Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ψυχάρης - Κακλαμάνης: Φούντωσε ο πόλεμος



 




Συνεχίζεται, μέσω δημοσιευμάτων, ο πόλεμος μεταξύ του Σταύρου Ψυχάρη και του Απόστολου Κακλαμάνη.
Σε δημερινό δημοσίευμα των Νέων ο εκδότης ζητάει... υπομονή ως αύριο για τις αποκαλύψεις που θα κάνει σχετικά με το ρόλο του βουλευτή επί χούντας.
Στο σημερινό δημοσίευμα ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος αποκαλεί υποτιμητικά τον κ. Κακλαμάνη «ο εν λόγω», έγραψε με τίτλο «Υπομονή ως αύριο»:
Αγαπητέ Μικροπολιτικέ,
Είχα υποσχεθεί χθες στους αναγνώστες σου ότι θα επανερχόμουν σήμερα με την αποκάλυψη νέων «καυτών» λεπτομερειών από τα έργα και τις ημέρες του Απόστολου Κακλαμάνη (τέως, τέως κλπ. Και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) στη Νέα Σμύρνη της απριλιανής χούντας.
Μετά τη σημερινή δημόσια (έμμεση πλην σαφή) παραδοχή από τον εν λόγω ότι διετέλεσε «εφαψίας» της ιωννιδικής χούντας παρακαλώ τους αναγνώστες σου να κάνουν υπομονή ως αύριο.Θα τους έχω ακόμη πιο πλούσιο υλικό προς γνώσιν και... τέρψιν.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Αθηναίος Πολίτης
Φύλαξ (γραπτών) Αρχείωνκαι Φωτογραφιών
Η επιστολή Κακλαμάνη
Σε άλλο σημείο της εφημερίδας, στη σελίδα 14, παρατίθεται ολόκληρη η επιστολή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, με την οποία απαντούσε χθες στα σχόλια του Σταύρου Ψυχάρη ότι θα κάνει αποκαλύψεις για σχέσεις του με τη δικτατορία των απριλιανών.
Στο άρθρο με τίτλο «Απ. Κακλαμάνης: Γιατί έφτασα μέχρι το στόμα του λύκου» αναφέρεται:
«Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, με χθεσινή ανακοίνωσή του ότι είχε επαφές με τη χούντα του Ιωαννίδη. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σημειώνει ότι έφτασε «μέχρι το στόμα του λύκου» προκειμένου να αποτρέψει, μαζί με άλλους που συνεργάστηκαν μαζί του εντός και εκτός της χώρας, τη χειραγώγηση των προδικτατορικών νεολαιών που επιχείρησε το καθεστώς Ιωαννίδη».
Στη συνέχεια παρατίθεται η ανακοίνωση του Απόστολου Κακλαμάνη, η οποία αναφέρει:
«Ο κ. Στ. Ψυχάρης κατηγορείται ευθέως και όχι σαν... «Αθηναίος Πολίτης» (!) ότι ενεργώντας παραθεσμικά αναμειγνύεται στην εσωκομματική λειτουργία της δημοκρατικής παράταξης, μέχρι και αυτής της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ (Σεπτέμβριος 2007: Παραιτηθείτε κ. Παπανδρέου). Επ' αυτών σιωπά.Αντ' αυτού, «αλληλογραφεί» ως «αναγνώστης Αθηναίος πολίτης» με τον εαυτό του εναντίον μου και αναμασά χουντικά υποπροϊόντα για τα οποία έχει δοθεί αποστομωτική απάντηση, προ 30 και πλέον ετών, εντός του Κοινοβουλίου, από τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη και τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.
Απολογούμαι σε όλη τη διάρκεια των τεσσάρων σχεδόν δεκαετιών της κοινοβουλευτικής μου θητείας, μόνο στο λαό και ειδικότερα στους εκλογείς μου της Β' Περιφέρειας Αθηνών, που με στέλνουν, από το 1974 μέχρι σήμερα στη Βουλή.Στους πολίτες, όμως, των νεώτερων γενεών που δε γνώρισαν τη δικτατορία και πολλοί σήμερα τους εξωθούν να τη θεωρήσουν σαν «απολεσθέντα παράδεισο», απαξιώνοντας τη Μεταπολίτευση και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, οφείλω, για τα δημοσιεύματα του κ. Ψυχάρη και όσων blogs τα αναπαρήγαγαν, να πω: Για μένα θα τους πληροφορήσουν αξιόπιστα οι συναγωνιστές μου στις οργανώσεις Δ.Ε.Κ.Α. και Π.Α.Κ. και όσοι βρέθηκαν μαζί μου, είτε στις φυλακές είτε στα κρατητήρια της Μπουμπουλίνας, της Μιχαλακοπούλου και του Ε.Α.Τ./Ε.Σ.Α., καθώς και οι συνυπερασπιστές μαζί μου αγωνιστών στα στρατοδικεία της Χούντας, επίσης και όσοι συνεργάστηκαν εντός και εκτός της χώρας για να φτάσουμε μέχρι το «στόμα του λύκου» και να αποτρέψουμε τη χειραγώγηση των προδικτατορικών νεολαιών που επιχείρησε το καθεστώς Ιωαννίδη.
Αυτοί γνωρίζουν και ποιος υπήρξα, ως μέλος της «παράνομης» ΕΠΟΝ, από 15 χρονών εργαζόμενος, μαθητής νυχτερινού γυμνασίου στην πιο σκοτεινή μετεμφυλιακή περίοδο, ποιος υπήρξα συνεχίζοντας στη διάρκεια και των δύο ανένδοτων αγώνων ενάντια στο παρακράτος των εκλογών «βίας και νοθείας» του 1961 και του βασιλικού πραξικοπήματος του 1965 και ποιος, τέλος, υπήρξα και είμαι συνεχίζοντας αυτήν την ανεπίληπτη πορεία και μετά τη δικτατορία, μέχρι σήμερα».Ολα ξεκίνησαν όταν στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε πει ότι πέρασε ο καιρός που «την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διόριζαν ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας» απευθυνόμενος, εμμέσως, προς τους Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και θέτουν θέμα ηγεσίας.

Πηγή: Tα Νέα

Είσοδος 17: Τι έλεγε ο Παλληνιώτης στον Γερακιώτη για τον νέο…...

Είσοδος 17: Τι έλεγε ο Παλληνιώτης στον Γερακιώτη για τον νέο…...: Γερακιώτης: Έλα ρε ολοκληρωτικά ομογενοποιημένε συνδημότη, τι κάνεις; σε΄ ψαχνα την προ-περασμένη Παρασκευή, αν θυμάμαι καλά και ούτε φω...

Έμμεσο ναι από το ΙΚΑ στο κούρεμα των ομολόγων

Έμμεσο ναι από το ΙΚΑ στο κούρεμα των ομολόγωνTη συμμετοχή του ΙΚΑ στο πρόγραμμα επαναγοράς του χρέους, ανακοίνωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.Οπως δήλωσε στο Newsit o Διοιηκητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος "υποστηρίζω ότι η βιωσιμότητα του ΙΚΑ και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων συναρτάται απόλυτα με τη βιωσιμοτητα της ελληνικής οικονομίας."
Σε ότι αφορά τη συμμετοχή ή τη μη συμμετοχή του ΙΚΑ στην επαναγορά του χρέους θέλω να διευκρινήσω το εξής: "Το ΙΚΑ έχει στην ιδιοκτησία του περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα τα οποία λήγουν μετά από 20 χρόνια και η συμμετοχή ή μη του ΙΚΑ θα καθοριστεί από το διοικητικό συμβούλιο και τη γενικότερη πολιτική η οποία θα οριοθετηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο. Εαν συμμετάχσει το ΙΚΑ στην επαναγορά χρέους αυτο σε καμία περίπτωση δε θα επηρρεάσει τη δυνανατότητα μας να δίνουμε συντάξεις. Tο «κούρεμα» αφορά ομόλογα με ημερομηνία λήξης άνω της 10ετίας."
Και συμπλήρωσε: "Αν η Ελλάδα τα καταφέρει θα τα καταφέρει και το ΙΚΑ σε διαφορετική περίπτωση δε θα τα καταφέρουμε και οι δύο."

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στον αέρα ο τίτλος του Φέτελ | Newsbomb.gr

Στον αέρα ο τίτλος του Φέτελ | Newsbomb.gr

Κατάργηση του σταυρού προτίμησης ζητά ο Πάγκαλος

Κατάργηση του σταυρού προτίμησης ζητά ο Πάγκαλος Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Θόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του κινήματος, για την επιτυχία του οποίου θέτει δύο συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ασκώντας παράλληλα κριτική για την «εδραίωση πελατειακών σχέσεων».
Ο κ.Πάγκαλος υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απομακρυνθεί πλέον από τον χώρο της κεντροαριστεράς που είναι όμως εδώ, όπως λέει, και περιμένει. Χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την εκκίνηση των διαδικασιών για το συνέδριο του κόμματος, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, και θέτει μάλιστα δύο προϋποθέσεις για την επιτυχία των εργασιών του.
Ζητά να τεθεί θέμα αλλαγής του εκλογικού συστήματος, με κατάργηση του σταυρού προτίμησης των βουλευτών, καθώς και την αναγνώριση τάσεων με συγκεκριμένες προτάσεις και σημεία ώστε να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα και την ηγεσία του κόμματος.
Ολόκληρη η επιστολή του κ.Πάγκαλου έχει ως εξής:
Με λύπη διαβάζω δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες κατατάσσουν το ΠΑΣΟΚ πέμπτο κόμμα, με ποσοστό χαμηλότερο από το μισό των πρόσφατων εκλογών του Ιουνίου.
Είναι προφανές οτι το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρές ευθύνες για την εδραίωση των πελατειακών σχέσεων, που διόγκωσαν τον δημόσιο τομέα και οδήγησαν στα σημερινά ελλείμματα. Παρά τις μεταρρυθμίσεις (ο Νόμος Πεπονή, ίδρυση ΑΣΕΠ και άλλες), ο ομφάλιος λώρος με τα συντεχνιακά συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων δεν είχε ποτέ αποκοπεί.
Εκτός απ' τις ευθύνες, το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης χρέους που βιώνει η χώρα. Η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, στην οποία συνθητεύσαμε, γλίτωσε την Ελλάδα από την ανεξέλεγκτη χρεωκοπία και έβαλε τις βάσεις για την παγκόσμια πρωτοτυπία του μηχανισμού χρηματοδοτικής στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, ο οποίος μας χρηματοδοτεί με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για όσο χρόνο προχωράμε στις απαραίτητες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.
Παράλληλα, πληρώνουμε ιδιαίτερα ακριβά την απραξία των Υπουργών μας που δεν προχώρησαν βασικές μεταρρυθμίσεις, σε ουσιαστικά θέματα διακυβέρνησης, καθώς υπολόγιζαν το ατομικό πολιτικό τους κόστος, την αδικαιολόγητη άρση στήριξης της Κυβέρνησής μας από τους δικούς μας βουλευτές μερικοί από τους οποίους σήμερα είναι πάλι στο ΠΑΣΟΚ και κάνουν τα ίδια και την απουσία διαλόγου, διαδικασιών και προσανατολισμού στο κίνημά μας.
Ο κοινωνικός χώρος της Κεντροαριστεράς είναι βέβαια εδώ και περιμένει. Δυστυχώς όμως δεν τον εκφράζουμε πλέον.
Είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η εκκίνηση των διαδικασιών του συνεδρίου. Για να έχουν νόημα όμως και πιθανότητες επιτυχίας οι διαδικασίες αυτές, υπάρχουν κατά την άποψή μου δύο προϋποθέσεις:
1. Η έναρξη συζήτησης για το εκλογικό σύστημα και η κατάργηση του σταυρού προτίμησης, που ευθύνεται για τη σημερινή πελατειακή λογική, για τον υδροκέφαλο και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα.
2. Η αναγνώριση τάσεων με συγκεκριμένες προτάσεις και σημεία, που θα οδηγήσουν σε στρατηγικές αποφάσεις και στην αναλογική εκλογή των οργάνων και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο.
Η συμμετοχή μου στις διαδικασίες είναι αυτονόητη στο βαθμό που αυτές θα έχουν πιθανότητες να οδηγήσουν το κίνημά μας σε καλύτερες μέρες.
Με εκτίμηση
Θεόδωρος Πάγκαλος στο εσωτερικό του κόμματος

Αποχώρησε η ελληνική στρατιωτική δύναμη από το Αφγανιστάν

Αποχώρησε η ελληνική στρατιωτική δύναμη από το ΑφγανιστάνΤέλος εποχής για την ελληνική δύναμη Αφγανιστάν ή το Τάγμα Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν, όπως ονομαζόταν τα τελευταία χρόνια, με τον επαναπατρισμό όλων των Ελλήνων αξιωματικών και υπαξιωματικών που υπηρετούσαν στην Καμπούλ.

Η ελληνική στρατιωτική δύναμη μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν στις 17 Φεβρουαρίου του 2002, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Σε δέκα χρόνια, συνολικά 3.295 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί υπηρέτησαν στο τάγμα ειδικής σύνθεσης Αφγανιστάν, μέχρι σήμερα που η κυβέρνηση αποφάσισε την αναδίπλωση του συνόλου των δυνάμεων για λόγους οικονομίας αλλά και επειδή εκτιμήθηκε ότι εξέλιπε ο λόγος της παρουσίας της Ελλάδας στο Αφγανιστάν.

Μαζί με τα επαναπατρισθέντα στελέχη με τρεις ειδικές πτήσεις επέστρεψε στην Ελλάδα όλο το υλικό και τα μέσα (στρατιωτικά οχήματα και άλλα)που υπήρχαν στο Αφγανιστάν, ενώ η εξοικονόμηση χρημάτων, λόγω της αποχώρησης, ανέρχεται στα 6.800.000 ευρώ σε σχέση με το 2011 και στα 7.700.000 ευρώ σε σχέση με το 2010.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Αφγανιστάν, τόσο η ΕΛΔΑΦ όσο και το ΤΕΣΑΦ, εκτέλεσαν έργα κατασκευής – ανακατασκευής και βελτίωσης των υποδομών στην πόλη της Καμπούλ, καθώς επίσης και του αεροδρομίου. Επιπρόσθετα, συμμετείχαν στην εκπαίδευση Αφγανών στρατιωτών και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επισημαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική η υποστήριξη που παρείχε το 299 ΚΙΧΝΕ (το 299 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας αναπτύχθηκε στις 26 Ιουλίου 2005, στην Καμπούλ, και η ΕΛΔΑΦ μετονομάστηκε σε ΤΕΣΑΦ) από υγειονομικής πλευράς, τόσο στο προσωπικό του ΤΕΣΑΦ και της υπόλοιπης δύναμης της ISAF, όσο και σε Αφγανούς πολίτες.

Στη συγκρότηση των ΕΛΔΑΦ-ΤΕΣΑΦ, συμμετείχαν 33 αποστολές (3.295 στελέχη), με χρονική διάρκεια παραμονής από 3 έως 6 μήνες.

Στο Αφγανιστάν παραμένουν μόνο 7 αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπαιδευτές των Αφγανών πιλότων για μεταγωγικά αεροσκάφη.

Ισπανία: Ξεσπάθωσαν οι δικαστές για τη χάρη που δόθηκε σε αστυνομικούς

«Η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τη σαφή διάκριση των εξουσιών πάνω στην οποία εδράζεται η Δημοκρατία», ανέφεραν 200 Ισπανοί δικαστές, οι οποίοι επέκριναν έντονα την κυβερνητική απόφαση να απονείμει χάρη σε τέσσερις αστυνομικούς που είχαν βασανίσει έναν κρατούμενο. Να σημειωθεί πως στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται και αρκετοί δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Ισπανία: Ξεσπάθωσαν οι δικαστές για τη χάρη που δόθηκε σε αστυνομικούςΟι τέσσερις αστυνομικοί είχαν κακομεταχειριστεί έναν Ρουμάνο κρατούμενο, τον οποίο ψευδώς κατηγορούσαν ως κακοποιό, στη Βαρκελώνη το 2006. Τα όργανα του νόμου είχαν τοποθετήσει την κάνη ενός πιστολιού στο στόμα του κρατούμενου για να τον εξαναγκάσουν να ομολογήσει και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Οι τέσσερις αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από τέσσερα χρόνια κι εννέα μήνες έως δύο χρόνια και τρεις μήνες.
Όμως η κυβέρνηση του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι αποφάσισε πως άπαντες οι κατηγορούμενοι θα εκτίσουν ποινή μόνον δύο ετών. Δικαστήριο της Βαρκελώνης ακύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης, όμως αυτή έσπευσε σε απάντηση να απονείμει χάρη στους αστυνομικούς και μετέτρεψε τη φυλάκισή τους σε χρηματικό πρόστιμο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αλβέρτο Ρουίθ Γαλιαρδόν δήλωσε πως το Σύνταγμα επιτρέπει στην κυβέρνηση να απονέμει χάρη σε περιπτώσεις που «δικαιολογούνται», μολονότι δεν αιτιολόγησε για ποιόν λόγο κρίνεται δικαιολογημένη σε αυτή την υπόθεση.
Στο παρελθόν, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε κρίνει ένοχη την Ισπανία διότι είχε αποφύγει να διερευνήσει καταγγελίες για καταχρήσεις από αστυνομικούς.

Αποκαλύψεις «φωτιά» για Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου


Δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον προειδοποιούσαν
την τότε ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει το πρώτο Μνημόνιο, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες», την ώρα που στη Βουλή συζητείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με στόχο να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες για την προσφυγή της χώρας μας και το πρώτο μνημόνιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, μετά τις καταγγελίες του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, περιλαμβάνονται δύο κείμενα με τα οποία αποδεικνύεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τις σοβαρές διαφωνίες  του ΔΝΤ να μην προχωρήσει η χώρα σε μνημόνιο πριν συμφωνήσει σε γενναίο «κούρεμα» των χρεών της, όπως και για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις για τον ρόλο του γερμανικού παράγοντα στην καταστροφική επιλογή των μνημονίων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα τηλεγράφημα του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κ. Ρουμελιώτη, προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που απεστάλη από την Ουάσιγκτον στις 29 Μαρτίου 2010, με το οποίο τον ενημερώνει πως υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της. Το τηλεγράφημα, φέρεται να κοινοποιήθηκε στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Την 1η Απριλίου 2010, το ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας κ. Βράιλας, με άκρως απόρρητο και επείγον τηλεγράφημα από την Ουάσινγκτον, ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχτεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση.
Επίσης, «συστήνουν» στην ελληνική κυβέρνηση να αντιταχθεί στις γερμανικές αντιδράσεις.
 

Διοικητής νοσοκομείου «κατέδωσε» στην ΕΛ.ΑΣ. αλλοδαπή ανασφάλιστη

Αλλοδαπή ανασφάλιστη ασθενής, η οποία νοσηλευόταν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά, διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι», προκειμένου να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση.

Η επέμβαση όντως πραγματοποιήθηκε και μάλιστα οι συγγενείς κατέβαλαν τα νοσήλια.

Συνέβη όμως το εξής εξωφρενικό, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβας: ο διοικητής του νοσοκομείου «Αγ. Ανάργυροι», κ. Μπαρτζώκας, κατέδωσε στην Κρατική Ασφάλεια την ασθενή, διότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, με αποτέλεσμα η γυναίκα-παρότι κατάκοιτη- να νοσηλεύεται φρουρούμενη!

«Καταγγέλλουμε ως δείγμα ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του κ. Μπαρτζώκα και επαναλαμβάνουμε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να υπακούσουν στην αλήστου μνήμης εγκύκλιο του Α. Παπαδόπουλου και στην ανάλογη εγκύκλιο του Α. Λοβέρδου που τους καλούν να μετατραπούν σε καταδότες και ανθρωποφύλακες. Τουναντίον, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και στην ιατρική δεοντολογία» αναφέρει ο κ. Βαρνάβας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δώδεκα «φαινόμενα» του υπολογιστή σας και οι λύσεις τους


keyboard 01 Δώδεκα «φαινόμενα» του υπολογιστή σας και οι λύσεις τουςΤα μυστήρια του υπολογιστή είναι πολλά και επίμονα. Ξεκινούν συνήθως με το «γιατί δεν» και σπάνια έχουν ευτυχή κατάληξη. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι γιατί κάποιες φορές τα Windows δεν σε αφήνουν πεισματικά να διαγράψεις ένα αρχείο για εκτύπωση που έβαλες στην αναμονή, τότε καλωσόρισες στον κόσμο του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Νο 1 – Το μέγα μυστήριο των χαμένων downloads
«Πού πήγαν τα αρχεία που κατέβασα; Γιατί δεν τα βρίσκω;» Ο browser σου ρυθμίζει πού σώζονται τα downloaded αρχεία κι εσύ μπορείς να ελέγξεις πλήρως τη διαδικασία, αλλάζοντας τον φάκελο προορισμού. Υπάρχουν browsers που είναι αρκετά ευγενικοί ώστε να σε ρωτούν κάθε φορά πού θέλεις να σωθούν τα αρχεία πριν από το κατέβασμά τους, ενώ άλλοι παίρνουν την πρωτοβουλία by default, αφήνοντάς σε να ξύνεις το κεφάλι σου. Αυτούς τους άτακτους browsers πρέπει να κάνεις πιο συνεργάσιμους: βρες στα Tools ή τα Options του browser τις επιλογές για το downloading και άλλαξε τον φάκελο για το πού θα πηγαίνουν by default. Αν θες, τικάρισε και την επιλογή «Always ask me where to save files» για να σε συμβουλεύεται κάθε φορά πριν κατεβάσει κάτι…

