Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η σφαγή των ελεφάντων χρηματοδοτεί τις συγκρούσεις στην Αφρική


Αντάρτες και στρατιωτικές ομάδες στην Αφρική έχουν ανακαλύψει μια πολύτιμη πηγή χρηματοδότησης των συγκρούσεων, το παράνομο εμπόριο ελεφαντοστού.
 
Περίπου 500.000 ελέφαντες έχουν απομείνει πλέον στην Αφρική. Οι λαθροθήρες όμως σκοτώνουν δεκάδες χιλιάδες κάθε χρόνο και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνει. Οι τελωνειακές αρχές κατάσχεσαν πάνω από 23 τόνους λαθραίων χαυλιοδόντων ελεφάντων το 2011, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσότητα των τελευταίων 20 ετών.


Όπως αναφέρει το Spiegel, στο ματωμένο εμπόριο του αφρικανικού ελεφαντοστού έχουν εισέλθει νέοι παίκτες, πολύ πιο σκληροί από τους γνωστούς λαθροθήρες. Πρόκειται για μέλη στρατιωτικών οργανώσεων και αντάρτες από τη Σομαλία, το Σουδάν, την Ουγκάντα, που σκοτώνουν τους ελέφαντες με τη χρήση όπλων με σκοπό τη χρηματοδότηση των πολέμων τους.

Όπως τα διαμάντια στη Σιέρα Λεόνε, το ελεφαντόδοντο σήμερα «χρηματοδοτεί τις συγκρούσεις σε όλο τον πλανήτη», έγραψαν οι New York Times. Τον περασμένο Μάιο, ο ειδικός για ζητήματα παράνομου εμπορίου Τομ Κάρνταμον κατέθεσε στην αμερικανική Γερουσία πως «τα τελευταία χρόνια, ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, στρατιωτικές ομάδες και συχνά τρομοκρατικά στοιχεία έχουν αντιληφθεί τα κέρδη που μπορούν να προκύψουν από την παράνομη διακίνηση της άγριας ζωής». Ειδικοί στην Αφρική μιλούν ήδη για το «ματωμένο ελεφαντόδοντο».


Ο Julius Kipng'etich, που ηγείται μιας ομάδας 3.500 θηροφυλάκων στην Κένυα δηλώνει πως στόχος του είναι να κάνει τα πράγματα όσο γίνεται δυσκολότερα για τους λαθροθήρες. Επτά από τους θηροφύλακές του σκοτώθηκαν φέτος σε ανταλλαγές πυρών με λαθροθήρες, με αποτέλεσμα ο Kipng'etich να δώσει νέα διαταγή στους άντρες του: δεν χρειάζεται πλέον να ρίχνουν προειδοποιητικές βολές. Θα πυροβολούν κατευθείαν στην καρδιά ή το κεφάλι. «Κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, λειτουργούμε σαν στρατός», εξηγεί.

Το 90% περίπου του ελεφαντοστού που αποτελεί αντικείμενο εμπορίου παγκοσμίως καταλήγει στην Κίνα και στην Ταϊλάνδη. Τα στολίδια από ελεφαντόδοντο αποτελούν σύμβολο νεοπλουτισμού στην Κίνα και αποτελεί συνήθεια μεταξύ Ιαπώνων επιχειρηματιών να επικυρώνουν συμφωνίες με περίτεχνα σκαλισμένες σφραγίδες από ελεφαντόδοντο.


Ένα κιλό ελεφαντοστού κοστίζει έως και 2.000 δολάρια στη μαύρη αγορά, ενώ ένας χαυλιόδοντας ζυγίζει 10 – 60 κιλά. Συνεπώς, ένας νεκρός ελέφαντας μπορεί να αποφέρει κέρδη ύψους έως και 120.000 δολαρίων. Πρόκειται για χρήματα που «βγαίνουν» σχετικά εύκολα, σε αντίθεση με το βίαιο εξαναγκασμό εκατοντάδων ανθρώπων να εργαστούν σε ορυχεία διαμαντιών...

Ποιοι θα δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης



Ιδιαίτερα αυστηρά αναμένεται να είναι να κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, που προβλέπεται ότι θα οριστικοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. 

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή διακομματική σύσκεψη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, στο πλαίσιο του διαλόγου για το φορολογικό σύστημα. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι στη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις και την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο διάλογος. 
Μέχρι στιγμής τα σενάρια που προκρίνονται για τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης προβλέπουν ότι θα λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική περιοχή διαμονής των φορολογούμενων, καθώς και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης που παρουσίασε η Ημερησία, το ένα σενάριο προβλέπει ότι το επίδομα θα χορηγηθεί μόνο σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν ως καύσιμο θέρμανσης το πετρέλαιο.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι:
•για νοικοκυριά με ένα μέλος ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.000 η 9.000 ευρώ
•για νοικοκυριά με 2 μέλη μέχρι 13.000 η 14.000 ευρώ
•για νοικοκυριά με 3 μέλη το όριο είναι 15.000 η 16.000 ευρώ
•για νοικοκυριά με 4 μέλη 18.000 η 19.000 ευρώ
•για νοικοκυριά με 5 μέλη 20.000 ευρώ

Πέραν των παραπάνω εισοδηματικών κριτηρίων δεν θα λάβουν το επίδομα όσοι διαθέτουν πισίνα, αεροσκάφος ή σκάφος μήκους άνω των 8 μέτρων.

Για την καταβολή του επιδόματος θα πρέπει να πληρούνται και περιουσιακά κριτήρια. Έτσι για τον άγαμο το όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας είναι 100.000 ευρώ. Για τους έγγαμους 200.000 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης καθορίζεται με βάση γεωγραφικά και οικογενειακά κριτήρια και κλιμακώνεται από 100 έως 400 ευρώ. Ειδικότερα:

• στην Α ζώνη το επίδομα είναι 300 ευρώ για νοικοκυριό με ένα μέλος και αυξάνεται στα 340 ευρώ για δυο μέλη, στα 370 για τρία και 400 για τέσσερα και πάνω. Στην Α ζώνη εντάσσονται οι νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας , Καστοριάς, Δράμας κα.

• στη Β ζώνη είναι 200 ευρώ και φθάνει τα 300 με βάση το μέγεθος του νοικοκυριού. Στη β' ζώνη εντάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Έβρου, Σερρών, Ροδόπης κα.

• στη Γ ζώνη είναι 135 ευρώ και κλιμακώνεται έως τα 200 με βάση το μέγεθος του νοικοκυριού. Στη ζώνη αυτή ανήκουν περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα κα.

• στη Δ ζώνη είναι 100 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 150 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού. Στην ζώνη αυτή ανήκει η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Μεσσηνία, η Λακωνίας, Αργολίδα κα.

real.gr

Στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης, βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης, βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοικαθώς πλήττονται τον τελευταίο χρόνο από το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (BurnOut”), σύμφωνα με τους ψυχολόγους.
Η κατάσταση είναι δραματική και οι επιστήμονες εκφράζουν
φόβους για ομαδικές καταρρεύσεις στους χώρους δουλειάς μετά και το νέο πακέτο μέτρων και περικοπών.
«Πράγματι τα δεδομένα είναι δυσοίωνα καθώς οι εργασιακές συνθήκες χειροτερεύσουν και οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν φώς στον ορίζοντα» αναφέρει η ψυχολόγος υγείας κ Άννα Χατζηδημητρίου, διευθύντρια του Κέντρου Ψυχολογίας και Προαγωγής Υγείας Live Well-Bewell.
Σύμφωνα με την κ Χατζηδημητρίου το «Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης»,παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1974 στα κοινωνικά επαγγέλματα, ενώ ο ορισμός του έγινε το 1981 από την κ Christina Maslach διδάκτωρ Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ.
Πρόκειται για μια ψυχολογική κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος εμφανίζει απώλεια ενδιαφέροντος, ψυχική και σωματική εξάντληση, μια απάθεια, μια ματαίωση για την δουλειά του, την παραγωγικότητα του αλλά και για τους ανθρώπους που εξυπηρετεί μέσω της δουλειά του. Δημιουργείτε ένα συναισθηματικό κενό, ένα ψυχικό «μούδιασμα» μια εγκατάλειψη του εαυτού, μια αποστασιοποίηση συναισθηματική που σταδιακά επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής του (οικογένεια, ερωτική επαφή, κ,λ,π).
Το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (Burn Out”), πλήττει κυρίως τους νέους ηλικιακά εργαζόμενους και δείχνει προτίμηση στις ηλικίες από 30 με 40 χρόνων. Μεγαλύτερη προδιάθεση στο να αναπτύξουν το σύνδρομο έχουν οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, οι ανύπαντροι και τα άτομα με υπερβολική αίσθηση ευθύνης, η τελειομανία και η ανάγκη για έλεγχο.
 
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ
Τα συμπτώματα του συνδρόμου της επαγγελματικής εξουθένωσης, μπορεί να διαφέρουν από εργαζόμενο σε εργαζόμενο, κυρίως όμως χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:
  • Σωματικά : Αϋπνία, σωματική εξάντληση, απώλεια ενέργειας, μυϊκός πόνος διάχυτος στο σώμα, χαμηλό ανοσοποιητικό, πονοκέφαλοι, έντονες ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό σύστημα, μείωση ή αλλαγή στην όρεξη για φαγητό
  • Ψυχολογικά-συναισθηματικά Αίσθημα απόγνωσης, ματαιότητας, αποτυχίας, αυτό-αμφισβήτησης, χαμηλής αυτό-εκτίμησης, κατάθλιψη, συνεχόμενο άγχος, υπερένταση, ευερεθιστικότητα, έλλειψη κινήτρου και ικανοποίησης , κυνισμός και αρνητισμός για ότι συμβαίνει, αίσθημα μοναξιάς
  • Συμπεριφοριστικά : Έλλειψη ενθουσιασμού για την δουλειά, αδυναμία συγκέντρωσης για την επίτευξη εργασιακών στόχων, ευθυνοφοβία, συχνές απουσίες από την δουλεία, επιθετική συμπεριφορά στα αγαπημένα πρόσωπα και στην οικογένεια, μείωση της διάθεσης και της ικανότητας επικοινωνίας, εργασιομανία στις ελεύθερες ώρες, απομόνωση.
Οι βασικές αιτίες που οδηγούν τους εργαζόμενους στο Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (Burn Out”), είναι:
  • Υπερβολικός όγκος δουλειάς και πολλές ώρες εργασίας 
  • Αναξιοκρατικό εργασιακό περιβάλλον χωρίς οργάνωση και υποστήριξη
  • Αίσθηση απουσίας ελέγχου στον χώρο που δουλεύεις και εγκλωβισμό στις καταστάσεις που σε περικλείουν 
  • Το επάγγελμά σου και οι απαιτήσεις του να στρέφεται ενάντια στις αρχές σου και στις ανθρώπινες αξίες σου
  • Το επάγγελμα σου να μην σ ανταμείβει με χρηματική ικανοποίηση, ηθική επιβράβευση, σεβασμό ή κύρος για την συνεισφορά σου
  • Η αβεβαιότητα για το αύριο.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ «Το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (Burn Out”),όπως αναφέρει η ψυχολόγος υγείας κ Χατζηδημητρίου, πλέον παραμονεύει σε πολλά επαγγέλματα, γιατί λόγω των κοινωνικών συνθηκών και η πιο απλή δουλεία θέλει τεράστια ψυχικά αποθέματα για να την φέρεις σε πέρας και για να έχεις κάτι να πιστεύεις, να σου δίνει νόημα να συνεχίζεις την ποιοτική εργασία».
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους όποιος από τους εργαζόμενους αισθάνεται η παρατηρεί στον εαυτό του κάποια από τα συμπτώματα τουΣυνδρόμου Επαγγελματικής Εξουθένωσης θα πρέπει άμεσα να ζητήσει την βοήθεια ειδικού ψυχολόγου γιατί το σύνδρομο μπορεί να αντιμετωπιστεί.
«Με τις ψυχολογικές συμβουλές και την καθοδήγηση του ειδικού ψυχολόγου, με τεχνικές που βοηθάνε ν’ αλλάξουμε τον τρόπο σκέψεως μας καταλήγει η κ. Χατζηδημητρίου, στόχος είναι να αποκτήσει ο εργαζόμενος τον χαμένο έλεγχο της ζωής του, να ελέγχει το άγχος και την απόγνωση, να ενταχθεί πάλι σε απλά καθημερινά πράγματα για να νιώσει ξανά συναισθήματα υγιή .
Να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, και την αίσθηση πανικού, να έρθει κοντά στους δικούς του ανθρώπους, να πιστέψει στην οικογένεια και στο μοίρασμα με φίλους, να απομακρυνθεί λίγο από την πίεση της δουλειάς, να μάθει να δίνει αυτά που αναλογούν στην δουλειά χωρίς υπερβολές και ενοχές. Να βάλει τα ‘όρια του, να μάθει να λέει «Όχι» και να μην υποκύπτει σε συναισθηματικούς εκβιασμούς ή ακόμα και απειλές στο εργασιακό του περιβάλλον».
Η ψυχολόγος υγείας κ Άννα Χατζηδημητρίου, BA,MScCPsychol, Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχολογίας και Προαγωγής Υγείας Live Well-Be Well, μαζί με τους συνεργάτες της, στην προσπάθεια στήριξης και κοινωνικής αλληλεγγύης προσφέρουν μια Δωρεάν Συνεδρία σε όσους από τους συμπολίτες μας είναι άνεργοι και χρήζουν μια συμβουλευτική προσέγγιση.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, αναγκαία η επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Κέντρο Ψυχολογίας και Προαγωγής Υγείας Live Well-Be Well
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
 210 7252530
 6974712908
www.medical-psychology.gr
 

Αθλητικά Προγράμματα Δήμου Παλλήνης 2012-2013



Με επίκεντρο τον άνθρωπο και σκοπό την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, ο Δήμος Παλλήνης μέσα από την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος, υλοποιεί προγράμματα και δραστηριότητες άθλησης για όλους.

Τα προγράμματα λειτουργούν αντίστοιχα με τη σχολική χρονιά - σεζόν, μεταξύ Οκτωβρίου και Ιουνίου σε καθημερινή βάση, και στοχεύουν στη δημιουργική απασχόληση των ατόμων και στη σωματική τους εξάσκηση.



Ο Σαμαράς και το νησί της Αμαρτίας


 kourdistoportocali.com

 

Η είδηση είναι πρωτόγνωρη για την Ελλάδα.
Με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου 300 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ συνοδεύομενοι από 5 Εισαγγελείς, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ και υψηλόβαθμα στελέχη του υπ. Οικονομικών πετάνε με ειδικές πτήσεις τσάρτερ στην Μύκονο.
Η ιδέα του Σαμαρά είναι απλή: Ώσπου να μας απαντήσει η Ελβετία για τους λογαριασμούς των Ελλήνων φοροφυγάδων, κάτι που θα πάρει χρόνια, ας ξεκινήσουμε από δαύτους που έχουμε στα πόδια μας.
Η πρωθυπουργική εντολή είναι να ξετιναχθούν οι αρμόδιες Πολεοδομίες Μυκόνου, Σύρου, Νάξου, οι Εφορίες, τα τοπικά αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας καθώς και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες όπως το ΙΚΑ. Θα ελεχθούν μία προς μία οι βίλες αλλά και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Θα εντοπισθούν σε συνεργασία με την Ιντερπολ όλες οι υπεράκτιες εταιρείες. Μάλιστα ο ίδιος ο Σαμαράς ζήτησε από τον Φούχτελ την τεχνογνωσία των Γερμανών για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων τσεκάροντας βίλες και οικόπεδα που έχουν στην κατοχή τους.

Η Μύκονος στην οποία πριν λίγες μέρες υπέστη άγριο ξυλοδαρμό ο ιδιοκτήτης ενός από τα πιο δημοφιλή  club, ο Κώστας Διαμαντούλης του «Κalua»,  και πέρασε τις διακοπές του ο θρυλικός Μαυρογιαλούρος Τραγάκης θα μπορούσε επάξια να διεκδικήσει τον τίτλο του Χόλιγουντ της Διαφθοράς. Οι φάκελοι των σκανδάλων δεν θα χωρούσαν ούτε στα αρχεία του Τζούλιο Αντρεότι.

ΤΟ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Mykonos, Greece (iStock)
Πριν ένα χρόνο μετά από έρευνα  που διενήργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων αλλά και εργολάβων που είχαν αναλάβει την ανέγερση αυθαιρέτων σε Μύκονο, Σύρο και Κύθνο φέρονται ότι λάδωσαν αστυνομικούς, δημοτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους της Πολεοδομίας προκειμένου να σώσουν τα παράνομα κτίσματά τους αφού η Πολεοδομία με τη σειρά της θα βεβαίωνε ότι τα αυθαίρετα κτίσματα έχουν κατεδαφιστεί. Η «ταρίφα» πληρωνόταν συνήθως σε λογαριασμούς που διέθεταν οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας στην Εμπορική Τράπεζα.
Τα κυκλώματα που δρούσαν στο Νησί των Ανέμων  είχαν ως πρωτοπαλίκαρα αστυνομικούς, υπαλλήλους πολεοδομίας και δήμων βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας.
Η «ταρίφα» πληρωνόταν συνήθως σε λογαριασμούς που διέθεταν οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας στην Εμπορική Τράπεζα.
Στο φως η μαφία της Μυκόνου!
Με εντολή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, διέταξε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Αιγαίου προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την

Παραγγελία Πίτσας....Το Μελλον Ειναι Εδω Και Ειναι Τρομακτικο!



Σχόλιο attikanea:  
ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ!
 Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ!

Τηλεφωνήτρια : "Pizza "τάδε", καλησπέρα σας."

Πελάτης : "Καλησπέρα, θα ήθελα να δώσω μια παραγγελία."

Τηλεφωνήτρια : "Θα μπορούσα να έχω τον ΕΑΤ σας, παρακαλώ;"

Πελάτης : "Τον Εθνικό Αριθμό Ταυτοποίησής μου (National ID Number), ναι, μια στιγμή, ορίστε, είναι ο 6102049998-45-54610."

Τηλεφωνήτρια : "Ευχαριστώ, κύριε Sheehan. Λοιπόν η διεύθυνσή σας είναι 1742 Meadowland Drive, και ο αριθμός τηλεφώνου σας 494-2366. Το επαγγελματικό τηλέφωνό σας στην Lincoln Insurance είναι 745-2302 και ο αριθμός του κινητού σας 266-2566. Από ποιον αριθμό καλείτε ;"



Πελάτης : "Εεε; Είμαι στο σπίτι. Από πού τις βγάζετε όλες αυτές τις πληροφορίες;"

Τηλεφωνήτρια : "Είμαστε συνδεδεμένοι με το σύστημα, κύριε."

Πελάτης : (Στεναγμός) "Α μάλιστα ! Θα ήθελα δύο σπέσιαλ πίτσες με κρέας..."

Τηλεφωνήτρια : "Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα, κύριε."

Πελάτης : "Α μπα;"

Τηλεφωνήτρια : "Σύμφωνα με τον ιατρικό σας φάκελο, υποφέρετε από υπέρταση και το επίπεδο της χοληστερόλης σας είναι υψηλό. Η ασφάλεια περίθαλψης που έχετε σας απαγορεύει μια τόσο επικίνδυνη για την υγεία σας επιλογή."

Πελάτης : "Αϊ ! Τι μου προτείνετε λοιπόν; "

Τηλεφωνήτρια : "Μπορείτε να δοκιμάσετε την Πίτσα Λάιτ με γιαούρτι σόγιας. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ."

Πελάτης : "Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα μου αρέσει αυτή η πίτσα; "

Τηλεφωνήτρια : "Συμβουλευτήκατε τις 'Νόστιμες συνταγές με σόγια' στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας την περασμένη εβδομάδα, κύριε. Εξ ου και η πρόταση μου."

Πελάτης : "Καλά, εντάξει. Δώστε μου δυο, οικογενειακό μέγεθος. Τι οφείλω;"

Τηλεφωνήτρια : "Πραγματική ευκαιρία για σας, τη σύζυγό σας και τα τέσσερα παιδιά σας, κύριε. Οφείλετε 49,99 $."

Πελάτης : "Να σας δώσω τον αριθμό της πιστωτικής μου κάρτας."

Τηλεφωνήτρια : "Λυπάμαι, κύριε, αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να πληρώσετε μετρητοίς.. Το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας έχει υπερβεί το όριο ".

Πελάτης : "Θα πάω να βγάλω μετρητά από το μηχάνημα προτού έρθει ο υπάλληλός σας."

Τηλεφωνήτρια : "Ούτε αυτό είναι δυνατόν, κύριε. Ο τραπεζικός σας λογαριασμός είναι ακάλυπτος."

Πελάτης : "Να μη σας ενδιαφέρει. Εσείς ...
στείλτε μου τις πίτσες. Θα έχω τα μετρητά. Πόσην ώρα θα πάρει; "

Τηλεφωνήτρια : "Έχουμε μια μικρή καθυστέρηση, κύριε. Θα είναι στο σπίτι σας σε 45 λεπτά περίπου. Εάν βιάζεστε, μπορείτε να έρθετε να τις πάρετε, αφού βγάλετε τα μετρητά, αλλά η μεταφορά πίτσας με μοτοσυκλέτα είναι τουλάχιστον ακροβασία. "

Πελάτης : "Πού στο διάολο ξέρετε ότι έχω μηχανή;"

Τηλεφωνήτρια : "Βλέπω εδώ ότι επειδή δεν καταβάλατε εμπρόθεσμα τις δόσεις, το αυτοκίνητό σας έχει κατασχεθεί. Αλλά η Χάρλεϊ έχει εξοφληθεί, οπότε απλώς συνεπέρανα ότι θα την χρησιμοποιούσατε..."

Πελάτης : "@#%/$@&?#!"

Τηλεφωνήτρια : "Σας συμβουλεύω να παραμείνετε κόσμιος, κύριε. Έχετε ήδη καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2006 για προσβολή οργάνου της τάξεως."

Πελάτης : (Άφωνος)

Τηλεφωνήτρια : "Κάτι άλλο κύριε;"

Πελάτης : "Όχι τίποτα. Α ναι, μην ξεχάσετε τα δυο λίτρα δωρεάν Κόκα Κόλα μαζί με τις πίτσες, σύμφωνα με τη διαφήμισή σας."

Τηλεφωνήτρια : "Λυπάμαι, κύριε, αλλά υπάρχει ρήτρα στη διαφήμισή μας που μας απαγορεύει να προσφέρουμε δωρεάν αναψυκτικά σε διαβητικούς."

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Δεν διατηρούν την οργανική τους θέση


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Δεν διατηρούν την οργανική τους θέση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Σύμφωνα με την αριθμ. 331/2009 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΕΔΩ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ) «...οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται, σύμφωνα με τις παρ. 9 α και 9β του άρθρου 8 του Ν. 3194/2003, σε υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ή του Δημοσίου στο εξωτερικό, δεν διατηρούν την οργανική τους θέση».
Την παραπάνω απάντηση έδωσε  το υπουργείο Παιδείας σε σχετικό ερώτημα της Διεύθυνση ΔΕ Δ Αθήνας. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Στο απυρόβλητο οι βουλευτές με λογαριασμούς στην Ελβετία

Στο απυρόβλητο οι βουλευτές με λογαριασμούς στην Ελβετία

Ο φοβος της μανας.......


Danae Bruja Malayfea

Σήμερα ο μήνας έχει 13.. 13 και όχι 9 ..Σεπτεμβρίου 2012 και οχι 1812

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Σήμερα,πριν απο δύο ώρες περίπου,πήρα τα παιδιά μου και πήγαμε στο κεντρικό κατάστημα του χωριού. Ναι,έχουμε τη χαρά να ζούμε σε χωριό.Επίνειο. Προάστιο,Πείτε το όπως θέλετε. Δεν παύει να είναι το Ουζούν Αλή για τους παλιούς

Σήμερα,όπως και κάθε άλλη μέρα,περπάτησα τα ίδια στενά με τα παιδιά μου .Στον δρόμο συναντήσαμε άλλα παιδιά απο το ίδιο σχολείο,κάπως μεγαλύτερα.
Σήμερα,για πρώτη φορά απο το 1992 που ζώ σε αυτή τη χώρα,δέχτηκα ευθεία απειλή χωρίς καμμία απολυτως αιτία

Θα κάνω μιά σύντομη περιγραφή.
Κατάγομαι απο την Αργεντινή,ο προπάππος μου ήταν Έλληνας. Η μητέρα μου,φιλόλογος –Βυζαντινολόγος ,δίδαξε σε εμένα και τα αδέρφια μου τα ελληνικά. Εξέδωσε το λεξικό Βυζαντινής γλώσσας εκδόσεις Liddell Scott Βρέθηκα εδώ λόγω δουλειάς και ίδιας επιλογής.Ο ένας μου γιός γεννήθηκε στην Ισπανία πάλι λόγω δουλειάς και ο άλλος στην Θεσσαλονίκη.Όπως διαβάζετε κι εσείς μιλώ τα ελληνικά αρκετά καλά.. Πληρώνω τους φόρους μου,τα χαράτσια μου και τα συναφή. Έχω το δικαίωμα να ψηφίζω και το ασκώ ..
Τα παιδιά μου έχουν το δικαίωμα ως ημεδαπά( γιατί για το ελληνικό παρα- κράτος είμαι ελληνίδα ομογενής) έχουν κάθε δικαίωμα στην δημόσια παρα-παιδεία και παρα-υγεία και ο,τιδήποτε που είναι «παρά»

Σαν μητέρα,απολαμβάνω πλήρως του δικαιώματος να συνεισφέρω στις οφειλές του σχολείου κι ας είμαι πλέον σχεδόν άνεργη

Το να μου τη στήνουν παιδάκια του δημοτικού ,χρυσαυγιτάκια απο σπίτι,και να ξεφωνίζουν τα δικά μου σαν «λαθρο» δεν μου πολυφαίνεται σωστο. Το επιχείρημα του «έχουν ξενικό επώνυμο» ούτε αυτο μου πολυφαίνεται ευσταθές! Το να βάζουν ΑΕΡΟΒΟΛΟ στο δόξα πατρί της μαμάς ούτε αυτό δείχνει καλή αγωγή απο τα χρυσάυγουλα σπίτια.. Λέω τωρα εγώ..

Το να απειλούν παιδάκια 10-12 ετών άλλα παιδάκια 7-6 ετών ,συγνώμη αλλα πάλι δεν μου φαίνεται σωστό! Βασικά,το να κρίνουν παιδάκια ΆΛΛΑ παιδάκια δεν μου φαίνεται διόλου σωστό!

Το να απειλούν ΕΝΗΛΙΚΑ βασιζόμενοι στον μητρικό φόβο είναι σφοδρό σημάδι κοινωνικής σήψης.

Δεν γράφω για την Χρυσή Αυγή. Ούτε καν με ενδιαφέρει. Είναι μίζερα στερημένα ανθρωποειδή που προσπαθούν να προσομοιάσουν σε ανθρώπους. Χρησιμοποιούν τις σιδηρογροθιές εν είδει φαιάς ουσίας. ΔΕΝ ασχολούμαι με υπανθρώπους.
Ασχολούμαι μονο με την απειλή που συνιστούν κοινή συνεναίσει των τυχόν ψηφοφόρων τους και των υπ’ατμόν υποστηρικτών τους.
Ο κόσμος δεν μοιράστηκε σε μερίδες για να έχετε δικαίωμα σε κομμάτια. Ο κόσμος είναι ένας. Τί κι αν μιλώ τέσσερις γλώσσες,ποιά η διαφορά απο κάποιον που βάζει ενα Χ για υπογραφή; Τί κι αν έχω πτυχία και δε συμμαζεύεται; Η διαφορά είναι πάντα στον νού.

Τα χρυσάυγουλα ΔΕΝ έχουν μυαλό.. Φούσκα είναι που θα σκάσει,αν το θέλετε κι εσείς βέβαια. Τα χρυσάυγουλα ΔΕΝ εχουν πανω απο έναν χρονο ζωής. Κάποια στιγμή,όλοι μα όλοι οι δήθεν αδικημένοι θα αντιληφθούν τί εστί αυγό του φιδιού.
Τα χρυσάυγουλα βασίζουν την δύναμή τους στην δική σας ξενοφοβία!
Όπως συνέβη σήμερα με εμάς.. ξενικό επώνυμο σημαίνει απειλή

Ξενικό επωνυμο σημαίνει : « ο μπαμπάς μου, μου είπε βάλε το αεροβόλο στον κρόταφο όποιου δεν λεγεται –όπουλος και είμαι και δικαιολογημένος σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή»

Ξενικό επώνυμο σημαίνει,οκ κλείστε τα σύνορα,ΜΗ δέχεστε ομογενείς,απορρίψτε κάθε μα κάθε φιλέλληνα και μείνετε μόνοι σας κλειδωμένοι στο κλουβί σας.

Μην ξεχασετε να βάλετε την Χρυσή Αυγή και στο ευρωκοινοβούλιο,σίγουρα θα λύσει τα προβλήματα σας!

ΥΓ. Κάποιοι φίλοι έγραψαν για τη «Χρυσή Αυγή στο σχολείο μου.. καταπληκτικό ανάγνωσμα ίσως και μαθημα εκτός τάξης. Εγώ γράφω απλά για την Χρυσή Αυγή στην καθημερινότητα μου! Αν φτάσει μέχρι το σχολείο των παιδιών μου,να είστε σίγουροι οτι κάπου θα προκύψει και η Χρυσή Δύση

http://insomnia.pinguinland.eu/content/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%BC%CE%BF%CF%85