Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ


Είναι γνωστό ότι οι εγκόσμιοι φορείς των θρησκειών είναι οι εκκλησίες, ή με γενικότερους ιστορικούς και κοινωνικούς όρους, τα ιερατεία. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ιερατείων είναι η διαχρονικότητα, η ιδεολογική σύμπνοια και η μακρόπνοη στρατηγική συνέχεια. Αυτές οι ιδιότητες τούς επιτρέπουν να κηδεμονεύουν τις πολιτικές ηγεσίες.
Σε αντίθεση με τα ιερατεία, οι πολιτικές ηγεσίες των κρατών δεν αποτελούν ποτέ μια διαχρονική και ομοιογενή ομάδα εξουσίας. Συγκροτούνται πάντα από ετερόκλητες μονάδες, περιορισμένης χρονικής διάρκειας, με προσωπικές ιδιαιτερότητες, αλλά και κομματικές στρατηγικές. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα δυσχερές να μπορέσει η στενή ηγετική ομάδα της εξουσίας ν’ αντιπαρατεθεί με τη θρησκεία. Αδυνατεί ν’ αντιδράσει, ακόμα, και αν βλέπει ξεκάθαρα μια ουτοπία να αποτελεί την τροχοπέδη της κοινωνικής προόδου και της ανέλιξης της κοινωνίας. Σε κάθε στενή ηγετική ομάδα δεν λείπουν οι προκατειλημμένοι υποστηρικτικές της θρησκείας. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων μιας ενδεχόμενης ανατροπής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια Τρίτση. Ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Αντώνης Τρίτσης έφερε το Ν. 1700/87, τον οποίο και υπερψήφισε η Βουλή. Παρά ταύτα,

Αποσπάσματα ομιλίας του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σε ανοιχτη πολιτικη συγκεντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλλήνη την Παρασκευή 6/4


  • Είναι η στιγμή που ο λαός μπορεί να απαλλαγεί από αυτούς. Και ταυτόχρονα να απαλλαγεί από την πολιτική των Μνημονίων, που για να διασώσει τους δανειστές μας, οδηγεί την χώρα στη χρεωκοπία και την κοινωνία σε ανεπανόρθωτη καταστροφή.
  •  Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε πανικό. Αυτό που έγινε με την Siemens ήταν απίστευτο.
  •  Η Αριστερά έχει καταθέσει έγκαιρα και με ολοκληρωμένο τρόπο την προγραμματική της πρόταση. Σε αυτές τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Μέτωπο ζητά την λαϊκή εντολή. Είναι η στιγμή που ο λαός μπορεί να απαλλαγεί από αυτούς.
  • Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε, προκειμένου η Αριστερά και οι αντιμνημονιακές-αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις να αντιστοιχηθούν στις απαιτήσεις των καιρών και στην μεγάλη ιστορική τους ευθύνη.
    Είναι η στιγμή που ο λαός μπορεί να απαλλαγεί από αυτούς

Είναι η ώρα να τους χαλάσουμε μια για πάντα τη σούπα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έδεσαν την πέτρα του Μνημονίου στον λαιμό της κοινωνίας. Τώρα το Μνημόνιο θα γίνει πέτρα στον δικό τους λαιμό.
Τα επιτελεία τους είναι πανικόβλητα. Μιλάνε για πρωτιές και για συνεργασίες, αλλά τα επιτελεία τους βρίσκονται σε πανικό. Ούτε αθροίζοντας τις δυνάμεις τους, που κάποτε έφταναν στο 80 και το 90% του εκλογικού σώματος, ούτε καν με το σκανδαλώδες μπόνους των 50 εδρών που δίνει στον πρώτο ο εκλογικός νόμος δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία 
Είναι η στιγμή που ο λαός μπορεί να απαλλαγεί από αυτούς. Και ταυτόχρονα να απαλλαγεί από την πολιτική των Μνημονίων, που για να διασώσει τους δανειστές μας, οδηγεί την χώρα στη χρεωκοπία και την κοινωνία σε ανεπανόρθωτη καταστροφή.
Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία. Δεν μπορούν καν να κρύψουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί την επόμενη μέρα. Την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων. Την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των χαμηλότερων μισθών. Την επιβολή πρόσθετων έκτακτων εισφορών. Τη λήψη μέτρων συνολικού ύψους 16 δισεκατομμυρίων.
Δεν υπάρχουν ούτε καν τα προσχήματά τους. Μας είπαν ότι ο κίνδυνος είναι να αποβληθεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Και την ίδια στιγμή βγαίνει η Μέρκελ και δηλώνει ότι δεν θέλει ούτε να σκέφτεται τι θα συμβεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Και ακόμα μας είπανε ότι σε περίπτωση χρεωκοπίας δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Την ώρα που έχουν παραχωρήσει το ταμείο των εσόδων στους δανειστές. Οι οποίοι με τα λεφτά του δημοσίου θα εξοφλούν τον εαυτό τους και θα αφήνουν για πληρωμές στο εσωτερικό ότι περισσεύει. Και εμείς λέμε σε αυτούς που ανησυχούν για τους μισθούς και τις συντάξεις τους: θα τους εμπιστευτείτε ξανά; Δεν βλέπετε τι έχουν κάνει; Οδηγούν την χώρα σε βέβαιη χρεωκοπία, και έχουν πάρει τα μέτρα τους ώστε η στάση πληρωμών να γίνει στο εσωτερικό. Πάνω στις δικές μας ζωές και τις δικές μας οικογένειες. Αυτό είναι το Δεύτερο Μνημόνιο. Και αυτό το δεύτερο Μνημόνιο είναι το κοινό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Θα τους δώσετε εντολή να το υλοποιήσουν;
Υποθέσεις τελευταίας στιγμής
 Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε πανικό. Σαν τους ζορισμένους κακούς στις ταινίες, που μέχρι το τελευταίο λεπτό τακτοποιούν βρώμικες υποθέσεις και καίνε έγγραφα.
Αυτό που έγινε με την Siemens ήταν απίστευτο. Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, υπολόγιζε τη ζημιά που είχε υποστεί το ελληνικό δημόσιο σε 2 δις ευρώ. Δημόσιο χρήμα. Και προχθές περάσανε γρήγορα γρήγορα στην βουλή έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, στον οποίο το ελληνικό κράτος δεν παίρνει ούτε δεκάρα. Συμψηφίζονται 80 εκατομμύρια απαιτήσεων της Siemens, άλλα 90 θα δώσει για την χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και σεμιναρίων κατά της διαφθοράς, και άλλα 100 θα πάρει η ελληνική Siemens, η οποία θα τα έπαιρνε έτσι και αλλιώς. Ότι λεφτά παίρνουμε, θα τα πάρουμε σε σεμινάρια. Και τα υπόλοιπα 1 δις 630 εκατομμύρια πάνε στον αγύριστο. Αφού ένα εύλογο ποσοστό τους έχει καταλήξει στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα λέει ο Τσουκάτος. Και με όσα είπαν στη Γερμανική δικαιοσύνη οι μάρτυρες τους οποίους αφήσαμε να φύγουν.
Αυτή την υπόθεση λοιπόν τακτοποίησε με διαδικασίες κατεπείγοντος η κυβέρνηση δια της κας Διαμαντοπούλου. Και οι ίδιοι που έχουν συμμετάσχει σε αυτό το φαγοπότι, τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, απαιτούν να πάρουν εντολή για να συνεχίσουν να κυβερνάνε την χώρα.
Και όταν ζορίζονται εξαγγέλλουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, προκειμένου να στρέψουν την προσοχή των ανθρώπων μακριά από την πολιτική των Μνημονίων, εκμεταλλευόμενοι μάλιστα ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι ίδιοι με την ανυπαρξία στοιχειωδώς σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής.
Η κατάσταση την κοινωνία έχει φτάσει σε οριακό σημείο.
Η κατάσταση την κοινωνία έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Το νοιώσαμε ακόμα πιο έντονα με την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν φύγει έτσι, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν την φτώχεια και την ανασφάλεια. Αλλά ο Δημήτρης Χριστούλας το έκανε στην πλατεία Συντάγματος.
Δεν έχει νόημα να πούμε κάτι περισσότερο για την πραγματικότητα, από αυτό που είπε ο ίδιος με την πράξη του. Αλλά είναι ορατή η αγωνία με την οποίο οι εκπρόσωποι του πολιτικού κατεστημένου και των Μνημονίων, προσπάθησαν να αποσυνδέσουν τον θάνατο του Δημήτρη Χριστούλα από την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. Να βγάλουν την ουρά τους απέξω, από μια πολιτική που καταστρέφει οικογένειες, που έχει εκτοξεύσει την ανεργία στο 20% και την ανεργία των νέων στο 50, που πετάει ανθρώπους στο δρόμο, να ζουν από τα σκουπίδια, που κλείνει νοσοκομεία και στερεί από ασθενείς φάρμακα και θεραπείες. Όλοι προχθές με την είδηση της αυτοκτονίας κάνανε τους αδιάφορους. Σαν να μην τους αφορά αυτή η εκκωφαντική πράξη απελπισίας. Σαν να κυβερνάνε άλλη χώρα και να λεηλατούν άλλον λαό. Τόση υποκρισία μαζεμένη είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε.
Και δεν ήτανε μόνο αυτό. Οι  άνθρωποι που μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα μετά την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα έγιναν θύματα πρωτοφανούς αστυνομικής βιαιότητας. Χωρίς να υπάρχουν επεισόδια, χωρίς να έχει δοθεί η παραμικρή αφορμή. Και εχθές, ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ, ο Μάριος Λώλος, δέχτηκε δολοφονική επίθεση από αστυνομικούς την ώρα που έκανε τη δουλειά του.
Δεν είναι μόνο ότι η επίθεση σε έναν φωτορεπόρτερ είναι εντελώς αδικαιολόγητη. Δεν είναι ότι υποτίθεται ότι τα εργαλεία που διαθέτει η αστυνομία είναι τέτοια που να μην προκαλούν σωματικές βλάβες. Πολύ περισσότερο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν στοχοποιημένος. Ήταν Πρόεδρος της Ένωσης, είχε κάνει πολλές φορές δημόσιες παρεμβάσεις για τις επιθέσεις σε φωτογράφους, και τον ήξεραν. Και σήμερα χειρουργήθηκε στο κεφάλι με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αυτό για να ξέρουμε προς τα πού διολισθαίνει η δημοκρατία. Όσο για την επείγουσα εξέταση που εξήγγειλε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ξέρουμε. ΘΑ διαρκέσει μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση. Άλλωστε περιμένουμε ακόμα την εξέταση για τον διαδηλωτή που χτυπήθηκε με τον πυροσβεστήρα και βρέθηκε σε κώμα στο Γενικό κρατικό Νικαίας.
Εναλλακτική προγραμματική πρόταση
Η Αριστερά έχει καταθέσει έγκαιρα και με ολοκληρωμένο τρόπο την προγραμματική της πρόταση. Σε αυτές τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Μέτωπο ζητά την λαϊκή εντολή για:
-          Να πετάξουμε από πάνω μας την δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια. Να αναστείλουμε τις πληρωμές προς τους πιστωτές για όσο χρειαστεί, ώστε να ανασυγκροτηθεί η οικονομία. Να προχωρήσουμε σε επιλεκτική διαγραφή εκείνου του χρέους που δημιουργήθηκε με τοκογλυφικούς και αδιαφανείς όρους και να εξυπηρετήσουμε το υπόλοιπο με ευνοϊκούς όρους και ρήτρα ανάπτυξης.
-          Να προχωρήσουμε στην εφαρμογή ενός προγράμματος αναδιανομής του πλούτου με οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη.
-          Να φορολογήσουμε τα μεγάλα εισοδήματα και επιτέλους το εφοπλιστικό κεφάλαιο, καθώς και ην μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία.
-          Να αυξήσουμε τους συντελεστές φορολόγησης των κερδών για τις μεγάλες επιχειρήσεις  και να καταργήσουμε τις προκλητικές φοροαπαλλαγές υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
-          Να επιβάλλουμε ειδική εισφορά στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
-          Να μειώσουμε τους άδικους έμμεσους φόρους.
-          Να καταργήσουμε τα χαράτσια και να ελαφρύνουμε τη φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα.
-          Να επιβάλλουμε έλεγχο κερδοσκοπίας και ολιγοπωλιακών πρακτικών στην αγορά.
-          Να πάρουμε μέτρα προστασίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τις μικρές επιχειρήσεις και τους αγρότες, με κούρεμα του ιδιωτικού χρέους, ανάλογα με την μείωση του εισοδήματος ή του κύκλου εργασιών.
-          Να επαναφέρουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις στην προ Μνημονίου εποχή.
-          Να πάρουμε άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων.
-          Να υλοποιήσουμε έναν διαφορετικό αναπτυξιακό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, με γνώμονα το κοινωνικό όφελος και την περιβαλλοντική προστασία.  
-          Να δημιουργήσουμε μια ασπίδα κοινωνικής προστασίας για τα δημόσια αγαθά και για τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται από  την κρίση
-          Να υπερασπιστούμε θεσμικά την δημοκρατία και τα δικαιώματα.
Για την ενότητα της Αριστεράς
Ξέρουμε ότι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς δεν βλέπουν τόσο θερμά την ιδέα της ενότητας.
Είτε γιατί προτιμούν την ασφάλεια και την μιζέρια του απομονωτισμού, την οποία συγκαλύπτουν πίσω από γραφικές ιδεολογικές επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
 Είτε γιατί έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι της ανασυγκρότησης του δικομματισμού, το οποίο κρύβουν πίσω από μια τζάμπα αντιμνημονιακή ρητορική.
Αλλά η βάση της Αριστεράς, ο κόσμος που βρίσκεται στις πλατείες και τους δρόμους, έχει καταλάβει πόση σημασία έχει η ενότητα αυτή τη στιγμή.
Και το ίδιο το καταλαβαίνει και ολόκληρη η κοινωνία, ανεξάρτητα από προηγούμενες πολιτικές επιλογές και τοποθετήσεις.
Αυτό είναι που μας κάνει αισιόδοξους στο ζήτημα της ενότητας.
Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Και μπορεί να επιβληθεί πάνω σε κάθε είδους τακτικισμούς και πολιτικαντισμούς. Ειδικά σε εποχές σαν τη σημερινή, που τα πράγματα τρέχουν με ασύλληπτη ταχύτητα.
Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε, προκειμένου η Αριστερά και οι αντιμνημονιακές-αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις να αντιστοιχηθούν στις απαιτήσεις των καιρών και στην μεγάλη ιστορική τους ευθύνη.
Είναι η ώρα να τους σταματήσουμε.
Είναι η ώρα να μιλήσει η κοινωνία, ο κόσμος της δουλειάς, οι νέοι άνθρωποι αυτού του τόπου.
Είναι η ώρα, με πείσμα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία να πάρουμε τις ζωές και το μέλλον στα χέρια μας και να ανοίξουμε τον εναλλακτικό δρόμο.      
                          
To Γραφείο Τύπου

Επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Σαρασλανίδη



Ο ΣΕΓΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑ
Σαρασλανίδης Πλούταρχος
Επίκουρος καθηγητής
Προπονητικής στίβου
Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης
Ζούμε σε τραγικές καταστάσεις στην χώρα μας, ειδικά με τους αδύναμους από τους συνπατριώτες μας…Μέσα σε αυτό το κλίμα ο ΣΕΓΑΣ σήκωσε την σημαία της διεκδίκησης από την πολιτεία μεγαλύτερου ποσού για τον προϋπολογισμό του 2012. Κατά αρχή δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει…
Όμως σε αυτή την χρονική στιγμή είναι τελείως άκαιρο ένα τέτοιο αίτημα από την ΓΓΑ αφού την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα είναι υπηρεσιακή και ΔΕΝ μπορεί να πάρει αποφάσεις …. Έτσι με αυτή την απόφαση θίγονται μόνο οι αθλητές των μικρών αγωνιστικών κατηγοριών που έχουν αγώνες τις επόμενες ημέρες. Δηλαδή ο ΣΕΓΑΣ τιμωρεί το παραγωγικό του τμήμα.
Διαβάζοντας την συνέντευξη του προέδρου που αναφέρει ότι εισέπραξε το 2011 λιγότερα 1.900.000 Ευρώ(5.600.000) ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει αδιέξοδο. Όμως βλέποντας ποιο καθαρά τα δεδομένα διαπιστώνουμε ότι ο ΣΕΓΑΣ φέτος θα εισπράξει 6.500.000 δηλαδή 900.000 Ευρώ περισσότερα από το 2011.
Φυσικά λόγω του ελλείμματος των 1.900.000 θα έχει έλλειμμα 1 εκατομ. Γιαυτό τον λόγο ο ΣΕΓΑΣ ουσιαστικά έχει ΠΡΟΕΞΩΦΛΗΣΕΙ την μείωση του 1 εκατομ. με τις παρακάτω αποφάσεις του:
Α. την κατάργηση των 3 μισθών από τους προπονητές (Οκτ. έως Δεκ. 2011)
Β. την μείωση των αποδοχών των προπονητών πάνω από 50% για το 2012 (π.χ. οι συνεργάτες ομοσπονδιακοί προπονητές έχουν υπογράψει συμβόλαιο με ετήσιες απόδοχές 3000 Ευρώ από 8000 το 2011… Επίσης οι σωματειακοί προπονητές από 500-600 Ευρώ το μήνα θα αμειφθούν με 200-300 Ευρώ τον μήνα.
Γ. την μείωση κατά 50% του αριθμού των αθλητών που εντάσσονται στο σχεδιασμό και λαμβάνουν και μείωση των οδοιπορικών πάνω από 20%..
Δ. την μείωση των μισθών του υγειονομικού προσωπικού κατά 20%
Ε. την μείωση της αποζημίωσης των κριτών και των διοικητικών υπαλλήλων κατά 20% για την συμμετοχή τους στους αγώνες
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ, γίνεται αντιληπτό ότι η Ομοσπονδία ΄΄καλύπτει΄΄ το έλλειμμα της ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
Με 6.500.000 Ευρώ από την ΓΓΑ και άλλα 2.500.000 Ευρώ από άλλες πηγές (από Μαραθώνιο, από Ημιμαραθώνιο, από Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή και από χορηγίες) μπορεί να κάνει αθλητισμό και να διοργανώσει αγώνες που είναι και ο λόγος ύπαρξης της Ομοσπονδίας.
Στην Θεσσαλονίκη, μετά την αναστολή των αγώνων από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ για το Σάββατο 7/4/12 που έχουν προγραμματισθεί αγώνες για ΠΠ-ΠΚ Β΄, οι σωματειακοί προπονητές θα οργανώσουν τους αγώνες για να μην χαθεί η αγωνιστική ευκαιρία για τους νεαρούς αθλητές μας.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Βολτα στην Ακροπολη!!!

Ριζοσπάστης εναντίον «Ολιγαρχίας»: «Αποθέωση αντικομουνισμού»


Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα σχόλια  που απέσπασε η ταινία του Στέλιου Κούλογλου «Ολιγαρχία», που άρχισε χθες να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας, τόσο από τους θεατές όσο και από τις κινηματογραφικές κριτικές.  « Αποκαλυπτικό  ντοκυμαντέρ που εξηγεί γιατί και πώς ο πλανήτης μας είναι έρμαιο μιας χούφτας τραπεζιτών» γράφει το «Βήμα». «Διατυπωμένο με σαφήνεια, και κινημοτογραφική λιτότητα που ξεπερνά το τηλεοπτικό ρεπορτάζ», προσθέτει το «Αθηνόραμα».  Αντίθετη είναι η άποψη του «Ριζοσπάστη», που αναρωτιέται  « πώς, ένας πανέξυπνος και ικανός σκηνοθέτης» οδηγείται σε μια « αποθέωση αποπροσανατολιστικής δημαγωγίας και αντικομμουνισμού και μοιάζει

ΓΙΑΤΙ ΤΟ LIDL ΕΙΝΑΙ........ΦΤΗΝΟ!!!!


Η ποιότητα LIDL ξανά στο πιάτο μας
 

 
Για δεύτερη φορά δυόμιση ΤΟΝΟΙ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ με e-coli, κι όμως οι Γερμανοί είχαν καταφέρει να "φάνε" το πρόεδρο του ΕΦΕΤ Γιώργο Νυχά και παρενέβη μέχρι και η Γερμανική κυβέρνηση για να διαγραφεί το πρόστιμο...

Την πρώτη φορά που ο ΕΦΕΤ εντόπισε μολυσμένα κρέατα με τον φονικό e-coli σε σούπερ μάρκετ της γερμανικής αλυσίδας LIDL, στη Θεσσαλονίκη, έγινε... χαμός. Οι Γερμανοί, δυσαρεστήθηκαν τόσο πολύ από το γεγονός ότι ο ΕΦΕΤ έβγαλε ανακοίνωση για την συγκεκριμένη, μολυσμένη παρτίδα, που κινητοποίησαν μέχρι και την κυβέρνησή τους (η οποία, μέσω της πρεσβείας, φρόντισε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο φέρεται η Ελλάδα στον Γερμανό επενδυτή). Οι πιέσεις ήταν τόσο σθεναρές από Έλληνες πολιτικούς -και, αν τολμάνε ας το διαψεύσουν- που ο τότε πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γ. Νυχάς, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση

Επωφελούμενη τότε από τα...
 όσα γίνονταν, η εταιρία, έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης, ενώ στο παρασκήνιο απαιτούσε να αποδεσμευτούν τα μολυσμένα προϊόντα και να μην καταστραφούν, αλλά να της επιστραφούν!

Τη θέση του προέδρου πήρε ο Γ. Μίχας. Και πολλοί (ανάμεσά τους κι εμείς, παραδεχόμαστε) πίστεψαν τότε ότι έγινε για να πέσουν οι τόνοι με τους Γερμανούς και να επιστραφούν τα μολυσμένα προϊόντα ώστε να σταματήσει η γκρίνια. Όμως, μόνο έτσι δεν έγινε.

Το αντίθετο: Ο Μίχας, με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση το "ξέκοψε", είπε ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΦΕΤ δεν γίνεται να αμφισβητηθούν (λογικό, αφού συμμετέχει το Γενικό Χημείο του Κράτους) και πως θα συνεχίσει τους ελέγχους.

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Λίγοι μήνες πέρασαν από τότε και, σήμερα,ο ΕΦΕΤ ξαναβρίσκει προϊόντα του LIDL, μολυσμένα με τον φονικό ιό e-Coli. Αλήθεια, οι Γερμανοί θα ξαναγκρινιάξουν; Θα ξαναπιέσουν για να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ή μήπως θα ξαναζητήσουν να μην κατασχεθούν τα επικίνδυνα προϊόντα; Μήπως θα ξαναβάλουν "φίλους" πολιτικούς να πιέσουν να διαγραφεί το πρόστιμο; Καλόμαθαν οι... Γερμανοί στα σύκα με τις μίζες και τα σκάνδαλα. Όμως, ίσως να μάθουν ότι δεν θα τους περνάει πάντα η λαμογιά...



Τα μολυσμένα προϊόντα με το βακτήριο E.coli που ανακάλυψε ο ΕΦΕΤ σε ελέγχους που πραγματοποίησε στη Βόρεια Ελλάδα, είναι κατεψυγμένα σουτζουκάκια .coli . Όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, σε παρτίδα κατεψυγμένου πικάντικου προϊόντος κιμά (σουτζουκάκια) από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, που διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρία «LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε.» ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli 0157 σε συσκευασίες 500g (2x250g) και σε κλειστή συσκευασία 1000g.

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε κατάσχεση ποσότητας 2.481 κιλών των παραπάνω προϊόντων, ενώ μετά από συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών αποφασίστηκε η καταστροφή των τροφίμων καθώς κρίθηκαν επιβλαβή για την υγεία.

Τον Ιούνιο οι εξετάσεις για υποψηφίους των ΤΕΦΑΑ


Θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 29 Ιουνίου

Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 θα διεξαχθούν η υγειονομική εξέταση και η πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.



Οι υποψήφιοι, κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με:

α) δύο (2) μικρές φωτογραφίες,

β) ακτινογραφία θώρακα, καρδιογράφημα, βεβαίωση οπτικής οξύτητας. Οι βεβαιώσεις αυτές μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου, ή και από ιδιώτη γιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους,

γ) το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους ή τη «Βεβαίωση Πρόσβασης», όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου. Ο υποψήφιος επίσης θα έχει μαζί του δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας έγγραφο.

Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων, από 16 μέχρι 23 Ιουνίου 2012, εφόσον συμπίπτει η ημέρα πρακτικής δοκιμασίας με αυτήν της εξέτασης στο ειδικό μάθημα, μπορούν να ζητούν από την οικεία Επιτροπή να ορίζει διαφορετική ημέρα εξέτασης αγωνισμάτων, από αυτή του ειδικού μαθήματος.

Οι έδρες των επιτροπών υγειονομικής εξέτασης θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Μαΐου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! H FOODWATCH ΜΗΝΥΣΕ ΤΗΝ UNILEVER ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ BECEL PROACTIVE!! Read more: http://www.enimerwsi.gr/2012/04/h-foodwatch-unilever-becel-proactive.html#ixzz1rEx0JFHW


Εάν η δικαιοσύνη αποφανθεί και καταδικάσει την εταιρεία, θα μιλάμε για την μεγαλύτερη εξαπάτηση καταναλωτών. Ειδικά στην Ελλάδα, η εταιρεία ξόδεψε εκατομμύρια σε μεγάλα ΜΜ”Ε” και πανάκριβες διαφημιστικές καμπάνιες ώστε να καταστήσει στην...
συνείδηση των καταναλωτών το προϊόν αυτό συνώνυμο με την μάχη κατά της χοληστερίνης. Η αφίσα που παραθέτουμε είναι ενδεικτική αφού βλέπετε ξεκάθαρα πως ταυτίζει την κατανάλωση του προϊόντος με την πρόληψη και προστασία της καρδιάς. Εδώ είναι και το πλέον εξοργιστικό, αφού σύμφωνα με την Foodwatch, όχι μόνο δεν προστατεύει την καρδιά όπως ευαγγελίζεται, αντίθετα η κατανάλωση του προϊόντος μπορεί να βλάψει και να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα!! Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης και σε περίπτωση που οι κατηγορίες ευσταθούν ευχόμαστε ολόψυχα να μην έχουμε δεύτερη περίπτωση Lidl από κάποιους εγκληματίες κρατικούς λειτουργούς. Η είδηση από το Spiegel.

Read more: http://www.enimerwsi.gr/2012/04/h-foodwatch-unilever-becel-proactive.html#ixzz1rEwuSmBn

Xειροδίκησε κατά Διαμαντοπούλου ο Μπαμπινιώτης


Υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας 
έγιναν μάρτυρες ενός απίστευτου καυγά το πρωί, όταν η Άννα Διαμαντοπούλου, 
έξαλλη με την απόφαση του Γιώργου Μπαμπινιώτη να παρακάμψει τη διάταξη του νομοσχεδίου που συνέδεε τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ με την εκλογή νέων Συμβουλίων Διοίκησης στα πανεπιστήμια, 

εισέβαλλε στο γραφείο του υπουργού ζητώντας του το λόγο 
σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του ότι η Πολιτεία
 «δεν μπορεί να εκβιάζει και να απειλεί τα Πανεπιστήμια 
ότι δεν θα τα χρηματοδοτήσει εάν δεν εφαρμόσουν το νόμο». 
Ακολούθησε εξαιρετικά έντονη συζήτηση, με την κ. Διαμαντοπούλου 
να λέει χαρακτηριστικά: 
«ο νόμος ψηφίστηκε από τα 4/5 της βουλής, 
ποιος είσαι εσύ που λες ότι δε θα τον εφαρμόσεις;». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαμπινιώτης προσπάθησε να κατευνάσει την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας 
λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό να επιβληθεί η εφαρμογή ενός νόμου με απειλές, 
πράγμα που όμως φαίνεται πως εξόργισε ακόμα περισσότερο την πρώην υπουργό Παιδείας, η οποία μάλιστα του φώναξε
 «θα εφαρμόσεις το νόμο που ψηφίσαμε, μη σου γ… την Παναγία», 

Οι γριές πουτάνες. Του Κώστα Βαξεβάνη



Σε ένα από τα γνωστά ανέκδοτα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου 
ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Λεονίντ Μπρέζνιεφ επισκέπτεται τις ΗΠΑ. 
Ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν τον υποδέχεται και τον ξεναγεί στα επιτεύγματα της Δύσης. 
Ένα από αυτά είναι και ένα υπερπολυτελές πορνείο.
Ο Μπρέζνιεφ είναι ενθουσιασμένος από την εξυπηρέτηση και τη φροντίδα 
και αποφασίζει να κάνει ένα και στη Σοβιετική Ένωση. 
Όταν επιστρέφει, αναθέτει σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος 
να στήσουν το λαμπερό πορνείο.
 Η επιχείρηση στήνεται, 
αλλά δεν πάει καλά.
Μετά από καιρό ο Μπρέζνιεφ τηλεφωνεί στον Ρήγκαν
 και του λέει πως η επιχείρηση πορνείο είναι προβληματική. 
Ο Ρήγκαν τον ρωτάει αν έχει επενδύσει όσα χρειάζεται ένα πολυτελές πορνείο. 
Ο Μπρέζνιεφ τον διαβεβαιώνει πως έχει δώσει εντολή 
να το εξοπλίσουν με τα καλύτερα χαλιά από το Ουζμπεκιστάν, 
μάρμαρα από την Αρμενία 
και τα πιο σύγχρονα κρεβάτια από την Ουκρανία.
 Ο Ρήγκαν τον ρωτάει τι πόρνες έβαλε 
και ο Μπρέζνιεφ του απαντά 
πως θα καλέσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος 
που ανέλαβαν το πρότζεκτ για να του πουν. 
Καλεί, λοιπόν, τους υπεύθυνους και τους ρωτά
 «βάλατε καλές πόρνες στο μπουρδέλο;»
Αυτοί κοιτιούνται μεταξύ τους, αλλά χωρίς δισταγμό απαντούν 
«τις καλύτερες, εξήντα χρόνια μέλη του κόμματος».
Η Ελλάδα μοιάζει νομίζω πολύ με τη συγκεκριμένη ιστορία.
 Προσπαθεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη την προβληματική της επιχείρηση, 
αναθέτοντας τη διάσωση στις πόρνες που είναι εξήντα χρόνια μέλη του κόμματος. 
Στο κλειστό σύστημα που αποτελεί τον κόσμο της, 
δηλαδή τον μικρό της κόσμο, 
τα πράγματα έχουν συγκεκριμένους κανόνες. 
Ακόμα και αν την καταστρέφουν, 
είναι οι μόνοι που γνωρίζει.
Η κοινωνία έχει περάσει από το στάδιο του κλονισμού και της ενοχής 

H Εμμυ, κορη του Δημητρη, το Δεκεμβρη του 2009 ειχε κατεβει στη Γαζα συμμετεχοντας σε μια ευρωπαϊκη αποστολη.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Financial Times: «Χωρίς την ελληνική ομάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες;»

Με πολύ επικριτικά σχόλια οι Financial Times σχολιάζουν την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να αναστείλει κάθε αθλητική δραστηριότητα στο εσωτερικό, με συνέπεια όπως τονίζει η εφημερίδα να κινδυνεύει ακόμη και η συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου λόγω οικονομικών προβλημάτων. «Η κρίση χρηματοδότησης για την ελληνική ομάδα αποτελεί ντροπή για την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία τον επόμενο μήνα θα επιβλέψει την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία ενόψει τον Αγώνων του Λονδίνου» αναφέρει το δημοσίευμα. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι πολλοί Έλληνες αθλητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη θέρμανσης στις εσωτερικές εγκαταστάσεις τον χειμώνα και για φτωχή συντήρηση των εξωτερικών εγκαταστάσεων. Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο ΣΕΓΑΣ καλεί την αθλητική ηγεσία και ιδιαίτερα τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να παρέμβει αποτρέποντας το οικονομικό αδιέξοδο και τη διάλυση του οικοδομήματος του κλασικού αθλητισμού. ΠΗΓΗ: 24h.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!ΤΟ COLPO GROSSO ME TA ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔAΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!!!



ΕΤΑΙΡΙΕΣ REAL-ESTATE ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ "ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ"!

Οι τράπεζες ετοιμάζουν το μεγάλο κόλπο για να λύσουν προς όφελός τους, το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια που, λόγω των καταστροφικών πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται,.... είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, διαμορφώνονται σχέδια για την ίδρυση εταιριών διαχείρισης ακίνητης περιουσίας (real estate), ώστε να μεταβιβαστούν σε αυτές τα στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.
Με βάση στοιχεία των τραπεζών, τα στεγαστικά δάνεια που βρίσκονται "στο κόκκινο" έχουν φτάσει το 14% και ανέρχονται συνολικά σε σχεδόν 11 δισ. ευρώ. Η καταστροφική απουσία του κράτους όσον αφορά στο θέμα της εργατικής κατοικίας όξυνε και συνεχίζει να οξύνει το πρόβλημα της στέγασης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενώ παράλληλα διαμορφώνει ένα πεδίο άγριας κερδοσκοπίας προς όφελος των τραπεζών.

Με τα διαμορφούμενα σχέδια, οι τράπεζες υπολογίζουν να έχουν πολλαπλά οφέλη. Οι εταιρίες real estate θα είναι εν μέρει ή εξολοκλήρου ιδιοκτησίας και ελέγχου των τραπεζών που κατέχουν τα δάνεια. Ουσιαστικά δηλαδή, οι δανειζόμενοι θα παραμένουν αλυσοδεμένοι στις τράπεζες. Νομικά όμως, επειδή τα χρέη θα περάσουν σε άλλες εταιρίες, οι τράπεζες θα έχουν την δυνατότητα να......
διαγράψουν από τους ισολογισμούς τους τα επισφαλή δάνεια κι έτσι να εμφανίσουν μια "εξυγιανθείσα" εικόνα. Τα στεγαστικά δάνεια θα μετατραπούν σε τίτλους, οι οποίοι θα πωληθούν στις εταιρίες real estate και με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες θα εισπράξουν για αρχή ένα μέρος των χρεών.
Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια και αφού αλλάξει το νομικό πλαίσιο, οι κατασχέσεις των κατοικιών θεωρούνται δεδομένες. Αλλά αντί να κάνουν έξωση από τα σπίτια τους τους ιδιοκτήτες, οι εταιρίες real-estate θα τους μετατρέψουν σε ενοικιαστές! Αυτό θα γίνει, πρώτον για να μην καταρρεύσει η αγορά ακινήτων από την απότομη αύξηση των προς πώληση κατοικιών, και δεύτερον για να καταστεί δυνατό να εισπραχθεί όσο μεγαλύτερο ποσό γίνεται από αυτά τα δάνεια. Επίσης με αυτή την τακτική, οι τράπεζες υπολογίζουν να μετριάσουν τις αντιδράσεις, που θα είναι οξύτατες.
Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τα εισπραττόμενα ενοίκια πλέον θα τα μοιράζονται οι τράπεζες και οι εταιρίες διαχείρισης. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, οι τράπεζες θα βγουν διπλά κερδισμένες, καθώς ούτε επισφάλειες θα "γράφουν" στις οικονομικές τους καταστάσεις αλλά θα εισπράττουν χρήματα από τα ακίνητα που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν αναξιοποίητα στην κατοχή της.
Όμως, οι σχεδιασμοί των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δε σταματούν εδώ! Αν τα σχέδια προχωρήσουν και η κτηματαγορά ανακάμψει, οι εταιρείες αξιοποίησης θα μπορούν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο και το ζήτημα της κατοικίας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων θα μετατραπεί σε μια αρένα άγριας κερδοσκοπίας!