Νο 2 – Το μυστήριο των videos που δεν παίζουν
«Γιατί δεν παίζει στο laptop, αφού έπαιζε πριν από ένα λεπτό στο PC μου;» Αν το laptop σου δεν διαθέτει τον κατάλληλο decoder για το συγκεκριμένο format του video, τότε απλά δεν αναπαράγεται. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα format και τα codec της ψηφιακής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση, κατεβάζοντας το ίδιο codec με αυτό που έχει κωδικοποιηθεί η εικόνα (σαν το πασίγνωστο DivX ας πούμε) θα λύσει το πρόβλημα. Κατέβασε και εγκατάστησε το «K-Lite Codec Pack Full», το οποίο περιέχει ό,τι χρειάζεσαι για να παίξουν τα περισσότερα videos του πλανήτη (avi, flv, mkv κ.ά.).
No 3 – Το μυστήριο του επίμονου εκτυπωτή
«Ο printer μου δεν τυπώνει και τα Windows δεν με αφήνουν να κάνω cancel ή delete στο αρχείο για εκτύπωση» Η διαδικασία γνωστή: στέλνεις ένα έγγραφο στον printer για εκτύπωση αλλά δεν γίνεται τίποτα, μπαίνεις στο Print Queue προσπαθώντας να σβήσεις ή να ακυρώσεις την ενέργεια και πάλι δεν γίνεται τίποτα, κάνεις ένα γενναίο reboot για να του δείξεις εσύ κι όταν τελικά ξανανοίξει, βλέπεις το αρχείο ακόμα στην αναμονή να σε στοιχειώνει! Έχεις μπροστά σου ένα κλασικό πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ υπολογιστή και εκτυπωτή. Κάν’ τα λοιπόν να μιλήσουν. Ο ένοχος μπορεί να είναι από τον κατεστραμμένο driver του εκτυπωτή μέχρι ένα ελαττωματικό καλώδιο USB. Κατέβασε και εγκατέστησε την εφαρμογή «Stalled Printer Repair», η μοναδική (και μοναδικά συγκλονιστική) δουλειά της οποίας είναι η εκκαθάριση των συσσωρευμένων αρχείων στο Print Queue! Ξενοιάζεις από τα φαντάσματα και μπορείς μετά να ξαναστείλεις το αρχείο σου για εκτύπωση.
Νο 4 – Το μυστήριο των «μπιπ»
Ακούς «μπιπ» όταν ανοίγεις τον υπολογιστή σου και έχεις ελαφρώς θορυβηθεί; Τι να σημαίνει άραγε αυτός ο μηχανικός θόρυβος; Αυτά τα τρομακτικά «μπιμ» προέρχονται από το BIOS (ένα προγραμματάκι της μητρικής) και είναι ο αλά R2-D2 κωδικοποιημένος τρόπος του να επικοινωνεί μαζί σου! Πρέπει να μάθεις να καταλαβαίνεις τη γλώσσα του: ένα σύντομο «μπιμ» σημαίνει ότι όλα δουλεύουν ρολόι∙ δύο μακρά «μπιμ» ακολουθούμενα από τρία σύντομα σε προειδοποιούν ότι το σύστημα απέτυχε στην αναγνώριση των keyboard/controllers (ένα από τα πολλά τεστ που τρέχει το σύστημα κατά την εκκίνησή του)∙ ένα μακρό «μπιμ» ακολουθούμενο από δύο σύντομα δείχνουν κάποιου είδους αποτυχία στην αναγνώριση της οθόνης κ.λπ. Αν ακούς λοιπόν κατά την εκκίνηση του PC σου οτιδήποτε άλλο από ένα χαρούμενο και γρήγορο «μπιπ», συμβουλεύσου το manual του συστήματός σου που περιέχει σίγουρα τον κώδικα των «μπιπ». Έχε υπόψη σου ότι ο κώδικας διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή BIOS (AMI, Award κ.λπ.), οπότε σιγουρέψου ότι κοιτάς τον σωστό…
Νο 5 – Το μυστήριο του Κάδου Ανακύκλωσης
«Το Recycle Bin εξαφανίστηκε! Τι κάνω τώρα;» Ας το δούμε διαφορετικά: είσαι σίγουρος ότι ήταν εκεί αρχικά; Δεν είναι λίγα τα PC -ακόμα και καινούρια- που έχουν απενεργοποιημένη την επιλογή του κάδου ανακύκλωσης και πολλοί χρήστες το συνειδητοποιούν μόνο όταν χρειαστεί να ανακτήσουν ένα κατά λάθος διαγραμμένο αρχείο. Όπως και να ‘χει, ακόμα κι αν όντως υπήρχε κάποτε κάδος ανακύκλωσης, μπορεί να σβήστηκε από λάθος ή απλά κάποιο τρίτο πρόγραμμα ή μια δυσλειτουργία των Windows να έθεσε την επιλογή εκτός. Σε Windows 7 ή Vista, κάνε κλικ στο Start menu και πληκτρολόγησε «desktop icons»∙ επίλεξε την επιλογή «show or hide common icons on the desktop», τίκαρε το κουτάκι μπροστά από το Recycle Bin και πάτα ΟΚ. Λύθηκε;
Νο 6 – Το μυστήριο του ξαφνικού reboot
«Γιατί έκαναν τα Windows ξαφνικά επανεκκίνηση χωρίς να με ρωτήσουν;» Το σενάριο ιδιαίτερα προσφιλές: απομακρύνεσαι για λίγο από το PC σου και όταν επιστρέψεις όλα έχουν χαθεί. Έγινε reboot χωρίς την άδειά σου! Μην το εκλάβεις ωστόσο ως έλλειψη σεβασμού, το μυστήριο απλώς συνδέεται με το πώς τα Windows εγκαθιστούν τις αυτόματες ενημερώσεις. Κάτι μπορείς να κάνεις και γι’ αυτό. Σε Windows 7 ή Vista λοιπόν, κάνε κλικ στο Start menu και πληκτρολόγησε «windows update»∙ κάνε κλικ στο «Change Settings» στο menu αριστερά, επίλεξε την επιλογή «download updates but let me choose whether to install them» και πάτα ΟΚ. Παρόλο που τα Windows θα συνεχίζουν να σε ζαλίζουν με την εγκατάσταση των ενημερώσεων, τουλάχιστον δεν θα παίρνουν πρωτοβουλίες για reboot…
Νο 7 – Το μυστήριο του νέου toolbar
«Πώς καρφιτσώνονται όλες αυτές οι γραμμές εργαλείων στον browser μου;» Σίγουρα αναρωτιέσαι πώς φορτώνονται όλα αυτά τα toolbars στον κακόμοιρο τον browser και τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη παρουσία τους. Το spyware (γνωστό και ως «κακόβουλο λογισμικό») είναι πολύ πιθανόν ο φταίχτης. Αν το toolbar έχει όνομα «Super Internet Search» ή κάτι εξίσου τερατώδες, πρόκειται πιθανότατα για spyware που διείσδυσε στο σύστημα όταν επισκέφθηκες κάποια μολυσμένη ιστοσελίδα ή τρύπωσε με παρόμοιο τρόπο. Κάνε ένα scan στο PC σου με ένα καλό antimalware πρόγραμμα και μη χρησιμοποιήσεις ούτε για πλάκα τη συγκεκριμένη γραμμή εργαλείων. Ενδέχεται βέβαια το toolbar να «φυτεύτηκε» στον browser από κάποια εφαρμογή που εγκατέστησες, αφού τα περισσότερα προγράμματα προσπαθούν ύπουλα να το κάνουν αυτό κατά το install. Οπότε, όταν εγκαθιστάς ένα πρόγραμμα πρόσεξε να ξετικάρεις την (πάντα τικαρισμένη!) επιλογή της προσθήκης toolbar στον browser. Αν ήσουν βιαστικός και η γραμμή εργαλείων εγκαταστάθηκε ήδη, από τη στιγμή που δεν είναι spyware (ναι, το toolbar της Yahoo δεν είναι κακόβουλο) μπορείς να την απεγκαταστήσεις εύκολα.
No 8 – Το μυστήριο του QuickTime
«Πώς κατέληξα με το QuickTime στον υπολογιστή μου; Δεν θυμάμαι να το κατέβασα ποτέ!» Το QuickTime προέρχεται από την Apple και είναι εφαρμογή αναπαραγωγής φωτογραφιών και video, μουσικής και πολλών άλλων multimedia. Παρόλο που το βρίσκεις πλέον και ως ξεχωριστό προϊόν, περιέχεται πακέτο με το iTunes, κι αυτός είναι ο τρόπος που βρίσκεται ως διά μαγείας σε πολλά PC! Όταν λοιπόν έχεις εγκατεστημένο το iTunes, έχεις απαραίτητα και το QuickTime. Αν έχεις iPod, iPad ή iPhone, χρειάζεσαι αναγκαστικά το iTunes και… το QuickTime∙ αν πάλι δεν είσαι χρήστης συσκευών Apple, καλό είναι να έχεις ούτως ή άλλως το QuickTime για να μπορείς να βλέπεις video και movie trailer από τον browser σου, καθώς πολλά embedded video είναι κωδικοποιημένα σε format QuickTime (κατάληξη mov). Συμπέρασμα: αν δεν σου έχει κάνει κάτι, άσε το QuickTime στην ησυχία του…
Νο 9 – Το μυστήριο του Word
«Αφού έχω το Word εγκατεστημένο, γιατί δεν μπορώ να ανοίξω το docx αρχείο που μου έστειλαν;» Γιατί χρησιμοποιείς Word 2003 ή παλιότερο. Και έχουμε 2012! Βλέπεις με το Office 2007 η Microsoft θέλησε να κόψει κάθε δεσμό με τα παλιά, εγκαταλείποντας το doc αρχείο (που διαβάζει το δικό σου Word) για το καινούριο docx. Το ίδιο έκανε βέβαια και με το Excel (το πατροπαράδοτο xls αρχείο μετατράπηκε σε xlsx) αλλά και το PowerPoint (από ppt στο νέο pptx). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν δεν έχεις Office 7 ή 10, δεν μπορείς να τρέξεις στην παλιά σου σουίτα κανένα από τα καινούρια αρχεία. Ή τουλάχιστον όχι χωρίς λίγη βοήθεια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το «Microsoft Office Compatibility Pack for Word, Excel and PowerPoint 2007 File Formats» (ένα όνομα που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας!). Είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί στις παλιές εκδόσεις του Office (2000, XP και 2003), το κατεβάζεις από τη Microsoft πανεύκολα και θα μπορείς να ανοίγεις, να επεξεργάζεσαι και να σώζεις τους καινούριους τύπους αρχείων, αλλά και να μετατρέπεις τα doc αρχεία σε docx.
Νο 10 – Το μυστήριο της μη διαγραφής
«Γιατί δεν μπορώ να σβήσω αυτό το αρχείο;» Σίγουρα κάποια στιγμή τα Windows αρνήθηκαν πεισματικά να σου επιτρέψουν να σβήσεις ένα αρχείο. Ένα απλό delete. Δεν πρόκειται ακριβώς και για εγχείριση εγκεφάλου το να σβήσεις ένα αρχειάκι! Γιατί λοιπόν το λειτουργικό αρνείται να υπακούσει; Για το καλό σου γίνεται, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Αν τα Windows επιμένουν να μη σβήνουν ένα αρχείο ή φάκελο, είναι συνήθως επειδή κάποια εφαρμογή ή λειτουργία του συστήματος το επεξεργάζεται. Αν μπορούσες να σβήσεις ένα αντικείμενο που είναι «σε χρήση», ολόκληρη η εφαρμογή ή ακόμα και τα ίδια τα Windows θα μπορούσαν να κρασάρουν. Οπότε κλείσε όλα τα προγράμματα που τρέχεις (ή ακόμα καλύτερα κάνε ένα restart) και δοκίμασε ξανά να το σβήσεις. Θα φύγει αθόρυβα…
Νο 11 – Το μυστήριο των ψηφιακών σκουπιδιών
«Γιατί ενώ κάνω uninstall σε ένα πρόγραμμα, αφήνει πίσω του αρχεία και φακέλους;» Να σου πω πώς έγινε η ιστορία: δοκίμασες ένα νέο software, ήταν μάπα, το απεγκατέστησες μια χαρά αλλά συνεχίζεις να βλέπεις τα απομεινάρια του στο Start menu. Αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο γιατί πολύ απλά οι uninstallers των εφαρμογών δεν κάνουν καλή δουλειά. Δεν καθαρίζουν επαρκώς τα ψηφιακά τους ίχνη. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο από αυτά τα βάναυσα advanced uninstallers, εφαρμογές που αφαιρούν όχι μόνο το πρόγραμμα, αλλά και όλα τα ίχνη τους. Το δωρεάν «IObit Uninstaller» θα καθαρίσει στη στιγμή απομεινάρια και ξέμπαρκα μητρώα, ενώ θα σε απαλλάξει και από τα ανεπιθύμητα toolbars που λέγαμε πριν.

Νο 12 – Το μυστήριο του attachment
«Γιατί δεν μπορώ να επισυνάψω ένα αρχείο στο e-mail μου;» Το μυστήριο με τα attachments που άλλοτε επισυνάπτονται πανεύκολα και άλλοτε αρνούνται να προσδεθούν στο mail έχει λύση και μάλιστα απλή: το αρχείο είναι προφανώς πολύ μεγάλο! Οι περισσότεροι πάροχοι e-mail περιορίζουν το μέγεθος των attachments στα 10ΜΒ ή και ακόμα λιγότερο. Το Gmail και το Yahoo είναι οι εξαιρέσεις, αλλά ακόμα κι αυτά έχουν όριο αρχείων τα 25ΜΒ και 20ΜΒ αντίστοιχα. Αν λοιπόν επιχειρείς να στείλεις μέσω e-mail ένα video ή μια συλλογή φωτογραφιών και δεν μπορείς να τα επισυνάψεις, είναι επειδή το μέγεθος του αρχείου σου ξεπερνά την επιτρεπόμενη χωρητικότητα. Ευτυχώς, υπάρχουν στη διάθεσή σου μια σειρά από (δωρεάν) όπλα για να απαλλαγείς από τους περιορισμούς: το «YouSendIt», για παράδειγμα, σου επιτρέπει να στείλεις αρχεία μέχρι 100MB, το «SugarSync» σου προσφέρει μέχρι 5GB δωρεάν online χώρο και κάνει τη μεταφορά μεγάλων αρχείων πανεύκολη, ενώ το εξαιρετικά απλό στη λειτουργία του «WeTransfer» διαχειρίζεται αρχεία μέχρι και 2GB. Ανακάλυψέ τα και λύσε το μυστήριο του attachment που δεν κάνει attach…Πηγή: real.gr

Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.


company 01 Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.Η οικονομική κρίση βαθαίνει και αυτό έχει ως άμεση συνέπεια την μείωση των θέσεων εργασίας. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στους νέους, οι οποίοι καλό είναι να γνωρίζουν τις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας, έτσι ώστε να κάνουν σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό.
Τα επαγγέλματα που θα έχουν υψηλότερη ζήτηση, θα προκύψουν λόγω της γήρανσης του πληθυσμού αλλά και της μεταβολής του τρόπου που λειτουργούν οι επιχειρήσεις.
Μια σημαντική αλλαγή που θα δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση για κάποια επαγγέλματα είναι η αυξανόμενη ποσότητα των δεδομένων που διαθέτει η κάθε επιχείρηση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας ερευνών IDC, τα δεδομένα αναμένεται να αυξηθούν κατά 50 φορές την επόμενη δεκαετία. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να βρουν εργαζόμενους οι οποίοι μπορούν να μελετήσουν και να οργανώσουν τα δεδομένα τους με ουσιαστικό τρόπο. Οπότε οι αναλυτές δεδομένων θα είναι σε πρώτη ζήτηση.
Μια άλλη σημαντική αλλαγή θα προκύψει από την γήρανση του πληθυσμού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ιατρικών αναγκών και θα απαιτήσει περισσότερους επαγγελματίες να φροντίζουν τους ηλικιωμένους. Ειδικότερα, οι γιατροί, νοσηλευτές και ειδικοί υγιεινής δοντιών θα έχουν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση. Οι όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι θα αναζητούν βοήθεια από χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να επενδυσουν τις οικονομίες τους (τουλάχιστον όσες διασωθούν από την λαίλαπα της ύφεσης…).

Δυστυχώς δεν έχουμε υπόψιν κάποια σχετική μελέτη που να έγινε στην χώρα μας (υπάρχει άραγε?) , οπότε θα χρησιμοποιήσουμε την μελέτη που έκανε η στατιστική υπηρεσία εργατικού δυναμικού της Αμερικής (BLS), σχετικά με την διαφοροποίηση της ζήτησης των επαγγελμάτων μεταξύ 2008 και 2018 . Σίγουρα οι αγορές Ελλάδας και Αμερικής έχουν διαφορές, αλλά οι τάσεις, έστω και λίγο αργότερα, θα επιβεβαιωθούν μάλλον και στην χώρα μας.
Στην παρακάτω λίστα παραθέτουμε τα επαγγέλματα που θα δημιουργήσουν τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας στην Αμερική, και επιπλέον η αμοιβή τους θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 20% μέχρι το 2018.

10. Προσωπικοί Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι

489 10 symbouloi Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την φορολογία, τις επενδύσεις, και την ασφάλιση. Σύμφωνα με την BLS, όλο και περισσότεροι σύμβουλοι θα χρειάζονται για να βοηθήσουν τα εκατομμύρια των εργαζομένων που αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν στα επόμενα 10 χρόνια. Μέχρι το 2018, ο αριθμός των προσωπικών χρηματικοοικονομικών συμβούλων αναμένεται να αυξηθεί στην Αμερική κατά 30% σε σχέση με το 2008. Η αναμενόμενη αύξηση όλης της απασχόλησης είναι 10,1%, οπότε αύξηση κατά 30% είναι πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο.

9. Ειδικοί υγιεινής οδόντων

489 09 odontiatroi Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Δουλεύουν μαζί με οδοντιάτρους για τον καθαρισμό των δοντιών και παρέχουν βοήθεια σε χειρουργικές επεμβάσεις. Πολλά κολέγια της Αμερικής έχουν προγράμματα υγιεινής οδοντιατρικής, τα περισσότερα από τα οποία ολοκληρώνονται σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με την BLS, η ζήτηση για οδοντιατρικές υπηρεσίες θα αυξηθεί λόγω της γήρανσης του πληθυσμού. Αναμενόμενη αύξηση άνω του 36%.

8. Πολιτικοί Μηχανικοί

489 08 politikoi mixanikoi Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Ενώ οι θέσεις εργασίας των μηχανικών αναμένεται ότι θα αυξηθούν κατά 10%, ο αριθμός των θέσεων εργασίας για πολιτικούς μηχανικούς προβλέπεται να αυξηθεί με μεγαλύτερο ρυθμό κατά δυόμισι φορές. Αυτή όμως η πρόβλεψη έχει να κάνει περισσότερο με ιδιαιτερότητες της Αμερικής και μάλλον πρέπει να την αγνοήσουμε.

7. Αναλυτές Αγοράς

489 07 analytes agoras Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Οι αναλυτές της αγοράς βοηθούν τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς. Κατά την επόμενη δεκαετία, τα άτομα αυτά αναμένεται να είναι σε μεγάλη ζήτηση.

6. Υποστήριξη δικτύων και εφαρμογών internet.

489 06 ypostiriksi diktyon Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Στήνουν και διαχείζονται δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις επιχειρήσεις. Επίσης υποστηρίζουν εφαρμογές Internet, και φροντίζουν για την ασφάλεια του δικτύου. Η ζήτηση για αυτή τη θέση αναμένεται να αυξηθεί κατά 20%,.

5. Παθολόγοι και χειρούργοι

489 05 pathologoi Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Σύμφωνα με την BLS, εκτός από την φυσιολογική αύξηση, ζήτηση θα προκύψει και από την ανάγκη να αντικατασταθεί ο σχετικά υψηλός αριθμός των γιατρών και χειρουργών που θα συνταξιοδοτηθούν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 2008-18.

4. Μηχανικοί λογισμικού

489 04 mixanikoi software Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Στην εποχή των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και του cloud computing, λίγες θέσεις είναι τόσο σημαντικές όσο προγραμματιστές εφαρμογών λογισμικού. Σύμφωνα με την μελέτη της BLS, όσον αφορά τις προοπτικές απασχόλησης για τους προγραμματιστές λογισμικού, η αύξηση της απασχόλησης θα είναι ταχεία.

3. Σύμβουλοι επιχειρήσεων

489 03 symbouloi epixeiriseon Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Λειτουργούν ως σύμβουλοι για τις επιχειρήσεις βοηθώντας στο management, στην αποτελεσματική λειτουργία τους, και τη διατήρηση βέλτιστου αποθεμάτων στοκ. Σύμφωνα με την BLS, αναμένεται αύξηση κατά 24%.

2. Λογιστές και ελεγκτές

489 02 logistes Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Σύμφωνα με την BLS, η αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων, η μεταβολή της φορολογικής νομοθεσίας και των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, θα οδηγήσει ενδεχομένως σε αύξηση των θέσεων εργασίας για το συγκεκριμένο επάγγελμα.

1. Νοσοκόμοι/Νοσηλευτές

489 01 nosokomoi Σε ποια επαγγέλματα θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Παρέχουν την βασική ιατρική περίθαλψη, διαχειρίζονται τους φακέλους των ασθενών και προσφέρουν μακροχρόνια φροντίδα στους ασθενείς. Ο αριθμός των νοσηλευτών αναμένεται να αυξηθεί εντυπωσιακά . Σύμφωνα με την BLS, αυτή η μεγάλη ανάπτυξη θα προέλθει από την αυξανόμενη έμφαση στην προληπτική φροντίδα. Επιπλέον, ο αριθμός των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας προβλέπεται να αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς.
Πηγή: antikleidi.wordpress.com

ΔΕΙΞΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΜΑΣ


Ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε με οργή ότι οι συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ. Αν όμως ξέραμε όλη την αλήθεια για το θέμα, θα εξοργιζόμασταν όχι με τους βουλευτές αλλά με τον εαυτό μας! Θα λέγαμε, καλά, γίνονται τόσο φοβερά και τρομερά πράγματα στη δημόσια ζωή και εγώ, ο λαός, κοιμάμαι;

Κοιμόμασταν! Μπροστά στα μάτια μας έγινε το 2006, 2008 το μεγαλύτερο αντικειμενικά σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους: Πήραν εξτρά, εντελώς παράνομα, με μία ληστρική απόφαση ενός δικαστηρίου, δύο δισεκατομμύρια ευρώ, οι δικαστές (περιλαμβάνονται και οι εισαγγελείς), οι βουλευτές και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και ο λαός καμιά αντίδραση!
Διάβασε με προσοχή:

Υπάρχει στο Σύνταγμα το άρθρο 88, παρ. 2, που λέει: «Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους. Τα σχετικά με τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη και με την κατάστασή τους γενικά καθορίζονται με ειδικούς νόμους». Τι σημαίνει και πως πρέπει να ερμηνευτεί (αν χρειάζονται ερμηνεία τα αυτονόητα!) αυτή η διάταξη; Ότι κατά τον ειδικό καθορισμό από τον νομοθέτη των αποδοχών των δικαστών, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ανάλογες συνθήκες της δουλειάς τους, η υπηρεσιακή κατάστασή τους και η ανάλογη κοινωνική αντίληψη για το υψηλό πράγματι δικαστικό λειτούργημα. Έτσι ακριβώς ερμήνευσε παλιότερα αυτή τη συνταγματική διάταξη το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ΄αριθμ. 736/1953 απόφασή του. Αυτή η ερμηνεία, που θεωρεί τη διάταξη κατευθυντήριου, αν μη ευκτικού προς τον κοινό νομοθέτη χαρακτήρα, και που δεν αμφισβητήθηκε για 33 ολόκληρα χρόνια, δεν άφηνε βέβαια περιθώριο να αυξήσουν οι ίδιοι οι δικαστές, με δικαστικές αποφάσεις, τις αποδοχές τους.

Αλλά από το 1986 άρχισαν να αξιώνουν εξομοίωση των αποδοχών τους με εκείνες άλλων υψηλότερα αμοιβομένων κατηγοριών λειτουργών και υπαλλήλων, ιδίως
με τους βουλευτές, τους διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ και τους καθηγητές πανεπιστημίων. Και το επέβαλαν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αριθμ. 1951/1986, 400/1989, 1688/1991 και 4/1992. Πως το πέτυχαν;

Έδωσαν στην παραπάνω συνταγματική διάταξη επιτακτικό χαρακτήρα και την ερμήνευσαν ως εξής:

 Ότι λέγοντας το άρθρο 88, παρ. 2, του Συντάγματος ότι οι αποδοχές των δικαστών είναι ανάλογες με το λειτούργημα τους, εννοεί ότι δεν επιτρέπεται να παίρνει κανείς, ούτε στο δημόσιο τομέα ούτε στον ιδιωτικό (ναι, ούτε στον ιδιωτικό, ΣτΕ 4/1992!), αποδοχές μεγαλύτερες από τους δικαστές και ότι αν τυχόν κάποια κατηγορία εργαζομένων παίρνει μεγαλύτερες, αυτομάτως δικαιούνται αυτές τις μεγαλύτερες αποδοχές και οι δικαστές και οφείλει κάθε δικαστήριο να τις επιδικάσει! Πρόκειται βέβαια για παράλογη ερμηνεία, που όμως έγινε νομολογία και ανέβασε μισθολογικά τους δικαστές στα ύψη! Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, φτάσαμε στην εξής απαίσια και καταστρεπτική για τα δημόσια οικονομικά μας δικαστική εξέλιξη ...;
Πρόσεξε, αναγνώστη, τι έγινε:
Στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας, δεύτερος μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον ευρύ δημόσιο τομέα, βρισκόταν ήδη από το 2000 ένας μετακλητός κρατικός λειτουργός, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων (ΕΕΤΤ), μιας ανεξάρτητης αρχής, που είχε αποδοχές σχεδόν διπλάσιες από τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων, ως κρατικό «golden boy». Πρόσεξε αναγνώστη: Μέχρι το 2006 οι δικαστές, όπως σου είπα, όπου εντόπιζαν κάποια κατηγορία εργαζομένων στο κράτος και γενικά στον δημόσιο τομέα να παίρνει υψηλότερες αποδοχές, αυτοί δίκαζαν οι ίδιοι και με βάση την διεστραμμένη ερμηνεία της παραπάνω συνταγματικής διάταξης ανέβαζαν στο ίδιο ύψος και τις δικές τους αποδοχές.

Αυτό έγινε με τις παραπάνω αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 2006 όμως έγινε το εξής τελείως διαφορετικό: Το Μισθοδικείο, ένα ανώτατο ειδικό δικαστήριο που ιδρύθηκε το 2002 ειδικά για τους δικαστές και συγκροτείται από τρείς ανώτατους δικαστικούς, τρείς καθηγητές πανεπιστημίου και τρείς δικηγόρους, έβγαλε την υπ΄αριθμ. 13/2006 απόφαση που λέει τα εξής: Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων (προσοχή: Ένα άτομο δηλαδή και όχι μια κατηγορία υπαλλήλων, όπως έγινε όλες τις άλλες φορές) παίρνει σχεδόν διπλάσιες αποδοχές από τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων. Αυτό το πράγμα, είπε το Μισθοδικείο, παραβιάζει (τάχα) το Σύνταγμα, το παραπάνω άρθρο 88, παρ. 2 (που λέει ότι οι αποδοχές των δικαστών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους), είναι παράνομο, είναι αντισυνταγματικό, παραβιάζει την ισοτιμία των εξουσιών, πλήττει καίρια την δικαστική ανεξαρτησία!

Ας υποθέσουμε κι εμείς οι αφελείς ότι πράγματι δεν είχαμε επί χρόνια ισοτιμία των εξουσιών και ανεξάρτητους δικαστές, δηλαδή δεν είχαμε δημοκρατία, επειδή έτυχε ένας υπάλληλος, αυτό το κρατικό «golden boy», ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ να παίρνει, καλώς ή κακώς, βασιλικές αποδοχές. Τι έπρεπε να κάνει το Μισθοδικείο; Η λογική και ο νόμος, το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λέει ότι έπρεπε, μετά την κήρυξη ως παράνομων των αποδοχών του υπαλλήλου αυτού κατά το μέρος που υπερβαίνουν τις δικαστικές αποδοχές, να στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα για να ερευνήσει την παρανομία. Αντί γι΄αυτό τι έκανε λέτε το Μισθοδικείο; Σου εφιστώ, αναγνώστη, απόλυτη προσοχή για να κατανοήσεις πλήρως τη δικαστική ακολασία που διέπραξε το κολασμένο αυτό δικαστήριο, το Μισθοδικείο, σε βάρος σου, σε βάρος όλου του δύσμοιρου λαού μας.
Διάβασε και φρίξε λοιπόν:
Η απόφαση υπ΄αριθμ. 13/2006 του Μισθοδικείου λέει ότι: Για να αποκατασταθεί η δικαστική ανεξαρτησία, η ισοτιμία των εξουσιών και άλλα ηχηρά παρόμοια, πρέπει αυτές τις παράνομες αποδοχές του «golden boy», του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων, να τις πάρουν και οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων και αναλογικά όλοι οι δικαστές!

Δηλαδή, αντί το Μισθοδικείο αυτό να κρίνει ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να κατέβουν οι παράνομες αυτές αποδοχές του «golden boy», τις έδωσε και σε 6000 δικαστές και κατά συνέπεια, με βάση κάποιες άλλες αισχρές συνταγματικές διατάξεις, που τις αναφέρω παρακάτω, στα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τους βουλευτές! Σχεδόν διπλασίασε τις αποδοχές όλων αυτών, τη στιγμή που ήταν ήδη ψηλότερες από τις αποδοχές όλων των άλλων υπαλλήλων και λειτουργών του Κράτους!!! Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Μειοψήφισαν οι τρείς καθηγητές της Νομικής που μετείχαν στη σύνθεση, των οποίων η γνώμη (και η αγανάκτηση!) καταγράφεται στην απόφαση και λέει προφητικά ότι, αν το δικαστήριο δώσει αυτά τα χρήματα στους δικαστές « ...;κινδυνεύει να εξουθενώσει τα οικονομικά της χώρας, με συνέπεια την πρακτική αδυναμία του Κράτους να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του». Κι αυτό έγινε και το ζούμε σήμερα στο πετσί μας! Πόσα ήταν αυτά τα χρήματα; Βγαίνανε πολύ πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ, για 6000 δικαστές, ως αναδρομικά μισθολογικών διαφορών, συν τις συνεπαγόμενες αυξήσεις μέχρι του διπλασίου των ήδη παχυλότατων μισθών τους. Με βάση αυτή την απόφαση αρ. 13/2006 του Μισθοδικείου σε κάθε δικαστή αναλογούσαν μαζί με τους τόκους κατά μέσο όρο κάπου 200.000 ευρώ μόνο από αναδρομικά! Δηλαδή επειδή η πατρίδα μας είχε την στραβή τύχη να παίρνει κάποιο κρατικό «golden boy», αντισυνταγματικά και παράνομα, όπως το ίδιο το Μισθοδικείο έκρινε, υψηλότατες αποδοχές, έπρεπε γι΄αυτήν την παρανομία να ...;πληρώσει το κράτος στους δικαστές, τους βουλευτές και τα μέλη του ΝΣΚ πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ μόνο αναδρομικά για δήθεν μισθολογικές διαφορές και επιπλέον σχεδόν να διπλασιάσει τις ήδη κορυφαίες αποδοχές τους! Και νομίζεις αναγνώστη ότι η φρίκη τελειώνει εδώ; Γελιέσαι! ...;
Γίνονται τέτοια πράγματα σε άλλη χώρα; Πάρε όμως και άλλο χαπάκι, δύστυχε Έλληνα, δύστυχε αναγνώστη, διότι θα ταραχθείς και με τα εξής: Κατά το Σύνταγμα (άρθρο 111, παρ. 2 που διατηρεί την ισχύ του Ζ/1975 ψηφίσματος, το οποίο διατηρεί σε ισχύ την από 22.12.1964 σχετική απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής) η βουλευτική αποζημίωση εξισώνεται με τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Αυτή η ρύθμιση έγινε το 1964 από τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον «Γέρο της Δημοκρατίας», ο οποίος παράλληλα είχε διπλασιάσει τους δικαστικούς μισθούς -και ας μην αναλογιστούμε γιατί τα έκανε όλα αυτά τα φαύλα ο σχωρεμένος ...;

 Λοιπόν, η κατάπτυστη απόφαση αριθμ. 13/2006 του Μισθοδικείου στηρίχθηκε, όπως προανέφερα, στο σκεπτικό ότι παρανόμησαν οι βουλευτές με το να μην αυξήσουν τις αποδοχές των δικαστών. Αυξάνει, κατόπιν αυτής της παρανομίας, διπλασιάζει τις αποδοχές όλων των δικαστών και πρώτα πρώτα του Προέδρου του Αρείου Πάγου και αυτομάτως διπλασιάζονται, αφού εξισώνονται κατά το Σύνταγμα, και οι αποδοχές αυτών που παρανόμησαν, δηλαδή των βουλευτών!!! Πρόκειται για τα ποσά που είχαν μεταμορφωθεί σε «έκτακτη παροχή» στους δικαστές και σε 80% αύξηση και όπως μάθαμε πρόσφατα ζητούν ως αναδρομικά οι μισθολογικά ωφελούμενοι λόγω εξίσωσης συνταξιούχοι βουλευτές. Δηλαδή η αδικοπραξία - κατά την κρίση του ίδιου του Μισθοδικείου - της Βουλής, των βουλευτών, διπλασίασε τις αποδοχές των ίδιων των βουλευτών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Βάλε κι άλλα θαυμαστικά, αναγνώστη, και ψάξε να βρείς που πήγε η βασική νομική αρχή που λέει ότι, «ο εξ οικείου πταίσματος ζημιούμενος ου δοκεί ζημιούσθαι») ...;

Αναγνώστη, και κατά το Σύνταγμα, άρθρο 25, και κατά το νόμο, άρθρο 281 Αστικού Κώδικα, απαγορεύεται η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος. Δηλαδή, δεν μπορείς κάποιο υπαρκτό δικαίωμα σου να το ασκήσεις, αν αυτή η άσκησή του υπερβαίνει προφανώς τα όρια της καλής πίστης, των χρηστών ηθών και τον οικονομικό και κοινωνικό σκοπό του δικαιώματος. Αν γίνουν δεκτά από ένα δικαστήριο, αν αποδειχθούν δηλαδή, γεγονότα που κατά καλόπιστη και ηθική κρίση, προσβλέποντας και στο οικονομικά και κοινωνικά δέον, συνιστούν κατάχρηση δικαιώματος, τότε η αγωγή του δικαιωματούχου απορρίπτεται. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει τίποτε πιο αντίθετο στην καλή πίστη, τίποτε πιο αντίθετο στα χρηστά ήθη, τίποτε πιο καταστρεπτικό οικονομικά, τίποτε πιο αντικοινωνικό από το να παίρνεις τις παράνομες και αντισυνταγματικές αποδοχές ενός ατόμου, ενός golden boy, και να τις επεκτείνεις σε όλους τους δικαστές, σε όλους τους βουλευτές, σε όλα τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να διπλασιάζεις τις αποδοχές όλων αυτών, όταν μάλιστα ήδη βρισκότανε όλοι αυτοί στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας! ...;

Θα γράψω και κάτι ακόμα και θα το γράψω με πολύ δισταγμό, τρέμοντας, διότι φοβάμαι ότι όπου με βρείς, αναγνώστη, αν δεν με πλακώσεις στο ξύλο, πάντως σίγουρα θα με φτύνεις, θα με λες ψεύτη, απατεώνα, τι είναι αυτά που γράφεις! Διότι θα θεωρήσεις ψέμα μου, είναι αδύνατο να πιστέψεις ότι συνέβη και το εξής: Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δικάζοντας την πρώτη αγωγή δικαστή που στηριζόταν στην παραπάνω κατάπτυστη και αισχρή απόφαση του Μισθοδικείου, είπε (αριθμ. απόφασης 1445/2007) ότι αφού παρανόμησαν τα νομοθετικά όργανα του Κράτους, η Βουλή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με το να μη δώσουν και στους δικαστές τις αποδοχές του «golden boy», του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων, ανάγκασαν τους καημένους τους δικαστές να κάνουν αγωγές, κατά χιλιάδες, και αυτό προκάλεσε «εντυπώσεις στο ευρύ κοινό που δημιουργήθηκαν από δυσμενείς κρίσεις» κατά των δικαστών από τους δημοσιογράφους. Γι΄αυτά τα δυσμενή σχόλια καταδικάσθηκε το Δημόσιο να πληρώσει στον συγκεκριμένο ενάγοντα δικαστή, πέρα από τα αναδρομικά, χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη 5.000 ευρώ, δηλαδή ο λογαριασμός για το σύνολο των 6000 δικαστών βγαίνει 30.000.000 ευρώ! ...;

Για τον ίδιο ακριβώς νομικό λόγο (μάλλον νομικό παραλογισμό) δικαιούνται και οι βουλευτές από το Δημόσιο (και ας μη μου πεί κάποιος νομικός φωστήρας ότι δεν δικαιούνται, βάσει της ανωτέρω αισχρής νομολογίας) από 5.000 ευρώ (πέρα από τα αναδρομικά τους) χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ο καθένας, διότι με το να μην αυξήσουν οι ίδιοι στο ύψος των αποδοχών του Προέδρου της ΕΕΤΤ τις αποδοχές των δικαστών, υπέπεσαν -είπε το ληστρικό Μισθοδικείο- σε αδικοπραξία η οποία προκάλεσε την αύξηση των αποδοχών των δικαστών, και άρα, βάσει του Συντάγματος, αυτών των ίδιων, των βουλευτών, που αναγκάστηκαν γι΄αυτό το λόγο να κάνουν αγωγές κατά του δύστροπου Δημοσίου, οι οποίες αγωγές προκάλεσαν επίσης, όπως όλοι γνωρίζουμε, δυσμενείς εντυπώσεις στο ευρύ κοινό και άρα και αυτοί δικαιούνται από το Δημόσιο όπως ακριβώς και οι δικαστές, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, την χρηματική ικανοποίηση των 5000 ευρώ, για ηθική βλάβη που προκάλεσαν οι ίδιοι στον εαυτό τους! Τρελά πράγματα!

Και κάτι τελευταίο: Είναι χαρακτηριστικό της εθνικής παθογένειας το ότι δεν υπήρξε, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, κανείς δικαστής, κανένας βουλευτής (όταν βγήκε στη σύνταξη ...Wink, κανένα μέλος του ΝΣΚ που ν΄αποποιήθηκε το αμαρτωλό χρήμα του Μισθοδικείου, που μεταμορφώθηκε σε «έκτακτη παροχή» με την ΚΥΑ 2/1601/0022/30.1.2008 και σε αύξηση 80% με τον ν. 3691/2008. Πριν τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις προηγήθηκε, ως αιτία τους, η ηθική οριζοντίωση των ταγών μας αλλά και της ίδιας της κοινωνίας μας. Χαυνοπολίτες, εγω-πρόβατα πολιτικών τσελιγκάτων, αυτοί ήμασταν ...;
Γιάννης Αποστολίδης, π. δικηγόρος
πηγή

3 σχόλια

avatar
ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ........ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΤΕ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΄΄ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 67΄΄. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ? ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΄΄ΧΟΥΝΤΑ΄΄? ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!
grodinos
...εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: τα χρήματα που πήραν όλοι αυτοί οι φωστήρες του ελληνικού κορβανά, που τα πήγαν; στην Ελβετία ή βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες, ή τα επένδυσαν σε ακίνητα και στρέμματα γης; γιατί αυτό το χρήμα δεν ξοδεύεται για την καθημερινότητα, όσο βασιλιάς και να το παίξεις! Η εφορία, τι πήρε για όλα αυτά τα κέρδη από τους μισθούς; έπραξε το καθήκον της ή έκανε τα στραβά μάτια, κι έγινε αλλήθωρη; Ο κατάλογος της πουτάνας του ΝΔΤ περιέχει ονόματα δικαστικών λειτουργών ή μόνο οι ξεφτίλες της βουλής είναι εκεί; και τώρα ρε παιδιά τι θα γίνει που δεν θα πάρουμε την δόση μας και θα γυρίσουμε στην δραχμή; εγώ δηλαδή που έπαιρνα 1000 ευρουλάκια σύνταξη, και τώρα παίρνω 500, πόσες δραχμούλες θα πάρω; θα μου φτάσουν λέτε να πάρω ένα Καλάσνικοφ και να κατέβω στας Αθήνας να το παίξε φανατικός και απελπισμένος; δεν πειράζει για το αποτέλεσμα. έτσι κι αλλιώς χαμένος είμαι. δεν ζω με 500, ούτε σε ίδρυμα σε θέλουν...άστεγος δεν γουστάρω, προτιμώ την κόλαση και το χώμα. αλλά θέλω παρέα στην κόλαση, και λέω όποιον πάρει ο δρόμος μου... ειδικά προτιμώ τις στολές....στρατιωτικές, μπάτσικες, ακόμη και σεκιουριτάδες....αλλά άμα λάχει και κυνηγούς... γιατί κι αυτοί κακά τα ψέματα, εγκληματούν κάθε περίοδο κυνηγιού. ο κόσμος και το έγκλημα μέσα του. εγώ γιατί να διαφέρω;
avatar
Ξέχασατε να συμπληρώσετε, οτι είναι τόση η όρεξη τους και η ανυπομονησία τους, που σύναψαν δανειο με το ΤΤ και τα πήραν όλα μαζι τα λεφτα, πληρωτέα με τις 5 δόσεις των αναδρομικών που πήραν. Και οταν η τροικα τους ζορισε και ειπε κομμενα αυτά, τότε σαλταραν οι δικαστουληδες γιατί ειχαν πάρει ηδη τις 3 δόσεις και εμεναν αλλες 2. και τα λεφτα τα ειχαν κανει μεζονετες στου παπαγου και αμαξια. Περαστε μια βολτα απο το παρκιν του πρωτοδικείου και θα καταλαβετε.
Τελικα τα καταφεραν (αυτός ο απερίγραπτος αρεοπαγίτης αθανασιου που πηρε συνταξη και μας το εριξε στα μουτρα οτι είναι βαμμενος μπλέ, μπαινοντας στο ψηφοδελτιο - ες και δεν το ξεραμε τοσα χρονια) και πληρώθηκαν και τις αλλες δόσεις.
το σοι μου μεσα

 

 

 

Powered by pathfinder blogs

Έλληνες πρωταθλητές βρίσκουν «ζεστασιά» σε τουρκικό κολυμβητήριο

Υποχρεώνονται να περάσουν τα σύνορα για να προπονηθούν

Να περάσουν τα σύνορα για να προπονηθούν υποχρεώνονται, ελλείψει πετρελαίου στις εγκαταστάσεις της Ορεστιάδας, Έλληνες αθλητές της κολύμβησης.

Το θέμα έρχεται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από επιστολή του Κολυμβητικού Συλλόγου Ορεστιάδας από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», εκατοντάδες ελληνόπουλα και τουλάχιστον οκτώ αθλητές με μετάλλια και διακρίσεις στην κολύμβηση θα αναγκαστούν να δεχτούν την πρόταση που τους έχει γίνει από τη… γειτονική Αδριανούπολη, προκειμένου να μη χάσουν τις προπονήσεις και να προετοιμαστούν για τους αγώνες τους.

Όπως περιγράφεται στην επιστολή του Αθλητικού Σωματείου της Ορεστιάδας, το κολυμβητήριο της περιοχής βάζει λουκέτο, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου δεν επαρκούν για τη θέρμανση του.

Ο δήμος της περιοχής δεν έχει πάρει τα κονδύλια για να προχωρήσει στις απαιτούμενες παραγγελίες καυσίμου και έτσι, αν δεν δοθεί άμεσα η οικονομική ενίσχυση τα 420 ελληνόπουλα του σωματείου θα φιλοξενηθούν στις τουρκικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Όπως έγινε γνωστό ο κολυμβητικός σύλλογος της Τουρκίας παραχωρεί το κολυμβητήριο δωρεάν, για όσες μέρες το χρειάζονται εβδομαδιαίως, το οποίο απέχει από την Ορεστιάδα 22 χιλιόμετρα.
«Από ένα κάθαρμα το οποίο δεν είναι σε θέση να εκφέρει λόγο είναι το απόλυτα αναμενόμενο» Οι δηλώσεις της εβδομάδας ΣΧΟΛΙΑ (1) 20 «Είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό που είπε καθώς και το ότι ένας τέτοιος άνθρωπος κάθεται στα έδρανα της Βουλής... Πώς δεν τον έχουν πετάξει με τις κλοτσιές έξω από τη Βουλή;» Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος με τη γλώσσα που δεν έχει ξεφύγει ποτέ, έχοντας την εντύπωση ότι η απομάκρυνση έφερε και την καθοσίωση, κρίνει από τα γνωστά εικονοστάσια, τις ακρότητες Τατσόπουλου __________ Magnify Image «Φοβάμαι ότι είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν μια φορά αλλά μια και έξω και τελειώσαμε, επειδή λένε, ότι δεν έχει γίνει τίποτα από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα πλην των οριζοντίων περικοπών» Η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έχοντας την υποψία ότι ο πήχης των εθνικών δοκιμασιών ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά για να προτιμηθεί η έξοδος __________ «Τα βουλευτιλίκια δεν τα γουστάρουμε… εκμεταλλευόμαστε βεβαίως κάποια προνόμια αυτής της ιδιότητας. Έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο άμα γίνει κανένα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας» Ο Ηλίας Κασιδιάρης απροκάλυπτα πλέον υμνεί κάποια από τα «καλά» μιας κατάστασης που βολεύει για να την καταργήσεις __________ «Πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ζήσει κάποιος με 586 ευρώ. Από την άλλη, μακάρι να είχαν όλοι τα 586 ευρώ, ένα 25% του πληθυσμού δεν έχει ούτε αυτό το ποσό.» Ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, μοιρολογεί τώρα, τα ψίχουλα που πέταξε ο ίδιος στο τραπέζι __________ Θα έπρεπε η Γερμανία και ιστορικά να καταλάβει το ρόλο της έχοντας επωφεληθεί οικονομικά και πολιτικά από τους Ευρωπαίους εταίρους και έχοντας σήμερα μαζέψει τεράστια κέρδη λόγω της κρίσης, τα οποία ηθικά οφείλουν να μοιραστούν τίμια. Ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών Γ. Χατζημαρκάκης για τον δήθεν χαμένο που τα παίρνει όλα. __________ «Ως τώρα η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για την Ελλάδα ούτε ένα σεντ, παρά έχει αναλάβει μόνο εγγυήσεις… Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει για τα επόμενα οκτώ χρόνια να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές…θα πρέπει να φροντίσουμε εμείς και αυτό κοστίζει χρήματα» Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπουργκ με ειλικρίνεια λέει ότι το χέρι που έμαθε να δείχνει, πρέπει να μπει τώρα και στην τσέπη. __________ «Από ένα κάθαρμα το οποίο δεν είναι σε θέση να εκφέρει λόγο είναι το απόλυτα αναμενόμενο…Αυτό που με προβλημάτισε ήταν οι αντιδράσεις των ανθρώπων που δεν ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα.» Χωρίς να στρογγυλεύει από φόβο τις λέξεις, η κόρη του Γιάννη Ρίτσου, πεζογράφος Έρη Ρίτσου εναντίον του Κασιδιάρη, για τα χαστούκια που άφησαν βαθιά σημάδια. __________ «Η δήλωση του Π. Τατσόπουλου ήταν πιστεύω, πολλαπλό ατόπημα. Αντί να ψάχνει δικαιολογίες, είναι προτιμότερο να το παραδεχτεί. Όλοι κάνουμε λάθη». Οι σύντροφοι αφήνουν πια το μήνυμα στο πέλαγος του Twitter. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά με ένα tweet τη μετάνοια του Πέτρου Τατσόπουλου για όσα είπε και ελάλησε. __________ «Μπορεί αυτό να είναι το θέμα, ότι δίνω την εντύπωση υπερβολικά εγκεφαλικού και όχι αρκετά συναισθηματικού για τις γυναίκες μεταξύ 18 και 40 ετών. Δεν θα μετατραπώ σε λούτρινο αρκουδάκι γι' αυτό». Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπουργκ σηκώνει απλώς του ώμους, για τη μη αποδοχή του από το γυναικείο κοινό. __________ «Η Kαταλονία, αν γινόταν ανεξάρτητο κράτος , θα ήταν το "έβδομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ", όσον αφορά τον πλούτο κατά κεφαλήν…Μεταξύ των εδαφών, θα ήμασταν ανάμεσα στα μικρά, το 22ο ή το 23ο » Ο νικητής των εκλογών στην Καταλονία συντηρητικός Αρτούρ Μας μετράει κέρδη και ζημιές από μια ανεξαρτητοποίηση της περιοχής του.. __________ «Μα, γιατί με ταυτίζετε με το ΠΑΣΟΚ; …Ούτε μια φορά δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ. Κι ας είχε και σημαντικούς ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσα να συνεννοηθώ.» Άννα, μην κλαίς…Ο Γιώργος Νταλάρας «ξορκίζει» τον ελληνικό σοσιαλισμό που υπηρέτησαν στα ψυχομαχητά του, πολύ κοντινά του πρόσωπα __________ «Είχε έρθει μια φορά ένας μάγειρας και είχε μαζί του ψάρια. Του λέω "ξέρεις να μαγειρεύεις τα ψάρια;". Μου απαντάει "μα κύριε Ρόκκο είναι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας". Του λέω "άσε τα ψάρια κάτω…δουλεύεις στον πιο παράνομο Έλληνα πολίτη…Έχεις δει πρόεδρο σε κάτι που δεν υπάρχει;"». Από αλλού περιμένεις τα χαστούκια και από αλλού έρχονται. Ο Στέλιος Ρόκκος χτυπά με οργή το Προεδρικό. __________ «Οι πολιτικοί πρέπει να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο το αποτέλεσμα της νομισματικής ένωσης θα συνδέεται με την πολιτική ένωση…Αν αυτή την στιγμή λείψει το κουράγιο ή η δύναμη θα πρέπει να σκεφτούν εάν θα ήταν καλύτερη η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα». Στις πρώτες μεγάλες δυσκολίες, το Βερολίνο δείχνει τις βαλίτσες. Ο σύμβουλος της Μέρκελ Πίτερ Μπόφινγκερ, κρύβει μέσα στα λόγια του την απειλή για αποχώρηση __________ «Η Sarah δεν κάνει φιλί με γλώσσα. Όχι γλώσσα φίλε, θυμήσου το…Ήταν σκέτος εφιάλτης» Ο καθείς και οι δυσκολίες του. Ο Bradley Cooper απογοητευμένος από το «υγρό απαγορευτικό» της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στα γυρίσματα σειράς. __________ «Πάνε οι συνάδελφοι και κολακεύουν τα μέλη της Ακαδημίας και αυτό είναι αηδιαστικό... μου προκαλεί αναγούλα…δεν θα φιλήσω τα οπίσθια κανενός από τους ισχυρούς του Χόλιγουντ για να με βραβεύσουν». Ο σερ Αντονι Χόπκινς αφού ξεμπροστιάζει τους λαμπερούς συναδέλφους του, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πέσει χαμηλά για άλλο ένα αγαλματίδιο ________ «Ο χρόνος τρέχει. Επομένως πρέπει να σχεδιάζω τις μελλοντικές κινήσεις μου ελπίζοντας ότι τα επόμενα 15-20 χρόνια, αν είμαι τυχερός, θα μπορέσω να τα αξιοποιήσω…Ε, και μετά θα έρθουν ρόλοι παππού και, αν είμαι τυχερός, θα κάνω και τον προπάππο - αν με βαστούν τα πόδια μου». Στα 69 του πλέον, έχοντας αφήσει πολλά χρόνια πίσω του ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, κλείνει τους κατάλληλους ρόλους για το κινηματογραφικό του μέλλον. __________ «Η Ευρώπη θα πεθάνει εάν απωθήσει την ελληνική ρίζα της, εάν αποσυνδεθεί από τη ρωμαϊκή κληρονομιά της, εάν δεν κάνει όλα όσα είναι ανθρωπίνως δυνατά για να παραμείνουν στους κόλπους της αυτά τα δύο τμήματα της ταυτότητας και της ύπαρξής της». Ο Γάλλος διανοητής Μπερνάρ Ανρί Λεβί με λόγια που δεν μετράνε στα χαρτιά, αλλά μόνο στα βιβλία __________ Magnify Image «Είμαι υπέρ του να επιτρέπονται οι γκέι γάμοι και οι υιοθεσίες παιδιών ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Έχω πολλούς φίλους, άντρες και γυναίκες, που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και δεν βλέπω τίποτα το ασταθές ή παράλογο στις γκέι οικογένειες». Οικογενειακές υποθέσεις. Η Κάρλα Μπρούνι υπέρ των γάμων των ομοφυλοφίλων και κατά του συζύγου, που μέσα από το κόμμα του, τους πολέμησε. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ VERBATIM Facebook Twitter Κανονικό μέγεθος σώματος κειμένου Μεγέθυνση σώματος κειμένου +1 Μεγέθυνση σώματος κειμένου +2 ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LIFO #317 «Yπήρχαν μερικοί παλαβοί υπουργοί μέσα στην αίθουσα...» Οι δηλώσεις της εβδομάδας LIFO #316 ''Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αλαζονεία, αλλά η Ιστορία έχει δείξει ότι η αλαζονεία πιάνει τόπο'' Οι δηλώσεις της εβδομάδας LIFO #315 «Το ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι πυρομανής πυροσβέστης» Οι δηλώσεις της εβδομάδας LIFO #314 «Αυτό που κανείς -νομίζω- δεν έχει επισημάνει είναι ότι ο Μιχαλιολάκος έχει φωνή γριάς. Και τι γριάς! Σκατόγριας». Ποιος είπε τι: Οι δηλώσεις της εβδομάδας LIFO #313 «Εγώ η ίδια περίμενα 34 χρόνια για να διαμαρτυρηθώ» Οι δηλώσεις της εβδομάδας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ''Ο Τσίπρας είναι Τζέημς Ντιν - επαναστάτης χωρίς αίτια!'' ''Ο Τσίπρας είναι Τζέημς Ντιν - επαναστάτης χωρίς αίτια!'' Οι δηλώσεις της εβδομάδας> "Aντί να προαυλίζονται στον Κορυδαλλό έκαναν μπάνια!' "Aντί να προαυλίζονται στον Κορυδαλλό έκαναν μπάνια!' Οι δηλώσεις της εβδομάδας> Verbatim: 'Το ομαδικό σεξ είναι το καλύτερο διότι, όπως σε κάθε ομάδα, δεν χρειάζεται να κλωτσάς τη μπάλα όλη την ώρα' Verbatim: 'Το ομαδικό σεξ είναι το καλύτερο διότι, όπως σε κάθε ομάδα, δεν χρειάζεται να κλωτσάς τη μπάλα όλη την ώρα' Οι δηλώσεις της εβδομάδας.> MORE Verbatim: 'Δεν μπορεί να διαφημίζεσαι για το μπούτι σου και για τη νέα σου σχέση' MORE Verbatim: 'Δεν μπορεί να διαφημίζεσαι για το μπούτι σου και για τη νέα σου σχέση' Οι δηλώσεις της εβδομάδας> «Yπήρχαν μερικοί παλαβοί υπουργοί μέσα στην αίθουσα...» «Yπήρχαν μερικοί παλαβοί υπουργοί μέσα στην αίθουσα...» Οι δηλώσεις της εβδομάδας> ''Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αλαζονεία, αλλά η Ιστορία έχει δείξει ότι η αλαζονεία πιάνει τόπο'' ''Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αλαζονεία, αλλά η Ιστορία έχει δείξει ότι η αλαζονεία πιάνει τόπο'' Οι δηλώσεις της εβδομάδας> «Το ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι πυρομανής πυροσβέστης» «Το ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι πυρομανής πυροσβέστης» Οι δηλώσεις της εβδομάδας> «Αυτό που κανείς -νομίζω- δεν έχει επισημάνει είναι ότι ο Μιχαλιολάκος έχει φωνή γριάς. Και τι γριάς! Σκατόγριας». «Αυτό που κανείς -νομίζω- δεν έχει επισημάνει είναι ότι ο Μιχαλιολάκος έχει φωνή γριάς. Και τι γριάς! Σκατόγριας». Ποιος είπε τι: Οι δηλώσεις της εβδομάδας> «Εγώ η ίδια περίμενα 34 χρόνια για να διαμαρτυρηθώ» «Εγώ η ίδια περίμενα 34 χρόνια για να διαμαρτυρηθώ» Οι δηλώσεις της εβδομάδας> -Είστε ανίκανος! (-Και εσείς είστε υπέργηρος!) -Είστε ανίκανος! (-Και εσείς είστε υπέργηρος!) Οι δηλώσεις της εβδομάδας.> ''Αν οι πολιτικοί δεν βρουν τη λύση, τότε βασανίστε τους!'' ''Αν οι πολιτικοί δεν βρουν τη λύση, τότε βασανίστε τους!'' Οι δηλώσεις της εβδομάδας> ''Δουλεύετε με ένα χοντρό κορίτσι. Συνειδητοποιήστε το και ξεπεράστε το'' ''Δουλεύετε με ένα χοντρό κορίτσι. Συνειδητοποιήστε το και ξεπεράστε το'' Οι δηλώσεις της εβδομάδας> ''Ο Τσίπρας είναι Τζέημς Ντιν - επαναστάτης χωρίς αίτια!'' ''Ο Τσίπρας είναι Τζέημς Ντιν - επαναστάτης χωρίς αίτια!'' Οι δηλώσεις της εβδομάδας> "Aντί να προαυλίζονται στον Κορυδαλλό έκαναν μπάνια!' "Aντί να προαυλίζονται στον Κορυδαλλό έκαναν μπάνια!' Οι δηλώσεις της εβδομάδας> Verbatim: 'Το ομαδικό σεξ είναι το καλύτερο διότι, όπως σε κάθε ομάδα, δεν χρειάζεται να κλωτσάς τη μπάλα όλη την ώρα' Verbatim: 'Το ομαδικό σεξ είναι το καλύτερο διότι, όπως σε κάθε ομάδα, δεν χρειάζεται να κλωτσάς τη μπάλα όλη την ώρα' Οι δηλώσεις της εβδομάδας.> MORE Verbatim: 'Δεν μπορεί να διαφημίζεσαι για το μπούτι σου και για τη νέα σου σχέση' MORE Verbatim: 'Δεν μπορεί να διαφημίζεσαι για το μπούτι σου και για τη νέα σου σχέση' Οι δηλώσεις της εβδομάδας> «Yπήρχαν μερικοί παλαβοί υπουργοί μέσα στην αίθουσα...» «Yπήρχαν μερικοί παλαβοί υπουργοί μέσα στην αίθουσα...» Οι δηλώσεις της εβδομάδας> ''Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αλαζονεία, αλλά η Ιστορία έχει δείξει ότι η αλαζονεία πιάνει τόπο'' ''Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αλαζονεία, αλλά η Ιστορία έχει δείξει ότι η αλαζονεία πιάνει τόπο'' Οι δηλώσεις της εβδομάδας> «Το ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι πυρομανής πυροσβέστης» «Το ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι πυρομανής πυροσβέστης» Οι δηλώσεις της εβδομάδας> «Αυτό που κανείς -νομίζω- δεν έχει επισημάνει είναι ότι ο Μιχαλιολάκος έχει φωνή γριάς. Και τι γριάς! Σκατόγριας». «Αυτό που κανείς -νομίζω- δεν έχει επισημάνει είναι ότι ο Μιχαλιολάκος έχει φωνή γριάς. Και τι γριάς! Σκατόγριας». Ποιος είπε τι: Οι δηλώσεις της εβδομάδας> ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ VERBATIM σχόλια ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ Ταξινόμηση: 1 σχόλιο Προηγούμενα 1 Επόμενα avatar aiginitissa 29.11.2012 | 00:46 Δηλωσεις Ροκκου: πιασαρικες ανοησιες Ενδιαφέρον: ΝΑΙ (4) ΟΧΙ (1) Αναφορά Permalink Απάντηση στο σχόλιο Προηγούμενα 1 Επόμενα Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια. Τα πιο δημοφιλή του Print Στήλες Image 1. VERBATIM «Από ένα κάθαρμα το οποίο δεν είναι σε θέση να εκφέρει λόγο είναι το απόλυτα αναμενόμενο» Οι δηλώσεις της εβδομάδας 2. SPIN DOCTOR Τότε που η Ελλάδα πετάχτηκε στα σκουπίδια 3. ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΑ «Υπέρ της Ελλάδος» 4. TERRA NULLIUS Μιτεράν ή Κάλντορ; 5. THE BUZZ Τα κλισέ της κρίσης Θέματα Image 1. ΘΕΜΑ Μαίρη Κατράντζου: Το κορίτσι με τα μαύρα Ο Άρης Δημοκίδης συνάντησε την ιδιοφυή Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας στο TEDxAthens. Δεν την περίμενε έτσι. 2. ΑΦΙΕΡΩΜΑ Στην καρδιά της Αθήνας! 3. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ H Μαρίνα Καλογήρου μας μιλάει για αγάπη 4. ΘΕΜΑ Οροθετικοί στην Αθήνα της κρίσης 5. ΡΕΠΟΡΤΑΖ Το θέμα με τα σκουπίδια Τα πιο δημοφιλή του Χ-Press Image 1. ΚΟΣΜΟΣ Μεξικό: Άγρια δολοφονία της δημάρχου που τα έβαλε με τα καρτέλ ναρκωτικών Ο φρικτός θάνατος της Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα 2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τατσόπουλος: «Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και η Χ.Α. με λέει αδελφή» 3. ΚΟΣΜΟΣ Σκηνές απ' τις συγκεντρώσεις για την αυτοκτονία του «Αγοριού με το ροζ παντελόνι» 4. ΨΗΦΙΑΚΗ ΖΩΗ Αυτή η φωτογραφία στο Facebook έφερε την απόλυση 5. ΚΟΣΜΟΣ Έτσι φτιάχνονται οι μπότες Ugg σου Τα πιο δημοφιλή του LifoLand Image 1. YouSendIt! Tα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα Της Χριστίνας Ξάνθη 2. YouSendIt! Διαγνώστηκα με καρκίνο #4 3. YouSendIt! Διαγνώστηκα με καρκίνο #5 4. YouSendIt! Δε φταινε οι πολυκατοικίες που κάποιοι δεν μπορούν να δουν τα αστέρια 5. YouSendIt! Δεν ξέρω αν το Κάρμα μας μας διώχνει ή αν το διώχνουμε εμείς Τα πιο δημοφιλή Blogs Image 1. READER'S DIGEST Tι απάντησε ο κομαντάντε Μάρκος όταν τον αποκάλεσαν "αδελφή" Αυτό που δεν πέρασε απο το μυαλό του Τατσόπουλου 2. ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ ''Σταματήστε να γράφετε γλυκανάλατες μαλακίες πάνω από άκυρες φωτογραφίες ρε ...'' 3. ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ ''Ντροπή στον επαίσχυντο σεξιστή Μένη Κουμανταρέα'' 4. ΓΝΩΜΕΣ [ΓΝΩΜΕΣ] Πόσο μάγκας είναι ο Πέτρος Τατσόπουλος ; Από τον Άρη Αλεξανδρή 5. RETRONAUT Τα 10 καλύτερα πάρτυ της Ιστορίας You Liked It! Πηγή: www.lifo.gr

Οι Γερμανοί διαχειριστές του αεροδρομίου χρωστούν 150 εκατ.ευρώ ΦΠΑ

b456f953de9bcf4cdfadd97fae1b74ec3674683d.400.300.e3dfbf69dd5e2a726243463a4a318b726d52b1d9Μπορεί οι Γερμανοί πολιτικοί να επικρίνουν συνεχώς τους Έλληνες για έλλειψη φορολογικής συνείδησης, αλλά στην πράξη... δεν είναι και πολύ καλύτεροι.
 Απόδειξη ότι η γερμανική εταιρεία Hochtief, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος έχει οφειλή ύψους 150 εκατομμύρια ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ.
Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, στη Βουλή.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο κ. Μαυραγάνης επιβεβαίωσε ότι «η οφειλή από τον ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ» από τη δεκαετία του '90.
Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, η εταιρεία είχε παρανόμως συμψηφίσει τον ΦΠΑ με άλλες εργασίες. Ο κ. Μαυραγάνης πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας την οφειλή, αλλά έχει πληρώσει το 10% που προβεβαιώθηκε.
Στην απάντησή του στη Βουλή ο κ. Μιχελάκης είχε δηλώσει ότι «για να μαζευτούν αυτά τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, όταν μια εταιρεία κερδοφόρα, στην οποία οι μέτοχοί της στη Γερμανία έρχονται και κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα λένε ότι δεν εφαρμόζει δημοσιονομική πειθαρχία, παρανομεί».

Όταν η εργοδοτική αυθαιρεσία ονομάζεται… πάρτι


Το «σοφό» αφεντικό των Metropolis, Ανδρέας Κουρής έχει την συνήθεια να ονοματίζει τις καταστάσεις με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Ονόμασε το κλείσιμο των μαγαζιών «προσπάθεια εξυγίανσης της επιχείρησης».
Ονόμασε την συστηματική άρνηση των χρεών του προς τρίτους «προσωρινή αδυναμία εκταμίευσης».
Ονόμασε την συστηματική –και σε μερικές περιπτώσεις και επιλεκτική- άρνηση πληρωμής δεδουλευμένων «προσωρινή κατάσταση».
Ονόμασε την απόλυση δεκάδων εργαζόμενων χωρίς αποζημίωση «αδυναμία καταβολής».
Ονόμασε την εξαφάνισή του και το κρύψιμό του κάτω από την ομπρέλα του άρθρο 99 «εξυγίανση και ρύθμιση χρεών».
Τελευταία, ονόμασε το ξεπούλημα των τελευταίων εμπορευμάτων -και μοναδικών πλέον περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας-, «PARTY ΤΙΜΩΝ».
Εμείς όλα αυτά τα ονομάζουμε, όργιο παρανομιών, ξεπούλημα των ζωών των εργαζομένων, πάρτι ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ.
Στο καννιβαλιστικό πάρτυ του Ανδρέα Κουρή απαντάμε με επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις πάνω από ένα χρόνο, με την συνεχή παρουσία μας έξω από το τελευταίο κατάστημα εκποίησης, με ανυποχώρητη τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας.
Όταν ο Ανδρέας Κουρής κάνει «PARTY ΤΙΜΩΝ» στην πλάτη μας , εμείς δηλώνουμε ότι ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ!

από Αντίσταση στις γειτονιές

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ: Κανονισμός λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ: Κανονισμός λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμ...: Άρθρο 1 Με τον παρόντα τροποποιείται ο κανονισμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου που ψηφίστηκε με την με αριθ.314/2011 του Δημοτικού Συμβου...

Τι είπε το μέντιουμ στον Ανδρέα πριν 40 χρόνια;


 



(ORIGINAL) People Are Awsome 2012 Humans Are Awsome 2012

«Από ένα κάθαρμα το οποίο δεν είναι σε θέση να εκφέρει λόγο είναι το απόλυτα αναμενόμενο» | VERBATIM | LiFO

«Από ένα κάθαρμα το οποίο δεν είναι σε θέση να εκφέρει λόγο είναι το απόλυτα αναμενόμενο» | VERBATIM | LiFO

Βουλευτής:Αντί να μας κατηγορείτε που ψηφίσαμε τα μέτρα, μας κατηγορείτε που ξύνουμε τα @ρχίδι@ μας

Βουλευτής:Αντί να μας κατηγορείτε που ψηφίσαμε τα μέτρα, μας κατηγορείτε που ξύνουμε τα @ρχίδι@ μαςΚαμμία αίσθηση του αξιώματος και της θέσης τους δεν φαίνεται να έχουν πλέον μέλη του κοινοβουλίου.
Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος έχει γίνει το πρόσωπο της ημέρας μετά το βίντεο που τον έδειχνε να λέει σε υποεπιτροπή της Βουλής: «δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε εβδομάδα στην Επιτροπή και να πληρωνόμαστε μία φορά τον μήνα».
Μιλώντας το απόγευμα στην Βουλή σε δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν για την περιβόητη αυτή δήλωσή του, ο κ. Ταμήλος είπε: «Εσείς οι δημοσιογράφοι αντί να μας κατηγορήσετε εμάς τους βουλευτές που πήγαμε και ψηφίσαμε αυτά τα μέτρα, μας κατηγορείτε που ξύνουμε τα @ρχίδι@ μας».
Nωρίτερα δήλωσε πως δεν είναι δουλειά του βουλευτή να τρέχει στις επιτροπές αλλά στα υπουργεία για να κάνει τα ρουσφέτια των ψηφοφόρων του!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

atheofobos2: ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ

atheofobos2: ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ

Μεξικό: Δολοφόνησαν τη δήμαρχο που τα έβαλε με τα καρτέλ

Φρικτό θάναντο βρήκε η πρώην Δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, γνωστή και ως ηρωίδα του 21ου αιώνα. Πρόκειται για την 36χρονη γιατρό Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα, η οποία κατά τη διάρκεια της θητείας της είχε κηρύξει τον πόλεμο κατά των καρτέλ των ναρκωτικών. Το άψυχο κορμί της βρέθηκε άγρια χτυπημένο και καμένο σε ένα απόμερο σοκάκι στα δυτικά της Πόλης του Μεξικού.
Η Γκοροστιέτα, μητέρα τριών παιδιών ανέλαβε το δήμο της πόλης Τικιτσέο, τοπ 2008. Αμέσως κήρυξε αδυσώπητο πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών. Το 2011 έγιναν δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον της, τίποτα όμως δε στάθηκε ικανό να την αποτρέψει. Ούτε και η δολοφονία του συζύγου της. Στη μνήμη όλων έχουν μείνει οι φωτογραφίες της Γκοροστιέτα με τις ουλές έξω από το νοσοκομείο όπου είχε νοσηλευθεί.
«Κάθε μέρα παλεύω να σβήσω τις μνήμες των τραγικών στιγμών που έζησα. Δεν μπορώ να τα παρατήσω όμως. Έχω τρία παιδιά στα οποία πρέπει να δώσω το σωστό παράδειγμα», έλεγε τότε απευθυνόμενη στους δημότες της και τους ανθρώπους που πίστευαν στο έργο της.
Η θητεία της στο δήμο είχε λήξει. Ωστόσο οι βαρώνοι των ναρκωτικών, δεν ξέχασαν τον αδυσώπητο πόλεμο που δέχθηκαν από την Γκοροστιέτα. Ο επίλογος ήταν τραγικός, όχι όμως και το παράδειγμά της.

Μ. Μπόλαρης: Όμηρος της ΝΔ ο Βενιζέλος λόγω λίστας Λαγκάρντ

Με ένα σύντομο σχόλιο, γεμάτο πρόδηλα υπονοούμενα, ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης αποδίδει την «προς τα δεξιά διολίσθηση» του ΠΑΣΟΚ και ειδικά του προέδρου του στις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ.
Συγκεκριμένα σε σχόλιο που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει: «Όμηρος ομήρου…Όχι, δεν κλίνω το ουσιαστικό! Στο ΠΑΣΟΚ αναφέρομαι. Στον Πρόεδρό του και στη λίστα Λαγκάρντ. Ο φάκελος από τον Άρειο Πάγο φτάνει στη Βουλή… Για να κατανοήσουμε στάσεις και στρατηγικές. Και την προς τα δεξιά διολίσθηση…».