Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τι έλεγε ο Παλληνιώτης στον Γερακιώτη για την ανιστόρητη ιστορικά της ιστορικής επετείου του έπους 1940 - Παλλήνη Press

Τι έλεγε ο Παλληνιώτης στον Γερακιώτη για την ανιστόρητη ιστορικά της ιστορικής επετείου του έπους 1940 - Παλλήνη Press

Η ΔΗΜΑΡ ζητά την τιμωρία των έφεδρων "πρασινοσκούφηδων" για τα συνθήματα περί ναζί !!

Στη Βουλή ήρθε το θέμα των έφεδρων πρασινοσκούφηδων που φώναζαν συνθήματα κατά της Μέρκελ, κάνοντας αναφορές σε ναζί. 
"Όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί",φώναζαν και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έκαναν ερώτηση στη Βουλή.
Δείτε στο βίντεο του Αλ Τζαζίρα τι φώναζαν οι έφεδροι και διαβάστε την ερώτηση της ΔΗΜΑΡ

ΘΕΜΑ : Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την "παρέλαση" ένστολων στη λεωφόρο Αμαλίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Εθνικής Άμυνας
Β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Γ) Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ: «Ιδιότυπη παρέλαση ένστολων στην Πλατεία Συντάγματος»

Κύριοι Υπουργοί,

Στις 9 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της διαδήλωσης που έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος, ομάδα ένστολων προέβηκε σε ιδιότυπη παρέλαση στην οδό Αμαλίας, φωνάζοντας συνθήματα εθνικιστικού χαρακτήρα. Μέχρι τώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν οι συμμετέχοντες αποτελούν εν ενεργεία προσωπικό του Στρατού Ξηράς ή είναι απόστρατοι, ενώ ενδέχεται μεταξύ αυτών να βρίσκονται και απλοί πολίτες.


Η ιδιότυπη αυτή πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αφού θέτει υπό αμφισβήτηση την προσήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στους δημοκρατικούς θεσμούς, συμβάλλει στο γενικευμένο πλαίσιο ανομίας που επικρατεί στην χώρα, ενώ υποβαθμίζει τον ρόλο της ιεραρχίας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, αφού το γεγονός συνέβη εν αγνοία της Στρατιωτικής Ηγεσίας και του αντίστοιχου Υπουργείου.


Επιπλέον, τίθεται θέμα ποινικού αδικήματος εφόσον βάσει των σχετικών ρυθμίσεων περί «αντιποίησης στολής ή εμβλημάτων», ο στρατιωτικός που φέρει δημόσια στρατιωτική στολή, παράσημο ή άλλο διακριτικό σημείο βαθμού ή τίτλου χωρίς να έχει δικαίωμα γι’ αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Στην περίπτωση των μη εν ενεργεία στρατιωτικών και των πολιτών, επίσης υφίστανται ποινικές ευθύνες για αντιποίηση αρχής και στολής βάσει των άρθρων 175 και 176 του ποινικού κώδικα.
 


Επιπλέον προκύπτει και ζήτημα αναφορικά με την ετοιμότητα και βούληση δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Η παρέλαση ένστολων διεξήχθη σε χώρο με έντονη την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες ωστόσο δεν προέβησαν στη διερεύνηση της ταυτότητας των συμμετεχόντων και κατ’ επέκταση στη διάλυση της παρέλασης.


Κατόπιν των ανωτέρω,
 
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Πραγματοποιήθηκε έρευνα από το ΓΕΣ σχετικά με την ταυτοποίηση των συμμετεχόντων και τη σχέση τους με το στράτευμα;
2. Προτίθενται να προβούν στην αυστηρή, όσο και παραδειγματική, τιμωρία των συμμετεχόντων;
3. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ούτως ώστε να αποτρέψουν παρόμοιες ενέργειες;
4. Για ποιο λόγο αδράνησαν οι Αστυνομικές Αρχές και δεν παρεμβλήθηκαν στην παρέλαση; Θα διενεργηθεί έρευνα στο Σώμα αναφορικά με την ολιγωρία και θα υπάρξουν κυρώσεις για τους υπευθύνους;
5. Θα αναζητήσει η ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ευθύνες μεταξύ πολιτών για αντιποίηση αρχής και στολής, καθώς στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο με τους συμμετέχοντες;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μαρία Γιαννακάκη

Πάρις Μουτσινάς

Γιώργος Κυρίτσης

Βασίλης Οικονόμου

Νίκος Τσούκαλη
ς 
   
onalert

Ανέτε Γκρότ, Ευρωπαία Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: "Η Ελλάδα είναι η νέα Βαϊμάρη"


Συνέντευξη στην Αναστασία Γιάμαλη
"Αν η Γερμανία ήταν στην Ελλάδα, δεν θα υπήρχε Δουβλίνο II"

"Σοκαρισμένη" από την επίσκεψη στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και βουλευτής του κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς, Die Linke, Ανέτε Γκροτ. Η Αν. Γκροτ βρέθηκε στην Ελλάδα για τα εγκαίνια του ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, πήγε όμως και στην Αμυγδαλέζα μαζί με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών. Υπενθυμίζεται πως το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις της σχολής της αστυνομίας όπου παλιότερα είχαν φιλοξενηθεί σε λυόμενα αστυνομικοί που είχαν έλθει για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Το κέντρο στήθηκε ουσιαστικά με απόφαση, αστραπή στις αρχές Απριλίου, με εντολή του τότε υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, λίγες ημέρες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές. Ήταν τότε που η ατζέντα είχε μετακινηθεί προς τα δεξιά, με τη Νέα Δημοκρατία να σιγοντάρει με το σύνθημα "να επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας".

* Πείτε μου για την εμπειρία σας στην Αμυγδαλέζα, τι είδατε;
Πρόκειται για χώρο "επιθετικά" περιφραγμένο, δεν πρόκειται για φυσιολογικά περιφραγμένο χώρο έχει παντού αστυνομικούς, συγκεκριμένα 62 σε κάθε βάρδια. Μετά, υπάρχουν οι κρατούμενοι, οι οποίοι προέρχονται αποκλειστικά από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Εκεί βρίσκονται στοιβαγμένοι περίπου 1.000 άνθρωποι. Μίλησα με πολλούς που κρατούνται εκεί και μου είπαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι η έλλειψη επικοινωνίας, τους έχουν κατασχέσει τα κινητά τους τηλέφωνα και είναι αποκλεισμένοι από τον έξω κόσμο, δεν μπορούν να μιλήσουν ούτε με τους δικούς τους, ούτε με κάποιο δικηγόρο, ενώ δεν γνωρίζουν και πόσο καιρό θα μείνουν εκεί.
Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στερούνται βασικά είδη προσωπικής υγιεινής, δεν έχουν καν σαπούνι. Πολλοί από αυτούς έχουν αναπτύξει δερματικές ασθένειες. Είναι εντυπωσιακό, αλλά κάποιοι δεν είχαν καν ρούχα, κυκλοφορούσαν με ένα t-shirt και με τα εσώρουχα, κάποιος άλλος ήταν ξυπόλυτος. Τώρα που ο καιρός χειροτερεύει, πώς θα βγάλουν τον χειμώνα, χωρίς ζεστά ρούχα και κουβέρτες; Moυ είπαν και κάτι το οποίο με άφησε άφωνη, το 50% αυτών των ανθρώπων θέλουν να γυρίσουν στις χώρες τους διότι δεν αντέχουν αυτήν την κατάσταση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες η πρεσβεία του Μπαγκλαντές εξέδωσε ταξιδιωτικά έγγραφα -σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει συνήθως, όταν οι αρχές λένε πως δεν έχουν έγγραφα- αλλά δεν μπορεί κανείς να πληρώσει το εισιτήριό τους. Κανονικά, αυτό είναι υποχρέωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Μετανάστευσης, όταν όμως ήμουν πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, μου είπαν πως η ΔΟΜ δεν έχει χρήματα. Πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο αυτή η υπόθεση.
Η Σεσίλια Μάλμστρομ, επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων, ήταν εδώ στο φυλάκιο, περιμένω λοιπόν να δω την αναφορά της. Προσωπικά, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να στείλουμε αντιπροσωπεία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο για να ελέγξουν αν αυτά τα κέντρα φιλοξενίας είναι τελικά κέντρα κράτησης. Για να προετοιμαστούμε, χρειαζόμαστε πληροφορίες τόσο από την αναφορά της Μάλμστρομ όσο και από την αποστολή του European Refugee Fund όπου δίνει πολλά χρήματα γι' αυτόν τον σκοπό στην ελληνική κυβέρνηση, τα οποία όμως δεν χρησιμοποιούνται εκεί.

* Οι συνθήκες κράτησης θεωρείτε πως είναι νόμιμες με βάση τα στάνταρ της Ε.Ε.;

Σίγουρα όχι. Όμως το ίδιο ισχύει και για κάποια γερμανικά κέντρα φιλοξενίας - κυρίως αυτά όπου φιλοξενούνται ανήλικοι πριν απελαθούν. Από το Συμβούλιο της Ευρώπης έχουν επικρίνει πολλάκις την ελληνική κυβέρνηση για τις πρακτικές της, που είναι γνωστές όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε οργανισμούς που ασχολούνται με ζητήματα μετανάστευσης. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο είναι αυτό που μου κατήγγειλαν, πως σπρώχνουν κόσμο στο ποτάμι του Έβρου, αυτό είναι φόνος. Υπάρχουν καταγγελίες για κόσμο που πνίγεται στα ρεύματα του Έβρου, πρόκειται για έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, πρόκειται για φόνο. Όλα αυτά θα τα ελέγξουμε ενδελεχώς.

* Χιλιάδες άνθρωποι αποκλείονται στην Ελλάδα, ενώ θέλουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ποια είναι η λύση. Μήπως οι συμφωνίες τύπου Δουβλίνο II μετατρέπουν την Ελλάδα σε φυλακή;
Αναμφίβολα. Πάντα λέω πως αν η Γερμανία βρισκόταν γεωγραφικά εκεί που είναι η Ελλάδα, το Δουβλίνο θα είχε καταργηθεί πολλά χρόνια πριν. Είναι σαφές πως η Ελλάδα δέχεται κύματα μεταναστών λόγω της θέσης της. Δέχεστε τους περισσότερους που περνούν στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης ή από τα τουρκικά σύνορα. Συνεπώς, πρόκειται για εξαιρετικά άδικη κατανομή μεταναστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο, που ο αριθμός αιτήσεων ασύλου στη Γερμανία έχει μειωθεί σημαντικά. Οι μετανάστες βρίσκονται ή εδώ ή στην Ιταλία.
Η μόνη λύση για το μεταναστευτικό μπορεί να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το συζητάμε συνεχώς στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ζητώ και προσωπικά συγγνώμη για την κυβέρνηση της χώρας μου, που υπεραμύνεται και θέλει να κρατήσει το Δουβλίνο II. Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν θέλει άλλους μετανάστες διότι έχει ήδη αρκετούς. Δεν πρόκειται για σκουπίδια. Όταν η χώρα μας είναι απο τις πλουσιότερες του κόσμου, πρέπει να είναι προετοιμασμένη να φιλοξενήσει και κάμποσες χιλιάδες προσφύγων.

* Η κυβέρνηση πριν τις εκλογές υιοθέτησε την ατζέντα της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, μιλούσε για εισβολείς και για την ανάγκη "να επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας". Υπάρχει ανάλογη ρητορική στη Γερμανία;
Σαφέστατα, έχουμε αρκετούς νεοναζί και στη Γερμανία, βέβαια δεν τους έχουμε δώσει έδρες στο Κοινοβούλιο. Τους έχουμε δώσει όμως έδρες σε τοπικό επίπεδο, πράγμα που με ανησυχεί ιδιαίτερα όπως με ανησυχεί και η άνοδος της Ακροδεξιάς, όπου και να σημειώνεται, είτε είναι στην Ελλάδα είτε στη Γερμανία είτε στην Ουγγαρία που κυβερνάται από μια υπερδεξιά κυβέρνηση. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ατζέντα έχει επίσης μετατοπιστεί.
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις ελευθερίες μας και τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αρχές μας, τότε θα πρέπει να αποβάλουμε την Ουγγαρία από την Ε.Ε. Η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει συνθήκες, καλά θα κάνει να τις εφαρμόσει, όπως αυτήν της Γενεύης. Σε περιόδους που η φτώχεια αυξάνεται, ο κόσμος ψάχνει απεγνωσμένα για αποδιοπομπαίο τράγο, συνέβη και στην αρχές του '30, ο κόσμος χρειαζόταν να κατηγορήσει κάποιον για τη δυστυχία του. Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς, στη συνάντησή μας με τον Αλέξη Τσίπρα τόνισα την αναγκαιότητα να παλέψουμε με κάθε μέσο τον φασισμό. Τώρα επιτίθενται στην πιο ευάλωτη μερίδα του πληθυσμού, στους μετανάστες, αύριο θα επιτίθενται στους διαφορετικούς, μετά στους αριστερούς, τους κομμουνιστές κ.ο.κ. Πρέπει να μορφώσουμε τον κόσμο, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παγιδευτούν στην εθνικιστική ρητορική πως "μας κλέβουν τις δουλειές και το φαγητό".

* Είναι η Ελλάδα η νέα Βαϊμάρη;

Φοβάμαι πως ναι. Ανησυχώ και φοβάμαι. Κάποιος μου είπε Ότι ζούμε σε προ-πολεμική περίοδο. Με τη φτώχεια να αυξάνεται, με τον χειμώνα να έρχεται και τον κόσμο να μην έχει λεφτά για πετρέλαιο, τα πράγματα μόνο χειρότερα θα γίνουν. Ήμουν στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες και επισκέφθηκα ένα αγρόκτημα, εκεί η κυρία μου είπε πως δεν έχει μείνει δέντρο στην περιοχή γιατί ο κόσμος τα κόβει για να ζεσταθεί. Δεν τα ξέρουμε αυτά στη Γερμανία. Κάτι πρέπει να γίνει και να γίνει άμεσα.

Τα «λάθη» του ΚΚΕ



Πηγή: www.avgi.gr
Του Μάνου Ιωαννίδη

Ενοχλήθηκε ο Μ. Μαΐλης για όσα έγραψαν ο Μ. Γλέζος και ο Σπ. Ασδραχάς προλογίζοντας την επανέκδοση από την "Αυγή" της μπροσούρας του Δ. Γλυνού "Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ" και θέλοντας να δικαιολογήσει τη σημερινή άρνηση του ΚΚΕ στις προτάσεις για τη δημιουργία ενός μετώπου, ανάλογου με το ΕΑΜ (ίσως και της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική συνεργασία) επαναφέρει στο προσκήνιο με ένα κατεβατό του στο "Ριζοσπάστη" (7.10.12), τη θεωρία των λαθών της ηγεσίας του ΚΚΕ στον Λίβανο και στην Καζέρτα (πελώρια στρατηγικής σημασίας λάθη... που αφόπλισαν το κίνημα, όπως τα χαρακτηρίζει), όπου στον βωμό της εθνικής ενότητας, το ΚΚΕ θυσίασε τον επαναστατικό προσανατολισμό που έπρεπε να έχει, με αποτέλεσμα να χάσει την εξουσία. Όμως τον Δεκέμβρη 1944, τη Βάρκιζα και τον Εμφύλιο τα παρέρχεται, ίσως γιατί δεν τα θεωρεί "λάθος"!


Ωστόσο, αν ο Μ. Μαΐλης, συνέδεε αυτά τα γεγονότα μεταξύ τους (Λίβανος - Καζέρτα - Δεκέμβρης 1944 - Βάρκιζα - Εμφύλιος) και θυμόταν - γιατί το γνωρίζει - το πόσες φορές είπαν ή ομολόγησαν, πού, πότε και σε ποιους, οι τοτινοί ηγέτες του ΚΚΕ, ότι το κόμμα τους "εκτέλεσε στο ακέραιο το διεθνιστικό του καθήκον", ενεργώντας όπως ενήργησε, θα ήταν υποχρεωμένος σήμερα να μας πει ότι πράγματι η εξουσία χάθηκε τότε από "λάθη". Λάθη όμως, εντός εισαγωγικών, που έφτασαν μέχρι τη θυσία του επαναστατικού προσανατολισμού του χάριν του διεθνιστικού του καθήκοντος.
   

Αν και τούτο, του ξεφεύγει ξώπετσα, όταν λέγει ότι "Η πάλη του ΚΚΕ κατά τη δεκαετία 1940-49, με τον ένοπλο αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τον Δεκέμβρη του 1944 και τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (1946-49), αποτελεί τη μεγαλύτερη προσφορά του κόμματός μας στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς και τη μεγαλύτερη συμβολή του στη δράση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος κατά τον 20ό αιώνα". Γιατί, συμβολή στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα είναι όχι μόνο η ενεργητική δράση και πάλη, αλλά και η υποταγή στο διεθνιστικό συμφέρον και καθήκον, που οδηγούν σε συμβιβασμούς στο εθνικό επίπεδο. Καλή ώρα, σαν τη δική μας, την ελληνική περίπτωση, όπου το διεθνιστικό καθήκον του ΚΚΕ κατά την τοτινή χρονική συγκυρία, δεν ήταν άλλο από την προστασία της ΕΣΣΔ, σαν κοιτίδας- μητέρας - πατρίδας του κομμουνισμού που είχε υποστεί και υφίστατο από τον συνεχιζόμενο πόλεμο τρομερές καταστροφές, οι οποίες επέβαλλαν το αδιατάρακτο στις σχέσεις της με τους συμμάχους - και τότε και μετά τη λήξη του πολέμου -μέχρις ότου καταφέρει να ανορθωθεί από αυτές, πριν επέλθει ο διαφαινόμενος κίνδυνος της αναπόφευκτης σύγκρουσής της με αυτούς (η οποία τελικά δεν έφθασε μέχρι τον πόλεμο, αλλά μέχρι το Σιδηρούν Παραπέτασμα, τον ψυχρό πόλεμο, τους ατομικούς εξοπλισμούς και τις περιφερειακές συγκρούσεις).


Διεθνιστικό καθήκον που είχε όχι μόνο διαγνωσθεί από την ηγεσία μας με τη "βοήθεια" και του Γρηγκόρι Ποπώφ (που έφτασε εσπευσμένως στα βουνά μας ευθύς αμέσως μόλις προγραμματίστηκε η εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας μας με την ίδρυση της ΠΕΕΑ και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου), αλλά και επιβραβεύτηκε από τον πρώτο σύμβουλο της Σοβιετικής Πρεσβείας του Καΐρου προς τον Π. Ρούσσο (όταν ζητήθηκε τότε η γνώμη της σοβιετικής κυβέρνησης, την οποία του διαβίβασε... σαν δήθεν προσωπική γνώμη του πρεσβευτή) ότι η συμφωνία του Λιβάνου ανταποκρίνεται στη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων, ότι η στάση της αντιπροσωπείας μας στον Λίβανο ήταν σωστή και ότι πρέπει να μπούμε στην κυβέρνηση της εθνικής ενότητας!


Κι αυτά όλα γιατί ήδη από τον Μάη 1944, μεταξύ του υπουργού των Εξωτερικών της Αγγλίας Ήντεν και του σοβιετικού πρεσβευτή στο Λονδίνο, είχε στρωθεί το χαλί της περιβόητης συμφωνίας της Μόσχας για τους Τσώρτσιλ και Στάλιν (10.10.44) για τα ποσοστά της επιρροής τους στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

"Λάθη" λοιπόν που έγιναν με τη σφραγίδα και της σοβιετικής κυβέρνησης, του υπάρχοντος τότε μοναδικού Διεθνιστικού Κέντρου (αφού από τον Μάη 1943 είχε διαλυθεί η Γ' Κομμουνιστική Διεθνής), ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε "τα καλά παιδιά" του Διεθνούς κομμουνιστικού Κινήματος, αναμένοντας μια άλλη ευκαιρία, που φυσικά ποτέ δεν ήλθε. Ή εκβιάζοντάς την τον Δεκέμβρη 1944, ρίχνοντας μερικές τουφεκιές με τον εφεδρικό ΕΛΑΣ της Αθήνας (άντε και με μερικά τμήματα του βουνού) και αρχιστράτηγο τον... Γ. Σιάντο και, στη συνέχεια, με τον Εμφύλιο, που έδωσαν όμως την ευκαιρία στη δοσίλογη Δεξιά να εδραιώσει οριστικά το καθεστώς της με τη φωτιά και το σίδερο.

Επιστολή Καθηγήτριας στο Harvard: Απολύστε τον Παπανδρέου!


«Προσβάλλει τη φήμη σας. Είναι προδότης και καταζητούμενος στην Ελλάδα!»
Σαν ταύρος εν υαλοπωλείο «κατακεραύνωσε» τον αγαπημένο μαςΓιωργάκη...
Έντονη και γεμάτη επιχειρήματα η αντίδραση της κας Βασιλικής Αρονιάδου, Ελληνίδας καθηγήτριας στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, προς τον υπεύθυνο του Harvard, σχετικά με τα «μαθήματα» του ΓΑΠ, στο εν λόγω πανεπιστήμιο.
Διαβάστε την επιστολή της οργισμένης καθηγήτριας:
"Αγαπητέ κ. Trey Grayson,
διευθυντή του Ινστιτούτου Harvard School of Politics,
Από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, έχω πληροφορηθεί ότι οι υπότροφοι και η ομάδα Σπουδών του Προγράμματος έχει οργανώσει μια σειρά από σεμινάρια / συζητήσεις, με τίτλο «Επανασχεδιασμός της Ευρώπης», όπου θα παρουσιαστεί και υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου (http://www.iop.harvard .edu / επανασχεδιασμό-europe-led-george-Παπανδρέου).
Παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, καθώς και για τους ελληνοαμερικανούς οι οποίοι, με απελπισία και αγανάκτηση παρακολουθούν την Ελλάδα να πνίγεται και δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καταζητούμενος. Ένας άνθρωπος που θα πρέπει να διερευνηθεί για προδοσία, ένας άνθρωπος που, ηθελημένα ή αθέλητα (δυστυχώς υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία για το πρώτο) φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πτώση της Ελλάδας και για τις συνέπειες για τον ελληνικό λαό, που κυμαίνονται από το κλείσιμο των επιχειρήσεών, να χάνουν τις δουλειές τους να καταλήγουν άστεγοι ή να αυτοκτονούν. Είναι ακατάλληλο για διάσημο ινστιτούτο σαν το δικό σας, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να καλέσετε τον Γιώργο Παπανδρέου να προσφέρει τις ιδέες του σχετικά με την «κρίση χρέους», «λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα", "η λιτότητα θα κάνει τις οικονομίες μας ανταγωνιστικές;" κλπ. Είναι αυτός, αρμόδιος να μιλήσει για λιτότητα και τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα μιας χώρας; Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως "σοσιαλιστή", αμφιβάλλω ότι θα υποστηρίξει τα μέτρα λιτότητας ως μέσο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μιας χώρας. Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς αυτό που έσυρε την Ελλάδα σε. Βλέπετε την υποκρισία εδώ; Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία «επιτεύγματα» του, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ένα κατάλληλο πρόσωπο "για να εμπνεύσει τους μαθητές να εξετάσουν τη σταδιοδρομία στην πολιτική και δημόσια υπηρεσία», η οποία είναι η αποστολή του Ινστιτούτου σας;
Καταλαβαίνετε ότι αυτό το άτομο καλείται να οδηγήσει μια ομάδα μελέτης στο ίδρυμά σας (μια πρόσκληση που τιμά τον Γ. Παπανδρέου και δηλώνει ότι έχετε μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν και τις απόψεις του), είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο για τον ελληνικό λαό;
Παρακαλώ μην επιτρέψετε σε αυτά τα σεμινάρια για να συνεχιστούν. Ακυρώστε αυτά τα σεμινάρια με βάση το ότι θα λάβετε πολλές καταγγελίες από Έλληνες, και το αναγνωρισμένου κύρους Ινστιτούτο σας δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να οργανώσει και να χρηματοδοτήσει προγράμματα υπό αμφισβητήσιμη.
Σας ευχαριστώ,
Βασιλική Aroniadou-Anderjaska, Ph.D.
Έρευνα Αναπληρωτής Καθηγητής
Τμήμα Ανατομίας, Φυσιολογίας και Γενετικής και Τμήμα Ψυχιατρικής"
Το πρωτότυπο στα Αγγλικά, κείμενο:
Dear Mr. Trey Grayson, Director of Harvard School Institute of Politics,
From the Website of the Institute, I was informed that the Fellows and Study group Program has organized a series of seminars /discussions, titled "Redesigning Europe", to be presented and led by George Papandreou ( http://www.iop.harvard.edu/redesigning-europe-led-george-papandreou ). Please understand that for the majority of Greeks who live in Greece and experience the hardships, as well as for Greek Americans who, in desperation and indignation are watching Greece drowning and do not know how to help, GEORGE PAPANDREOU IS A WANTED MAN. A man who should be investigated for treason, a man who, intentionally or unintentionally (unfortunately there is a lot of evidence for the former) bears the greatest responsibility for Greece's downfall and for the consequences on the Greek people, which range from closing their businesses and losing their jobs to ending up homeless or committing suicide. It is inappropriate for your prestigious institute, at these crucial times, to invite George Papandreou to offer his insights regarding "sovereign debt crisis", "solutions to global problems", "Will austerity make our economies competitive?" etc. Is he, seriously, the authority to talk about austerity and the impact on a country's competitiveness? Presenting himself as a "socialist", I doubt that he will advocate austerity measures as a means to increase a country's competitiveness. Yet, this is exactly what he dragged Greece into.
Do you see the hypocrisy here? Considering his recent "achievements", is George Papandreou a suitable person "to inspire students to consider careers in politics and public service", which is the mission of your Institute?
Do you understand that inviting this individual to lead a study group in your institution (an invitation that honors G. Papandreou and indicates that you hold high respect for him and his views) is a slap in the face for the Greek people?
Please do not allow these seminars to continue. Cancel these seminars on the basis that you received many complaints from Greeks, and your prestigious Institute cannot afford to organize and sponsor questionable programs.
Thank you,
Vassiliki Aroniadou-Anderjaska, Ph.D.
Research Associate Professor
Dept. of Anatomy, Physiology, and Genetics and Dept. of Psychiatry,
F. Edward Hébert School of Medicine
USUHS / HJF
4301 Jones Bridge Road,
Bethesda, MD 20814

Τα θολά νερά των επιχειρήσεων Αλαφούζου (Unfollow)

Τα θολά νερά των επιχειρήσεων Αλαφούζου (Unfollow)

«Ποιος είναι, λοιπόν, πατριώτης;»


«Ποιος είναι, λοιπόν, πατριώτης;»


Η μεν «ΦΑΓΕ» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακομίζει στο Λουξεμβούργο.
Η δε «Coca Cola – 3Ε» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακομίζει στην Ελβετία.
*
Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το λόγο του Αρη Βελουχιώτη στη Λαμία, στις 29 Οκτώβρη 1944:
*
«(…) Μας κατηγορούν ότι είμαστε όλοι κομμουνιστές και ισχυρίζονται ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ είναι σκεπασμένες κομμουνιστικές οργανώσεις. Μα αυτή η κατηγορία μπορεί ν’ αποτελέσει ντροπή ή έπαινο; (…)
*
Μας κατηγορούν ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει.
Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;
Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ’ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι’ αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο που διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας.
Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει όπου βρει κέρδη, δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιά τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;
(…)
Να λοιπόν, ποιος είναι ο πατριωτισμός τους!
Αυτός φτάνει μέχρι το σημείο που δεν θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα (…)».
Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Θα ζήσετε 3 μήνες κολασμένους -Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο.... Θα χυθεί αίμα στην Αθήνα.


O Tim  κάτω από το εφηβικό χαμόγελο κρύβει έναν πολύ σκληρό και πειθαρχημένο χαρακτήρα.  Όταν γκρεμίζονταν  η Lehman Brothers ο  Geithner, ήταν από εκείνους που έβαλαν πλάτη για να σωθεί το οικοδόμημα των ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον οφείλεις να το γνωρίζεις...

Στο living room  του σπιτιού του Έλληνα υπουργού οι δύο άνδρες μιλούσαν χαμηλόφωνα, με τα κινητά αφημένα στο τραπέζι του κήπου. Οι μπαταρίες τους είχαν αφαιρεθεί.


Στην είσοδο, Έλληνες και Αμερικανοί συνοδοί ασφάλειας έκαναν έναν μορφασμό δυσφορίας  κάθε φορά που τα φώτα διερχόμενου αυτοκινήτου έπεφταν πάνω τους και καθώς ο οδηγός περνούσε από μπροστά τους τον παρατηρούσαν εξονυχιστικά.

Ο Αμερικανός επισκέπτης είχε φτάσει αργά το απόγευμα από την Ουάσιγκτον και ο Έλληνας συνομιλητής του ήταν ο πρώτος στην λίστα των 7 που έπρεπε να συναντήσει. Παλιά καραβάνα της αμερικάνικης διπλωματίας, γνώριζε την Αθήνα καλύτερα από το μενού των McDonald's, εδώ όπου συνήθιζε να γευματίζει καταναλώνοντας 1,5  λίτρο κόκα κόλας.  Στο πρόσωπο ήταν φτυστός ο παλιός ηθοποιός Τζακ Πάλανς-αυτό ήταν το παρατσούκλι του-λίγο πιο κοντός από τον διάσημο σταρ και με μια κοιλιά Έλληνα ταβερνιάρη στην Αστόρια.

 Το αντίθετο από τον τρελαμένο με τα σπορ Τim, ο οποίος ακόμη κι όταν κατέρρεε η  Lehman  φορούσε το σορτσάκι του και έτρεχε σαν παλαβός στους δρόμους της Ουάσιγκτον. Στον «Τζακ» δεν άρεσαν τα σπορ που απαιτούσαν φυσική κόπωση. 

Μπορούσε όμως να αντέξει τρία μερόνυχτα ξύπνιος ώσπου ο συνομιλητής του να υποταχθεί ολοκληρωτικά στο έλεός του.


Ο Τζακ βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον χειμώνα του 1975, έφηβος ακόμη, όταν η «17 Νοέμβρη» είχε εκτελέσει τον Ρίτσαρντ Γουελς. Η οικογένειά του και η οικογένεια του σταθμάρχη Γουέλς μοιραζόντουσαν τα καλοκαίρια τα διπλανά εξοχικά σε συγκρότημα του Long Island  και ο Τζακ ήταν φίλος με την κόρη του Μόλυ.

Στην Αθήνα ο Τζακ είχε κάποιους πολύ καλούς φίλους, δυο τρεις παλιές οικογένειες επιχειρηματιών, οι οποίες είχαν μεσουρανήσει στην κοινωνική ζωή της πόλης στη δεκαετία του 1970. Στη συνέχεια, τρομαγμένες από την επέλαση του νεοπλουτισμού και τα κουμπούρια που είχαν πάρει φωτιά, κράτησαν χαμηλούς τόνους κλείνοντας ακόμη και τις επιχειρήσεις τους. 


Μιλώντας μαζί τους ο Αμερικανός είχε όλο το παζλ της εγχώριας πολιτικής ζωής.  Όσο για τους αριθμούς οι οποίοι συχνά αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα ο Τζάκ τους είχε όλους. Τις δύο προηγούμενες φορές βρέθηκε στην Αθήνα σαν μέλος της αποστολής που συνόδευε τα στελέχη της νομικής φίρμας  Debevoice & Plimpton  αλλά και της BlackRock που ακολούθησε.

Οι αριθμοί που είχε ο Τζακ στην κατοχή του ήταν τα ποσά με τα οποία είχαν λαδωθεί από την  Siemens οι συγκεκριμένοι (πολλοί) Έλληνες πολιτικοί. Ήταν επίσης τα ποσά που είχαν βγάλει στο εξωτερικό πολιτικοί, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες  τα τελευταία χρόνια-κάπου κοντά στα 70 δις. Από σε στιγμή θα έφτανε στα χέρια του και η λίστα με τις offshore που είχαν στήσει σε 47 χώρες του κόσμου «επιφανείς» συμπολίτες μας.

Οι γνώσεις του Τζακ δεν επέτρεπαν στον συνομιλητή του να ψελλίσει καν λέξεις όπως ηθική, πατρίδα, ιδανικά.

-Είστε ένα μάτσο σκατά, γαμιόληδες, πουλάτε και την μάνα σας,  φτάσατε ως εδώ ληστεύοντας τους προγόνους σας και λεηλατώντας το μέλλον των παιδιών σας...
Το στόμα του ξερνούσε ακατάπαυστα μπινελίκια για την σκατοφάρα των Ελλήνων.
Αφού ο υπουργός άκουσε όλο το πρελούδιο ο Αμερικανός μπήκε στο ψητό:

O Tim  και ο Barack  πιστεύουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα δει την Άνοιξη. Θα ζήσετε 3 μήνες κολασμένους -Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο- με τον κόσμο στους δρόμους και με νεκρούς.  Θα χυθεί αίμα στην Αθήνα. 

Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και το περιβάλλον θα είναι τόσο εκρηκτικό που δεν θα τολμάτε να οδηγηθείτε σε εκλογές. Αλλά ακόμη κι αν παίξετε, μετά από τόσο αίμα, το χαρτί των εκλογών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο νικητής, δεν θα αντέξει πάνω από δύο μήνες. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να επιλέξω τον κορμό της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας-έτσι θα ονομαστεί-η οποία θα αναλάβει τον Ιούλιο του 2013.

Θέλω να είσαι μέσα στους 7. Για τον ρόλο σου και την θέση σου θα τα πούμε στο επόμενο ταξίδι μου. Το υπολογίζω στα μέσα του Φεβρουαρίου κι ενώ στην Αθήνα θα κηδεύετε τους νεκρούς από την εξέγερση. 
 
Τότε αναγκαστικά θα βγουν από το καβούκι τους κάποιοι δικοί σας που σήμερα λουφάζουν. Ως τότε, αφού μιλήσω με όλους σας, θέλω να σχηματισθεί μια άτυπη «Κυβέρνηση του Βουνού», όπως είχατε στον εμφύλιο και να έχετετακτικές συναντήσεις παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις για να μην διαρρεύουν ονόματα και καεί το εγχείρημα. 

 Είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσετε τον εμφύλιο και τον διαμελισμό. Οι Τούρκοι καραδοκούν σαν κοράκια για να κερδίσουν την μισή Θράκη και το μισό Αιγαίο στα Διεθνή Δικαστήρια. Αυτή τη φορά δεν θα χρειασθεί να ρίξουν ούτε μια σφαίρα. Τόσο μαλάκες είστε...
.Θεωρείς ξοφλημένη την κυβέρνησή Σαμαρά;, τόλμησε να ρωτήσει ο Έλληνας υπουργός.

-Σκατά. Είναι κιόλας νεκρή...

. Τζακ, εγώ είμαι μέσα...Θα κάνω ότι μου πεις...
 

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr 

cocktailnews.blogspot.gr


Read more: http://www.staparaskinia.gr/2012/09/3_20.html#ixzz29B0TNW7W

Δωροδοκίες πολυεθνικών εταιριών στην Ελλάδα

Biznews

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, "στοιχεία που είχαν ως αποδέκτη τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε το Υπουργείο στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. 

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε πρόστιμα 350 εκ. δολαρίων που επέβαλαν οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια σε πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Πρόκειται για εταιρείες που δωροδοκούσαν προκειμένου να προωθήσουν σε οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου τα προϊόντα τους, φαρμακευτικά, ορθοπεδικά, ιατρικές συσκευές, αυτοκινητοβιομηχανίας και τηλεπικοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά αυτά επιβλήθηκαν κατ’ ελάχιστον, λαμβανομένου υπόψη ότι είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού αφού οι μητρικές εταιρείες δέχθηκαν ότι διαπράχθηκε το αδίκημα της δωροδοκίας στην Ελλάδα και ακόμη τους επεβλήθη επιτήρηση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια στο εξής.

Κατά την εκδίκαση αυτών των υποθέσεων μεταξύ άλλων αποκαλύφθηκε ότι κατέβαλαν στους Ελληνες μεσάζοντες εκατομμύρια δολάρια σε εικονικές εταιρείες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δρούσαν και για λογαριασμό άλλων χωρών όπως των Σκοπίων όπου καταβλήθηκε σε ένα μεσάζοντα το ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων συγκεκριμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Οι αποστολείς αυτών των καταγγελιών που επικαλούνται τις αποφάσεις των δικαστηρίων των ΗΠΑ, που έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά κατ’ επέκταση και όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, θέλουν να πληροφορηθούν, ποιοι συμμετείχαν στα κυκλώματα ως μεσάζοντες, ποιοι οι τελικοί αποδέκτες, πόσα χρήματα καταχράστηκαν, ποια τα ποσά που ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο. 

Ακόμη σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι δικαστικές αρχές της χώρας μας που είχαν ενημερωθεί από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, ή σε ποιες προτίθενται να προβούν για την καταβολή στο ελληνικό δημόσιο των ποσών που καταχράστηκαν, ποιες ποινικές κυρώσεις αλλά και διοικητικές επεβλήθησαν για όσους κατείχαν θέσεις του δημοσίου".

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ελλάδα-Γερμανία:Ποιος χρωστάει σε ποιον (1) Η διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο το 1953


2012-10-02_01_Toussaint3Από το 2010, στις ισχυρότερες χώρες της ζώνης του ευρώ, οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες, με την υποστήριξη και των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκθειάζουν με πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) την δήθεν γενναιοδωρία τους προς τον ελληνικό λαό και τις άλλες ευάλωτες χώρες στη ζώνη του ευρώ.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αποκαλούν  «σχέδιο διάσωσης» μια σειρά μέτρων που βουλιάζουν ακόμη περισσότερο τις οικονομίες των χωρών που τα δέχονται και τις οδηγούν σε  μια άνευ προηγουμένου κοινωνική οπισθοδρόμηση, επιστρέφοντας 65 χρόνια πριν. 
Το σχέδιο μείωσης του χρέους της Ελλάδος  που υιοθετήθηκε το Μάρτιο 2012 και που προβλέπει τη μείωση των οφειλών της Ελλάδας στις ιδιωτικές τράπεζες κατά 50%, ήταν μια απάτη (1) αφού αυτές οι απαιτήσεις είχαν ήδη χάσει το 65 με 75% της αξίας τους στη δευτερογενή αγορά. Η μείωση των χρεών των ιδιωτικών τραπεζών αντισταθμίστηκε με την αύξηση του δημόσιου χρέους στα χέρια της Τρόικας και οδηγεί σε νέα μέτρα πρωτοφανούς βαρβαρότητας και αδικίας. 

Αυτή η συμφωνία μείωσης του χρέους, που στόχο έχει να αλυσοδέσει τον ελληνικό λαό σε μόνιμη λιτότητα, αποτελεί προσβολή και απειλή για όλους τους λαούς της Ευρώπης και αλλού. 

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες μελετών του ΔΝΤ, το 2013, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιπροσωπεύσει το 164% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, που σημαίνει ότι η μείωση που ανακοινώθηκε το Μάρτιο του 2012 δεν θα οδηγήσει σε πραγματική ανακούφιση του βάρους που ταλανίζει τον ελληνικό λαό. 
Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας σε επίσκεψη του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 τόνισε την ανάγκη για μια πραγματική πρωτοβουλία για τη μείωση του ελληνικού χρέους και αναφέρθηκε στην ακύρωση ενός μεγάλου μέρους του γερμανικού χρέους στο πλαίσιο της συμφωνίας του Λονδίνου του Φεβρουαρίου 1953. 

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτή τη συμφωνία.

Η συμφωνία του Λονδίνου του 1953 για το γερμανικό χρέος


Η ριζική μείωση του χρέους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ) και η ταχεία ανοικοδόμηση της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν δυνατόν, χάρη στην πολιτική βούληση των πιστωτών της, ήτοι των Ηνωμένων Πολιτειών και των βασικών δυτικών συμμάχων τους (Βρετανία, Γαλλία). 
Τον Οκτώβριο του 1950, οι τρεις σύμμαχοι διατύπωσαν ένα σχέδιο στο οποίο η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνωρίζει την ύπαρξη των χρεών στις περιόδους πριν και μετά τον πόλεμο. 
Οι σύμμαχοι σε κοινή δήλωση που επισύναψαν, ανέφεραν ότι «οι τρεις χώρες συμφώνησαν σε  έναν κατάλληλο διακανονισμό των απαιτήσεων προς τη Γερμανία, ούτως ώστε να μην αποσταθεροποιηθεί η χρηματοοικονομική κατάσταση της οικονομίας της μέσω ανεπιθύμητων συνεπειών ούτε να επηρεαστούν υπερβολικά τα πιθανά αποθέματα συναλλάγματος.  
Οι τρεις χώρες ήταν πεπεισμένες ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση συμμερίζεται τη θέση τους και η αποκατάσταση της γερμανικής πίστωσης υπόκειται σε κατάλληλη διευθέτηση του γερμανικού χρέους που εξασφάλιζε σε όλους τους συμμετέχοντες μια δίκαιη διαπραγμάτευση, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά προβλήματα της Γερμανίας» (2).

Το διεκδικούμενο χρέος της Γερμανίας πριν από τον πόλεμο ανερχόταν σε 22,6 δισεκατομμύρια μάρκα με εκτοκισμό. Το χρέος μετά τον πόλεμο εκτιμήθηκε σε 16,2 δισ. μάρκα. 
Στη διάρκεια της συμφωνίας του Λονδίνου στις 27 Φεβρουαρίου 1953 (3) τα ποσά μειώθηκαν σε 7,500 δισ. μάρκα για την πρώτη περίοδο και σε 7 δισ. μάρκα για τη δεύτερη (4). Σε ποσοστό, αυτό αντιπροσωπεύει μείωση κατά 62,6%.

Επιπλέον, η συμφωνία προέβλεπε τη δυνατότητα αναστολής των πληρωμών για να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι, αν συνέβαινε μια ουσιαστική αλλαγή που περιόριζε τη διαθεσιμότητα των πόρων (5).
Για να διασφαλιστεί ότι η οικονομία της Δυτικής Γερμανίας έμπαινε πραγματικά σε επανεκκίνηση ώστε να αποτελεί ένα κεντρικό και σταθερό στοιχείο στο ατλαντικό μπλοκ ενώπιο του ανατολικού μπλοκ, οι Σύμμαχοι πιστωτές έκαναν πολύ σημαντικές παραχωρήσεις προς τις χρεωκοπημένες γερμανικές αρχές και εταιρείες που υπερβαίνουν κατά πολύ μια απλή μείωση του χρέους. 
Ξεκίνησαν με την αρχή ότι η Γερμανία θα έπρεπε να ήταν σε θέση να αποπληρώσει, διατηρώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο ανάπτυξης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού. Αποπληρωμή χωρίς να φτωχαίνει. 

Για το σκοπό αυτό, οι πιστωτές δέχτηκαν:
1. ότι η Γερμανία θα πλήρωνε είτε στο εθνικό της νόμισμα, το μάρκο, είτε σε σκληρό νόμισμα (δολάρια, ελβετικά φράγκα, λίρες...).  
2. ενώ στις αρχές του 1950, η χώρα εξακολουθούσε να έχει αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο (η αξία των εισαγωγών ξεπερνούσε εκείνη των εξαγωγών), οι πιστώτριες δυνάμεις  δέχτηκαν ότι η Γερμανία θα μπορούσε να μειώσει τις εισαγωγές της και να παράγει δικά της προϊόντα, αντί να τα εισάγει. Συνεπώς,  επιτρέποντας στη Γερμανία να αντικαταστήσει τις εισαγωγές αγαθών με δική της παραγωγή, οι πιστωτές συμφωνούσαν να μειώσουν τις εξαγωγές τους προς αυτή. Με το 41% των γερμανικών εισαγωγών από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την περίοδο 1950-51 και με το μερίδιο των άλλων πιστωτριών χωρών που συμμετείχαν στη διάσκεψη (Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία και Ελβετία), το σύνολο ανήλθε στο  66%. 
3. Τρίτον, οι πιστωτές επέτρεψαν στη Γερμανία να πωλεί τα προϊόντα της στο εξωτερικό, για να επιτύχει ένα θετικό εμπορικό ισοζύγιο. 

Αυτά τα στοιχεία συγκεντρώνονται στην δήλωση που αναφέρθηκε παραπάνω:

«Η ικανότητα της Γερμανίας να πληρώσει τις δημόσιες και ιδιωτικές οφειλές της, δεν σημαίνει

Government Favoritism of Religion (2005)-ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ ΑΝΑ ΚΡΑΤΟΣ

The following list ranks nations (population 200,000+) on the extent to which government provides one religion or a small group of religions with special privileges, support or favorable sanctions. Higher values indicate greater government favoritism for religion(s). (Coded from the International Religious Freedom Report, 2005)

Complete List

RankingNationRate
1Turkmenistan9.0
2Iran8.8
2Saudi Arabia8.8
3Greece8.7
3Malaysia8.7
3United Arab Emirates8.7
4Georgia8.5
5Mauritania8.3
6Bhutan8.2
7Armenia8.1
8Jordan8.0
8Qatar8.0
9Algeria7.9
9Bahrain7.9
9Burma (Myanmar)7.9
9Egypt7.9
9Malta7.9
10Brunei7.8
10Sudan7.8
11Iceland7.8
11Israel7.8
11Oman7.8
11Pakistan7.8
11Peru7.8
11Portugal7.8
11Romania7.8
11Tunisia7.8
11Venezuela7.8
12Cambodia7.7
13Afghanistan7.6
13Croatia7.6
13Cyprus7.6
13Libya7.6
13Luxembourg7.6
13Russia7.6
14Equatorial Guinea7.5
14Maldives7.5
14Panama7.5
14Yemen7.5
14Zambia7.5
15Colombia7.4
15Iraq7.4
15Lebanon7.4
15Norway7.4
15Spain7.4
16Costa Rica7.4
17Bangladesh7.3
17India7.3
17Israeli Occupied Territories (Palestine)7.3
17Kuwait7.3
17Uzbekistan7.3
17Vanuatu7.3
18Bolivia7.2
18Cote d'Ivoire7.2
18Denmark7.2
18Guinea7.2
19Laos7.1
19Macedonia7.1
19Moldova7.1
19Morocco7.1
19Syria7.1
19United Kingdom7.1
19Western Sahara7.1
20Dominican Republic7.0
21Djibouti7.0
21Nicaragua7.0
22Czech Republic6.9
22Italy6.9
23Argentina6.9
23Chad6.9
23Chile6.9
24Canada6.8
24Indonesia6.8
24Tanzania6.8
25Cape Verde6.7
25Hungary6.7
25Slovakia6.7
25Sri Lanka6.7
25Swaziland6.7
26China6.6
26Switzerland6.6
27Belgium6.5
28Comoros6.5
29Latvia6.4
29Thailand6.4
29Ukraine6.4
30Germany6.4
30Lithuania6.4
31Belize6.3
31Ethiopia6.3
32Haiti6.2
33Austria6.2
34Senegal6.1
35Bahamas, The6.0
35Bosnia and Herzegovina6.0
35Gabon6.0
35Slovenia6.0
36Singapore5.9
37Poland5.8
38Nigeria5.8
39Nepal5.7
40Mongolia5.6
41Azerbaijan5.6
41Finland5.6
42Somalia5.6
43Netherlands5.5
44Turkey5.5
45Ghana5.4
46Kenya5.4
47Korea, (South) Republic of5.2
48Lesotho5.0
48Mauritius5.0
48Philippines5.0
49Bulgaria4.9
50Rwanda4.7
50Zimbabwe4.7
51Belarus4.6
52El Salvador4.5
52Kazakhstan4.5
53Solomon Islands4.3
54Liberia4.2
55Papua New Guinea4.2
56Gambia, The4.1
57Barbados3.9
58Sweden3.8
59Malawi3.7
60Guyana3.7
61Hong Kong3.5
62Honduras3.4
63Cameroon3.2
64Madagascar3.2
65Trinidad and Tobago3.0
66Sierra Leone2.9
67France2.9
68Estonia2.7
68New Zealand2.7
69Niger2.5
70Guatemala2.4
70Uganda2.4
71Paraguay2.2
72Albania2.1
73Benin2.0
73Brazil2.0
73Ecuador2.0
73Ireland2.0
73Suriname2.0
73Timor-Leste2.0
74Kyrgyzstan1.7
75Taiwan1.6
76Cuba1.3
76Eritrea1.3
76Korea, (North) Democratic Republic of1.3
76South Africa1.3
76Vietnam1.3
77Australia0.7
77Mozambique0.7
78Angola0.0
78Botswana0.0
78Burkina Faso0.0
78Burundi0.0
78Central African Republic0.0
78Congo, Democratic Republic of the0.0
78Congo, Republic of the0.0
78Fiji0.0
78Guinea-Bissau0.0
78Jamaica0.0
78Japan0.0
78Macau0.0
78Mali0.0
78Mexico0.0
78Namibia0.0
78Tajikistan0.0
78Togo0.0
78Uruguay0.0
--French Guiana--
--French Polynesia--
--Guadeloupe--
--Kosovo--
--Martinique--
--Montenegro--
--New Caledonia--
--Puerto Rico--
--Reunion--
--Serbia--
--United States (General)--


Source

The data presented in QuickLists are from a variety of sources including the U.S. Census Bureau's International Data Base, the U.S. State Department's International Religious Freedom Report, the United Nations Human Development Reports, and others.

[Further information about this data source]