Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Τα νέα «χτυπήματα» του ομίλου Λάτση



Σε δύο νέους τομείς, πέραν του τραπεζικού όπου κατοχύρωσε την ισχυρή παρουσία του με το 10,8%που θα κατέχει στην νέα Εθνική που θα προκύψει από τη συγχώνευση με τη Eurobank, το real estate και την ενέργεια, σκοπεύει να ρίξει το βάρος του ενδιαφέροντος και της δραστηριότητάς του στην Ελλάδα ο όμιλος Λάτση. H κίνηση απόκτησης του IBC συνιστά και μια προσπάθειακατοχύρωσης του ομίλου σχετικά με τις επενδύσεις του σε Mall και Golden Hall. Και η αλήθεια είναι πως η απόκτηση του IBC συνιστά και την πρώτη επένδυση στην Ελλάδα στη νέα τάξη πραγμάτων. Και μπορεί να είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν πως τα λεφτά που έδωσε ο όμιλος Λάτση ήταν λίγα, όμως η πρότασή του ήταν η καλύτερη, ενώ τα κεφάλαια καταβάλλονται προκαταβολικά (81 εκατ. ευρώ για 90 χρόνια παραχώρησης).
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΦΑΝΤΟΥ
Οπως αποκάλυψε σε στενό κύκλο κορυφαία πηγή του Ομίλου, έχει ήδη συναφθεί συμμαχία με έναν αγγλικό όμιλοreal estate, από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, με τον οποίο θα διεκδικήσουν από κοινού τόσο το Ελληνικό όσο και την έκταση της Αφάντου στη Ρόδο. Ειδικότερα, όσον αφορά στο Ελληνικό, η παραλιακή ζώνη είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Ομίλου, καθώς έχει ήδη ενδιαφέρον στην περιοχή με τη διαχείριση τηςμαρίνας του Φλοίσβου.
ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΔEΣΦΑ!
Η ίδια πηγή ακόμη υποστηρίζει ότι ο όμιλος Λάτση θα διεκδικήσει πολύ σθεναρά την ΔΕΠΑ, όπου εκτιμά πως η συμμετοχή του στα ΕΛ.ΠΕ. τού δίνει πλεονέκτημα. Ηδη έχει υπάρξει συμμαχία με ρωσικό ενεργειακό όμιλο, ο οποίος κατά τις πληροφορίες δεν είναι από αυτούς που στηρίζονται από τον Πούτιν αλλά από τους ευρύτερους αντιπάλους του στον χώρο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκείνο στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι πως ο όμιλος Λάτση διαβλέπει ευκαιρίες στον ελληνικό επιχειρηματικό χώρο τις οποίες και σπεύδει να εκμεταλλευθεί αποκτώντας φιλέτα σε πραγματικά πολύ ελκυστικές τιμές, όπως ήδη έκανε με την περίπτωση τουIBC που άλλες εποχές δεν θα μπορούσες να το αποκτήσεις με λιγότερα από 250 εκατ. ευρώ!
AXIAPLUS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου