Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Όχι, δεν έχουμε χούντα! 14 λόγοι για να είμαστε χαρούμενοι με τη «Δημοκρατία» μας


1. Στη Χούντα οι ασφαλίτες και οι μπάτσοι έμπαιναν μέσα στη νύχτα στα σπίτια των ανθρώπων και τους έχωναν στη φυλακή ή τους πήγαιναν για ανάκριση. Αυτά δεν γίνονται σήμερα. Μην κοιτάτε βέβαια κάτι εξαιρέσεις του κώλου όπως στην Ιερισσό που έκλαιγε το παιδί γιατί έπαιρναν τον πατέρα του. Αυτά είναι οι εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

2. Στη Χούντα οι μπάτσοι σε χτυπούσαν χωρίς λόγο και δεν έδιναν και απολογία σε κανέναν. Αυτά δεν γίνονται σήμερα. Μην κοιτάτε βέβαια στο χημικό τριήμερο που καθόμασταν αραχτοί στο δρόμο και άρχισαν να πετάνε ξαφνικά χωρίς αφορμή δακρυγόνα και να δέρνουν όποιο βρισκόταν μπροστά του ή να χτυπούν γέρους και γυναίκες. Αυτά είναι απλά οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

3. Στη Χούντα δεν μπορούσες να μηνύσεις το κράτος και να διεκδικήσεις το δίκιο σου. Αυτά δεν γίνονται σήμερα. Έχουν περάσει μόνο δύο χρόνια από τη μήνυση που κατατέθηκε για την αστυνομική βία του 2011 και ακόμα δεν ξέρουμε καν αν θα εκδικαστεί η υπόθεση γιατί χάθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων.

4. Στη Χούντα δεν τολμούσες να κάνεις απεργία. Αυτά δεν γίνονται σήμερα. Μην κοιτάτε βέβαια την επιστράτευση στο Μετρό ή των ναυτεργατών ή ακόμα και την προληπτική επιστράτευση (πριν καν κηρυχθεί η απεργία) των εκπαιδευτικών. Κι αυτά εξαιρέσεις είναι. Μόνο τρεις φορές έγινε τον τελευταίο χρόνο.

5. Στη Χούντα έτσι και σε έβαζαν φυλακή δεν ήξερες πότε θα βγεις. Άσε που δεν σε πέρναγαν καν από δίκη. Τώρα πια όλα άλλαξαν. Μην κοιτάτε βέβαια που υπάρχουν προφυλακισμένοι για 3 χρόνια που δεν έχουν δικαστεί και όλο ανανεώνεται η προφυλάκισή τους παράνομα. Κι αυτά εξαιρέσεις είναι για να μην βαριόμαστε στη νομιμότητα.

6. Στη Χούντα σε δίωκαν για τα πολιτικά σου φρονήματα. Σήμερα ποτέ! Τώρα γιατί απολύθηκε ο δάσκαλος που συμμετείχε σε μια πορεία σε χρόνο dt ή γιατί στις τράπεζες απειλούσαν με απόλυση όποιον ψήφιζε Αριστερό κόμμα το 2012, μην το ρωτάτε. Απλές συμπτώσεις.

7. Στη Χούντα δεν υπήρχε ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Αυτά είναι πια παρελθόν. Τώρα πώς γίνεται να κλείνουν εν μία νυκτί 3-4 τηλεοπτικά κανάλια και διπλάσια ραδιόφωνα, να σιγεί η φωνή της χώρας στο εξωτερικό και να πρέπει να ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει από εφημερίδες του εξωτερικού ή από το ίντερνετ με πειρατικές εκπομπές, είναι ανεξήγητο. Όπως ανεξήγητο είναι πως όποτε ένας τηλεοπτικός σταθμός (ο 902 που έχουν εκείνα τα κουμμούνια του ΚΚΕ) αναμετέδιδε το πρόγραμμα της ΕΡΤ, του έκοβαν το σήμα εντός λίγων δευτερολέπτων (μιλάμε για ιδιωτικό κανάλι που έχει δικαίωμα να προβάλει και να διαμορφώνει όπως θέλει το πρόγραμμά του). Άσε μωρέ, εξαιρέσεις. Εδώ πήγανε στο δικαστήριο έναν τύπο γιατί έβγαλε μια λίστα με μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό για πλάκα, αλλά η Δημοκρατία λειτουργεί! Αθωώθηκε. Και όσο για τους φωτογράφους που χτυπούσαν, τους δημοσιογράφους που τους έσπαγαν τα χέρια και τα μούτρα ή τον άλλο που τον κούφαναν, μην είστε κι εσείς απαιτητικοί. Συμβαίνουν και ατυχήματα.

8. Στη Χούντα δεν υπήρχε ισονομία. Τώρα έχουμε μπουχτίσει από δαύτη. Στους αναρχικούς με τα γκαζάκια και τις κατσαρόλες ρίξανε 20 και 30 χρόνια φυλακή (σε 20χρονα παιδιά) μόνο και μόνο γιατί χαρακτηρίστηκαν τρομοκράτες. Ενώ στους φασίστες και στους χρυσαυγίτες πολλές φορές δεν απαγγέλονται κατηγορίες και κάπως γίνεται και οι μπάτσοι δεν τους βρίσκουν! Μυστήρια πράγματα κι αυτά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον παράγοντα τύχη βρε αδερφέ.

9. Στη Χούντα δεν σέβονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ σήμερα ο σεβασμός τους είναι πρωταρχικό καθήκον της πολιτείας. Δεν χτυπούν κρατουμένους (μόνο εκείνους τους τρομοκράτες στο Βελβεντό έσπασαν στο ξύλο και τους έβγαλαν στα κανάλια), ούτε έχουν μετανάστες και άστεγους σε άθλιες συνθήκες στοιβαγμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς δικαιώματα και χωρίς ενημέρωση για το πότε θα εξεταστεί η αίτηση ασύλου. Κι αν ακούσατε κάτι τέτοιο για την Αμυγδαλέζα είναι ψέμα. Άλλωστε ένας υπουργός είπε κιόλας δημόσια ότι χέστηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και τι έγινε;

10.
Στη Χούντα εξόριζαν τους ανεπιθύμητους. Τώρα όχι. Το πολύ πολύ να τους απολύσουν ή να τους καταδικάσουν στη φτώχεια και στην ανεργία και να τους αναγκάσουν να πάνε στο εξωτερικό για δουλειά ή να μείνουν σώνει και καλά σε ένα παλιόσπιτο στο χωριό με τη μάνα τους και τον πατέρα τους παρόλο που 40ρίσανε.

11. Στη Χούντα έκαναν ό,τι ήθελαν οι Αμερικάνοι. Ενώ τώρα έχουμε μια σαφή και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Θέλουμε Ρώσους να δώσουμε το αέριο; Και βέβαια! Ό,τι θέλουμε κάνουμε. Θέλουμε να πιάνουμε όποιον μας κατασκοπεύει από την πρεσβεία του με υποκλοπές; Και βέβαια! Οι υποκλοπές δεν συνέβησαν ποτέ. Τα πλοία που πήγαιναν στη Λωρίδα της Γάζας σαμποταρίστηκαν μόνα τους γιατί το ήθελε ο Θεός του Ισραήλ. Για ποιο λόγο να διαμαρτυρηθούμε;

12. Στη Χούντα οι ασφαλίτες και οι μπάτσοι έφταναν στο σημείο να βιάζουν κυριολεκτικά όποιον πολιτικό εχθρό είχαν. Εδώ όμως δεν συμβαίνουν αυτά. Βιάζουν μόνο πόρνες με αντάλλαγμα την ελευθερία τους, κατεβάζουν τα σώβρακα των κρατουμένων μεταναστών ή αναρχικών δήθεν για να δουν αν κρύβουν όπλα, βρίζουν χυδαία τις κοπέλες που συλλαμβάνουν με λέξεις όπως «μουνάκι αναρχικό, όταν θα σε γαμήσουμε να δω πώς θα φωνάζεις». Είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό των οργάνων του κράτους.

13. Στη Χούντα κατακρεούργησαν το Σύνταγμα. Εδώ το έχουν κορώνα στο κεφάλι τους. Με αποφάσεις που παραβιάζουν κατάφωρα σημαντικά άρθρα του βασίζονται σε ένα εκμαυλισμένο πια Συμβούλιο της Επικρατείας για να τους βγάλει λάδι στα δύσκολα, ενώ στα εύκολα, απλά αδιαφορούν μέχρι να βγει η αρνητική γνωμάτευση. Κι αν βγει, ξανακαταθέτουν νέους νόμους, πειραγμένους (εφαρμόζοντας όμως ήδη τους αντισυνταγματικούς) με την ελπίδα ότι θα βγουν συνταγματικοί (χαράτσι, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, fast track κλπ). Η Δημοκρατία θριαμβεύει.

14. Στη Χούντα απαγορεύονταν οι διαδηλώσεις. Εδώ μπορούμε να κάνουμε όποτε θέλουμε ό,τι θέλουμε. Μην κοιτάτε που σε λίγο, με αριθμητικά κριτήρια αρχικά, θα πρέπει να διαδηλώνουμε στο πεζοδρόμιο (να μην εμποδίζουμε τα αυτοκίνητα, να εμποδίζουμε τους πεζούς). Ούτε που την 12η Φεβρουαρίου 2012 την ώρα που είχε ξεπεράσει ο κόσμος το μισό εκατομμύριο πριν φτάσει η ώρα 6 που ήταν το κάλεσμα διέλυσαν την συγκέντρωση ρίχνοντας δακρυγόνα μέσα στο πλήθος χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα επεισόδιο. Ούτε που με το ζόρι κλείνουν το 4-5 σταθμούς του Μετρό για να μην μπορεί κάποιος να πάει στη διαδήλωση εύκολα. Όταν θα μεταφερθεί και η Βουλή μακριά από το κέντρο της πόλης (όπως είναι η ΕΡΤ), τότε θα μας αφήνουν να κάνουμε ό,τι θέλουμε.
———————————————————————————————————
Και για να σοβαρευτούμε λίγο. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε φτάσει στο σημείο της επταετίας – ακόμα. Αλλά δυστυχώς όλα τα παραπάνω δείχνουν πως κοντεύουμε. Πλέον μόνον οι απευθείας δολοφονίες και οι εξαφανίσεις και τα τανκς λείπουν. Αλλά ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι δεν θα βγουν κι αυτά αφού ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη διάσωση της χώρας «με κάθε μέσο και θυσία»;
Οι νέοι ταγματασφαλίτες και οι ακροδεξιοί μπάτσοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας και δεν διστάζουν να χτυπήσουν οποιονδήποτε αριστερό, «πούστη», διαφορετικό, μετανάστη, ανεκτικό άνθρωπο βρουν μπροστά τους. Και όλα αυτά με την ανοχή του ακροδεξιού πρωθυπουργού και της γελοίας συμμορίας του (Φαήλος, Άδωνις, Βορίδης, Μπαλτάκος κ.α.). Μέχρι στιγμής έχουν σφάξει μόνο μετανάστες (πράγμα που παραλόγως κάποιους τους κάνει να μην ανησυχούν), αλλά όσο προετοιμάζουν τα τάγματα θανάτου με την κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια και να τους αφήνει να κυκλοφορούν με τα κουμπούρια τους εξισώνοντάς τους με την Αριστερά, δεν θα αργήσει και η σειρά των ντόπιων. Και το δυστύχημα είναι πως δίπλα σε αυτούς τους ακροδεξιούς, συντάσσονται και οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν, πιστοί στον μόνο θεό που έχουν. Το χρήμα και την αγορά. Όταν θα καταλάβουν πόσο κακό θα έχουν κάνει στην κοινωνία, τότε θα είναι αργά. Για όλους μας.
Posted

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

O Βενιζέλος είχε υπογράψει το μαύρισμα της οθόνης, (από τις 18-08-2011) που τώρα τον βρίσκει «εντελώς αντίθετο»

«Το μαύρισμα της οθόνης της ΕΡΤ μας βρίσκει εντελώς αντίθετους», ρητόρευε ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες Πέμπτη από το βήμα της Βουλής. Ωστόσο, στις 22 Αυγούστου 2011 δημοσιευόταν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α’, Αρ. Φύλλου 180) ο νόμος 4002, ο οποίος στο άρθρο 66 έκανε λόγο για τη δυνατότητα κατάργησης, συγχώνευσης, αναδιάρθρωσης Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και δημοσίων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και της ΕΡΤ. Ανάμεσα στους υπογράφοντες υπουργούς ξεχωρίζει το όνομα του κ. Βενιζέλου, τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπανδρέου και υπουργού Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει πως η ΕΡΤ (όπως κι άλλα Ν.Π.Ι.Δ. και δημόσιες επιχειρήσεις) μπορεί, αν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας της, να καταργηθεί, να συγχωνευτεί ή να διασπαστεί με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιριών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιριών. Προς τί, επομένως, η όψιμη αντίδραση του κ. Βενιζέλου στο κλείσιμο της ΕΡΤ;

 http://www.koutipandoras.gr/

Ινδή 13χρονη εξυπνότερη από τον Αϊνστάιν!

27812-736-10863
Η Νέχα Ραμού, μια 13χρονη Ινδή μετανάστρια που διαμένει στην Βρετανία, αξιολογήθηκε ως εξυπνότερη από τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ καθώς σύμφωνα με το IQ τεστ της Mensa στο οποίο υποβλήθηκε ξεπερνά τους δύο επιστήμονες κατά 2 μονάδες «εξυπνάδας» αγγίζοντας τους 162 βαθμούς! Τα αποτελέσματα του τεστ της Νέχα είναι εντυπωσιακά αφού για να γίνει κάποιος δεκτός στον οργανισμό της Mensa το κριτήριο είναι η συγκέντρωση βαθμολογίας ίσης ή περισσότερης των 148 βαθμών.
Μάλιστα στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ όπου διεξήχθη το τεστ, η 13χρονη ήταν η μικρότερη σε ηλικία μεταξύ των συμμετεχόντων αφού οι υπόλοιποι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν άνω των 15 ετών.
Έπειτα από τα αποτελέσματα του IQ τεστ, η Νέχα αποτελεί το 1% των εξυπνότερων ανθρώπων στην Βρετανία! Η ίδια όμως δηλώνει ότι δεν θεωρεί ότι είναι έξυπνη και πως το γεγονός ότι έχει υψηλότερο IQ από το μέσο όρο δεν έχει καμία σημασία αν δεν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να το εκμεταλλευτεί σωστά και να φανεί αντάξιά του. Επιπλέον πιστεύει ότι είναι άστοχο να την συγκρίνουν με τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ λόγω του IQ της καθώς οι δύο επιστήμονες έχουν πετύχει τόσα πολλά που ίδια , όπως δηλώνει δεν μπορεί καν να ονειρεύεται ότι θα πετύχει.
Το αγαπημένο της μάθημα είναι η χημεία και τα μαθηματικά γιατί οι πράξεις τους βασίζονται στην λογική όμως παρά το υψηλό IQ της η μητέρα της δηλώνει πως η Νέχα είναι ένα φυσιολογικό παιδί που δεν υπερβαίνει το μέτρο στις ώρες διαβάσματος και αφιερώνει τον ελεύθερό της χρόνο σε ασχολίες που την χαλαρώνουν όπως το σκάκι, την τηλεόραση και τους φίλους της ζώντας μια απόλυτα φυσιολογική ζωή όπως οι συνομήλικές της.
Η Νέχα, θέλει να σπουδάσει Νευρολογία καθώς είναι κάτι που την συναρπάζει και παρά το γεγονός ότι θα προτιμούσε να σπουδάσει στο Χάρβαρντ θα ήταν το ίδιο ευχαριστημένη σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στο οποίο θα μπορούσε να διδαχθεί την επιστήμη αυτή.
Μεταξύ των 45 χωρών παγκοσμίως που υπάρχουν διεθνείς οργανώσεις Mensa είναι και η Ελλάδα η οποία σήμερα αριθμεί περίπου 600 ενεργά μέλη ενώ συχνά διεξάγει τεστ ευφυΐας σε όλη την χώρα.

"ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ




Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ"

του Γιάννη Κανελλάκη

• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΕΡΤ που δεν ανήκουν στην κατηγορία των τρωκτικών και κομματόσκυλων, αλλά στην κατηγορία των ελεύθερων, ανεξαρτήτων, αδέσμευτων και απροσκύνητων.....

• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΕΡΤ που προσελήφθησαν χωρίς κομματικά κριτήρια, αλλά με τις αξίες τους, τις δυνατότητές τους, τις ικανότητές τους και τα προσόντα τους.
 

• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΕΡΤ που υπηρέτησαν και υπηρετούν την ελεύθερη δημοσιογραφία και το δημοσιογραφικό λειτούργημα χωρίς να υπηρετούν τα κομματικά, προσωπικά, συγγενικά, πελατειακά και άλλα συμφέροντα. Λέμε όχι στους κρατικοδίαιτους και κηφήνες της ΕΡΤ που «διορίστηκαν» εκεί ως χαφιέδες και κυπατζήδες.

Λέμε όχι στους υπηρέτες των κομμάτων που «διορίστηκαν» στην ΕΡΤ με παχυλούς μισθούς για να υπηρετούν τα κομματικά τους αφεντικά.

• Συμπαραστεκόμαστε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ που άσκησαν και ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από λογοκρισίες και κατευθυνόμενες ειδήσεις. Αυτοί που σήμερα έριξαν πλερέζες, δεν έκαναν το ίδιο όταν κρατικοδίαιτοι και κηφήνες έπαιρναν 300 και 400 και 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ακόμη και ένα εκ. ευρώ , όταν άλλοι συνάδελφοι απολύονταν, πεινούσαν και έμεναν άνεργοι.


• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΕΡΤ, που έχουν απολυθεί στο παρελθόν και καμία κινητοποίηση δεν έγινε για την επαναπρόσληψή τους.

• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που αρνήθηκαν να γίνουν τσάτσοι κάποιων αφεντικών στην ΕΡΤ και έχασαν την δουλειά τους.



• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΕΡΤ που παρέμειναν δημοσιογράφοι και όχι χαφιεδογράφοι κομμάτων και αφεντικών. Πολλοί απ΄αυτούς που διαμαρτύρονται σήμερα δεν σήκωσαν ποτέ παντιέρα στις αδικίες σε βάρος συναδέλφων. Που ήταν αυτοί οι κρατικοδίαιτοι που εισέπρατταν εκατομμύρια από την ΕΡΤ, δηλαδή τον Ελληνικό λαό; Βγήκαν κάποιες κυράτσες και κάποια μπρόκολα κομμάτων, να πουν το ποιηματάκι τους για το κλείσιμο, δήθεν της ΕΡΤ, μόνο και μόνο να βγάλουν την μούρη τους στον αέρα.



Πήγε και ο κ. Γλέζος, έστειλε και ο κ. Θεοδωράκης μήνυμα. Κρίμα, που και οι δυο τους απουσίαζαν όταν απολύονταν συνάδελφοι και όταν κάποια κομματόσκυλα «άρμεγαν» την ΕΡΤ για χρόνια, εισπράττοντας εκατομμύρια ευρώ και ουδείς έβγαζε άχνα. Ναι, κ. Θεοδωράκη, κι εσύ έφαγες εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό. Να δοθεί η ΕΡΤ σε δημοσιογράφους και όχι σε τσάτσους κομμάτων και κηφηναριά του δημοσιογραφικού κλάδου.

Πόσα από αυτά τα αρπαχτικά της ΕΡΤ «άρμεξαν» από κρατικό κανάλι με τεράστια ποσά μέσα από δήθεν οδοιπορικά ανά την υφήλιο ; Πόσα εκατομμύρια έφαγαν τα λεγόμενα διοικητικά κοράκια της ΕΡΤ ; Πόσα εκατομμύρια έφαγαν παρουσιαστές – τσάτσοι κομμάτων και κηφηναριά – κρατικοδίαιτοι σε βάρος του ελληνικού λαού, που πεθαίνει της πείνας κι αυτοί τα παρουσίαζαν από το κρατικό κανάλι όλα ρόδινα ; Πόσα εκατομμύρια έφαγαν τα λαμόγια επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και τώρα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος ; Πόσα ανδρείκελα δημοσιογρα- φίσκοι έχουν 4 και 5 δουλειές κάθε πήγαιναν κάθε τέλος του μήνα να πάρουν από τα ταμεία της ΕΡΤ το παχυλό και αδούλευτο μισθό ; Πόσοι «τσουβαλιάστηκαν» στα πεδία της ΕΡΤ χωρίς να πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για δημοσιογραφική ή άλλη ειδικότητα ; Πόσοι και πόσοι μπήκαν σε αυτό το κρατικό μαγαζί από το παράθυρο γιατί ήταν κομματόσκυλα, χαφιέδες, ρουφιάνοι υπηρέτες, κυπατζήδες και ασφαλίτες κομμάτων και διαφόρων αφεντικών και προστατών τους; Πόσες κυράτσες, όπως τις αποκαλούν οι ίδιοι στην ΕΡΤ, προσελήφθησαν γιατί ξέρουν να ανοίγουν τα ...πανιά στα σκάφη; Πόσες αγράμματες, άσχετες, πλύστρες, «πορνόβιες και παρτουζόβιες» όπως τις αποκαλούν σε κανάλια, μπήκαν στην κρατική ΕΡΤ και εισέπρατταν απίστευτους μισθούς μόνο και μόνο γιατί «έκαναν βίζιτες σε αφεντικά» όπως ακουγόταν έντονα στην πιάτσα ; Πόσα «σκουλήκια και ερπετά» που το έπαιζαν δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίνες εισέπρατταν «άγρια ποσά» σε βάρος του λαού που πλήρωνε «χαράτσια» στην ΕΡΤ ;



Φτάνει πια! Όχι άλλο νταβατζιλίκι, όχι άλλο κηφηναριό! Η ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει σύντομα με πραγματικούς συναδέλφους και όχι με πιόνια, ανδρείκελα, κηφηναριά... κρατικοδίαιτους, ρουφιάνους... ανίκανους!

• Πόσα λογιστήρια διέθετε η ΕΡΤ ;
• Πόσες γραμματείς ;
• Πόσους μπράβους ;
• Πόσους θυρωρούς ;
• Πόσους χαφιέδες;
• Πόσους ρουφιάνους ;
• Πόσες ...εταίρες ;
• Πόσους ...γαμπροί ;
• Πόσους πολυθεσίτες ;
• Πόσους αργόμισθους ;
• Πόσους κωλοσφουγγάριους ;

Δάκρυσαν και στενοχωρήθηκαν οι ...για το «κλείσιμο του μαγαζιού» που λεηλατούσαν και ξεζούμιζαν για χρόνια. Όπως και κάποιοι « γαμπροί» που σύχναζαν στα καφέ και πληρωνόντουσαν από τον ελληνικό λαό... Θα επανέλθουμε και με ονόματα σε όλο τους το φάσμα και με τις περιουσίες που απέκτησαν με λεφτά της ΕΡΤ. Προς το παρόν να επιστρέψετε τα χρήματα του ελληνικού λαού που εισπράξατε παράνομα, εσείς οι απατεώνες και οι απατεώνισσες, πριν σας καλέσουν οι εισαγγελείς να σας φορέσουν τις χειροπέδες.

Αλήτες! Καληνύχτα σας. 


> ksipnistere

Anonymous: Μπήκαμε στα άδυτα της Βουλής!


843DB03A9695FE0F4DB088DEAE8BFAACΣτα άδυτα της Βουλής φέρονται να έχουν εισβάλει οι χάκερ Anonymous, κάτι που σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση όλων των εποχών στην Ελλάδα.
 Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι Anonymous προειδοποίησαν πως η Ελλάδα μπήκε στο στόχαστρό τους.
Την Πέμπτη «έριξαν» την ιστοσελίδα του Εφετείου Αθηνών, ωστόσο φήμες λένε ότι έγινε μεγάλο χτύπημα στη Βουλή των Ελλήνων.
Η επίθεση στο ελληνικό κοινοβούλιο φέρεται να έχει γίνει χθες, δυο μέρες πριν από την ημερομηνία που είχαν προειδοποιήσει να «χτυπήσουν» οι Anonymous, σε ένδειξη συμπαράσταση για τις απολύσεις και το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το SecNews, με επιφύλαξη, μαζί με την επίθεση υπήρξε και διαρροή δεδομένων, αφού στόχος ήταν το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής.
Όπως γράφει το SecNews, τα ακριβή στοιχεία της κυβερνοεπίθεσης στη Βουλή απεστάλησαν μέσω ανώνυμου e-mail με απόκρυψη ταυτότητας αποστολέα ενώ αναρτήθηκε σε γνωστό δικτυακό τόπο επικοινωνίας των Anonymous του εξωτερικού, προκήρυξη όπου αναφέρουν τους λόγους που πραγματοποίησαν το χτύπημα εναντίον της Βουλής.
Τι αναφέρουν στην προκήρυξή τους:
«Καλημέρα Ελλάδα. Είμαστε οι Ανώνυμοι.
Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα που αφορούν την δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ). Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στους Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφους οι οποίοι γίνονται μάρτυρες ενός αυταρχικού καθεστώτος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το καθεστώς Ερντογάν. Αναρωτηθήκατε που αποσκοπεί η κίνηση που έκανε ο πρωθυπουργός σας?
Μήπως ήρθε η ώρα για εκλογές και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να τις δικαιολογήσουν? Είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης αποφασίστηκε μετά από συγκεκριμένα γεγονότα συμπεριλαμβανομένων και των "λαθών" που παραδέχτηκε η τρόικα?
Τους ξέρουμε. Τους παρακολουθούμε στενά εδώ και πολλά χρόνια. Βρισκόμαστε παντού. Και αν αυτό το παντού σημαίνει "την Βουλή των Ελλήνων", τότε ναι. Έχουμε εσωτερική πρόσβαση μεταξύ άλλων και εκεί. Ξέρουμε κάθε σπιθαμή των μελλοντικών τους σχεδίων πολύ πριν ανακοινωθούν. Όπως βέβαια γνωρίζουμε και αυτά που δεν ανακοίνωσαν ποτέ. Το πρόγραμμα PRISM και τα Αμερικάνικα Κυβερνητικά προγράμματα παρακολούθησης και άντλησης δεδομένων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξάγουμε πληροφορίες. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας ισχυρά όπλα παρακολούθησης εναντίον των άσεμνων, ανήθικων και άτιμων Ελλήνων πολιτικών και οποιουδήποτε τους υποστηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο από τις Τράπεζες μέχρι τις επιχειρήσεις.
Την επόμενη φορά θα ασχοληθούμε με καθέναν από εσάς προσωπικά.
Είμαστε Ανώνυμοι
Είμαστε Λεγεώνα
Δεν Συγχωρούμε, Δεν ξεχνούμε
Μην μας περιμένετε, είμαστε ήδη εκεί".
Στόχος της επίθεσης φέρεται να ήταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, βουλευτές, υπουργοί και το σύνολο της τηλεπικοινωνιακής και πληροφοριακής υποδομής της Βουλής!
Σύμφωνα πάντα με το SecNews, έκαναν επίθεση σε servers που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση όλων των χρηστών του δικτύου της Βουλής (username και κωδικοί). Ανάμεσά τους και οι κωδικοί όλων των βουλευτών. Έτσι, φέρονται να απέκτησαν πλήρη λίστα όλων των usernames που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στους υπολογιστές της Βουλής, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχει στοχοποιηθεί και το σύστημα webmail, το οποίο χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι βουλευτές.
Φέρονται να διαθέτουν πλήρη εσωτερική πρόσβαση στα συστήματα της Βουλής, αφού δημοσίευσαν τις εσωτερικές διευθύνσεις IP.
Οι Anonymous φέρονται να απέκτησαν και πλήρη πρόσβαση στις επικοινωνίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. Φέρονται να ανέβασαν μάλιστα και φωτογραφίες από το e-mail του κ. Κεδίκογλου!

Ανακοίνωση 10/06/2013 Συλ. Γον.& Κηδ. 6ου Δημ.Σχολ.Παλλήνης

Tηλ. Επικοινωνίας   Γερασιμόπουλος Κων/νος      6948308500                                                                                            

Γιαννόπουλος Γιώργος              6977788877

Ζαχαρόπουλος Δημήτρης          6971802729

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς,
Στην εκπνοή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων , που σε συνεργασία με τους γονείς και τους διδάσκοντες φροντίζει για την διαρκή ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του σχολείου.
Από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής περιόδου, ο Σύλλογος έχει προβεί στις εξής δράσεις :
  • Εγκατάσταση ηλεκτρονικών υπολογιστών στις περισσότερες αίθουσες του σχολείου, αγορά περιφερειακών εξαρτημάτων υπολογιστών.
  • Συμμετοχή στις εργασίες επισκευής και αναδιαμόρφωσης των αιθουσών βιβλιοθήκης και πληροφορικής, με σκοπό την ασφάλεια και βελτίωση της λειτουργικότητας των χώρων.
  • Εκπόνηση εργασιών βαφής, επισκευών, αναδιάταξης εξοπλισμού και βελτίωσης φωτιστικών σωμάτων αίθουσας ολοήμερου.
  • Νέα επισκευή στο κιόσκι.
  • Επισκευή αυτόματου πυροσβεστικού συγκροτήματος του σχολείου.
  • Επισκευή αντλίας αποστράγγισης ομβρίων υδάτων υπογείου του σχολείου.
  • Προσκόμιση και συναρμολόγηση-αποσυναρμολόγηση σκαλωσιών για την αντικατάσταση τεσσάρων προβολέων εξωτερικού φωτισμού του γηπέδου μπάσκετ.
  • Διοργάνωση αποκριάτικου party και προσφορά αναψυκτικών και μέρους των εδεσμάτων, τόσο σε αυτό , όσο και στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.
  • Πρωτοβουλία για τη σύγκλιση του Σχολικού Συμβουλίου και άσκηση πίεσης στους αρμόδιους για την εξασφάλιση των εκπαιδευτικών που επάνδρωσαν το ολοήμερο.
  • Φωτογράφηση, ψηφιακή επεξεργασία, εκτύπωση και διανομή των καθιερωμένων αναμνηστικών φωτογραφιών.
  • Σχεδιασμός και εκτύπωση των κονκάρδων για τις παρελάσεις.

Στις ανωτέρω εργασίες συνεισέφερε εθελοντικά μια μικρή ομάδα γονέων και παρακαλούμε για ευρύτερη συμμετοχή  ώστε να επιτυγχάνεται η έγκαιρη υλοποίηση των προγραμματισμένων και εκτάκτων δραστηριοτήτων.

Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ! : «Όλοι κοιτάμε τον ίδιο ουρανό, βλέπουμε όμως τα ίδ...

Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ! : «Όλοι κοιτάμε τον ίδιο ουρανό, βλέπουμε όμως τα ίδ...: Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα την ενδοσχολική βία, δημιουργία του 5ου Δ.Σ.  Χολαργού. Κάμερα - Σκηνοθεσία σχολικών σκηνών: Αμάντ...

Χαπάκια για χάπατα, τέλος...

Χαπάκια για χάπατα, τέλος...



Είναι αληθινό το δημοσίευμα της «Καθημερινής» (χθες, 12 Ιουνίου 2013) περί μυστικής συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, την περασμένη Κυριακή;
Αν η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης έλαβαν γνώσιν - ασφαλώς έλαβαν γνώση των σχεδίων Σαμαρά για πραξικόπημα στην ΕΡΤ.
Συνεπώς ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, κάνοντας τους ανήξερους, μας δουλεύουν.
Αν, πάλι, κατά τη συνάντηση εκείνη ο κ. Πρωθυπουργός δεν ενημέρωσε τους συνεταίρους του για τις προθέσεις του, τους δουλεύει. Τους δουλεύει με ιταμό και απεχθή τρόπο.
Αν, τέλος, η συνάντηση δεν έγινε, τούτο δεν σημαίνει ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν είχε την υποχρέωση να ενημερώσει τους συμμάχους του για τον ξαφνικό θάνατο στον οποίον προτίθετο να οδηγήσει τη δημόσια (και πάντα κυβερνητική - κομματική - κρατική) τηλεόραση.
Και στις τρεις περιπτώσεις (τέταρτη δεν υπάρχει) ο κ. Σαμαράς κυβερνά αυταρχικά, όπως μια μαριονέτα της Τρόικας υποχρεώνεται να κυβερνά, με τις άλλες δύο μαριονέτες -της μαριονέτας- να ακολουθούν σπασμωδικά, σαν νευρόσπαστα, άβουλα σαν δεκανίκια.
Οι δύο μάπετ - πάπετ, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, περνούν μια ξεγυρισμένη
κρίση υποκρισίας.
Η οποία, μετά την εκδήλωση της κρίσης με το σφάξιμο της ΕΡΤ, αναβαθμίζεται σε κρίση υποκριτικής.
Διότι, απ’ όταν τα αποτρόπαια γεγονότα έλαβαν χώρα και η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξορίσθηκε απ’ τη χώρα, τα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, άρχισαν τους περισπουδαστομπερδουκλωμένους λεονταρισμούς και τους βουστροφηδόν ελιγμούς. Κρυμμένοι οι βουλευτές τους πίσω από στρεψοδικίες ή και απλές, αγνές μπούρδες, τη συνενοχή σε ανοχή της ενοχής ποιούνται, πλην όμως με επιτυχία φασουλή σε ρόλο Χατζατζάρη. Ομως αυτό είναι το λιγότερο. Αλλωστε και για αυτό, όπως και για πολλά άλλα αντίστοιχου επιπέδου, θα κριθούν.
Το ουσιώδες, το πιο τρομακτικό, το πιο επίφοβο είναι ότι ο κ. Σαμαράς κυβερνά ως άλλος Ερντογάν, αυταρχικά, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ακροδεξιά ρητορική και ακροδεξιά ατζέντα: για τους μισθούς, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα δάνεια, το ασφαλιστικό και τόσα άλλα. Ο κ. Σαμαράς φαίνεται να δίνει τόση σημασία στο Σύνταγμα όση ο κ. Τόμσεν. Ο κ. Σαμαράς
φαίνεται να νομίζει ότι η Βουλή έχει δύο μόνον μέλη, τον Μπενύτο και τον κυρ Φώτη. Και της φέρεται αναλόγως, την περιφρονεί, την προπηλακίζει, την προσπερνά, δεν την υπολογίζει.
Ο κ. Σαμαράς έχει όντως τη δεδηλωμένη. Των δουλωμένων Μπενύτο και Κουβέλη. Τους διασύρει κατά το δοκούν, βέβαιος για την ψήφο εμπιστοσύνης που θα αποσπάσει, αν τεθεί τέτοιο θέμα στη Βουλή,
Ομως το θέμα μας αυτήν τη στιγμή δεν είναι τα εκλογικά σενάρια. Το ερώτημα είναι αν όσα έγιναν στην ΕΡΤ και ο απόηχός τους μπορούν να λειτουργήσουν ως θρυαλλίς, ώστε οι πρωτοβουλίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μεταθέσουν τις εξελίξεις εκτός απ’ το πολιτικό επίπεδο, στο κοινωνικό.
Τα στεγαστικά δάνεια σφάζουν. Οι νέες μειώσεις των συντάξεων επέρχονται. Η ανεργία θερίζει. Το success story έγινε στάχτη και μπούρμπερη. Ο κ. Μανιτάκης γράφει ονόματα και πατρώνυμα στις απολύσεις. Αυτά πλέον κι όλα τ’ άλλα που μας ταλανίζουν είναι θέματα για λαϊκές συνελεύσεις. Η πολιτική πρέπει να ασκηθεί πλέον απ’ την αντιπολίτευση με τρόπους που θα υπερβαίνουν το σύστημα. Σε απευθείας επικοινωνία με τον λαό. Και με ευελιξία. Με στόχευση. Οχι όπως έπραξε χθες η ΕΣΗΕΑ, επιβάλλοντας τη σιωπή (που βολεύει... άφατα την κυβέρνηση). Ας επιβάλει τη σιωπή στα ιδιωτικά κανάλια, όπως επέβαλε τη σιωπή η κυβέρνηση στα δημόσια μέσα. Κι ας αφήσει τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες να μεταδίδουν και να ενημερώνουν - αγώνας γίνεται. Κοινωνικός αγώνας. Κι όχι
αγώνας συνδικαλιστικών παρατάξεων με πλειοδοσίες «αγωνιστικότητας» στην ΕΣΗΕΑ (και λόγω προεκλογικής περιόδου). Ξέρω, υπάρχει
μια δυσκολία να συνεννοηθούμε με τους συνδικαλιστές μας - «καλημέρα» τους λες, «Πεκίνο» σου απαντούν. Ισως έχουν ασκήσει το άθλημα πολύ καιρό. Ομως ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι.

Αυτό που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας είναι μεν οριακό, υπήρξε όμως και επί μακρόν συνηθισμένο. Χθες αφορούσε άλλους κλάδους (αλλά όχι μόνον), σήμερα τους δημοσιογράφους (αλλά όχι μόνον). Χρόνια τώρα ο δικομματικός μονοκομματισμός δημιούργησε παθολογίες σε κλάδους και τάξεις. Συχνά ο συνδικαλισμός, κυρίως εκείνος που απηχούσε τον δικομματισμό, συμμετείχε στις παθολογίες. Τώρα, και από καιρό, το σύστημα στρέφει τις παθολογίες αυτές εναντίον μας. Εναν προς έναν, τάξη προς τάξη, σαλαμοποιώντας την κοινωνία, διαιρώντας τους κλάδους στο εσωτερικό τους, αλλά και στρέφοντας τον έναν εναντίον του άλλου, μας έφεραν ώς εδώ.
Η ευθύνη ημών των δημοσιογράφων σε αυτήν τη διαδικασία είναι μεγάλη - χωρίς τα παπαγαλάκια ή τους ατομιστές, τους κυνικούς και τους αδιάφορους, δεν θα μπορούσε το σύστημα, μέσω των ΜΜΕ της διαπλοκής, αλλά και των ελεγχόμενων απ’ τον δικομματισμό δημοσίων μέσων ενημέρωσης, να προχωρήσει στη λαφυραγώγηση της χώρας και στον αποδεκατισμό των τάξεων.
Βεβαίως, εδώ και καιρό πολλοί από μας, δίκαιοι (δυστυχώς) και άδικοι (που συνάντησαν τη Νέμεσή τους) έχουν βρεθεί εκτός επαγγέλματος. Και θα βρεθούν άλλοι τόσοι. Σήμερα ήταν η σειρά της ΕΡΤ, όπως χθες ήταν η σειρά πολλών που δεν υποστηρίξαμε κι αύριο θα ’ναι η σειρά άλλων, ακόμα
κι εκείνων που υποστηρίζουν το θηρίο που μας τρώει, στο Mega, στον ΣΚΑΪ, στον ΔΟΛ κι αλλού.
Λίγοι από μας (εκ των επιφανών του κλάδου) κι ευτυχώς πολλοί από μας (εκ των αφανών) υποστηρίξαμε τους ανθρώπους του λαού στους καταδιωγμούς τους - για αυτό κι απωλέσαμε την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ομως όλα αυτά σκαλώσανε τώρα στο χτένι. Ο γέγονεν, γέγονεν - και οι ευθύνες κάποτε θα αποδοθούν. Για ορισμένους απ’ τα Ειδικά Δικαστήρια και για τους υπόλοιπους από τους τρόπους που προβλέπει το καταστατικό της ζωής.
Καιρός λοιπόν τώρα να πάρουν το πάνω χέρι στην κοινωνία οι δυνάμεις εκείνες, πολίτες, συλλογικότητες και κόμματα, που δεν παραδέχθηκαν ποτέ αυτές τις παθολογίες. Είναι πλέον θέμα
δημοκρατικής άμυνας, κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής υπόστασης...
ΥΓ.: Επί του πιεστηρίου, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις». Τζάμπα γλίτσες ήταν οι αντιδράσεις της ΠΑΣΟΚοΔΗΜΑΡ. Εκ του ασφαλούς δολοφόνησε την ΕΡΤ ο κ. Σαμαράς. Κεφάλια, κοπάδι για απολύσεις χρειάζονταν. Αν λοιπόν δεν θα του βγει η ζαριά, αυτό θα εξαρτηθεί από τις ικανότητες της αντιπολίτευσης να υπερασπισθεί τον λαό. Και πάσα προς τούτο «έκκληση» στην ΠΑΣΟΚοΔΗΜΑΡ, φενάκη...

email: stathis@enikos.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Στουρνάρας σε όσους αναμεταδίδουν την ΕΡΤ: Κόψτε το σήμα, είναι παράνομο θα έχετε κυρώσεις [mail]

Στουρνάρας σε όσους αναμεταδίδουν την ΕΡΤ: Κόψτε το σήμα, είναι παράνομο θα έχετε κυρώσεις [mail]
Τη διακοπή της αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τα ΜΜΕ ζητείται με mail που υπογράφει σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ' αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» αναφέρεται στο mail.
Ήδη σταμάτησε η μετάδοση του σταθμού του ΚΚΕ, 902 TV από τη Digea, η οποία ανήκει στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας καθ διανέμει το ψηφιακό σήμα των καναλιών σε όλη η χώρα. Στον αντίποδα η EBU αποφάσισε να "υιοθετήσει" πλήρως την ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε στη Γενεύη μεταξύ των μελών των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων της Ευρώπης, ελήφθη η απόφαση για την πλήρη υποστήριξη της ΕΡΤ, ώστε να διατηρηθεί στη ζωή η ΕΡΤ. Ήδη από χθες με τη συνδρομή της EBU το σήμα της ΕΡΤ φτάνει δορυφορικά σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην ιστοσελίδα της, μεταδίδεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών επικοινώνησε με την EBU, γιατί υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση και διευκρίνισε πως η ΕΡΤ δεν κλείνει, αλλά εξορθολογίζεται και θα επαναλειτουργήσει σύντομα. Μάλιστα διευκρίνισε πως τα περιουσιακά στοιχεία της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να παραμείνουν ασφαλή.
Στο mail αναφέρεται πως "εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ' αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ"
Το επίμαχο mail
> Sent: Wednesday, June 12, 2013 3:45 AM
> Subject: Κατάργηση ΕΡΤ Α.Ε.
> Αγαπητέ κύριε-αγαπητή κυρία,
> Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ' αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ.
> Για το σκοπό αυτό, επισημαίνεται οτι τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ'αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
> Για τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

Συγκλονιστική επιστολή πρώην διευθυντή της ΕΡΑ στον Σαμαρά: Ανατινάξτε την ΕΡΤ, κύριε. Ο,τι δεν έκαναν οι Γερμανοί...

ΕΡΤ: Ώρα Μηδέν - Ένα ντοκιμαντέρ για τις στιγμές μετά το κλείσιμο«Κλείστε την ΕΡΤ, αλλά μη χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά λόγια του Ελύτη». «Κλείστε την ΕΡΤ, αλλά να αποποιηθείτε της πνευματικής κληρονομιάς της Πηνελόπης Δέλτα». «Κλείστε την ΕΡΤ, να έχετε το προνόμιο ότι είστε ο Ελλην πρωθυπουργός που έκοψε τη μνήμη των Ελλήνων». Η επιστολή του Αντώνη Ανδρικάκη, πρώην γενικού διευθυντή της ΕΡΑ, προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, βρίθει συναισθημάτων, πικρίας και μομφών από την αρχή μέχρι το τέλος.
«Οσους διορισμούς και να κάνετε εσείς και οι συνεταίροι σας, η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι περιουσία του. Και τη λεηλατείτε. Ο ίσκιος όλων σας είναι πολύ μικρότερος από το έγκλημα που κάνετε. Ακρωτηριάζετε την Ελλάδα», καταλήγει η επιστολή.
Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:
«Υπέρ της ΕΡΤ
Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κύριο Αντώνη Σαμαρά.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Να παραδώσετε 2900 εργαζόμενους στην κρεματόρια της Τρόικας.
Να κόψετε το δικαίωμα των Ελλήνων στην έγκυρη ενημέρωση, την ποιοτική ψυχαγωγία και την επιμόρφωση. Να κόψετε το νήμα που συνδέει τους Έλληνες με το παρελθόν τους και τις τάσεις της εποχής τους. Να παραδώσετε τους ακροατές και τους τηλεθεατές στην τουρκική γλώσσα και προπαγάνδα, στα πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, σκυλάδικα και κάθε μορφής –άδικα. Να τους κόψετε το ψωμί, την ιστορία και το όνειρο, το λόγο, το έργο και το νόημα.
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Αφού την απαξίωσαν όλοι οι πολύχρωμοι παπαγάλοι του συστήματος.
Αφού την παρέδωσαν βορά στα μικροπολιτικά παιχνίδια των κομμάτων.
Αφού τη συκοφάντησαν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εξουσίας.
Κύριε Πρωθυπουργέ, να κλείσετε την ΕΡΤ.
Και να πάρετε την ευθύνη. Γιατί εσείς έχετε την ευθύνη.
Ούτε ο καημένος ο Βενιζέλος που κατοικεί στο χρόνο που του παραχωρεί το MegaChannel και νομίζει ότι έχει κόμμα και ελπίζει. Ούτε ο καημένος ο Κουβέλης που προσπαθεί να πάρει ό,τι μπορεί από τη συμμετοχή του στην εξουσία. Ο ταλαίπωρος ο Κουβέλης που έχει για αρχάγγελο τη Ρεπούση που μας βλέπει σαν μπαμπουίνους και παρακολουθεί τη συμπεριφορά μας, χωρίς να γνωρίζει η δυστυχισμένη ότι εμείς παρακολουθούμε τη συμπεριφορά της και λέμε στα παιδιά μας τι να αποφύγουν.
Δεν έχουν αυτοί την ευθύνη κύριε.
Την έχετε εσείς.
Κλείστε την ΕΡΤ.
Σας βλέπουν ο Σπυρομήλιος, ο Μυριβήλης, ο Χατζιδάκις, ο Χορν. Όλοι εκείνοι οι λαμπεροί Έλληνες που προφανώς εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα τον ελάχιστο.
Κλείστε την ΕΡΤ.
Αλλά ποτέ μην ξαναχρησιμοποιήσετε στις δημόσιες εμφανίσεις σας τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη – πρώην Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μολονότι επικαλείστε τη γνωριμία σας μαζί του και βάζετε σε περίοπτη θέση τη φωτογραφία σας μαζί του, δεν τον γνωρίζατε.
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Και να αποποιηθείτε της πνευματικής κληρονομιάς μιας μεγάλης και λαμπερής γυναίκας που με μεγάλωσε, της Πηνελόπης Δέλτα.
Να κλείσετε την ΕΡΤ, κύριε.
Να έχετε το προνόμιο ότι είστε ο Έλλην Πρωθυπουργός που έκοψε τη μνήμη των Ελλήνων και την προοπτική τους στο μέλλον. Να έχετε την τιμή ότι παραδώσατε τους θεατές και τους ακροατές στη λήθη και στις επιλογές των εμπόρων.
Να ανατινάξετε την ΕΡΤ, κύριε.
Ό,τι δεν κατάφεραν οι Γερμανοί με τον πρώτο πομπό της Ραδιοφωνίας στα Λιόσια να το κάνετε εσείς.
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Σας θυμάμαι που τοποθετούσατε ένα μαρμάρινο κεφάλι στο Μουσείο της Ακροπόλεως κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Και σας απαθανάτιζαν οι κάμερες. Την ώρα που θα κόβετε το κεφάλι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης να φωνάξετε και πάλι τις κάμερες. Να μείνει στην ιστορία ο αποκεφαλισμός της πρόσφατης ιστορίας του τόπου και της μόνης πηγής πολιτισμού στα ΜΜΕ.
Να κλείσετε την ΕΡΤ, κύριε.
Γιατί δεν υπάρχει κανείς να σας φέρει αντίρρηση. Σήμερα έπρεπε όλοι οι λογοτέχνες, οι συνθέτες, οι ζωγράφοι, οι μουσικοί, όλοι οι καλλιτέχνες, να είναι στην ΕΡΤ. Και να φωνάζουν. Να κλειστούν μέσα και να την κάνουν «Κούγκι». Για να αντισταθούν και να πάει η ζωή μπροστά.
Κλείστε την, κύριε. Κανείς δεν θα αντιδράσει. Θα διοχετεύσετε και την είδηση ότι ο καταναλωτής γλιτώνει 50 ευρώ το χρόνο και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Την καταστροφή κανείς δεν θα την ιστορήσει.
Κύριε, Η ΕΡΤ δεν σας ανήκει. Όσους διορισμούς και να κάνετε εσείς και οι συνεταίροι σας. Ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι περιουσία του. Και την λεηλατείτε. Ο ίσκιος όλων σας είναι πολύ μικρότερος από το έγκλημα που κάνετε. Ακρωτηριάζετε την Ελλάδα.
Αντώνης Ανδρικάκης- πρώην Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Ρ.Α)»

Η σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ για τον πρωθυπουργό

Με μια σκληρή ανακοίνωση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απάντησαν στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά που μίλησε με εξίσου σκληρά λόγια για την κρατική ραδιοτηλεόραση. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομίλια του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.
Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία; Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβούλων και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέργοκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.
Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ΕΡΤ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει.
Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.
Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε. Δηλαδή, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας «Παρασκήνιο» και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Flash Camera 4

Flash Camera 4

Η πώληση της ΔΕΠΑ δεν προχώρησε εξαιτίας των μεγαλοοφειλετών


Το success story της κυβέρνησης του κ. Αντώνη Σαμαρά συνεχίζεται. Και η διάρκεια του προβλέπεται να είναι αρκετά μεγάλη. Σε μια χώρα που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν αναγάγει την οπίσθια κυβίστηση σε ολυμπιακό άθλημα, είναι σχεδόν αδύνατο για έναν τηλεθεατή, έναν ακροατή, έναν αναγνώστη όχι να ενημερωθεί, αλλά να βρει που είναι η αλήθεια και που το ψέμα.  Η ενημέρωση εν μεγάλη ελληνική αποικία, 2013 μ.X., μοιάζει με παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Στη στήλη μου, στο UNFOLLOW Ιουνίου, που κυκλοφορεί, εξιστορώ το εξής: Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης το 1984 νοτιοαφρικανός κληρικός Ντέσμοντ Τούτου, πολέμιος του απαρτχάιντ, συνήθιζε να χρησιμοποιεί ένα ανέκδοτο για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του ακροατηρίου του. «Όταν ήρθαν στη Νότια Αφρική, εμείς είχαμε τη γη κι εκείνοι κρατούσαν τη Βίβλο. "Ας προσευχηθούμε" μας είπαν. Κλείσαμε τα μάτια. Όταν τα ανοίξαμε, κρατούσαμε εμείς τη Βίβλο και αυτοί είχαν τη γη». Και λίγο πιο κάτω, γράφω: «Το παραδάκι να πέσει και το φιλέτο ακόμη να πάει στους… κατακτητές. Και για τους υπόλοιπους μένει η παράφραση του ανεκδότου του Ντέσμοντ Τούτου: Όταν ήρθαν στην Ελλάδα, εμείς είχαμε τη γη κι εκείνοι κρατούσαν το ευρώ. "Ας το γιορτάσουμε" μας είπαν. Κάναμε πάρτι. Όταν τελείωσε είχαμε μόνο χρέη και αυτοί είχαν την Ελλάδα…»
Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
Η Τετάρτη 22 Μαϊου 2013 ήταν μία ακόμη ημέρα για τα κυρίαρχα μίντια για να γιορτάσουν τις  αποκρατικοποιήσεις. Στα εξώφυλλα των εφημερίδων και στα δελτία των οκτώ με  αλαλαγμούς χαράς είχαν υποδεχτεί την συνάντηση  του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αλεξέι Μίλερ, δεξί χέρι του Βλαντίμιρ Πούτιν και επικεφαλής της Gazprom, η οποία θα αποκτούσε τη ΔΕΠΑ. «'Οποιος δώσει τα περισσότερα να αποκτήσει τη ΔΕΠΑ», έσκουζε ο εθνικός κήρυκας  Γιάννης Πρετεντέρης στο Mega και συμπλήρωνε ο Μπάμπης (ένας είναι ο Μπάμπης) στο Σκάι: «Επιτέλους να αρχίσουν οι αποκρατικοποιήσεις. Όχι άλλα λόγια. Έργα». Ασφαλώς κανείς δεν αναρωτήθηκε τι δουλειά είχε ο πρωθυπουργός να συναντιέται 3 φορές (είχαν προηγηθεί άλλες δύο το Μάρτιο και τον Απρίλιο) με το αφεντικό μιας πολυεθνικής που σκοπεύει να αγοράσει μια μονοπωλιακή επιχείρηση ενέργειας της χώρας. Ακόμα και το αδιάβλητο του διαγωνισμού πήγαινε περίπατο, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στη σωτηρία που θα έρθει από το ξεπούλημα.
Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013. Αλλαγή σκηνικού. Τα κυρίαρχα μνημονιακά μέσα επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών. «Η κομισιόν χάλασε την πώληση. Απείλησε ότι δεν θα δεχτεί την  πώληση στους ρώσους και οι επενδυτές αποχώρησαν», ήταν η καραμέλα που πιπίλιζαν όλοι μαζί. Τι και αν ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο τούς διέψευσε. Τι και αν με ανακοίνωσή της η Gazprom ξεκαθάρισε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις δεσμεύσεις τις κυβέρνησης. Ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν κάνει ποτέ λάθος. Ισως μόνο μία φορά. Τότε που του ξέφυγε και είπε ότι έλεγε ψέματα, όταν υποστήριζε ότι το ΔΝΤ θα σώσει τη χώρα με το πρώτο μνημόνιο. Αλλά και αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Ποιες ήταν όμως οι δεσμεύσεις που αρχικά είχε πάρει η Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά και κανένα κυρίαρχο μνημονιακό μέσο δεν αποκάλυψε; Στο UNFOLLOW 18 που κυκλοφορεί στα περίπτερα, στο ρεπορτάζ μας για τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΠΑ, γράφουμε: «Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι απαίτησαν:
• Εγγυητική επιστολή του Δημοσίου για την αποπληρωμή των χρεών τρίτων προς τη ΔΕΠΑ, ύψους 600 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για χρέη που έχουν κυρίως ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και κρατικοί οργανισμοί. Μεταξύ αυτών, οι Βαρδινογιάννης, Μυτιληναίος, Περιστέρης, Λάτσης και Μπόμπολας.
• Μείωση του ύψους της εγγυητικής επιστολής (20% ως προς το ποσοστό της προσφοράς) και της κατάπτωσής της σε περίπτωση που η συμφωνία δεν ολοκληρωθεί λόγω παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος πρωθυπουργού, δέχτηκε να μειωθεί η αξία της εγγυητικής στο 10% της προσφοράς. Προωθούνταν και το σενάριο του πέναλτυ περίπου στο 5% σε περίπτωση ακύρωσης της συμφωνίας ανεξαρτήτως ποσού.
• "Ρήτρα δραχμής" σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
• Δικαίωμα "αναστροφής πώλησης", δηλαδή ο μελλοντικός αγοραστής να μπορεί να πουλήσει την εταιρεία στο Δημόσιο, αν στο μέλλον κάποια κυβέρνηση αλλάξει τους συντελεστές φορολόγησης.
• Κρατικές εγγυήσεις για διατήρηση της τιμολογιακής πολιτικής των τριών ΕΠΑ (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας), εξομάλυνση της αγοράς ηλεκτρισμού και διασφάλιση όχι μόνο της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΛΑΓΗΕ Α.Ε. (Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) αλλά και της μη δημιουργίας νέων. Με δεδομένο ότι το μάνατζμεντ των ΕΠΑ ανήκει σε ξένους μετόχους, την ολλανδική Shell και την Ιταλική Εni, οι Ρώσοι απαίτησαν να εγγυηθεί το κράτος ότι θα συνεχιστεί η ίδια εμπορική και τιμολογιακή πολιτική.»
Στην ανακοίνωσή της η Gazprom σημειώνει ότι αποχώρησε από τον διαγωνισμός εξαιτίας της απουσίας επαρκών κρατικών εγγυήσεων.  Ουσιαστικά οι Ρώσοι ζήτησαν να συμψηφιστούν οι οφειλές προς τη ΔΕΠΑ  και να πληρώσουν ό,τι απομένει, διότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση με  τον τρόπο που χειρίζεται τους μεγαλοοφειλέτες. Δεν ήθελαν να εγγυηθεί η κυβέρνηση τις οφειλές, αλλά να ξεμπερδεύουν μία και καλή με αυτές και να αφαιρεθούν από το συνολικό τίμημα.
Ποιοι είναι όμως οι μεγαλοοφειλέτες, για τους οποίους όλοι σιωπούν; Στο UNFOLLOW 18 γράφουμε: «Με δεδομένο ότι το τίμημα για την εξαγορά της ΔΕΠΑ στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσει τα 900 εκ. ευρώ και στη χειρότερη τα 500-600 εκ., τα δημόσια ταμεία κινδυνεύουν να βγουν ακόμα και ζημιωμένα. Οι κυβερνητικές κινήσεις, οι χειρισμοί του πρωθυπουργού, αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις κρατικών υπηρεσιών, όπως η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), φανερώνουν τις προθέσεις της συγκυβέρνησης να κουκουλώσει την υπόθεση των χρεών των μεγαλοοφειλετών προς τη ΔΕΠΑ, για να προχωρήσει με κάθε τρόπο στη σκανδαλώδη ιδιωτικοποίησή της. […]
Σύμφωνα μάλιστα με ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΚΑ, που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή (15/05/2013), οι οφειλές εταιρειών που εμφανίζονταν ως επίδοξοι επενδυτές για την απόκτηση της ΔΕΠΑ ανέρχονταν, μέχρι τον Οκτώβριο 2012, στα 367.941.707,04 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες του ομίλου Μυτιληναίου είχαν τις εξής οφειλές προς τη ΔΕΠΑ: Η Αλουμίνιον Α.Ε. 53.278.665,61 ευρώ, η Κόρινθος Power 54.579.480,75 ευρώ, η Protergia A.E. 74.799.501,73. H Motor Oil Eλλάς Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε., συμφερόντων Βαρδινογιάννη, όφειλε στη ΔΕΠΑ 34.953.943,72 ευρώ. Η εταιρεία Ήρων ΙΙ Θερμοηλεκτρικός Σταθμός Βοιωτίας του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ χρωστούσε στη ΔΕΠΑ 6.184.610,92 ευρώ. Και η ELPEDISON Eνεργειακή Α.Ε., συμφερόντων Λάτση και Μπόμπολα, που είχαν ενδιαφερθεί σε προηγούμενη φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, μέσω συμμετοχής στην κοινοπραξία EDISON με ποσοστό 50%, όφειλε 144.145.504,31 ευρώ. Οι οφειλές όλων εξακολουθούν να υφίστανται και μάλιστα αρκετά φουσκωμένες.» (Δείτε το video: «Σε ποιους ανήκουν οι οφειλές που εγγυάται το κράτος;»)
Μάλλον κάτι ξέρουν καλά οι ρώσοι της Gazprom και ζήτησαν να συμψηφιστούν οι οφειλές. Στην ανακοίνωση τους γράφουν: «Όλες οι τυπικές διαδικασίες και διατυπώσεις για την ολοκλήρωση της αγοράς της ΔΕΠΑ μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού μπορούν να διαρκέσουν περίπου έναν χρόνο. Ήδη τώρα η εταιρεία έχει σοβαρά προβλήματα από μη πληρωμές καταναλωτών, θα απαιτηθεί αναδιάρθρωσή της για την αποκοπή των παραρτημάτων της ΔΕΣΦΑ, ενώ στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεν παρασχέθηκαν εγγυήσεις ότι δεν θα επιδεινωθεί το υπάρχον καθεστώς κρατικών ρυθμίσεων για τη ΔΕΠΑ».
Οι Ρώσοι ανησύχησαν ότι η ειδική μεταχείριση που έχουν οι μεγαλοοφειλέτες θα συνεχιστεί και ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από τις μη πληρωμές των καταναλωτών. Άραγε από τον Οκτώβριο του 2012, πού βρίσκονται οι οφειλές των μεγαλοοφειλετών; Η ΔΕΠΑ στις 3 Ιουνίου απάντησε στην ερώτηση της  Ραχήλ Μακρή. Οι εταιρείες του ομίλου Μυτιληναίου μέχρι τις 31 Μαίου 2013 χρωστούν συνολικά 182.657.648,09 ευρώ. Συγκεκριμένα η Αλουμίνιον Α.Ε. 111.454.999,90 ευρώ, η Κόρινθος Power 29.846.389,61 ευρώ, η Protergia A.E. 46.445.051,09 ευρώ.  H Motor Oil Eλλάς Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε., συμφερόντων Βαρδινογιάννη, οφείλει  στη ΔΕΠΑ 36.960.017,22 ευρώ. Η εταιρεία Ήρων ΙΙ Θερμοηλεκτρικός Σταθμός Βοιωτίας του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ χρωστάει  25.548.825,22 ευρώ. Και η ELPEDISON Eνεργειακή Α.Ε., συμφερόντων Λάτση και Μπόμπολα, οφείλει 48.312.591,12 ευρώ.
Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά στο διαγωνισμό πώλησης της ΔΕΠΑ αλλά και του ΔΕΣΦΑ θέλησε να πιάσει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. (Δείτε το video: «Σαμαρικοί: "Λαθρομετανάστες" στη Νέα Δημοκρατία»)
Απλά οι ρώσοι της Gazprom και της Sintez δεν τσίμπησαν το δόλωμα. Αν ο πρωθυπουργός της χώρας σύρθηκε σε διαπραγμάτευση για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς το επιτελείο του να έχει εξασφαλίσει ότι η Κομισιόν δεν θα φέρει αντιρρήσεις, τότε πρόκειται για μέγιστο πολιτικό σφάλμα. Όπως γράφει και ο Νίκος Μπογιόπουλος στο UNFOLLOW 18, εμφάνισαν τον πρωθυπουργό σαν  τον αξέχαστο Αυλωνίτη να διαλαλεί την πραμάτεια του φωνάζοντας:  «Περάστε, κύριοι, ό,τι πάρετε ένα τάληρο, κύριοι...». Αρκεί να μην είναι ρούβλια, θα συμπληρώσω.


Επισκεφθείτε τη σελίδα: Ημερολόγιο Ιδιωτικοποιήσεων 2013-2014. Με κάθε νέα εξέλιξη, θα ενημερώνονται και οι αντίστοιχες αναρτήσεις. Θα βρίσκετε πάντοτε τις πιο πρόσφατα ενημερωμένες αναρτήσεις στην κορυφή της σελίδας.

 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Non paper του Μαξίμου: Γιατί κλείνουμε την ΕΡΤ

samaras-9876
Τους λόγους που οδήγησαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην απόφαση να κλείσει άμεσα την ΕΡΤ προσπαθεί να εξηγήσει η κυβέρνηση μέσω του non paper που κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα.

Στο μακροσκελέστατο κείμενο αναφέρει πως το λουκέτο στην ΕΡΤ αποφασίστηκε υπό την πίεση της Τρόικα για απολύσεις, αλλά ήταν κάτι που είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό, ήταν σε γνώση των πολιτικών αρχηγών κι απλώς δεν είχε εκτελεστεί ως τώρα προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών.

Επίσης, σύμφωνα με το non paper η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει την ΕΡΤ και όχι κάποια προβληματική ΔΕΚΟ για συμβολικούς λόγους, για να δείξει πως ό,τι ξεπερασμένο, φθαρμένο και αναχρονιστικό, παραμερίζεται. Η κυβέρνηση αναφέρει πως πρότυπο για τη νέα δημόσια τηλεόραση που θα δημιουργηθεί θα είναι τα δίκτυα BBC, RAI, ZDF και τονίζει πως κανείς από τους νυν εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν προλήφθηκε αξιοκρατικά.

Αναλυτικά το περιεχόμενο του non paper:

Για τους εργαζομένους

Θα απολυθούν όλοι και θα αποζημιωθούν κανονικά.

Για τις συμβάσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ

Όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο ΥπΟικ. Που νομικώς και για όσο διάστημα χρειαστεί θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη λειτουργία της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης η ΕΡΤ, θα εκχωρούνται με διαφανή τρόπο, και με τίμημα υπέρ του δημοσίου, σε ιδιωτικούς σταθμούς

Για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των κομμάτων

Το κόστος κάλυψης αναλαμβάνει το Υπ.Οικονομικών όπου θα παρέχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου. Η προώθηση της δραστηριότητας θα γίνεται προσωρινά μέσω της Γεν. Γραμματείας Τύπου που διαθέτει αυτόνομη οπτική ίνα ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν τα κόμματα.

Για το πότε θα ξανανοίξει η νέα δημόσια Τηλεόραση

Το συντομότερο δυνατό. Η νέα τηλεόραση θα είναι απολύτως έτοιμη για τις υποχρεώσεις της ενόψει της ελληνικής Προεδρίας

Η ΕΡΤ δεν κλείνει υπό καμία πίεση για απολύσεις

Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού, και εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους. Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι, για την απόφαση της κυβέρνησης

Γιατί ο εκσυγχρονισμός και οι απολύσεις δεν έγιναν εν λειτουργία

Όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή.

Επίσης, οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών. Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως. Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες! Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση.

Παραδείγματα:

Εδώ και μήνες, οι δημοσιογράφοι απεργούν, ζητώντας την πρόσληψη και άλλων 150 συμβασιούχων δημοσιογράφων, ενώ ήδη στην ΕΡΤ εργάζονταν περί τους 700 δημοσιογράφους!
Ποτέ οι συνδικαλιστές δεν δέχονταν να χάσουν τα προνόμιά τους. Για παράδειγμα, ποτέ δεν δέχτηκαν:
Να υλοποιηθούν σχέδια εκσυγχρονισμού, που προέβλεπαν π.χ. τη λειτουργία ενός λογιστηρίου αντί για 6!!!
Να αρνούνται εδώ και 8 χρόνια την καταγραφή των παγίων (της περιουσίας) δηλαδή της εταιρίας και κανείς να μην γνωρίζει τι πραγματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, και τι έχει ήδη, λεηλατηθεί...
Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος των ταξιδιών, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό υπερβαίνει τα 2.500.000 εκατ. ετησίως
Να ελεγχθούν οι αδιανόητες σπατάλες και τα προνόμια εργαζομένων. Για παράδειγμα, το κόστος για κινητά τηλέφωνα μόνον στην ΕΡΤ3, υπερβαίνει τις 330.000 Ε ετησίως, όταν 422 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν 490 συνδέσεις!
Να αλλάξει τίποτα στη δομή και την διάρθρωση. Για παράδειγμα λειτουργούν 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με διαφορετικό προσωπικό (συνολικά 310 εργαζόμενοι), ενώ οι περισσότεροι εκπέμπουν 20 ώρες το 24ωρο, το ίδιο κοινό πρόγραμμα
Να λειτουργεί, όπως σε κάθε εταιρία, τμήμα συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται καν οι συμβάσεις της εταιρίας.
Να καταγράφεται η παρουσία των εργαζομένων με ηλεκτρονικό τρόπο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι δε, οι δημοσιογράφοι (και οι 700) ακόμα και οι ανταποκριτές του εξωτερικού, έχουν μετατραπεί σε «εσωτερικούς συντάκτες», 6ωρης απασχόλησης, αυξάνοντας όμως υπερβολικά το κόστος των υπερωριών.

Γιατί κλείνει η ΕΡΤ και όχι κάποιος άλλος άχρηστος Οργανισμός

Αυτή η απόφαση που λαμβάνεται σήμερα έχει μεγάλο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα.

Ό,τι ξεπερασμένο, φθαρμένο και αναχρονιστικό, παραμερίζεται.
Στη θέση του θα μπει το σύγχρονο, το λειτουργικό, το ανταγωνιστικό.
Ό,τι είχε ταυτιστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού με κομματικά φέουδα και αγκυλώσεις δεκαετιών, ανήκει πια στο παρελθόν.
Στη θέση του θα μπει ό,τι εξυπηρετεί τη διαφάνεια της Δημοκρατίας, την αισθητική της Ελλάδας, το δημόσιο συμφέρον. Ένα ακόμα «ταμπού» σπάει.
Δεν μπορούμε, την ώρα που οι Έλληνες κάνουν τέτοιες θυσίες, να διατηρούνται γύρω τους άθικτα, σύμβολα της ασύδοτης σπατάλης, της σκανδαλώδους αδιαφάνειας, του αναχρονιστικού κομματισμού.
Στην ΕΡΤ απασχολούνται 3000 εργαζόμενοι, την ώρα που απαιτούνται λιγότεροι από το 1/3.
Στην ΕΡΤ, ούτε ένας από τους εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με επιλογές της εκάστοτε διοίκησης, που επιλέγετο από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ είναι πολλές. Ήδη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, και ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από το 2000 μέχρι σήμερα.
Το κόστος λειτουργίας της ανέρχεται σε 230 εκ. με μέσο όρο τηλεθέασης 4%, ενώ αντίστοιχα το κόστος άλλων ιδιωτικών καναλιών με 10% τηλεθέαση δεν ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ
Στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 700 δημοσιογράφοι, και ενώ θα περίμενε κανείς το δελτίο ειδήσεών της να είναι το κορυφαίο, έχει λιγότερο από 4% τηλεθέαση. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, απασχολούν (για παράδειγμα 150 δημοσιογράφους) απολαμβάνοντας 10πλάσια τηλεθέαση.
Για τη διαφορά της καινούργιας δημόσιας τηλεόρασης σε σχέση με την ΕΡΤ που κλείνει
Θα απασχολείται όσο προσωπικό χρειάζεται και πάντως πολύ λιγότερο από το σημερινό, όπου θα αξιολογείται διαρκώς για την αποδοτικότητά του.
Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του.
Ο νέος οργανισμός που θα δημιουργηθεί δεν θα λογοδοτεί στα κόμματα, αλλά σε ανεξάρτητη υπερκομματική αρχή καταξιωμένων ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία σε Μέσα Ενημέρωσης.
Πρότυπο του νέου οργανισμού θα είναι το μοντέλο μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του βρετανικού BBC, της Ιταλικής RAI και της Γερμανικής ΖDF.
Όλα αυτά διασφαλίζονται με την κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Οργανισμού που θα γίνει άμεσα.

Για όσους απολυθούν και δεν επιλεγούν για τη νέα δημόσια τηλεόραση

Για τις θέσεις των σημερινών υπεραρίθμων, θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού σε εντατικές, νοσοκομεία, εφορίες, ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει πραγματικές ανάγκες.

Το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι Έλληνες δεν θα συνεχίσει να υφίσταται όσο αυτή είναι κλειστή

Όχι! Είναι προφανές ότι από αύριο οι Έλληνες σταματούν να πληρώνουν το τέλος με το οποίο επιβαρύνονταν επί δεκαετίες. Και μετά τη δημιουργία του νέου Οργανισμού θα επιβαρύνονται με πολύ μικρότερο τέλος. Σε κάθε περίπτωση το ετήσιο όφελος για τον Έλληνα πολίτη, μετά τη λειτουργία του νέας σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα είναι 100 εκατομμύρια

Θεία Λειτουργία

Υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά.

Κλινικά νεκρός ο Κιλιγκαρίδης

Τραγικά είναι τα νέα από την Πολωνία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, ο οποίος δεν τα κατάφερε και οι γιατροί που τον παρακολουθούν διέγνωσαν ότι ο αθλητής είναι πλέον κλινικά νεκρός.
Τα κύτταρα του εγκεφάλου του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη έχουν νεκρώσει και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται το ιατρικό ανακοινωθέν.Το άκουσμα της είδησης προκάλεσε θρήνο στις τάξεις του ελληνικού αθλητισμού, καθώς άπαντες ήλπιζαν σε βελτίωση της κατάστασής του. Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί ιατρικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί η ανακοίνωση που εκδοθεί μετά από την τραγική εξέλιξη.
 
Πλέον οι συγγενείς του Ανδρέα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει βάσει νομοθεσίας στην Πολωνία, καθώς όποιος άνθρωπος θεωρείται κλινικά νεκρός, αποσυνδέεται από τα μηχανήματα και καταλήγει. Η οικογένεια του θέλοντας να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα, αναζητά τρόπους να μεταφερθεί ο αθλητής του κανόε καγιάκ στη χώρα μας ή σε κάποια άλλη χώρα.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πέσει σε κώμα πριν από μία εβδομάδα, όταν βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, στην πόλη Μπίντγκος, από τον Πολωνό προπονητή του.
 
Λίγα λόγια για τον Ανδρέα
 
Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης υπήρξε πρωταθλητής στο κανόε καγιάκ. Έχει αγωνισθεί σε σημαντικές ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις, πετυχαίνοντας καλές επιδόσεις. Είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.
 
Γεννήθηκε στη Ρωσία στις 5 Αυγούστου του 1976. Οι γονείς του είναι Πόντιοι από τη Ρωσία και διαμένουν στην Αλεξανδρούπολη.
 
Ξεκίνησε να ασχολείται με το κανόε καγιάκ στην ηλικία των 11 ετών και ήρθε στην Ελλάδα 6 χρόνια μετά, για μόνιμη εγκατάσταση.
 
Το 2000 προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα και ήταν 13ος στα 500μ. και 15ος στα 1.000μ.. Ήταν 6ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1999, όπως και σε εκείνο του 2002 (τη χρονιά αυτή κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα 1.000 μ.), 4ος στους Μεσογειακούς του 1997 και πρώτος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2001. Στην Ολυμπιάδα της Αθήνας (2004) αποκλείστηκε από τον τελικό.
 
Το 2002 ο Κιλιγκαρίδης κέρδισε υποτροφία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
 
Ο Κιλιγκαρίδης έκανε καλή εμφάνιση στο Ντούισμπουργκ, στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κανόε καγιάκ ήρεμων νερών, το Μάιο του 2006. Στους αγώνες συμμετείχαν 600 αθλητές από 57 χώρες. Ο πρωταθλητής ήταν 5ος και 7ος στους «μικρούς τελικούς» του C1 1000 και 500 μέτρων. Στον ημιτελικό των 1000 μέτρων ήταν 4ος, χάνοντας για περίπου ένα δευτερόλεπτο την πρόκριση στον τελικό.
 
Ο αθλητής δεν κατάφερε να διακριθεί στον τελικό του C1 1000μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κανόε καγιάκ ήρεμων νερών ανδρών και γυναικών, που διεξήχθη τον Ιούλιο του 2006 στην πόλη Ρατσίτσε της Τσεχίας. Κατέλαβε την 7η θέση με επίδοση 4.00.404. Στα 550μ. στην ίδια διοργάνωση ήταν 7ος.
 
Στις 25 Μαρτίου του 2007 ο Κιλιγκαρίδης , στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 10 χλμ., κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μαραθώνιο αγώνα των 10.000 μέτρων στο Μιλάνο. Τον Αύγουστο του 2007 ήρθε 2ος στο μικρό τελικό του C1 1.000 μέτρων του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήρεμων νερών , στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.
 
Ο Κιλιγκαρίδης προκρίθηκε το Μάιο του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς τερμάτισε στην 5η θέση στον τελικό του C1 (4.03.383) και πήρε το ένα από τα τρία εισιτήρια, που έδιναν τα αγωνίσματα των 1.000 μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήρεμων νερών του Μιλάνου.
 
Στον τελικό του C1 1000μ. του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρεμων νερών, που διεξήχθη στο Ντούισμπουργκ τον Ιούνιο του 2008, έκανε χρόνο 3.56.601 και κατατάχθηκε στην 6η θέση. Στη διοργάνωση του Πόζναν, τον Ιούνιο του 2008 ο Κιλιγκαρίδης ήταν 3ος στο C1 1000 μ., με χρόνο 3.59.011.
 
Πηγή: contra.gr

Κόβεται η πρόσβαση στην ακαδημαϊκή έρευνα


Νομική Σχολή. Φωτογραφία: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi Νομική Σχολή. Φωτογραφία: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi
 
Σύμφωνα με επιστολή του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών Πανεπιστημίου Κρήτης που δημοσιεύει ο εκπαιδευτικός ιστότοπος www.esos.gr η ακαδημαϊκή κοινότητα πληροφορήθηκε ότι θα μείνει χωρίς βιβλιογραφική ενημέρωση.
 
Η πληροφόρηση προήλθε από το HEAL-Link, την εθνική υπηρεσία διάθεσης βιβλιογραφικών πηγών στα ανώτατα ιδρύματα της επικράτειας, που λειτουργεί τα τελευταία 13 χρόνια εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους λόγω της συγκέντρωσης της βιβλιογραφίας σε μία βάση δεδομένων για όλα τα πανεπιστήμια, ώστε να μην πληρώνουν ξεχωριστές συνδρομές στα περιοδικά.
Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει την κάλυψη μέρους του προϋπολογισμού του Heal-Link (9 εκατ. ευρώ) από το κονδύλι των δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης.
 
Η μη ανταπόκριση του υπ.Ανάπτυξης εδώ και μήνες έχει οδηγήσει στη διακοπή πρόσβασης σε ορισμένα από τα επιστημονικά περιοδικά. Όπως αναφέρεται στην επιστολή των εκπαιδευτικών, κάποιοι εκδότες είχαν ανταποκριθεί θετικά στην παράκληση του Heal-Link να κρατήσουν την πρόσβαση ανοιχτή μέχρι τον περασμένο Μάιο, αλλά και αυτό το παράθυρο φαίνεται πως κλείνει τώρα. Οι εκδότες "δηλώνουν ότι χωρίς συγκεκριμένη διαβεβαίωση αποπληρωμής δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να μας παρέχουν πρόσβαση στα επιστημονικά τους περιοδικά" αναφέρουν οι καθηγητές του Παν. Κρήτης.
 
Η επιστολή τους καταλήγει με την έκκληση προς την πολιτεία να μην εγκαταλείψει την ακαδημαϊκή έρευνα, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ακύρωση του ρόλου του πανεπιστημίου.
 
Ολόκληρη η επιστολή:
 
Εμβρόντητη η Ακαδημαϊκή κοινότητα πληροφορήθηκε από το HEAL-Link, την εθνική υπηρεσία διάθεσης βιβλιογραφικών πηγών στα ανώτατα ιδρύματα της επικράτειας ότι ο ακαδημαϊκός ιστός της χώρας πρόκειται να μείνει χωρίς βιβλιογραφική ενημέρωση.
 
Παρόλο που το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ζήτησε 9 εκ. ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις για τηνκάλυψη μέρους του προϋπολογισμού των ηλεκτρονικών περιοδικών του HEAL-Link από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το εν λόγω Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έγκριση της δαπάνης. Αυτό έχει ως συνέπεια να έχει ήδη διακοπεί η πρόσβαση στα περιοδικά ορισμένων εκδοτών και οι υπόλοιποι εκδότες παρόλο που μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί στην παράκληση του HEAL-Link να κρατήσουν την πρόσβαση ανοιχτή μέχρι το Μάιο δηλώνουν ότι χωρίς συγκεκριμένη διαβεβαίωση αποπληρωμής δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να μας παρέχουν πρόσβαση στα επιστημονικά τους περιοδικά.
 
Μετά από 13 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του HEAL-Link, η οποία έχει εξοικονομήσει δεκάδες χιλιάδων ευρώ ανά έτος, η ακαδημαϊκή κοινότητα πληροφορείται για τον επερχόμενο επιστημονικό της θάνατο. Όλοι γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς οικονομικής κρίσης. Η κρίση αυτή έχει κοστίσει στους Πανεπιστημιακούς δάσκαλους πάνω από το 40% του ήδη υποβιβασμένου μισθού τους. Δεν είναι όμως δυνατόν να χρησιμοποιείται η κρίση σαν δικαιολογία για την στέρηση του τελευταίου πνεύμονα επιστημονικής ζωής και ανάπτυξης. Διδασκαλία χωρίς έρευνα δεν νοείται και έρευνα χωρίς βιβλιογραφική ενημέρωση δεν πραγματοποιείται.
 
Η πολιτεία πρέπει επί τέλους να συνειδητοποιήσει ότι η έρευνα και η εκπαίδευση είναι οι πραγματικοί πυλώνες της ανάπτυξης, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δράσει, επιτέλους, άμεσα διορθώνοντας το ολέθριο αυτό λάθος. Το Πανεπιστήμιο χωρίς επιστημονικά περιοδικά δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία.
 
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Ε. Κατερινόπουλος
Ο Γραμματέας Τάσος Φιλαλήθης
 
 

Δικάζεται στις ΗΠΑ ένας μεγάλος ήρωας της εποχής μας


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Οι αμερικανικές αρχές προσπάθησαν να τρελάνουν τον στρατιώτη Μάνινγκ κρατώντας τον στην απομόνωση και… γυμνό (!) επί έντεκα μήνες
Στο στρατοδικείο που συνεδριάζει στη στρατιωτική βάση του Φορτ Μιντ, στην πολιτεία του Μέριλαντ των ΗΠΑ, άρχισε τη Δευτέρα μια δίκη που αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες και η οποία θα μείνει σίγουρα στην Ιστορία. Η κυβέρνηση Ομπάμα θέλει να καταδικάσει σε ισόβια δεσμά τον 25χρονο σήμερα στρατιώτη Μπράντλι Μάνινγκ -και μάλιστα χωρίς δικαίωμα απελευθέρωσης ποτέ!- επειδή όταν ήταν 22 ετών διοχέτευσε εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα, πολλά από αυτά διαβαθμισμένα, που αφορούν στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων ειδεχθών εγκλημάτων εναντίον των ντόπιων πληθυσμών που διέπραξαν τα αμερικανικά στρατεύματα κατοχής, στον ιστότοπο Γουίκιλικς το 2010, προκαλώντας παγκόσμιο πολιτικό και διπλωματικό σάλο.
Ο πανικός της κυβέρνησης Ομπάμα για την αποκάλυψη της κτηνωδίας και των βάρβαρων πράξεων των Αμερικανών στρατιωτών ήταν τόσο μεγάλος ώστε εξέδωσε εντολές στα όρια της παράνοιας. Απαγόρευσε π.χ. ο Ομπάμα στους Αμερικανούς δημόσιους υπαλλήλους να… διαβάσουν (!) τα τηλεγραφήματα που βρίσκονταν πλέον παντού στο Διαδίκτυο. Η αμερικανική κυβέρνηση «συμβούλευσε» επίσης τους Αμερικανούς φοιτητές να μη διαβάσουν κανένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα που ήταν προσιτά στους πάντες μέσω Ιντερνετ, γιατί αν τα διάβαζαν θα έθεταν σε κίνδυνο την προοπτική κάποια μέρα στο μέλλον να προσληφθούν σε θέση κάποιου επαγγέλματος με υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας!
Με άλλα λόγια ο Ομπάμα είπε στους νέους Αμερικανούς ότι φακελώνονται όλοι όσοι διαβάζουν ηλεκτρονικά τα αποκαλυφθέντα διπλωματικά τηλεγραφήματα και θα το πληρώσουν ακριβά! Ο στρατιώτης Μάνινγκ, αξιοποιώντας τις τεράστιες πλέον δυνατότητες των υπολογιστών, διοχέτευσε στον ιστότοπο Γουίκιλικς (WikiLeaks) 250.000 τηλεγραφήματα από αμερικανικές πρεσβείες και 490.000 στρατιωτικά ντοκουμέντα για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, συν κάποια βίντεο. Ενα από τα βίντεο αυτά σόκαρε τόσο πολύ τον Μάνινγκ ώστε έγινε η αιτία να αποφασίσει να δημοσιοποιήσει τα αποκαλυπτικά έγγραφα για τα εγκλήματα των αμερικανικών στρατευμάτων κατοχής στα οποία είχε πρόσβαση. Γυρισμένο το 2007 στη Βαγδάτη, δείχνει ένα αμερικανικό ελικόπτερο Απάτσι να επιτίθεται εναντίον μιας ομάδας άοπλων Ιρακινών πολιτών που συμπεριλάμβανε γυναίκες και παιδιά, απλώς για να… διασκεδάσουν οι Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνοντας Ιρακινούς!!! Εξόντωσαν όντως άντρες, γυναίκες, παιδιά και δολοφόνησαν επίσης εσκεμμένα πέραν πάσης αμφιβολίας έναν δημοσιογράφο του βρετανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερ και τον οδηγό του που έτυχε να βρίσκονται εκεί για να μη γράψουν αυτά που είδαν!
Επειδή η λήψη είναι μέσα από το στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ και είναι καταγεγραμμένοι οι διάλογοι των Αμερικανών στρατιωτών του πληρώματος, ο στρατιώτης Μάνινγκ, όπως αναφέρει στην έγγραφη κατάθεση που έδωσε προδικαστικά στις 28 Φεβρουαρίου 2013, σοκαρίστηκε υπέρμετρα «από την παθιασμένη δίψα για αίμα που φαίνονταν να έχουν. Εδειχναν να μη δίνουν καμία αξία στην ανθρώπινη ζωή». Αυτό ήταν το σημείο καμπής. Ο νεαρός στρατιώτης Μάνινγκ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, κρίνοντας ότι «συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο σημαντικών ντοκουμέντων της εποχής μας και αποκαλύπτουν το πραγματικό κόστος του πολέμου». Ο Μάνινγκ συνειδητοποίησε, όπως είπε ο ίδιος, ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες των κατοχικών στρατευμάτων στο Ιράκ «είχαν γίνει μονομανείς με τη σύλληψη και τη δολοφονία ανθρώπινων στόχων». Ο Μάνινγκ ήρθε πρώτα σε επαφή με την «Ουάσινγκτον Ποστ» για να δώσει τα έγγραφα, αλλά συνάντησε πλήρη έλλειψη ενδιαφέροντος – άλλωστε η «Ουάσινγκτον Ποστ» είχε ταχθεί υπέρ της εισβολής και κατάληψης του Ιράκ.
Προσπάθησε έπειτα να τα δώσει στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», αλλά απέτυχε κι εκεί, οπότε κατέληξε τελικά στον ιστότοπο Γουίκιλικς. Οταν τον συνέλαβαν ως ένοχο για τη διαρροή, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί προσπάθησαν να τον… τρελάνουν!
Τον έκλεισαν έντεκα μήνες (!) στην απομόνωση και μάλιστα τον κρατούσαν γυμνό!!! Το σχέδιό τους όμως απέτυχε. Από το εφηβικό, σχεδόν παιδικό πρόσωπο του στρατιώτη Μάνινγκ με τα χοντρά μυωπικά γυαλιά αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει να κάνει με μια νεαρή μοναχική ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, σε μια περίπτωση δηλαδή που η απομόνωση έχει μικρότερες επιπτώσεις συνήθως από όση έχει στους συνηθισμένους ανθρώπους. Οταν αποκαλύφθηκε ότι ο στρατιώτης Μάνινγκ κρατείται στη απομόνωση και γυμνός με στόχο να τον τρελάνουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επέδειξε κατάπτυστη συμπεριφορά, δηλώνοντας ότι «αυτή είναι η δέουσα συμπεριφορά απέναντί του»!!!

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Συνελήφθη η Έριν Μπρόκοβιτς | Himaira

Κοινωνικός τουρισμός 2013 ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά οι αιτήσεις δικαιούχοι- ΑΜΕΑ και άνεργους

Κοινωνικός τουρισμός 2013 ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά οι αιτήσεις δικαιούχοι- ΑΜΕΑ και άνεργους
Κοινωνικός τουρισμός 2013 ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά οι αιτήσεις δικαιούχοι
Οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2013 του ΟΑΕΔ θα γίνουν ηλεκτρονικά από τους δικαιούχους με το σύστημα των voucher που έχουν καθιερωθεί για τα προγράμματα των ανέργων .
Με voucher (επιταγή) που θα αντιπροσωπευει την αξία των διανυκτερεύσεων και των άλλων παροχών για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ θα δοθούν στους δικαιούχους τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για το 2013 . Ο κοινωνικός τουρισμός θα αφορά 100000 εργαζόμενους, άνεργους και ΑΜΕΑ . Τη χρήση του voucher κοινωνικού τουρισμού» όπως δημοσιεύει η Ημερησία προβλέπει το σχέδιο της απόφασης που τίθεται προς έγκριση σήμερα στο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Το σχέδιο της απόφασης για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ προβλέπει να διατεθούν μόλις 10 εκατ. ευρώ για την επιδότηση και 500.000 ευρώ για τη διενέργεια ελέγχων από τα αποθεματικά του νεοσύστατου στον Οργανισμό Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Με βάση την απόφαση (για την οποία δεν προηγήθηκε γνωμοδότηση της ειδικής Επιτροπής του Λογαριασμού όπως προβλέπει ο νόμος) οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν, ύστερα από δημόσια πρόσκληση, να υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή στον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ.
Η επιταγή για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ , θα έχει τη μορφή ηλεκτρονικού μοναδικού κωδικού αριθμού που θα δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποχρεούνται, να προσκομίζουν στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ τα δικαιολογητικά για την απόδειξη των κριτηρίων επιλογής, ενώ η επιλογή θα γίνεται με βάση σύστημα μοριοδότησης που θα στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια (ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση, αριθμός των ανήλικων τέκνων, χρόνος ανεργίας, αριθμός των ημερών ασφάλισης την τελευταία τριετία. Διπλάσια μόρια θα λαμβάνουν τα ΑΜΕΑ.Η αίτηση θα επέχει θέσει υπεύθυνης δήλωσης και για τυχόν ανακριβείς αιτήσεις θα επιβάλλονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις καθώς και τον αποκλεισμό δικαιούχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων από το πρόγραμμα για 3 – 5 χρόνια.
Εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που είχαν το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης.
Ανεργοι που έχουν επιδοτηθεί για τουλάχιστον 2 μήνες (50 ημερήσια επιδόματα).
Ανεργοι εγγεγραμμένοι στα ειδικά μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2013 ΟΑΕΔ
Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ 2013 2014 εγκρίθηκε το πρόγραμμα
Tην απόφαση για τον κοινωνικό τουρισμό , ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα ο ΟΑΕΔ για το 2013 2014 , πήρε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού , παρουσία του Υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση. Ο υπουργός αφού ενημερώθηκε από το νέο διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου για τις δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας, δήλωσε.
«Η απόφαση για τον κοινωνικό τουρισμό 2013 2014 απο τον ΟΑΕΔ που αποφασίστηκε σήμερα από αλλά και άλλες πρόσφατες παρεμβάσεις όπως η παροχή οικογενειακών επιδομάτων από την Πρόνοια και τον ΟΓΑ, σηματοδοτούν την επανεκκίνηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, ως απαραίτητο στήριγμα και προϋπόθεση της ίδιας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της οικονομίας».
«Σήμερα είχαμε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία με το νέο διοικητή και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.
Αυτές τις στιγμές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαία η ενίσχυση της παρέμβασης του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας και την κοινωνία.Τόσο με τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης και των ανέργων, όσο και με τη διεύρυνση του ρόλου του με κοινωνικές δράσεις.
ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr