Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Χιώτικη Σφίγγα: Ψήφισμα Συλλόγου διδασκόντων ΕΠΑΣ Χίου

Χιώτικη Σφίγγα: Ψήφισμα Συλλόγου διδασκόντων ΕΠΑΣ Χίου: ΨΗΦΙΣΜΑ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΣ Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων στο νέο Νόμο προς ψήφιση σχεδιάζει την...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΚΟΥΣ;;;


Οτι και να πει κανείς για τα ΝΕΟΠΑΛΛΗΝΕΙΑ 2013 είναι λίγο. Δίκαια θεωρείται απ´ όλους η κορυφαία εκδήλωση στο Δήμο μας απο πλευράς οργάνωσης και όχι μόνο. Αυτό που είδα τις πρώτες 2 ημέρες δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια αλλα και με όσες Φωτογραφίες και να αναρτήσω. Ειναι πραγματικά κάτι μαγικό, κάτι ξεχωριστό, κάτι που δύσκολα συναντάς. Οι άνθρωποι της Νέας Παλλήνης μόνοι τους χωρίς κάποια ουσιαστική βοήθεια από την δημοτική αρχή σε κάνουν να έχεις την αίσθηση οτι βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Ανθρωποι κάθε ηλικίας απο μικρά παιδιά εώς τρίτης ηλικίας, απο την στιγμή που θα σε δουν να πλησιαζεις στο χώρο του φεστιβάλ σε καλωσορίζουν χαρίζοντας σου ένα υπέροχο χαμόγελο βγαλμένο από την καρδιά τους, και όχι το ψεύτικο χαμόγελο που έχουμε συνηθίσει να μας προσφέρουν κάποιοι πολιτικοί της πόλης μας. Ομολογώ πως έχω δεθεί με τα παιδιά της Νέας Παλλήνης τα οποία ποτέ δεν τα έχω ακούσει να γκρινιάζουν γιατί η γιορτή τους η δικιά τους γιορτη δεν έχει αναγνωριστεί από κάποιους. Ναι αυτή η γιορτή φιλίας, αγάπης, συμφιλίωσης, χαράς, εθελοντισμού για ακόμα μία χρονιά είναι εκτός ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!!!! ΓΙΑΤΙ;;;; Ξέρω πως σήμερα ο Δήμαρχος κος Ζούτσος (3η μέρα) μπορεί να τον ακούσουμε να μας "πετάει" για άλλη μια χρονιά υποσχέσεις πυροτεχνήματα, για την πλατεία, την παιδική χαρά και αλλα πολλα... Αυτό που θέλω να ακούσω απο τα χείλη του ειναι πως απο του χρόνου τα ΝΕΟΠΑΛΛΗΝΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!!!! Δεν θα κάνεις χάρη σε κανένα κύριε ΖΟΥΤΣΟ.!!! Το αξίζουν, το δικαιούνται, το θέλει όλη η Παλλήνη.!!!!!!!
Με εκτίμηση Γιώργος Λάιος

Οι πραγματικοί λόγοι της επίθεσης στην Συρία. Του Γ.Βαρουφάκη


tvxs.gr/
Σε κάποια συνοικία της Δαμασκού σιωπηλοί γείτονες μεταφέρουν στο νεκροταφείο πτώματα σε κατάσταση αγκύλωσης που μόνο η χρήση χημικών όπλων Σαρίν μπορεί να εξηγήσει – αέρια που κάνουν τους μυς να πετρώνουν, οδηγώντας το θύμα στην «τσιμεντοποίηση» και στον πιο επίπονο θάνατο που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.
Όταν ο Σαντάμ έπνιγε τους Κούρδους στα χημικά, οι ΗΠΑ πάσχιζαν να συγκαλύψουν το έγκλημα. Όταν το Ισραήλ εξαπέλυε βόμβες φωσφόρου εναντίον πολυκατοικιών στη Γάζα, η Δύση έκανε τα στραβά μάτια. Όταν οι αρχές του Μπαχρέιν δολοφονούσαν ιατρικό προσωπικό νοσοκομείου που

Έναρξη λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκινά η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Παλλήνης, για τα παιδιά που τοποθετήθηκαν μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με φορέα υλοποίησης την ΕΕΤΑΑ.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα αναρτηθούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.palini.gr) οι πίνακες με τα υπόλοιπα παιδιά που θα συμπληρώσουν τη δυναμικότητα των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Παλλήνης και από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα.
Για τον Οργανισμό
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ

Έναρξη εγγραφών στα Πολιτιστικά και Αθλητικά προγράμματα του Δήμου Παλλήνης


Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκινούν οι εγγραφές στα Πολιτιστικά και Αθλητικά προγράμματα του Δήμου Παλλήνης για την περίοδο 2013 - 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τις γραμματείες των Αθλητικών και Πολιτιστικών Κέντρων.
Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα - Κεντρικά Γραφεία Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π.
Κλειτάρχου & Αριστείδου, Γέρακας - Αθήνα, Τ.Κ. 153 44
Τηλέφωνο: 210 6619937
Fax: 210 6619938
Ώρες γραμματείας: 09:00 – 17:00
info@kedp.gr

1o Αθλητικό Κέντρο Γέρακα (Γήπεδο Μπάσκετ)
Γέρακα & Ηρακλείας, Γέρακας - Αθήνα, Τ.Κ. 153 44
Τηλέφωνο/Fax: 210 6615412
Ώρες γραμματείας: 14:30 – 22:30/ ΣΑΒΒ -08:00-13:00

2o Αθλητικό Κέντρο Γέρακα (Κολυμβητήριο)
Γαργηττού & Μιλτιάδου, Γέρακας - Αθήνα, Τ.Κ. 153 44
Τηλέφωνο/Fax: 210 6615645
Ώρες γραμματείας: ΔΕΥΤ 13.00-21:00 / ΚΑΘ 07:00 – 21:00 / ΣΑΒΒ 20:00-13:00

4o Αθλητικό Κέντρο Γέρακα (Handball)
Αγ.Ι. Θεολόγου & Δερβενακίων, Γέρακας - Αθήνα, Τ.Κ. 153 44
Τηλέφωνο/Fax: 210 6047708
Ώρες γραμματείας: 16:00 – 22:30 / ΣΑΒΒ – 9:00-16:00

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΤΗΛ: 210 6030475 / 210 6032245
Ώρες γραμματείας: 9:00-20:00
ΣΑΒΒ & ΚΥΡ.– 10:00-14:00
Politistika 2013 A5

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

#no_village_gr Ή, αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ | Νέα

#no_village_gr Ή, αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ | Νέα

101 υπάλληλοι στην υπηρεσία του... Πρωθυπουργού!

Στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων στη Γραμματεία του Πρωθυπουργού και τη Γραμματεία της Κυβέρνησης διαβίβασε στη Βουλή ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης από τα οποία προκύπτει ότι συνολικά στη Γραμματεία του Πρωθυπουργού απασχολούνται 101 υπάλληλοι ενώ ακόμα 46 εργάζονται στη γραμματεία της κυβέρνησης υπό τον Τάκη Μπαλτάκο.
Απαντώντας στην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη ο κ. Σταμάτης γνωστοποιεί πάντως ότι νέα απόφαση του Πρωθυπουργού θα προβλέπει τον περαιτέρω περιορισμό του αριθμού των

Μαρία Λεβαντή: Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Μαρίας Λεβαντή

Μαρία Λεβαντή: Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Μαρίας Λεβαντή

Η ομορφιά των Μαθηματικών

Η Καταλονία ετοιμάζεται για την ανεξαρτησία της από την Ισπανία

Η Καταλονία ετοιμάζεται για την ανεξαρτησία της από την ΙσπανίαΗ βορειοανατολική ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας προωθεί τα σχέδιά της να διοργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.Ο περιφερειακός πρωθυπουργός Αρτούρ Μας δήλωσε σήμερα πως, αν η Μαδρίτη δεν επιτρέψει στην Καταλονία να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα το 2014, θα θεωρήσει ότι οι εκλογές του 2016 για το περιφερειακό κοινοβούλιο αποτελούν ψηφοφορία για το θέμα αυτό.
Ο Μας έχει γράψει στον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ζητώντας του να εγκρίνει τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος το 2014. Ο Ραχόι αναμένεται να απαντήσει μ' ένα ηχηρό "όχι".
Η Μαδρίτη θεωρεί παράνομα τα σχέδια των Καταλανών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας πως οι περιφέρειες δεν μπορούν να οργανώνουν τέτοιες ψηφοφορίες. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας απέρριψε επίσης το σχέδιο.
Στο μεταξύ, η Καταλονία ετοιμάζεται για τις συγκεντρώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της εθνικής εορτής της. Ο Μας δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις, αλλά θα δεχθεί τους οργανωτές τους στο κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης.
Η οικονομική κρίση της Ισπανίας, που διαρκεί έξι χρόνια, έχει τονώσει τον αυτονομισμό στην περιφέρεια αυτή των 7,6 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία αποτελεί παραδοσιακά τον οικονομικό κινητήρα της χώρας.
Πολλοί Καταλανοί πιστεύουν πως η Καταλονία θα τα είχε καταφέρει καλύτερα στην κρίση αν δεν ήταν αναγκασμένη να μεταβιβάζει μέρος των φορολογικών εσόδων της προς φτωχότερες περιφέρειες.

Η "μπάλα" της διαθεσιμότητας παρασέρνει και τους Έλληνες Ολυμπιονίκες - Με το ένα πόδι εκτός …

Η "μπάλα" της διαθεσιμότητας παρασέρνει και τους Έλληνες Ολυμπιονίκες - Με το ένα πόδι εκτός Δημοσίου - Υπολογίζεται πως η διαθεσιμότητα αφορά περίπου 900 έλληνες πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες
- Άκαρπη η συνάντηση του Συλλόγου των Ολυμπιονικών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα εξετάσει μία πιθανή εξαίρεσή τους
- Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις απολύσεις αθλητών από το Δημόσιο αλλά δηλώνει πως δεν τους ξεχωρίζειΟι γνωστοί και διακεκριμένοι έλληνες αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα με τα μετάλλιά τους στα παγκόσμια πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχαν διοριστεί στο Δημόσιο λόγω αυτών των αθλητικών τους επιτυχιών, αλλά πλέον κινδυνεύουν και εκείνοι με το καθεστώς της διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, δεν προβλέπει καμία εξαίρεση για τους συγκεκριμένους έλληνες πρωταθλητές, που υπολογίζεται πως φτάνουν περί τα 900 άτομα!
Για αυτό ακριβώς το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, όπου απέβη άκαρπη.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ίσως στο μέλλον υπάρξει εξαίρεση
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως τους έλληνες ολυμπιονίκες πως δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση στο συγκεκριμένο κύμα διαθεσιμότητας, αλλά σημείωσε πως θα το εξετάσει, δηλαδή μία πιθανή εξαίρεσή τους, στο μέλλον.
Το συγκεκριμένο θέμα καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως δεν τις αναγνωρίζει, αλλά συγχρόνως δεν τους διαχωρίζει από τις υπόλοιπες πληττόμενες κοινωνικές ομάδες.
Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ότι «βάζει πρώτους στις λίστες των απολύσεων τους αθλητές που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες... Μάλιστα οι συγκυβερνήτες προσπαθούν να διαιρέσουν τους αθλητές σε κατηγορίες για να κάμψουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, σε Ολυμπιονίκες κατόχους μεταλλίου, απλούς Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και λοιπούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι είναι ενάντια στις παράνομες απολύσεις και δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει όποια παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση γίνει».

Οι “μαύρες” βίλες – Ενοίκια ως και 10.000 ευρώ την ημέρα που δεν δηλώνονται στην εφορία

Οι “μαύρες” βίλες – Ενοίκια ως και 10.000 ευρώ την ημέρα που δεν δηλώνονται στην εφορία- Το κόλπο των... φιλοξενούμενων στο σπίτι και τα χρυσά ενοίκια
- Νοικιάζουν ακόμη και υπηρετικό προσωπικό
- Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη,Πάτμος και Κεφαλλονιά οι πρωταθλητές στην παρανομία
- Τουλάχιστον 500 ιδιοκτήτες έπεσαν στα χέρια του ΣΔΟΕΠάρτι εκατομμυρίων ευρώ έχει στηθεί στα ελληνικά νησιά. Οι ιδιοκτήτες υπερπολυτελών κατοικιών νοικιάζουν τα ακίνητά τους χωρίς να δηλώνουν το παραμικρό στην εφορία.
Το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει τα τελευταία δύο χρόνια 500 περιπτώσεις ιδιοκτητών που νοικιάζουν κυρίως σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Πάτμο και Κεφαλλονιά σπίτια με ενοίκια από 300 ευρώ έως και 10.000 ευρώ την ημέρα, αλλά δεν δηλώνουν το παραμικρό έσοδο.
Πρόκειται κυρίως για ξένους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα που μέσω γραφείων του εξωτερικού

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Σε ερώτηση ενός πάστορα γιατί υποστηρίζει τους gay γάμους ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας έδωσε την παρακάτω υποδειγματική απάντηση: If you think homosexuality is an unnatural condition, I cannot agree wit...

o Γιάννης Παπανδριόπουλος μετέτρεψε το iPhone σε πλήρη φωτογραφική μηχανή & πούλησε στην Apple την πατέντα! (βίντεο)







Ομογενής Έλληνας, κατάφερε να μετατρέψει το iPhone 5 σε μια πλήρη φωτογραφική μηχανή που μπορεί να τραβά 20 ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, κάτι που δεν έχει καταφέρει ούτε η Apple.



Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η εφημερίδα The Age, αναφέρει ότι ο 35χρονος Γιάννης Παπανδριόπουλος από τη Μελβούρνη που σήμερα ζει στο Σαν Φρανσίσκο, ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών και σήμερα θεωρείται κορυφαίος του είδους του, με αποτέλεσμα να δέχεται προτάσεις από γίγαντες της ψηφιακής τεχνολογίας προκειμένου να αγοράσουν την εταιρία του..



Την εφεύρεσή του για το iPhone 5 την πούλησε ήδη στην... Apple.
Δειτε το videohttp://media.theage.com.au/news/national-news/snappycam-app-puts-action-shots-into-focus-4716262.html


Συνέντευξη με τον έλληνα γιατρό της Συρίας Δημήτρη Μόγνιε

Το ραντεβού μέσω Skype με το Δημήτρη Μόγνιε που ειδικεύεται στην ιατρική εν καιρώ πολέμου ήταν για μετά τις 7 το βράδυ. Τις ώρες, δηλαδή, που κρατάει για κείνον. Εκτός απροόπτου, βεβαίως. Διότι στη Συρία που χειρουργεί κι εκπαιδεύει γιατρούς πάνω από ένα χρόνο τώρα, το απρόοπτο είναι ο κανόνας.
Στην περίπτωσή μας, ευτυχώς, ίσχυσε η εξαίρεση. Μικροπροβλήματα ήχου και εικόνας μόνο, που ελάχιστα επηρέασαν την επικοινωνία μας. Έτσι, για 50 ολόκληρα λεπτά είχα την ευκαιρία να μιλήσω μ' έναν παλιό, καλό φίλο από τους πολέμους, να "δω" με τα μάτια του και ν' ακούσω τις πάντα εύστοχες επισημάνσεις του.
Υπάρχει μεγάλος πανικός αυτή την ώρα. Όλοι φοβούνται το χτύπημα των Αμερικανών. Λένε πως θα γίνει κόλαση ολόκληρη η περιοχή. Είναι κρίσιμο το επόμενο 48ωρο. Σήμερα μοιράσαμε και μάσκες. Στον κόσμο, στους πολεμιστές, σε όλους. Εφοδιάσαμε και το πρόχειρο νοσοκομείο μας με Ατροπίνη, Υδροκορτιζόνη, Πραλιδοξίμη, αντίδοτα, δηλαδή, σε περίπτωση που υπάρξει μαζικό χτύπημα με χημικά. Από κάθε είδος έχουμε 20.000 φιαλίδια.
Αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Μόγνιε βρίσκεται στη νότια Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. Σ΄ένα μικρό χωριό της επαρχίας Ντεράα, πολύ κοντά στην πόλη Μπόσρα αλ Χαρίρ που ελέγχεται από τους αντάρτες. Ασκεί την ειδικότητά του, δηλαδή χειρουργική πολέμου, σ' ένα πρόχειρο νοσοκομείο εκστρατείας μιας ευρωπαϊκής ανθρωπιστικής οργάνωσης ενώ ταυτοχρόνως εκπαιδεύει και συντονίζει την ομάδα των γιατρών και των

12 αυτοάνοσα νοσήματα – Όταν ο οργανισμός επιτίθεται στον εαυτό του!!!


By

12 αυτοάνοσα νοσήματα – Όταν ο οργανισμός επιτίθεται στον εαυτό του

Ως αυτοάνοσες ασθένειες ορίζονται εκείνες οι οποίες προκαλούνται από υπερβολική και λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι στον ίδιο τον οργανισμό. Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να μας προστατεύει απέναντι σε οποιοδήποτε ξένο σώμα που μπορεί να εισβάλλει στον οργανισμό μας. Επομένως, οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι η ακριβώς αντίθετη περίπτωση της ανοσολογικής ανεπάρκειας, η οποία προκαλείται από υπολειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Ποιές είναι οι πιο κοινές αυτοάνοσες ασθένειες;
Οι ακόλουθες είναι μερικές από τις πιο κοινές αυτοάνοσες ασθένειες :
• Ρευματοειδής αρθρίτιδα ( φλεγμονή των αρθρώσεων και των γύρω ιστών)
• Συστημικός ερυθηματώδης λύκος (επηρεάζει το δέρμα , τις αρθρώσεις , τα νεφρά ,

Το UNFOLLOW 21 κυκλοφορεί. Ζητήστε το στα περίπτερα.

 
 
Διαβάστε στο UNFOLLOW 21:
«Ο πόλεμος των επιχειρηματιών: Διαιτητής ο Σαμαράς, εντολές από το εξωτερικό», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
«Στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα», ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου
«Το μεγάλο ψέμα του Άδωνη Γεωργιάδη», ρεπορτάζ του ειδικού συνεργάτη Κώστα Γυφτοδήμου
«“Κουλτούρα πληρωμών”: Ο Σαμαράς έχει συμφωνήσει τους πλειστηριασμούς με την τρόϊκα», ρεπορτάζ του Αυγουστίνου Ζενάκου και του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
«Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;», άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου
«Γερμανία: Εκλογές χωρίς πολιτική», άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου
«Η παιδεία και η πανούκλα», ρεπορτάζ της Ντίνας Ιωακειμίδου
«Μπίζνες με ξένα κόλλυβα: Με δανεικά αγόρασαν τον ΟΠΑΠ», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
««Κυπριακές τράπεζες: Θυσία στο βωμό της Πειραιώς», ρεπορτάζ του Λεωνίδα Βατικιώτη
Η κατασκευή της ειλικρίνειας», άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου.
«Νέα Δημοκρατία και μεταναστευτικό: Χρυσαυγιτισμός με γαλάζιο κοστούμι», ρεπορτάζ του SPY- Jungle Report.
«Ρητορική της συμμόρφωσης και περιφρόνηση του κοινού», άρθρο της Έφης Γιαννοπούλου και του Θεόφιλου Τραμπούλη
 
Οι στήλες του UNFOLLOW:
«Τεχνηέντως»του Αυγουστίνου Ζενάκου, «Κόκκινη γραμμή» του Νίκου Μπογιόπουλου, «Μεσαιωνικά» του Θεόφιλου Τραμπούλη, «Αυθάδειες» της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου, «Ανάβαλε

Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι σε δίκη για την κομπίνα στην Κατερίνη

Σε δίκη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης στις 25 Σεπτεμβρίου, παραπέμπονται ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, όλοι σχεδόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης Αριστείδης Οφίδης, με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και πρόσκληση για τέλεση αδικήματος αντίστοιχα.
O Δήμαρχος Κατερίνης κατηγορείται ότι σε εκτέλεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά σύμβαση «Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. Α.Μ.Τ.Ε.Ε.», προσέδωσε σ” αυτήν αναδρομική ισχύ από 01-03-2010, ενώ η σύμβαση υπογράφηκε στις 03-05-2010, έως και 28-02-2011.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε τη σύμβαση ως συνέχεια της προηγούμενης, προσδίδοντας σε αυτή

Ο πόλεμος στη Συρία ή ο πόλεμος για τη Συρία


Ο συριακός εμφύλιος μετατρέπεται σε περιφερειακή σύγκρουση
με ηγετικές δυνάμεις από τη μια το Ιράν και από την άλλη την Τουρκία

Σωτήρης Ρούσσος

Από το 1949 ώς το 1970 η Συρία ήταν ίσως η πιο ασταθής χώρα στον κόσμο. Ισχνά κοινοβουλευτικά διαλείμματα παρεμβάλλονταν ανάμεσα σε συνεχή στρατιωτικά πραξικοπήματα, περίπου ένα κάθε χρόνο. Μια χώρα μωσαϊκό εθνοθρησκευτικών ομάδων: Άραβες σουνίτες μουσουλμάνοι (περισσότεροι από το 50%), αλαουίτες (κλάδος των σιιτών μουσουλμάνων με πολλά στοιχεία όμως συγκρητισμού, περίπου 10%), χριστιανοί (ορθόδοξοι, Συροχαλδαίοι, καθολικοί, 10% του πληθυσμού), Κούρδοι (οι περισσότεροι σουνίτες μουσουλμάνοι, επίσης 10%), Δρούζοι και Αρμένιοι. Η ανάπτυξη του συριακού αραβικού εθνικισμού μονοπωλήθηκε στα χρόνια του μεσοπολέμου από τη σουνιτική μεγάλη

Συμμετέχοντας στη Δημόσια Τηλεόραση...

Ο Προκόπης Δούκας σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με ειδίκευση στα ηλεκτρονικά
Όλο το καλοκαίρι, η πρώτη κουβέντα υποδοχής, από το πρακτορείο ταξιδίων ως τη δημόσια υπηρεσία και από το καφενείο ως τη λαϊκή, ήταν: «Πότε θα σας ξαναδούμε στην τηλεόραση;» Η ερώτηση δεν ήταν προσωπική, εννοούσαν το πρόγραμμα και την

Το ναζιστικό σύμβολο στην τσάντα Λιθουανού διεθνή του μπάσκετ

Σάλος προκλήθηκε εξαιτίας της κίνησης του διεθνή σέντερ και καταξιωμένου αθλητή της Εθνικής Λιθουανίας, Κριστόφ Λαβρίνοβιτς, να ζωγραφίσει στην τσάντα του μια μικροσκοπική ναζιστική «σβάστικα» μέσα στο λευκό σήμα της «Nike». Το περιστατικό λαμβάνει χώρα λίγες μόλις ώρες πριν από την επίσημη έναρξη του 38ου Ευρωμπάσκετ στη Σλοβενία (4-22 Σεπτεμβρίου). Άμεση ήταν η αντίδραση της Λιθουανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ και του Υπουργείου Εξωτερικών

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

"Οι Active Member στο 1againstracism.gr: «Τη μάχη κατά των ρατσιστικών διακρίσεων θα τη δίνουμε σε όλη μας τη ζωή»"

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
 
Στην ιστοσελίδα 1againstracism.gr, την πλατφόρμα της εκστρατείας κατά της ρατσιστικής βίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, o B.D. Foxmoor των Active Member μιλά για το «κτήνος» του ρατσισμού και επιλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια ενάντια στη μισαλλοδοξία.
 
 
Είκοσι χρόνια μουσικής δημιουργίας για τους Active Member σημαίνουν είκοσι χρόνια στίχων αιχμηρών, που δεν διστάζουν να σχολιάσουν κάθε πτυχή της ελληνικής πραγματικότητας. Από το «Φυσάει κόντρα» μέχρι το «Σκυλογιοί (new plus version)» ή τη μουσική επένδυση της παράστασης «Μια Γιορτή στου Νουριάν», ο ρατσισμός και τα υπόλοιπα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων έχουν κυρίαρχη θέση στο έργο του συγκροτήματος, το οποίο καθιέρωσε το hip hop στην Ελλάδα και δημιούργησε τo Low Bap.
 
Λίγο πριν από τη συναυλία των Active Member στο Γκάζι, με τίτλο «Τραγούδα μαζί μας να φύγει το σκοτάδι», ο B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) μιλά για το ρατσισμό στο 1againstracism.gr, την πλατφόρμα κατά της ρατσιστικής βίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και επιλέγει τα δικά του αγαπημένα τραγούδια ενάντια στη μισαλλοδοξία.
 
Τι θέση έχει στο έργο σου το θέμα του ρατσισμού, της μετανάστευσης και της προσφυγιάς;
 
Η προσφυγιά, σαν διήγηση, με επηρεάζει από την αρχή της ζωής μου, πολύ πριν ασχοληθώ με τη μουσική. Μεγάλωσα στη γειτονιά του Φαναρακίου στο Πέραμα, την οποία είχαν δημιουργήσει πρόσφυγες από το Φανάρι. Όσο μεγάλωνα με φώναζαν Τουρκόσπορο, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς, παρόλο που ήμουν τρίτης γενιάς πρόσφυγας. Επομένως, καταλαβαίνεις ότι αυτή την ιστορία την κουβαλούσα μέσα μου και βγήκε αργότερα και στα τραγούδια.

Διαβάστε τη συνέχεια στην ιστοσελίδα 1againstracism.gr!
 
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.
 
Με τιμή,
 
Τομέας Ενημέρωσης
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Γραφείο στην Ελλάδα
Τηλ. 210 6756801, Fax. 210 6756800
www.unhcr.gr
www.1againstracism.gr

ΗΠΑ: Απόλυτη δικαίωση για πατέρα που σκότωσε τον βιαστή της κόρης του

ΗΠΑ: Απόλυτη δικαίωση για πατέρα που σκότωσε τον βιαστή της κόρης του

Η Ρεπούση ζητά να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών

Σε διαφορετική περίπτωση, προτείνει να αλλάξει η ύλη του συγκεκριμένου μαθήματος και από Θρησκευτικά να γίνει «θρησκειολογία όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επι υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου»

Να γίνει προαιρετική η διδασκαλία των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία και να σταματήσει η «ορθόδοξη κατήχηση» των μαθητών ζητά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση. Σε διαφορετική περίπτωση, προτείνει να αλλάξει η ύλη του συγκεκριμένου μαθήματος και από Θρησκευτικά να γίνει «θρησκειολογία όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επι υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου».

Η νέα «παρέμβαση» της βουλευτού που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις έγινε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την δομή των νέων Γενικών και Τεχνικών Λυκείων.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Ρεπούση υποστήριξε ότι η έννοια του σύγχρονου Λυκείου δεν συνάδει με την διδασκαλία των θρησκευτικών. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «στην Β και Γ των Επαγγελματικών

Συνεδρίαση Τ. Σ. Παλλήνης


ΔΗΜΟΣ

 ΠΑΛΛΗΝΗΣ                                                 Συνεδρίαση 10η  



ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ


Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο  <<Οινοποιείο Πέτρου >> 
 ( Λεωφόρο Μαραθώνος  117 ) στις 06/09/2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα.


 Θέμα 1ο Λήψη απόφασης για έγκριση ορθής επανάληψης αποφάσεων Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε. Παλλήνης


         

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου
Δ.Ε Παλλήνης

ΣΜΕΡΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Θέσεις εργασίας για ηλίθιους

Σοκ έχουν προκαλέσει οι απόψεις του καθηγητή του LSE Ντ. Γκράμπερ ότι η Γη θα... γύριζε καλύτερα χωρίς τους λομπίστες, τους υπεύθυνους δημόσιων σχέσεων, τους υπεύθυνους τηλεπωλήσεων κ.ά. παρασιτικά επαγγέλματα.

     
Σοκ έχουν προκαλέσει οι απόψεις του καθηγητή του LSE Ντ. Γκράμπερ ότι η Γη θα… γύριζε καλύτερα χωρίς τους λομπίστες, τους υπεύθυνους δημόσιων σχέσεων, τους υπεύθυνους τηλεπωλήσεων κ.ά. παρασιτικά επαγγέλματα

Του Δημήτρη Σ. Φαναριώτη

Μια μεγάλη συζήτηση-διαμάχη έχει πυροδοτήσει το φυλλάδιο ενός Αμερικανού ανθρωπολόγου, ο οποίος καταγγέλλει τη γραφειοκρατία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ! ΤΟ Μ

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων 2013

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Παραίτηση Μαρίας Λεβαντή και Τάσου Μπουντουβά από την δημοτική ομάδα Ζούτσου - Παλλήνη Press | Το πρώτο blog της πόλης !!!

Παραίτηση Μαρίας Λεβαντή και Τάσου Μπουντουβά από την δημοτική ομάδα Ζούτσου - Παλλήνη Press | Το πρώτο blog της πόλης !!!

Εκλογές ΟΤΑ: Επαναφορά του 42% και ενιαίο ψηφοδέλτιο

Σε χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη«κλείδωσαν» οι αλλαγές του εκλογικού συστήματος για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», προωθείται ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάρτιση δύο ψηφοδελτίων, ενός με όλους τους υποψήφιους δημάρχους κι ενός με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, με αλφαβητική σειρά.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θα είναι πολύχρωμο, αφού θα αναφέρονται τα ονόματα όλων, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης και προέλευσης. Επομένως, θα μπορεί κανείς να ψηφίσει δημοτικό σύμβουλο άλλης παράταξης από αυτή στην οποία ανήκει ο δήμαρχος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική.
Επαναφορά του 42%
Επίσης, προβλέπεται επιστροφή στο 42%, ως όριο για την εκλογή, από το 50%+1 που ίσχυσε στις προηγούμενες εκλογές.
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, προϋπόθεση ώστε ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος να μετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι στον πρώτο γύρο των εκλογών να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 5%.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα απεγκλωβιστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον κομματισμό.
Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός αυτός συνδέεται ευθέως με τις προθέσεις της Χρυσής Αυγής να επενδύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα για την ακολουθούμενη πολιτική.
Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένονται έντονες, αλλά για το Μέγαρο Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, ο κύβος έχει ριφθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή δημάρχου ή περιφερειάρχη με 50%+1 είχε θεσμοθετηθεί με τον «Καλλικράτη» από τον Γ. Ραγκούση, προκαλώντας τότε πολλές αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ. Ωστόσο τότε σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ και οι περισσότεροι από τους αιρετούς που ήταν υποψήφιοι με τη σημαία του, τάσσονταν υπέρ του 50%+1, κάνοντας λόγο για «καρμανιόλα του 42%»