Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

«Μικρός Ήρωας» από το «Πρώτο Θέμα» με κλεμμένη μουσική καταγγέλλει ο Κηλαηδόνης

Σε καταγγελία σε βάρος του «Πρώτου Θέματος» για παράνομη χρήση δικής του μουσικής σύνθεσης προβαίνει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ο γνωστός τραγουδοποιός επιτίθεται στην εφημερίδα και προστίθεται στη μακρά λίστα εκείνων οι οποίοι κατά καιρούς έχουν καταγγείλει τον Θέμο Αναστασιάδη και την πολιτική του “Πρώτου Θέματος. Ο Κηλαηδόνης κατηγορεί την εφημερίδα ότι, στην τηλεοπτική διαφήμιση της έκδοσης που περιλαμβάνει τα τεύχη του αφηγήματος του Στέλιου Ανεμοδουρά “Μικρός Ήρωας’, χρησιμοποιείται η δίκη του μουσική του ομώνυμου τραγουδιού “Μικρός Ήρως’. Ο ίδιος είχε αρνηθεί, όπως λέει, κατηγορηματικά στους υπευθύνους του “Πρώτου Θέματος” τη χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου μουσικού μοτίβου, εκείνοι όμως φαίνεται πως τον αγνόησαν.
«Στην διαφήμιση της έκδοσης των τευχών του «Μικρού Ήρωα» από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα που προβάλλεται στην τηλεόραση από τις 10-10-2013, χρησιμοποιήθηκε το μουσικό μοτίβο της σύνθεσής μου «Μικρός Ήρως» χωρίς την άδειά μου, και παρά την κατηγορηματική μου άρνηση προς τους υπεύθυνους της εφημερίδας. Καταγγέλλω την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και επιφυλλάσομαι για την διεκδίκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Δείτε το κείμενο όπως το απέστειλε ο Λ. Κηλαηδόνης

Υπ.Παιδείας: Η τροπολογία για τις οργανικές θέσεις όλων των εκπαιδευτικών

Η τροπολογία που αλλάζει την οργανικότητα. Συνιστά 146000 οργανικές στην α/θμια και στην β/θμια.
Δείτε παρακάτω το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

Κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ενώ αυξάνονται οι αυτοκτονίες

Σε κλείσιμο θα οδηγηθούν στο τέλος του 2015 τα τρία Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας, βάσει του συμφώνου Λυκουρέντζου- Andor, κατήγγειλαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ).
Επικαλούμενος στοιχεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, ο ψυχίατρος-συντονιστής, διευθυντής τμήματος οξέων περιστατικών του ΨΝΘ, Θανάσης Βαξεβάνης, ανέφερε ότι, ενώ η κατάθλιψη αφορούσε το 3,3% του ελληνικού πληθυσμού το 2008, το 2009

Οι νικητές των τηλεοπτικών βραβείων Emmy για το 2013 | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Οι νικητές των τηλεοπτικών βραβείων Emmy για το 2013 | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Ξήλωμα και παραιτήσεις σε ΕΛΑΣ για τη σχέση με Χρυσή Αυγή


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έδωσε εντολή για έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ για «να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στο Σώμα», ενώ πολλοί διοικητές καθαιρέθηκαν και θα αντικατασταθούν, μεταξύ αυτών της ΕΚΑΜ, της ΔΕΛΤΑ, αλλά και ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ στο Κερατσίνι δίπλα στην οποία «αυτόκλητες ομάδες» ανενόχλητες πετούσαν πέτρες σε διαδηλωτές. Νωρίτερα ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν δεκτές, με την ανακοίνωση να κάνει λόγο για «προσωπικούς λόγους», ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές συνδέονται με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και τη σχέση της νεοναζιστικής οργάνωσης με την αστυνομία. Σε διαθεσιμότητα και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις «παραλείψεις» που καταγράφηκαν σε έλεγχο της αστυνομίας στα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Χαλκίδα.
Πλήθος βίντεο και καταγγελιών έχουν έρθει στη δημοσιότητα εδώ και πολλά χρόνια για τη στενή σχέση νεοναζί και αστυνομίας. Επιπλέον περισσότερες λεπτομέρειες έχουν δοθεί και από μέλη της Χρυσής Αυγής, στο παρελθόν αλλά και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που αποφάσισαν να σπάσουν την «ομερτά». Σύμφωνα με τα εν λόγω στελέχη υπάρχουν στη Χρυσή Αυγή «στρατιωτικοί και αστυνομικοί ωστόσο δεν είναι μέλη για να μην φαίνονται». «Ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με την

ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ 1944

Δημοσκόποι σφιχταγκαλιασμένοι με το Δημόσιο

dimoskopoi1210Εργα ύψους 5 εκατ. ευρώ έχουν αναλάβει από κρατικούς φορείς 8 εταιρείες δημοσκοπήσεων την τελευταία τετραετία. Στην ΚΑΠΑ RESEARCH η μερίδα του λέοντος, έπονται MRB και GPO. Πρόσθετα ερωτήματα τόσο για τη διαδικασία ανάληψής τους όσο και για τη χρησιμότητά τους.
     
Δεκάδες συμβάσεις με το Δημόσιο και κονδύλια εκατομμυρίων συνθέτουν το σκηνικό της σχέσης του κράτους με τις μεγαλύτερες δημοσκοπικές εταιρείες στην Ελλάδα.
Οκτώ εταιρείες, διάσημες στο κοινό για τις πολιτικές δημοσκοπήσεις, που συχνά πραγματοποιούν για λογαριασμό μεγάλων μέσων ενημέρωσης, έχουν αναλάβει τα τελευταία τέσσερα χρόνια 60 έργα από τον στενό δημόσιο τομέα και δημόσιους φορείς, με αντάλλαγμα περίπου 4,8 εκατομμύρια ευρώ.
Τα στοιχεία άλλωστε είναι αμείλικτα και η ανεύρεσή τους απαιτεί ημέρες «περιπλάνησης» στον γραφειοκρατικό μηχανισμό του ελληνικού Δημοσίου. Και η «περιπέτεια» δεν σταματά εκεί, καθώς δεν λείπουν περιπτώσεις έργων που προκαλούν πρόσθετα ερωτήματα τόσο για τη διαδικασία ανάληψής τους όσο και για τη χρησιμότητά τους.
Περισσότερα στο ρεπορτάζ του Νίκου Σβέρκου στις σελίδες 6,7 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.
efsyn.gr

17 λάθη, βούτυρο στο ψωμί του φασίστα


Ανάμεσα σε συνταγές μαγειρικής και φωτογραφίες με οπίσθια απλώνονται αυτές τις μέρες στις οθόνες μας βαθυστόχαστες αναλύσεις για το ναζισμό, το φασισμό, τη Χρυσή Αυγή και τις συλλήψεις στελεχών της.
Του Γιάννη Μπογιόπουλου

Πολλές από αυτές είναι τόσο ρηχές που οι συνταγές δίπλα τους φαντάζουν εμβριθείς και τα οπίσθια περισσότερο καλογραμμένα. Απόψεις αστόχαστες σε ένα χυλό που μέσα του ανακατεύονται, σαν να είναι ισότιμα συστατικά, το αίμα και οι τρίχες.
Ακόμα χειρότερα, ικανή ποσότητα από αυτά τα τραγικά και ανιστόρητα λάθη δεν είναι καν λάθη αλλά μια προπαγάνδα, μια ηθική και νοητική μηχανή του κιμά, με σκοπούς αλλότριους από την αντιμετώπιση του φασισμού.

Λάθος 1ο: “Φασισμός είναι... (συμπληρώστε)”.
Εδώ κάθε “comme il faut” σχολιογράφος βάζει ότι ενοχλεί την πολιτική / κοινωνική / αισθητική του θεωρία. Από την απεργία έως την τσίχλα στο πεζοδρόμιο. Ε, όχι! Ο φασισμός είναι ένα συγκεκριμένο αηδιαστικό πολιτικό μοντέλο, που βασίζεται σε ασύστολη κι αντιεπιστημονική ψευδολογία, διακρίνεται από θανατηφόρα εξουσιολαγνεία και έχει ένα μόνο κοινωνικό αποτέλεσμα: την

Το 0,7% του πληθυσμού κατέχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου

    

Του Μπάμπη Μιχάλη

53
Παρ΄ όλο που η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να παραπαίει, ο πλούτος αυξάνεται, και μάλιστα με ταχύτητα. Η αύξηση αυτή όμως δεν διαχέεται προς όλους τους πολίτες αυτού του πλανήτη. Την καρπώνεται κυρίως ένα πολύ μικρό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, που συνεχίζει να συσσωρεύει μανιωδώς αγνοώντας το προφανές: Οτι δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος των υλικών αγαθών και αξιών που κατέχει του είναι επί της ουσίας άχρηστο, αφού δεν θα καταφέρει ποτέ να το καταναλώσει στον κύκλο ζωής που του αναλογεί.

Η τελευταία έκθεση World Wealth Report του ινστιτούτου ερευνών της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse είναι αποκαλυπτική για τη σοβαρότητα της ασθένειας των… πολυεκατομμυριούχων και την αυξανόμενη ανισότητα στην κατανομή του πλούτου στον πλανήτη. Σύμφωνα με αυτήν, ο παγκόσμιος πλούτος προσέγγισε φέτος νέα επίπεδα ρεκόρ στα 241 τρισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 4,9% σε

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ζητήστε όλοι συγγνώμη από τον Μάκη Ψωμιάδη



Του Κώστα Βαξεβάνη
Στην μεγάλη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών όπου δικάζεται ο Μάκης Ψωμιάδης, ελάχιστοι είναι αυτοί που παρακολουθούν τη δίκη. Οι μάρτυρες μπαίνουν, καταθέτουν γρήγορα και φεύγουν. Και βέβαια λένε τα καλύτερα για τον Μάκη. Ο μεν Αλέξης Κούγιας τον είπε «άνθρωπο της Εκκλησίας», ο Πιλάβιος της ΕΠΟ ξεπέρασε κάθε φαντασία και τόλμησε αυτό που δεν θα τολμούσε να πει ακόμη και ο πιο αφελής Έλληνας ,να τον αποκαλέσει «τίμιο».
Σε αυτή τη δίκη κλήθηκα να καταθέσω και εγώ, λόγω των εκπομπών που είχαμε κάνει στο «Κουτί της Πανδώρας» για τα στημένα παιχνίδια. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τον Μάκη Ψωμιάδη από τόσο κοντά. Αυτή την επιβλητική ομολογουμένως φυσιογνωμία, που ατάραχη, με μεγάλη αυτοπεποίθηση όπως κατάλαβα, περιμένει να τελειώσει μια ακόμη «περιπέτεια».
Πιο εντυπωσιακό από τον Μάκη, ήταν το συμπέρασμα, για το πόσο ανίσχυρη είναι η Δικαιοσύνη, μπροστά στη χρήση των νόμων, από αυτόν που είναι γνωστό σε όλους τι έχει διαπράξει .Η κοινή

Ο γρίφος των 140 χαρακτήρων

CATCHY
Ο γρίφος των 140 χαρακτήρων

Ο γρίφος των 140 χαρακτήρων

(μη λες πως δεν σου λέμε ό,τι μαθαίνουμε)

Στις βόλτες που ενδεχομένως κάνεις στο twitter  μάλλον θα έχεις συναντήσει την εξής ερώτηση με διάφορες -ευγενικές και λιγότερο ευγενικές- παραλλαγές: Ποιος αθεόφοβος αποφάσισε πως τα μηνύματα δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 140 χαρακτήρες;
Κοίτα να δεις τώρα πού μπορεί να σε οδηγήσει αυτή η ερώτηση. Οταν οι δημιουργοί του twitter έπιασαν δουλειά για να φτιάξουν την υπηρεσία που οσονούπω θα περάσει και το πολυδιαφημισμένο κατώφλι της Wall Street, το SMS ζούσε και βασίλευε. Τώρα, απλώς ζει. Για την ακρίβεια, κουτσοζεί, άλλο θέμα αυτό.
Το SMS που λες είχε όριο τους 160 χαρακτήρες. Μόνο που στο twitter το μήνυμα δημοσιεύεται μαζί με το όνομα του αποστολέα του, οπότε οι δημιουργοί αποφάσισαν να "κρατήσουν" 20 χαρακτήρες για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αρα, 160 μείον 20, 140.
Ωραία και το 160 πώς μας προέκυψε; Εξαιρετική ευκαιρία να σε πάμε στα μέσα της δεκαετίας του '80, όταν τα σύγχρονα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ήταν στο μυαλό ή στο όνειρο μιας χούφτας ανθρώπων, κυρίως Ευρωπαίων. Τον μαγικό εκείνο καιρό, που λες, ένας Γερμανός ερευνητός ονόματι Friedhelm Hillebrand άρχισε να χτυπάει σε τυχαία σειρά στη γραφομηχανή του γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης. Μετά μέτρησε τους χαρακτήρες κάθε αράδας και διαπίστωσε πως κατά μέσο όρο η γραμμή είχε 80 γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης, συμπεριλαμβανομένων και των κενών.
Ωραία, τότε γιατί δεν μείναμε με τα 80; Διότι η εμπειρική παρατήρηση, λέει η ιστορία μας είχε δείξει πως την εποχή που οι άνθρωποι ταχυδρομούσαν μανιωδώς καρτ-ποστάλ από τις διακοπές τους, το πολύ να έγραφαν δυο αράδες. Λογικό. Δεν θες να είσαι τηλεγραφικός αφού μπαίνεις στον κόπο να στείλεις μια κάρτα, αλλά δεν θα γράψεις και την ιστορία των διακοπών σου, οπότε οι δυο γραμμές είναι ούτε λίγο ούτε πολύ.Είναι ικανοποιητικό.
Αρα, δυο γραμμές, 160 χαρακτήρες. Ελα ξανά στο παρόν τώρα.
Το twitter, λένε οι κακές οι γλώσσες, έχει ένα μικρό πρόβλημα τον τελευταίο καιρό, καθώς λόγω της επικείμενης εισαγωγής του στη χρηματαγορά αρχίζει να δέχεται πιέσεις από διάφορα καλόπαιδα (οι διαφημιστικές εταιρείες φέρονται να είναι στην πρώτη γραμμή της σχετικής προσπάθειας) να αφήσει τις σαχλαμάρες με τους 160, δηλαδή τους 140, χαρακτήρες.
Λογικά η απάντηση εδώ δεν θα μπορούσε παρά να είναι "άμα θέλετε περισσότερους χαρακτήρες να πάτε στο Facebook", αλλά ποιος ξέρει τώρα τι έχουν στο μυαλό τους οι επικεφαλής της εταιρείας.
Ακόμα και οι πολυλογάδες του deasy ωστόσο συμφωνούν πως οι 140 χαρακτήρες είναι μια χαρά. Εσύ;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Λόφος Κεραίας στο Γέρακα -μέχρι χθες περιουσία της ΕΡΤ- κινδυνεύει να πουληθεί σε ιδιώτες "για αξιοποίηση"
Γι' αυτό κάποιοι γείτονες του Λόφου αποφάσισαν να αντιδράσουν και μας καλούν την Κυριακή 13 του Οκτώβρη, ώρα 11.00 στο χώρο του Λόφου σε μια πρώτη συνάντηση/αντίδραση να απαιτήσουμε:
Να χαρακτηριστεί ο Λόφος δασικός και να μην πουληθεί στους ιδιώτες
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παλλήνης στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και συμμετέχει στη συγκέντρωση της Κυριακής.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, όλους τους γονείς του Δήμου μας, να στηρίξουν αυτή και όποια άλλη κίνηση χρειαστεί να γίνει για το σκοπό αυτό.
Στόχος μας να παραμείνει ο Λόφος Κεραίας και οι άλλοι ελεύθεροι χώροι της πόλης μας, πραγματικά ελεύθεροι, «πράσινοι» και προσβάσιμοι σε όλους τους κατοίκους
Παλλήνη 07-10-2013
Για το Δ.Σ.

Ο «ΑΓΩΓΟΣ ΦΙΛΙΑΣ» (ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η…ΕΛΛΑΔΑ) ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει.
Το μεγάλο παιχνίδι Τουρκίας, Κατάρ και ΗΠΑ, που προκάλεσε τα εκατοντάδας χιλιάδες θύματα του αιματηρού εμφύλιου στην Συρία.
Ο αγωγός φυσικού αερίου με την ονομασία «Ισλαμικός Αγωγός»,  η κατασκευή του οποίου είχε υπογραφεί στις 27 Ιουλίου 2011 μεταξύ των χωρών Ιράν, Ιράκ και Συρία, και ο οποίος προέβλεπε να διοχετεύει το ιρανικό φυσικό αέριο από το Assaloyeh του Ιράν προς Βαγδάτη, Δαμασκό, Βηρυτό, Κύπρο και στη συνέχεια στην Ελλάδα για να προεκταθεί στην δυτική Ευρώπη, είναι ο βασικός λόγος για την έκρηξη του εμφύλιου πολέμου στη Συρία. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται κατ αρχή από την πολύ γνωστή τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, «İnternethaber», η οποία επικαλείται σχετική αναφορά της ιστοσελίδας της Deutsche Welle, καθώς και εκπομπή σχετική με το θέμα του αραβόφωνου καναλιού Al Jazeera. Η προέκταση  του αγωγού αυτού, (ο οποίος από το Ιράν είχε ονομαστή χαρακτηριστικά, «Doştluk Boru Hattı», δηλαδή, «Αγωγός Φιλίας»), στην Ελλάδα, ήταν μια από τις βασικές αιτίες  για την απότομη και για πολλούς ανεξήγητη αλλαγή της στάσης τη Τουρκίας, η οποία μέχρι τότε ήταν στενή φίλη  χώρα της Συρίας και ο Ερντογάν αποκαλούσε τον Άσαντ «αδελφό» του σε κάθε ευκαιρία.
Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας έφερε τα πρώτα σύννεφα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας και ξαφνικά ο Ερντογάν άρχισε να γίνεται πολύ «ευαίσθητος» για τις