Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

My Pillow Book: Οι Αληταράδες κι οι Αναλυταράδες

My Pillow Book: Οι Αληταράδες κι οι Αναλυταράδες: Χαμένοι στη μετάφραση, οι υπαλληλίσκοι της Τρόικας, μιλάνε για την υπερστελεχωμένη ελληνική  δημόσια διοίκηση . Αυτός ο μύθος έχει καταρρ...

Προς Θεού! Ενωθείτε!



"Άνθρωποι στο δρόμο", Τζούλια Ανδρειάδου, 1969 

Γράφει ο Δημήτρης Ιατρόπουλος

*Τι κάνετε εκεί; Τρελαθήκατε; Η θέλετε να σας γράψει κι εσάς η Ιστορία με μαύρα γράμματα; Τολμάτε μπροστά στο ανοιγμένο φέρετρο της πατρίδας να καυγαδίζετε ακόμη για το πάπλωμα; Να μιλάτε για τον καιρό; Να τσακώνεστε για την πρωτοκαθεδρία και τα ιδεομαγαζάκια σας;

*Δεν βλέπετε που πάει το πράγμα; Όλα τα ξέρετε, όλα. Μα και ο λαός τα ξέρει όλα πλέον. Κανείς δεν πιστεύει πια, κανέναν, δεν το καταλαβαίνετε αυτό; Κόλλησε το μυαλό σας;

*Θέλετε στην τελική να πιστέψουμε ότι κάπου αλλού το πάτε, ότι συμπληρώνετε την εσχάτη προδοσία και την ολική καταστροφή αυτής της χώρας ως δια βίου αντιπολίτευση, και όχι ως μια καταλυτικά αναγκαία, καινούργια πρόταση προοδευτικής εξουσίας;

*Δεν το βλέπετε ότι στα ίσα πλέον το θράσος του κατακτητή άγγιξε τα έσχατα όρια και πάει η δημοκρατία μας να καταντήσει μια γραφική Οπερέτα για τους ευρωαμερικάνους μεγαλοκαρχαρίες και τους τοκογλύφους μεγαλοτραπεζίτες με τα ντόπια τσιράκια τους;

*Τι ζητάτε δηλαδή να κάνετε πλέον, αφού όλα πέσανε πάνω στο τραπέζι και όλα όσα παίζονταν κάτω απ το τραπέζι, ένα-ένα, κάθε μέρα, ανεβαίνουνε επάνω κι αυτά..

*Δεν το βλέπετε ότι σε λίγο δεν θα μπορούμε πια ούτε να γράφουμε, θα μας φυλακίζουν με τον καινούργιο νόμο τους, αμέσως, όλους όσους σύραμε αντίθετη φωνή; Δεν το νιώθετε ότι το ηρωικό κομμάτι των ελλήνων μπόγκερς του Αυτόνομου Δημοκρατικού Λόγου και Διαλόγου πάει να εξαφανιστεί από την επερχόμενη λαίλαπα της δικτατορικής καταστολής των πάντων;

*Δεν το βλέπετε πια, ότι η εξαθλίωση, η αναξιοπρέπεια, ο απόλυτος ευτελισμός και η τραγωδιακή εξαφάνιση της χώρας των Ελλήνων απ τον παγκόσμιο χάρτη, βρίσκονται ένα μονάχα σκαλί πριν απ το οριακό μας Τέλος;

*Ενωθείτε αμέσως, εδώ και τώρα, σε μια βδομάδα κιόλας, προφταίνετε, ξεχάστε τις διενέξεις, πετάξτε αμέσως στα σκουπίδια της θεωρητικές σας κόκκινες γραμμές, πάνω απ όλα, πρώτα απ όλα, τώρα, ο Έλληνας, με ό,τι βαρύ και ατόφιο συνοδεύει αυτή την ιερή λέξη.

*Ενωθείτε τώρα, ο καιρός τέλειωσε, όλα παίζονται στον αέρα, η πατρίδα ψυχορραγεί, οι προδότες και τα αφεντικά τους ετοιμάζουν το επιτάφιο πάρτι τους, ετοιμάζουν τις επικήδειες μεγαλοκαταθέσεις τους, τα βρικολακίστικα διχαστικά τους εμφυλιοπολεμικά τερτίπια.

*Κοράκια και γύπες με ολάνοιχτα στόματα και με βαμμένα πολύχρωμα φτερά οι περισσότεροι, βαμμένα ύπουλα για να κρύβουν το μαύρο χρώμα της προδοσίας, του έσχατου δοσιλογισμού, της τελειωτικής απάρνησης των ιερών και οσίων της φυλής αυτής..

*Που κάποτε άνοιξε τα μάτια των Ευρωπαίων αυτών που τώρα, μαζί με όσους απ αυτούς μετακόμισαν κάποτε στο Νέο Κόσμο, τροχίζουν τα δόντια τους και γυαλίζουν τις κουτάλες τους, να φάνε τα ρέστα μας.

*Τις ψυχές μας τις ίδιες πάνε να φάνε, δεν το βλέπετε, έλεος πια, χάθηκε και η εσχάτη αίσθηση της πραγματικότητας, τι κάνετε, μας κοροϊδεύετε τόσα χρόνια, οι πατεράδες μας πολεμήσανε, τραυματίστηκαν, εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, μας κοροϊδεύετε τόσα χρόνια, εδώ είναι η Ελλάδα μωρέ, είναι δυνατόν να αφήσουμε την πατρίδα να εξαφανιστεί μέσα απ τα χέρια μας;

*Βρέστε τα γρήγορα! Εδώ και Τώρα!

*Ξέρω, κάποιοι από σας, κλεισμένοι στις κομματικές σας πολυθρόνες, χαμογελάτε ειρωνικά, τι μας λέει τώρα ο ποιητής λέτε, εδώ δεν υπάρχει σύγκλιση, αλλιώς τον θέλουμε το λαό εμείς, αλλιώς οι απέναντι σύντροφοι και οι άλλοι οι καινούργιοι και όσοι τέλος πάντων δηλώνουν αντιμνημονιακοί..

*Όμως το χαμόγελό σας αυτό μετρήστε το, γιατί σε λίγο θα είναι το τελευταίο, το πικρό πια χαμόγελο, όλων μας, της απόλυτης διάψευσης, επειδή σταθήκαμε ανάξιοι των νεκρών μας αλλά και των αγέννητων παιδιών μας..

*Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, ο κατακτητής έχει τέτοιο θράσος να μας προδηλώνει, να μας ανακοινώνει επίσημα, ποιους και πώς ακριβώς πρόκειται να σκοτώσει από μας.

*Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, τόσοι προδότες σουλατσάρουν ελεύθεροι και μάλιστα προτείνουν και πολιτικές λύσεις και διεκδικούν συμμετοχή στα κοινά της ετοιμοθάνατης πατρίδας, που οι ίδιοι αποτέλεσαν το εκτελεστικό της απόσπασμα, την ώρα που τα αφεντικά τους διέταξαν: Πυρ!

*Για πρώτη φορά ο λαός μας ξέπνοος, σοκαρισμένος, διαλυμένος από το δούλεμα τόσων δεκαετιών, παρακολουθεί αντί να συμμετέχει, χαζεύει αντί να οργανώνεται, όπως η γαζέλα που ξέμεινε απ το κοπάδι και σταματάει να τρέχει την ώρα που τα λιοντάρια χιμούν επάνω της και σκίζουν το λαιμό της..

*Για πρώτη φορά οι μαχητές και οι μαχόμενοι, με αγώνες και ιστορία πίσω τους, ξαφνικά έχουν χάσει το μέτρο και θεωρητικολογούν, ενώ γκρεμίζεται το ίδιο το σπίτι τους, ένα σπίτι τόσων χιλιάδων χρόνων..

*Προς Θεού, Ενωθείτε, Τώρα!

*Και μετά τον Αγώνα, μετά Τη Μεγάλη Νίκη του Λαού, με μπροστάρηδες εσάς, θα τα βρούμε, θα τα κουβεντιάσουμε.

*Στο κάτω-κάτω της γραφής, εμείς μόνο θεωρίες έχουμε να μοιράσουμε μεταξύ μας και όχι τύψεις. Αλλά, αν αφήσουμε τώρα τις θεωρίες να μας χωρίσουν, θα μας «ενώσει» δραματικά ο Λαός μας αργότερα, ρίχνοντάς μας στον ίδιο κουβά με τους «άλλους»..

*Και οι «άλλοι» είναι οι προδότες. Που θα κάνουν γιορτή πάνω στα πτώματά μας, άμα εμείς δεν ενωθούμε την ώρα που ξεπροβάλλουν τα ασκέρια τους από το λόφο.

*Έρχονται, ας ετοιμαστούμε. Και ανάμεσα στο Λεωνίδα και τον Μιλτιάδη, αυτή τη φορά οφείλουμε να διαλέξουμε τον δεύτερο. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι όμως. Μόνο τότε.

*Δεν σας μιλάει ένας άνθρωπος. Σας μιλάει η ιστορία σας, η οικογένειά σας, η ίδια σας η ψυχή. Μην το αρνηθείτε αυτό. Μην σκοτώσουμε την Ελλάδα.

*Ανεβείτε, σηκωθείτε, κάντε την υπέρβαση! Για να ζήσετε την υπέροχη αλήθεια, να σας ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας, σ’ αυτό το ανίκητο Ρεύμα μιας αληθινά Προοδευτικής Εξουσίας που θα διαχειριστεί την εμπιστοσύνη του και την τεράστια αγωνία του, λίγο πριν το Τέλος Μας.

*Που μόνον Εσείς, Ενωμένοι μπορείτε να το ανατρέψετε.

*Και κανένας άλλος!

Στο ΥΠΕΚΑ «βρήκαν» νέο «ρέμα» στην Π.Ε. Ν. Παλλήνης, έγιναν οι «διορθώσεις» & η Μελέτη «κατευθύνεται» για ΦΕΚ


Στο πλαίσιο έγκρισης της Πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Νέα Παλλήνη (Π.Ε.13) είχε υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ από κοινού με την Πολεοδομική Μελέτη και η μελέτη οριοθέτησης τμήματος του ρέματος Βακαλόπουλου, η οποία εγκρίθηκε από την πρώην Νομαρχία Ανατολ. Αττικής. στις 14 Ιανουαρίου 2009 και αναρτηθεί στον πρ. Δήμο Παλλήνηςστα πλαίσια των αναρτήσεων της Πολεοδομικής Μελέτης.
Εξεταζόμενη η μελέτη οριοθέτησης από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, τον Δεκέμβριο του 2011 ….ανακαλύπτεται νέο μικρό ρέμα –κανείς δεν το είχε δει σε προγενέστερη φάση…;- και συστήνεται στο Δήμο Παλλήνης να γίνει «διόρθωση και συμπλήρωση της μελέτης οριοθέτησης στο ανάντη τμήμα του, όπου και προβλέπονταν κλειστός αγωγός.»
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τον μελετητή προέβησαν στις ζητούμενες διορθώσεις, διασφάλισαν την συναίνεση του ΥΠΕΚΑ και οι μελέτες διαβιβάστηκαν για έγκριση στην Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού για έγκριση και στην συνέχεια για δημοσίευση σε ΦΕΚ.
Προαπαιτούμενο της διαδικασίας και η έγκριση κατά πρώτο λόγο από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αμέσως μετά από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Από την μεν Επιτροπή εγκρίθηκε ομόφωνα από το δε Δ.Σ. κατά πλειοψηφία. (κάποιοι σύμβουλοι ψήφισαν στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής θετικά και στο Δ.Σ. αρνητικά!)
Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε ακούστηκαν διάφορες απόψεις και διατυπώθηκαν επί μέρους επιφυλάξεις. Στο ερώτημα κατά πόσον πρέπει να γίνει νέα ανάρτηση μετά την«διόρθωση» της μελέτης οριοθέτησης, ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Μπάκας, αρμόδιος για το Σχέδιο Πόλης, απάντησε ότι «δεν υπάρχει λόγος γιατί στην ουσία δεν γίνεται καμία τροποποίηση…» και επεξηγώντας είπε μεταξύ άλλων:
«το ΥΠΕΚΑ υπέδειξε δύο υπολεκάνες 200 και 250 μ. με άνοιγμα περίπου 3 μέτρων που συλλέγουν νερά και τα παροχετεύουν στο οριοθετημένο ρέμα που είναι σε μικρή απόσταση. Οι υπολεκάνες βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο και δεν επηρεάζουν καμία ιδιοκτησία. Οι αρχικές οριογραμμές του ρέματοςμένουν ως έχουν, κατά συνέπεια –κατέληξε ο κ. Κ. Μπάκας- δεν τροποποιούνται οικοδομήσιμοι χώροικαι δεν θίγεται ούτε μία ιδιοκτησία…»
Το θέμα παραλαβής της συμπληρωματικής μελέτης εισήχθη ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, με αποτέλεσμα σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να εκφράσουν τις ενστάσεις τους γιατί δεν είχαν τον χρόνο να μελετήσουν την εισήγηση της δημοτικής αρχής.
Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Αθαν. Ζούτσος δήλωσε, ότι «μόλις χθες παραλήφθηκε η μελέτη και επειδή επίκεινται εκλογές δεν θέλουμε να χάσουμε χρόνο στην διαδικασία ολοκλήρωσης της υπόθεσης…»

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ> Στην ΠΑΛΛΗΝΗ την Παρασκευή 6-4-12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα!



«Πράσινο φως» στις απολύσεις εκπαιδευτικών


Αξιολόγηση και για τους καθηγητές φέρνει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Ανοίγει ο δρόμος για την απόλυση εκπαιδευτικών από τα σχολεία, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης.



Έτσι, πλέον και για τους εκπαιδευτικούς, όπως και για άλλους δημόσιους υπαλλήλους, η αξιολόγηση θα καθορίζει ποιοι θα μένουν και ποιοι θα απομακρύνονται από τα σχολεία.

Τα κριτήρια αξιολόγησης, η διαδικασία και τα όργανα που θα την αναλάβουν θα καθορίζονται μετά από προεδρικό διάταγμα ύστερα από πρόταση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας.

Το προεδρικό διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί μέσα σε τέσσερις μήνες από τη στιγμή δημοσίευσης του νόμου. 

Ποδήλατο χωρίς ακτίνες


Ποδήλατο χωρίς ακτίνεςTwist Bike

Ο ισπανός Jose Hurtado αναστάτωσε την παγκόσμια ποδηλατική κοινότητα.



Το καινούριο του ποδήλατο χωρίς ακτίνες κι αλυσίδα εντυπωσιάζει.



Υπόσχεται πανεύκολη αλλαγή ελαστικών.




Θα βάλει τέλος στις εκνευριστικές, βγαλμένες αλυσίδες και τους τυχόν τραυματισμούς.


Και θα μπορείς και να βολτάρεις παρέα με το αμόρε σου.

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» - Η διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ να γίνεται από τα Σωματεία, για όλα τα Σωματεία, με ίσους όρους


«ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ποδοσφαιρικοί παράγοντες από τα σωματεία της Ανατολικής Αττικής, μετά από συνεχείς προσπάθειες και συζητήσεις, ώστε να υπάρξει ορατή λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχει φέρει την Ένωση η σημερινή διοίκηση, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν επίσημα την δημιουργία Κίνησης, η οποία θα διεκδικήσει την διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ στην ερχόμενη εκλογική διαδικασία.
Βασικός στόχος της Κίνησης είναι: «Η διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ να γίνεται από τα Σωματεία, για όλα τα Σωματεία, με ίσους όρους».
Συμμετέχουν:
Α) Σωματεία:
Α.Π.Ε.Σ. Καπανδριτίου – Βελτανιώτης Δημήτρης
Μαύρος Αετός Πολυδενδρίου – Παρδάλης Βαγγέλης
Α.Ο. Συκαμίνου – Ρούσσης Θωμάς
Αμφιάραος Καλάμου – Νικολάου Γιώργος
Α.Ο. Άνοιξη – Γιαρένης Δημήτρης
Κεραυνός Κερατέας – Θηβαίος Άγγελος
Ολυμπιακός Λαυρίου – Τσίκλος Μιχάλης
Α.Σ. Ροδόπολης – Καραπατάς Γιάννης
Δόξα Κορωπίου – Μαγγανάς Δημήτρης
Α.Ο. Διονύσου – Δαρδαμάνης Βασίλης
Παλληνιακός – Μερτύρης Παναγιώτης
Αστέρας Γλυκών Νερών – Καλογεράκος Γιώργος
Β) Παράγοντες:
Βακιρτζής Στέφανος
Τσεβάς Βαγγέλης
Παπαμακάριος Γιώργος
Λίτσας Κώστας
Κοτσώνης Θοδωρής
Κατσούλης Φάνης
* Καλούνται όλα τα σωματεία για ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και συμμετοχή στη διεύρυνση της Κίνησης, την Τετάρτη 18 Απριλίου, ώρα 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Holiday Inn της Αττικής Οδού.

Η έκθεση της ντροπής!!!!!!!!



 Ξεκίνησε σήμερα η 2η Διεθνής Έκθεση Γούνας στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα. Ο Τρυποκάρυδος καλεί όλους τους αναγνώστες που θα  βρίσκονται στην Αττική μέχρι και το Σάββατο, να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες που θα πραγματοποιηθούν ενάντια στην αιματοβαμμένη βιομηχανία της Γούνας.

Να υπενθυμίσουμε πως η χώρα μας είναι εκείνη που παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες γούνας παγκοσμίως μετά την Κίνα! Οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι "καλύτεροι" δολοφόνοι παγκοσμίως  μετά τους Κινέζους, και κατέχουν τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη... Φυσικά, το γεγονός αυτό είναι κάτι για το οποίο υπερηφανεύονται οι γουνοπαραγωγοί και οι διοργανωτές της Έκθεσης.

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωμματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στο χώρο της έκθεσης.

Η διαμαρτυρία θα είναι ΣΙΩΠΗΛΗ και ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ. Οι φιλόζωοι θα φοράνε όλοι μαύρα (από την κορυφή μέχρι τα νύχια) εις ένδειξη πένθους, με κόκκινα μαντήλια στο λαιμό, και θα κρατούν πλακάτ.


Κίνηση για την Κατάργηση του Εμπορίου της Γούνας


Ταυτόχρονα, η Κίνηση για την Κατάργηση του Εμπορίου της Γούνας σε δελτίο Τύπου της χαρακτηρίζει προσβολή προς την ηθική και το δημόσιο αίσθημα που καταδικάζει τη βία προς τα ζώα, την η 2η Διεθνής Έκθεση Γούνας που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Eλλήνων Γουνοποιών από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα, και καταδικάζει την χρηματοδότηση των γουνοπαραγωγών με κρατικά κονδύλια.  Πιο συγκεκριμένα αναφεει τα ακόλουθα:


"Λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την κτηνοτροφία που χαρίζει προνόμια και υποσχέσεις  για την ανάπτυξη μίας από τις πιο αιματηρές δραστηριότητες παγκοσμίως, την παραγωγή γούνας, οι εμπλεκόμενοι στη γουνοποιία, έρχονται στην Αθήνα για να εκθέσουν τα δέρματα φρικτά κακοποιημένων ζώων!

Κατηγορούμε και καταλογίζουμε ευθύνες στην πολιτεία που επιτρέπει και ενισχύει την ασύδοτη βαρβαρότητα προς τα γουνοφόρα ζώα, υπό το πρόσχημα μίας ανάπτυξης που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πράσινη αλλά μόνο αιματοβαμμένη! Η πολιτεία εξακολουθεί κατά έναν εξοργιστικό τρόπο, να σπαταλά χρήματα φορολογούμενων πολιτών ικανοποιώντας τα αιτήματα επιχειρηματιών που κερδοσκοπούν από το βασανισμό των ζώων και βουλευτών που εξυπηρετούν πολιτικά, επιχειρηματικά και τοπικιστικά συμφέροντα.

Η ενίσχυση της γουνοποιίας αποτελεί κίνητρο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή γούνας και προωθεί την ανάπτυξη μίας δραστηριότητας που εμπεριέχει τη βαρβαρότητα προς τα ζώα, τη στιγμή που θα έπρεπε να ενισχυθούν εναλλακτικές λύσεις για να αναπτυχθούν δραστηριότητες που δεν εμπεριέχουν το βασανισμό ζώων και έχουν στην αγορά ένα μέλλον και όχι δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές.

Το φιλοζωϊκό κίνημα της χώρας είναι οργισμένο με την στάση της πολιτείας υπέρ της αιματηρής αυτής βιομηχανίας και την εξωφρενική αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων και είναι αποφασισμένο να εμποδίσει εκθέσεις και πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη του κλάδου. 

Απο Τρυποκαρυδο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ "ΠΛΑΤΕΣ"ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ



mpompolas-giorgos
Μια εξαιρετικά ύποπτη και σκοτεινή υπόθεση εκκρεμεί εδώ και καιρό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ενώ πριν από λίγα εικοσιτετράωρα καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη. Το makeleio έχει στα χέρια του την ουσία των καταγγελιών.
Αφορά τις αναθέσεις έργων στον μεγαλοεργολάβο Μπόμπολα από την αμαρτωλή ΕΡΓΟΣΕ για την διάνοιξη δικτύου στο όρος Καλλίδρομο αλλά και στην Τιθορέα. Η παλιά ιστορία της εργολαβίας της ΑΚΤΩΡ για το έργο της μεγάλης σήραγγας της Οθρυος (210 εκατ. Ευρώ), μετά τις καταγγελίες από το μελετητικό γραφείο Μάλιου-Intecsa-Inarsa S.Α. με τρεις αναφορές του το 2010 και μία το 2011 στις οποίες φέρεται να αποκάλυψε υπερπιστοποιήσεις και προπιστοποιήσεις αξίας 37 εκατ. ευρώ, ανωμαλίες στην εκτέλεση της σύμβασης, νέες τιμές και παραβίαση προθεσμιών. Το μελετητικό γραφείο που είχε επιλεγεί για το έργο αυτό από την ΕΡΓΟΣΕ περιέγραψε(άγνωστο με ποια κίνητρα)με ντοκουμέντα(όπως υποστηρίχτηκε)πώς ταμειακά ωφελείτο ο ανάδοχος του έργου(ο κύριος Γιώργος δηλαδή),μέσω ποιου υπηρεσιακού μηχανισμού βεβαίωνε εργασίες μελλοντικές και πώς «ξαναγραφόταν» η σύμβαση με ανοχή της αναθέτουσας αρχής. Απίστευτα πράγματα δηλαδή.
Την υπόθεση την κρατάει στο συρτάρι του ο «αδέκαστος» Ρακιτζής έναν χρόνο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ απομακρύνθηκε από την θέση του επί Ραγκούση και ξαναγύρισε επί Βορίδη!
Χορός εκατομμυρίων στους νταβατζήδες την ώρα που η χώρα βουλιάζει.
Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι ο νυν τσιφ της ΕΡΓΟΣΕ είναι συγγενής του πρωθυπουργού Παπαδήμου και ότι γι αυτό επέστρεψε. Με «πλάτες» τον μεγαλοεργολάβο αλλά και τον υπουργό Μεταφορών. Ο διευθύνων σύμβουλος υποστηρίζει ότι εκσυγχρονίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και έπεσαν όλοι να τον φάνε και ο υπουργός Μεταφορών λέει(απ'όσα γνωρίζουμε)ότι όλα είναι νόμιμα.
Το makeleio έχει στα χέρια του όλη την αλληλογραφία. Δείγμα της δημοσιοποιούμε. Για το θέμα είναι ήδη ενήμερος και ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς αλλά και το Κυν-οβούλιο.
Σκάνδαλο, σκανδαλάρα ή τίποτα από τα δύο, κύριοι της συγκυβέρνησης; Υπάρχει περίπτωση να μας απαντήσει κανένας; Η δικαιοσύνη; Υπάρχει; Λειτουργεί; Για δημόσιο χρήμα πρόκειται. Για το χρήμα του λαού. Που υποφέρει.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Για τη δημοκρατία βέβαια δεν βάζουμε καν το χέρι μας στην φωτιά...


Aσκηση 1  
Να βρεθεί:

Η πιθανότητα να συμβεί τρεις φορές σε 184 χρόνια ζωής του Ελληνικού κράτους, στην ίδια χώρα, με πληθυσμό 10,000,000 (έστω) να γίνουν πρωθυπουργοί... 

Παππούς, Γιος και Εγγονός της ίδιας οικογένειας.
Ξαναλέμε ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΜΙΑ !
Aσκηση 2
Να βρεθεί:

Η πιθανότητα να συμβεί επτά φορές σε 184 χρόνια ζωής του Ελληνικού κράτους, στην ίδια χώρα, με πληθυσμό 10,000,000 (κατοίκων έστω) να γίνουν πρωθυπουργοίΠατέρας και Γιος.

Οι απαντήσεις  

A) Aπό παππού σε γιο και εγγονό
O Δημήτριος Pάλλης (1844-1921) πέντε φορές πρωθυπουργός (1897, 1903, 1905, 1909 και 1920-21). 
O γιος του Iωάννης (1878-1946) μια φορά πρωθυπουργός (κατοχικός 1943-44). 
Γιος και εγγονός ήταν ο Γεώργιος (1918-2006) μια φορά πρωθυπουργός ( 1980-81).   
Aξίζει να σημειωθεί ότι Γ. Pάλλης ήταν και εγγονός πρωθυπουργού από τη μητέρα του (κόρη του Γ. Θεοτόκη). 
O Γεώργιος Παπανδρέου (1888-1968) τέσσερις φορές πρωθυπουργός (1944, 1944-1945, 1963 και 1964-65 ). 
O Aνδρέας Παπανδρέου (1919-1996) τρεις φορές πρωθυπουργός (1981-85, 1985- 89 και 1993-96). 
Γιος και εγγονός είναι ο Γιώργος που μόλις τελείωσε την πρώτη θητεία του. 
O Διομήδης Kυριακός (1811-69) κατέκτησε το αξίωμα μια φορά (1863). 
Tο ίδιο και ογδόντα χρόνια αργότερα (1949) ο εγγονός του Aλέξανδρος Διομήδης - Kυριακός (1875-1951)    

Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσε να προστεθεί άλλη μια περίπτωση. 
Πρόκειται για τον Γεώργιο Kουντουριώτη (1782-1858) , που κάθισε στην καρέκλα μια φορά (1848)
και ο εγγονός του Παύλος (1855-1935) έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (1924-1929).

B) Aπό πατέρα σε γιο

O Σπυρίδων Tρικούπης (1788-1873) υπήρξε ο πρόεδρος (πρωθυπουργός) του πρώτου νεοελληνικού υπουργικού συμβουλίου (1833). 
O γιος του Xαρίλαος (1832-1896) διατέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός ((1875, 1878, 1880, 1882-85, 1886-90, 1892-3 και 1893-1895). 
O Θρασύβουλος Zαΐμης (1825-1889) δυο φορές πρωθυπουργός (1869-70 και 1871). 
O γιος του Aλέξανδρος οκτώ φορές πρωθυπουργός (1897, 1901, 1915, 1916, 1917, 1926, 1927 και 1928) και Πρόεδρος της Δημοκρατίας (1929-1935). 
Aς προστεθεί ότι ο Aνδρέας πατέρας του πρώτου και παππούς του δεύτερου (1791-1840) είχε διατελέσει πριν την έλευση του Kαποδίστρια και μετά τη δολοφονία του πρόεδρος της «Διοικητικής Eπιτροπής Eλλάδος» (αξίωμα ανάλογο του πρωθυπουργού). 
O Eλευθέριος Bενιζέλος (1864-1936) εννιά φορές πρωθυπουργός (1910-15, 1915, 1917-20, 1924, 1928-29, 1929-32, 1932, 1932-33, 1933) . 
O γιος του Σοφοκλής (1894-1964) ορκίστηκε πέντε φορές (1944 και κατά διαστήματα το 1950-51). 
O Γεώργιος Θεοτόκης (1844-1916) τέσσερις φορές (1899-1901, 1903 και 1903-05) . 
O γιος του Iωάννης (1880-1961) μια (1950).
Το ξαναγράφω - αυτό έγινε ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ σε 184 χρόνια! 

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Για τη δημοκρατία βέβαια δεν βάζουμε καν το χέρι μας στην φωτιά... Aλλωστε είμαστε έθνος που απαίτησε δύο φορές ξένο βασιλιά για να τον κυβερνήσει και τον εξόρισε μετά, επειδή δεν δεχόμαστε την κληρονομικότητα...

"...Σ' αυτόν τον τόπο των παράλληλων μονόλογων,
όπου όλοι είμαστε τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι....."
Γιώργος Σεφέρης (1900-1971)
Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1962


Εξάντας-Υπέροχη μακροοικονομία.

Στόχος ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς


    Με στόχο ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις της Αριστεράς, της ριζοσπαστικής Οικολογίας και σοσιαλιστές που δεν “χωρούν” στα Μνημόνια της υποτέλειας παρουσίασαν χθες τη διακήρυξη θέσεων του κοινού συνδυασμού, που θα ονομαστεί: “ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο”. Το κλίμα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, λίγες μόνο ώρες μετά τη μεγάλη απώλεια του συντρόφου Γιάννη Μπανιά.
    “Ο όρκος που δίνουμε όσοι επιζούμε στους παλιούς συντρόφους μας είναι ότι θα συνεχίσουμε” είπε, συγκινημένος, ο Μανώλης Γλέζος, ενώ τη βαθιά τους λύπη για την απώλεια εξέφρασαν όλοι, ένας ένας, οι ομιλητές. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας εξάλλου δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σημαντικό μέρος της διακήρυξης έχει διαμορφωθεί από τον ίδιο τον Γ. Μπανιά, “αποτελεί και δική του πολιτική παρακαταθήκη”.
    Αναφορικά με την ουσία των θέσεων αλλά και τον χαρακτήρα της συνεργασίας ο Αλ. Τσίπρας είπε πως πρόκειται για μια απόφαση συμπόρευσης προεκλογικής, εκλογικής και μετεκλογικής και συμπλήρωσε: “Γιατί πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, για να αλλάξει πορεία η χώρα, για να αποσοβήσουμε το κοινωνικό ολοκαύτωμα, για να ζήσουμε στη χώρα μας, εμείς και οι επόμενες γενιές με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη”.
    Άσκησε σκληρή κριτική στους συνεταίρους του Μνημονίου, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., κατηγορώντας τους ότι “έχουν δεσμευτεί και συνυπογράψει συμφωνητικό εκποίησης της χώρας και κοινωνικής διάλυσης”. Έθεσε στο επίκεντρο την πάλη για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και, εκ μέρους των συνεργαζόμενων δυνάμεων, δεσμεύτηκε για την ακύρωση των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των μέτρων που απορρέουν από αυτές.
    Απέναντι άλλωστε στα κυρίαρχα εκβιαστικά διλήμματα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το δίλημμα “λεφτά για μισθούς, συντάξεις και κοινωνική προστασία ή για τους πιστωτές» και ξεκαθάρισε: “Για μας δεν υπάρχει δίλημμα. Προτεραιότητα για μας είναι οι ανάγκες της κοινωνίας”.
    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Αλ. Τσίπρας επανέφερε τις κατηγορίες που εξαπέλυσε στο πολιτικό σύστημα σε χθεσινή πρωινή του συνέντευξη (“Σκάι”). Μίλησε για το σκάνδαλο Siemens, για την ατιμωρησία -“δεν έχει κάτσει ένας πολιτικός στο σκαμνί”- ενώ υπενθύμισε ότι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν να πάει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.
    Άφησε έτσι σαφείς υπαινιγμούς ότι οι πολιτικές δυνάμεις που θα έπρεπε να διαπραγματευτούν δεν ήταν μόνο από αντίληψη “εθελόδουλες”: “Όταν έχεις απέναντί σου έναν Σόιμπλε ή μια Μέρκελ που γνωρίζει - διότι ο Χριστοφοράκος κατέθεσε σε γερμανικό δικαστήριο - ποιο είναι το πολιτικό προσωπικό του πολιτικού συστήματος που τα έχει πάρει επί χρόνια, επί μια δεκαετία, από τη Siemens, γνωρίζεις ότι έχεις απέναντί σου κάποιον ο οποίος σε κρατάει στο χέρι. Άρα δεν μπορείς να διαπραγματευτείς”.

    Μαν. Γλέζος: Αφουγκραζόμαστε την Ιστορία
    “Αφουγκραζόμαστε την Ιστορία που χτυπά την πόρτα μας” ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος λέγοντας έτσι πως δεν πρόκειται για μια ευκαιριακή συνεργασία αλλά για μια “προεκλογική, εκλογική, μετεκλογική”. Πάντα σταθερός, ο Μαν. Γλέζος δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι “δεν ζητάμε την ψήφο για να αυξήσουμε τις έδρες μας. Ζητάμε από τον

    Δελαστίκ: Έχουμε κυβέρνηση κλεφτών, ληστών και απατεώνων… [βίντεο]



    Δελαστίκ: Έχουμε κυβέρνηση κλεφτών, ληστών και απατεώνων… [βίντεο]
    Καταιγιστικός ο λόγος του δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ στην σημερινή πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, έκανε τον κυβερνητικό αξιωματούχο που ήταν παρόν να προσπαθεί να τον διακόψει διαρκώς όχι αντικρούοντας τα λεγόμενα του αλλά επαναλαμβάνοντας μονότονα «είναι βαριές οι κουβέντες που λέτε».
    Ο δημοσιογράφος του «Εθνους», αφού εκτίμησε ότι έχουμε μια κυβέρνηση απατεώνων, κλεφτών και ληστών, αναφέρθηκε ειδικά και στις επιδιώξεις της τρόικα που εφαρμόζει παρόμοια πολιτική μ’ αυτή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε όλες της χώρες που έχει κάνει την παρουσία της.
    Δείτε το βίντεο:

    anti-ntp.net: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ, Ο ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΟΙ 40 ΚΛΕΦΤΕΣ!

    anti-ntp.net: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ, Ο ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΟΙ 40 ΚΛΕΦΤΕΣ!

    ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ



    Συνεχίζεται η στήριξη του τομέα γουνοπαραγωγής από την πολιτεία μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την κτηνοτροφία όπου εντάσσονται πλέον οι εκτροφείς γουνοφόρων ζώων και παρέχονται μια σειρά προνομίων. Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ικανοποιώντας τα αιτήματα ενός κλάδου που επιβαρύνει το περιβάλλον, προωθεί την κακοποίηση των ζώων και καταδικάζεται από την κοινή γνώμη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το όραμα/μοντέλο μιας βιώσιμης κοινωνίας με σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα.
    Η ικανοποίηση των αιτημάτων ενός κλάδου που καταδικάζει δεκάδες χιλιάδες ζώα στη χώρα μας σε βασανιστικές συνθήκες διαβίωσης και τρομακτικές μεθόδους θανάτωσης και η χρηματοδότησή του με χρήματα φορολογούμενων πολιτών πρέπει άμεσα να τερματιστεί. Η προώθηση της ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου που βρίσκεται όλο και περισσότερο στο στόχαστρο της κοινής γνώμης και έχει τη στήριξη της πολιτείας και των βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας αποδεικνύει την ανικανότητα των προαναφερόμενων να παρουσιάσουν εναλλακτικές βιώσιμες και κοινωνικά αποδεκτές οικονομικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην περιοχή.
    Η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή για την Υγεία και την Ευζωία των Ζώων, έχει ήδη δημοσιεύσει έκθεση για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που εκτρέφονται για τη γούνα τους και στην οποία επισημαίνονται σημαντικότατα προβλήματα σχετικά με την ευζωία τους.
    Η έκθεση αυτή έδειξε ότι οι κλωβοί και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή γουνοφόρων ζώων έχουν ως αποτέλεσμα την πολύ υψηλή θνησιμότητα, σημαντικά προβλήματα νοσηρότητας, αδυναμία οστών λόγω έλλειψης άσκησης των ζώων, έντονες στερεοτυπικές συμπεριφορές (επαναλαμβανόμενες κινήσεις) για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δαγκώματα της γούνας ή ακόμη χειρότερα αυτοακρωτηριασμό της ουράς ή των άκρων.
    Είναι γεγονός ότι τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να προσφέρουν ένα επαρκές πολυσύνθετο περιβάλλον με τη δυνατότητα ανάπτυξης φυσιολογικής συμπεριφοράς. Όμως η αντίθεσή μας δεν περιορίζεται μόνο στις συνθήκες διαβίωσης και στον τρόπο θανάτωσης των ζώων αλλά βασίζεται στη συνολικότερη χρήση των ζώων για τη δημιουργία ενός προϊόντος που συμβολίζει την ανθρώπινη ματαιοδοξία. Τα ζώα, αισθανόμενα όντα με εγγενή αξία, αντιμετωπίζονται ως προϊόντα προς εκμετάλλευση σε ένα γενικότερο σύστημα όπου απλώς αποτελούν πρώτη ύλη.
    Οι ΟΠ υποστηρίζουμε από θέση αρχής την κατάργηση της γούνας. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την αντικατάσταση της γουνοπαραγωγής στη χώρα μας και την προώθηση ενός άλλου παραγωγικού μοντέλου το οποίο δεν θα βασίζεται στην κακοποίηση των ζώων αλλά σε κοινωνικά αποδεκτές και βιώσιμες δραστηριότητες.
    Δεν είναι δυνατόν μία μικρή μερίδα βουλευτών και επιχειρηματιών να καθορίζει μία αναπτυξιακή πολιτική που καταδικάζει η κοινωνία, σπαταλά χρήματα  φορολογούμενων πολιτών, είναι αμφισβητήσιμη η οποιαδήποτε προοπτική της και τελικά οδηγεί σε ένα μη βιώσιμο μέλλον. Αποτελεί ευθύνη της πολιτείας η προετοιμασία των επαγγελματιών του κλάδου της γούνας ώστε να περάσουν σταδιακά και οριστικά σε άλλες εναλλακτικές λύσεις και δραστηριότητες που δεν εμπεριέχουν το βασανισμό ζώων. Ο ρόλος της πολιτείας θα πρέπει να αφορά τη χάραξη στρατηγικής δραστηριοτήτων που θα βοηθήσουν στη μετάβαση σε μακροπρόθεσμες βιώσιμες και κοινωνικά αποδεκτές λύσεις.
    Καλούμε για την αξιοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας, περιοχής που χαρακτηρίζεται από ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της βιολογικής γεωργίας. Η φυσική ομορφιά που διακρίνει την περιοχή, η πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά και η αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων και παραδοσιακών οικισμών που δεν έχουν προβληθεί επαρκώς έως σήμερα, είναι ανάμεσα στις δυνατότητες που πρέπει να διερευνηθούν.
    Συμμετέχουμε στις διαμαρτυρίες για τη 2η διεθνή έκθεση γούνας που διοργανώνεται από το σύνδεσμο Ελλήνων γουνοποιών στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα από τις 28 έως 31 Μαρτίου 2012.
    Καλούμε φίλες και φίλους μας στη διαμαρτυρία το Σάββατο 31 Μαρτίου ώρα 12.00.
    Εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS - Λεωφ. Ντραφίου 2, 15349 Ανθούσα - Αττική Οδός, έξοδος 14