Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Προσφορά θέσεων εργασίας σε όλη την Ευρώπη


Μιλήστε με εργοδότες και μάθετε για τις δυνατότητες απασχόλησης σε άλλες χώρες της ΕΕ μέσα από σεμινάρια και συναντήσεις εργασίας που διοργανώνονται στις Βρυξέλλες στις 6 Οκτωβρίου 2012. Εγγραφείτε για να συμμετάσχετε είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω Διαδικτύου.
Εκατοντάδες "Ημέρες Απασχόλησης" διοργανώνονται όλο τον χρόνο σε όλη την Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν ιδανική ευκαιρία για όσους εγκαταλείπουν το σχολείο, πτυχιούχους και άτομα με επαγγελματική εμπειρία να μάθουν τι δουλειές υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Γυναίκα ψάχνει για δουλειά στις μικρές αγγελίες © EUΚορυφαία εκδήλωση είναι η "Ευρωπαϊκή Ημέρα Απασχόλησης" που διοργανώνεται στις Βρυξέλλες το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 17.00 στο Μπερλεμόν, έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αν ψάχνετε για δουλειά, θα έχετε την ευκαιρία μιας επιτόπου συνέντευξης με εργοδότες από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μπορείτε επίσης να πάρετε πληροφορίες, καθώς και να μάθετε πώς να ψάχνετε για δουλειά και πώς να υποβάλλετε αίτηση για θέση εργασίας σε άλλη χώρα της ΕΕ. Σύμβουλοι τηςδιαδικτυακής πύλης EURES θα είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον τρόπο αναζήτησής σας.
Εγγραφείτε για συμμετοχή στην "Ευρωπαϊκή Ημέρα Απασχόλησης"
Δεν απαιτείται κανένα τέλος εγγραφής για να συμμετάσχετε στην "Ευρωπαϊκή Ημέρα Απασχόλησης", είτε έλθετε αυτοπροσώπως είτε λάβετε μέρος μέσω Διαδικτύου. Αρκεί να εγγραφείτε ηλεκτρονικά και να τηλεφορτώσετε το βιογραφικό σας. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε ποια είδη θέσεων απασχόλησης σας ενδιαφέρουν, έτσι ώστε ο πιθανός εργοδότης σας να δει εκ των προτέρων το βιογραφικό σας. Αν έλθετε αυτοπροσώπως, καλό θα είναι να φέρετε μαζί σας μερικά φωτοαντίγραφα για να τα δώσετε στους εργοδότες που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.
Περισσότερες από 60 εταιρείες θα είναι παρούσες στις Βρυξέλλες για να μιλήσουν με πιθανούς υποψηφίους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προσφερθούν 2.000 περίπου θέσεις εργασίας.
Αν δεν μπορείτε να έλθετε στις Βρυξέλλες, εγγραφείτε για να συμμετάσχετε μέσω Διαδικτύου. Εν συνεχεία, την ημέρα της εκδήλωσης, θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με εργοδότες ή συμβούλους του EURES απευθείας, με διαδικτυακή συνομιλία (chat) ή με σύνδεση ήχου/εικόνας. Περίπου 70 εταιρείες έχουν ζητήσει να συνδεθούν με άτομα που αναζητούν εργασία από όλη την Ευρώπη.
Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ζωντανά διάφορες εισηγήσεις και να θέσετε τα ερωτήματά σας στα μέλη των πάνελ.
Η φετινή "Ευρωπαϊκή Ημέρα Απασχόλησης" εστιάζει στους τομείς οικονομικής ανάπτυξης που καθόρισε η Επιτροπή στη δέσμη συστάσεών της τον Απρίλιο του 2012, δηλαδή στην πράσινη οικονομία, την υγειονομική περίθαλψη και την ψηφιακή οικονομία.
Πέρυσι, στην αντίστοιχη "Ευρωπαϊκή Ημέρα Απασχόλησης" των Βρυξελλών συμμετείχαν 10.000 περίπου άτομα που αναζητούσαν εργασία. Οι εργοδότες συγκέντρωσαν 6.000 περίπου βιογραφικά και 700 επισκέπτες έλαβαν ειδοποίηση για μια δεύτερη συνέντευξη.
Σε όλες τις χώρες της ΕΕ
Κατά τη διάρκεια του έτους, μπορείτε να μάθετε για την "Ημέρα Απασχόλησης" που διοργανώνεται πλησιέστερα σε σας με τη βοήθεια του ημερολογίου εκδηλώσεων του EURES.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου