Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

The punk smoker: Είπαμε ναζί, αλλά όχι και εγκληματίας!

The punk smoker: Είπαμε ναζί, αλλά όχι και εγκληματίας!: Να, λοιπόν, που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να αποκαλυφθεί σε όλους τους κάτοικους του συννεφιασμένου ελληνικού ουρανού ότι η Ελλ...

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Επιβεβαιώνεται η στήριξη εφοπλιστών στη Χ.Α - INFOWAR

Επιβεβαιώνεται η στήριξη εφοπλιστών στη Χ.Α - INFOWAR

Επιβεβαιώνεται η στήριξη εφοπλιστών στη Χ.Α - INFOWAR

Επιβεβαιώνεται η στήριξη εφοπλιστών στη Χ.Α - INFOWAR

Η Χρυσή Αυγή, τα νοσοκομεία και η ιατρική ηθική


Με αφορμή τις μείζονες εγκληματικές δράσεις της «Χρυσής Αυγής» που βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας, θα ήθελα να επισημάνω κάποιες δράσεις της, που αναφέρονται σε νοσοκομεία και ασθενείς, επιχειρώντας τη δική τους παρέμβαση στο χώρο. Ισως είχαν την εντύπωση ότι δικαιούνται να παρεμβαίνουν, καθώς αυτοί ήταν που φρόντιζαν να στέλνουν στα νοσοκομεία χτυπημένους και μαχαιρωμένους μετανάστες.
Μία από τις πρώτες ενέργειες της Χ.Α. ήταν η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για την κακοδαιμονία του ΕΣΥ και των νοσοκομείων, εξ αιτίας της δωρεάν νοσηλείας μεταναστών. Εκτός από τις σχετικές ανακοινώσεις τους (κυρίως στο Διαδίκτυο), προχώρησαν και σε «δράσεις». Τις 26 Νοεμβρίου 2012, λόγου χάριν, οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης έμειναν έκπληκτοι, όπως καταγγέλλουν, όταν αντίκρισαν φυλλάδια με φωτογραφίες παιδιών μεταναστών -ασθενών της Παιδιατρικής Κλινικής- και των συνοδών ή των γονιών τους. Τις φωτογραφίες συνόδευε κείμενο με χυδαιολογίες και ρατσιστικές απειλές κατά των μεταναστών.
Ακολούθησαν νυχτερινές έφοδοι σε διάφορα νοσοκομεία, με στόχο τις συχνότατα αλλοδαπές «αποκλειστικές», όπως λ.χ. τον Φεβρουάριο 2013 στο «Παναρκαδικό» Νοσοκομείο Τρίπολης και τον Απρίλιο 2013 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στο ίδιο πνεύμα, εκφοβισμού και απειλητικών μηνυμάτων, εντάσσονται και η περικύκλωση και η αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους των ιατρείων των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα (Φεβρουάριος 2013). «Δεν πτοούμαστε», έγραψαν οι γιατροί στην καταγγελία τους. «Δεν αλλάζουμε μυαλά. Αρνούμαστε να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους που βοηθάμε σε Ελληνες και ξένους».
Επίδειξη δύναμης και απειλητικά μηνύματα ήταν ο σκοπός της εισβολής μεγάλης ομάδας χρυσαυγιτών, με κοντάρια-στυλιάρια για τις... σημαίες τους, στο νοσοκομείο Νίκαιας τον Απρίλιο 2013. Οπως καταγγέλθηκε, ήταν 20 άνδρες και 5 γυναίκες που τράβηξαν φωτογραφίες, κραύγασαν συνθήματα κ.λπ. Τελικά έφυγαν μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των επισκεπτών, αλλά και την κλήση της Αστυνομίας από τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Ανάλογες προσπάθειες έγιναν και σε άλλα νοσοκομεία, υπάρχουν δε καταγγελίες από πολλούς συλλόγους γιατρών και άλλων εργαζομένων, τόσο από επαρχιακά όσο και από κεντρικά νοσοκομεία. Για τον ίδιο λόγο η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) στο 8ο συνέδριό της εξέδωσε ψήφισμα με τίτλο «Εξω οι νεοναζί από τα νοσοκομεία». Αναφέρεται δε σε επανειλημμένες προσπάθειες των φασιστών να εδραιώσουν την παρουσία τους στο χώρο της δημόσιας υγείας με εφόδους, ρατσιστικές αιμοδοσίες κ.λπ.
Πολύ πρόσφατα δημιουργήθηκε ένταση με τσιγγάνους κατά τη διάρκεια εφόδου της Χ.Α. στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με το βουλευτή τους του νομού. Ενταση προκάλεσε και η παρεμπόδιση της λειτουργίας του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Σπάρτης από μέλη και βουλευτές της Χ.Α. Το τελευταίο γεγονός οφείλεται στην άρνηση του τμήματος να προχωρήσει σε ρατσιστική αιμοδοσία. Προκάλεσε δε και τη διαμαρτυρία ομογενούς βουλευτή της Αυστραλίας, της οποίας η αδελφή δεν μπορούσε να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Περίθαλψη χωρίς διακρίσεις
Από όλες τις μορφές κοινωνικής ανισότητας, εκείνη που αφορά την υγεία είναι η σκληρότερη και η περισσότερο κατακριτέα. Η περίθαλψη χωρίς διακρίσεις αποτελεί όχι μόνο ιστορική παράδοση για την ιατρική, αλλά και νομική-δεοντολογική υποχρέωση. Η παράδοση ανάγεται στο μακρινό παρελθόν μας, στην αρχαιότητα, την οποία πολλοί επικαλούνται χωρίς να την κατανοούν. Είναι ο Ιπποκράτης εκείνος που επέβαλε στους γιατρούς με τον «Ορκο» και άλλα έργα του για την ηθική και τη δεοντολογία ότι πρέπει να εργάζονται με το άριστο των γνώσεών τους για την ωφέλεια των αρρώστων: «επ' ωφελείη καμνόντων κατά δύναμιν και κρίσιν εμήν». Χωρίς να διακρίνει αν είναι άνδρας ή γυναίκα, ελεύθερος ή δούλος. Η παράδοση διατηρήθηκε με σεβασμό επί αιώνες. Επικαιροποιήθηκε το 1948 με τη Διακήρυξη της Γενεύης, που ήρθε να καλύψει κενά που δημιουργήθηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ενα από τα σημεία της διακήρυξης, που έχει γίνει δεκτή (1950) από την Παγκόσμια Ιατρική Ενωση και εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, γράφει:
«Δεν θα επιτρέψω η θρησκεία, η εθνικότητα, η φυλή, τα πολιτικά κόμματα ή οι κοινωνικές διακρίσεις να παρεμβληθούν ως εμπόδια κατά την άσκηση των καθηκόντων μου απέναντι στον ασθενή».
Αυτό το «κεκτημένο» πρέπει να το διαφυλάξουμε απέναντι σε κάθε επιβουλή.

FinanceBeast: Εφαρμόζεται το Σύνταγμα στην Ελλάδα;

Ανοιχτή επιστολή του Γ.Μακριδάκη προς τον Πρωθυπουργό

Η ανοιχτή επιστολή του συγγραφέα και συνεργάτη του TPP προς τον Πρωθυπουργό, κύριο Αντώνη Σαμαρά
Ονομάζομαι Γιάννης Μακριδάκης, κατοικώ στην Βολισσό της Χίου, στο παρελθόν ίδρυσα το Κέντρο Χιακών Μελετών μέσα από το οποίο εκπονήθηκαν επί 15 χρόνια έρευνες, μελέτες, καταγραφές, αρχειοθετήσεις, εκδόσεις, κατόπιν συνέγραψα ένα βιβλίο ιστορικό για την περίοδο από την ένταξη της Χίου στο νεοελληνικό κράτος, το 1912, μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ένα επόμενο, εμφανώς αριστερών πεποιθήσεων, το οποίο περιέχει μαρτυρίες Ελλήνων προσφύγων και στρατιωτών στην Μέση Ανατολή κατά την προηγούμενη γερμανική κατοχή, καθώς και επτά λογοτεχνικά βιβλία, τρία μυθιστορήματα και τέσσερις νουβέλες, βιβλία τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις ιστορικές εκδόσεις της Εστίας αλλά και μεταφράζονται για να κυκλοφορήσουν σύντομα και στην Γαλλία από τις εκδόσεις S Wespieser, άρα, αν μη τι άλλο, αποτελούν και ελληνικά εξαγωγικά προϊόντα, για να το πω με όρους του χρηματοοικονομικού συστήματος, τους οποίους και μόνο, ως φαίνεται, κατανοείτε..

Επίσης εδώ και τρία χρόνια ασχολούμαι με την καλλιέργεια της γης με σκοπό την παραγωγή και την περισυλλογή της τροφής μου, έχω στραφεί προς την φυσική καλλιέργεια στη γη αλλά και στην κοινωνία ως φιλοσοφία ζωής, ρίχνοντας σπόρους και παρατηρώντας την αργή φυσική ανάπτυξη, μη επεμβαίνοντας καθόλου επί της φύσης και των πλασμάτων της.

Ταυτοχρόνως δηλώνω ιδεολογικά ενάντιος στο ανήθικο και φασιστικό για τους ανθρώπους και τα άλλα πλάσματα της φύσης χρηματοοικονομικό σύστημα, το οποίον οι καταναλωτές κατασκεύασαν και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως φουσκώνουν τόσο ώστε να υποκαταστήσει το οικοσύστημα και να καταστρέψει την ανθρωπότητα και τον πλανήτη, τάσσομαι δε προφανώς ενάντια στην Ε.Ε. όπως αυτή έχει καταντήσει και βέβαια τελείως ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ευρωζώνη, στα Μνημόνια, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στο ξεπούλημα των φυσικών πόρων της πατρίδας μου.

Είναι πασιφανές λοιπόν κύριε Σαμαρά ότι, με τέτοιο παρελθόν και παρόν, με τέτοιες πεποιθήσεις και ιδέες, ενσαρκώνω το άλλο άκρο των νεοναζί, το άλλο άκρο του “εξτρεμισμού”, όπως σαφέστατα ορίσατε. Και προφανώς από σήμερα θα αναμένω να εισβάλετε ως Κράτος, εδώ, ανάμεσα στα φυτά μου που μεγαλώνουν, και να με πατάξετε ως ακραίο.

Σας παρακαλώ μόνο, ενημερώστε τα όργανά σας, όταν έρθουν, να προσέχουν πού πατάνε, διότι υπάρχουνε παντού σπόροι και φυντάνια, υπάρχουνε παντού ελπίδες…

Γιάννης Μακριδάκης

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Έκο: Τα σημάδια του πρωτο-φασισμού | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Έκο: Τα σημάδια του πρωτο-φασισμού | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

«Εκρυβα την απέχθειά μου για να κάνω τη δουλειά μου»


Ο Κωνσταντίνος Γεωργούσης ξεσκεπάζει τη Χρυσή Αυγή στο ντοκιμαντέρ «The Cleaners»

Η ταινία, που έκανε αίσθηση όταν βγήκε στο Channel 4, προβάλλεται απόψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (8 μ.μ., Γαλλικό Ινστιτούτο). Ο νεαρός σκηνοθέτης μάς διηγείται τη μέθοδο που χρησιμοποίησε για να εισδύσει στο άντρο των ναζιστών στον Αγιο Παντελεήμονα και να τους στήσει μπροστά στην κάμερά του, εκμεταλλευόμενος την έπαρσή τους.
     
Η ταινία, που έκανε αίσθηση όταν βγήκε στο Channel 4, προβάλλεται απόψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (8 μ.μ., Γαλλικό Ινστιτούτο). Ο νεαρός σκηνοθέτης μάς διηγείται τη μέθοδο που χρησιμοποίησε για να εισδύσει στο άντρο των ναζιστών στον Αγιο Παντελεήμονα και να τους στήσει μπροστά στην κάμερά του, εκμεταλλευόμενος την έπαρσή τους

Της Βασιλικής Τζεβελέκου

κωνσταντινος γεωργουσηςγιωργος βαθης μπανγκλαντες γυναικες



Η μανία εξόντωσης των χρυσαυγιτών οποιουδήποτε βρίσκεται έξω από τη σφαίρα της ναζιστικής θεωρίας τους αποτυπώνεται με τον πιο εύγλωττο τρόπο στο ντοκιμαντέρ «The Cleaners» του Κωνσταντίνου Γεωργούση. Κάνει απόψε στις 8 την πανελλήνια πρώτη προβολή του στο Γαλλικό

Το φιδάκι ο Διαμαντής...


«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή». Αυτά τα δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς χτες από την Ουάσινγκτον. Σήμερα, οι εικόνες στην Ελλάδα δείχνουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρούν «δικαιωμένοι» και «τροπαιοφόροι» από τα ανακριτικά γραφεία...
Του Νίκου Μπογιόπουλου  



Τι να υποθέσουμε με βάση τα λόγια του πρωθυπουργού; Ότι ο ναζισμός δεν συνιστά τελικά «εξτρεμισμό»; Ότι η κυβέρνησή του δεν έχει τελικά την «πολιτική βούληση» να τον αντιμετωπίσει; Ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι είναι ανεκτικά στον ναζισμό; Ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, ο ναζισμός της Χρυσής Αυγής δεν είναι τελικά ναζισμός;
Ο κ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός σε ένα κράτος εκμετάλλευσης, καταπίεσης και εξοντωτικών επιδρομών κατά του λαού. Αυτό το κράτος, με την πολιτική που ακολουθεί, εκτρέφει την Χρυσή Αυγή. Θύλακες του κράτους βρίσκονταν σε ευθεία διασύνδεση με τη Χρυσή Αυγή. Το κράτος που έχει πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά αξιοποιεί τη Χρυσή Αυγή ώστε να αναπαράγεται η άθλια θεωρία των «δυο άκρων».
Μετά την τελευταία εξέλιξη, τί να υποθέσουμε, ακόμη; Μήπως το κράτος που έχει πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, το κράτος όπου οι μόνοι ευνοημένοι πολίτες εντοπίζονται ανάμεσα στους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, το κράτος που «σώζει» τον τόπο παρέα με τρόικα, ΕΕ, ΔΝΤ και ΣΕΒ, το κράτος που η Δικαιοσύνη του βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες του λαού, λέμε μήπως αυτό το κράτος, εκτός από το να εκτρέφει και να ανέχεται τη Χρυσή Αυγή, τώρα την επιδοτεί και επικοινωνιακά;
Ο κ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός. Που μόλις χτες παρίστανε τον εκρόσωπο του κράτους-διώκτη του ναζιστικού φιδιού. Αλλά αν το κράτος δεν θεωρεί τον ναζισμό και τόσο μεγάλο φίδι, αν το θεωρεί και το αντιμετωπίζει σαν ένα τόσο δα «φιδάκι», που μπορεί να κυκλοφορεί (πολιτικά) ελεύθερο και (επικοινωνιακά) ενισχυμένο, τότε η απόσταση των εκπροσώπων αυτού του κράτους από τον τύπο του μπαγαπόντη που ενσάρκωσε ο (μεγάλος) Βασίλης Αυλωνίτης, ο οποίος κορόιδευε τον κόσμο  φωνάζοντας «δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι το φιδάκι ο Διαμαντής», αρχίζει να γίνεται δυσδιάκριτη.
ΥΓ: Στην ίδια ομιλία προς το «ανφάν γκατέ» της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας των ΗΠΑ κι αφού πρώτα εξέφρασε το σεβασμό του στο Ίδρυμα Νιάρχου, ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι στην Ελλάδα, μετά τη Χρυσή Αυγή, θα αντιμετωπιστεί και «η ακραία αντιπολίτευση που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ». Και βέβαια μετά από αυτή την -επί αμερικανικού εδάφους- δήλωση, με την οποία ο αγώνας ενάντια στην αμερικανοκρατία, τον ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό και την ευρωενωσιακή μερκελοσυμμαχία, εξομοιώνεται με τον ναζισμό, το θέμα παύει να είναι αν ο Α. Σαμαράς και οι «λαγοί» του, όπως ο Κρανιδιώτης, ο Λαζαρίδης κι ο Μπαλτάκος,  αναπαράγουν απλώς ή πρωταγωνιστούν στη βρωμερή θεωρία των «δυο άκρων». Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το εξης: Μέχρι ποιο σημείο κοινοβουλευτικού χρυσαυγιτισμού είναι ικανοί να φτάσουν οι δήθεν διώκτες της Χρυσής Αυγής;

Σαμαράς: Εξτρεμιστές όσοι υποστηρίζουν έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ


Αντιδράσεις ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΧΕΔΙΟ Β'
Στη «θεωρία των δυο άκρων» επιμένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεπερνώντας ακόμα και τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Τονίζει πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, φωτογραφίζοντας το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β, που απαντούν με ανακοινώσεις.
Μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: "συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, παντά με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή”.
Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που του τέθηκε από το κοινό -και η οποία αφορούσε την ανεργία- έστρεψε τα βέλη του προς την Αριστερά. Τόνισε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, ή "ακραία αντιπολίτευση" ("extreme

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου έτοιμο το σχέδιο ελάχιστης ιατροφαρμακευτικής κάλυψης όλου του πληθυσμού



Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να παρουσιάσει στην Ε.Ε. ένα σχέδιο για την ελάχιστη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψης όλου του πληθυσμού της χώρας, χωρίς ασφαλιστικά ή άλλα κριτήρια.

Αυτό ανακοίνωσε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ).
http://iatroi.eu/2013/10/01/%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-31-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%AC/

O Νίκος ο κοντός, η Marfrin και άλλες ιστορίες

O Νίκος ο κοντός, η Marfrin και άλλες ιστορίες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Mας θυμίζει τίποτα ?


Κάπου το βρήκα και το δίνω....




Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.

Έχουμε και λέμε:

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.
(Μας θυμίζει τίποτα;)

Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του...

ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού

Επιστρέφουν τα «στρατόπεδα εργασίας»


ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα
Το νέο κτίριο της ΕΚΤ κατασκευάζεται στη Γερμανία σε συνθήκες που παραπέμπουν σε στρατόπεδα εργασίας και μάλιστα με τις ίδιες εταιρείες που τα λειτουργούσαν και στο Β παγκόσμιο πόλεμο.
Ένας χρόνος απέμενε έως τον τερματισμό του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου. Για εκατοντάδες κορίτσια και γυναίκες, ηλικίας 13 έως 28 ετών, όμως αυτός ο χρόνος ήταν αρκετός για να μετατραπεί σε πραγματική κόλαση. Με εντολή του περίφημου οργανισμού Τοdt, που αναλάμβανε τα δημόσια έργα της ναζιστικής Γερμανίας, τουλάχιστον 1700 κρατούμενες από την Ουγγαρία μεταφέρθηκαν στην Φρανκφούρτη για να εργαστούν σαν σκλάβες στο αεροδρόμιο που κατασκεύαζε τότε η εταιρεία Zublin.
Οι περισσότερες από τις γυναίκες και τα ανήλικα κορίτσια προέρχονταν απευθείας από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς και θεωρούσαν ότι η μεταφορά τους ίσως να τους έσωζε από τους θαλάμους αερίων και τα πειραματικά εργαστήρια του Μένγκελε. Τουλάχιστον 50 γυναίκες όμως πέθαναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αεροδρομίου ενώ μόλις 300 γλίτωσαν από τις ομαδικές εκτελέσεις που ακολούθησαν.
Όπως ήταν φυσικό η αποκάλυψη, από Γερμανούς δημοσιογράφους, ότι η εταιρεία Zublin εκμεταλλεύεται και σήμερα εργάτες από την Ανατολική Ευρώπη, σε συνθήκες που θυμίζουν στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, δημιούργησε φρικτούς συνειρμούς με το σκοτεινό παρελθόν. Προφανώς κανένας από τους εργάτες δεν έρχεται εδώ με την απειλή του όπλων. Τα υψηλά συρματοπλέγματα όμως που υψώνονται γύρω από τα εργοτάξια και οι εργάτες που στοιβάζονται σαν ζώα σε μικροσκοπικά δωμάτια δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα μιας χώρας που αποτελεί την οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης.
Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στο εργοτάξιο όπου κατασκευάζεται το νέο

Κλείνουν τα σύνορα για Έλληνες που αναζητούν εργασία Yahoo Ειδήσεις


H Eυρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα της για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών.

Τι ζητούν; Να υπάρξουν σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου, όπως η δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Να μπεί δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.

Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.
Το μείζον αυτό θέμα προέκυψε πριν από λίγες ημέρες (στις αρχές Σεπτεμβρίου) όταν σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα η Ελληνίδα επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη ζητώντας τη διακοπή κάθε τέτοιου είδους συζήτησης. Παρ' όλα αυτά, τόσο η αρμόδια Σουηδή επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλμστρομ όσο και ομάδα υπουργών της Ε.Ε. από τις βόρειες χώρες φαίνεται να επιδιώκουν την αλλαγή ατζέντας και την εφαρμογή σκληρών τακτικών, αφού οι κυβερνήσεις τους πιέζονται από μεγάλο κύμα οικονομικών μεταναστών λόγω της κρίσης που πλήττει την Ε.Ε. - και δη χώρες όπως η δική μας, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Το οξύμωρο είναι πως η συγκεκριμένη Σουηδή επίτροπος συντονίζει τις δράσεις κατά της λαθρομετανάστευσης και στη χώρα μας, τοποθετώντας, όπως όλα δείχνουν, πλέον την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με τα υπανάπτυκτα κράτη που στέλνουν λαθρομετανάστες στα σύνορά μας.
Αιτία για την κινητοποίηση που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες -και η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν να μπει το 2014- είναι το γεγονός πως από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

320.000€ έπαιρνε η κόρη της Ντόρας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

ΩΣ «ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΣΣΑ» ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ...

Tου “Αλιέως”
Βρε τι διαβάσαμε στο newmoney.

      Mε απευθείας ανάθεση και αντί αμοιβής 320.000 ευρώ, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Αλεξίας Μπακογιάννη αναλάμβανε επί προεδρίας Μαρτίνη την προβολή του εράνου που απέφερε περίπου 1 εκατ. ευρώ - Πόρισμα-φωτιά από το σώμα επιθεωρητών
    Αμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων. Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη  μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων. Πράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

 Αιχμή αυτής της σχέσης υπήρξε η διαφημιστική προβολή του ετήσιου Πανελληνίου Εράνου του Ερυθρού Σταυρού, έργο για το οποίο η επιχειρηματίας έλαβε μόνο κατά τη χρονιά του 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των πολιτών! 
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, για το οποίο είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαρτίνη, αναφορικά με τη διενέργεια του Πανελληνίου Εράνου και τη διαχείριση των εσόδων. Κεντρικό σημείο στην έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου για τον έρανο του 2009, ύστερα από εντολή του γενικού επιθεωρητή, κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη, αποτελεί το καθεστώς συνεργασίας του οργανισμού με την εταιρεία, AIA RELATE Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η κυρία Μπακογιάννη.
   Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι διαπιστώθηκε πως «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την προβολή του εράνου έτους 2009, όπως περιγράφεται στην υπ' αριθμ. Πρωτ. 11817/21.09.2005 απόφαση του ΚΔΣ/ΕΕΣ για "δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισμός με δημοσίευση στο Επιμελητήριο και στο δήμο Αθηναίων"».

       Ελα βρε αδελφούλη, συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα του ΄΄συνταγματικού τόξου΄΄ .

ΗΠΑ: Επί θύραις δημοσιονομικός γκρεμός - ThePressProject

ΗΠΑ: Επί θύραις δημοσιονομικός γκρεμός - ThePressProject

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μια εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, το 1995, άνοιξε τον δρόμο στη Χρυσή Αυγή



Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής «ανταλλάσσει επιχειρήματα»
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής «ανταλλάσσει επιχειρήματα»
Οι ναζιστές ως τηλεαστέρες
Γράφει ο Ιός
Δεν είναι ο Γιώργος Τράγκας ο πρώτος δημοσιογράφος που προσέφερε τόσο απλόχερα τον τηλεοπτικό του χώρο για την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, καλώντας τέσσερα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης στο στούντιο του ΣΚΑΪ.
Τα πρωτεία στην πρόκληση ανήκουν στον Γιάννη Πρετεντέρη, τον ίδιο που φρόντισε από τη δική του στήλη στο «Βήμα» να εξισώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, μέσω της άθλιας ειρωνείας περί «Ζωής Κασιδιάρη». Ο κ. Πρετεντέρης είχε προλάβει πριν από 18 χρόνια να παρουσιάσει τον Μιχαλολιάκο και τους υποτακτικούς του σε μια επεισοδιακή εκπομπή που σφράγισε τη νεότευκτη τότε ιδιωτική τηλεόραση.
Ηταν Μάιος του 1995 και συμπληρώνονταν πενήντα χρόνια από τη λήξη του Β” Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Γιάννης Πρετεντέρης επέλεξε να γιορτάσει την ιστορική επέτειο παρέα με τον Μιχαλολιάκο, τον Πλεύρη, και αρκετούς ομοϊδεάτες τους. Η εκπομπή «Τέλος Εποχής» του ΑΝΤ1, την οποία παρουσίαζε, είχε θέμα τον «φασισμό όχι ως ιστορία, τον φασισμό ως επικαιρότητα», ενώ προσκεκλημένοι ήταν και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Χρήστος Γιανναράς, και ο Ελληνας Εβραίος Σαμ Νεχαμά, ο οποίος επέζησε από τα στρατόπεδα του Αουσβιτς Μπίρκεναου και του Μπούχενβαλντ.

Αποχώρηση και γιουχαΐσματα
Η εκπομπή έμεινε ιστορική για τον πρόωρο τερματισμό της, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών αποχώρησε από το πλατό κάτω από τα γιουχαΐσματα των προσκεκλημένων Χρυσαυγιτών και τις διαβεβαιώσεις του Πλεύρη πως «όλος του ο όγκος αξίζει για σαπούνι και τίποτα παραπάνω».

Ο Γιάννης Πρετεντέρης υποδέχεται τον Μιχαλολιάκο στο στούντιο του ΑΝΤ1 τον Μάιο του 1995, υπό το βλέμμα του Πλεύρη. Ηταν η αρχή
Ο Γιάννης Πρετεντέρης υποδέχεται τον Μιχαλολιάκο στο στούντιο του ΑΝΤ1 τον Μάιο του 1995, υπό το βλέμμα του Πλεύρη. Ηταν η αρχή
Ο Πρετεντέρης παρουσίασε τον φίρερ της Χρυσής Αυγής με τη γνωστή γαλατική του ευγένεια: «Ο κ. Μιχαλολιάκος, γενικός γραμματέας της οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μία οργάνωσις για την οποία κ. Μιχαλολιάκο πρέπει να πούμε συχνά έχει αναφερθεί στον Τύπο ως μία οργάνωσις, η οποία πλησιάζει

Ο πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής στην ΕΥΠ είχε διοριστεί με εντολή Σαμαρά




Με εντολή Σαμαρά είχε διοριστεί ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Γ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, ο οποίος αποπέμθηκε την Παρασκευή, με την επίσημη δικαιολογία ότι είχε συγγενική σχέση με βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Όπως αποκαλύπτει το www.koutipandoras.gr το συγκεκριμένο στέλεχος είχε τοποθετηθεί εκεί με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παρά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ υπερσκελίζοντας άλλους συναδέλφους του, οι οποίοι έπρεπε να παραμείνουν στη θέση αυτή για τουλάχιστον τρία χρόνια. Μαζί του τοποθετήθηκε και μια ομάδα στελεχών η οποία αντικατέστησε τα παλιά στελέχη της υπηρεσίας.
Το συγκεκριμένο στέλεχος φέρεται να ενημέρωνε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής για τις παρακολουθήσεις που υφίσταντο από την αστυνομία, Μάλιστα η ενημέρωση φέρεται να γινόταν με δύο τρόπους. Είτε μέσω του συγγενικού του προσώπου είτε μέσω του δικηγόρου του. Με τον τρόπο αυτό τα στελέχη της Χρυσής Αυγής μπορούσαν να προσέχουν τις κινήσεις τους, καθώς γνώριζαν ότι παρακολουθουνται.
Εκτός όμως από τις πληροφορίες προς τη Χρυσή Αυγή, το συγκεκριμένο στέλεχος φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών, το 2006.

((i)) Indymedia :: Athens :: Forum :: ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ + ΚΥΠ= LOVE

((i)) Indymedia :: Athens :: Forum :: ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ + ΚΥΠ= LOVE

ΣΤΡΟΥΓΚ ΣΤΡΟΥΚΤΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ

11 Μαϊ 2012

Κλασσικά Εικονογραφημένα: ξαναδιαβάζοντας το επικότερο thread στην ιστορία του ελληνικού ίντερνετ.


Το θύμισε πρόσφατα εδώ ο JUNGLE-Report, που είναι μερακλής σε κάτι τέτοια. Έκανα το λάθος να πατήσω ένα από τα λινκς του κειμένου του - και κάηκα. Τρεις ώρες πέρασαν χωρίς να το καταλάβω και κάθε επιφύλαξη που είχα για την εμμονή μου να θεωρώ τη Χρυσή Αυγή μια γραφική ασφαλίτικη παρεούλα, έσβησε οριστικά. Αναφέρομαι στο επικότατο, αξεπέραστο, διαχρονικό, αλεξήλιο, υπερσυντέλικο, βενζινάκατο thread "ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ + ΚΥΠ= LOVE" του Indymedia. Πριν (την) πατήσεις και πας να το διαβάσεις, κάτσε να σου κάνω μια περίληψη του τί παίζει σε αυτό - και γιατί είναι τόσο ιστορικό.

Είναι Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. Στο φόρουμ του Indymedia, στη θεματική "Αντιφασισμός/Αντιεθνικισμός/Αντιρατσισμός", ένας τύπος με το ψευδώνυμο "ΟΧΙΑ" ανεβάζει σκαναρισμένο αυτό το "Άκρως Απόρρητον" κρατικό έγγραφο του 1981:

Τίποτα ιδιαίτερο, στην πραγματικότητα. Η φήμη (και το συγκεκριμένο χαρτί) έκαναν από χρόνια το γύρο του ίντερνετ και έδειχναν το Νίκο Μιχαλολιάκο ως έμμισθο χαφιέ της ΚΥΠ. 
Κι όμως, αυτό το ξαναζεσταμένο φαγητό άρχισε να ελκύει το ενδιαφέρον πολλών. Πολλών, λέμε. Πρώην Χρυσαυγίτες, φρέσκοι από τη διάσπαση της οργάνωσης που είχε προηγηθεί το 2002, μπήκαν στο φόρουμ και άρχισαν να εκμεταλλεύονται την ανωνυμία του. Η συντακτική ομάδα του Indymedia το σκέφτηκε για λίγο και μετά, μετά χαράς, αποφάσισε να τους αφήσει να σολάρουν. Ναζί  που ξερνάνε τα behind the scenes της οργάνωσης σε εχθρικό έδαφος, οπού κανένα ζουμερό σχόλιο δεν τρώει διαγραφή - αλλά αντιθέτως ενθαρρύνεται; Δώσε πόνο! 
Και πόνος δόθηκε. Σε λίγες μέρες το θέμα έφτασε τις 1.300 περίπου αναρτήσεις. Και τί αναρτήσεις! Περιγραφές της στιγμής που έκαναν τσακωτό το Μιχαλολιάκο να πιπώνει τον Περίανδρο στα γραφεία της Χ.Α., εκμυστηρεύσεις πως ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος είναι Αλβανός που τον λένε Πέρι Ντρούτσα, αδιάκριτος σχολιασμός της χαπάτης απόπειρας αυτοκτονίας του Αρχηγού, κατινιές ανάμεσα σε Manowar-άδες και βάζελους χρυσαυγίτες, αρχειοθέτηση κάθε μέλους της Χ.Α. το οποίο πήρε κατά καιρούς η πεοδιψής κα Μιχαλολιάκου (νυν βουλευτίς, btw), φορτηγατζήδες από τις Σοφάδες Κορινθίας να καταθέτουν ένορκα πως έχουν σφίξει τον Περίανδρο πίσω από κάτι θάμνους, 80s σκινάδες να απορούν που κάθε φορά που αμφισβητούσαν τον Αρχηγό τούς τσίμπαγαν οι μπάτσοι, live μετάδοση της επίσκεψης του Θεσσαλονικάρχη της Χρυσής Αυγής στο Δανέζικο χίπικο κοινόβιο της Χριστιανίας και του γκάνκμπανγκ που ενθουσιωδώς υπέστη από τους εκεί άπλυτους, φωτογραφίες και τηλέφωνα και διευθύνσεις χρυσαυγιτών ευγενική προσφορά πρώην συντρόφων τους... και δεν έχουμε φτάσει καν στα μισά της σελίδας.
Βλέπεις ένα μοτίβο να δημιουργείται ήδη; Ε, το βλέπεις, δε γίνεται. Αυτό εννοώ:
Αναμνηστική φωτό από την πρόσφατη σύσκεψη της οργάνωσης.
Φίλε οι Χρυσαυγίτες είναι ΠΟΙΗΤΕΣ του ομοφυλοφιλικού ερωτισμού. Ανά κάθε τρία ποστ περίπου, το ένα είναι σκληρός αντρίκιος έρωτας με ξελιγωμένη λεπτολογία. Καταννοώ πως το "πούστης" για χρυσαυγίτη είναι η έσχατη προσβολή άρα αυτό θα επικαλεστείς για να θίξεις τον αντίπαλό σου, μα εδώ το πράγμα ξεφεύγει σε επίπεδα private κλειδωμένου γκέι φόρουμ με φαντασιώσεις. Ψωλές, ψωλές σε τρύπες νυν και πρώην χρυσαυγιτών ΠΑΝΤΟΥ! Και κορυφαίος όλων σε αυτές τις γκέι περιγραφές; Ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.     
Δεν υπάρχει αμφιβολία επ' αυτού. Τον τσιγκλάγανε τον Αρχηγό από την αρχή ακόμα της συζήτησης οι πρώην σύντροφοί του - τύπου "ΝΙΚΟΛΑΚΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΗΣ ΓΙΑ ΑΦΤΑ" κι έτσι. Πρώτα, τα κεντρικά του κόμματος προσπάθησαν να ξεμπουρδελέψουν το φόρουμ με γελοίες φωτοσοπιές, βάσει της θεμελιώδους αρχής "αν δεν θέλεις να διαβαστεί κάτι, φόρτωσέ το με άσχετα σχόλια ώστε να βαρεθεί ο αναγνώστης και να την κάνει". Στοιχειώδες τρόλλινγκ, δηλαδή, από το 2003 ακόμα - γειασάν ψαγμένε Μιχαλολιάκε!
Μα κάποια στιγμή, μη αντέχοντας άλλο να διαβάζει όσα τερατώδη του έγραφαν, ο ίδιος ο φίφας φύρερ μπαίνει στο παιχνίδι. 
Κι όταν λέμε μπαίνει, εννοούμε μπαίνει για τα καλά. Χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμα "ΣΑΤΑΝ", "ΙΣΚΙΟΙ ΤΟΥ ΣΕΛΑΟΣ", "Anax", "SD" (τι γλυκούλης!), "88" και "ΜΕΓΑΣ ΠΑΝ", ο Μιχαλολιάκος σκάει στο thread κι αρχίζει να χώνει σαν 13χρονη: με γκρίκλις και caps lock τίγκα. Επαναλαμβάνω πως δεν παίζει να μην είναι ο ΜιχαLOLιάκος πίσω από αυτά τα ψευδώνυμα στο Indy του 2003. Καρφώνεται και με το παραπάνω. Του ξεφεύγουν πρώτοι ενικοί. Αναφέρεται σε μέιλ και τηλεφωνήματα πρώην μελών προς το πρόσωπό του, που δεν θα μπορούσε να ξέρει άλλος. Απαντάει κανονικότατα επί προσωπικού σε πολλές κατηγορίες. Και αν κρίνουμε από τις απαντήσεις, ο τύπος έχει θέματα, όχι αστεία. 
Ιδού τρία χαρακτηριστικά ποστ του Μιχαλολιάκου (σσ: ο Στέφανος Γκέκας είναι ο γκάνγκμπανγκ διασπασμένος πρώην Θεσσαλονικάρχης που λέγαμε):

POUSTROGEKAKO KERAYNOS STO KOLLO SOU SE LIGO OTAN OLH H ELLADA UA DIABAZEI TO PLAKOMOYNI SOY MA TON ANTONAKH TON PSOLARA POY TELIKA PANTREFTHKE KAI PERIFRONHSE TH TRYPA SOY KAI AFRISES THEOTRELH. NOMIZES RE KRYFOADERFARA OTI DEN SE XERAME? PISTEYES OTI TA KAMOMATA SOY DEN MAS TA EIXE METAFEREI O KARL ME TO NI KAI ME TO SIGMA H MHPOS NOMIZES OTI DEN MAS EIPE KAI TA TRENAKIA SOY ME TOYS ANARXIKOYS STO KOINOBIO KATAYLISMO THS KOPEGXAGHS POY SYXNAZES ME TO PROSXHMA OTI KANEIS PROPAGANDA?? ANTE MORI XEMPARKH UA DEIS TIS FOTO SOY KAI UA NTREPESAI POY ZEIS GIATI EINAI PARADOSH STON NS XORO NA X E K A U A R I Z E I TH KOPRIA KAI NA THN PETAEI. KAI APO OTI FAINETE TA BARBATA POY S P R O X N O Y N TO ARMA SOY PARAGOYN POLY KOPRIA THN OPOIAN UA FORTOUEIS O IDIOS GIA NA TAFEIS APO KATV THS. SE LIGO: O ANTONAKHS O KARL KAI O GEKAS PANO SENA KREBATI KANOYN A T A X I E S!
ZHTV H NYXTA TVN MEGALVN MAXERION!
Επίσης και:

MORI PSOLOU , ESTILES TA XRONIA POLLA SOU STON ANTONAKI? KALA RE GKEKA DEN FOBASE MIN ERTEI STHN SALONIKA TO MPARMPADELI KAI SOU GAMISEI TO KOLOTRYPELI SOU , MORI SOUFRA POTE EDIOKSES ESY TOUS NEODHMOKRATES AP TO BITSI KSEXASES TA SOURTA FERTA SOU ME TON KILTIDI THS N.D. , MORI KSEKOLIARA APO POTE EGINES ESY "ANTRAS" KSEXASES TA MYNHMATA POU EGRAFES ANONYMOS ENANTION TOU MIXALOLIAKOU KAI TA ESTELNES MESO E MAIL , OTAN MORI ROUFOKABLETA SE EPERNE O MIXALOLIAKOS META APO AYTA TA ANONYMA EMAIL KAI SE ROTAGE AN TA STELNIS ESY KAI AN THELIS NA SYNANTITHITE , KSEXASES MORI POU EKANES TON ASXETO , MORI SKOULIKO TO KSYLO POU PROKITE NA MAZEPSERIS TO XEIS YPOLOGISEI H EISAI OPADOS TOU MAZOX KAI TO GOUSTAREIS , KONTOS PSALMOS ALLILOUIA , GKEKA PSOLOBIOLH ETYMASOU NA PLIROSEIS TO TIMIMA THN PRODOSIAS SOU, KAI AYTH THN FORA OI FILOI SOU STHN ASFALIA THS THESSALONIKHS DEN PROKITE NA SE SOSOUN

Σε κάποια φάση απλά γουστάρει με την πάρτη του:

TA SENTONIA THS APLONEI H ALOFRONHSMENH STEFANIA. SENTONIA POY XEKINANE APO THN SALONICA KAI FTANOUN STHN AUHNA. MPRABO STEFANIA META TIS KYLOTES EBALES MPOYGADA KAI STA ASPROROYXA. ENA ULIBERO KATEBATO ENANTION TOY MONOY HGETOY TOY XOROY TOY NIKOLAOY MIXALOLIAKOY APO ESENA THN KARAKRAGMENH GKOMENA TOY ANTONAKH. MAS EIPES OTI EISAI KAI H MONADIKH TESPA POY TIMHSE TON XORO ALLA TSIMOYDIA GIA TON ANTONAKH POY PANTREYTHKE KAI XANONTAS TON LYSAKSES KAI THN PLHRONOYME TORA OLOI. DEN MAS EIPES OYTE KAN OTI O ANTONAKHS EIXE KAI PERITOMH (GIATI ARAGE????) KAI OTI OI GONEIS TOY META TO SKANDALO TON PANTREPSAN ME GYNAIKA ARON ARON! NTAKS! ALLA MORH ZALISMENH NYN AGAMHTH O ARXHGOS THS XRYSHS AYGHS TI SOY FTAIEI???? AYTOS OYTE POY GNORIZEI TO TI GINETAI EDO MESA OYTE POY KAUHSE POTE SE INTERNET OYTE POY SE KLANEI MORH PSOLOY POY ERXESAI EMFYLIOPOLEMIKA NA UESEIS UEMA BOREION KAI NOTION OTAN OI ARXES UA EPREPE KAI MONON GIA AYTO NA SE EIXAN EKSOUDETEROSEI. TI UES MORH TSIMPOYKLOY TELIKA NA ERUOYME EPANO KAI NA SE GAMHSOYME???? E OXI AS SE GAMANE TA FANTARIA STA LADADIKA MORH BOYLGARA EMEIS TIS PSOLES MAS DEN TIS LERONOYME!pES MAS MORH KATI GIA TON ANTONAKH EXHGHSE MAS TH SXESH SOY ME TON TEKNO KAI AN MAS PEISEIS UA SOY ZHTHSOYME SYGNOMH.
TORA VS ANAFORA GIA TA MHNHMATA YPOSTHRHKSIS POY ELABES (STO KOLO PROFANOS) KRATA TA EKEI POY KSEREIS GIATI OLOI OI SYNAGVNISTES EINAI MA TO PLEYRO THS XRYSHS AYGHS88 KAI TOY ARXHGOY THS NIKOLAOY MIXALOLIAKOY88!!!!

Και ούτω καθεξής. 



Εεεερμ, βασικά...



Ρε Μιχαλολιάκο, έχω φίλους αδερφές που μιλάνε ακριβώς έτσι, με θηλυκό σε όλα. Δεν ξέρω κανέναν έτερο που να μιλάει έτσι. Πράγματι το θεωρώ φτηνό και εύκολο να πιστέψω τις συκοφαντίες πως τον παίρνεις αλλά, ρε μαν, παίζει να τον παίρνεις στεγνά από αυτά που διαβάζω - τί να λέμε τώρα.
Τέλος πάντων. Εμένα αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι το ότι η κυρία Μιχαλολιάκου είναι χοντρή μεσήλικη κατίνα που κυκλοφορεί με ασφυκτικά κολάν, όπως αποκαλύπτει ένας σχολιαστής. Αυτό το θεωρώ πιο ασυγχώρητο από όλες τις δολοφονίες της Χρυσής Αυγής. Και τώρα ελευθέρωσε 3-4 ώρες, και βούτα καρφωτός στο βόθρο! Δεν θα το μετανιώσεις, πίστεψέ με!

Είναι νίκη η Χρυσή Αυγή στη μπουζού με την πρεζού;



του Κώστα Βαξεβάνη
Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, συμφωνώ. Δεν έγινε τώρα, ήταν όσα χρόνια δρα ρατσιστικά, αντιδημοκρατικά και φονικά. Αλλά η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια εγκληματική οργάνωση με την έννοια που έχει κάποιος στο μυαλό του μια συμμορία η οποία αποκεφαλίζεται, περνά από τα δελτία ειδήσεων για να το χωνέψουν όλοι και στη συνέχεια εξαφανίζεται ώσπου να εμφανιστεί η επόμενη
Είναι κατ’ αρχήν καλό που φυλακίζονται όλοι αυτοί οι τύποι που πέρα από ναζί είναι το κλασσικό παράδειγμα της μαγκιάς που αναπτύσσεται στο σκοτάδι και τον όχλο και εξαφανίζεται σαν ποντίκι στο φως της αλήθειας; Ναι είναι. Αν κάτι πετυχαίνει η φυλάκισή τους είναι η απομυθοποίηση της οργάνωσης που τα δύο τελευταία χρόνια φαντάζει παντοδύναμη, να δείχνει επιδεικτικά τις σχέσεις με την εξουσία και να καλλιεργεί το προφίλ του λαικού τιμωρού, εμφανίζοντας το έγκλημα ως αναγκαιότητα.
Ο ηρωισμός του Μιχαλολιάκου είναι καθαρά μια τηλεοπτική παραγωγή. Όταν στο παρελθόν βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση, με μεγάλη ευκολία είχε καταδώσει όλους τους “συναγωνιστές” του. Όλοι αυτοί οι ύπουλοι μαχαιροβγάλτες των βασανισμένων κορμιών αλλοδαπών, δεν αντέχουν ούτε σε βάσανο ούτε στη βία που θεωρητικά τους τρέφει.
Οι φυλακές δεν είναι κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής και στη φυλακή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να υποστηρίζεις πως είσαι άρειος. Πολύ γρήγορα η σκοτεινή αίγλη της Χρυσής Αυγής, θα γίνει ένα μάτσο από χαρτιά και καταθέσεις όπου ο ένας θα καρφώνει τον άλλο. Υπάρχει νομίζω αυτή η πιθανότητα τώρα που ο αξιότιμος σύζυγος της κυρίας Ζαρούλια πήγε “στη μπουζού με την πρεζού”.
Δεν μπορώ όμως να συμμεριστώ αυτούς που ετοιμάζονται να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση με ό,τι σημαίνει αυτό για την ιδεολογία και τη δομή της. Έχει πείσει ανθρώπους, έχει παρασύρει άλλους και σίγουρα έχει δώσει περιεχόμενο ζωής σε εκείνους που θέλουν να ταυτίζουν τη βία με την αποφασιστικότητα.
Το κυριότερο όμως είναι πως συνεχίζουν να υπάρχουν όλοι οι αντικειμενικοί λόγοι που την κάνουν προσιτή σε λαικές μάζες, δηλαδή η εξαθλίωση και η φτώχεια. Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν πως η αντισυστημικότητα της Χρυσής Αυγής ήταν μια συστηματική συστημικότητα; Πως ψήφιζε όλα τα νομοσχέδια υπέρ εφοπλιστών, τραπεζιτών, επιχειρηματιών την ώρα που ο Παναγιώταρος απειλούσε πως θα αυξήσει την παραγωγή σαπουνιού;
Μπορώ να χαρώ και να ανακουφιστώ ίσως που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει αυτό που έκανε αφού σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και έφριξε η υφήλιος, αλλά δεν μπορώ να θριαμβολογήσω για καμιά νίκης της Δημοκρατίας
Βρέθηκαν ποτέ οι αστυνομικοί που συνεργάζονταν μαζί της για να καλύψουν τόσες υποθέσεις εγκλημάτων; Έπαψε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής αστυνομίας να θεωρεί τον φασισμό ως τον σκληρό και αναγκαίο πατριωτισμό; Σταμάτησαν οι αλλοδαποί να θεωρούνται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας και αυτό αντί για ρατσισμός να βαφτίζεται αγανάκτηση;
Ο κρατικός μηχανισμός είναι διαβρωμένος από τους ναζί. Οι ακροδεξιοί παραμένουν στην κυβέρνηση και τα κυβερνητικά πόστα. Ο Άδωνις θα συνεχίσει αύριο να πουλάει τα αντισημιτικά βιβλία του Πλεύρη στην εκπομπή του αποκαλώντας τα “βιβλία βόμβα πέρα από κάθε αμφισβήτηση” και την ίδια ώρα να χαρακτηρίζει συνταγματικά δικαιώματα ως “κοινωνική ανωμαλία”.
Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά η ήττα της δεν μπορεί να σηματοδοτηθεί από τη θριαμβολογία στα κανάλια που ως χθες φρόντιζαν να την απενοχοποιήσουν και να την βάλουν στο πλυντήριο.
Θέλω να προσθέσω μία ακόμη πλευρά από την εμπειρία μου σε έρευνες στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Ιστορικά, οι φασίστες μετά τον πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν ως πολιτικοί προβοκάτορες. Έβγαλαν τη βρώμικη δουλειά, όποτε το πολιτικό σύστημα ένοιωθε απειλή. Δημιούργησαν πολιτική ανωμαλία και έθρεψαν την ανασφάλεια. Σε αυτό το αρνητικό κλίμα που δημιουργούσαν, κάθε άλλος, συντηρητικός και εγγυητής της πρότερης, ακόμη και αντιλαϊκής κατάστασης, φάνταζε ως λύση. Όταν οι άνθρωποι φοβούνται γίνονται συντηρητικοί και απορρίπτουν το πολιτικό ρίσκο.
Επίσης η ιστορία της σχέσης των φασιστών με την εξουσία, ήταν σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες και επαγγελματίες προβοκάτορες. Στην Ιταλία τα χρόνια της “στρατηγικής της έντασης” οι φασίστες έσπρωξαν το εκλογικό σώμα στις παραδοσιακές πολιτικές λύσεις που φάνταζαν να εγγυώνται την ασφάλεια.
Στη δεκαετία του 70 στην Ελλάδα, οι φασίστες βομβιστές (ανάμεσά τους και ο Μιχαλολιάκος), έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η σχέση τους με μυστικές υπηρεσίες και τις “Αρχές” είναι πια αποδεδειγμένη
Ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, ο Αριστοτέλης Καλέντζης ο οποίος φυλακίστηκε, δήλωσε μετά από χρόνια αυτό που υποψιαζόταν κάποιος “ο Καραμανλής μας χρησιμοποίησε για να φαντάζει ο ίδιος δημοκράτης, την εποχή που τον κατηγορούσαν ότι δεν προχώρησε σε καμιά αποχουντοποίηση”
Δεν είναι καθόλου απίθανο η Χρυσή Αυγή να τελειώσει εδώ την “καριέρα” της. Να αποδειχθεί δηλαδή πως αποτέλεσε για το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, το υπηρετικό προσωπικό που όχι μόνο δεν είναι αναγκαίο αλλά στοιχίζει πλέον περισσότερα από όσα προσφέρει.
Ή όπως συνηθίζω να το λέω, αφού τάισαν τον δράκο, τον έθρεψαν, μπορεί τώρα να τον σκοτώσουν για να φανούν οι Αϊ Γιώργηδες του παραμυθιού

Η πτώση του ρωμέικου κουρελο-Ράιχ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

KLARINA BOURANA: Δεν είναι η ΧA εγκληματίες-Είναι 450.000 Eλληνες που την ψήφισαν Πηγή: KLARINA BOURANA: Δεν είναι η ΧA εγκληματίες-Είναι 450.000 Eλληνες που την ψήφισαν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123987#ixzz2gLcgk4lc

iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123987#ixzz2gLcNeFNa

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Το πόρισμα για την Χρυσή Αυγή

http://www.newsit.gr/flash/porisma_XA.pdf