοντος και Υδάτων Νόνα Καρατζόβα, ο νέος Νόμος περί Διαχείρισης των Απορριμμάτων, που ψηφίστηκε πρόσφατα, αποτελεί μεγάλο βήμα προς τις καλύτερες πρακτικές. Δεν είναι της ίδιας γνώμης το κόμμα των Πράσινων, το οποίο θεωρεί ότι ο νόμος δεν προσφέρει αρκετά κίνητρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη διαμάχη θα λάβει μέρος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εκπονεί οδικούς χάρτες για τις 10 χώρες με χαμηλότερα αποτελέσματα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Τα μέτρα θα συζητηθούν με τις εθνικές αρχές σε διμερή σεμινάρια το φθινόπωρο, το πρώτο εκ των οποίων θα διεξαχθεί στην Πράγα στις 19 Σεπτεμβρίου.

Οι εν λόγω οδικοί χάρτες θα βοηθούν τη διάδοση των καλύτερων πρακτικών και θα περιέχουν συγκεκριμένες συστάσεις για κάθε χώρα-μέλος. Η Κομισιόν αναζητά τρόπους για την αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στους στόχους της Ένωσης στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

energia.gr

Υποτροφίες Έρευνας σε 2.100 Έλληνες επιστήμονες στη Γερμανία


Η DAAD πρόσφερε κατά τις τελευταίες δεκαετίες υποστήριξη σε περισσότερους από 2100 Έλληνες φοιτητές, απόφοιτους, διδάσκοντες πανεπιστημίων και επιστήμονες, οι οποίοι πραγματοποιούν σπουδές και έρευνα στη Γερμανία. Πολλοί εξ αυτών διατηρούν ως σήμερα επαφές με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που τους φιλοξένησαν.

Οι υποτροφίες της DAAD παρέχονται σε φοιτητές, απόφοιτους και ερευνητές με εξαιρετικές επιδόσεις. Βασική προϋπόθεση υποβολής αιτήσεων για μια υποτροφία σπουδών ή έρευνας είναι ο βαθμός πτυχίου των βασικών σπουδών, που πρέπει να είναι τουλάχιστον 7.0.

Καθώς ο ανταγωνισμός είναι έντονος, δεν επιβραβεύονται μόνο οι ακαδημαϊκές επιδόσεις αλλά και τα κίνητρα και η προσήλωση των ενδιαφερομένων στους στόχους τους.

Για όλους τους αιτούντες ισχύει ότι δεν πρέπει κατά την έναρξη ισχύος της υποτροφίας, να διαμένουν ήδη στη Γερμανία για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών. Οι αιτούντες οι οποίοι διαμένουν κατά την έναρξη της υποτροφίας περισσότερο από δύο έτη στο εξωτερικό (εκτός Ελλάδος ή Γερμανίας) καλούνται να επικοινωνήσουν εγκαίρως με το Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD.

Παρακαλούμε πριν τη συμπλήρωση της κάθε αίτησης να διαβάσετε προσεκτικά τις γενικές οδηγίες. Μια άρτια συμπληρωμένη αίτηση απαιτεί χρόνο και επιμέλεια. Παρακαλούμε να λάβετε αυτήν την προϋπόθεση υπόψη σας στον σχεδιασμό του χρόνου σας.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Τόπος κατάθεσης της αίτησης:
DAAD Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών
Ομήρου 14-16 (Goethe-Institut Athen)
106 72 Αθήνα
Τηλέφωνο:  (+30) 210-36 08 171
Fax: (+30) 210-36 26 263
E-Mail: daad@athen.goethe.org
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.daad.gr

Με εγγυητικές επιστολές οι πληρωμές από το Δημόσιο


Οι δικαιούχοι δεν θα εξοφλούνται από τις αρμόδιες εφορίες εάν δεν προσκομίσουν τις εγγυητικές επιστολές

Εγγυητικές επιστολές, ισόποσες με τις απαιτήσεις των δικαιούχων, θα ζητά πλέον το Δημόσιο προκειμένου να εκταμιεύσει χρηματικές απαιτήσεις σε βάρος του οι οποίες απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες ή από διαταγές πληρωμής που έχουν προσβληθεί ενδίκως.
Οι δικαιούχοι δεν θα εξοφλούνται από τις αρμόδιες εφορίες εάν δεν προσκομίσουν τις εγγυητικές επιστολές, έτσι ώστε να διασφαλίζονται αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις Εφορίες της χώρας ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 326 του νόμου 4072/2012, προβλέπεται ότι:

-Προκειμένου να εκτελεστεί δικαστική απόφαση από την οποία απορρέει χρηματική υποχρέωση του Δημοσίου, στην περίπτωση που αυτή δεν έχει καταστεί αμετάκλητη, ο δικαιούχος πρέπει να προσκομίσει εγγυητική επιστολή τράπεζας ισόποση με την απαίτησή του κατά του Δημοσίου. Το ίδιο ισχύει και όταν η χρηματική υποχρέωση του Δημοσίου απορρέει από άλλο, πλην της δικαστικής απόφασης, εκτελεστό τίτλο (ως τέτοιος τίτλος νοείται κυρίως η διαταγή πληρωμής), ο οποίος έχει προσβληθεί με ένδικο βοήθημα.

-Το ύψος της εγγυητικής επιστολής μπορεί, κατόπιν αιτήσεως του δικαιούχου, να μειώνεται μέχρι το ήμισυ, με απόφαση του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση ή του δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση του ένδικου βοηθήματος.

-Οι Δ.Ο.Υ., όταν πρόκειται να εξοφλήσουν χρηματική απαίτηση σε βάρος του Δημοσίου, η οποία απορρέει από δικαστική απόφαση ή διαταγή πληρωμής, απαιτείται να ελέγχουν παρεμπιπτόντως τη συνδρομή των προϋποθέσεων των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 326 του ν. 4072/2012 και, σε αρνητική περίπτωση, να μην προχωρούν στην εξόφληση, ενημερώνοντας ταυτόχρονα εγγράφως την οικονομική υπηρεσία του φορέα που βαρύνεται με τη σχετική δαπάνη.

Στο πλαίσιο του εν λόγω ελέγχου οφείλουν να αναζητούν, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο από την οικονομική υπηρεσία του φορέα που βαρύνεται με τη σχετική δαπάνη:

- Έγγραφη βεβαίωση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του ν. 4072/2012 και ότι έχει κατατεθεί εγγυητική επιστολή τράπεζας,

- Το ύψος της εγγυητικής επιστολής καθώς και φωτοαντίγραφο της.

voria.gr

100 προσλήψεις Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κόντρα στην απαξίωση των Δήμων και των υπηρεσιών που παρέχουν - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ
Αγαπητοί συμπολίτες,
Οι νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης απειλούν άμεσα με κλείσιμο τους Δήμους, τις κοινωνικές μας υπηρεσίες και τις λειτουργίες που εξυπηρετούν καθημερινά τους κατοίκους.
Αν επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο, τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες θα πολλαπλασιαστούν και η ζωή στις πόλεις της Αττικής θα γίνει αφόρητη.
  • Στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς περισσότερα από τα μισά παιδιά που έκαναν αίτηση κινδυνεύουν να μείνουν έξω, λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης του προγράμματος. Το αληθινό κόστος όμως θα το πληρώσουν αυτές οι 50.000 οικογένειεςπου αναγκάζονται να αναζητήσουν άλλες, πανάκριβες λύσεις για τη φύλαξη του παιδιού τους.
  • Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών - όπου υπάρχει αυτή η ανάγκη. Η αρμοδιότητα έχει μεταφερθεί στην Αυτοδιοίκηση χωρίς όμως να δοθεί ούτε Ευρώ για το σκοπό αυτό και  όλοι οι διαγωνισμοί μέχρι σήμερα είναι άγονοι.
  • Προγράμματα κοινωνικής μέριμνας όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», οι δράσεις ψυχοκοινωνικής μέριμνας για παιδιά και οικογένειες, τα κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία και φαρμακεία, η τράπεζα χρόνου, η ενίσχυση απόρων οικογενειών με τρόφιμα, ρουχισμό ή και χρήματα θα σταματήσουν αναγκαστικά και οι πολίτες θα βρεθούν μόνοι και αβοήθητοι μπροστά στις εφιαλτικές συνέπειες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
  • Ενώ την εγκατάλειψη και το μαρασμό θα αντιμετωπίσουν η συντήρηση των δρόμων και των κοινωφελών υποδομών, η θέρμανση και η συντήρηση των σχολείων, το πράσινο που με κόπους έχουμε κατορθώσει να φυτέψουμε σε πάρκα και πλατείες, λειτουργίες και δράσεις όπως τα ΚΕΠ και οι τοπικές πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Οι Δήμοι έχουμε ήδη υποστεί μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, έχουμε συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή δημόσιο φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων. Από το 2009 μέχρι σήμερα, οι μειώσεις στα έσοδα μας ξεπερνούν το 50%. Αν αυτό είχε γίνει στο σύνολο του κράτους, η γενική κατάσταση της χώρας θα ήταν κιόλας καλύτερη.
Κι όμως, η κυβέρνηση αυθαίρετα, χωρίς καμιά μελέτη για το ελάχιστο λειτουργικό κόστος των Δήμων και παραβιάζοντας τις συνεχείς δεσμεύσεις Υπουργών και κομμάτων, προχώρησε αιφνιδιαστικά σε νέα μείωση των θεσμοθετημένων από το Σύνταγμα πόρων της Αυτοδιοίκησης κατά 30% !
Οδηγούν έτσι τους Δήμους σε αδυναμία πληρωμών και νομοτελειακά στο κλείσιμό τους.
Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες που μας εξέλεξαν να αντιδράσουμε υπερασπιζόμενοι τα δικά τους δίκαια και συμφέροντα.
Για τους λόγους αυτούς, οι Δήμαρχοι της Αττικής αποφασίσαμε το διήμερο προειδοποιητικό κλείσιμο των Δήμων, την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Αυγούστου. Την Τετάρτη 29 Αυγούστου πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Πλατεία Κλαυθμώνος και την Πέμπτη 30 Αυγούστου θα διεξαχθεί Γενική Συνέλευση των Δημάρχων όλης της χώρας για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Ζητάμε την κατανόηση σας για τα προβλήματα που γνωρίζουμε ότι θα προκαλέσουν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή ζωή σας. Είναι η ελάχιστη θυσία που απαιτείται για να εμποδίσουμε την πλήρη και οριστική κατάρρευση όλων των κοινωνικών και ωφέλιμων λειτουργιών για τους Δημότες.
Ζητάμε ακόμη περισσότερο τη συμπαράσταση σας, τη συμμετοχή σας στη συγκέντρωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα 11.00, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και σε όλες τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης
Αθανάσιος Ζούτσος

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Απαγορεύει η Ναταλία Ρασούλη να χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ"



H Ναταλία Ρασούλη μόλις έγραψε στο twitter: Μέχρι να δοθεί το επίσημο ανακοινωθέν σε σχέση με την χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" ως μουσική υπόκρουση, σε εμπόλεμη συγκέντρωση της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στο στρατόπεδο Κορίνθου και σε συμφωνία με την συνθέτρια του τραγουδιού, Βάσω Αλαγιάννη, εγώ, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική.



Παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου B. Obama για την «προσωρινή διάσωση» της Ελλάδας


Παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου B. Obama για την «προσωρινή διάσωση» της Ελλάδας - Κρατήστε τη χώρα στο ευρώ έως τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου

Εντείνουν τις πιέσεις για τη διάσωση της Ελλάδας και την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent, o ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama  φέρεται να ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, τουλάχιστον μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Αμερικανοί αξιωματούχοι διαμηνύουν πως εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η εξέλιξη αυτή θα πλήξει το status αλλά και τις ελπίδες για επανεκλογή του Β. Obama στην προεδρεία των ΗΠΑ.
"Η κυβέρνηση Obama αναμένεται να ασκήσει πιέσεις προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην επιτρέψουν τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου", σχολιάζει η εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις αξιωματούχων της βρετανικής κυβέρνησης.
Κι ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας - τον Σεπτέμβριο, η αμερικανική κυβέρνηση εκφράζει έντονες ανησυχίες. Οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται πως αν η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία είναι αρνητική, το γεγονός αυτό θα σημάνει αυτόματα και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Μια αφρικανική «Κιβωτός του Νώε» οδεύει προς την Κούβα



Αναμένεται η άφιξη 146 άγριων ζώων της Αφρικής
Μια αφρικανική «Κιβωτός του Νώε» οδεύει προς την ΚούβαΜε μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου της Αβάνα την άφιξη 146 άγριων ζώων της αφρικανικής ηπείρου που θα ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι τους από τη Ναμίμπια της νότιας Αφρικής σε περίπου ένα μήνα, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης της χώρας να προχωρήσει στη συγκεκριμένη δωρεά.

Πρόκειται για μια άλλη «Κιβωτό του Νώε», όπως έχει χαρακτηριστικά ονομαστεί, η οποία θα περιλαμβάνει λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και βουβάλια, που αναμένονται στην κουβανέζικη πρωτεύουσα γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ λίγους μήνες αργότερα στην Κιβωτό θα προστεθούν δέκα μικροί ρινόκεροι και πέντε ελέφαντες.

Προτού ξεκινήσει από την Ναμίμπια, η αποστολή θα έχει εφοδιαστεί με τρόφιμα, φάρμακα και συστήματα εξαερισμού που θα βοηθήσουν τα ζώα να προσαρμοστούν στο τροπικό κλίμα της Λατινικής Αμερικής ενώ κατά την άφιξή τους προβλέπεται ότι θα περάσουν έως και 40 ημέρες σε καραντίνα.

Την «απέχθειά» του προς τη συγκεκριμένη κίνηση, ωστόσο, έχει εκφράσει ο φιλοζωικός σύλλογος για την πρόληψη της κακοποίησης ζώων της Νότιας Αφρικής (NSPCA) ο οποίος θεωρεί «θλιβερό» το γεγονός ότι τα ζώα «απομακρύνονται από το φυσικό τους περιβάλλον» ενώ θα είναι απολύτως «εξαρτημένα από τους ανθρώπους για να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες». Ακόμη, ο σύλλογος εκφράζει αμφιβολίες για τη φροντίδα που είναι σε θέση να προσφέρει η Κούβα στα άγρια ζώα της αφρικανικής ηπείρου.

Οι προετοιμασίες πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς ενώ οι υπεύθυνοι του πάρκου βλέπουν την αποστολή σαν μία ευκαιρία να «αναγεννηθεί» ο ζωολογικός κήπος, ο οποίος φιλοξενεί σήμερα 870 ζώα, μετά και τα σοβαρότατα προβλήματα που απείλησαν την επιβίωσή του κατά το παρελθόν.

Η κομουνιστική κυβέρνηση της Κούβας σκοπεύει να επενδύσει συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ) για την αναμόρφωση που χρειάζεται το πάρκο, το οποίο έχει να δεχτεί ζώα εδώ και 32 χρόνια και πολλά τμήματά του βρίσκονται υπό διάλυση.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου έχουν ήδη δαπανήσει 1,5 εκατομμύριο δολάρια (1,2 εκατομμύρια ευρώ) προκειμένου να αντικαταστήσουν ετοιμόρροπους φράκτες, να ξανασχεδιάσουν μονοπάτια και να κάνουν επιδιορθώσεις στα καταφύγια των ζώων προτού αυτά χρησιμοποιηθούν ξανά.

Την περσινή χρονιά οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 30%, φτάνοντας μέχρι και τις 2.000 ημερησίως ενώ αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο με την άφιξη των άγριων ζώων από τη Ναμίμπια.

Καταργείται το αυτοκόλλητο σήμα τελών κυκλοφορίας των οχημάτων



Μέσω TAXISNET το ειδοποιητήριο και με αυτό πληρωμή στην τράπεζα
Καταργείται το αυτοκόλλητο σήμα τελών κυκλοφορίας των οχημάτων
Οι ημερομηνίες για την καταβολή των τελών θα γνωστοποιηθούν στους φορολογουμένους μέσω του TAXISΝΕΤ ή με έντυπο ειδοποιητήριο (πιθανόν για όσους υπέβαλαν χειρόγραφα τη δήλωση) ( Πηγή: ΑΠΕ)Τέλος στο αυτοκόλλητο σήμα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας βάζει το οικονομικό επιτελείο, επιστρατεύοντας το TAXISNET και σε αυτή την περίπτωση.

Οι φορολογούμενοι θα εκτυπώνουν από το σύστημα το ειδοποιητήριο και με αυτό θα προσέρχονται στην τράπεζα για την πληρωμή του ποσού που αναλογεί στο είδος και στην κατηγορία οχήματος.

Όσοι δεν πληρώσουν, θα χρεωθούν το ποσό στον φόρο εισοδήματος του 2013, ως ληξιπρόθεσμη οφειλή, μαζί με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις.

Οι ημερομηνίες για την καταβολή των τελών θα γνωστοποιηθούν στους φορολογουμένους μέσω του TAXISΝΕΤ ή με έντυπο ειδοποιητήριο (πιθανόν για όσους υπέβαλαν χειρόγραφα τη δήλωση).

Only in India, one of the top economies in the world . . .



 
Description: cid:1.3763479257@web121102.mail.ne1.yahoo.com
 
Description: cid:2.3763479257@web121102.mail.ne1.yahoo.com
 
Description: cid:3.3763479257@web121102.mail.ne1.yahoo.com

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΕΤΑΑ



Επιπλέον 18.000 θέσεις στο πρόγραμμα επιδότησης ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς από το ΕΕΤΑΑ υπολογίζεται ότι μπορούν να καλυφθούν σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τη ΚΕΔΕ, για το τρέχον έτος ανεβαίνει ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών που θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος επιδότησης από το ΕΣΠΑ , από τις 43.000 στις 60.000, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται στις 96.000.
Το κόστος για την εξασφάλιση των επιπλέον θέσεων στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ , σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού Εργασίας θα προέλθει από την ποσοστιαία μείωση του κόστους ανά παιδί και με την αύξηση της συμμετοχής του υπουργείου Εργασίας στο πρόγραμμα κατά 20 εκατ. ευρώ.
Οι προτάσεις του υπουργείου Εργασίας θα εκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, εντός των επόμενων ημερών.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Όλοι στη ρεμούλα


Καλημέρα σας (τι καλημέρα δηλαδή)...

Ρε τι διαβάζω πρωί-Πρωί..... για διαβάστε κι εσείς......
Όλοι στη ρεμούλα Μπορεί η Βουλή να είναι κλειστή, λόγω διακοπών του Αυγούστου, όμως ορισμένοι "εθνοπατέρες" βολεύουν ακόμη και τέσσερις - τέσσερις τους δικούς τους, στην υγεία των κορόιδων που πληρώνουν τους φόρους τους. Ακόμη και οι αντιμνημονιακοί Τσίπρας, Καμμένος και Μιχαλολιάκος (ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής) αποφάσισαν να φορτώσουν στις πλάτες μας τους "δικούς τους" βολεύοντάς τους αυγουστιάτικα. Διαβάστε τι γίνεται Ας αρχίσουμε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φρόντισε να βολέψει τον... εκπρόσωπο τύπου του κόμματος κ. Α. Καρίτζη! Ναι, δεν διαβάσατε λάθος τον διόρισε ο κ. Τσίπρας, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη (αριθμός φύλου ΦΕΚ 381) στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή. Τον μισθό του, τον ενέκρινε ήδη η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής. Να υπενθυμίσω ότι νεοδιορισθείς στη Βουλή κ. Καρίτζης ήταν και το 200
8 μισθοδοτούμενος από τη Βουλή των Ελλήνων, επί εποχής κ. Αλ. Αλαβάνου και είναι μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Ν. Πουλαντζάς, Δ.Σ της εφημερίδας Αυγής και του ραδιοφωνικού σταθμού «Κόκκινο».
Όπως διαβάζουμε στον "ΒΗΜΑτοδότη", με την ίδια απόφαση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διόρισε άλλον έναν μετακλητό υπάλληλο τον κ. Α. Κ.Β. Με τη φόρα που πήραν με τους διορισμούς μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή άρχισαν τώρα, πέραν των πρώην Προέδρων, των αρχηγών των κομμάτων, να διορίζουν και οι...αντιπρόεδροι της Βουλής. Η Στ΄ Αντιπρόεδρος κυρία Μαρία Κόλια_ Τσαρουχά, (των Ανεξάρτητων Ελλήνων) διόρισε δύο μετακλητούς υπαλλήλους, ο Α΄ αντιπρόεδρος ( της ΝΔ) κ. Ι. Τραγάκης διόρισε τέσσερις (διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ).
Νομίζετε όμως ότι εδώ σταματάνε τους διορισμούς στη Βουλή; Κάνετε λάθος. Γιατί υπάρχει και η Χρυσή Αυγή, η οποία με απόφαση του «αρχηγού» της κ. Ν. Μιχαλολιάκου, διορίζονται στο γραφείο του στη Βουλή, δύο μετακλητοί υπάλληλοι. Ο ένας απ΄ αυτούς είναι ο κ. Νικ. Σιώης. Τον θυμάστε; Είναι ο βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, άνεργος (όπως είχε δηλώσει), ο οποίος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, επικαλούμενος φόρτο εργασίας και την έδρα του έχει καταλάβει ο πρώτος επιλαχών κ. Α. Ματθαιόπουλος. Τον κ. Ματθαιόπουλο τον θυμάστε; Είναι ο μπασίστας του μουσικού συγκροτήματος Πογκρόμ και είχε γράψει στίχους που εξυμνούσαν το...Άουσβιτς.

...κάποιοι και αριστερούληδες έχουν χάσει τη μπάλα....


Το αναρτώ πάλι ...
Μάλλον κάποιοι και αριστερούληδες έχουν χάσει τη μπάλα. Δεν νομίζω πως κανείς έντιμος άνιθρωπος ισχυρίστηκε ότι συμπαρίσταται στους μικροφοροφυγάδες επειδή ειρωνεύτηκε το show off της κυβέρνησης. Διότι περί αυτού πρόκειται. Το να λες όμως και να ανάγεις σε μείζων θέμα τη σύλληψη μικροφοροφυγάδων, φθάνεις πολύ εύκολα στο "μαζί τα φάγαμε". Ασφαλώς και ο εστιάτορας που δεν κόβει αποδείξεις και ο
μεγαλοεργολάβος που κτίζει παράνομα βλάπτουν.
Βλάπτουν και οι 2 την Συρία;! Την βλάπτουν. Οχι όμως όσο αυτός που τους επιτρέπει να την βλάπτουν, η ίδια η εξουσία!!!! αυτός ο αργυρόνητος ζόφος υπο την σκέπη του οποίου οργιάζει η παρανομία . Και βολεύει πολύ η διαδικασία εκμιθριδατισμού της κοινωνίας, της αποδοχής της ενοχής και της συλλογικής ευθύνης. Οταν όμως η ταβερνιάρισσα πάει σιδηροδέσμια στο μπαλαούρο και ο ιδιοκτήτης καναλιού κυκλοφορεί ελεύθερος και τον ορίζουμε "αθάνατο" στην Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ έχει καταδικασθεί αμετακλήτως σε 4 χρόνια φυλάκισης απ το δικαστήριο του Ναυπλίου, όταν τη χώρα και τον φυσικό της πλούτος τον παίζουν στα ζάρια, όταν με κλέβουν ασύστολα οι ίδιοι , και την ανομία τους κάνουν νόμο...
ΝΑΙ!!!! συμπαθάτε με, ΓΕΛΑΩ με τις ενέργειες αυτές τις θεατράλε. Οταν το αυτονόητο έχει χάσει την αξία του..ΘΛΙΒΟΜΑΙ που πανηγυρίζετε. Πώς να το κάνουμε...
"Εισι γαρ τινες τοις των τοιούτων καταγελώσι".
Πλάτωνος: "Λάχης".

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μετανάστες στην Αθήνα: «Για εμάς δεν υπάρχει δικαιοσύνη;


Βασανισμούς και περιστατικά υποτιμητικής συμπεριφοράς απέναντι σε αλλοδαπούς από τις αστυνομικές αρχές κατήγγειλανΠακιστανοί μετανάστες στον χώρο της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). ΟΠέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, και ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα», έκαναν λόγο για «συντονισμένες δράσεις της κυβέρνησης εναντίον των μεταναστών και κάλεσαν σε συντονισμένες δράσεις και επικράτηση της Δικαιοσύνης». Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος

«Απέναντι στο έργο της τρικομματικής κυβέρνησης, της Αστυνομίας και της Χρυσής Αυγής, καλούμε την Παρασκευή σε συλλαλητήριο υπέρ της αλληλεγγύης και της ελπίδας και ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό», δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου. «Θέλουμε να δείξουμε ότι την στιγμή που ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Νίκος Δένδιας, λέει δημόσια ότι η αστυνομία μοιράζει λουλούδια και κάνει την Αθήνα έναν ανθόσπαρτο τόπο, το έργο των αρχών είναι βάναυσο με βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς, και ακόμη χρήση εργαλείων όπως

Ντοκιμαντέρ-Η αλήθεια για τα ελληνικά Ομόλογα

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΕΔ:ΚΛΙΜΑ ΛΟΥΚΕΤΩΝ & ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ


«Κλίμα λουκέτων», ολιγοήμερων στην αρχή και στη συνέχεια ακόμη και επ' αόριστον, διαμορφώνεται ανάμεσα στους δημάρχους ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου*. Συνέδριο που -ως γνωστόν- πραγματοποιείται με αφορμή τις περικοπές στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ), που ξεκίνησαν από μείον 30% τον Ιούλιο** και αναμένεται να φτάσoυν μέχρι και το μείον 50% μέχρι τα τέλη του έτους, πράγμα που -εάν συμβεί- όπως έχει πει πλειστάκις η ΚΕΔΕ θα οδηγήσει πολλούς δήμους της χώρας στο να κατεβάσουν ρολά***.
Παράλληλα, αξιοσημείωτη μερίδα δημάρχων προτείνει τη λύση των παιραίτησεων είτε εξαρχής είτε, κυρίως, ως έσχατο μέσο, αν δεν έχουν αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις, ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλες προτάσεις, όπως, για παράδειγμα, να «κατασκηνώσουν» έξω από τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης, αλλά και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ή ακόμα να ζητήσουν τη βοήθεια του ευρωπαίου επιτρόπου, αρμόδιου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν.
Ίσως γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη

Σχετικα με την ΔΕΛΤΑ και την ΦΑΓΕ.....

Ειχα σχολιο με την παρακατω διευθυνση.........ενημερωθειτε.

http://www.vivartia.com/assets/media/pdf_09/moudi.pdf

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Στρίκος Κώστας για πλατεία Μακεδονίας Γέρακα: Πιστεύει κάποιος ότι αυτό ονομάζετε ανάπλαση;


ΚΩΣΤΑΣΟλοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας Μακεδονίας όπως διαβάσαμε πρόσφατα στη τοπική εφημερίδα  Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τους κατοίκους, αλλά και εκείνους που την επισκέπτονται προκειμένου να απολαύσουν το καφέ τους και να παίξουν τα παιδιά τους .
Θα συμφωνήσω με τον εκδότη του άρθρου ότι η πλατεία είναι σημείο  αναφοράς για την πόλη μας, θα μου επιτρέψει όμως να σχολιάσω λίγο την όλη διαδικασία ανάπλασης, τις τυχόν αστοχίες, αλλά και το τι τελικά μας προσφέρει.
Όταν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση το θέμα ανάπλασης της πλατείας, εκφράστηκαν από πολλούς συμβούλους αλλά και από εμένα σε επίπεδο Τοπικού Συμβουλίου αμφιβολίες, στο κατά πόσο θα είναι λειτουργική αυτή η μελέτη, αφού πρώτον ο χρόνος εφαρμογής δεν ήταν  κατάλληλος λόγω έναρξης καλοκαιρινής περιόδου, κάτι το οποίο ζήσαμε, και δεύτερον δεν θα επέτρεπε στους γονείς να έχουν τον άμεσο έλεγχο των παιδιών τους γιατί πολύ απλά, πάλι τους χωρίζει ο δρόμος, σε καμία περίπτωση όμως δεν φανταζόμουνα ότι αυτό το έργο θα το βάφτιζαν κάποιοι ανάπλαση πλατείας.
Απομάκρυναν τα κιόσκια και έμειναν τα χώματα που υπήρχαν από κάτω μαζί με τασίδερα που τα στήριζαν με κίνδυνο ατυχήματος, κατασκευάστηκαν υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών δίχως να γίνει κάποια επένδυση στα τσιμέντα που τους περιβάλουν, καμία καλαισθησία, μηχανές και αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα επάνω στα νέα πεζοδρόμια αφού τα διευκόλυναν κιόλας τοποθετώντας και την απαραίτητη σήμανση ¨ επιτρέπετε το parking¨. Και μετά περιμένουμε να έρθει κόσμος και να δουλέψουν τα μαγαζιά.
2012-08-15 12.05.52-1

Πρότασή μου αλλά και πολλών ιδιοκτητών των καταστημάτων ήταν η επέκταση του πεζοδρομίου να πραγματοποιηθεί από την πλευρά της πλατείας όπου είναι εφικτό, και να τοποθετηθούν εκεί τα τραπεζοκαθίσματα, ώστε οι γονείς να έχουν τον έλεγχο των παιδιών τους δίχως αυτά να περνούν το δρόμο, καθώς και να τοποθετηθούν κάγκελα περιμετρικά της πλατείας για περισσότερη ασφάλεια.
Ακόμα η ανάπλαση να επεκταθεί  στο γήπεδο, την παιδική χαρά, και το παρτέρι έως την συμβολή των οδών Ιωαννίνων και Μαραθώνος. Τις απαντήσεις που πήρα πιστεύω τις φαντάζεστε… γιατί όπως βλέπετε δεν έγινε τίποτα.
Καταλαβαίνω ότι σε ένα έργο που πραγματοποιείτε θα υπάρξουν και προβλήματα και ταλαιπωρία αλλά και αστοχίες, εκείνο όμως που δεν δέχομαι είναι να τις επισημαίνεις και οι αρμόδιοι να μην τις λαμβάνουν υπόψη μόνο και μόνο επειδή είτε έχουν άγνοια είτε γιατί τις σκέφτηκε άλλος.
Και ερωτώ όχι με διάθεση αντιπολίτευσης, κάτι που προσπαθώ σε κάθε συμβούλιο να πράττω, αλλά με τη ματιά και την σκέψη του πολίτη, πιστεύει κάποιος ότι αυτό ονομάζετεανάπλαση;
Υπόσχομαι πάντως στο προσεχές Τοπικό Συμβούλιο να αναφερθώ εκ νέου στο θέμα, τόσο σε αυτά που κατά την γνώμη μου είναι λάθος όσο και με προτάσεις που απηχούν τις απόψεις των κατοίκων.

                                                      ΣΤΡΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
                                  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΕΡΑΚΑ

"Οικογενειακή Βουλή"


«Ναι, τον έφερα στη Βουλή και τον έχω κοντά μου. Ο άνθρωπος είναι καθηγητής πανεπιστημίου κι έχει αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι τους κόμματος. Δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πού είναι το πρόβλημα και ποιος ο ψόγος;», απάντησε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» και στα όσα έφερε στο φως για τον διορισμό του ξαδέρφου του στη Βουλή.
Μια είδηση που έρχεται τη δημοσιότητα λίγες μόνο ώρες μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ του ονόματος της κόρης του πρώην προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα και του διορισμού της στο γραφείο του στη Βουλή.

«Με χτυπάνε γιατί δεν τους άρεσε προφανώς η ερώτηση που έκανα στο κοινοβούλιο για τους αποκωδικοποιητές. Ανάγκασαν τις οικογένειες να πληρώσουν όλες μαζί εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσουν να έχουν εικόνα. Η ΝΕΤ για την οποία ο κάθε έλληνας πληρώνει το δίμηνο οκτώ ευρώ, δεν μπορούσε να συνεχίσει να εκπέμπει και αναλογικά; Τώρα υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν 50 ευρώ να αγοράσουν τον αποκωδικοποιητή και έμειναν στα… χιόνια, δηλαδή χωρίς τηλεόραση, και ξαφνικά ανακάλυψαν την κόρη του Πολύδωρα που ήρθε στη Βουλή. Έξι υπαλλήλους έχω δικαίωμα να πάρω κι εγώ έφερα μόνο την κόρη μου η οποία και πτυχία έχει και τέσσερις γλώσσες μιλάει και γνώσεις έχει για να είναι συνεργάτιδα μου», φέρεται να είπε ο Βύρων Πολυδώρας για τον διορισμό της θυγατέρας του Μαργαρίτας.

Τη μνηστή του ανιψιού του διόρισε στο γραφείο του ο Πετσάλνικος


Μετά τον Βύρωνα Πολύδωρα που ως πρόεδρος της Βουλής για μια ημέρα διόρισε την κόρη του στο γραφείο του και ο Φίλιππος Πετσάλνικος προσέλαβε στο γραφείο του, ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, «μετακλητή υπάλληλο» που φέρεται να είναι μνηστή του ανιψιού του, γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, πρώην δημάρχου Μακεδνών.

Σύμφωνα με το alphafm.gr ο Φίλιππος Πετσάλνικος σε κάθε ΦΕΚ εμφανίζεται να διορίζει δύο με τρεις υπαλλήλους στο δικό του γραφείο της Βουλής. Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, ως «μετακλητή» επίσης στο γραφείο του πρώην προέδρου.

Το alphafm.gr αναφέρει πως η εν λόγω υπάλληλος είναι μνηστή του ανιψιού του πρώην προέδρου γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, πρώην δημάρχου Μακεδνών.