Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η υπόθεση αφορούσε τις συνθήκες κράτησης των προσφευγόντων στις φυλακές της Τρίπολης, όπου φιλοξενούνται πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί ή περιμένουν την δίκη τους για σεξουαλικά αδικήματα.
diki-sfiri-dikastis
     
Στην καταδίκη της Ελλάδας για παραβιάσεις του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με βάση το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, προχώρησε σήμερα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδικάζοντας σχετική προσφυγή κατά Ελλάδας.
Η υπόθεση αφορούσε τις συνθήκες κράτησης των προσφευγόντων στις φυλακές της Τρίπολης, όπου φιλοξενούνται πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί ή περιμένουν την δίκη τους για σεξουαλικά αδικήματα.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν στην προσφυγή τους, ο Τσόκας και άλλοι πέντε συγκρατούμενοι του στις φυλακές, ενώ θα έπρεπε

Επιτρέπει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων η Ε.Ε

Αλλά θα είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε χώρας να την απαγορεύει

Επιτρέπει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων η Ε.Ε  Σε συμβιβασμό βάσει της ελληνικής πρότασης κατέληξαν οι χώρες της Ε.Ε σχετικά με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων ειδών στο ευρωπαϊκό έδαφος. Όπως προβλέπεται, στο εξής θα επιτρέπεται στην Ε.Ε η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων ειδών, αλλά η κάθε χώρα θα μπορεί να απαγορεύει την καλλιέργεια στα δικά της εδάφη.
Η συμφωνία, που θα επικυρωθεί στις 12 Ιουνίου στη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος στο Λουξεμβούργο, υιοθετήθηκε σχεδόν ομόφωνα στη συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων των «28». Αφού την εγκρίνουν οι υπουργοί, θα πρέπει να επικυρωθεί και από το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του έτους.
Βάσει της συμβιβαστικής πρότασης που προώθησε η Ελλάδα ως

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο: «Ευρω-βόμβα» στο πάρτι των σκουπιδιών - Ακυρώνοντα...

Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο: «Ευρω-βόμβα» στο πάρτι των σκουπιδιών - Ακυρώνοντα...: Ακυρώνονται οι χρηματοδοτήσεις σε 11 περιφέρειες καθώς διαπίστωσαν ότι έχει γίνει συστηματική παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας τό...