Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ματθαίος Γιωσαφάτ – Ο διάσημος ψυχίατρος αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται….!!!

Γιατί δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τα μέτρα του ΔΝΤ, αλλά αρνούμαστε να εφαρμόσουμε την απαγόρευση του καπνίσματος; Πάσχουν όντως οι άντρες από το φόβο της δέσμευσης; Μπορεί μια σχέση να κρατήσει για πάντα; Ζητήσαμε από τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Ματθαίο Γιωσαφάτ να ξαπλώσει στο ντιβάνι του τους Έλληνες για μια σύντομη ανάλυση.
Νόμιζα ότι το δύσκολο κομμάτι του project «συνέντευξη με τον Ματθαίο Γιωσαφάτ» ήταν να τον πείσεις να σου μιλήσει. Λάθος. Τα δύσκολα άρχισαν όταν ύστερα από αρκετούς μήνες πίεσης δέχτηκε επιτέλους να δώσει τη συνέντευξη. Τι να πρωτορωτήσεις έναν άνθρωπο που έχει απαντήσεις για τα περισσότερα μυστήρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς;
Διαβάζοντας το βιβλίο του Μεγαλώνοντας Μέσα στην Ελληνική Οικογένεια που κυκλοφόρησε πρόσφατα και που μάλλον πρέπει να διαβάσουμε όλοι – γονείς και μη -, μαθαίνεις πολλά για τη φύση του ανθρώπου, αλλά σου γεννιούνται και πολλές απορίες για τη ζωή σου ως ενήλικα.
Του ζητήσαμε λοιπόν να μας λύσει μερικές που αφορούν τις σχέσεις μας, αλλά και τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Άλλωστε ο ίδιος πιστεύει ότι το πιο σημαντικό κομμάτι της ψυχανάλυσης δεν είναι τόσο η θεραπεία, όσο οι εξηγήσεις που δίνει για τα κίνητρα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τα οποία καθορίζουν την τέχνη, τις θρησκείες, την ιστορική πορεία του ανθρώπου και τα πολιτεύματά μας.
Σε τι διαφέρουν οι απαντήσεις που δίνει η ψυχανάλυση για την εξέλιξη και την ιστορία του ανθρώπου από τις υπόλοιπες επιστήμες;
Η ψυχανάλυση εξηγεί το «γιατί», οι υπόλοιπες επιστήμες το «πώς». Δίνει εξηγήσεις που στηρίζονται στο γεγονός ότι η ανθρώπινη κατάσταση έχει δύο μορφές ψυχισμού: μία είναι η συνειδητή, που όλοι ξέρουμε, και μία η ασυνείδητη.
Η ασυνείδητη φέρνει πράγματα από την κληρονομικότητα, τα γονίδια, την προϊστορία του ανθρώπου και επίσης πράγματα που απωθήθηκαν στην παιδική ηλικία, τα πρώτα 4-5 χρόνια της ζωής του. Αυτά δημιουργούν έναν ψυχισμό ασυνείδητο, ο οποίος είναι άχρονος.
Γιατί πιστεύετε λοιπόν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση τώρα;
Για πολλούς λόγους. Η Ελλάδα είναι ταλαίπωρη χώρα. Από τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους και μετά είχαμε δικτάτορες – ή βασιλιάδες ή στρατιωτικούς. Τώρα έχουμε μια υπερίσχυση αναρχικών στοιχείων. Από την άλλη, δεν ξέρουμε να μεγαλώνουμε παιδιά, γι’ αυτό είμαστε μια κοινωνία πολύ μπερδεμένη. Όταν δεν είναι ώριμος ο κόσμος, χρειάζεται γονείς.
Τι γίνεται λάθος στην ψυχική μας ανάπτυξη;
Ο πολιτισμός έφερε πολλά καλά πράγματα, αλλά η απώθηση της σεξουαλικότητας δεν είναι εύκολη και παίρνει άλλες μορφές. Όταν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος ερωτικά, τότε παλινδρομεί σε φάσεις της παιδικής ηλικίας, όπως η πρωκτική που θέλει δύναμη ή λεφτά ή η στοματική που θέλει εξάρτηση. Εξάρτηση είναι όλοι αυτοί που περιμένουν από το κράτος – τη μαμά.
Τον πρώτο χρόνο η μαμά έχει το μονοπώλιο, το στήθος, το φαγητό. Από εκεί μαθαίνουμε ότι πρέπει να πληρώσουν οι πλούσιοι. Από την άλλη, μέχρι τώρα οι πολιτικοί έλεγαν «λεφτά θέλετε; Ψηφίστε μας». Δανείζονταν συνέχεια, μέχρι που έφτασε η εποχή που δεν μας έδιναν άλλα και πήγαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση επαιτώντας. Και εκεί φυσικά μας είπαν «επειδή ως κράτος δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, θα έρθουμε εμείς να σας στρώσουμε».
Δεν έχουμε δημοκρατία, όπως νομίζουμε;
Η δημοκρατία αυτή τη στιγμή είναι αναρχική. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η δημοκρατία που κλείνεις όποτε θέλεις τους δρόμους επειδή έχεις κάποιο αίτημα, σωστό ή λάθος, και πεθαίνουν άνθρωποι μέσα στα ασθενοφόρα. Γιατί αυτά όμως συμβαίνουν μόνο εδώ; Ούτε την απαγόρευση του καπνίσματος δεν εφαρμόζουμε.
Επειδή το κράτος δεν μπορεί να επέμβει. Φταίνε και πολλά κοινωνικά και πολιτικά στοιχεία, αλλά φταίει και ο τρόπος που μεγαλώσαμε. Ο δεύτερος χρόνος της ζωής μας, η πρωκτική φάση όπου μαθαίνει κανείς από τη μητέρα του ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει (από την ούρηση και τον έλεγχο των σφιγκτήρων μέχρι τη συμπεριφορά του), καθορίζει το αν θα γίνει κανείς υποτακτικός ή αναρχικός.
Αν η μητέρα τότε δεν χειριστεί σωστά την κατάσταση και είναι είτε πολύ αυστηρή είτε πολύ χαλαρή, το παιδί -ανάλογα με το πόσο ισχυρά είναι τα γονίδιά του – μπορεί να γίνει ή υποτακτικό ή αντιδραστικό. Αργότερα η μητέρα γίνεται η κοινωνία και οι αντιδραστικοί εναντιώνονται σε αυτή.
Τα μέτρα του ΔΝΤ τα δεχόμαστε χωρίς καμιά αντίδραση όμως.
Μα ακριβώς επειδή είμαστε ή υποτακτικοί ή αναρχικοί. Όταν είναι πολύ αυστηρός ο γονιός, γινόμαστε υποτακτικοί. Όταν δεν είναι, αντιδρούμε όπως ένα παιδάκι όταν οι

The Huffington Post - Σκλαβωμένη στην τρόικα η Ελλάδα - Μόνη σωτηρία η έξοδος από το ευρώ

The Huffington Post - Σκλαβωμένη στην τρόικα η Ελλάδα - Μόνη σωτηρία η έξοδος από το ευρώΟι ΗΠΑ μπορούν να στηρίξουν την Ελλάδα απαιτώντας από το ΔΝΤ να αποσυρθεί από το πακέτο διάσωσης

Την αυξημένη οικονομική και πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους στο ρου της ιστορίας αναλύει, με μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, η The Huffington Post.
Ταυτόχρονα επιχειρεί να περιγράψει τη σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας, αλλά και να αναζητήσει πιθανούς τρόπους στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τις αμερικανικές αρχές.
Όπως τονίζει σε νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα, η ελληνική κρίση, που ξέσπασε πριν από τρία και πλέον χρόνια, αύξησε κατακόρυφα την εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους. Αλλά η εξάρτηση αυτή έχει τις ρίζες της πολύ πιο βαθιά στο παρελθόν, αφού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διατηρούσαν τον έλεγχο της Ελλάδας μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο καταστροφικός πόλεμος άλλαξε άρδην τα δεδομένα και κατέστησε την Ελλάδα ξανά εξαρτημένη, από τις ΗΠΑ αυτή τη φορά. Οι ΗΠΑ στήριξαν τότε οικονομικά την Ελλάδα, συνεχίζει η εφημερίδα, γεγονός που κατέστησε τη χώρα ένα μόνιμο αμερικανικό προτεκτοράτο.
"Σήμερα η Ελλάδα είναι ξανά εξαρτημένη... Αυτή τη φορά από την τρόικα. Η εξάρτηση αυτή όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αναγκάζοντας τη χώρα να βιώνει συνθήκες που θυμίζουν σκλαβιά. Σήμερα η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους είναι συνδεδεμένη με όρους που θυμίζουν χώρα σκλαβωμένη", υποστηρίζει η The Huffington Post.
"Οι σημερινές δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ απέναντι στους Έλληνες είναι τόσο δόλιες που κανείς ποτέ δεν μιλά πραγματικά για τον αντίκτυπό τους: Επαναφέρουν σε καθεστώς σκλαβιάς την Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο", σπεύδει να επισημάνει η εφημερίδα.
Πως μπορούν όμως οι αμερικανικές αρχές να βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της; Απαιτώντας, σε πρώτη φάση, από το ΔΝΤ να αποσυρθεί από το οικονομικό πρόγραμμα που η χώρα εφαρμόζει. Σε δεύτερη φάση; Να αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών που επισκέπτεται την Ελλάδα!
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την The Huffington Post, δεν είναι μόνο οι ξένοι που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα. Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν επίσης δράση. Πως θα το κάνουν αυτό; Με το να σταματήσουν να είναι τα τοπικά... γραφεία των ξένων τραπεζιτών.
Όπως προσθέτει στη συνέχεια η The Huffington Post, μόνο μια ισχυρή Ελλάδα μπορεί να σπάσει τις αλυσίδες της σκλαβιάς που γεννά το χρέος της. Και μια ισχυρή Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει από την εξής κίνηση: Να ξαναδώσει ζωή στην ύπαιθρο και στα χωριά της.
"Εάν τα ευρώ δεν αρκούν για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τότε ίσως θα πρέπει να τυπωθούν και δραχμές. Εάν η τρόικα συνεχίζει να επεμβαίνει στα ελληνικά τεκταινόμενα - κάτι που σίγουρα θα πράξει - τότε η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να αποπληρώνει το χρέος της και αν, χρειαστεί, ας αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ...", δεν διστάζει να επισημάνει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

και ένα σχόλιο:
27/12/2013 - 03:28 δημοσιεύθηκε από Garbol (IP: XXX.160.151.233)
Το να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ είναι σαν να παίζουμε σήμερα το παιχνίδι της Γερμανίας. Αυτό θα έπρεπε να γίνει το 2010. Αν τα 160 δισ. ευρώ των καταθέσεων γίνουν ένα πρωί δραχμές, το ευρώ την άλλη μέρα θα ενισχυθεί, και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα πέσει αυτομάτως στο μισό. Αλλά αυτή λύση δεν συμφέρει τον Ελληνικό λαό που υπέφερε για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Το κόλπο όμως είναι να παραμείνουμε στο ευρώ και να τυπώσουμε δραχμές που διά νόμου θα γίνονται δεκτές εντός Ελλάδος και με αυτές θα πληρώνονται οι ΔΥ και οι άνεργοι για να ζήσουν με υποχρεωτική σχέση ανταλλαγής 1 ευρώ 340 δραχμές. Όποια επιχείρηση δεν δέχεται το εθνικό νόμισμα να κλείνει αυθημερόν. Όποιος θέλει προϊόντα εισαγόμενα να τα πληρώνει με ευρώ.
Φυσικά αυτή η λύση δεν συμφέρει ούτε τους τραπεζίτες, ούτε τους βουλευτές, ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τους εισαγωγείς, ούτε τους Ευρώδουλους και τους ξένους τοκογλύφους, και θα κάνουν ότι μπορούν για να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο γιατί ότι προλάβουν να εισπράξουν σε ευρώ είναι κέρδος. Όμως τα ψέματα τελειώσαν και αρκετά πλήρωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγοραστές ελληνικών ομολόγων, οι κάτοχοι μετοχών και οι έντιμοι επιχειρηματίες. Δεν πάει άλλο.
Φυσικά αν λέει η Αμερικανική εφημερίδα κάποιες αλήθειες με μπόλικη πολιτισμική σάλτσα είναι γιατί η Αμερική δεν έχει επενδύσει τόσα στην Ελλάδα όσα η Ευρώπη που θα ζημιωθεί περισσότερο αλλά πάντα στον καπιταλισμό ο θάνατός σου είναι η ζωή μου. Προσοχή παιδιά στα παραμύθια και μακριά από τα βιβλία της Δέλτα και του Σαχλαμαρά και του φιλέλληνα Τούρκογλου. Έτσι και φτάνει η άνοιξη η ευρωπαϊκή παράγκα καταρρέει. Το ξέρουν ακόμα και οι πέτρες.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ICH BIN EIN BERLINER για την Πορτογαλία με υπότιτλους.TO ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Δημοσιεύθηκε στις 14 Νοέ 2012
Λόγω ιδιαίτερα μεγάλου ενδιαφέροντος αποφάσισα να επεξεργαστώ ξανά το γερμανικό βίντεο για την Πορτογαλία και να ενσωματώσω τους ελληνικούς υπότιτλους σε υψηλή ανάλυση. Πρόκειται για το βίντεο, του οποίου την προβολή εμπόδισε η γερμανική κυβέρνηση ως "πολιτικά επιζήμιου", με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών και τέως υπουργός στην Πορτογαλία στην Γερμανική Πρεσβεία στη Λισαβώνα , δηλώνοντας, πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται.

Αυτό που φαίνεται καθαρά: Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχουν στοχοποιήσει... Τα ίδια μέτρα, τα ίδια επιχειρήματα, οι ίδιες μέθοδοι ! Πώς λοιπόν να το παρουσιάσουν στο γερμανικό λαό που τον θέλουν να τρώει κουτόχορτο και τον βομβαρδίζουν καθημερινά με ένα σωρό ψέματα δημιουργώντας τα γνωστά στερεότυπα για τους τεμπέληδες του Νότου ;

Ενδιαφέρουσα σχετικά όσον αφορά την Ελλάδα η συνέντευξη του οικονομικού ιστοριογράφου Albrecht Ritschl στο περιοδικό "Spiegel": http://www.spiegel.de/wirtschaft/sozi...
  • Τυπική άδεια YouTube

Χιώτικη Σφίγγα: Καλά Χριστούγεννα 1914

Χιώτικη Σφίγγα: Καλά Χριστούγεννα 1914: Γερμανοί, Βρετανοί και Γάλλοι αιφνιδίασαν τους στρατηγούς τους με μια μοναδική, μαζική και αυθόρμητη συμφιλίωση που κράτησε 24 ώρες στο φοβε...

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ραχήλ Μακρή - Βουλευτής Ν.Κοζάνης: Μακρή και Καπερνάρος : Μηνυτήρια αναφορά για Οφειλ...

Ραχήλ Μακρή - Βουλευτής Ν.Κοζάνης: Μακρή και Καπερνάρος : Μηνυτήρια αναφορά για Οφειλ...: ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Της Ραχήλ Μακρή του Κωνσταντίνου, Βουλευτή Ν.Κοζάνης, κατοίκου Αθηνών, ...