Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Σ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 22-03-2011 ΜΕ ΘΕΜΑ





"Λήψη απόφασης για έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2011 του Δήμου Παλλήνης"

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισες

Σήμερα καλούμαστε ως Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσουμε για το τεχνικό πρόγραμμα του τρέχοντος έτους δηλαδή για το πιο ουσιαστικό μέρος του ετήσιου προγράμματος δράσης μας για το έτος 2011 το οποίο αποτελεί και αναπόσπαστο τμήμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου μας.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι έγινε ουσιαστικός διάλογος στα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων (Δ.Κ) Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης και στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης με τη συμμετοχή
εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και Δημοτών και υποβλήθηκαν προτάσεις επι του σχεδίου του Τεχνικού Προγραμματος (Τ.Π.) έτους 2011.

Οι γενικές κατευθύνσεις της Δημοτικής Αρχής πρέπει να πηγάζουν από τις ανάγκες όλων των Δημοτών μας, για μια ενιαία πόλη σύγχρονη, που σέβεται τον Πολίτη και εξασφαλίζει τα σύγχρνα sτandars στις υποδομές του αστικού περιβάλλοντος.


ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
Υπάρχουν γενικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής που εκφράζονται μέσα από το σχέδιο του Τ.Π. για το 2011 και ποιές είναι οι εξειδικευμένες δράσεις της;
Οι Δημότες των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων (Δ.Κ) του Δήμου μας την τρέχουσα Δημοτική θητεία 2011-2014 απαιτούν από το Δημοτικό Συμβούλιο με όλους τους δυνατούς τρόπους να διεκδικηθεί :
1) Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων (ΕΠΕΡΑΑ).
2) Η κατασκευή με γρήγορους ρυθμούς νέων σχολικών μονάδων (5ο Δημοτικό Σχολείο Δ.Κ. Γέρακα, Καλλιτεχνικό Σχολείο Δ.Κ. Γέρακα, 3ο Γυμνάσιο και Δημοτικό Σχολείο στη περιοχή Βακαλόπουλου της Δ.Κ. Παλλήνης – Ο.ΣΚ.)
3) Η κατασκευή νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών (ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ-ΕΣΠΑ)
4) Η κατασκευή Κέντρου Φροντίδας και Απασχόλησης Ηλικιωμένων (Χρηματοδότηση : Περιφέρεια 75 ο/ο, Δήμος 25 ο/ο).
Η ολοκλήρωση βασικών υποδομών και έργων που αφορούν τα δίκτυα (οδικό, αντιπλημυρικό, ύδρευσης), παιδικές χαρές, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και αναπλάσεις χώρων είναι στις προτεραιότητες του Τ.Π. του 2011.
Άμεση προτεραιότητα του Τ.Π. είναι η προσπάθεια ολοκλήρωσης των εντάξεων περιοχών στο σχέδιο πόλης.
Το Τ.Π. του 2011 αποτελεί την αρχή της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου που στόχους έχει:
• Την προώθηση πολεοδομικών παρεμβάσεων και αναπλάσεων προσανατολισμένες προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πολιτών.


• Την ορθολογική πολεοδομική ανάπτυξη και αναβάθμιση όλων των γειτονιών του Δήμου μας.
• Την ανάπτυξη νέων δικτύων και την βελτίωση των ήδη υπαρχόντων με στόχο την ένταξη όλων των περιοχών του Δήμου στα βασικά δίκτυα υποδομών.
• Την επίτευξη υγιεινού, ελκυστικού, καθαρού αστικού περιβάλλοντος μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον.
• Το σεβασμό στο περιβάλλον - προώθηση της ανακύκλωσης -προώθηση προγράμματος διαχείρισης και διαλογής των απορρημμάτων στην πηγή - σταθμός μεταφόρτωσης απορρημμάτων-εξοικονόμηση ενέργειας - επέκταση και αναβάθμιση του αστικού πρασίνου.
• Την ανάδειξη των ιστορικών χώρων και μνημείων.
Ένα ετήσιο Τ.Π. δηλαδή ένα προγράμμα επενδύσεων είναι αξιόπιστο εάν γνωρίζουμε και την αξιοπιστία των πηγών χρηματοδότησης.
Αξιόπιστες πηγές χρηματοδότησης είναι :
• Οι Ίδιοι Πόροι δηλαδή τα χρήματα των Δημοτών.
• Η διεκδίκηση χρηματοδότησης έργων από το ΕΣΠΑ.
• Η διεκδίκηση χρηματοδότησης έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
• Η διεκδίκηση χρηματοδότησης ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων από το Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου