Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ποσοστό κάτω από 20% θέλει να έχει η Credit Agricole στο νέο σχήμα AlphaEmporiki που είναι και το πιθανότερο – Η Εθνική σε συνεννόηση με τον Σαμαρά βρίσκεται πολύ κοντά – Στην 3η θέση έχουν θέση οι Γάλλοι την πρόταση της Eurobank



Στις 27 Αυγούστου την επόμενη Δευτέρα δηλαδή συνεδριάζει το ΔΣ της Credit Agricole για να αξιολογήσει τις προσφορές των Alpha, Εθνική και Eurobank για την Emporiki bank και όπως έχει ήδη αναφερθεί  ως προς το τίμημα είναι σχεδόν πανομοιότυπες.
Με βάση πρώτες πληροφορίες φαβορί με Γαλλικούς όρους θεωρείται η Alpha, ακολουθεί επικίνδυνα κοντά η Εθνική και στην 3η θέση βρίσκεται η Eurobank παρ΄ ότι η προσφορά της είναι πολύ καλή στο σκέλος των συνεργειών.
Οι Γάλλοι της Credit Agricole έχουν αποφασίσει
1)Να μην χρονοτριβήσουν με την Emporiki καθώς ανησυχούν για τις οικονομικές εξελίξεις στην  Ελλάδα. Σε αντίθεση με αυτό που δηλώνεται επίσημα η Credit Agricole ανησυχεί ακόμη και για χρεοκοπία της Ελλάδος.
Αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν θα λάβουν αποφάσεις στις 27 Αυγούστου αλλά το αργότερο μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει τα πάντα.
2)H Credit Agricole θέλει να αποχωρήσει από την Ελλάδα.
Η ιδιότυπη παρουσία της καθίσταται υποχρεωτική λόγω των όρων της ΤτΕ και του ΤΧΣ.
Αλλά αυτό που μπορεί να ειπωθεί ξεκάθαρα είναι ότι η Credit Agricole θέλει να φύγει ή για να ειπωθεί ορθότερο θέλει να φύγει και όσο μένει αν αποκομίσει κέρδος έχει καλώς αν δεν αποκομίσει τουλάχιστον να μην χάσει άλλα κεφάλαια.

Οι προτάσεις 

Οι διαφορές των τραπεζών δεν έγκειται στο τίμημα που είναι μηδενικό αλλά στο ζήτημα  των συνεργειών και εκεί προφανώς απαιτείται μεγάλη προσοχή και ενδελεχή έρευνα από την Credit Agricole η οποία θα πρέπει να συνυπολογίσει όχι μόνο αυτό που  την συμφέρει (η ΤτΕ και το ΤΧΣ μερίμνησαν ώστε τα περισσότερα να συμφέρουν την Ελλάδα) αλλά την στάση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τα σχέδια για αναδιάταξή του τραπεζικού χάρτη και βεβαίως τα αξιολογικά κριτήρια – ρήτρες του ΤΧΣ.
Το παρασκήνιο είναι προφανές ομιχλώδες  ωστόσο το ζήτημα της Emporiki είναι πέραν από τεχνοκρατικό, Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, Τρόικα και ρήτρες του ΤΧΣ είναι και πολιτικό.
Θα επικαλεστούμε κυβερνητική πηγή με την οποία ήρθε σε επικοινωνία το www.bankingnews.gr και ρωτήσαμε το αυτονόητο προβλέψεις για την Emporiki η απάντηση δεν χρειάζεται επεξηγήσεων
«Παραδόξως ο Μεσσήνιος Σαμαράς ως πρωθυπουργός έχει απέναντι του δύο καλούς του φίλους τον επίσης Μεσσήνιο Γ Κωστόπουλο της Alpha και τον Μαντζούνη που διατηρεί άριστες σχέσεις με την ΝΔ  και επίσης τον Μεσσήνιο Α. Τουρκολιά της Εθνικής τράπεζας.
Η Eurobank δεν μπορώ να την αποτιμήσω με πολιτικούς όρους με καθαρά τεχνικούς όρους προφανώς και βρίσκεται στο παιχνίδι.
Με πολιτικούς όρους ο Σαμαράς θέλει να δώσει την Emporiki στην Alpha.
Οι μελιστάλακτες εκθέσεις της Alpha για την κυβέρνηση και την οικονομία δεν είναι τυχαίες είναι αποτέλεσμα της όσμωσης της Κυβέρνησης με την Alpha.
Όμως ο Σαμαράς δεν μπορεί να αδικήσει και τον πολύ καλό του φίλο Αλέξανδρο Τουρκολιά.
Με πολιτικούς όρους ωστόσο ίσως να προηγείται ο Κωστόπουλος αλλά δεν είναι και 100% σίγουρο καθώς ζητήθηκε από την Εθνική να συμμετάσχει ενεργά στην διαδικασία και από ότι ξέρω ο Τουρκολιάς ξέχωρα από τις πολιτικές παροτρύνσεις θέλει πολύ την Emporiki».

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου