Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Γιορτή Χημείας στο 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης

Γιορτή Χημείας στο 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης

Δημήτρης Ιατρόπουλος προς τον Παπανδρέου: «Φύγε, ΤΩΡΑ!»


Αυτά τα σύννεφα είναι δικά μας, και τα ποτάμια αυτής της χώρας και τα δέντρα. Και όλα τα κορίτσια και τα αγόρια και τα πουλιά.
Κι αν σου λέω για τα σύννεφα, έχουμε δικό μας ουρανό εμείς, δικό μας άνεμο, δικούς μας αστρικούς αρχηγούς, δικές μας παρουσίες και οπτασίες.

Έχουμε δική μας ιστορία, το κατάλαβες;

Μέσα στο δικό σου διαβατήριο όμως, κοιμάται ένα ψεύτικο όνομα, μια ληστευμένη φυσιογνωμία, ένα ξένο παράρτημα ζωής.
Φύγε λοιπόν τώρα, φύγε! Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.
Εμείς όταν ανασαίνουμε μιλάμε με τους καιρούς και τα χρόνια. Κι όταν κοιταζόμαστε, «βλέπουμε» κιόλας, ο ένας τον άλλο.

Στα δικά μας τα χώματα, κυκλοφορεί μια Ιδέα που δεν πεθαίνει, δεν αλλάζει, δεν υπόκειται σε νόμους, δε μπαίνει σε διατάξεις, δεν μετατρέπεται σε εγκυκλίους.

Κι αυτό που εμείς ονομάζουμε Λόγο Τιμής, είναι δικό μας απόκτημα, διαχρονική κατάκτηση, εμείς εδώ φίλε, έχουμε πληρώσει με πολύ αίμα αυτά τα σύνορα, αυτή τη

palini.grΣυνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 05/04/2011

NewsIt.gr: Απέφυγαν τη “στάση πληρωμών” οι ΗΠΑ - 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έμεναν χωρίς δουλειά

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Σ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 22-03-2011 ΜΕ ΘΕΜΑ





"Λήψη απόφασης για έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2011 του Δήμου Παλλήνης"

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισες

Σήμερα καλούμαστε ως Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσουμε για το τεχνικό πρόγραμμα του τρέχοντος έτους δηλαδή για το πιο ουσιαστικό μέρος του ετήσιου προγράμματος δράσης μας για το έτος 2011 το οποίο αποτελεί και αναπόσπαστο τμήμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου μας.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι έγινε ουσιαστικός διάλογος στα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων (Δ.Κ) Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης και στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης με τη συμμετοχή

Γιαούρτωσαν τον Αρχιεπίσκοπο Βελγίου

Υποδοχή με γιαούρτι επιφύλαξαν φοιτητές στον Αρχιεπίσκοπο Βελγίου, ο οποίος επισκέφθηκε πανεπιστήμιο με σκοπό να εκφωνήσει ομιλία. Μόλις καθαρίστηκε τον γιαούρτωσαν ξανά! Δείτε το βίντεο (Vid)
Διπλό Γιαούρτωμα δέχθηκε  από ακτιβιστές  στο πρόσωπο ο ο Αρχιεπίσκοπος του Βελγίου André-Joseph Léonard στη πόλη Louvain La Neuve του Βελγίου.
Στον αρχιεπίσκοπο αρχικά επιτέθηκε ένας νεαρός έξω από την αίθουσα. Αυτός χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του αφού καθαρίστηκε επέστρεψε στο αμφιθέατρο για την ομιλία. Εκεί για δεύτερη φορά τρεις ακτιβιστές " κομάντο", όπως τους αποκαλούν τον γιαούρτωσαν για δεύτερη φορά!
Όπως δήλωσε ένας εκ των νεαρών μετά την επίθεση, με αυτή του την κίνηση ήθελε να διαφωνήσει ως προς τον συντηρητισμό της   Βελγικής Καθολικής εκκλησίας.
Πέρσι, αποκαλύψεις σοκ είχαν ταράξει τα θεμέλια της καθολικής εκκλησίας του Βελγίου. Σε ηχογραφημένα ντοκουμέντα που διέρρευσαν, ακούγεται ο πρώην επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας του Βελγίου, Καρδινάλιος Γκόντφριντ Ντάνεελς, να ζητάει από ένα από τα θύματά του να μην αποκαλύψει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από επίσκοπο.

 Στις ηχογραφημένες συνομιλίες, που καταγράφηκαν από το θύμα και δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες του Βελγίου, ο πρώην αρχιεπίσκοπος του Βελγίου, ακούγεται να προτρέπει το θύμα του να δεχτεί μία ιδιωτική συγγνώμη ή να περιμένει ένα χρόνο μέχρι ο επίσκοπος να συνταξιοδοτηθεί, προτού δημοσιοποιήσει το σκάνδαλο.

Π. Ψωμιάδης: ο έκπτωτος

Σε δώδεκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για παράβαση καθήκοντος κατά τη θητεία του ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα,

Πρόσωπα

Π. Ψωμιάδης: ο έκπτωτος

Σε δώδεκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για παράβαση καθήκοντος κατά τη θητεία του ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τεθεί σε αργία, χάνοντας και το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση, ακόμη κι αν προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης. Η μεγάλη έκπτωση προστίμου (από 89.000 σε 5.000 ευρώ) σε ιδιοκτήτη πρατηρίου που νόθευε καύσιμα, κόστισε -όπως όλα μέχρι στιγμής δείχνουν- την καριέρα του κ. Ψωμιάδη στην πολιτική.

Για να είμαι ειλικρινής αυτή δεν ήταν μια είδηση που με ξάφνιασε. Όχι ότι ακούω όσο συχνά θα έπρεπε για καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον Ελλήνων πολιτικών. Υπάρχει –μέχρι νεωτέρας- μια αισθητή απόκλιση ανάμεσα στη διαφθορά και τη δικαιοσύνη. Όμως δεν ξαφνιάστηκα γιατί ακόμη κι αν γνώριζα γι’ αυτήν την υπόθεση που εκκρεμούσε, υπήρχε μια σύγχυση στο μυαλό μου καθώς δεν ήταν η μόνη υπόθεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη που θα μπορούσε να αμαυρώσει την εικόνα του. Και δεν ξέρω -αν τελικώς ισχύσει- κατά πόσο η τιμωρία να μην έχει ξανά δικαίωμα να διεκδικήσει οποιαδήποτε δημόσια θέση, είναι κάτι που θα έπρεπε να περιμένουμε την ελληνική δικαιοσύνη να το επιβάλλει… όταν κάποιος «βοηθάει» αυτόν που μας κλέβει σε καθημερινή βάση. Τον πρατηριούχο της γειτονιάς εν προκειμένω. Μπορούμε κι εμείς πίσω απ’ το παραβάν.









Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

animalspress: Το νέο ν/σ για τα ζώα είναι πρόχειρο και αντίθετο προς την Κοινοτική Νομοθεσία

Welcome to AddThis for Chrome!

Welcome to AddThis for Chrome!

ΑΝΘΟΥΣΑ - ΓΕΡΑΚΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ ΣΗΜΕΡΑ: DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΘΟΥΣΑ - ΓΕΡΑΚΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ ΣΗΜΕΡΑ: DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ: "Έρχεται Το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου κλείνουμε την τηλεόραση, στα δελτία των 8 και των 9, και ανοίγουμε το Ιντερνετ. Από τη διεύθ..."

Πολιτική ανυπακοή και Μάρτιν Λούθερ Κινγκ



Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/04/2011
ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΡΙΓΑΖΗ*
Απόρησα ειλικρινά, διαβάζοντας τη δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου ("Βήμα", 3.4.2011) δια της οποίας «αποκήρυξε» την πολιτική ανυπακοή ως μέθοδο δράσης των κινημάτων. Η δήλωση του αγαπητού Λεωνίδα, παραμονή της 43ης επετείου της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (4.4.1968), για την οποία ετοιμαζόμουν να γράψω, έστρεψε τη σκέψη μου αυτομάτως στο γεγονός ότι ο μαύρος ηγέτης αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο αγώνα όταν τέθηκε επικεφαλής ενός μεγάλου κινήματος πολιτικής ανυπακοής στους ρατσιστικούς νόμους που είχαν ψηφιστεί «δημοκρατικά» σε Πολιτείες των ΗΠΑ. Ανάλογες μορφές δράσης χρησιμοποιούσε, την

ΘΕΛΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ: Η Ανατολή και η Βραδεία Δύση της Αμερικής (του Β. Μαρκεζίνη)

ΘΕΛΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011


Δείτε τα 5 VIDEO που ο Γ. Κασιμάτης αποδεικνύει με απλά λόγια ότι ο Ελληνικός Λαός βρίσκεται υπό ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ

Στα 5 video που ακολουθούν  Ο Γ. Κασιμάτης που υπήρξε στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου (διευθυντής του Νομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού).
Αποδεικνύει με απλά λόγια ότι  Ελληνικός Λαός βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση με αποφάσεις της Κυβέρνησης που κρίνονται και νομικά ως Αντισυνταγματικές - Πραξικοπηματικές και παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο... Αξίζει τον κόπο να τον ακούσετε και να διαδώσετε αυτές τις απόψεις που δύσκολα κάποιος θα τις βρει στα μεγάλα ΜΜΕ.      


Περι ανωνυμιας..........

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη



Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Pressing.news: Ο Γιάννης Πανούσης γράφει: H Νέμεση πήρε τη μορφή ...

Pressing.news: Ο Γιάννης Πανούσης γράφει: H Νέμεση πήρε τη μορφή ...: "Άρθρο στην εφημερίδα 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ', 28/03/2011 Απαξ κληθήκαμε στην αίθουσα του πεπρωμένου μηδενός εξαιρουμένου Μυρσίνη Αρώνη, Στη με..."

Μία Οικολογική πρόταση για τα σχολεία


ΔΗΜ.Ο.Σ. Παλλήνη :Μία Οικολογική πρόταση για τα σχολεία


Ανοικτή επιστολή της ΔΗΜοτικής Οικολογικής Συνεργασίας
προς
Δημοτική Αρχή Παλλήνης    
Ε ΕΛΜΕ
Σύλλογο εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος»
Ενώσεις Γονέων Παλλήνης- Γέρακα,
Συλλόγους Γονέων Δημόσιων σχολίων Παλλήνης


Εκτός από τον Συνήγορο του Δημότη υπάρχουν και οι… Συνήγοροι του κλίματος.


Ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λειτουργεί εδώ και μέρες σε 10 σχολεία της Αθήνας με σκοπό να ενθαρρύνουν τους μαθητές να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας του σχολείου τους κατά 10% μόλις μέσα σε 10 εβδομάδες!


Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις