Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μπαγκλαντές: Εργαζόμενοι έκαψαν εργοστάσιο ενδυμάτων!

 

Ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων στην πόλη Γκαζιπούρ, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές κάηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, τη φωτιά στο εργοστάσιο που απασχολούσε 18.000 εργαζόμενους, έβαλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, έξαλλοι για τις φήμες ότι συνάδελφός τους έχασε την ζωή του από πυρά αστυνομικών. «Ήταν εμπρησμός και μάλιστα συντονισμένος από εργαζόμενους μέσα και έξω από το εργοστάσιο», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από την πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο δεκαόροφο κτίριο. Πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία είχε επεκταθεί σε τέσσερα παρακείμενα κτίρια.
Η υφαντουργία με έσοδα 22 δις δολαρίων σε ετήσια βάση είναι ζωτικής σημασίας κλάδος της οικονομίας της χώρας. Οι χαμηλοί μισθοί και η προνομιακή και αδασμολόγητη πρόσβαση των επιχειρήσεων του κλάδου στις δυτικές αγορές έχουν συμβάλει ώστε το Μπαγκλαντές να φθάσει να κατατάσσεται στην δεύτερη θέση στις εξαγωγές ενδυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά δηλαδή την Κίνα.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σκληρή ανακοίνωση των απλήρωτων εργαζομένων της ΙΜΑΚΟ για Κωστόπουλο - e-Reportaz

Σκληρή ανακοίνωση των απλήρωτων εργαζομένων της ΙΜΑΚΟ για Κωστόπουλο - e-Reportaz

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης:Η Δημοτική αρχή Παλλήνης περί άλλα τυρβάζει...


Γράφει:
Απόστολος Βολιώτης
Μέλος της Γραμματείας της Δημοτικής Παράταξης
''Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο''

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου,  στο προσωπικό μου e-mail, εστάλη από το Δήμο Παλλήνης μία πρόσκληση  με την οποία ο δήμαρχος Παλλήνης καλούσε σε  συζήτηση-διαβούλευση  με θέμα την  Κοινωνική Αλληλεγγύη,η οποία επροσδιορίζετο να πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη  27/11/13 στην αίθουσα του Δ.Σ  στο Δημαρχείο.Το πρώτο  ερώτημα που γεννήθηκε στο μυαλό μου ήταν σε ποιούς άραγε απευθυνόταν αυτό το κάλεσμα.Δεδομένου ότι  είμαι μέλος της επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου,εκπροσωπώντας το Σύλλογο Γονέων του 2ου Λυκείου Γέρακα,αρχικά υπέθεσα  ότι θα αφορούσε τα μέλη της ως άνω επιτροπής .Διαβάζοντας ξανά το κάλεσμα, μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο, διότι ενώ  στο κείμενο δέσποζε η λέξη  ΄΄διαβούλευση΄΄ δε  γινόταν σαφές ποιά θα ήταν η σύνθεση των προς διαβούλευση προσώπων.Οταν μάλιστα είδα το κάλεσμα να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο,υπέθεσα ότι μάλλον θα απευθυνόταν σε όλους τους δημότες.
Την ίδια απορία απ΄ότι απεδείχθη,είχαν και άλλα άτομα με τα οποία επικοινώνησα.
Τελικά,η απορία μας λύθηκε επιτόπου την συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία ο κ.δήμαρχος  μπροστά σε  25-30 άτομα,εκπροσώπους διαφόρων φορέων του Δήμου Παλλήνης,παρουσίασε

Το ιρλανδικό «Success Story» | Rproject

Το ιρλανδικό «Success Story» | Rproject

Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ! : Η Ακρόπολη από ψηλά

Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ! : Η Ακρόπολη από ψηλά: κλικ στην εικόνα

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ , ΑΡΗ!


()
Tου ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ*
Μα γιατί τόσος θόρυβος γύρω από το φάρμακο; Η Ονδούρα τι σχέση έχει με το  μικρό αντισυνταγματικό πραξικόπημα στη Βουλή; Και τα κανάλια γιατί να παρουσιάζουν το άσπρο-μαύρο και με το δάκρυ να τρέμει στο eyeliner για το δικαίωμα του λαού στο φτηνό φάρμακο;    Μα γιατί τόσος θόρυβος γύρω από το φάρμακο; Γιατί είναι πολλά τα λεφτά, Άρη (αλλά όχι μόνο)!
Η ΜΑΦΙΑ.
Η παγκόσμια αγορά φαρμάκων αντιπροσωπεύει περίπου 700 δισ. ευρώ. Το 50% της παγκόσμιας αγοράς ελέγχεται από 7 εταιρείες(«Big Pharma») :οι Bayer, GlaxoSmith-Kline (GSK), Merck, Novartis, Pfizer, Roche, Sanofi-Aventis- ελέγχουν το ήμισυ της αγοράς. Κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στην παρασκευή ενός φαρμάκου  αποφέρει στα φαρμακοβιομηχανικά μονοπώλια περίπου 1.000 ευρώ..
28 Ιουνίου 2009. Ο πρόεδρος της Ονδούρας , μια χώρα η οποία εισάγει όλα τα φάρμακά της από τις «Big Pharma», Μανουέλ Σελάγια ανατρέπεται από πραξικόπημα. Ένα βασικό του  λάθος: διαπραγματευόταν -μετά την είσοδο της Ονδούρας, τον Αύγουστο του 2008, στους κόλπους της ALBA (Μπολιβαριανή Συμμαχία των Λαών της Αμερικής)- μια εμπορική συμφωνία με την Αβάνα για την εισαγωγή  κουβανέζικων φαρμάκων, μειώνοντας, έτσι, τα έξοδα των κρατικών νοσοκομείων .
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
Είναι γεγονός ότι κυβέρνηση και υπουργός υγείας λειτουργούν σαν απλοί dealers των μονοπωλιακών φαρμακοβιομηχανιών. Ποια μπορεί να είναι η απάντηση; Πως μπορεί, κόντρα στη

Με κομμένη την ανάσα: απόψε η ιστορική συνάντηση του «κομήτη του αιώνα» με τον Ηλιο

Η στιγμή για ένα από τα πιο ιστορικά ραντεβού του πλανήτη έφτασε: από τις 20:30 έως τις 20:45 ώρα Ελλάδος απόψε ο «κομήτης του αιώνα» ISON, μετά από ένα ταξίδι που κράτησε πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια, θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τον Ηλιο (στο λεγόμενο περιήλιό του).

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από τη NASA την κίνηση του κομήτη

Τότε θα φανεί αν θα καταφέρει να περάσει το κρίσιμο τεστ αντοχής και θα επιβιώσει ή, λόγω της τρομακτικής βαρύτητας και θερμότητας του άστρου μας, θα διαλυθεί προτού προλάβει να προσφέρει ένα πολυαναμενόμενο φωτεινό θέαμα στους ουρανούς της Γης εντός του Δεκεμβρίου.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι με διαστημικά και επίγεια τηλεσκόπια θα παρακολουθούν την παράτολμη βουτιά του κομήτη μέσα στην καυτή ανάσα του Ηλιου, όπου θα συναντήσει θερμοκρασίες άνω των 2.000 βαθμών Κελσίου, οι οποίες θα μπορούσαν να λιώσουν ακόμα και σίδηρο.

Ορισμένοι επιστήμονες, σύμφωνα με το BBC και το Space.com, πιστεύουν ότι ήδη ο κομήτης (με την επίσημη ονομασία C/2012 S1) δείχνει σημάδια αποσύνθεσης.

Οπως είπε ο βρετανός καθηγητής αστρονομίας Τιμ Ο΄Μπράιαν, «είναι σαν να ρίχνεις μια χιονόμπαλα μέσα σε μια φωτιά. Θα είναι δύσκολο να επιβιώσει. Από την άλλη, όμως, ευτυχώς για τον κομήτη, είναι μεγάλος και κινείται γρήγορα, οπότε δεν θα περάσει πολλή ώρα κοντά στον Ηλιο. Αρα υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας για την έκβαση».

Ο κομήτης, που ανακαλύφθηκε από ρώσους ερασιτέχνες αστρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2012 και προέρχεται από το παγωμένο Νέφος του Οορτ στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση περίπου ενός έτους φωτός, ταξιδεύει με ταχύτητα άνω του ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων την ώρα και θα περάσει από τον Ηλιο σε απόσταση μόλις 1,2 εκατ. χλμ. από αυτόν, σχεδόν «ξύνοντας» την καυτή επιφάνειά του.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με τον κομήτη Λαβτζόι, ο οποίος πέρασε πολύ κοντά από τον Ηλιο το 2011 και καταστράφηκε τελικά. Ομως ο ISON είναι αρκετά μεγαλύτερος (ο στερεός πυρήνας του έχει διάμετρο 400 έως 1,2 χιλιομέτρων), πράγμα που μπορεί να τον προστατέψει, αφήνοντας ανέπαφο ένα μεγάλο μέρος του.

Ο δρ. Ρόμπερτ Μάσεϊ της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Βρετανίας εκτίμησε ότι, στην καλύτερη περίπτωση, ο ISON θα είναι απλώς ορατός με γυμνά μάτια από τη Γη τη νύχτα, όμως δεν θα προσφέρει το αναμενόμενο εντυπωσιακό θέαμα ακόμα και τη μέρα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16:52 | Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, ο λεγόμενος «κομήτης του αιώνα» μάλλον δεν θα είναι και τόσο θεαματικός όσο αναμενόταν πριν από ένα χρόνο. Οπως επισημαίνει, ο λαμπρότερος κομήτης των τελευταίων 80 ετών ήταν ο Ικέγια-Σέκι το 1965, που είχε φαινόμενο μέγεθος πολύ λαμπρότερο εκείνου της Αφροδίτης.

Εάν ο ISON κατορθώσει να επιβιώσει από το κοντινό πέρασμά του από τον Ηλιο, αναμένεται να προσπεράσει τη Γη μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα σε απόσταση 64,2 εκατ. χλμ.

Αλλάζει το σύστημα για την κατάθεση πινακίδων -Ολη η διαδικασία για την ακινησία των ΙΧ

Ερχονται αλλαγές εντός του 2014 στο σύστημα για την δήλωση και την άρση ακινησίας των αυτοκινήτων, αφού πλέον θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να κυκλοφορούν το όχημά τους για λιγότερους από δώδεκα μήνες και να επιβαρύνονται μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.
Για παράδειγμα όπως αναφέρει και το capital ένας φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 3.200 κυβικών εκατοστών θα πρέπει με το σημερινό σύστημα να καταβάλει ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 1.000 ευρώ. Για να γλιτώσει το τέλος θα πρέπει έως το τέλος Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους να υποβάλει δήλωση ακινησίας του οχήματος στην εφορία και να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας. Στην περίπτωση που εντός του επόμενου έτους θελήσει να θέσει και πάλι το όχημα σε κίνηση και να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας, τότε υποχρεώνεται να καταβάλει το σύνολο των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο έτος. Θα πρέπει δηλαδή, ακόμη και αν παραλάβει ο οδηγός τις πινακίδες το Δεκέμβριο, να πληρώσει το σύνολο του τέλους, δηλαδή 1.000 ευρώ. Το σύστημα αυτό αλλάζει. Ο φορολογούμενος του παραπάνω παραδείγματος εφόσον παραλάβει τις πινακίδες τον Ιούνιο θα κληθεί να πληρώσει τέλος κυκλοφορίας για τους επτά μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους, δηλαδή τα 7/12 των 1.000 ευρώ (583,33 ευρώ). Αντίστοιχα αν παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας τον Ιούλιο θα κληθεί να πληρώσει 500 ευρώ και αν τις παραλάβει τον Οκτώβριο θα πληρώσει τέλος 300 ευρώ.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του παραμορφωμένου που παρηγόρησε ο Πάπας

Το θέαμά του κάνει πολλούς να τον φοβούνται. Η όψη του απωθεί τους περισσότερους συμπολίτες του. Αυτό δεν εμπόδισε τον Πάπα Φραγκίσκο να τον αγκαλιάσει με στοργή σε μια από τις δημόσιες ακροάσεις στο Βατικανό και να του χαρίσει μια από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες της ζωής του.
Ο 53χρονος Βινίτσιο Ρίβα, είναι συνηθισμένος στο να του συμπεριφέρονται απότομα και να τον αποφεύγουν. Όταν κάθισε δίπλα σε έναν επιβάτη σε λεωφορείο, εκείνος άρχισε να ουρλιάζει: «Φύγε! Μην κάθεσαι δίπλα μου!». «Ήθελα να απαντήσω, αλλά κρατήθηκα. Ένιωθα να μου ανεβαίνει η πίεση» θυμάται ο Βινίτσιο.
Ο άτυχος άνδρας πάσχει από μια μη μολυσματική, κληρονομική, γενετική διαταραχή που ονομάζεται νευροϊνωμάτωση (τύπου 1) εξαιτίας της οποίας το πρόσωπο και το κορμί του είναι γεμάτα πρηξίματα και όγκους. Η μητέρα του υπέφερε από την ίδια ασθένεια και η αδερφή του από μια πιο ήπια εκδοχή της.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο Βινίτσιο ταξίδεψε με την θεία του και δεκάδες άλλους ανθρώπους από την βόρεια Ιταλία, στην Ρώμη, στο Βατικανό, όπου παρακολούθησαν την πρωϊνή δημόσια ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Βινίτσιο ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε τόσο κοντά στον Πάπα, αλλά η Ελβετική Φρουρά μας οδήγησε προς τα εμπρός, μέχρι που βρεθήκαμε σε μια γωνία, στην μπροστινή σειρά. Όταν ( ο Πάπας) ήρθε κοντά μας, πίστεψα, ότι θα μου δώσει το χέρι του. Αντιθέτως πήγε κατευθείαν στον Βινίτσιο και τον αγκάλιασε με θέρμη. Πίστευα ότι δεν θα μου τον έδινε πίσω. Τον είχε αγκαλιάσει τόσο σφιχτά. Δεν μιλήσαμε. Δεν είπαμε τίποτα, όμως με κοίταξε με ένα βλέμμα τόσο βαθύ, σα να έσκαβε βαθιά μέσα μου. Ήταν ένα όμορφο βλέμμα που δεν περίμενα» διηγείται η Κατερίνα Λότο, η θεία του 53χρονου.

Ο Βινίτσιο, συνηθισμένος σε τελείως διαφορετικές αντιδράσεις, ξαφνιάστηκε από την έλλειψη δισταγμού εκ μέρους του Πάπα που είναι γνωστός για την αμεσότητα και απλότητά του, την επιθυμία του να επικοινωνεί με τους πιστούς.

«Δεν φοβήθηκε καθόλου την ασθένειά μου. Με αγκάλιασε δίχως να μιλάει. Ανατρίχιασα. Ένιωσα μεγάλη ζέστη» λέει στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο 53χρονος Ιταλός.

Η όλη συνάντηση διήρκησε λίγο παραπάνω από ένα λεπτό και σύντομα ο Βινίτσιο και η θεία του επέστρεψαν στο λεωφορείο που τους είχε μεταφέρει στην Ρώμη. Ο 53χρονος άνδρας φαινόταν να βιώνει αντικρουόμενα συναισθήματα ταυτόχρονα: μεγάλο σοκ αλλά και μεγάλη χαρά.

«Σχεδόν δεν ήταν ο εαυτός του. Έτρεμε. Ένιωθα ότι επέστρεφε στο σπίτι, 10 χρόνια νεότερος, σα να του είχε φύγει ένα βάρος» θυμάται η θεία του.

«Νιώθω πιο δυνατός και χαρούμενος. Νιώθω ότι μπορώ να προχωρήσω γιατί ο Κύριος με προστατεύει».
λέει ο 53χρονος, αναπολώντας την στιγμή που μοιράστηκε με τον Ποντίφικα, προσδοκώντας ότι θα υπάρξει συνέχεια.

«Ελπίζω να με καλέσει ώστε να μπορέσω να έχω ένα ραντεβού, τετ-α-τετ μαζί του. Έχω πολλά να του πω». Ερωτηθείς τι είναι αυτό που επιθυμεί να μοιραστεί με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Βινίτσιο απαντά: «Αυτό είναι λιγάκι προσωπικό. Είναι κάτι μεταξύ μας».
Η φωτογραφία από την συνάντηση δημοσιεύτηκε από ιταλικά και ξένα μέσα. Τώρα που οι άνθρωποι τον είδαν, ίσως να μην είναι πλέον τόσο απόμακροι, εκτιμά η Λότο του που ελπίζει ότι η δημοσιότητα αυτή θα βοηθήσει στο να ενημερωθεί περισσότερο ο κόσμος για την εν λόγω νόσο, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες της για το πόσο θα επηρεαστεί η κατάσταση του ανιψιού της από τις περικοπές στον τομέα της υγείας.

Μετά την συνάντηση, ο Βινίτσιο επέστρεψε στην καθημερινότητά του, στο γηροκομείο όπου εργάζεται. Εκεί μαζεύει και πετά τα σκουπίδια, κάνει κάθε είδους περίεργη δουλειά και συζητά με τους ηλικιωμένους που δεν δείχνουν να δίνουν σημασία στην ιδιαιτερότητά του. Το αγαπημένο θέμα συζήτησης για τον 53χρονο είναι η ομάδα του, η Γιουβέντους, ενώ με το χιούμορ και την ενέργειά του, είναι καλή παρέα για τους ενοίκους του γηροκομείου.
Μετά την δουλειά επιστρέφει με το ποδήλατο στο διαμέρισμα που μοιράζεται με την αδερφή του Μορένα.

Κρίνεται η νομιμότητα της απόλυσης της καθηγήτριας που έπιασε τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει



Μία από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες σε συμβολικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα λάβει χώρα στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) σήμερα Πέμπτη.
Το Συμβούλιο θα κρίνει, εάν είναι νόμιμη ή όχι η εκ μέρους του Κολλεγίου Αθηνών, επικεφαλής του οποίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς, καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Έφης Μπουλούτα η οποία τρεις μήνες πριν από την καταγγελία είχε συλλάβει σε ενδοσχολικές εξετάσεις τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει.
Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ότι η συνεδρίαση του Συμβουλίου γίνεται κάτω από ισχυρότατες πολιτικές πιέσεις, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υποκρύπτεται απλώς το μένος του εργοδότη, ο οποίος εκδικητικά απολύει έναν εργαζόμενο, επειδή τόλμησε να «θίξει» μέλος της οικογένειάς του. Κρύβεται η απόπειρα του Κολλεγίου Αθηνών και μιας ομάδας σχολαρχών να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να διαλυθεί κάθε ίχνος αξιοκρατίας και εργασιακών δικαιωμάτων στα ιδιωτικά σχολεία. Ενδεικτική της πίεσης η επί ένα ολόκληρο έτος πρωτοφανής άρνηση του ΚΥΣΔΕ να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο και να ελέγξει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας όπως υποχρεούται από το νόμο, όταν ο υπό απόλυση εκπαιδευτικός το ζητήσει.
Το ιστορικό
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κατήγγειλε τον Ιούλιο του 2012 την αορίστου χρόνου σύμβαση της εκπαιδευτικού Έφης Μπουλούτα, που υπηρετούσε επί 21 χρόνια στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών και είχε επανειλημμένως αξιολογηθεί θετικά από τη Διεύθυνση του σχολείου (με την τελευταία- θετική – αξιολόγηση να έχει γίνει το σχολικό έτος 2011-2012).
Κατά τη διάρκεια των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ’ τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών (Ιούνιος 2012) στο μάθημα της Χημείας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως επιτηρήτριας, αναγκάστηκε να ανακαλέσει πολλές φορές στην τάξη μαθητή, ο οποίος επιχειρούσε να αντιγράψει (ο μαθητής είναι ο γιος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά). Εν τέλει, αναγκάστηκε να μονογράψει την κόλλα του συγκεκριμένου μαθητή. Ένα μήνα μετά η Διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε σε εκδικητική καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού.
Η μάχη της εκπαιδευτικού
Η εκπαιδευτικός, όπως προβλέπεται από σειρά νομολογιών, άσκησε το δικαίωμά της να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της καταγγελίας σύμβασης. Η απόφαση 4/2012 του ΝΣΚ ρητά προβλέπει ότι το Συμβούλιο οφείλει να εξετάσει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας. Το Κολλέγιο Αθηνών με έγγραφό του της 10/10/2012 καλεί το ΚΥΣΔΕ να μην εξετάσει την καταγγελία σύμβασης λόγω αναρμοδιότητας, επικαλούμενο τη μνημονιακή εγκύκλιο περί απελευθέρωσης των απολύσεων. Το ΚΥΣΔΕ, προφανώς υπό ασφυκτικές πιέσεις, προέβη στο πρωτοφανές (δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης). Αρνήθηκε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο εποπτικό του ρόλο και δεν εξέτασε τη νομιμότητα της καταγγελίας.
Ωστόσο, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ με απόφασή της ανέστειλε την εφαρμογή της εγκυκλίου γεγονός που σημαίνει ότι τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας οφείλουν να συνεχίσουν τον εποπτικό έλεγχο των ζητημάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Η εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε. Με μα ιστορική του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επιβάλλει την άμεση ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας από το ΚΥΣΔΕ, ώστε να εκδώσει οριστική απόφαση επί του θέματος.
Η ΟΙΕΛΕ, με βάση την απόφαση του ΣτΕ και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Προέδρου και των μελών του ΚΥΣΔΕ που αρνούνταν πεισματικά να εξετάσουν την υπόθεση. Τελικά, υπό την πίεση των αποφάσεων της δικαιοσύνης το Συμβούλιο αναγκάστηκε να ορίσει ημερομηνία εξέτασης.
Η συμβολική σημασία της απόφασης
Η υπόθεση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα κρύβει έναν ισχυρό πολιτικό συμβολισμό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ. «Απεικονίζει τον αγώνα ενός εκπαιδευτικού που εργάστηκε επί 21 έτη με συνέπεια στο Κολλέγιο Αθηνών και διώκεται
από τη διοίκηση του σχολείου, διότι έπραξε το καθήκον της. Απεικονίζει την προσπάθεια μιας εργαζόμενης που έχει απέναντί της «θεούς και δαίμονες», ένα πανίσχυρο σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που θέλει να «πατήσει» στη συγκεκριμένη απόφαση και να διαλύσει κάθε είδος ελέγχου στα ιδιωτικά σχολεία και να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών».

«Το ΚΥΣΔΕ καλείται να αποφασίσει. Με το πέρας της Συνεδρίασης θα μάθουμε τόσο εμείς όσο και η ελληνική κοινωνία, εάν
υφίσταται διοίκηση και εποπτικός έλεγχος της Πολιτείας στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης, ή εάν επικρατεί ο νόμος του ισχυρού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε σχετικά: Πρωτόγνωρα πράγματα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για την απόλυση της Ευ. Μπουλούτα
Τραγικός επίλογος και για τον 50χρονο εκπαιδευτικό. Το Ελληνικό Προξενείο ζήτησε χρήματα για τη μεταφορά της σορού! 1 ώρα πρίν newego_LARGE_t_1101_54278177_type12713 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Τραγικός επίλογος και για τον 50χρονο εκπαιδευτικό Στον εκπαιδευτικό Κώστα Αργυρόπουλο που χάθηκε στα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής και αγνοείτο από την περασμένη Παρασκευή, επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει το πτώμα που εκβράστηκε στην παραλία της Ντάτσας στη Τουρκία. Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι συγγενείς του εκπαιδευτικού που είχαν μεταβεί στην πόλη Μούγλα της Τουρκίας, όπου είχε μεταφερθεί το πτώμα, αναγνώρισαν τον συγγενή τους. Σύντομα αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία διακομιδής του στην Ελλάδα. Στα Μούγλα βρίσκονται και δύο υπάλληλοι του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη, προκειμένου να παράσχουν όποια βοήθεια χρειαστεί. Χάθηκαν σε δευτερόλεπτα Ο 50χρονος, μαζί με τον 39χρονο Ιωάννη Γκίζα και την 26χρονη Αναστασία Κατσαρού, επέστρεφαν από το σχολείο στο οποίο δίδασκαν, όταν προσπάθησαν να διασχίσουν τη γέφυρα της Κρεμαστής από ένα σημείο το οποίο τους είχε φανεί ασφαλές. Το αυτοκίνητό τους αρχικά ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Οι τρεις εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να φτάσουν σε ασφαλές σημείο, αλλά μόνο ο 39χρονος τα κατάφερε. Η νεαρή δασκάλα βρέθηκε νεκρή μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, ενώ ο Κώστας Αργυρόπουλος παρασύρθηκε, όπως αποδείχθηκε, στην ανοιχτή θάλασσα. Μιλώντας στο «Εθνος» ο Ιωάννης Γκίζας περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Επιστρέφαμε από το σχολείο και ο Κώστας προθυμοποιήθηκε να μας γυρίσει σπίτια μας με το αυτοκίνητό του. Πηγαίναμε να περάσουμε τη γέφυρα, η οποία ήταν ανοιχτή και δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τις Αρχές, παρόλο που όλοι γνώριζαν ότι περνά πάνω από την κοίτη του ποταμού και υπήρχε ενημέρωση για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Μέσα σε τρία δευτερόλεπτα τους έχασα από το οπτικό μου πεδίο», λέει ο 39χρονος εκπαιδευτικός και προσθέτει: «Καθώς περνούσαμε τη γέφυρα, το αυτοκίνητο βραχυκύκλωσε και ακινητοποιήθηκε. Τα νερά είχαν φουσκώσει και, καθώς ανέβηκε η στάθμη, άρχισαν να μπαίνουν και στο αυτοκίνητο. Τότε αποφασίσαμε να ανοίξουμε τις πόρτες και να βγούμε έξω. O Κώστας γλίστρησε και τον παρέσυραν τα νερά. Είδα να παρασέρνουν και την Αναστασία. Εγώ κατάφερα και κρατήθηκα και μέσα σε τρία δευτερόλεπτα είχαν “χαθεί” και οι δύο ανάμεσα στη λάσπη και τα νερά».

Διαβάστε περισσότερα: Τραγικός επίλογος και για τον 50χρονο εκπαιδευτικό. Το Ελληνικό Προξενείο ζήτησε χρήματα για τη μεταφορά της σορού! | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Κλήση στον Γιάννο από την εισαγγελέα Διαφθοράς

Κλήση στον Γιάννο από την εισαγγελέα ΔιαφθοράςΚλήση με την ιδιότητα του υπόπτου για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», σε βαθμό κακουργήματος, για τα έτη 2010 και 2009, απέστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.
Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση αφορά συμπληρωτική έρευνα στη δικογραφία για ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για το πόθεν έσχες του 2008, υπόθεση για την οποία ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα τον, περασμένο Απρίλιο.
Η υπόθεση για την οποία καλείται εκ νέου ο πρώην υπουργός αφορά το ποσό ύψους περίπου 1,33 εκατομμυρίων ευρώ, που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της συζύγου του μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τράπεζα της Ελβετίας, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ούτε το 2008, αλλά ούτε και τα επόμενα έτη.
Σε βάρος του κ. Παπαντωνίου εκκρεμεί ποινική υπόθεση για φοροδιαφυγή που αφορά την περίοδο 2000 ως 2010, φοροδιαφυγή που εντοπίστηκε ύστερα από οικονομικό και φορολογικό έλεγχο του ΣΔΟΕ για τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του.
Με βάση τα στοιχεία των ελέγχων, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έκρινε ότι σε βάρος του πρώην υπουργού πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή κατ´ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος και κατά της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου σε βαθμό κακουργήματος για το ίδιο αδίκημα, που αφορά το επίμαχο ποσό που εντοπίστηκε, μέσω της λίστας Λαγκάρντ, σε τράπεζα της Ελβετίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πλαστές πινακίδες στα οχήματά είχαν αστυνόμος και υπαστυνόμος

Πλαστές πινακίδες στα οχήματά είχαν αστυνόμος και υπαστυνόμοςΜε πλαστές πινακίδες κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητά τους ένας αστυνόμος, 48 χρόνων και ένας υπαστυνόμος, 47 χρόνων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος του πρώτου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ο πρώτος συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Δικογραφία σχηματίστηκε, επίσης, και σε βάρος ενός ιδιοκτήτη τυπογραφείου, ηλικίας 49 χρόνων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από καταγγελία για χρήση πλαστών πινακίδων στα οχήματα των αστυνομικών, με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή 49χρονου ιδιοκτήτη τυπογραφείου, καθώς και του υπαστυνόμου σε υπόθεση κατάρτισης και κατοχής πλαστών ενσήμων της ΕΛ.ΑΣ., για τη διαχείριση των οποίων υπεύθυνος ήταν ο ίδιος στην Υπηρεσία του.
Στο πλαίσιο της έρευνας αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν τον 47χρονο υπαστυνόμο, προχθές το μεσημέρι, σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί το αυτοκίνητό του που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Επίσης, προέκυψε ότι οι κρατικές πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, είχαν παραδοθεί από τον ίδιο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με τη σχετική δήλωση ακινησίας (έτους 2012).
Πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες κατασχέθηκαν, διαπιστώθηκε ακόμα, ύστερα από έλεγχο, ότι έφερε και το αυτοκίνητο του 48χρονου Αστυνόμου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης της πλαστότητα ενσήμων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο γραφείο του υπαστυνόμου στην υπηρεσία του, κατά τη διάρκεια της οποίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (200) ένσημα των 0,44 ευρώ, (1.100) των 0,23 ευρώ, (3.400) των 0,15 ευρώ και (4.037) των 0,35 ευρώ.
Επίσης, έγινε έρευνα στο τυπογραφείο του 49χρονου, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία πλαστή πινακίδα οχήματος. Παράλληλα, από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε όχημα ιδιοκτησίας του, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρικών Αρχών, διαπιστώθηκε ότι με τον ίδιο αριθμό πλαισίου υπάρχει σε ισχύ άδεια κυκλοφορίας οχήματος (ιδίου τύπου και χρώματος), με αριθμό κυκλοφορίας Ελληνικών Αρχών, στο όνομα της συζύγου του.
Τα κατασχεθέντα ένσημα της ΕΛ.ΑΣ., θα αποσταλούν στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο συλληφθείς αστυνομικός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Άνθιμος, Σεραφείμ και σύμφωνο συμβίωσης - 11 πράγματα που δεν κάνουν τα ζώα - αλλά ίσως τα κάνει ο Άνθιμος! | ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ | ΣΤΗΛΕΣ | Blogs | LiFO

Γράφει ο  
Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο κάποιες φωτογραφίες από ιδιωτικές στιγμές ενός αρχιμανδρίτη, με πόζες όχι και πολύ αρχιμανδριτικές. Προσωπικά δεν μου άρεσαν, τις βρήκα κάπως κιτς. Το συζητήσαμε με τον Κλόουν και αποφασίσαμε να μην τις αναπαράγουμε, για λόγους όμως που δεν έχουν καμιά σχέση με την αισθητική μας. Έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία έχουμε το βίτσιο να θεωρούμε υπέρτατη αξία, κάτι που δεν συμβαίνει με τους «εν Χριστώ αδελφούς» του αρχιμανδρίτη.
Τι μας νοιάζει αν ένας αρχιμανδρίτης βάζει κραγιόν και γούνες; Γιατί να τον διαπομπεύσουμε γι’ αυτό; Θα έπρεπε να έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αν του αρέσει. Θα μπούμε εμείς αγάδες στις προσωπικές στιγμές του καθενός; Είναι άλλο να μην σου αρέσει μια εικόνα και άλλο να διασύρεις κάποιον επειδή δεν σου αρέσει. Το δεύτερο είναι φασισμός.
Θα έλεγα το ίδιο ακόμα κι αν οι φωτογραφίες ήταν του Άνθιμου ή του Σεραφείμ. Δεν με νοιάζει τι κάνουν στις προσωπικές τους στιγμές. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι στρέιτ, γκέι, τρανς ή άφυλοι. Δεν θα το έκανα ούτε για να τους τρίψω στη μούρη την υποκρισία τους (θα το σκεφτόμουν και θα έμπαινα στον πειρασμό, ομολογώ, αλλά δεν θα το έκανα). Γιατί εδώ το ζήτημα είναι πολύ μεγαλύτερο από την –έτσι κι αλλιώς πανταχού παρούσα- υποκρισία της εκκλησίας.
Το ζήτημα λοιπόν είναι αν η ισχύς του συμφώνου συμβίωσης θα επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι ομοφυλόφιλοι αποτελούν ισότιμους πολίτες κάθε Ευρωπαϊκής χώρας. Μου φαίνεται απίστευτα γελοίο να επικαλούμαι απόφαση του ΕΔΔΑ για κάτι τέτοιο. Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσαν να είναι; Μη ισότιμοι;
Έλα όμως που στην ελληνική θεοκρατία, το δικαίωμα της συμβίωσης, της συντροφικότητας, της κοινής πορείας και της σεξουαλικής ζωής δύο ανθρώπων, πρέπει να πάρει και άδεια από το Σεραφείμ και τον Άνθιμο. Αν είναι ετερόφυλοι, παίρνουν άδεια. Αν είναι ομόφυλοι, ο Άνθιμος θα θεωρήσει τη σχέση τους χειρότερη και από των ζώων. Δεν έχει σημασία που τα ποσοστά ομοφυλοφιλίας στη φύση είναι ίδια σε όλα τα θηλαστικά. Έτσι κι αλλιώς, ποτέ ένας θεοκράτης δεν συμβουλεύτηκε επιστημονικά δεδομένα. Ο αντιπρόσωπος του Θεού Άνθιμος λοιπόν, θεωρεί εαυτόν αρμόδιο να αμφισβητήσει την ανθρώπινη υπόσταση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, λόγω σεξουαλικής ταυτότητας.

Φανταστείτε να αρχίζαμε να λέμε «αν επιτρέψουμε στις ξανθιές να παντρεύονται / αν επιτρέψουμε στους κοντούς να παντρεύονται κ.ο.κ., θα είμαστε χειρότεροι από ζώα». Αυτή είναι ακριβώς η αναλογία. Και για όσους δεν τα πιάνουν στον αέρα, η ομοφυλοφιλία δεν είναι επίκτητο χαρακτηριστικό. Δεν την κολλάς στην πορεία της ζωής σου. Δεν είναι επιλογή. Είναι διαχρονικά ένα χαρακτηριστικό που απαντάται σε ένα σταθερό ποσοστό του πληθυσμού των ανθρώπων και όχι μόνο.

Η πολιτική διάσταση


Σήμερα όμως υπήρξε και μια ευθεία (αν και κούφια στην ουσία της) απειλή, εναντίον των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού. Ο Σεραφείμ απείλησε τους βουλευτές της περιφέρειάς του ότι θα τους αφορίσει αν ψηφίσουν το σύμφωνο. Παραλίγο να γράψω ότι πρόκειται για μια εξωθεσμική παρέμβαση της εκκλησίας στα Κοινοβουλευτικά θέματα. Μετά βέβαια θυμήθηκα ότι στη θεοκρατία που ζούμε, το Σύνταγμα δεν είναι στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά στο όνομα της αγίας τριάδας. Θυμήθηκα ότι ακόμα κι ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας, σκύβει το κεφάλι και φιλάει σταυρούς για μερικά ψηφαλάκια. Και δεν κρύβω ότι εξοργίστηκα. Εξαιτίας μιας φανταστικής απειλής («θα σε αφορίσω») κάποιοι πολίτες σε αυτή τη χώρα μπορεί να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού; Σοβαρά μιλάμε τώρα;
Επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, δεν θέλω να κλείσω εξοργισμένος. Θα προτιμήσω να θυμηθώ τι συνέβη την τελευταία φορά που κάποιος μουλάς.. εεε, μητροπολίτης έδειξε την ίδια αλαζονεία λέγοντας «όσο είμαι εγώ εδώ, αυτός δημαρχία δεν βλέπει».  Ελπίζω οι βουλευτές του Πειραιά να έχουν τα κότσια να αποφασίσουν χωρίς τις απειλές του Σεραφείμ.
ΥΓ. Σχετικά με το φόβο του αφορισμού, ο σατιρικός ποιητής και πεζογράφος Ανδρέας Λασκαράτος έδειξε το δρόμο:  Όταν ο επίσκοπος τον αφόρισε, κάποιος πήγε να τον επισκεφθεί για να του το αναγγείλει «Τα έμαθες σιορ-Ανδρέα, ο επίσκοπος σε αφόρισε» και τότε ο Λασκαράτος του απαντά: «Ευχαριστώ τον επίσκοπο για τον αφορισμό, αλλά θα τον παρακαλούσα πολύ να μου αφορίσει και τα παπούτσια των παιδιών μου για να μη λιώσουνε οι σόλες τους και υποβάλλομαι σε έξοδα». (πηγή: Wikipedia)
ΥΓ2. Μια εκπληκτική απάντηση στον Άνθιμο, την οποία προσυπογράφω απολύτως, δημοσιεύτηκε εδώ
ΥΓ3. Περί αισθητικής και λοιπά, ελπίζω να μας καλύπτει η κεντρική φωτογραφία του άρθρου
11 πράγματα που δεν κάνουν τα ζώα - αλλά ίσως τα κάνει ο Άνθιμος! | ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ | ΣΤΗΛΕΣ | Blogs | LiFO

Το ισπανικό τραγούδι που έχει μόνο ελληνικές λέξεις και σαρώνει!Mi Ultimo Tango en Atenas_APURIMAC feat ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ_Official Video


Ένα ισπανικό τραγούδι που περιλαμβάνει μόνο ελληνικές λέξεις κάνει το γύρο των ελληνικών social media. 

Πρόκειται για ένα τραγούδι που εμπνεύστηκε ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, όταν είδε σε ένα βιβλιοπωλείο στην Κούβα, ένα βιβλίο με τίτλο: Οι 17.000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα.

Έφτιαξε ένα κομμάτι που δεν έχει ούτε μια ισπανική λέξη παρά μόνο ελληνικές που εκφέρονται με ισπανική προφορά και προκαλούν έκπληξη!

«Eζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μου πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες; Δεν χρειάζεται. Όλες οι λέξεις που υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες» δήλωσε ο συνθέτης.

Αντίδωρο για να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε την πληρέστερη γλώσσα του κόσμου! Οι άλλες γλώσσες έχουν δικές τους μόνο τις καθημερινές λέξεις... 


Το τραγούδι....  
"Armonia neurotica en el microcosmο de la metropoli cultura narcisista en una monarquia dogmatica simfonia cacofonica, pandemonium en la atmosfera melodia simbolo, melodrama y tragedia.
Orgasmo ideologico del barbarismο a la teoria politico dislexico en parodia onirica tirania fantasma, dilema megalomano de un metabolismο retorico sin tesis ni antitesis.
Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)
Patriota heroicο, tragicο, sistematico hipocrecia paranoica sin dialogo esotericο teatro ironicο, sindicato plasticο y epicentro de la epidemia, una quimera, una utopia.
Energia hyperbole, antidotο democraticο Laberinto critico sin entusiasmo, sin rima musica epidermica en un pentagrama masoquista y la simetria toxica de un epilogo necrologico.
Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)
Hay un oasis aromatico, paralelo, fisiologico profeta enigmatico, fenomeno cronico y ortodoxo sin racismos ni extremismos, sin tabues etnicos en lirica extasis sus praxis es el melodico y fantastico antropo.
Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)"

Ιδού ποιοι εξυπηρετούν συμφέροντα φαρμακευτικών

Το ΤΡΡ αποκαλύπτει ότι σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη βιάστηκε μόλις ανέλαβε να υποβάλει με email τα διαπιστευτήριά του στις εταιρείες του κλάδου.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι τόσο αποφασισμένος να «πολεμήσει» τις φαρμακευτικές βιομηχανίες, και ειδικά τις πολυεθνικές, που προσέλαβε ως σύμβουλό του έναν άνθρωπο που συνεργάζεται στενά μαζί τους: Τον Μιχάλη Πιτσιλίδη, ο οποίος δηλώνει μάλιστα ότι είναι άμισθος σύμβουλος, κάτι ακόμα πιο ύποπτο, αφού ως γνωστόν οι «δωρεάν υπηρεσίες» συνήθως είναι οι πιο ακριβές. Στην πραγματικότητα, όταν παρέχονται αμισθί υπηρεσίες, συνήθως λαμβάνονται ανταλλάγματα ή εξυπηρετήσεις άλλου είδους, από την αγορά. Για το θέμα αυτό έχει ήδη γράψει το ThePressProject, βλέπε εδώ.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ίσως ο εν λόγω σύμβουλος να έκοψε μαχαίρι τις σχέσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες με το που ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα. Το email όμως που αποκαλύπτει σήμερα το ThePressProject αποδεικνύει ότι μία από τις πρώτες κινήσεις του Μιχάλη Πιτσιλίδη, με το που συμφώνησε με τον υπουργό Υγείας να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου του, ήταν να ενημερώσει τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Με αυτό τους πληροφορούσε ότι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να τους ανακοινώσει ότι είναι στο πλευρό του «κ. Αδώνιδος» και να τους ενημερώσει για την «καθημερινή παρουσία του στο υπουργείο και την αγαστή συνεργασία του με τον κ. Υπουργό».

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου τα συμφώνησε με τον Άδωνι Γεωργιάδη, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου έσπευσε να στείλει το email. Τέτοια βιασύνη.

Mετεωρίτης σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο

gkourou | 8:40 π.μ. |
Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 χθες το βράδυ όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά....
Οι πρώτες πληροφορίες αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με το imerazante.gr το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό και από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλλονιάς. Επίσης, έγινε αντιληπτό από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια και Πάτρα.
Ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιας και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατά το πέρασμα κομητών». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φυσικός - Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).
Πηγή: imerazante.gr
- See more at: http://www.gkourou.com/2013/11/m_28.html#sthash.EAeSgiWk.dpuf

Mετεωρίτης σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο

gkourou | 8:40 π.μ. |
Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 χθες το βράδυ όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά....
Οι πρώτες πληροφορίες αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με το imerazante.gr το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό και από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλλονιάς. Επίσης, έγινε αντιληπτό από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια και Πάτρα.
Ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιας και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατά το πέρασμα κομητών». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φυσικός - Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).
Πηγή: imerazante.gr
- See more at: http://www.gkourou.com/2013/11/m_28.html#sthash.EAeSgiWk.dpuf

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τροπολογία Αρβανιτόπουλου για να μη χαθεί το εξάμηνο - Συνεχίζονται οι απεργίες

Τροπολογία Αρβανιτόπουλου για να μη χαθεί το εξάμηνο - Συνεχίζονται οι απεργίεςΔύο νέες 24ωρες απεργίες, για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ συστήνουν επιτροπή διαλόγου, η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση προς όφελος των φοιτητών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές, όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.
Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται αύριο Τετάρτη, και από πηγές του υπουργείου χαρακτηρίζεται «πολύ σημαντική κίνηση του Κ. Αρβανιτόπουλου, η οποία αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα».
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι αποφάσισαν επίσης δυο νέες 24ωρες απεργίες για αύριο Τετάρτη και Πέμπτη.
Σε εξέλιξη είναι και η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των πρυτάνεων, το οποίο στη συνέχεια αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΙΚΑ: Συμπληρώστε online τα στοιχεία σας, για να σας στείλουν την ετικέτα ανανέωσης

ΙΚΑ: Συμπληρώστε online τα στοιχεία σας, για να σας στείλουν την ετικέτα ανανέωσηςΤέθηκε από σήμερα σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), στην οποία μπορούν ασφαλισμένοι του Ιδρύματος να καταχωρούν τα στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας τους, ώστε να τους αποσταλεί σε αυτήν η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014.Η λειτουργία της σελίδας είναι πιλοτική και, στην παρούσα φάση, απευθύνεται σε ορισμένες κατηγορίες άμεσων ασφαλισμένων και συγκεκριμένα:
- Στους υπαλλήλους που μισθοδοτούνται από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (προσωπικό ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και ΕΟΠΥΥ) και έως την 8η Δεκεμβρίου του 2013 στους υπαλλήλους
- των υπουργείων (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ),
- των ΝΠΔΔ, πλην ΟΤΑ, (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ) και
- των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, που διέκοψαν τη λειτουργία τους εντός του 2013.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ, σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στην υπηρεσία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μητρώου Ασφαλισμένων οποιουδήποτε υποκαταστήματος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, προκειμένου να καταχωρηθούν τα ορθά ατομικά τους στοιχεία στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ιδρύματος.
Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία θα λάβουν τις ετικέτες στη διεύθυνση κατοικίας τους, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορολογουμένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (TAXIS).
Οι υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφού η αποστολή σε αυτούς των αυτοκόλλητων ετικετών ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 θα γίνει με την ίδια διαδικασία που γινόταν κατά τα προηγούμενα έτη.
Η νέα σελίδα βρίσκεται στον ιστότοπο του ΙΚΑ (www.ika.gr) και θα είναι διαθέσιμη στην τελική της μορφή έως τις 4 Δεκεμβρίου του 2013.

Good news


GOOD NEWS

20/11/2013
Good news: Ο 12χρονος Νικόλας, παιδί-θαύμα από τη Θεσσαλονίκη κατασκευάζει προγράμματα για το internet χωρίς να έχει κάνει ποτέ μαθήματα πληροφορικής-Η Google ήδη τον έχει...από κοντά!
περισσότερα...
11/11/2013
Good News: Θαυμάστε τον! Παντελής Ρόμπολας, ο κορυφαίος βιολόγος του κόσμου με το διεθνές βραβείο Merton Bernfield Κυτταρικής Βιολογίας!
περισσότερα...
10/11/2013
Good news: Υποψήφιος για καλύτερος αθλητής στην Ευρώπη ο «παγκόσμιος» Έλληνας κολυμβητής Απόστολος Χρήστου
περισσότερα...
8/11/2013
Good News: Στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής οι Έλληνες μαθητές της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης»
περισσότερα...
3/11/2013
Good News: Tην τρίτη θέση στον κόσμο κατέκτησε το Μουσείο της Ακρόπολης - Πρωτιά για το Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον και δεύτερο το Βρετανικό στο Λονδίνο!
περισσότερα...
30/10/2013
Good news: Στα 10 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου το Funky Gourmet στο Μεταξουργείο (φωτό)
περισσότερα...
25/10/2013
Good news: Ένας μεσίτης & ένας εγρολάβος έμειναν χωρίς δουλειά και τώρα φτιάχνουν γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα από ελιά! (φωτό)
περισσότερα...
19/10/2013
Good News: Στην «κορυφή» τα ελληνικά εστιατόρια ''Κασσάμπαλης'' στη Γερμανία - Μεταξύ των πελατών τους η Μέρκελ, ποδοσφαιριστές και καλλιτέχνες!
περισσότερα...
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18/11/2013
Αποκλειστικό: Διαβάστε αυτήν την συνέντευξη και πάρτε δύναμη - Πως το Philema πουλάει ελληνικά ζυμαρικά στους Ιταλούς και Ελληνικό κρασί στους Γάλλους!
περισσότερα...
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ / STORIES

18/11/2013
Μόνο στο Eirinika.gr-Το ξέρατε ότι ο δημιουργός του θρυλικού Mini Cooper ήταν Έλληνας;Ο Αλέξανδρος Ισιγόνης από την Σμύρνη - Το νέο mini Cooper θα λανσαριστεί σήμερα προς τιμήν του! (φωτό-βίντεο)‏
περισσότερα...
13/11/2013
Story of the day: Ο Γιώργος Ζάχαρης, γιος ηλεκτρολόγου από την Ευρυτανία επένδυσε 250.000 και κέρδισε 100 εκ. ευρώ!
περισσότερα...
23/11/2013
Μία συγκινητική ιστορία με happy end: Γεννήθηκε πρόωρο, έζησε 107 μέρες με λίγες ελπίδες και τώρα χαμογελάει μαζί με την μαμά του - ο μπαμπάς σκηνοθέτης ''έγραψε'' την ιστορία τους! (βίντεο)
περισσότερα...
ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ / ΕΠΙΧΕΙΡEIN

6/11/2013
Μόνο στο eirinika.gr: GREEK NEWS: Δύο αδέλφια έφτιαξαν με αγάπη και τυποποίησαν με γούστο τα μυστικά της Κρητικής μακροζωίας και τώρα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο
περισσότερα...
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ / ΧΙΟΥΜΟΡ

22/11/2013
Smile: Η γελοιογραφία του ΚΥΡ που είναι τόσο μα τόσο αληθινή: Ο μισθός που μοιάζει με την «περίοδο» και η σύνταξη με την... εμμηνόπαυση !
περισσότερα...